English
9 10
l
Zet de broodrooster de eerste keer
zonder brood op een gemiddelde
stand aan. (Eerst de broodrooster
aanzetten, anders blijft de slede
niet onderin zitten.)
l
Zoals dat voor elk nieuw
verwarmingselement geldt, kan de
broodrooster een lichte brandlucht
verspreiden als hij voor het eerst
wordt aangezet. Dit is normaal en
geen reden om u zorgen te maken.
legenda
a sledehendel (met ‘Hi-Rise™’ om
de slede nog verder omhoog te
halen)
b opwarmknop met lichtje
c ontdooien-knop met lichtje
d annuleerknop met lichtje
e instelknop voor de roostertijd
f kruimellade
g snoeropslag
het gebruik van de
broodrooster
1 Steek de stekker van de
broodrooster in het stopcontact.
2 Draai de instelknop voor roosteren
totdat de gewenste instelling
uitgelijnd is met het lijntje op de
broodrooster. Gebruik een lagere
instelling voor licht roosteren en
voor dun of droog brood.
3 Doe het brood, de muffins, bagels,
enz. in de broodrooster.
4 Beweeg de liftknop naar beneden
2 totdat hij vastklikt. (De knop
blijft alleen vastzitten als de stekker
in het stopcontact zit.)
l
De lampjes voor de roostertijd
gaan aan, tot aan de geselecteerde
instelling, en doven een voor
een om de vooruitgang van de
toastfunctie aan te geven.
l
De annuleerknop gaat ook
aan.
l
De TURBO-functie maakt
deel uit van de toastfunctie en
start automatisch wanneer de
sledehendel omlaag gezet en
vergrendeld wordt.
l
Om het roosteren te stoppen
tijdens de roostercyclus, drukt u
op de annuleerknop; de toast komt
omhoog en het lampje van de
annuleerknop gaat uit.
5 Uw toast komt automatisch
omhoog, om de toast verder
omhoog te halen, tilt u de hendel
op.
Ontdooien-knop
l
Voor het roosteren van
diepgevroren brood - kies de
gewenste instelling, laat het brood
zakken en druk op de ontdooien-
knop. De ontdooien-knop gaat
aan.
Opwarmen
l
Als u een stuk geroosterd brood
dat koud geworden is weer wilt
opwarmen, laat u het brood
zakken, en drukt u op de knop
voor opwarmen. De knop licht op.
tips voor het gebruik
van de broodrooster
l
Selecteer een lagere instelling voor
lichtere bruining of voor droog
brood.
l
Na het roosteren van één snee
brood ziet u mogelijk dat het brood
niet overal even bruin is geworden
– dit is normaal.
l
Droog/oud brood wordt sneller
bruin dan vers brood en een dunne
snee brood wordt sneller bruin dan
een dikke snee brood. Daarom
moet in dergelijke gevallen de
regelknop lager worden ingesteld
dan normaal.
l
Brood dat fruit of noten bevat,
roostert vaak snel. Gebruik
de laagste stand om de beste
resultaten te verkrijgen.
l
Om optimale resultaten te krijgen
moet u sneden van dezelfde dikte,
versheid en grootte gebruiken.