legenda
a verwijderbaar opwarmrek (indien
meegeleverd)
b ‘Preview’ sledehendel (met
‘Hi-Rise™’ om de slede nog
verder omhoog te halen)
c instelknop voor de roostertijd
d annuleerknop met lichtje
e bagel-knop met lichtje
f opwarmknop met lichtje
g kruimellade
h snoeropslag
het gebruik van de
broodrooster
1 Steek de stekker van de
broodrooster in het stopcontact.
2 Draai de instelknop voor roosteren
totdat de gewenste instelling
uitgelijnd is met het lijntje op de
broodrooster. Gebruik een lagere
instelling voor licht roosteren en voor
dun of droog brood.
3 Doe het brood, de muffins, bagels,
enz. in de broodrooster.
4 Beweeg de liftknop naar beneden
2 totdat hij vastklikt. (De knop blijft
alleen vastzitten als de stekker in het
stopcontact zit.) Het lampje van de
‘annuleerknop’
gaat branden.
l
Gebruik de sledehendel om het
geroosterde boord omhoog te halen
voor een ‘Preview’ zonder het
roosterprogramma te annuleren.
l
Om het roosteren te stoppen
tijdens de roostercyclus, drukt u
op de annuleerknop; de toast komt
omhoog en het lampje van de
annuleerknop gaat uit.
5 Uw toast komt automatisch
omhoog, om de toast verder
omhoog te halen, tilt u de hendel op.
Ontdooien
l
Als u diepgevroren brood wilt
ontdooien, kiest u de ontdooienknop.
Bagel (A)
l
Als u bagels wilt roosteren, moet het
gesneden vlak naar de middelste
elementen gedraaid worden. Kies
de gewenste instelknop voor het
roosteren en zet de sledehendel
omlaag. Druk op de bagel-knop die
oplicht.
l
Opmerking: wanneer u roostert met
de bagel-knop, worden de middelste
elementen warmer dan de elementen
aan de voor- en achterkant van de
broodrooster. Hierdoor wordt
slechts één zijde van het
artikel geroosterd.
Opwarmen
l
Als u een stuk geroosterd brood
dat koud geworden is weer wilt
opwarmen, laat u het brood
zakken, en drukt u op de knop voor
opwarmen. De knop licht op.
tips voor het gebruik van
de broodrooster
l
Selecteer een lagere instelling voor
lichtere bruining of voor droog
brood.
l
Na het roosteren van één snee
brood ziet u mogelijk dat het brood
niet overal even bruin is geworden –
dit is normaal.
l
Droog/oud brood wordt sneller bruin
dan vers brood en een dunne snee
brood wordt sneller bruin dan een
dikke snee brood. Daarom moet
in dergelijke gevallen de regelknop
lager worden ingesteld dan normaal.
l
Om optimale resultaten te krijgen
moet u sneden van dezelfde dikte,
versheid en grootte gebruiken.
l
Om gelijkmatige bruining te bereiken
raden wij u aan tussen het roosteren
door minimaal 30 seconden te
wachten, zodat de regelknop vanzelf
weer in de nulstand kan komen. Als
u nog meer brood wil roosteren,
kunt u de regelknop ook in een
lagere stand zetten.
11