legenda
snelheidschakelaar
motorblok
snoerklem
deksel
bovenmes
vingergreep
ondermes
kom
plaatsingspin
kombasis
mayonaisedruppelaar (indien
meegeleverd)
gebruik van uw
hakmachine
Het mes wordt geleverd in 2 delen,
een boven- en een ondermes.
●
Voor grof hakken gebruikt u alleen
het ondermes.
●
Voor fijn hakken of pureren,
gebruikt u beide messen tegelijk.
Dit geeft ook een sneller resultaat.
Voor het gebruik van beide
messen, legt u het bovenmes op
het ondermes en draait naar links
om ze op de plaats vast te zetten
. Wees voorzichtig: de messen
zijn scherp.
NB: Na verwerking kan het
bovenmes loskomen van het
ondermes. Dit is normaal; de
messenset is zo ontworpen dat hij
los op elkaar past, zodat de
messen na gebruik gemakkelijk
kunnen worden gescheiden.
1 Zet de kombasis onderop de kom.
(Hierdoor wordt voorkomen dat de
kom op het werkoppervlak
wegglijdt).
2 Zet het apparaat op een schone,
vlakke ondergrond.
3 Zet de gewenste messenset in de
kom over de plaatsingspin .
4 Snij de ingrediënten in geschikte
stukken en leg deze in de kom.
Grotere stukken voedsel moeten in
stukken van 1 tot 2 cm worden
gesneden.
5 Zet het deksel op de kom en draai
hem naar links tot hij vastzit .
6 Zet het motorblok op het deksel.
7
Sluit het apparaat aan op de
netvoeding en druk op de
s
nelheidsschakelaar om de
g
ewenste snelheid te kiezen. Houd
het motorblok bij gebruik goed op
h
et deksel en de kom.
●
V
oor snelheid 1 drukt u licht op de
snelheidsschakelaar.
●
V
oor snelheid 2 drukt u stevig op
d
e snelheidsschakelaar.
●
U kunt de snelheidsschakelaar ook
enkele keren indrukken om te
pulseren. Deze functie kan worden
gebruikt om te voorkomen dat het
voedsel te lang wordt verwerkt.
8 Gebruik de hakmachine tot het
gewenste resultaat is bereikt.
9 Zet het apparaat na gebruik uit en
haal de stekker uit het stopcontact.
10 Haal het apparaat uit elkaar door
bovengenoemde procedure in
omgekeerde volgorde uit te
voeren.
belangrijk
●
Als u voedsel prepareert voor
baby's of jonge kinderen, moet u
vóór de voeding altijd controleren
of de ingrediënten goed gemengd
zijn.
●
Laat de hakmachine niet langer
dan 10 seconden draaien. Laat de
machine na ieder gebruik van 10
seconden 1 minuut afkoelen.
●
Laat de hakmachine niet draaien
als de kom leeg is.
●
Gebruik de hakmachine nooit als
de kom gevuld is met vloeistof.
●
Laat heet voedsel altijd eerst
afkoelen voordat u het verwerkt.
tips
●
Als de hakmachine te hard moet
werken, verwijdert u een deel van
het mengsel en verwerkt het in een
paar porties, zodat de motor niet
overbelast raakt.
●
Vergeet niet dat het mes sneller slijt
als u harde ingrediënten, zoals
koffiebonen, specerijen, chocola of
ijs hakt.
●
Let op dat u sommige ingrediënten
niet te lang verwerkt. Stop
regelmatig om de textuur te
controleren.
10