4
Snelgids
W DANKEN U VOOR UW AANKOOP VAN EEN
KITCHENAID PRODUCT
Voor verdere assistentie kunt u het apparaat registeren
op www.kitchenaid.eu/register
Lees de instructies aandachtig
voordat u het apparaat
gebruikt.
Eerste gebruik
Wacht minstens twee uren na de installatie vooraleer het apparaat aan te sluiten op het stopcontact. Zodra
u het apparaat aansluit op het stopcontact, begint het automatisch te werken. Na het inschakelen van het
apparaat dient u 4 à 6 uur te wachten tot de juiste opslagtemperatuur voor een gemiddeld gevulde koelkast
is bereikt.
!! Alvorens het apparaat aan te sluiten maakt u de vakken en de accessoires goed schoon met lauw water
en bicarbonaat..
1. Steek de stekker in het stopcontact en controleer of de binnenverlichting wordt ingeschakeld.
2. Draai de knop voor TEMPERATUURINSTELLING naar een gemiddelde waarde. Na enkele uren kunt u
etenswaren in de koelkast plaatsen.
De temperatuur instellen
De temperatuur in het koelcompartiment wordt automatisch geregeld, afhankelijk van de positie van de
thermostaatknop.
1 = warmste MAX = koudste
We adviseren echter een gemiddelde waarde.
Het "koelmechanisme" van de koelkast is netjes weggewerkt in de achterwand van het compartiment om
meer ruimte te creëren. De achterwand kan bedekt zijn met een laagje ijs of met waterdruppels, afhankelijk
van de werking van de compressor (actief of gepauzeerd). Dit is geen reden tot bezorgdheid; de koelkast
werkt normaal.
Als de knop voor TEMPERATUURINSTELLING op een hoge waarde is ingesteld, er grote hoeveelheden
voedsel in de koelkast aanwezig zijn en de omgevingstemperatuur buiten de koelkast hoog is, zal het
apparaat te lang in werking zijn. Dit kan leiden tot een grote ijsafzetting en hoog energieverbruik; dit kunt
u tegengaan door de knop op een lagere temperatuurwaarde te draaien (de ijsaanslag wordt automatisch
verwijderd).
Het potentieel van de koelkast optimaal benutten
• Gebruik de knop voor TEMPERATUURINSTELLING om de temperatuur in te stellen (zie Lade-
onderdelen en kenmerken).
• Plaats alleen koud of lauw, maar geen heet voedsel in het compartiment (zie Veiligheidsinstructies).
• Bedenk dat gekookt voedsel niet langer duurt dan rauw voedsel.
• Sla geen vloeistoffen op in open containers. Ze verhogen de vochtigheidsgraad in de koelkast en
veroorzaken condensvorming.
Voedselhygiëne
1. Verwijder alle externe papieren/kartonnen verpakkingen en andere wikkels van gekochte etenswaren.
Deze kunnen zorgen voor bacteriën of vuil in uw koelkast.
2. Voorkom dat etenswaren (vooral etenswaren die snel bederven of een sterke geur hebben) elkaar
raken; dat vermindert het gevaar van contaminatie door kiemen of bacteriën en de verspreiding van
sterke geuren in de koelkast.
3. Sla uw etenswaren zodanig op dat lucht zich er vrij tussen kan bewegen.
4. Houd de binnenkant van de koelkast schoon, zonder hierbij oxidatiemiddelen of schuurmiddelen te
gebruiken.
5. Verwijder alle etenswaren waarvan de houdbaarheidsdatum is verlopen uit de koelkast.
6. Alle etenswaren die snel bederven (zachte kaas, rauwe vis, vlees, etc.) moeten, om goed te worden
geconserveerd, in de koudste zone van het koelvak worden bewaard: in de onderste lade links, waar de
temperatuurindicator zich bevindt.