DE OVEN GEBRUIKEN
• Draai de knop voor het selecteren van functies op de gewenste functie.
Inschakeling van het ovenlampje.
• Draai de thermostaatknop naar rechts op de gewenste temperatuur. Het oranje thermostaatlampje
gaat branden en gaat uit als de geselecteerde temperatuur bereikt is.
PROGRAMMEERKNOP BEREIDINGSTIJD
Met deze programmeerknop kunt u een bereidingstijd van 1 tot 120 minuten instellen.
Om de tijdsduur in te stellen, nadat u de bereidingsfunctie heeft gekozen, draait u de knop
met de klok mee op de gewenste kooktijd. Als de ingestelde bereidingstijd om is, gaat de
oven uit en blijft de programmeerknop op
“0”
staan. Om de oven met de hand te bedienen,
d.w.z. zonder een bereidingstijd in te stellen, moet u controleren of de programmeerknop op
het symbool staat.
Let op:
als de programmeerknop op
“0”
staat, gaat de oven niet aan.
Om de oven aan te zetten moet u de programmeerknop op het symbool zetten, of de bereidingstijd
instellen.
Op het einde van de bereidingstijd:
• Draai de bedieningsknoppen van de oven op de stand
“0”
.
OVENFUNCTIETABEL
Functie Beschrijving van de functie
0OVEN UIT
-
LAMP
Wanneer u de bedieningsknop voor de eerste keer gebruikt, dan blijft de lamp
branden voor al de volgende operaties.
ONTDOOIEN MET
VENTILATOR
In deze positie draait lucht op kamertemperatuur rond om het diepgevroren
voedsel en ontdooit het zo zonder veranderingen in het proteïne-gehalte.
NATUURLIJKE
CONVECTIE
De plafond- en bodemgrilelementen zijn aan
Traditioneel koken, ideaal voor het braden van stukken vlees, wild, ideaal voor
koekjes, gebakken appels en om het voedsel erg knapperig te maken. Goede
kookresultaten worden bereikt met het koken op een rek met een
temperatuurafstelling van 60 tot MAX°C.
GEVENTILEERDE OVEN
De ventilator en het ronde verwarmingselement zijn aan. De hete lucht, afstelbaar
van 60 tot MAX°C, wordt gelijkmatig verspreid over de diverse rekken; ideaal voor
het gelijktijdig koken van diverse soorten voedsel (vlees, vis) zonder smaken en
geuren te mengen. Gevoelig bakken, aangewezen voor roomsoesjes, schuimgebak,
madeleines, bladerdeeg, etc
MEDIUM GRILL
In deze stand gaat het middelste grilelement aan. Voor het grillen en gratineren van
kleine traditionale schotels. De functie kan worden gebruikt met gesloten deur en
de thermostaat op MAX.
TOTAAL GRIL
In deze stand gaat het grote grilelement aan. Voor het grillen en gratineren van
traditionele schotels. De ovendoor moet dicht zijn en de thermostaat op
180÷200°C.
TOTAAL GRIL
+ VENTILATOR
De lucht, verhit door het verhittingselement van de gril, wordt door de ventilator
aangezogen en op het voedsel gericht. De gril + ventilator zijn een uitstekende
vervanging voor het spit en garanderen prima resultaten met gevogelte, worsten
en rood vlees, ook bij grotere hoeveelheden. Zet de thermostaat op 180÷200°C.
ONDERWARMTE +
VENTILATOR
De lucht die verhit wordt door het verwarmingselement op de ovenbodem, wordt
door de ventilator aangezogen en op het voedsel gericht. Voor het bakken van brood
en zeer luchtig gebak. Deze functie kan worden gebruikt tussen 60°C en MAX.