10
De glaskeramiekplaat
Gebruik nooit een gebarsten
glaskeramiekplaat. Bij over-
koken en/of schoonmaken
kan vloeistof in de span-
ningsgeleidende onderdelen
doordringen. Schakel de
elektriciteit van het apparaat
uit en neem contact op met
de serviceafdeling.
Leg nooit aluminiumfolie,
papier, plastic of iets derge-
lijke op de glaskeramiek-
plaat. Door een warme
kookzone kunnen folie,
papier en plastic verbran-
den/smelten.
Als u frituurt of vet, paraffi-
ne of andere licht ontvlam-
bare stoffen smelt, blijf dan
altijd in de buurt. Bij evt.
brand moeten alle knoppen
op nul worden gesteld en
een evt. afzuigkap moet
worden uitgezet. Doof het
vuur met een deksel,
gebruik nooit water.
Schraap overgekookt materi-
aal onmiddellijk van de
warme plaat met de scheer-
messchraper. Gemorste sui-
ker en suikerhoudende
gerechten (jam, sap e.d.), gesmolten
plastic en aluminiumfolie kunnen de
plaat beschadigen.
Zet nooit natte pannen op de glaske-
ramiekplaat.
Zorg ervoor dat er geen zand, suiker
en zout aan de pannen zit. Zand kan
krassen veroorzaken, suiker en zout
kunnen de glaskeramiekplaat kapot-
maken.
Droog de pannen altijd af voordat
u ze op de glaskeramiekplaat zet.
De gekleurde decoratie van de glas-
keramiekplaat kan afhankelijk van
het gebruik slijten en er kunnen
krassen op ontstaan.
Gebruik de glaskeramiekplaat niet
zonder dat de aluminiumlijst is
gemonteerd.
Als u de glaskeramiekplaat wilt
gebruiken om er spullen op weg te
zetten, moet de glaskeramiekplaat
koud zijn. Als één of meerdere
kookzones worden ingeschakeld op
het moment dat er spullen op de
glaskeramiekplaat staan, bestaat het
gevaar van brand of smelten. Een
ingeschakelde glaskeramiekplaat die
wordt gebruikt om er spullen op weg
te zetten, vormt een gevaar voor de
gebruiker en de omgeving.
Zo gaat u te werk