Smeg SF 4920 VCB de handleiding

Categorie
Accessoires voor het maken van koffie
Type
de handleiding
Inhoudsopgave
219
NL
1 Waarschuwingen 220
1.1 Algemene veiligheidswaarschuwingen 220
1.2 Aansprakelijkheid van de fabrikant 221
1.3 Beoogd gebruik 221
1.4 Verwerking 221
1.5 Identificatieplaatje 222
1.6 Deze gebruiksaanwijzing 222
1.7 Wegwijs in de gebruiksaanwijzing 222
2 Beschrijving 223
2.1 Algemene beschrijving 223
2.2 Bedieningspaneel 224
2.3 Andere onderdelen 225
2.4 Beschikbare accessoires 225
2.5 Andere houders 226
3 Gebruik 227
3.1 Waarschuwingen 227
3.2 Eerste gebruik 228
3.3 Gebruik van de accessoires 228
3.4 Het gebruik van de oven 229
3.5 Advies voor bereidingen 247
3.6 Speciale functies 248
3.7 Secundair menu 253
4 Reiniging en onderhoud 256
4.1 Waarschuwingen 256
4.2 Reiniging van de oppervlakken 256
4.3 Dagelijkse gewone reiniging 256
4.4 Voedselresten of -vlekken 256
4.5 Demontage van de deur 256
4.6 Reiniging van de ruiten van de deur 257
4.7 Demontage van de interne ruiten 257
4.8 De reiniging van de binnenkant van de oven 259
4.9 Reiniging van het reservoir 261
4.10 Vapor Clean 264
4.11 Buitengewoon onderhoud 266
5 Installatie 268
5.1 Elektrische aansluiting 268
5.2 Vervanging van de kabel 268
5.3 Plaatsing 269
We raden aan deze handleiding aandachtig door te lezen, omdat ze alle aanwijzingen
bevat om de esthetische en functionele kwaliteiten van het apparaat te behouden.
Raadpleeg de website voor verdere informatie over dit product: www.smeg.com
Waarschuwingen
220
1 Waarschuwingen
1.1 Algemene
veiligheidswaarschuwingen
Persoonlijk letsel
• Het apparaat en de bereikbare
delen ervan worden heel warm
tijdens het gebruik. Buiten bereik van
kinderen houden.
• Raak geen warmte-elementen delen
aan tijdens gebruik van het
apparaat.
Houd kinderen jonger dan 8 jaar die
niet onder toezicht staan verwijderd
van het apparaat.
• Laat kinderen niet spelen met het
apparaat.
• Plaats geen metalen voorwerpen
zoals messen, vorken, lepels of
deksels op het apparaat tijdens
gebruik ervan.
• Schakel het apparaat uit na gebruik
ervan.
• Probeer geen vlammen/brand te
doven met water: schakel het
apparaat uit en bedek het vuur met
een deksel of een brandwerende
deken.
• Werkzaamheden voor schoonmaak
en onderhoud van het apparaat
mogen niet worden uitgevoerd door
kinderen die niet onder toezicht
staan.
Na het uitschakelen niet onmiddellijk
reinigen, maar wachten tot het
apparaat is afgekoeld.
• Laat de installatie en technische
interventies uitvoeren door
gekwalificeerd personeel
overeenkomstig de geldende normen.
• Voer geen wijzigingen uit op het
apparaat.
• Plaats geen metalen en puntige
voorwerpen (bestek of
gereedschappen) in de spleten van
het apparaat.
Probeer nooit om zelf het apparaat te
repareren, zonder tussenkomst van
een gekwalificeerde technicus.
• Als de stroomkabel beschadigd is,
moet men onmiddellijk contact
opnemen met de technische dienst die
voor de vervanging van de kabel zal
zorgen.
Beschadiging van het apparaat
• Gebruik geen schuurmiddelen of
bijtende schoonmaakmiddelen (bijv.
producten in poedervorm,
vlekkenverwijderaars en metalen
sponsjes) die breuk kunnen
veroorzaken.
• Gebruik eventueel houten of plastic
gereedschappen.
• Ga niet op het apparaat zitten.
• Reinig het apparaat niet met een
stoomreiniger.
• Zorg er voor dat de openingen en
de spleten voor de ventilatie en de
warmte-afvoer niet verstopt raken.
• Laat het apparaat niet onbewaakt
achter tijdens bereidingen waarbij
vetten en oliën kunnen vrijkomen.
Waarschuwingen
221
NL
• Laat geen voorwerpen achter op de
kookoppervlakken.
• Gebruik het apparaat nooit om de
ruimte te verwarmen.
• De pakking aan de voorkant van de
ovenruimte niet verwijderen.
Voor dit apparaat
Voordat de lamp wordt vervangen, moet
gecontroleerd worden dat het apparaat
is uitgeschakeld.
• Ga niet steunen of zitten op de
geopende deur van het apparaat.
• Controleer of er geen voorwerpen in de
deur vastzitten.
1.2 Aansprakelijkheid van de
fabrikant
De fabrikant kan niet aansprakelijk worden
gesteld voor schade aan personen en
voorwerpen tengevolge:
• een ander gebruik van het apparaat
dan wordt voorzien;
• het niet in acht nemen van de
voorschriften van de gebruiksaanwijzing;
• het forceren van ook slechts één deel
van het apparaat;
• gebruik van niet-originele
reserveonderdelen.
1.3 Beoogd gebruik
• Dit apparaat is bestemd voor het
bereiden van voedsel in een
huishoudelijke omgeving. Elk ander
gebruik is oneigenlijk.
• Gebruik van dit apparaat door kinderen
vanaf 8 jaar, personen met beperkte
fysieke, zintuiglijke of mentale
capaciteiten of met een gebrek aan
ervaring of kennis is alleen toegestaan
onder toezicht en begeleiding van
volwassenen die verantwoordelijk zijn
voor hun veiligheid.
• Het apparaat is niet ontworpen om te
functioneren met externe kookwekkers of
afstandsbedieningssystemen.
1.4 Verwerking
Het apparaat moet gescheiden
ingezameld worden (richtlijnen
2002/95/EG, 2002/96/EG,
2003/108/EG). Het product bevat geen
delen die als gevaarlijk voor de
gezondheid en het milieu worden
beschouwd, conform de actuele Europese
Richtlijnen.
Verwijdering van het apparaat:
• Snijd de voedingskabel af en verwijder
de elektrische kabel en de stekker.
Elektrische spanning
Gevaar voor elektrische schok
• Schakel de stroomtoevoer uit.
• Haal de stekker uit het stopcontact.
Waarschuwingen
222
• De gebruiker moet het apparaat dus
aan het einde van het gebruik toekennen
aan geschikte centra voor de
gescheiden inzameling van elektrisch en
elektronisch afval, of het overhandigen
aan de verkoper wanneer een nieuw
gelijkaardig apparaat wordt gekocht.
Het apparaat zit verpakt in
milieuvriendelijke en recyclebare
materialen.
Breng het verpakkingsmateriaal naar de
betreffende centra voor afvalverwerking.
1.5 Identificatieplaatje
Het identificatieplaatje bevat de technische
gegevens, het serienummer en de
markering. Het plaatje mag in geen geval
worden verwijderd.
1.6 Deze gebruiksaanwijzing
Deze gebruiksaanwijzing is een belangrijk
onderdeel van het apparaat en dient
gedurende de volledige levensduur intact
en op een eenvoudig te bereiken plaats
worden bewaard.
Lees deze gebruiksaanwijzing aandachtig
vóór installatie.
1.7 Wegwijs in de gebruiksaanwijzing
In deze gebruiksaanwijzing komen de
volgende begrippen voor:
1. Volgorde van de gebruiksaanwijzingen.
• Enkele gebruiksaanwijzing.
Plastic verpakking
Gevaar voor verstikking
• Laat de verpakking, of delen ervan, niet
onbewaakt achter.
• Laat kinderen niet spelen met de plastic
zakken van de verpakking.
Waarschuwingen
Algemene waarschuwingen in
verband met de
gebruiksaanwijzing, veiligheid en
verwerking van afgedankte
producten.
Beschrijving
Beschrijving van het apparaat en de
accessoires.
Gebruik
Informatie over het gebruik van het
apparaat en de accessoires,
kooktips.
Reiniging en onderhoud
Informatie over correcte
schoonmaak en onderhoud van het
apparaat.
Installatie
Informatie voor gekwalificeerde
technici: installatie, inbedrijfstelling
en keuring.
Veiligheidswaarschuwingen
Informatie
Suggestie
Beschrijving
223
NL
2 Beschrijving
2.1 Algemene beschrijving
1 Bedieningspaneel
2 Lamp
3 Pakking
4 Deur
5 Ventilator
6 Stoombak
7 Waterslang
8 Frame voor roosters
Niveau van het frame
Beschrijving
224
2.2 Bedieningspaneel
1 Temperatuurknop
Met deze knop kunt u het volgende
selecteren:
• de bereidingstemperatuur;
• de duur van een functie;
• geprogrammeerde bereidingen;
• de actuele tijd;
de in- of uitschakeling van de lamp in het
apparaat.
2 Display
Geeft de tijd, functie en temperatuur van de
gekozen bereiding en eventuele
tijdinstelling aan.
3 Functieknop
Met deze knop is het volgende mogelijk:
• het apparaat in-/uitschakelen;
• een functie selecteren;
• een functie starten of stoppen.
Beschrijving
225
NL
2.3 Andere onderdelen
Plaatsbare niveaus
Het apparaat beschikt over niveaus om
roosters en ovenschalen op verschillende
hoogtes te plaatsen. De plaatsbare
hoogtes worden begrepen van laag naar
hoog (zie 2.1 Algemene beschrijving).
Koelventilator
De ventilator koelt de oven en treedt in
werking tijdens de bereiding.
De werking van de ventilator veroorzaakt
een normale luchtstroom die boven de deur
naar buiten komt, en die nog even kan
doorgaan nadat het apparaat werd
uitgeschakeld.
Interne verlichting
De interne verlichting van het apparaat
wordt ingeschakeld:
• als de deur wordt geopend;
• als een willekeurige functie wordt
geselecteerd;
• door de temperatuurknop naar rechts te
draaien (draai de temperatuurknop
opnieuw naar rechts om de
binnenverlichting uit te schakelen).
2.4 Beschikbare accessoires
Geperforeerde ovenschaal
Voor het stomen van vis en groente.
Ovenschaal
Nuttig voor de bereiding van gebak (met
een baktijd van maximaal 25 minuten of
bereidingen zonder stoom), rijst,
peulvruchten en granen. Kan tevens
gebruikt worden voor het opvangen van de
vloeistoffen die geproduceerd worden
tijdens de bereiding met stoom of bij het
ontdooien van voedsel in de geperforeerde
ovenschaal die erboven is geplaatst.
Het is niet mogelijk om de
binnenverlichting uit te schakelen
als de deur is geopend.
Beschrijving
226
Rooster
Nuttig voor het plaatsen van recipiënten
met voedsel in bereiding.
Deksel stoombak
Voor het gelijkmatig verdelen van de stoom
in de ovenruimte.
Sponsje
Voor het gelijkmatig verdelen van condens
in de ovenruimte.
2.5 Andere houders
• Voor bereidingen in de oven kunt u ook
uw houders gebruiken, mits ze tegen
hoge temperaturen bestand zijn.
• Voor bereidingen met stoom worden
metalen houders aanbevolen. Metaal
zorgt voor een betere verspreiding van
de warmte over het voedsel.
• Het is normaal dat metalen houders
wegens de hoge temperaturen tijdens de
bereiding vervormen. Zodra ze afkoelen
krijgen ze hun normale vorm terug.
• Dikke keramische borden kunnen om
meer warmte vragen dan nodig is.
Daardoor kunnen de bereidingen langer
duren.
Op sommige modellen zijn niet
alle accessoires aanwezig.
De accessoires van het apparaat
die in contact kunnen komen met
het voedsel zijn gemaakt van
materialen conform de van kracht
zijnde wetsbepalingen.
De originele bijgeleverde of
optionele accessoires kunnen bij
erkende servicecentra worden
verkregen. Gebruik enkel de
originele accessoires van de
fabrikant.
Gebruik
227
NL
3 Gebruik
3.1 Waarschuwingen
De temperatuur in de ovenruimte
kan tijden het gebruik hoog
oplopen
Gevaar op verbranding
• Houd de deur dicht tijdens de
bereiding.
• Bescherm de handen met ovenwanten
bij het hanteren van voedsel in de
ovenruimte.
• Tijdens of na het kookproces de deur
van het apparaat voorzichtig openen.
• Let op dat stoom op bepaalde
temperaturen niet zichtbaar is.
• Geen gerechten bereiden die
vloeistoffen met een hoog
alcoholpercentage bevatten.
Alcoholdampen zouden in de
ovenruimte kunnen ontvlammen.
• Let op dat u de warmte-elementen in de
ovenruimte niet aanraakt.
• Giet geen water rechtstreeks op hete
ovenschalen.
• Houd kinderen buiten bereik van het
werkende apparaat.
Incorrect gebruik
Beschadiging van geëmailleerde
oppervlakken
• Zet tijdens het stomen altijd de schaal
onder de geperforeerde ovenschaal om
druppels van kookvocht op te vangen.
• Bedek de bodem van de ovenruimte
niet met aluminiumfolie.
• De bodem van de ovenruimte en de
stoombak dienen altijd vrij te zijn.
Vaatwerk moet stoom- en hittebestendig
zijn.
Voor het stomen geen siliconenvormpjes
gebruiken.
Bij gebruik van bakpapier dient u ervoor
te zorgen dat de circulatie van de
warme lucht in de ovenruimte niet wordt
belemmerd.
• Plaats geen potten of ovenschalen
rechtstreeks op de bodem van de
ovenruimte.
• Giet geen water rechtstreeks op hete
ovenschalen.
Gebruik
228
3.2 Eerste gebruik
1. Verwijder eventuele beschermfolie aan
de binnen- en buitenzijde van het
apparaat en de accessoires.
2. Verwijder eventuele etiketten (behalve
het plaatje met de technische gegevens)
van de accessoires of uit de ovenruimte.
3. Verwijder en was alle accessoires van
het apparaat (zie 4 Reiniging en
onderhoud).
4. Stel een programma in op de hoogste
temperatuur gedurende tenminste 20
minuten (zie 3.4 Het gebruik van de
oven) om eventuele fabricageresten te
verwijderen.
5. Om het apparaat te kunnen gebruiken
moet de actuele tijd worden ingesteld
(zie „Instelling van de tijd”).
3.3 Gebruik van de accessoires
Roosters
Roosters tot aan het blokkeerpunt in de
zijgeleiders plaatsen.
De mechanische veiligheidsblokkeringen
om ongewenste verwijdering van de
roosters te voorkomen moeten naar
beneden en naar de binnenzijde van de
oven gericht zijn.
De temperatuur in de ovenruimte
kan tijden het gebruik hoog
oplopen
Brand- en ontploffingsgevaar
Gebruik geen spuitbussen in de nabijheid
van het apparaat.
• Gebruik of laat geen ontvlambaar
materiaal in de nabijheid van het
apparaat.
• Gebruik voor het bereiden van gerechten
geen plastic vaatwerk of houders.
• Plaats geen blikken of gesloten houders in
de ovenruimte.
• Laat het apparaat niet onbewaakt achter
tijdens bereidingen waarbij vetten en olies
kunnen vrijkomen.
• Verwijder ongebruikte ovenschalen en
roosters tijdens de bereiding uit de
ovenruimte.
Zet de roosters voorzichtig tot aan
hun blokkeerpunt in de ovenruimte.
Roosters en schalen voor het
eerste gebruik reinigen om
eventuele fabricageresten te
verwijderen.
Gebruik
229
NL
Schalen
De schaal in de groeven van het rooster
zetten.
De geperforeerde ovenschaal moet
worden aangebracht in de uitsparing in het
rooster dat boven de ovenschaal is
aangebracht. Op die manier kan
kookvocht afzonderlijk van de gerechten in
bereiding worden opgevangen.
3.4 Het gebruik van de oven
Display
Controlelamp eco logic
Controlelamp demo stand
Controlelamp kookwekker
Controlelamp bereiding met tijdinstelling
Controlelamp geprogrammeerde
bereiding
Controlelamp klok
Controlelamp kinderblokkering
Controlelamp temperatuur
Controlelamp niveau reservoir
Controlelamp stoom
Controlelamp ontdooien
Controlelamp Vapor Clean
Controlelamp rijzen
Gebruik
230
Instelling van de tijd
Bij het eerste gebruik of na een
stroomonderbreking zal op de display van
het apparaat het symbool
knipperen. Om te kunnen beginnen met een
bereiding zal u de juiste tijd moeten
instellen.
1. Draai aan de temperatuurknop om de
weergegeven tijd in te stellen (houd de
knop gedraaid om de tijd sneller of
trager te doen verlopen).
2. Druk op de temperatuurknop.
3. De temperatuurknop draaien om de
minuten in te stellen (de knop blijven
draaien voor een snellere toename of
afname).
4. De temperatuurknop indrukken om de
instelling te beëindigen.
Functioneringsvoorwaarden
Stand-by: Wanneer geen enkele functie is
gekozen, toont het display de actuele tijd
.
ON: Het display toont de ingestelde
parameters, zoals de temperatuur, tijdsduur
en het bereiken van de temperatuur als een
willekeurige functie is gestart.
Gerechten stomen
Bij elke druk op de temperatuurknop tijdens
een functie wordt de staat van de
parameters cyclisch in de volgende
volgorde weergegeven.
Tijdsduur bereiding met tijdinstelling
Temperatuur
Tijd geprogrammeerde bereiding
Het kan zijn dat u de huidige tijd
moet wijzigen, bijvoorbeeld bij de
overgang naar de zomertijd.
Houd vanuit de stand-by stand de
temperatuurknop naar rechts
gedraaid tot de uren gaan
knipperen.
De tijd kan niet worden gewijzigd
als een functie geactiveerd is.
Gebruik
231
NL
Traditionele bereidingen
Bij elke druk op de temperatuurknop tijdens
een functie wordt de staat van de
parameters cyclisch in de volgende
volgorde weergegeven.
Temperatuur
Kookwekker
Tijdsduur bereiding met tijdinstelling
Tijd geprogrammeerde bereiding
(indien een bereiding met tijdinstelling
is ingesteld)
Gecombineerde bereidingen
Bij elke druk op de temperatuurknop tijdens
een functie wordt de staat van de
parameters cyclisch in de volgende
volgorde weergegeven.
Tijdsduur bereiding met tijdinstelling
Temperatuur
Stoompercentage
Tijd geprogrammeerde bereiding
In elke staat kan de waarde worden
gewijzigd door de temperatuurknop naar
rechts of naar links te draaien. Houd de
knop gedraaid om de wijziging trager of
sneller uit te voeren.
Instellingen bereidingen met stoom
1. Zet het gerecht in de ovenruimte.
2. De functieknop indrukken om het
apparaat in te schakelen. Het
controlelampje bereiding met
tijdinstelling knippert.
3. De temperatuurknop naar rechts of links
draaien om de duur van het stomen in te
stellen van 00:01 tot 02:00. De knop
blijven draaien voor een snelle toename
of afname
Geen voorwerpen en gerechten
op de bodem van de ovenruimte
zetten. De bodem van de
ovenruimte en de stoombak
dienen altijd vrij te zijn.
Gebruik
232
4. Druk op de temperatuurknop om de
gewenste kooktijd te bevestigen. Het
controlelampje bereiding met
tijdinstelling brandt continue en de
temperatuuraanduiding begint
te knipperen.
5. De temperatuurknop rechtsom of linksom
draaien indien u de
standaardtemperatuur (100°C) wilt
wijzigen.
6. Op de temperatuurknop drukken om de
gewenste kooktijd te bevestigen. Het
controlelampje temperatuur brandt
continue en het controlelampje
geprogrammeerde bereiding
begint te knipperen.
Op dit punt kan een geprogrammeerde
bereiding worden ingesteld.
Wacht een enkele seconde tot het
controlelampje gaat
knipperen als u geen bereiding met
tijdinstelling wilt instellen. Ga in elk ander
geval door naar punt 10.
Indien u een bereiding met tijdinstelling wilt
instellen gaat u als volgt te werk:
7. Terwijl het controlelampje
geprogrammeerde bereiding
knippert, de temperatuurknop naar
rechts of links draaien, totdat het einde
van de kooktijd is ingesteld.
8. Druk op de temperatuurknop om de
gewenste einde kooktijd te bevestigen.
Het controlelampje geprogrammeerde
bereiding brandt continue.
9. Na enkele seconden knippert het
controlelampje op het
display.
De minimum temperatuur is 30°C.
Bij iedere beweging van de
temperatuurknop verandert de
waarde met 5°C per keer.
Indien net een bereiding met een
temperatuur hoger dan 100°C
heeft plaatsgevonden, moet de
ovenruimte eerst afkoelen voordat
een bereiding met stoom kan
plaatsvinden.
Met geprogrammeerde bereiding
wordt de functie bedoeld die
automatisch stopt op een door de
gebruiker vastgestelde tijd,
waarna het apparaat automatisch
uitschakelt.
Gebruik
233
NL
10. De functieknop indrukken. Op het
display verschijnt de vraag om het
reservoir met water te vullen.
Vullen van het reservoir
11. Vul een houder (bijv. een karaf) met
voldoende water voor de duur van de
bereiding.
12. Open de deur van het apparaat.
13. Zet de houder op de geopende
ovendeur.
14. Haal de slang uit zijn houder en plaats
het uiteinde op de bodem van de
houder met water.
15. Druk de functieknop in om het reservoir
van het apparaat met water te vullen.
Gebruik vers kraanwater dat niet
te kalkhoudend is, onthard water
of bronwater zonder koolzuur.
• Gebruik geen gedestilleerd
water, kraanwater met veel
chloor (> 40 mg/l) of andere
vloeistoffen.
OPMERKING: de houder met
water mag niet lichter zijn dan 5 kg.
Het apparaat laadt automatisch
de benodigde hoeveelheid water
voor de bereiding op basis van de
tijdsduur.
Het apparaat stopt automatisch de
bereiding indien er geen water
meer is; er klinkt een
geluidssignaal en op het display
verschijnt de vraag om het
reservoir met water te vullen.
Gebruik
234
16. Aan het einde van het vulproces de
waterslang schudden om eventuele
waterresten te verwijderen.
17. De slang terugplaatsen in zijn houder,
de houder met water verwijderen en de
deur sluiten.
18. Op de functieknop drukken om de
bereiding met stoom te starten.
Voorverwarmingsfase
De bereiding met stoom wordt
voorafgegaan door een
voorverwarmingsfase die het apparaat op
de bereidingstemperatuur brengt.
Deze fase wordt aangegeven door het
controlelampje niveau temperatuur
bereikt.
Aan het einde van de
voorverwarmingsfase blijft het
controlelampje temperatuur bereikt
continue branden, klinkt een
geluidssignaal en wordt de bereiding
automatisch voortgezet.
Wijziging van de ingestelde gegevens
Als de oven in werking is, kan de
bereidingstijd worden gewijzigd:
19. als het controlelampje bereiding met
tijdinstelling knippert en het
apparaat in de bereidingsfase is, de
temperatuurknop indrukken. Het
controlelampje bereiding met
tijdinstelling begint te knipperen.
Als de deur wordt gesloten, wordt
eventueel water dat in de slang is
achtergebleven, opgezogen door
een automatisch systeem om
druppelen te voorkomen. U kunt
geborrel horen. Dit is normaal.
Om een bereiding te stoppen de
functieknop op ieder gewenst
moment ingedrukt houden.
De in gang zijnde functie stopt als
de deur wordt geopend en wordt
automatisch voortgezet als de
deur wordt gesloten.
Gebruik
235
NL
20. De temperatuurknop naar rechts of links
draaien om de eerder ingestelde tijd te
wijzigen.
Geprogrammeerde bereiding wijzigen
21. Als de controlelampjes bereiding met
tijdinstelling en geprogrammeerd
bereiding continue branden en het
apparaat klaar is om te beginnen, de
temperatuurknop indrukken. Het
controlelampje bereiding met
tijdinstelling begint te knipperen.
22. De temperatuurknop naar rechts of links
draaien om de eerder ingestelde tijd te
wijzigen.
23. Druk nogmaals op de
temperatuurknop. Het controlelampje
bereiding met tijdinstelling gaat uit
en het controlelampje
geprogrammeerde bereiding
begint te knipperen. Op het display
wordt het einde van de kooktijd
weergegeven.
24. De temperatuurknop naar rechts of links
draaien om het einde van de kooktijd te
verlengen.
25. Na enkele seconden houden de
controlelampjes bereiding met
tijdinstelling en geprogrammeerde
bereiding op met knipperen en
wordt de geprogrammeerde bereiding
hervat met de nieuwe instellingen.
Indien een temperatuur wordt
ingesteld die hoger is dan de
daarvoor ingestelde temperatuur,
waardoor er te weinig water in het
reservoir is, verschijnt op het
display enkele seconden het
knipperende controlelampje ;
de bereiding wordt normaal
voortgezet, maar op het moment
waarop het reservoir leeg is,
verschijnt op het display de vraag
om water te vullen.
Aan het einde worden de
verwarmingselementen
automatisch uitgeschakeld om de
bereiding te beëindigen door
middel van restwarmte in de
ovenruimte.
Als een geprogrammeerde
bereiding wordt ingesteld, nadat
de duur van de bereiding is
gewijzigd, dient de eventuele tijd
van het einde bereiding opnieuw
te worden ingesteld.
Gebruik
236
Einde bereiding met stoom
Aan het einde van de bereiding klinkt een
geluidssignaal en op het display
verschijnen afwisselend de volgende
schermafbeeldingen.
26. De functieknop indrukken om het
geluidssignaal uit te schakelen.
27. De ovendeur gedurende enkele
seconden een paar centimeter openen
om overvloedig stoom te laten
ontsnappen.
28. De deur helemaal openen en het
gerecht voorzichtig uit de ovenruimte
halen.
Restwater verwijderen
29. Het deksel van de stoombak
verwijderen en afdrogen met het
bijgeleverde sponsje.
30. We raden aan om de meegeleverde
spons in de stoombak te stoppen.
31. De functieknop indrukken om resterend
water uit het reservoir te legen.
Het resterend water wordt in de stoombak
geleegd. Overgebleven water wordt
hierdoor verwijderd en de ovenruimte koelt
sneller af.
Om een verdere bereiding te
selecteren de temperatuurknop
opnieuw naar rechts of naar links
draaien.
Het wordt aanbevolen om na
iedere bereiding het reservoir te
legen om eventuele
kalkafzetting te voorkomen
OPMERKING: het deksel van de
stoombak kan erg heet zijn: draag
geschikte bescherming.
Gebruik
237
NL
Als de hoeveelheid resterend water meer
dan 500 ml bedraagt, geschiedt de
lediging in de stoombak in twee stappen
om het drogen te bespoedigen. Aan het
einde van het eerste deel verschijnt „STAP 1”
op het display; de lediging stopt. Druk
nogmaals op de functieknop om de
lediging met „STAP 2” te completeren. Aan
het einde verschijnt het opschrift „EINDE”.
32. Wring het overvloedige water in een
aparte bak uit.
33. Verwijder ook het condenswater op de
bodem van de ovenruimte, wanden,
glazen deur, druppelvanger van de deur
en voorkant van het apparaat.
Advies voor de bereiding met stoom
Pasta en rijst: als de temperatuur van
100°C is bereikt, is bereidingstijd gelijk
aan die van de bereiding op een
kookplaat. Stop de pasta of de rijst in een
metalen ovenschaal en dek het af met een
centimeter water. Voor optimale resultaten
tijdens de bereiding van rijst, raden we
aan om het deksel of aluminiumfolie op
de houder aan te brengen. Dit zorgt
ervoor dat de rijst al het water kan
opnemen en direct kan worden
geserveerd.
Eieren: hardgekookte eieren, roereieren
of gepocheerd eieren zijn mogelijk met
de stoomfunctie bij 100°C. Voor perfecte
hardgekookte eieren de eieren in de
geperforeerde ovenschaal leggen en 4-6
minuten laten koken voor zachtgekookte
eieren of 8-10 minuten voor
hardgekookte eieren. Voor roereieren de
losgekopte eieren samen met melk, boter
en de kruiden in de metalen ovenschaal
gieten. Afdekken met aluminiumfolie. Het
mengsel elke twee minuten met een vork
doorroeren. Voor gepocheerde eieren
de metalen ovenschaal met kokend water
vullen, een druppel azijn toevoegen en
de eieren circa 4-5 minuten laten stomen.
Groenten: gestoomde groenten zijn
perfect. De kleur, smaak en
voedingswaarde blijven behouden. Dikke
groenten, zoals aardappels, knollen en
pastinaak bij een temperatuur van 100°C
laten koken, net zolang als dat u ze op
een kookplaat zou laten koken. Broccoli
en wortelen: 6 minuten laten koken voor
knapperige groenten, 10 minuten voor
zachte groenten.
Houd de functieknop enkele
seconden ingedrukt indien u het
legen van het reservoir wilt
stoppen.
Opgelet: het water kan erg warm
zijn.
Gebruik
238
Vis: is delicaat en is daarom uitstekend
geschikt voor de bereiding met stoom.
Laat vette vis, zoals zalm of forel,
ongeveer 5 minuten lang bij een
temperatuur van 100°C koken. Laat
magere vis, zoals kabeljauw en schelvis,
ongeveer 5 minuten lang bij een
temperatuur van 80°C koken. In het
geval van meervoudige bereidingen moet
de vis altijd in de geperforeerde
ovenschaal op het laagste niveau van de
ovenruimte worden bereid, om te
voorkomen dat de sappen van de vis
over alle andere gerechten druppelt.
Vlees: kan gestoomd worden, maar het
wordt aanbevolen om vlees met een
gecombineerde functie te bereiden om
een perfect goudbruin korstje te
waarborgen. Desondanks kunt u
braadvlees of een curry ook uitstekend
met stoom bereiden. Bereid het
braadvlees zoals u ook voor een normale
bereiding in de oven zou doen. Breng het
in de metalen ovenschaal aan. Dek de
ovenschaal af met een deksel of
aluminium folie. Laat het vlees naargelang
het soort 45 minuten tot 3 uur braden.
Soepen: de bereiding met stoom
garandeert veel smaak, terwijl een
minimale controle vereist is aangezien de
vloeistoffen niet overkoken. Voor een
groentesoep met de juiste consistentie
raden we aan om eerst de groenten te
stomen en vervolgens de bouillon toe te
voegen en het gerecht te laten stomen bij
een temperatuur van 100°C. De
stoomfunctie is ook ideaal voor het
aanleggen van een voorraad.
Soepen: eenvoudig en snel te bereiden.
Stop de soep in een metalen ovenschaal.
Dek de ovenschaal af met een deksel of
aluminiumfolie en laat de soep stomen bij
een temperatuur van 100°C. De duur is
gelijk aan die van een bereiding in de
magnetron. Voor een romig effect de
soep halverwege de bereiding
doorroeren.
Gerechten opwarmen: de stoomfunctie
voorkomt dat de gerechten uitdrogen en
kan de vochtigheidsgraad verbeteren.
Een gerecht dat eerder is bereid kan
afgedekt met aluminiumfolie in circa 10-
12 minuten worden opgewarmd. Voor
kant-en-klare gerechten is twee keer zo
lang nodig als op de verpakking is
vermeld.
Ontdooien: de stoomfunctie kan worden
gebruikt om voedsel te ontdooien. De
tijden variëren. Het ontdooien met stoom
duurt echter de helft van de tijd die nodig
is om voedsel afgedekt op het
keukenblad te laten ontdooien.
Tomaten en paprika's ontvellen: met de
ontdooifunctie wordt dit heel eenvoudig.
Breng met een mes een kruisje aan in de
vel van de tomaat. Laat de tomaat 1
minuut lang stomen. Paprika's hebben een
dikker vel. Daarom kunnen 4 minuten
nodig zijn om het vel zacht te maken.
Chocolade: kan met de stoomfunctie
worden gesmolten. Stop de chocolade in
de metalen ovenschaal. Dek de
ovenschaal af met aluminiumfolie en laat
1 minuut stomen. Het is onwaarschijnlijk
dat de chocolade zal verbranden
Warme handdoeken: nuttig voor de
reiniging van het gelaat, voor het scheren
of aan het einde van de maaltijd.
Handdoeken kunnen eenvoudig met de
stoomfunctie worden verwarmd.
Besprenkel de handdoek met water. Rol
de handdoek op en warm hem 1 minuut
met de stoomfunctie op.
Gebruik
239
NL
Functies gecombineerde bereiding
Lijst van gecombineerde functies
1. De functieknop indrukken om het
apparaat in te schakelen.
2. De functieknop naar rechts of links
draaien om een gecombineerde functie
te selecteren.
3. De temperatuurknop draaien om de
tijdsduur van de gecombineerde
bereiding in te stellen.
4. De temperatuurknop indrukken als u de
standaardtemperatuur wilt wijzigen.
5. De temperatuurknop naar rechts of links
draaien om de gewenste temperatuur
te selecteren.
6. Druk op de temperatuurknop als u het
stoompercentage (standaard 25%)
wilt wijzigen.
7. De temperatuurknop naar rechts of links
draaien om het gewenste
stoompercentage in te stellen.
8. De functieknop indrukken. Op het
display verschijnt de vraag om het
reservoir met water te vullen.
9. Doorgaan met het vullen van het
reservoir zoals beschreven in hoofdstuk
„Vullen van het reservoir”.
10. Druk op de functieknop om de
gecombineerde bereiding te starten.
Gecombineerde bereidingen zijn
buitengewoon geschikt voor de
bereiding van vochtige taarten en
brood en voor mals gegrild vlees.
Stoom + circulatie
De combinatie tussen ventilator,
luchtcirculatie element en stoom is
vooral geschikt voor het bereiden
van gebraad, kip en ovenproducten
zoals gebak en brood.
Stoom + statisch+ventilator
De werking van de ventilator in
combinatie met de traditionele
bereiding met stoom, zorgt ook bij
ingewikkelde recepten voor een
gelijkmatige bereiding. Ideaal voor
geroosterd kalfsvlees, eend en het
bereiden van hele vis.
Gebruik
240
Voorverwarmingsfase
In gecombineerde functies wordt de
bereiding altijd voorafgegaan door een
voorverwarmingsfase zodat het apparaat
de gewenste temperatuur voor de
bereiding kan bereiken.
Deze fase wordt aangegeven door het
controlelampje niveau temperatuur
bereikt.
Aan het einde van de
voorverwarmingsfase blijft het
controlelampje temperatuur bereikt
continue branden en klinkt een
geluidssignaal dat aangeeft dat het te
bereiden gerecht in de oven kan worden
gezet.
Deze fase wordt zonder het gebruik van
stoom verricht.
Druk op de functieknop om de bereiding te
starten.
Traditionele bereidingsfuncties
1. De functieknop indrukken om het
apparaat in te schakelen.
2. De functieknop naar rechts of links
draaien om een traditionele functie te
selecteren.
3. De temperatuurknop indrukken als u de
standaardtemperatuur wilt wijzigen.
4. De temperatuurknop naar rechts of links
draaien om de gewenste temperatuur
te selecteren.
5. De functieknop indrukken om de
traditionele bereiding te starten.
De bereiding kan op elk ogenblik
onderbroken worden door de
functieknop minstens 3 seconden
lang ingedrukt te houden of de
ovendeur te openen.
Stoomperce
ntage
Voedseltype
25% Brood en taarten
30% Eend
40% Rund-, kalfs- en lamsvlees
50% Kip en koteletten
70% Hele vis
Gebruik
241
NL
Voorverwarmingsfase
In de traditionele functies wordt de
bereiding altijd voorafgegaan door een
voorverwarmingsfase zodat het apparaat
de gewenste temperatuur van de bereiding
kan bereiken.
Deze fase wordt aangegeven door het
controlelampje niveau temperatuur
bereikt.
Aan het einde van de
voorverwarmingsfase blijft het
controlelampje temperatuur bereikt
continue branden, klinkt een
geluidssignaal en wordt de bereiding
automatisch voortgezet.
Lijst van de traditionele functies
In traditionele bereidingen kunnen
de gerechten naar inzicht van de
gebruiker meteen of na de
voorverwarmingsfase in de oven
worden gezet.
De bereiding kan op elk ogenblik
onderbroken worden door de
functieknop minstens 3 seconden
lang ingedrukt te houden of de
ovendeur te openen.
Circulatie
Met de combinatie van de ventilator
en het luchtcirculatie element
(ingebouwd aan de achterkant van
de oven) kan verschillend voedsel op
meerdere niveaus bereid worden mits
dezelfde temperatuur en hetzelfde
type bereiding gebruikt moeten
worden. De warmeluchtcirculatie
verzekert een onmiddellijke en
uniforme verdeling van de warmte.
Het zal bijvoorbeeld mogelijk zijn om
gelijktijdig (op meerdere niveaus) vis,
groenten en koekjes klaar te maken,
zonder dat de geur en de smaak
gemengd zullen worden.
Grill
Met de warmte die van het grill
element komt, kunnen uitstekende
resultaten bereikt worden zoals het
roosteren van dun en iets dikker
vlees, en in combinatie met het
draaispit (waar voorzien) wordt op
het einde van de bereiding een
uniforme goudbruine kleur
verkregen. Ideaal voor toast of
kaastopping. Met deze functie kan
een grote hoeveelheid voedsel, en
vooral vlees, uniform gegrild
worden.
Eco
De combinatie van de ventilator en
het luchtcirculatie element wordt in
de stand ECO vooral aanbevolen
voor de bereiding op één niveau,
met laag energieverbruik.
Gebruik
242
Statisch
De warmte wordt gelijktijdig
bovenaan en onderaan afgegeven,
en maakt dit systeem geschikt voor
het bereiden van speciale types van
voedsel. De traditionele bereiding,
die ook statisch wordt genoemd, is
geschikt voor het klaarmaken van
één gerecht per keer. Ideaal voor
gevulde taarten, brood en
stoofvlees. Ook geschikt voor vet
vlees zoals gans en eend.
Statisch+ventilator
De werking van de ventilator,
gecombineerd met de traditionele
bereiding, verzekert ook voor
ingewikkelde recepten homogene
bereidingen. Ideaal voor
geroosterd vlees.
Geventileerde grill
De lucht afkomstig van de ventilator
verzacht de warmtegolven die
worden verkregen door de grill,
zodat ook dik vlees, zoals
biefstukken, karbonades, enz.
uitstekend wordt gegrild.
Circulatie + gevent. onderwarmte
De geventileerde bereiding wordt
gecombineerd met de warmte die
van onder komt, en tegelijkertijd
wordt een lichte goudbruine korst
verkregen. Ideaal voor pasteien,
hartige taarten en pizza's.
Turbo
Met de combinatie van de
geventileerde bereiding en de
traditionele bereiding kan erg snel
en doeltreffend verschillend voedsel
op meerdere niveaus klaargemaakt
worden, zonder het mengen van
geuren of smaken. Ideaal voor
omvangrijk voedsel waarvoor een
intense bereiding nodig is.
Stel voor een traiteureffect de
maximale temperatuur in. Stel de
normale temperatuur in als het
apparaat de maximale temperatuur
heeft bereikt. Deze procedure zorgt
ervoor dat alle vleessappen in het
vlees worden ingesloten, waardoor
het vlees minder slinkt.
Gebruik
243
NL
Kookwekker
1. Druk één maal op de temperatuurknop
(2 maal als de bereidingsfase al bezig
is). Op het display verschijnen de cijfers
en het controlelampje
knippert.
2. Aan de temperatuurknop draaien om de
tijdsduur in te stellen (van 1 minuut tot 4
uur). Na enkele seconden stopt het
controlelampje met knipperen en
begint het aftellen.
3. U kunt nu de gewenste functie selecteren.
Wachten tot het geluidssignaal aanduidt
dat de tijd is verstreken. Het
controlelampje knippert.
4. Aan de temperatuurknop draaien om
een andere timer te selecteren of de
temperatuurknop indrukken om het
geluidssignaal uit te schakelen.
Bereiding met tijdinstelling
1. Nadat een bereidingsfunctie en -
temperatuur zijn geselecteerd, moet drie
maal op de temperatuurknop gedrukt
worden. Op het display verschijnen de
cijfers
en het controlelampje
knippert.
Deze functie zal de bereiding niet
onderbreken, maar enkel het
geluidssignaal activeren.
De kookwekker kan zowel tijdens
de fase van de bereiding als in
stand-by (slaapstand) van het
apparaat worden geactiveerd.
U kunt de kookwekker
uitschakelen door de waarde op
nul in te stellen
Met bereiding met tijdinstelling
wordt de functie bedoeld
waarmee u met de bereiding kunt
beginnen, en deze na een
ingestelde tijd kan doen eindigen.
De activering van een bereiding
met tijdinstelling annuleert de
eventuele timer kookwekker die
eerder werd ingesteld.
Gebruik
244
2. De temperatuurknop naar rechts of naar
links draaien om de duur van de
bereiding van 00:01 tot 12:59 in te
stellen. Houd de knop gedraaid om de
wijziging trager of sneller uit te voeren.
3. Enkele seconden na instelling van de
gewenste tijdsduur stopt het
controlelampje met knipperen en is
de bereiding met tijdinstelling begonnen.
4. Aan het einde van de bereiding wordt
op het display STOP weergegeven en
hoort u een geluidssignaal dat met een
druk op de temperatuurknop kan
worden uitgeschakeld.
De ingestelde gegevens in de bereiding
met tijdinstelling wijzigen
Tijdens de werking, is het mogelijk om de
duur van de bereiding met tijdinstelling te
wijzigen:
1. wanneer het controlelampje
continue brandt en het apparaat zich in
de bereidingsfase bevindt, drukt u twee
keer op de temperatuurknop. Het
controlelampje begint te knipperen.
2. De temperatuurknop naar rechts of links
draaien om de eerder ingestelde tijd te
wijzigen.
Om nog een bereiding met
tijdinstelling te selecteren de
temperatuurknop opnieuw naar
links of rechts draaien.
Om de bereiding in de
handmatige modus te verlengen
de temperatuurknop opnieuw
indrukken. Het apparaat zal de
normale werking hervatten met de
instellingen van de bereiding die
eerder geselecteerd werden.
Schakel het apparaat uit door de
functieknop ingedrukt te houden.
Gebruik
245
NL
Geprogrammeerde bereiding
1. Nadat een bereidingsfunctie en -
temperatuur zijn geselecteerd, moet drie
maal op de temperatuurknop gedrukt
worden. Op het display verschijnen de
cijfers
en het controlelampje
knippert.
2. De knop naar rechts of naar links draaien
om de duur van de bereiding van 00:01
tot 12:59 in te stellen. De knop blijven
draaien voor een snelle toename of
afname.
3. Druk voor de vierde keer op de
temperatuurknop. Het controlelampje
knippert. De knop naar rechts of
links draaien om het einde van de
bereiding in te stellen.
4. Na een aantal seconden houden de
controlelampjes en
op met
knipperen. Het apparaat wacht het
begin van de geprogrammeerde
bereidingstijd af.
Een geprogrammeerde bereiding
is een functie waarmee u de
bereiding op een door u ingesteld
tijdstip automatisch, met de
automatische uitschakeling van de
oven, kunt laten beëindigen.
Gebruik
246
5. Aan het einde van de bereiding wordt
op het display STOP weergegeven en
hoort u een geluidssignaal dat met een
druk op de temperatuurknop kan
worden uitgeschakeld.
Wijziging van de ingestelde gegevens
van de geprogrammeerde bereiding
Tijdens de werking kan de tijdsduur van de
geprogrammeerde bereiding gewijzigd
worden:
1. Wanneer de controlelampjes en
continue branden en het apparaat
in afwachting is om de bereiding te
beginnen, drukt u twee maal op de
temperatuurknop. Het controlelampje
begint te knipperen.
2. De temperatuurknop naar rechts of links
draaien om de eerder ingestelde tijd te
wijzigen.
3. Druk nogmaals op de temperatuurknop.
Het controlelampje gaat uit en het
controlelampje begint te knipperen.
Op het display wordt het einde van de
kooktijd weergegeven.
4. De temperatuurknop naar rechts of links
draaien om het einde van de kooktijd te
verlengen.
5. Na enkele seconden stoppen de
controlelampjes en met
knipperen en wordt de
geprogrammeerde bereiding voortgezet
met de nieuwe instellingen.
Om de bereiding in de
handmatige modus te verlengen
de temperatuurknop opnieuw
indrukken. Het apparaat zal de
normale werking hervatten met de
instellingen van de bereiding die
eerder geselecteerd werden.
Schakel het apparaat uit door de
functieknop ingedrukt te houden.
Uit veiligheidsoverwegingen is het
niet mogelijk om enkel het tijdstip
van het einde van de kooktijd in te
stellen, zonder dat de tijdsduur
ervan wordt ingesteld.
Nadat de tijdsduur van de
bereiding is gewijzigd, moet het
uur van het einde van de kooktijd
weer ingesteld worden.
Gebruik
247
NL
3.5 Advies voor bereidingen
Algemeen advies
• Algemeen gezien is het niet mogelijk om
de bereidingstijden te verkorten door de
temperatuur te verhogen (het voedsel
zou aan de buitenkant goed gebakken
kunnen zijn, maar binnenin minder).
• De bereidingstijden hangen af van de
dikte en kwaliteit van het voedsel en van
de smaak van de consument.
• Wanneer het apparaat voor de eerste
keer wordt gebruikt en u nog onzeker
bent over de benodigde tijden voor de
gewenste bereiding van de gerechten,
adviseren wij om de kooktijden enigszins
te verlengen en voor het einde even snel
te proeven. Als de gerechten nog niet
gaar zijn, is het mogelijk om in de
resterende tijd, zonder opnieuw water
bij te vullen, de bereiding voort te zetten.
Zijn de gerechten echter gaar, dan kan
de bereiding onmiddellijk worden
gestopt en het reservoir worden
geleegd.
Advies voor het bereiden van gebak en
koekjes
• Gebruik bij voorkeur metalen en
donkerkleurige bakvormen; deze helpen
de warmte beter te absorberen.
Advies voor de bereiding met stoom
• De bereidingstijden hangen af van de
dikte en niet van de hoeveelheid
voedsel. Voor de bereiding van een hele
broccoli is net zo veel tijd nodig als voor
de bereiding van 20 roosjes. Door de
hoeveelheid in een braadpan te
vergroten neemt de dikte en dus ook de
bereidingstijd toe.
• Gebruik het liefst een geperforeerde
houder, zodat de stoom het voedsel aan
alle zijden kan bereiken.
• De bereiding met stoom beperkt
aanzienlijk de overdracht van de
smaken van het ene naar het andere
gerecht. Desondanks wordt aangeraden
om voedsel zoals vis in een
geperforeerde houder altijd onderin de
ovenruimte aan te brengen.
• Dek het voedsel af met aluminiumfolie
als door stoom de consistentie kan
worden gewijzigd (bijv. stoofschotel,
pudding...).
Om energie te besparen
• Open de deur van de oven zo weinig
mogelijk, zodat de warmte niet verloren
gaat.
• Houd de binnenkant van het apparaat
constant rein.
Gebruik
248
3.6 Speciale functies
Ontdooien op tijd
1. Zet het gerecht dat moet worden
ontdooid in de oven.
2. De functieknop indrukken en draaien om
de functie ontdooien op tijd -
aangegeven door de controlelampjes
en - te selecteren.
3. De functieknop indrukken om de
gekozen functie te bevestigen.
4. Aan de temperatuurknop draaien om de
duur van het ontdooiproces (van 00:00
tot 13:00) in te stellen.
5. De functieknop indrukken om het
ontdooien te starten.
6. Aan het einde wordt het opschrift Stop
weergegeven.
Rijzen
1. Zet het gerecht dat moet rijzen in de
oven.
2. De functieknop indrukken en draaien om
de functie rijzen, aangegeven door de
controlelampjes en , te
selecteren.
3. De functieknop indrukken om de
gekozen functie te bevestigen.
In de functie ontdooien op tijd is
het niet mogelijk om de
temperatuur te wijzigen.
BELANGRIJK: laat het voedsel
volledig ontdooien alvorens het te
bereiden
• Er wordt aangeraden om het
ingevroren voedsel zonder de
verpakking in een recipiënt
zonder deksel te plaatsen, op het
eerste niveau van de ovenruimte.
• Vermijd opeenstapeling van
voedingsmiddelen.
• Om vlees te ontdooien kunt u
een rooster gebruiken op het
tweede niveau, en een
ovenschaal op het eerste niveau.
Op deze manier blijft het voedsel
niet in contact met de vloeistof
van de ontdooiing
In de functie rijzen kunt u de
temperatuur niet wijzigen.
Gebruik
249
NL
4. Aan de temperatuurknop draaien om de
duur van het rijzen (van 00:00 tot 13:00)
in te stellen.
5. Druk op de functieknop om het rijzen te
starten.
6. Aan het einde wordt het opschrift Stop
weergegeven.
Opwarming
1. Zet het op te warmen gerecht in de oven.
1. Selecteer de opwarmfunctie door de
functieknop in te drukken en eraan te
draaien.
2. Draai aan de temperatuurknop om de
duur van de opwarming te wijzigen.
3. Op de functieknop drukken om de
ingestelde parameters te bevestigen en
het opwarmen te starten.
Sabbat bereiding
In deze functie worden reeds
bereide gerechten uit de vriezer
opnieuw opgewarmd.
Aan de hand van deze functie kunt
u levensmiddelen bereiden
volgens de voorschriften die voor
de Joodse rustdag gelden.
Het apparaat vertoont een
bepaald gedrag:
• De bereiding kan voor
onbepaalde tijd doorgaan - het
is niet mogelijk om geen enkele
tijdinstelling te selecteren.
• Er vindt geen voorverwarming
plaats.
• De bereidingstemperatuur die u
kunt kiezen varieert van 60-
100 °C.
• De lamp in de oven is
gedeactiveerd, bij het openen
van de deur of een handmatige
activering met de knop gaat de
lamp niet aan.
• De interne ventilator is
gedeactiveerd.
• De verlichting van de knoppen
en de aanduidingen is
gedeactiveerd.
Gebruik
250
1. Selecteer de functie Sabbat bereiding
door op de functieknop te drukken.
2. Druk op de temperatuurknop.
3. Draai aan de temperatuurknop om de
duur van de opwarming te wijzigen.
4. Bevestig de parameters en start de
functie Sabbat bereiding door op de
functieknop te drukken.
5. Houd aan het einde de functieknop
minstens 3 seconden lang ingedrukt om
het apparaat uit te schakelen.
Ontdooien op gewicht
1. Zet het gerecht dat moet worden
ontdooid in de oven.
2. De functieknop indrukken en draaien om
ontdooien per gewicht te selecteren -
aangegeven door het opschrift
en de icoontjes van de
verlichte gerechten .
3. De functieknop indrukken om de
gekozen functie te bevestigen.
4. Selecteer het type levensmiddel dat u wilt
ontdooien door aan de functieknop te
draaien.
5. Selecteer het gewicht (in grammen) van
het levensmiddel dat u wilt ontdooien
door aan de temperatuurknop te
draaien.
U kunt geen enkele parameter
wijzigen als de functie Sabbat
bereiding geactiveerd is.
Geen enkele actie op de knoppen
heeft effect; alleen de functieknop
blijft actief om het apparaat uit te
kunnen schakelen.
Met deze functie kunt u afhankelijk
van het gewicht en het type
levensmiddel levensmiddelen
ontdooien.
In de functie ontdooien op gewicht
is het niet mogelijk om de
temperatuur te wijzigen.
Gebruik
251
NL
6. Bevestig de ingestelde parameters en
start het ontdooien door op de
functieknop te drukken.
7. Aan het einde wordt het opschrift Stop
weergegeven.
Ingestelde parameters:
*De bereidingstijden kunnen variëren
naargelang de vorm en de afmeting van
het te ontdooien voedsel.
Automatische programma's
1. Plaats het gerecht in de ovenruimte.
2. De functieknop indrukken en draaien om
het automatische programma,
aangegeven door het opschrift
en de icoontjes van de
verlichte gerechten , te
selecteren.
3. Draai aan de functieknop om het
gewenste programma (zie Tabel
automatische programma’s) te
selecteren.
4. Op de functieknop drukken om de
bereiding te starten.
dE Type
Gewicht
(g)
* Tijd
(minuten)
01 Vlees 500 105
02 Vis 400 43
03 Groenten 300 45
04 Brood 300 20
De automatische
bereidingsprogramma's zijn
afhankelijk van het te bereiden
type gerecht ingedeeld.
Gebruik
252
Tabel automatische programma’s
VLEES (01 - 04)
VIS (05 - 08)
GROENTEN (09 - 12)
Subtype Functie
%
Stoom
Gewicht
(g)
Niveau
Temp.
(°C)
Tijd
(minuten)
01 Varkensgebraad
+
50 1000 2 180 95
02 Kalfsgebraad
+
40 1000 2 170 70
03 Geroosterde hele kip
+
50 1000 2 200 40
04 Geroosterde hele eend
+
30 2000 2 150 120
Subtype Functie
%
Stoom
Gewicht
(g)
Niveau
Temp.
(°C)
Tijd
(minuten)
05
Kabeljauwfilet (dikke stukken van
circa 150 g)
100 200 2 +1 100 6
06
Zalmfilet (middelmatig dikke stukken
van circa 150 g)
100 200 2 +1 100 5
07 Garnalen
100 500 2 +1 90 5
08 Hele vis
+
70 500 2 +1 200 25
Subtype Functie
%
Stoom
Gewicht
(g)
Niveau
Temp.
(°C)
Tijd
(minuten)
09 Wortelen (plakjes van circa 3 cm dik)
100 500 2 +1 100 6
10
Aardappelen (Ø 4-5 cm gesneden in
4-6 stukken)
100 500 2 +1 100 25
11 Bloemkool (in stukken)
100 500 2 +1 100 12
12 Asperges (heel)
100 500 2 +1 100 6
Gebruik
253
NL
GEBAK (13 - 16)
PASTA (17 - 20)
3.7 Secundair menu
Het apparaat is tevens uitgerust met een
verborgen “secundair menu”, waarmee de
gebruiker het volgende kan uitvoeren:
• De kinderblokkering stand activeren of
deactiveren.
De demo stand activeren of deactiveren
(die alle verwarmingselementen
deactiveert en enkel het
bedieningspaneel laat werken).
• De tijdinstelling van de lamp (Eco-light)
activeren of deactiveren.
• De waarde van de duur van het water
instellen.
Als het apparaat in Stand-by staat
1. Het activeren van de binnenverlichting,
door de temperatuurknop snel te
draaien.
2. Houd minstens 5 seconden lang de
temperatuurknop ingedrukt.
3. Draai de temperatuurknop naar rechts of
naar links om de (ON/OFF) instelling te
wijzigen of naar rechts om de
instellingswaarde te verhogen of naar
links om deze te verminderen.
4. Druk op de temperatuurknop om over te
gaan naar de volgende instelling.
Subtype Functie
%
Stoom
Gewicht
(g)
Niveau
Temp.
(°C)
Tijd
(minuten)
13
Biscuits/muffins (in ovenschaal/
bakvormen)
0 600 1 160 18
14 Confituurtaart (in ovenschaal)
0 800 1 170 40
15
Syroup pudding (tot 300 g in
vormpjes, meer dan 400 g in terrine)
100 200 1 100 50
16 Cake/paradijstaart
+
25 1000 1 165 40
Subtype Functie
%
Stoom
Gewicht
(g)
Niveau
Temp.
(°C)
Tijd
(minuten)
17 Gerezen witbrood
+
25 2000 2 180 30
18 Pasta uit de oven/Lasagne
0 2000 1 220 40
19 Quiche lorraine
0 1000 1 200 40
20 Basmatirijst
100 200 2 +1 100 12
Gebruik
254
Kinderblokkering stand
Deze stand blokkeert automatisch na een
minuut normale werking de bedieningen
van het apparaat, zonder enige
tussenkomst van de gebruiker.
Bij normale werking wordt deze aangeduid
door het controlelampje
.
Om de blokkering tijdelijk uit te schakelen
tijdens een bereiding, moet de
temperatuurknop 5 seconden ingedrukt
gehouden worden. De blokkering zal één
minuut na de laatste instelling weer actief
worden.
Demo stand (enkel voor exposanten)
Deze stand laat toe om de
verwarmingselementen te deactiveren,
terwijl men toch gebruik kan maken van het
bedieningspaneel.
Om de oven normaal te gebruiken, moet
deze stand op OFF ingesteld worden.
Stand laag vermogen
Met deze stand kunt u het verbruik van de
oven beperken.
Ideaal om meerdere huishoudelijke
apparaten tegelijkertijd te kunnen
gebruiken.
HI: normaal vermogen.
LO: laag vermogen.
Als de stand van de temperatuur-
en functieknop wordt aangeraakt
of gewijzigd, verschijnt op de
display twee seconden lang het
opschrift “bloc”.
Ook als de kinderblokkering
geactiveerd is, kunt u het apparaat
onmiddellijk uitschakelen door 3
seconden lang op de functieknop
te drukken.
Als de stand actief is, licht het
controlelampje op het display
op.
Wanneer de stand laag vermogen
wordt geactiveerd, kan de
tijdsduur van de voorverwarming
en van de bereiding langer duren.
Als de stand actief is, licht het
controlelampje op het display
op.
Gebruik
255
NL
Stand warmte behouden
In deze stand kan het apparaat aan het
einde van een bereiding waarvan de duur
is ingesteld (als deze niet handmatig wordt
onderbroken) het zojuist bereide voedsel
ongeveer 1 uur lang (op lage temperatuur)
warm houden.
Stand tijdinstelling lamp
Voor een verdere besparing van de
energie wordt de lamp automatisch één
minuut na het begin van de bereiding
gedeactiveerd.
Stel deze stand in op OFF om te
voorkomen dat het apparaat de lamp
automatisch na een minuut deactiveert.
Stand instelling hardheid van het water
In deze stand kan de waarde van de
hardheid van het water worden ingesteld
om het wateronthardingsproces te
optimaliseren.
De instelling van de hardheid van het
water kan worden ingesteld van een
minimum waarde (een tik) ...
... tot een maximale waarde (vijf
tikken).
De handmatige controle van de in-
/uitschakeling is echter altijd
mogelijk door de temperatuurknop
in de beide instellingen naar rechts
te draaien.
De fabrieksinstelling van het
apparaat is ingesteld op een
gemiddelde hardheid van het
water.
Vraag het waterleidingbedrijf om
informatie over de hardheidsgraad
van het water.
Als het water van het
waterleidingnet teveel kalk bevat,
raden wij aan om onthard water te
gebruiken.
Reiniging en onderhoud
256
4 Reiniging en onderhoud
4.1 Waarschuwingen
4.2 Reiniging van de oppervlakken
Om de oppervlakken in goede staat te
houden, moeten ze na elk gebruik
gereinigd worden nadat de oven
afgekoeld is.
4.3 Dagelijkse gewone reiniging
Gebruik steeds en uitsluitend specifieke
producten, die geen schurende of zure
stoffen op chloorbasis bevatten.
Giet het product op een vochtige doek en
wrijf het over het oppervlak, spoel
zorgvuldig af, en droog met een zachte
doek of met een microvezeldoek.
4.4 Voedselresten of -vlekken
Gebruik absoluut geen metalen sponzen of
scherpe krabbers zodat de oppervlakken
niet worden beschadigd.
Gebruik normale en niet-schurende
producten, en eventueel houten of plastic
gerei. Spoel zorgvuldig, en droog met een
zachte doek of met een microvezeldoek
doek.
Vermijd om etensresten op basis van suiker
(bijv. marmelade) te laten drogen, dit kan
het email binnenin aantasten.
4.5 Demontage van de deur
Om de reiniging van de oven te
vergemakkelijken, kunt u de ovendeur
verwijderen en op een theedoek leggen.
Voor een correcte demontage moet als
volgt gehandeld worden:
1. Open de deur volledig en plaats de
twee pennen in de openingen van de
scharnieren zoals op de afbeelding.
Incorrect gebruik
Beschadiging van de
oppervlakken
• Reinig het apparaat niet met een
stoomreiniger.
• Gebruik op de stalen delen of de delen
waarvan het oppervlak met metalen
afwerkingen werd behandeld (bijv.
elektrolytische oxidatie, vernikkeling,
verchroming) geen producten die
chloor, ammoniak of bleekmiddel
bevatten.
• Gebruik geen schurende of bijtende
middelen op de glazen onderdelen
(bijv. poeders, ontvlekkers of
metaalsponsjes).
• Gebruik geen ruw, schurend of scherp
materiaal.
Incorrect gebruik
Gevaar voor beschadiging van
het apparaat
• De pakking aan de voorkant van de
ovenruimte niet verwijderen.
Reiniging en onderhoud
257
NL
2. Neem de deur aan beide kanten en met
beide handen vast, hef ze op aan een
hoek van ongeveer 30°, en verwijder ze.
3. Om de deur weer te monteren, moeten
de scharnieren in de daarvoor bestemde
openingen in de oven geplaatst worden,
zodat de gleuven A helemaal op de
openingen steunen. Laat de deur zakken
zodat ze geplaatst wordt, en verwijder
de pinnetjes uit de openingen in de
scharnieren.
4.6 Reiniging van de ruiten van de
deur
Er wordt aangeraden om deze steeds
schoon te houden. Gebruik absorberend
keukenpapier. Bij hardnekkig vuil moet u
schoonmaken met een vochtige spons en
een gewoon reinigingsmiddel.
4.7 Demontage van de interne ruiten
Voor een gemakkelijke schoonmaak,
kunnen de interne ruiten van de deur
worden gedemonteerd.
1. Open de deur.
2. Verwijder de interne ruit door ze
achteraan naar boven te trekken, en
volg de beweging die wordt aangeduid
door de pijlen (1).
3. Trek de ruit naar boven aan de voorzijde
(2). Op deze manier komen de 4
pinnen, die op de ruit bevestigd zijn, los
uit hun zitting op de ovendeur.
Er wordt aanbevolen om
reinigingsproducten van de
fabrikant te gebruiken.
Reiniging en onderhoud
258
4. Trek de tussenruit omhoog.
5. Maak de buitenruit schoon, evenals de
voorheen verwijderde ruiten. Gebruik
absorberend keukenpapier. Bij
hardnekkig vuil moet een vochtige spons
en een neutraal reinigingsmiddel
gebruikt worden.
6. Zet de tussenruit weer op zijn plaats.
7. De rubberen lijsten A, B en C van de
tussenruit moeten naar de buitenkant zijn
gericht.
8. Centreer en plaats met lichte druk de 4
pennen in hun houders op de deur.
Reiniging en onderhoud
259
NL
4.8 De reiniging van de binnenkant
van de oven
Om de oven in goede staat te houden,
moet hij na afkoeling regelmatig gereinigd
worden.
Verwijder alle verwijderbare delen.
Reinig de ovenroosters met warm water en
niet-schurende reinigingsmiddelen; spoel
en droog ze daarna.
Ontharden
Op het display van het apparaat verschijnt
af en toe het volgende opschrift om aan te
geven dat het onthardingsproces van de
stoombak op de bodem van de oven:
1. De deur helemaal openen
2. Circa 250 ml witte azijn in de stoombak
gieten zodat ook een deel van de
bodem van de oven wordt bedekt.
3. De functieknop indrukken om de
onthardingsfunctie te starten.
Er wordt aangeraden om de oven
ongeveer 15/20 minuten
maximaal te verwarmen nadat
specifieke producten gebruikt
werden, om eventuele resten in de
oven te elimineren.
Voor een gemakkelijke
schoonmaak is het aanbevolen om
de deur te verwijderen.
Indien door niet ontharden kalk in
het water zit, kan dit op de lange
duur afbreuk doen aan een juist
functioneren van het apparaat.
Reiniging en onderhoud
260
4. Aan het einde van het onthardingsproces
met de bijgeleverde spons de azijn van
de bodem van de oven verwijderen.
5. Wrijf met een pannenspons over de
zacht geworden, aangekoekte vuilresten
om de grootste hoeveelheid kalk te
verwijderen.
6. Sluit de deur na het schoonmaken.
Handmatige ontkalking
Wanneer u eerder een ontkalking wilt
uitvoeren, kan de functie handmatig
worden uitgevoerd:
1. De functieknop indrukken en draaien om
de ontkalkingsfunctie te selecteren.
2. Doorgaan met de procedure zoals in het
hoofdstuk „Ontharden” met
afbeeldingen wordt gedemonstreerd, te
beginnen met punt 1.
Wij adviseren om iedere keer dat
het display dit aangeeft, te
ontharden om de oven optimaal te
laten functioneren.
De functieknop een paar
seconden indrukken als u het
ontkalkingsproces wilt uitvoeren.
OPMERKING: Het
ontkalkingsproces kan 3
achtereenvolgende keren worden
geannuleerd. Het apparaat staat
geen andere functie toe totdat een
nieuw ontkalkingsproces is
uitgevoerd.
Reiniging en onderhoud
261
NL
Verwijdering van de geleiderframes voor
de roosters/ovenschalen
Als de geleiderframes worden verwijderd,
kan de reiniging van de zijdelen makkelijker
uitgevoerd worden.
Verwijder de geleiderframes:
1. de pinnen uit het geleiderframe
schroeven:
2. Trek het geleiderframe in de ovenruimte
om de pinnen eruit te halen.
3. Herhaal na de reiniging de hiervoor
beschreven handelingen om de
geleiderframes weer aan te brengen.
4.9 Reiniging van het reservoir
1. De functieknop indrukken en draaien om
de functie CLEAN te selecteren.
2. De functieknop indrukken om de
gekozen functie te bevestigen. Op het
display verschijnt de vraag om het
reservoir te vullen.
3. Vul een houder (bijv. een karaf) met een
mengsel van water en citroenzuur.
Om een optimaal functioneren van
het apparaat te garanderen,
adviseren wij om het reservoir
circa iedere 2-3 maanden een
keer schoon te maken.
Wij adviseren om 30g citroenzuur
te mengen met anderhalve liter
water.
Reiniging en onderhoud
262
4. Open de deur van het apparaat.
5. Zet de houder op de geopende
ovendeur.
6. Haal de slang uit zijn houder en plaats
het uiteinde op de bodem van de
houder met water.
7. De functieknop indrukken om het
reservoir van het apparaat met het
mengsel te vullen.
8. Aan het einde van het vulproces de
waterslang schudden om eventuele
waterresten te verwijderen.
9. De slang terugplaatsen in zijn houder, de
houder met water verwijderen en de
deur sluiten.
10. De functieknop indrukken om het
schoonmaken van het reservoir te starten.
Op het display verschijnt de tijdsduur die
nodig is tot het einde van de
schoonmaakcyclus.
OPMERKING: het nettogewicht
van de houder mag niet lager zijn
dan 5 kg.
Het apparaat vult automatisch de
hoeveelheid van het mengsel tot
het reservoir gevuld is.
Als de deur wordt gesloten,
worden eventuele resten van het
mengsel die in de slang zijn
achtergebleven, opgezogen door
een automatisch systeem om
druppelen te voorkomen.
Reiniging en onderhoud
263
NL
Aan het einde van het schoonmaakproces
klinkt een geluidssignaal en verschijnt op
het display de schermafbeelding van
verwijdering van het mengsel.
11. Het deksel van de stoombak
verwijderen en afdrogen met het
bijgeleverde sponsje.
12. We raden aan om de meegeleverde
spons in de stoombak te stoppen.
13. De functieknop indrukken om resten van
het mengsel uit het reservoir te legen.
Het resterend mengsel wordt in de
stoombak geleegd.
Aangezien van het mengsel meer dan 500
ml is achtergebleven, wordt het mengsel in
de stoombak in twee fasen afgevoerd om
het drogen ervan te bevorderen. Aan het
einde van het eerste deel verschijnt „STAP 1”
op het display; de lediging stopt. Druk
nogmaals op de functieknop om de
lediging met „STAP 2” te completeren. Aan
het einde verschijnt het opschrift „EINDE”.
14. Het bijgeleverde sponsje gebruiken om
resterend mengsel uit de stoombak te
verwijderen.
Na reiniging van het reservoir met
het mengsel van water en
citroenzuur, ten minste een
seconde een cyclus CLEAN
uitvoeren met normaal water om
het reservoir te ontdoen van
eventuele resten.
Reiniging en onderhoud
264
4.10 Vapor Clean
Voorbereiding
Voor het inschakelen van de
reinigingscyclus Vapor Clean:
• Verwijder alle accessoires uit de oven.
• Circa 40cc water op de bodem van de
oven gieten. Let op dat het water niet uit
de insnijding komt.
• Met een vernevelaar/plantenspuit een
oplossing van water en
schoonmaakmiddel voor borden in de
oven spuiten. Sproei op de zijwanden,
de bovenwand, het bodemvlak en de
deflector.
• Sluit de deur.
Vapor Clean is een
reinigingsprocedure die de
verwijdering van vuil
vergemakkelijkt. Dankzij deze
procedure is het mogelijk om de
binnenkant van de oven zeer
makkelijk te reinigen. De vuilresten
worden verzacht door de warmte
en door de waterdamp, zodat ze
makkelijker kunnen verwijderd
worden.
Incorrect gebruik
Beschadiging van de
oppervlakken
• Verwijder voedselresten of gemorste
sporen van vroegere bereidingen
binnenin de oven.
Voer deze reinigingsprocedure enkel uit
als de oven koud staat.
Er wordt aanbevolen om
maximaal 20 maal te sproeien.
Reiniging en onderhoud
265
NL
Instelling van de Vapor Clean-functie
1. De functieknop indrukken om het
apparaat in te schakelen.
2. De functieknop naar rechts of links
draaien om de reinigingscyclus Vapor
Clean te selecteren.
3. Op het display verschijnen de tijdsduur
en de temperatuur van de
reinigingscyclus.
4. De temperatuurknop indrukken om de
reinigingscyclus Vapor Clean te starten.
5. Nadat de reinigingscyclus Vapor Clean
is uitgevoerd, wordt een geluidssignaal
geproduceerd.
Einde van de reinigingscyclus Vapor
Clean
1. Open de deur en verwijder het minst
hardnekkige vuil met een
microvezeldoek.
2. Gebruik een sponsje met messingdraden
voor het hardnekkige vuil.
3. Voor vetresten kunt u een specifiek
ovenreinigingsproduct gebruiken.
4. Verwijder het resterende water uit de
oven.
5. Voor een betere hygiëne en om te
vermijden dat het voedsel een
onaangename geur krijgt, wordt
aanbevolen om de oven te drogen door
een geventileerde functie ongeveer 10
minuten in te schakelen op 160 °C.
Als de binnentemperatuur hoger is
dan was voorzien voor de
reinigingscyclus Vapor clean,
wordt de cyclus onmiddellijk
gestopt en verschijnt het opschrift
STOP op het display. Laat het
apparaat afkoelen voordat de
functie van de geassisteerde
reiniging wordt geactiveerd.
De parameters van de temperatuur
en de tijdsduur kunnen niet
gewijzigd worden door de
gebruiker.
Draag rubberen handschoenen
tijdens deze bewerkingen.
Het is aanbevolen om de deur te
verwijderen om moeilijk
bereikbare delen makkelijker
schoon te maken.
Reiniging en onderhoud
266
4.11 Buitengewoon onderhoud
Vervanging van de lamp voor de
binnenverlichting
1. Verwijder alle accessoires uit de oven.
2. Verwijder de geleiderframes voor
roosters/ovenschalen.
3. Verwijder de kap van de lamp met
gereedschap (bijv. een
schroevendraaier).
4. Draai de lamp los en verwijder ze.
5. Vervang de lamp met een soortgelijke
(40W).
6. Hermonteer het deksel. Keer de
geprofileerde binnenkant van het glas
(A) naar de deur.
7. Druk goed op de bedekking zodat ze
perfect aan de fitting hecht.
Delen onder elektrische stroom
Gevaar voor elektrische schok
• Schakel de stroomtoevoer naar het
apparaat uit.
Zorg ervoor dat het email op de
wanden van de ovenruimte geen
krassen oplopen.
Raak ze niet direct met de vingers
aan, gebruik altijd isolerend
materiaal.
Reiniging en onderhoud
267
NL
Oplossingen voor problemen…
Het display is volledig uitgeschakeld:
• Controleer de stroomtoevoer.
Controleer of een eventuele omnipolaire
schakelaar vóór de stroomtoevoer van
de oven zich op „On” bevindt.
De oven verwarmt niet:
Controleer of de „demo stand” ingesteld
is (raadpleeg voor meer informatie de
paragraaf „Secundair menu”).
De bedieningen reageren niet:
• Controleer of de stand
„kinderblokkering” ingesteld is
(raadpleeg voor meer informatie de
paragraaf „Secundair menu”).
Wanneer het probleem niet wordt
opgelost, of voor andere types
van defecten, neem contact op
met het dichtstbijzijnde
servicecentrum.
Indien andere foutberichten ERRx
worden gesignaleerd:
noteer het foutmelding, en de
ingestelde functie en temperatuur,
en neem contact op met het
plaatselijke servicecentrum.
Installatie
268
5 Installatie
5.1 Elektrische aansluiting
Algemene informatie
Controleer of de kenmerken van het
stroomnet overeenstemmen met de
gegevens op het identificatieplaatje.
Het identificatieplaatje bevat de technische
gegevens, het serienummer en de
merknaam van het apparaat.
Dit plaatje mag nooit verwijderd worden.
Het apparaat functioneert op 220-240 V~.
Gebruik een driepolige kabel (kabel 3 x
1,5 mm
2
, voor de diameter van de interne
geleider).
Voorzie de aarding met een kabel van
minimaal 20 mm langer dan de andere.
Vaste aansluiting
Voorzie een meerpolige onderbreking voor
de voeding, overeenkomstig de
installatienormen.
De meerpolige onderbreking moet
gemakkelijk bereikbaar en in de buurt van
het apparaat staan, overeenkomstig de
installatienormen.
Aansluiting met stekker en stopcontact
Controleer of de stekker en het stopcontact
van hetzelfde type zijn.
Gebruik geen verloopstekkers, adapters of
aftakkingen, omdat ze oververhitting of
brand zouden kunnen veroorzaken.
5.2 Vervanging van de kabel
1. Schroef de schroeven van het carter
achteraan los en verwijder het carter om
toegang te krijgen tot het klemmenbord.
2. Vervang de kabel.
3. Controleer of de kabels (oven of
eventuele kookplaat) een optimaal
traject hebben, zodat eender welk
contact met het apparaat wordt
vermeden.
Elektrische spanning
Gevaar voor elektrische schok
• Laat het apparaat aansluiten door
gekwalificeerd technisch personeel.
De aarding moet verplicht aangebracht
worden volgens de voorziene
veiligheidsnormen van de elektrische
installatie.
• Schakel de stroomtoevoer uit.
Elektrische spanning
Gevaar voor elektrische schok
• Schakel de stroomtoevoer uit.
Installatie
269
NL
5.3 Plaatsing
Positie van de voedingskabel
(achteraanzicht)
Pakking frontpaneel
Plak de meegeleverde pakking op de
achterkant van het frontpaneel om de
eventuele infiltratie van water of andere
vloeistoffen te voorkomen.
Zwaar apparaat
Pletgevaar
• Plaats het apparaat op het meubel
samen met een tweede persoon.
Druk op de open deur
Gevaar voor beschadiging van
het apparaat
• Gebruik de deur niet als hefboom om
het apparaat in het meubel te plaatsen.
• Oefen niet te veel kracht uit op de
geopende deur.
Warmteontwikkeling tijdens
werking van het apparaat
Brandgevaar
• Controleer of het materiaal van het
meubel brandbestendig is.
• Controleer of het meubel voorzien is
van de vereiste openingen.
• Installeer het apparaat niet in een
afgesloten nis of in een keukenkastje.
Installatie
270
Draagpotten
Verwijder de doppen van draagpotten aan
de voorzijde van de oven.
Plaats het apparaat in het meubel.
Bevestig het apparaat aan het meubel met
de schroeven.
Bedek de draagpotten met de voorheen
verwijderde doppen.
Afmetingen van het apparaat (mm)
(vooraanzicht)
(bovenaanzicht)
Installatie
271
NL
(zijaanzicht)
Plaatsing onder een werkblad (mm)
Ga na of het achterste/onderste
deel van het meubel voorzien is
van een opening van ongeveer
60 mm.
Installatie
272
Inbouw in een kolom (mm)
Ga na of het bovenste/achterste
deel van het meubel voorzien is
van een opening van ongeveer
35-40 mm diep.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54

Smeg SF 4920 VCB de handleiding

Categorie
Accessoires voor het maken van koffie
Type
de handleiding