48
NL
! Om te zorgen dat de gerechten perfect krokant en zacht
uit de oven komen, laat de oven het vocht dat op
natuurlijke wijze uit het voedsel vrijkomt wegvloeien in de
vorm van waterdamp. Op deze manier kunnen alle
gerechten een optimaal kookresultaat bereiken.
! Bij elke ontsteking stelt de oven als eerste het
programma van handmatige bereiding voor.
! Als u de deur niet volledig afsluit toont het display de
tekst “DEUR OPEN”. Verwijder de oorzaak van het niet
goed afsluiten van de deur om optimale
bereidingsresultaten te bereiken.
Handmatige kookprogramma’s
! Alle programma’s hebben een vooringestelde
kooktemperatuur. Deze kan handmatig worden
aangepast,en naar wens worden ingesteld tussen de 40°C
en de 250°C (270°C voor het programma GRILL).
Eventuele wijzigingen van de temperatuur worden
opgeslagen en bij een volgend gebruik van het
programma voorgesteld. Als de gekozen temperatuur
lager is dan de interne temperatuur van de oven, toont het
display de tekst “OVEN TE WARM”. U kunt de bereiding
in ieder geval laten starten.
Als u een bereiding start zonder de duur in te stellen,
toont het display de tijd die is verstreken vanaf het begin.
Programma MULTINIVEAU
Alle verwarmingselementen gaan aan en de ventilator
treedt in werking. Aangezien de warmte in de hele oven
constant is, zorgt de lucht dat de gerechten op
gelijkmatige wijze gekookt en gebakken worden. Het is
mogelijkmaximaal 3 roosters tegelijk te gebruiken.
Programma GRILL
Het bovenste verwarmingselement gaat aan en het
draaispit (waar aanwezig) begint te draaien. De hoge
temperatuur en directe straling van de grill is vooral aan te
raden voor gerechten die een hoge temperatuur aan de
buitenkant nodig hebben. Kook met de ovendeur dicht
(zie “Praktische kooktips”)
.
Programma GRATINEREN
Het bovenste verwarmingselement gaat aan, en tijdens
een deel van de cyclus treden ook het cirkelvormige
verwarmingselement, de ventilator en het draaispit (waar
aanwezig) in werking. Hiermee wordt de rechtstreekse
bovenhitte van de grill gecombineerd met de geforceerde
luchtcirculatie in de oven.
Eventueel verbranden van de buitenkant wordt zo
vermeden. De warmte dringt gemakkelijker door naar de
binnenkant. Kook met de ovendeur dicht
(zie “Praktische
kooktips”)
.
Programma BAKKEN
De bovenste en cirkelvormige verwarmingselementen
gaan aan en de ventilator gaat draaien. Hiermee wordt de
rechtstreekse bovenhitte van de grill gecombineerd met
de geforceerde luchtcirculatie in de oven. Eventueel
verbranden van de buitenkant wordt zo vermeden. De
warmte dringt gemakkelijker door naar de binnenkant.
Kook met de ovendeur dicht.
Programma VIS
De bovenste en cirkelvormige verwarmingselementen
gaan aan en de ventilator gaat draaien. Met deze
combinatie kunt u zeer lichte visgerechten bereiden.
Programma PIZZA
De bovenste en cirkelvormige verwarmingselementen
gaan aan en de ventilator gaat draaien. Door deze
combinatie van elementen wordt de oven snel warm.
Indien u meerdere roosters gebruikt moet u de gerechten
halverwege de kooktijd omwisselen.
Programma RIJZEN
Het bovenste cirkelvormige verwarmingselement gaat aan
en de ventilator gaat pas in de verwarmingsfase draaien.
De oventemperatuur is ideaal voor de activering van het
rijsproces. Houd tijdens het rijzen de ovendeur dicht.
Programma GEBAK/KOEKJES
Het achterste verwarmingselement gaat aan en de
ventilator gaat werken, zodat een gelijkmatige, zachte
warmte wordt gecreëerd. Dit programma is aanbevolen
voor het bakken van fijne gerechten (bijvoorbeeld taarten
die moeten rijzen).
Programma PASTEURISEREN
Dit soort bereiding is geschikt voor groenten, fruit, enz…
Kleine bakjes kunnen op 2 niveaus worden geplaatst
(bakplaat 1e niveau en rooster 3e niveau). Laat de bakjes
in de oven afkoelen. Plaats het gerecht in de koude oven.
Programma’s LAGE TEMPERATUUR VLEES/
VIS/GROENTE
Deze bereidingen, die al jaren door vakmensen worden
gebruikt, maken het mogelijk de gerechten (vlees, vis,
fruit, groente) op zeer lage temperaturen (van 75, 85 en
110 °C) te koken. Hiermee wordt een perfecte bereiding
gegarandeerd die de smaak op zijn best doet uitkomen.
De voordelen moeten niet worden onderschat:
• aangezien de temperaturen van de bereiding zeer laag
zijn (meestal lager dan de verdampingstemperatuur),
wordt het verlies van kooksappen, te wijten aan de
verdamping, aanzienlijk beperkt en wordt het gerecht
mals en zacht.
• bij het bereiden van vlees krimpen de spiervezels
minder in dan bij een traditionele bereidingswijze. U
krijgt dus mals vlees dat niet hoeft te ‘rusten’ na het
koken. U moet het vlees bruinbakken voordat u het in
de oven plaatst.
Programma’s