KitchenAid KCBWX 45600 Setup and user guide

Type
Setup and user guide
Thanks for choosing
This story begins with
a cool glimpse of light
which easily burns into
a creative mind.
A story of timeless
moments of a serious
passion prepared to
become a delicious
art creation.
Quick Reference Guide
Index
NL pag. 3
3
NL
This story begins with
a cool glimpse of light
which easily burns into
a creative mind.
A story of timeless
moments of a serious
passion prepared to
become a delicious
art creation.
We danken u voor uw
keuze van
Inbouw-wijnbewaarkast 45 cm
Beknopte handleiding
4
Snelgids
DANK U WEL VOOR UW AANKOOP VAN EEN
KITCHENAID PRODUCT
Voor verdere assistentie kunt u het apparaat registeren
op www.kitchenaid.eu/register
Lees de instructies aandachtig
voordat u het apparaat
gebruikt.
Eerste gebruik
Als u uw wijnbewaarkast aansluit, toont het display de temperatuur in de kast: De kast is ingesteld
op een constante temperatuur van 15°C. Volg de onderstaande instructies als u de temperatuur wilt
wijzigen:
1. Als u uw wijnbewaarkast aansluit, toont het display de ingestelde temperatuur
2. Druk gedurende één seconde op de knop
op het bedieningspaneel. De getoonde
temperatuur begint te knipperen.
3. Druk op de knop
of totdat de gewenste temperatuur is bereikt.
4. Na 5 seconden houdt de getoonde temperatuur op met knipperen.
5. Wacht tot de wijnbewaarkast de gewenste temperatuur bereikt voordat u de wijnessen erin legt.
De binnenverlichting blijft (tijdelijk) uit als de binnentemperatuur hoger is dan 24°C. Hierdoor wordt
de ingestelde temperatuur sneller bereikt.
Productonderdelen en kenmerken
Ruimte voor rijping
De belangrijkste functie van de ruimte voor rijping is om uw wijnen in optimale omstandigheden te
bewaren.
De in de fabriek ingestelde temperatuur van 15°C in het bovencompartiment is in de meeste gevallen
optimaal.
Wijn is complex en is het resultaat van een lang en geleidelijk productieproces. Er zijn specieke
omstandigheden nodig om het karakter van de wijn goed tot zijn recht te laten komen.
Alle wijnen worden op dezelfde temperatuur bewaard. Ze worden echter geserveerd en geproefd bij
verschillende temperaturen, afhankelijk van de eigenschappen van de wijn (zie de tabel met ideale
wijntemperaturen).
Een constante bewaartemperatuur over een lange periode is daarom het belangrijkste voor het
bewaren van uw wijn, net als in de wijnkelders van wijnproducenten, en niet de absolute temperatuur
in uw nieuwe apparaat. Wijn kan bij elke temperatuur worden bewaard, zolang de temperatuur maar
constant is.
BEDIENINGSPANEEL DEUR
GEGEVENSPLAATJE
SCHAPPEN
RUIMTE VOOR
RIJPING
5
Bedieningspaneel
TEMPERATUUR
VERLAGEN
TEMPERATUUR
VERHOGEN
CONTROLELAMPJE AAN
DISPLAY
CONTROLELAMPJE KOELING
LAMPJE
STROOMAAN
-
SLUITING
VERLICHTING
AAN/
UITTOETS
Tabel met ideale wntemperaturen
Deze tabel toont de temperatuur waarop verschillende wijnen behoren te worden geserveerd.
Als een wijn moet worden geserveerd op een temperatuur die hoger is dan de temperatuur in uw
wijnbewaarkast, kunt u de wijn het beste buiten de kast laten voor een bepaalde periode, voordat u
de wijn serveert.
Amarone 17 °C Droge, zoete, mousserende wijnen 6 °C
Barbaresco 17 °C
Verdicchio van Matelica en de kastelen van Jesi
8 °C
Barolo 17 °C Witte Trentinowijnen 11 °C
Beaujolais 13 °C Witte Franciacortawijnen 11 °C
Versterkte witte Bordeaux 6 °C Droge aromatische witte wijnen 10 °C
Droge witte Bordeaux 8 °C Droge, jonge en fruitige witte wijnen 8 °C
Rode Bordeaux 17 °C Witte wijnen van Friuli Venezia Giulia 11 °C
Witte Bourgogne 11 °C Rodanowijnen 15 °C
Rode Bourgogne 18 °C Droge witte Loirewijnen 10 °C
Brunello 17 °C Versterkte Loirewijnen 7 °C
Champagne 6 °C Rode Loirewijnen 14 °C
Chianti Classico 16 °C Versterkte Passitowijnen 8-18 °C
Languedoc-Roussillon 13 °C Roséwijnen, jonge wijnen 12 °C
Passito di Pantelleria 6 °C Lichte rode wijnen, weinig tanninehoudend 14 °C
Rosé Provence 12 °C
Rode wijnen met gemiddelde structuur, redelijk
tanninehoudend 16 °C
6
Opslag van de wijnflessen
Standaardopslag van 24 essen
Wij adviseren de standaardopslag van 24
essen (voor normale en Rijnwijnessen of een
combinatie daarvan) voor wijnen die goed
zichtbaar en gemakkelijk te pakken moeten zijn.
Plaats elke es in de uitsparingen op de drie
houten schappen. Zes essen kunnen onderin de
bewaarkast worden geplaatst.
We suggereren om de Rijnwijn op het onderste
schap te leggen en onderin de bewaarkast,
omdat deze plekken speciaal voor grotere
essen zijn ontworpen.
! Het houten schap kan zonder problemen tot 22
essen dragen.
Opslag van Champagneessen
Champagneessen zijn groter dan
standaardessen. Ze moeten onderin de
bewaarkast worden geplaatst, waar plaats is voor
maximaal vijf essen.
Als u meer dan vijf Champagneessen in de
bewaarkast wilt opslaan, kunt u het derde schap
verwijderen en de essen in twee lagen stapelen,
waarbij u de tweede rij in de uitsparingen van
de onderste rij plaatst. Op die manier kunt u
maximaal negen essen opslaan.
Voorbeelden van indelingen
STANDAARD
24 essen (allen liggend bewaard)
3 schappen
CONSERVERING
28 essen (allen liggend bewaard)
7
Probleemoplossing
Alvorens contact op te nemen met het Klantenservicecentrum:
Start het apparaat opnieuw op om te kijken of het probleem op die manier verdwijnt. Doe dit zo
nodig opnieuw na een uur tijd. Herhaal dat zo nodig na een uur tijd.
Neem contact op met het dichtstbijgelegen Klantenservicecentrum als het probleem aanhoudt.
U dient het probleem aan de technicus te beschrijven en het juiste type en model van uw apparaat te
melden, alsook de Assistentiecode die u op het gegevensplaatje in het koelkastcompartiment vindt.
Met deze informatie kan de technicus onmiddellijk het type vereiste werkzaamheid identiceren.
Als reparatie nodig is, raden we u aan om contact op te nemen met een erkend technisch servicecenter.
Probleem Mogelke oorzaken/oplossingen:
De compressor werkt niet De stekker zit niet (goed) in het stopcontact. Er kan ook
sprake zijn van een stroomstoring in uw huis.
Het stopcontact staat niet onder spanning. Sluit de
bewaarkast ter controle aan op een ander stopcontact.
De compressor slaat niet af Neem contact op met de Klantenservice
Kortstondige storingen, zoals een stroomstoring, hebben geen invloed op de opgeslagen wijn. De
wijn zal pas worden beïnvloed als de storingen lange tijd blijven voortduren.
Reiniging
Trek de stekker uit het stopcontact of sluit de stroomtoevoer af voordat u met reinigings- of
onderhoudswerkzaamheden begint.
Gebruik geen reinigings- of schuurmiddelen. Maak de onderdelen van de koelkast nooit schoon
met licht ontvlambare vloeistoffen.
Gebruik geen stoomreinigers.
De toetsen en het display van het bedieningspaneel mogen niet gereinigd worden met middelen
op basis van alcohol of daarvan afgeleide stoffen; gebruik in plaats daarvan een droge doek.
Maak het apparaat regelmatig schoon met een doek met een oplossing van lauw water en een
neutraal schoonmaakmiddel dat geschikt is voor het reinigen van de binnenkant.
Raadpleeg onze website www.kitchenaid.eu voor complete gebruiksaanwijzingen.
U vindt daar bovendien nuttige informatie over onze producten, zoals inspirerende recepten die
werden gecreëerd en getest door onze merkvertegenwoordigers of de dichtbijgelegen kook-
school van KitchenAid.
NL
400011189395
Gedrukt in Italië
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8

KitchenAid KCBWX 45600 Setup and user guide

Type
Setup and user guide