99
Huzarensalade
Grijze cassette (E4): blokjes
Ingrediënten voor 8 personen
3 geschilde, gekookte, middelgrote wortelen • 3 geschilde, gekookte aardappelen • 3 geschilde, gekookte,
middelgrote bieten • 3 middelgrote augurken • 1/2 geschilde, rode ui • 150 g uitgelekte erwten • 4 gehakte,
groene uien • takjes peterselie •1 ½ eetlepel plantaardige olie • zout, peper
Zorg ervoor dat de gekookte ingrediënten afgekoeld zijn tot kamertemperatuur wanneer u de bereiding van de
salade start. Snij de aardappelen, de wortelen, de bieten, de augurken en de uien in blokjes met de grijze
cassette (E4). Doe de blokjes groenten in een grote slakom. Doe de erwten en de gehakte, groene ui in een
slakom. Meng voorzichtig. Breng op smaak met peper en zout. Overgiet met olijfolie en meng opnieuw. Versier
met peterselie en dien onmiddellijk op.
Suggestie: Snijd cervelaatworst in blokjes met de grijze cassette (E4) en voeg toe.
Tip: kook de ingrediënten niet te zacht om een goed textuur te behouden na het snijden
Minestronesoep
Groene cassette (E1) : fijn snijden
Grijze cassette (E4): blokjes
Ingrediënten voor 4 personen
1 geschilde, in twee gesneden ui • 1 geschilde, middelgrote wortel • 1 geschilde, middelgrote aardappel
• 1 geschilde, middelgrote courgette • 100g in stukken gesneden groene kool • 2 geplette teentjes knoflook
• 1L rundsbouillon • 400g blokjes tomaat uit blik • 400g gespoelde en uitgelekt witte bonen uit blik
• 15g gehakte basilicumblaadjes • 1 eetlepel olijfolie
Snijd de ui, de wortel, de aardappel en de courgette in blokjes met de grijze cassette (E4). Snij de kool met de
groene cassette (E1). Doe olie in een grote pan en laat de ui en de knoflook 3 minuten bakken. Voeg de blokjes
wortel, aardappel en courgette toe. Meng goed. Voeg de rundsbouillon en de tomaten toe. Breng aan de kook.
Laat 30 minuten stoven. Voeg de kool, de bonen en de basilicum toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat
nogmaals 10 minuten stoven.
Carpaccio van fruit
Groene cassette (E1) : fijn snijden
Ingrediënten voor 6 personen
2 geschilde, in twee gesneden appelen •1 geschilde, in vier gesneden mango • 3 geschilde bananen • 2 geschilde
kiwi’s • 200g aardbeien • ½ citroen • poedersuiker • 1 bosje verse munt
Snijd het fruit met de groene cassette (E1). Bestrooi voorzichtig met suiker en overgiet met een beetje
citroensap. Leg het fruit op de borden en maak er een kleurrijk gerecht van. Neem een pincet en druppel een
beetje fruitsap over het fruit om een glanzend effect te bekomen. Versnipper de muntblaadjes met de hand en
leg ze op het bord.
Dien gekoeld op. U kunt het gerecht op dienen met een bol ijs naar keuze.