Atag HL3011A Handleiding

Type
Handleiding
1
GEBRUIKSAANWIJZING
NL
HL3011A
24
325 88-9123 Rev. 2-337
Postbus 1033. 6920 BA Duiven. Nederlan
d
Nederland Home Product
Service (ATAG)
Postbus 249
6920 DUIVEN
tel: 0900 - 5550001
fax: 026 - 88214444
België
ATAG België NV
9420 Erpe-Mere
tel: 053 - 806208
fax: 053 - 806057
2
ATAG feliciteert u.
Geachte klant,
Hartelijk gefeliciteerd met uw nieuwe ATAG kookplaat.
Het is van groot belang dat u goed met de kookplaat en de functies en finesses
van het bijbehorende bedieningspaneel leert om te gaan. Lees daarom deze
gebruiksaanwijzing. U zult dan het meeste plezier van het product hebben. Let
extra op de hoofdstukken die zijn gemarkeerd met . Dit zijn
waarschuwingsteksten om ongelukken te voorkomen.
Bewaar de gebruiksaanwijzing. Het is prettig om deze in geval van twijfel bij de
hand te hebben. Als de kookplaat evt. naar een nieuwe eigenaar gaat, dient u de
gebruiksaanwijzing mee te geven.
De gebruiksaanwijzing is zo opgebouwd dat u deze als een naslagwerk kunt
gebruiken. Het eerste deel bevat een algemene beschrijving van uw nieuwe
product. Daarna volgt een korte introductie om te weten wat u moet doen voordat
u de kookplaat voor de eerste keer gebruikt. Het hoofdstuk “Zo gaat u te werk”
beschrijft hoe u de kookplaat dagelijks moet gebruiken. Gebruik dit hoofdstuk
totdat u helemaal vertrouwd bent met uw nieuwe kookplaat. Het hoofdstuk
“Reiniging en onderhoud” geeft u informatie over het dagelijkse onderhoud en
over een grondige reiniging van de afzonderlijke onderdelen van de kookplaat.
Als er bij het gebruik van de kookplaat problemen ontstaan, kunt u in het
hoofdstuk “Voordat u met de serviceafdeling contact opneemt” kijken. Daar
staan aanwijzingen hoe u evt. technische problemen zelf kunt verhelpen.
Veel plezier.
Met vriendelijke groeten
23
3
Inhoud blz.
Voor de gebruiker
ATAG feliciteert u ........................................................................................ 2
Veiligheidsinformatie .................................................................................. 4
Beschrijving van het product..................................................................... 6
Controlelampje ...................................................................................... 6
Bedieningsknoppen ............................................................................... 6
Zo gaat u te werk ......................................................................................... 7
Bedienings-symbolen ............................................................................ 7
Restwarmtindicatie ............................................................................... 8
Instellingsoverzicht voor gewone kookzones ........................................ 8
Adviezen en tips bij gebruik van de kookzones .................................... 9
Reiniging en onderhoud ........................................................................... 11
Oppervlakken van roestvrij staal ........................................................ 11
De glaskeramiekplaat ......................................................................... 11
Gebruik de juiste pannen..................................................................... 12
Tips aangaande de glaskeramische plaat ............................................... 15
Service
Voordat u contact opneemt met de serviceafdeling -
technische adviezen ............................................................................ 20
Garantie .............................................................................................. 21
Belangrijk advies ................................................................................. 22
Voor de installateur
Technische gegevens ................................................................................ 15
Uitpakken .................................................................................................. 15
Inbouw .................................................................................................. 16
Installatie .................................................................................................. 18
Inhoudsopgave
1... 2..Stap voor stap
Veiligheidsinformatie
Adviezen en tips
Milieu-informatie
Zo leest u de gebruiksaanwijzing:
22
Belangrijk advies
De constructie van dit apparaat is
zodanig dat de veiligheid daarvan
gewaarborgd is.
Ondeskundige reparaties kunnen
echter de veiligheid in gevaar brengen.
Terwille van een blijvende veiligheid
en ook om mogelijke schade te
voorkomen, is het raadzaam dat
reparaties uitsluitend verricht worden
door personen die daarvoor de vereiste
vakbekwaamheid bezitten.
Wij adviseren u herstel- en/of
controlewerkzaamheden door uw
vakhandelaar of door Atag Nederland
Home Product Service te laten
uitvoeren en uitsluitend originele
onderdelen te gebruiken.
4
Veiligheidsinformatie
De kookplaat is geschikt voor normaal
huishoudelijk gebruik. Als hij op een
andere manier wordt gebruikt, bestaat
de kans op ongelukken.
Kinderen
Als u de kookplaat gebruikt, is
opletten geboden.
De pan wordt bij gebruik erg warm, en
blijft enige tijd warm ook nadat de
kookplaat is uitgeschakeld. Laat
kinderen de bedieningsknoppen nooit
aanraken en zorg ervoor dat ze er nooit
mee spelen.
Toepassing
Als u frituurt ,vet, paraffine of andere
licht ontvlambare stoffen smelt, blijf
dan altijd in de buurt. Bij brand
moeten alle knoppen op nul worden
gezet en een evt. afzuigkap moet
worden uitgezet.
Doof het vuur met een deksel, gebruik
nooit water.
Controleer of de kookplaat is
uitgeschakeld als hij niet wordt
gebruikt. Alle knoppen moeten op nul
staan.
Reiniging en onderhoud
Om hygiënische en veiligheidsredenen
moeten de kookzones goed schoon
worden gehouden.
Als vetvlekken en gemorst eten warm
worden, ontstaat er een walm. In het
ergste geval kan hierdoor brand
ontstaan.
Service
Reparaties aan elektrische toestellen
mogen alleen door vakmensen worden
uitgevoerd.
Onvakkundige reparaties kunnen tot
aanzienlijke risico's voor de gebruiker
leiden. Wend u daarom altijd tot onze
afdeling Klantenservice. Alleen
originele onderdelen voldoen aan alle
eisen!
Uitpakken
Zorg ervoor dat u de verpakking zo
opruimt dat kinderen er niet bij
kunnen.
Installatie
De installatie van de kookplaat mag
uitsluitend worden uitgevoerd door een
erkende elektro-installateur.
Als de werkzaamheden worden
uitgevoerd door iemand die niet
deskundig is, kunnen personen letsel
oplopen en/of het apparaat kan worden
beschadigd en de kwaliteit van de
kookplaat verminderen. Zorg ervoor
dat de elektriciteitskabel bij de
installatie niet beklemd raakt.
21
Voor de garantiebepalingen
verwijzen wij u naar het
bijgevoegde garantieboekje en
bijgaande garantiekaart.
Garantie
5
Afdanken
Help ongelukken te voorkomen als u
de kookplaat afdankt. Verwijder de
elektriciteitskabel uit het stopcontact
en knip de elektriciteitskabel vlakbij
de kookplaat af.
20
Service
Problemen
De kook-eenheid werkt niet?
De bovenplaat wordt warm
De zekeringen springen de hele
tijd uit
Kookzones worden niet warm
genoeg
Oplossing
Controleer zekeringen.
De bovenplaat bereikt een temperatuur
van 80˚C. Hij kan echter nog warmer
worden als u pannen gebruikt die geen
vlakke bodem hebben of niet bij het
formaat van de kookzone passen.
Waarschijnlijk gebruikt u te veel
elektrische apparaten tegelijkertijd. Als
de kookplaat is aangesloten op een
zekeringengroep van 10 ampère, is de
kans op overbelasting groot.
De pan moet bij het formaat van de
kookzone passen. Controleer of de pan
een vlakke bodem heeft, bijv. door hem
tegen de rand van het aanrecht te
houden. Breng een liter water aan de
kook in een pan met deksel. De
kookzone moet op de hoogste stand
worden gezet.
De kooktijd op een kookzone van 12
cm bedraagt ca. 25 min.
De kooktijd op een kookzone van 14
cm bedraagt ca. 13 min.
De kooktijd op een kookzone van 18
cm bedraagt ca. 10 min.
Voordat u contact opneemt met de serviceafdeling -
Technische adviezen
6
Beschrijving van het product
Controlelampje
Bedieningsknoppen
19
2 Fasen -nul-aarde (min.10A)
Snoertype: 1mm2 HO5VV-F.
De uitwendige diameter van het snoer
moet tussen 7,5 en 10,5 mm liggen.
1 Fasen-nul-aarde (min. 16A)
Snoertype: 1,5 mm2 HO5VV-F.
De uitwendige diameter van het snoer
moet tussen 7,5 en 10,5 mm liggen.
7
Zo gaat u te werk
Bedienings-symbolen
Deze knop regelt de achterste
dubbele kookzone
Deze knop regelt de kleine
(voorste) kookzone.
Kleine ring: Wanneer u het tweerings
kookgedeelte aandoet, wordt de kleine
ring altijd automatisch aangedaan.
Selecteer de gewenste temperatuur.
Van de kleine naar de grote ring
(beide ringen aan): Draai de knop
voorbij “9” en draai vervolgens terug
naar de gewenste temperatuur.
Van de grote naar de kleine ring:
Draai de knop terug naar “0” Doe de
tweekringszone opnieuw aan en
selecteer de gewenste temperatuur.
Kookgedeelte (2-rings)
Het 2-rings kookgedeelte wordt traploos
geregeld. De functieknop heeft de
standen van “0-9”.
“1” Laagste warmtstand
“9” Hoogste warmtstand
“0” De kookzone is uit.
Controlelampje
18
Installatie
De elektrische installatie moet
uitgevoerd worden volgens de
geldende regels in het reglement voor
sterkstroom.
De installatie moet beantwoorden aan
eventuele speciale eisen die vastgesteld
zijn door het plaatselijke
stroomleveringsbedrijf.
De elektrische delen van het apparaat
mogen niet veranderd worden.
Het snoer moet zoals aangegeven in de
klemmen vastgezet worden.
De dekplaat moet eraf geschroefd zijn
terwijl de snoeren gemonteerd worden.
Eén eenheid wordt direkt naar het
stopcontact of een stroomaansluiting
gevoerd.
Meerdere eenheden kunnen via een of
meerdere verzameldozen verbonden
worden.
De plaat moet via een externe
onderbreker aangesloten worden met
een schakelaarafstand van minstens 3
mm.
De fabrieksgarantie vervalt bij een
foutieve aansluiting, en indien er in de
elektrische delen van het apparaat
veranderingen zijn aangebracht.
Dekplaat
8
Restwarmtindicatie
Iedere kookzone heeft een ingebouwd
indicatielamje, dat rood blijft, zolang
de temperatuur van de kookzone boven
80˚C is zelfs al is de plaat uitgedraaid.
Het overzicht dient als advies. De instelling hangt af van de
pan, de hoeveelheid en de inhoud. Na een poosje leert u de
juiste instelling te kiezen. Zie ook het hoofdstuk “Adviezen en
tips bij gebruik van de kookzones”.
Instellingsoverzicht voor gewone kookzones
Stand Functie
0 De kookzone staat uit
1-2 Warmhouden/doorkoken van kleine
porties
3-4 Doorkoken van gewone porties
5-6 Doorkoken van grote porties
7-8 Braden/bruinen
9 Even laten koken/fruiten/frituren
17
De uitwendige lengtematen
van de eenheden
290 mm:
Keramische kookplaat, 2 zones
Gaskookplaat, 2 branders
Grill
Wokbrander
Friteuse
Het monteren van een enkele
eenheid.
Bij het monteren van een enkele
eenheid ( 290 mm ) in een aanrecht dat
dikker is dan 30 mm, moet er met het
oog op de aansluitingskabel, aan beide
zijden van het gat een inkeping worden
gemaakt.
4216
9
Adviezen en tips bij gebruik
van de kookzones
Als u onderstaande adviezen
opvolgt, bespaart u energie en
wordt het reinigen eenvoudiger.
Het kookgerei moet de gehele
kookzone bedekken. Het mag
ook iets groter zijn. Denk er aan
dat ook een grote pan een kleine
inhoud kan bevatten.
De bodem van het kookgerei
moet vlak zijn – iets
binnenwaarts gebogen is het
beste. Als de bodem buitenwaarts
buigt, wordt de kooktijd
aanzienlijk langer. Een scheve
bodem kan het elektriciteits-
verbruik met 50% vergroten.
Gebruik een goedsluitend
deksel op de pan. Zonder deksel
op de pan is 3 keer zo veel
elektriciteit nodig.
Bespaar op water: kook in zo
weinig mogelijk water. Kook
aardappelen en groenten met 1, 2
of 3 dl water.
Gebruik 1 dl water op de 14 cm
kookzone
Gebruik 2 dl water op de 18 cm
kookzone
Gebruik 3 dl water op de 21 cm
kookzone.
Leg een goedsluitend deksel
op de pan. Breng het eten op
het hoogste niveau aan de
kook en draai terug naar het
laagst mogelijke niveau als er
veel stoom onder de deksel
vandaan komt.
Bereken de kooktijd vanaf
het moment dat u de
temperatuur lager draait.
Wacht met het kijken naar de
aardappelen / groenten tot de
kooktijd verstreken is.
Draai de temperatuur
meteen lager als het eten
kookt. Kies de juiste
instelling. Begin op de
hoogste instelling en draai zo
ver mogelijk terug, zonder
dat het eten van de kook raakt.
Gebruik de restwarmte: Zet
de kookzone 5 minuten voor
het einde van de kooktijd uit.
Gebruik de warme kookzone
voor het koken van het
volgende product.
Ontdooi het eten eerst in de
koelkast.
U bespaart energie als u eten
op een kookzone bereidt in
plaats van in de oven.
16
Inbouw
Dit inbouwapparaat kan in elk type
aanrecht, met een dikte van 28 tot 40
mm, gemonteerd worden.
Vrije hoogte
De afstand tot een eventuele plank of de
bovenzijde van een onder de
inbouwkookplaat staand keukenkastje,
moet minstens 55 mm zijn.
Bevestigen
Schroef de bevestigingsbeugels voor het
vastspannen zover uit elkaar, dat ze
onder het aanrecht gedraaid kunnen
worden. Span de bevestigingsbeugels
aan het aanrecht vast met een
handschroevendraaier.
De maten van de nis
Zaag het gat voor de gekozen
apparaten-combinatie uit als één
rechthoekig gat.
De breedte van het gat is voor alle
combinaties altijd 490 mm.
De lengte van het gat is gelijk aan de
som van de uitwendige lengte van het
totale aantal eenheden - 20 mm.
Het monteren van de
versterkingsstrips
Tussen alle apparaten moet er een
versterkingsstrip gemonteerd worden.
De strip moet niet in het aanrecht
vastgeschroefd worden, maar wordt
door het lijstprofiel van het apparaat op
de plaats gehouden.
Minimale
afstand tot de
muur: 150 mm
Minimale afstand tot
de muur (onbrandbaar
materiaal): 50 mm
Versterkings-
strips
10
Restwarmte gebruiken
(voorbeeld)
Kook 1 à 8 eieren met een ½ dl water.
Doe eieren en water in de pan. Doe er
een goed sluitend deksel op. Schakel in
op de hoogste stand. Schakel de
kookzone uit als er flink veel stoom
onder het deksel vandaan komt.
Bereken de kooktijd van de eieren
vanaf het moment dat u de stand op nul
zet en laat de eieren koken door de
nawarmte van de kookzone. Deze
methode kunt u op de kookzones van
12 en 14 cm gebruiken.
15
Technische gegevens
Elementspanning 230V
El-aansluiting
230V 1 fasen, nul + aarde
Aansluitwaarde 2900 W
2-rings - snelkookzone
12/18 cm 700/1700 W
Snelkookzone
14 cm 1200 W
Dit apparaat is voorzien van het
merk en voldoet aan de
laagspanningsrichlijn (73/23/EEG) en
de EMC-richtlijn (89/336/EEG).
Controleer of de kookplaat bij levering
geen gebreken vertoont en
onbeschadigd is.
Uitpakken
Transportschade
Eventuele transportschade, afkomstig
van een transport dat u niet zelf heeft
uitgevoerd, dienen uiterlijk een week
na ontvangst aan de verkoper te
worden medegedeeld. Op het
typeplaatje, dat aan de linkerkant van
de kookplaat is aangebracht, staat het
serienummer van de kookplaat.
Technische gegevens
11
Reiniging en onderhoud
Oppervlakken van roestvrij
staal
Voor de dagelijkse reiniging gebruikt
u een harde, uitgewrongen doek. Als
alles erg vuil is, gebruikt u een
vloeibaar schuurmiddel. Wrijf altijd in
de slijprichting van het staal. We raden
u aan om regelmatig een poetsmiddel
voor roestvrij staal te gebruiken, zodat
het staal glanzend blijft. Poets altijd in
de slijprichting van het staal (van
rechts naar links of omgekeerd).
Gebruik nooit een metalen spons of
andere krassende
schoonmaakmiddelen.
De glaskeramiekplaat
Schraap overgekookt eten en gemorste
suiker, suikerhoudende gerechten
(jam, sap e.d.), gesmolten plastic en
aluminiumfolie onmiddellijk van de
warme plaat. Als de plaat bijna
afgekoeld is, kan hij beschadigd
worden. Een vuile plaat vermindert de
overbrenging van warmte tussen
kookzones en pannen.
Na gebruik moeten de kookzones met
een vochtige doek met een
handafwasmiddel worden afgenomen.
Als er veel vuil op zit, kunt u het
volgende doen:
1. Verwijder vlekken en dergelijke
met de schraper.
2. Zorg ervoor dat de plaat afgekoeld
is. Gebruik een reinigingsmiddel
dat geschikt is voor glazen
keramische platen. De fles goed
schudden en daarna een paar dunne
straaltjes op de plaat spuiten."
3. Wrijf de plaat met een vochtige
doek of keukenrol schoon.
Weerbarstige vlekken kunt u
verwijderen door met een
keukenrol flink over de vlek te
wrijven.
4. Veeg overtollig
schoonmaakmiddel met een
vochtige doek weg.
5. Droog evt. na met een droge
doek.
Zorg ervoor dat de plaat droog is als
hij opnieuw wordt verwarmd. Een
vochtige plaat kan bij verwarming
regenboogachtige strepen veroorzaken.
14
Tips aangaande de
glaskeramische plaat
Trek nooit de pannen over de glasplaat
heen. Til ze altijd op. Uw
glaskeramische plaat is zowel warmte
als koude bestendig, maar kan
beschadigd worden als iets hards, zoals
bijv, een zoutbusje vanaf het
kruidenrekje, er op neer valt.
Waarschuwing!
Indien er zichtbare scheuren in het
oppervlak komen, moet de
stroomtoevoer naar het apparaat
onmiddelijk uitgeschakeld worden.
Verwijder vlekken met de schraper.
Poets daarna met het reinigingsmiddel.
Zet nooit natte pannen op de plaat.
Zorg er voor dat er nooit zand, suiker,
zout e.d. onder de pannen zit.
Zand geeft krassen, suiker en zout
kunnen de plaat bederven.
Maak er een gewoonte van altijd uw
pannen af te drogen voor u ze op de
plaat zet.
Afhankelijk van het gebruik kunnen de
gekleurde decoraties op de glasplaat
gaan slijten en krassen krijgen.
Zulke krassen en slijtplekken vallen
niet onder de garantie.
Plastic, aluminium-folie en ander
smeltbaar materiaal, zowel suiker en
voedingsstoffen die suiker bevatten
(geldt ook voor levensmiddelen met
natuurlijke suikers, zonder dat er extra
suiker aan toegevoegd is) zoals jam,
vruchtensap e.d. moeten bij morsen of
overkoken, direct verwijderd worden
terwijl de plaat nog warm is. Anders
onstaan er beschadigingen aan de
plaat, zoals afschilferingen en barstjes.
Gebruik de bijgevoegde schraper en
poets na met het reinigingsmiddel.
Kookgerei dat in aanraking is geweest
met de hier boven genoemde stoffen,
moet grondig schoon gemaakt worden
voor het op de plaat gezet wordt.
Fouten in de glas-keramische plaat,
die veroorzaakt zijn door het
hierboven genoemde, vallen niet
onder de garantie.
Waarschuwing:
-Geen aluminiumfolie of plastic
schalen op de hete kookzones plaatsen.
-De kookplaat niet gebruiken om
voorwerpen op weg te zetten.
12
Gebruik de juiste pannen
Bij gebruik van pannen van goede
kwaliteit, benut men de energie het
allerbest. De pannen moeten geschikt
zijn voor glaskeramische platen. De
pannen moeten de kookzone helemaal
bedekken, maar mogen ook wel groter
zijn. Zij moeten een vlakke bodem
hebben. Zorg ervoor, dat de pan en de
kookzone droog zijn als u gaat koken.
Pannen met geëmailleerde bodem
veroorzaken meer slijtage op de
decoratie van de glasplaat. Het wordt
ontraden pannen met een gelakte
bodem te gebruiken, daar
lakschilfertjes in de glasplaat
vastbranden.
Pas op!
Pannen met aluminium bodem kunnen
lichte vlekken op de glasplaat maken.
Deze kunnen verwijderd worden met
het bijgevoegde reinigingsmiddel.
Reinging van de glas-
keramische plaat
De glasplaat moet altijd na gebruik
schoon gemaakt worden, gebruik
daartoe een vochtig, warm doekje en
vloeibaar reinigingsmiddel.
Als er iets overkookt, moet dit dadelijk
verwijderd worden, terwijl de plaat
nog warm is. Gebruik daarvoor
13
de bijgevoegde schraper.
Eventuele vlekken van pannen met
aluminium bodem, vetvlekken die
vastgebrand zijn, kalkvlekken e.d.
verwijdert men met het bijgevoegde
reinigingsmiddel.
Als de plaat erg vuil is, moet men de
behandeling herhalen tot de plaat
helmaal schoon is.
Na iedere reiniging poetst men de plaat
na met het bijgevoegde
reinigingsmiddel. De lijst en het
bedieningspaneel worden gereinigd op
dezelfde wijze als de plaat. Pas ervoor
op dat u de kookzones niet per ongeluk
inschakelt onder het schoonmaken.
Gebruik nooit schuurpoeder,
vloeibaar schuurmiddel, metalen
sponsjes of ande krassende
middelen.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12

Atag HL3011A Handleiding

Type
Handleiding