AGA 6-4 / Six-Four Keramische Kookplaat Gebruik de handleiding

Type
de handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

AGA SIX-FOUR SERIE -
GEBRUIKERSHANDLEIDING – Keramische
kookplaat
08/15 EINS 517085
LEES DEZE INSTRUCTIES GOED DOOR VOORDAT U HET APPARAAT GEBRUIKT
Onthoud dat als u een onderdeel van dit apparaat vervangt, u alleen reserveonderdelen gebruikt die voldoen aan de
veiligheids- en prestatiespecificaties die wij vereisen. Gebruik geen herstelde of gekopieerde onderdelen die niet
overduidelijk goedgekeurd zijn door AGA.
Bevat instructies voor onderhoud,
installatie en gebruik
en kookaanwijzingen
DESN 513131
Voor gebruik in FR, BE & NL
HOOFDSTUK PAGINA
ALGEMENE INFORMATIE 3
APPARAAT 4
INSTALLATIE 5
TECHNISCHE GEGEVENS 6
INSTALLATIE 6
PLAATSINGS-EN PRODUCTAFMETINGEN 7
ELEKTRISCHE AANSLUITING 8 - 9
WATERPASSEN EN MOBILTEITSWIELTJES 10
SPATBESCHERMING 11
GEBRUIKERSHANDLEIDING 12
WAARSCHUWINGEN 13
BEDIENINGSPANEEL 14
HET FORNUIS INSTELLEN VOOR GEBRUIK 15
KERAMISCHE KOOKPLAAT 16
DE GRILL 17
DE OVENS (ALGEMEEN) 18
MONTAGE EN DEMONTAGE VAN OVENREKKEN 19
WARMHOUDOVEN 20
HETE-LUCHTOVEN 21 - 22
HET GEBRUIKEN VAN DE AUTOMATISCHE 23 - 25
KOOKFUNCTIE
REINIGING EN VERZORGING VAN HET FORNUIS 26 - 27
ONDERHOUD 28
ONDERHOUD 29 - 32
SCHEMATISCH BEDRADINGSSCHEMA 33
2
INHOUD
3
Als verantwoordelijke fabrikant doen wij ons best te zorgen dat onze producten zo vormegegeven en gemaakt worden dat
ze voldoen aan de vereiste veiligheidsnormen, mits goed geïnstalleerd en gebruikt.
BELANGRIJKE OPMERKING: LEESDE BIJ GELEVERDE GARANTIE.
Wijzigingen die niet door AGA goedgekeurd zijn, kunnen de keuring en de garantie ongeldig maken en uw statutaire rechten
beïnvloeden.
In uw eigen belang en het belang van de veiligheid moet u het volgende goed lezen voordat u het nieuwe apparaat van
AGA gaat gebruiken.
De installatie moet in overeenstemming zijn met de plaatselijke en nationale IEE-bedradingsregelgeving en uitgevoerd
worden door een bevoegde elektricien.
Als u het apparaat voor het eerst gebruikt, kan er wat rook vrijkomen en kunt u wat ruiken. Dit is gebruikelijk en ongevaarlijk
(het wordt veroorzaakt door de isolatie van de oven en het stijfselbindmiddel op de isolatie van de elementen) en verdwijnt
na een korte gebruiksperiode.
Dit apparaat heeft een keramische kookplaat en drie elektrische ovens; de oven rechtsonder is een warmhoudoven, de
oven rechtsboven is een gewone oven.
Uw apparaat heeft een keramische kookplaat, drie elektrische ovens; de oven rechtsonder is een oven voor langzaam
koken, de ovens rechtsboven en linksonder zijn elektrische heteluchtovens. De ventilator achter het achterpaneel zorgt
voor een nagenoeg gelijkmatige verdeling van warmte in de oven tijdens het koken d.w.z. de temperatuur bij de laagste
roosterpostie is gelijk aan de temperatuur bij de hoogste roosterpositie.
De elektrische grill bevindt zich in de bovenkant van het compartiment linksboven.
Middels de tekening (zie Afb. 1) kunt u vertrouwd raken met het fornuis en verder kunt u de betreffende paragrafen lezen
voor de warmhoudoven, de hete-luchtoven, de gewone oven, de grill en de keramische kookplaat, enz.
Het fornuis is uitgerust met de volgende accessoires:
5 ovenroosters
1 grote braadbak
1 grillplaat
1 grillbak
1 grillrooster
1 ovenbakplaat
De volgende onderdelen worden ook los verpakt meegeleverd:
keramische kookplaat en rand
1 spatbescherming
ALGEMENE INFORMATIE
APPLIANCE VIEW
4
APPARAAT
Afb. 1 DESN 517095
GRILL
BEDIENINGEN
TWEEVOUDIG
ELEMENT
ENKELVOUDIG
ELEMENT
TWEEVOUDIG
ELEMENT
RAND
KOOKPLAAT
ACHTERRAND
KOOKPLAAT
SPATBERSCHERMING
ENKELVOUDIG
ELEMENT MET
HOGE SNELHEID
BOVENSTE
HETELUCHTOVEN
HANDRAIL
ZIJRANDEN
KOOKPLAAT
TIMER
ONDERSTE
HETELUCHTOVEN
WARMHOUDOVEN
GEGEVENSPLAATJE
INSTALLATIE
5
Onthoud dat als u een onderdeel van dit apparaat vervangt, u alleen reserveonderdelen gebruikt die voldoen aan de
veiligheids- en prestatiespecificaties die wij vereisen. Gebruik geen herstelde of gekopieerde onderdelen die niet
overduidelijk goedgekeurd zijn door AGA.
INSTALLATIE
WAARSCHUWING : DIT APPARAAT MOET GEAARD WORDEN.
Dit apparaat is gemaakt voor het op het gegevensplaatje vermelde voltage. Dit plaatje vindt u in de rechter kanaalgleuf aan
de onderkant van het apparaat.
De Aga Six Four serie met keramische kookplaat wordt door de fabrikant geleverd als volledig geteste onderstelconstructie.
De keramische kookplaat, deuren, spatplaten en handrail worden tijdens de installatie bevestigd
6
TECHNISCHE GEGEVENS
KOOKPLAAT
LINKSVOOR – dubbel circuit – 2,0 kW/0,70 kW – 205/120 mm dia. – snelle verhitting
LINKSACHTER – enkel circuit – 1,1 kW – 140 mm dia. – snelle verhitting
MIDDENVOOR – enkel circuit – 1,1 kW – 140 mm dia. – snelle verhitting
MIDDENACHTER – dubbel circuit – 2,0 kW/0,70 kW – 205/220 mm dia. – snelle verhitting
RECHTSVOOR – enkel circuit – 1,4 kW – 155 mm dia. – snelle verhitting
RECHTSACHTER – enkel circuit – 1,4 kW – 155 mm dia. – snelle verhitting
ELEKTRISCHE GRILL EN OVENS
BOVENSTE OVEN (HETELUCHT)- VERMOGEN - 1,45 kW
GRILLELEMENT - NOMINAAL VERMOGEN - 2,3 kW
WARMHOUDOVEN - NOMINAAL VERMOGEN 1,0 kW
ONDERSTE OVEN (HETELUCHT) - VERMOGEN - 1,45 kW
230V 50 HZ STROOMTOEVOER TOTAAL 15,2 KW
GEWICHT - 170 kg
PLAATSINGS- EN PRODUCTAFMETINGEN
7
Afb. 2 DESN 513274
Alle aangrenzende muren die uitsteken boven de hoogte van de kookplaat moeten van hittebestendig materiaal zijn.
Alle zijmuren hoger dan het fornuis dienen minimaal 60 mm horizontaal van het fornuis verwijderd te zijn (Afb. 2).
Voor verder onderhoud dient er een aan de voorkant van het fornuis een speelruimte van minimaal 1000mm te zijn.
Oppervlakken boven het fornuis dienen minimaal 650 mm verwijderd te zijn (afzuigkap, zie onder).
De ventilatieopeningen aan de achterkant van de bovenste plaat mogen niet geblokkeerd worden.
Het fornuis moet op een stevige, waterpas ondergrond staan en wij raden aan om zacht materiaal zoals linoleum te
verwijderen.
PAS OP BIJ HET PLAATSEN VAN EEN AFZUIGKAP
Als er een afzuigkap geplaatst moet worden, raden we alleen de 6-4 series CH900 afzuigkap aan. Deze moet minimaal
800 mm boven de kookplaat bevestigd worden
DE ELEKTRISCHE AANSLUITING BEVINDT ZICH AAN DE RECHTERBOVENKANT VAN HET APPARAAT, ACHTER HET
ZIJPANEEL. TIJDENS DE INSTALLATIE MOET HET RECHTERPANEEL VERWIJDERD WORDEN VOOR HET
AANSLUITEN VAN DE ELEKTRICITEIT.
Verwijder de 3 schroeven waarmee het zijpaneel vastzit, zodat u bij de elektriciteitsaansluiting kunt. Zie Afb. 4 voor de
locatie van de afdekking.
Niet vergeten dat de hoofdstroomkabel door de doorvoerbuis aan de rechterachterkant van het fornuis gevoerd moet
worden, nabij de bovenkant, voordat u de kabel op de stroomaansluiting bevestigt.
ZIE AFB. 3 voor de bevestiging van de draden aan het apparaat.
Niet vergeten dat er een extra lengte aan kabel nodig is achter het fornuis om het fornuis tussen de keukenkastjes vandaan
te kunnen schuiven.
EENFASE-AANSLUITING - Het fornuis dient op 45 amp stroom aangesloten te worden met een tweepolige i
solatieschakelaar met een minimale contacttussenafstand van 3 mm, en dient aangesloten te worden met een kabel van
minimaal 10 mm
2
, in overeenstemming met de plaatselijke en landelijke bedradingsvoorschriften.
DE ISOLATIESCHAKELAAR MAG NIET DIRECT BOVEN HET FORNUIS WORDEN GEPLAATST, MAAR MOET WEL
BINNEN 2 METER VAN HET APPARAAT GEPLAATST WORDEN.
Zet het zijpaneel aan de rechterkant weer terug als de elektrische aansluiting gereed is en breng de bevestigingsschroeven
weer aan.
OPMERKING: Zorg ervoor dat de isolatiekaart die de elektriciteitsaansluiting bedekt op zijn plaats zit, tussen het zijpaneel
en de elektriciteitsaansluiting.
8
ELEKTRISCHE AANSLUITING
Afb. 3 DESN 517106
EENFASE-AANSLUITING Kabel met minimale dikte van 10 mm
2
en moet in overeenstemming zijn met nieuwste
versie van plaatselijke en landelijke bedradingsvoorschriften.
9
Afb. 4 DESN 517101
ELEKTRISCHE AANSLUITING (VERVOLG)
DRIEFASE-AANSLUITING MINIMUM Kabel met minimale dikte van 2,5 mm2 en moet in overeenstemming zijn met
nieuwste versie van plaatselijke en landelijke bedradingsvoorschriften
Afb. 3A DESN 517107
L1 - 5.25 kW
L2 - 4.50 kW
L3 - 5.45 kW
KABELINGANG
SCHROEVEN
VOOR
VASTZETTING
VAN HET
ZIJPANEEL
INSTALLATIE/WATERPASSEN
De Aga Six-Four serie met keramische kookplaat is gemaakt voor een platte en waterpas ondergrond, maar oneffenheden
kunnen overkomen worden door te draaien aan de vier nivellerpootjes in elke hoek van de onderplaat. U kunt bij de
afstelschroeven door het gietwerk van de kookplaat te verwijderen (zie onderdeel ‘Verwijderen van keramische kookplaat
en rand - Onderhoud, pagina 28). U licht het fornuis op door de schroef met de wijzers van de kick mee te draaien, en u
laat het fornuis zakken door de schroef tegen de wijzers van de klok in te draaien.
10
DESN 513148
Afb. 5
WATERPASSEN EN MOBILITEITSWIELTJES
Er bevinden zich wieltjes op de onderkant van het fornuis, voor een juiste plaatsing.
Als het fornuis in de juiste positie staat, kunnen de vier nivellerpootjes afgesteld worden om het fornuis waterpas te maken.
De voetjes moeten dusdanig uitgedraaid worden dat het fornuis niet van zijn plaats kan rollen (zie Afb. 5).
11
Plaats de lipjes van de spatbescherming in de beugels boven aan de achterkant van het fornuis (zie Afb.6).
Goed op zijn plaats drukken.
Afb. 6 DESN 513137
SPATBESCHERMING
GEBRUIKER-
SHANDLEIDING
12
WAARSCHUWINGEN
WAARSCHUWING: Het apparaat en toegankelijke onderdelen worden heet tijdens gebruik. Wees
voorzichtig en vermijd aanraking met verwarmingselementen. Kinderen jonger dan 8 moeten uit de buurt van het apparaat
worden gehouden tenzij ze continu onder toezicht staan.
Het apparaat kan worden gebruikt door kinderen van 8 jaar en ouder en personen met verminderde lichamelijke,
zintuiglijke of verstandelijke vermogens of gebrek aan ervaring en kennis als ze onder toezicht staan of instructie
hebben gekregen over het op een veilige manier gebruiken van het apparaat en de daarbij gepaard gaande gevaren
begrijpen. Het apparaat is geen speelgoed voor kinderen.Reiniging en gebruikersonderhoud mag niet door kinderen
worden uitgevoerd zonder toezicht.
WAARSCHUWING: Onbeheerd koken op een kookplaat met vet of olie kan gevaarlijk zijn en kan leiden
tot brand . Probeer een brand NOOIT met water te doven, maar schakel het apparaat uit en bedek dan de vlam b.v. met
een deksel of een vuurdeken.
WAARSCHUWING: Vuurgevaarlijk: Bewaar geen spullen op de kookoppervlakken.
WAARSCHUWING: Toegankelijke delen kunnen tijdens gebruik heet worden. Houd jonge kinderen uit de
buurt.
13
l De BEDIENINGSKNOP VAN DE GRILL moet voor het draaien in beide richtingen worden ingedrukt.
Rechtsom: Beide elemenen aan
Linksom: Aleen middelste element
l De BEDIENINGSKNOPPEN VAN DE KOOKPLATEN moeten ook eerst worden ingedrukt alvorens ze te draaien naar
de gewenste stand.
l De OVENKNOPPEN die niet hoeven te worden ingedrukt, kunnen alleen met de klok mee draaien vanuit de
UIT-positie.
l De KOOKPLAATLAMPJE gaat branden als het fornuis heet is en daarom niet aangeraakt moet worden. Er is een
kleine vertraging na het eerste aanzetten. De neonlampje blijft aan als het element uitgeschakeld wordt tot de
temperatuur tot veilig niveau is gedaald (maar het fornuis kan nog steeds zo warm zijn dat toch enig ongemak veroorzaakt
wordt).
l De OVENLAMPJES lichten op als de oven aangezet wordt. Als de gewenste temperatuur bereikt is, gaat het neonlampje
uit.
14
BEDIENINGSPANEEL
Afb. 7 DESN 517098
De tijd instellen
Wanneer het fornuis voor het eerst wordt aangesloten, of
er is een langdurige stroomonderbreking geweest, zal
het klokvenster [ 0.00 ] en [ AUTO ] knipperen.
Tijdens het instellen van de tijd zal de middelste stip
knipperen.
Wanneer het proces voltooid is zal de stip stoppen met
knipperen en zal het symbool worden getoond.
De tijd kan op twee manieren worden ingesteld:
Als de 'kok'
symbool niet toonde
de programma heeft
ofwel:
Beëindigd en de oven
niet-operationele of,
De oven wordt
contolled door een
automatische
programma dat niet is
begonnen.
U kunt de klok (Afb. 8) gebruiken om de oven aan en uit
te zetten. Alleen de oven linksonder wordt bediend door
de oventimer. De tijd van de klok moet worden ingesteld
om de oven te laten werken.
De onderstaande tabel beschrijft de symbolen op het
digitale venster.
Afb. 8 DESN 517113
Symbool Functie Opmerkingen
[AUTO]
[stip]
Kookwekker is aan
Oven kan
gebruikt worden
Oven wordt
gecontroleerd in
semi-automatische
of automatische
modus.
Knippert tijdens het
instellen van de tijd.
Druk in en houd beide knoppen vast (Afb. 10).
Druk nu de [+]-knop (of [-]-knop) totdat de juiste tijd
bereikt is.
Druk de knop in en hou vast. Druk nu de [+]- of
[-]-knoppen om de tijd op of af te laten lopen (Afb. 9).
Het langer dan 2 seconden ingedrukt houden van de
[+]- of [-]-knoppen zal de tijd snel laten oplopen/
aflopen. Laat de knoppen los om de tijd in te stellen.
Afb. 9 DESN 517066
Vergeet niet dat het een 24-uursklok is.
Als u de klok/fornuis opnieuw moet instellen, schakelt u
de stroom uit en wacht u een paar minuten, begin dan
opnieuw.
Afb. 10 DESN 517067
HET FORNUIS INSTELLEN VOOR GEBRUIK
15
l GEBRUIK DE KOOKPLAAT NIET ALS DEZE GEBARSTEN IS
l PLAATS GEEN ALUMINIUMFOLIE OP HET OPPERVLAK VAN DE KOOKPLAAT
l De kookplaat heeft de volgende zes platen:
Linksvoor - dubbel circuit – 2,0 kW/0,70 kW - 145 205/120 mm dia. – Snelle verhitting
Linksachter - enkel circuit - 1,1 kW – 140 mm dia. – Snelle verhitting
Middenvoor - enkel circuit – 1,1 kw – 140 mm dia. – Snelle verhitting
Middenachter - dubbel circuit – 2,0 kw/0,70 kw – 205/120 mm dia. – Snelle verhitting
Rechtsvoor - enkel circuit – 1,4 kw – 155 mm dia. – Snelle verhitting
Rechtsachter - enkel circuit – 1,4 kw – 155 mm dia. – Snelle verhitting
l Als de kookplaten ingeschakeld zijn, gaat het verhittingsgebied rood gloeien.
l De kookplaten hebben een veiligheidsschakelaar die de hitte van de keramische temperatuur begrenst als de platen
aan staan zonder dat er een pan opstaat, of als de platen langer dan normaal op een maximale stand hebben gestaan.
Zoveel mogelijk van uw fornuis profiteren
l Zorg ervoor dat de pan het verhittingsgebied bedekt.
l Schakel de platen uit als u klaar bent met koken.
l Kook niet rechtstreeks op het oppervlak van de kookplaat. Gebruik altijd een pan.
l Gebruik de kookplaat niet als snijplank of neerzetgebied.
l Til de pan altijd van het oppervlak op. Schuif de pannen niet op hun plaats.
l Gebruik altijd de aanbevolen reinigingsmiddelen en methoden. Zie ‘Reiniging en verzorging’
Keuze van pannen
l U moet alleen pannen gebruiken met een gladde, vlakke bodem die aanbevolen worden voor gebruik op keramische
kookplaten.
l Als u gietijzeren pannen gebruikt, moet u erop letten dat ze een machinaal bewerkte platte bodem hebben.
l Gebruik nooit holle pannen of pannen met een randbodem.
l De bodem van pan moet het verhittingsgebied bedekken.
l Selecteer een pan die groot genoeg is om morsen (overkoken) te voorkomen. Dit geldt vooral als u eten kookt met een
hoog suikergehalte, bijv. jam, marmelade, fruit, enz.
l Laat de pannen niet op de randen van de keramische kookplaat komen, want dan kan het emaillen oppervlak van de
kookplaat beschadigen.
l Voor een optimaal resultaat moet de bodem van de emaillen pan 2-3 mm dik zijn, van roestvrijstaal, met een
sandwich-bodem van 4-6 mm dik.
KERAMISCHE KOOKPLAAT
16
DE GRILL
l DE DEUR VAN DE GRILL MOET OPEN BLIJVEN ALS DE GRILL AAN STAAT
l VOORZICHTIG: Bepaalde delen van de grill kunnen heet zijn als de grill in gebruik is. Houd kleine kinderen uit
de buurt.
l De instantgrill met hoge snelheid is opgedeeld in twee gebieden om energie te besparen en tegemoet te komen aan
ieders wensen.
l Draai de grillbedieningsknop rechtsom om het hele grillgebied te kunnen gebruiken voor grote hoeveelheden voedsel.
Als u de grillbedieningsknop linksom draait, kunt u het middelste gebied gebruiken voor kleine hoeveelheden, bijv. 2
boterhammen, één of twee karbonaadjes, enz.
l Het meeste voedsel wordt op een hoge stand gegrild, maar voor de dikkere stukken vlees/gevogelte en voor gerechten
als een goed doorbakken steak kunt u de hitte temperen door de bedieningsknop naar een lagere stand te draaien.
l Voor het beste resultaat moet u de grill ongeveer 2 minuten voorverwarmen op een hoge stand.
l De grillpan past op het geleverde grillrooster. Het rooster is zo gemaakt dat het op zijn plaats geklemd wordt, maar wel
verwijderd kan worden voor reiniging. Zie Afb. 11B.
l Voedsel moet op het panrooster of op de bodem van de grillpan gegrild worden. Sommige gerechten kunt u rechtstreeks
op het grillrooster of de bodem van de grill plaatsen. Dit is handig als u bijvoorbeeld de bovenkant van een gerecht (bijv.
bloemkool met kaas) wilt bruinen.
l De zijpanelen van het grillcompartiment zijn zelfreinigend.
l U kunt de grillpan onder in de grill bewaren, als de grill uitstaat.
.
17
Algemeen
l De ovens en de grill zijn uitgerust met zelfreinigende panelen aan de zij- en achterkant. De bovenkant van de oven is
ook van zelfreinigend email.
l De roosters zijn zo gemaakt dat ze niet kantelen.
l De roosterposities worden van onderaf geteld.
l Plaats gerechten in het midden van het rooster.
l U verwijdert een rooster door dit op te tillen zodat het vrijkomt van de klemmen, en naar voren te schuiven. U plaatst het
rooster weer terug door het in de oven te schuiven met de korte punten aan de achterkant, naar boven wijzend. U schuift
het in de juiste positie boven de zij-inkepingen en laat het rooster op de steun zakken.
l Plaats de roosters of het eten niet op de bodem van de oven.
l Verwarm de oven voor op de juiste stand totdat het neonlampje uitgaat.
l Voor een effectieve hitteverdeling dient u een ruimte van minimaal 12 mm te houden tussen de schalen en de zijkanten
van de oven.
l Heeft een tinnen gebruikt of lade die groter zijn dan de met het fornuis meegeleverd.
l Het is van belang te controleren of het eten goed heet is als u het opdient.
l U kunt de standen en baktijden naar eigen smaak aanpassen.
Condensatie
De condensatie ontstaat als er sprake is van hitte en vocht, bijvoorbeeld tijdens het koken. Indien mogelijk moet u gerechten
die veel vocht bevatten, bijv. stoofschotels, bedekken. Als u condensatie ziet, kunt u dit direct afnemen
DE OVENS (ALGEMEEN)
18
MONTAGE EN DEMONTAGE VAN OVENREKKEN
Ovenroosters - Deze roosters zijn zo ontworpen dat ze uit de oven geschoven kunnen
worden
Grillrek – NIET GEBRUIKEN ALS OVENREK.
Het is een andere vormgeving, met rekbeschermingen voor- en achteraan.
STOP OP ROOSTER
MOET NAAR BOVEN
WIJZEN
ROOSTERSTOP EN
ANTIKANTELBEUGEL
Als volgt terugplaatsen:
in steun plaatsen zoals hierboven.
Let op: rooster is uitschuifbaar tot stoppositie.
Afb. 11A
Afb. 11B
DESN 511867
DESN 512411
DESN 511866
19
DE WARMHOUDOVEN
Deze wordt gebruikt voor lange, langzame kookperiodes van 6 tot 8 uur, het warmhouden van eten en het kortdurig
opwarmen van borden.
WEES EXTRA VOORZICHTIG BIJ HET OPWARMEN VAN PORSELEIN: GEBRUIK DE LAAGSTE STAND.
De warmhoudstand is het gemarkeerde gebied tussen de 110°C en de 120°C op de ovenbedieningsknop.
GEBRUIK VAN DE WARMHOUDSTAND
Houd rekening met het volgende als u eten bereidt.
l Voor de beste resultaten gebruikt u het AGA Roestvrijstalen kookgerei.
l Plaats de gerechten niet rechtstreeks op de bodem van de oven. Plaats deze altijd op een meegeleverd rooster, zie
Afb. 11B.
l Braadstukken vlees en gevogelte moeten eerst 30 minuten op 160° in de heteluchtoven worden gekookt alvorens over
te plaatsen naar de sudderoven.
l Het vlees/het gevogelte zou volledig in 2 tagen van folie moeten worden verpakt om te verzekeren een strakke
verbinding wordt bereikt, dit zal de natuurlijke sappen en de aroma’s behouden die worden verloren wanneer het
voedsel bij een hogere temperatuur wordt gekookt. De folie treedt moet bij de bovenkant van de verbinding worden
geplaatst om lekkage te verhinderen toe.
l Afgedekte stukken vlees moeten altijd op een rooster in de braadbak liggen, voor een goede luchtcirculatie.
l Stukken vlees die zwaarder zijn dan 2,7 kilo en stukken gevogelte die zwaarder zijn dan 2 kilo zijn ongeschikt voor
bereiding in de warmhoudoven.
l U kunt met deze methode geen gevuld vlees en gevogelte bereiden.
l Zorg ervoor dat varkensvlees en gevogelte een binnentemperatuur van minstens 75°C bereiken.
l Breng altijd soepen, koken de braadpannen en de vloeistoffen aan alvorens de oven aan te brengen.
l Wanneer het koken van een braadpan of het smoren van vlees behandel eerst het voedsel met folie en dan het deksel
om een goede verbinding te creëren en verlies van vochtigheid te verhinderen.
l Braadstukken moeten minimaal 6 uur gekookt worden. Oven- en stoofschotels zullen binnen 2-4 uur klaar zijn
afhankelijk van de hoeveelheid ingrediënten. Voedsel blijft goed gedurende een periode van 1-2 uur maar het uiterlijk
kan er op achteruitgaan.
l Plaats de schalen ver naar achteren in de oven zodat u er zeker van bent dat ze zich boven het element onder de bodem
bevinden.
l Ontdooi bevroren etenswaren geheel voordat u deze bakt.
l Wortelgewassen zijn beter te bereiden als u ze klein snijdt.
l Kruiden en dikkingsmiddelen voegt u pas na de bereidingstijd toe.
l Gerechten met ei en vis hebben een bereidingstijd van slechts 1 tot 5 uur en deze dient u te bereiden terwijl u erbij bent,
zodat u van tijd tot tijd kunt kijken.
l Gedroogde bonen dienen na het weken minimaal 10 minuten gekookt te worden, voordat u ze in een gerecht verwerkt.
BEWAREN EN OPNIEUW OPWARMEN VAN ETEN
l Als eten ingevroren moet worden of niet direct opgediend wordt, laat het dan zo snel mogelijk afkoelen in een schone
bak.
l Bevroren voedsel moet altijd geheel ontdooid worden in de koelkast voordat u het weer op warmt.
l Warm het voedsel grondig en snel op, op het fornuis of in een hete oven van 180°C (160ºC in heteluchtoven), en
dien daarna onmiddellijk op.
l U mag eten slechts één keer opnieuw opwarmen.
WARMHOUDOVEN
20
Hele vis, bv. forel, makreel
Porties
Zalm (2,7 k)
Vlees en gevogelte
Rundvlees
Lamsvlees
Varkensvlees
Kip
Kalkoen
Eend en gans
Stoofschotel
Pudding
Melkpudding
Gebakken custard
Gebakken biscuitpudding
Fruittaart
Hete-Luchtoven
• Hete-Luchtoven • Hete-Luchtoven • Hete-Luchtoven • Hete-Luchtoven • Hete-Luchtoven
Baktips
l De linker benedenoven en de rechter bovenoven zijn heteluchtovens, wat betekent dat de lucht wordt gecirculeerd om
een gelijkmatige temperatuur te creëren. In de meeste gevallen kan in een heteluchtoven voedsel op ongeveer
10ºC - 20ºC lager worden bereid dan in een normale oven.
l Plaatposities worden geteld van onder naar boven.
l Plaats schotels in het midden van de plaat.
l Het is belangrijk om voor het serveren te controleren of het voedsel gloeiend heet is.
l U kunt de instelling en kooktijd naar wens aanpassen.
l De sectie over vlees kan worden gebruikt als leidraad maar kan variëren door de grootte, vorm van het braadstuk.
l Ontdooi bevroren braadstukken grondig alvorens ze te koken.
l De tijden zijn voor onafgedekt braden. Verleng de tijd wanneer afgedekt met
l De kalkoen/kip is klaar wanneer de sappen er na inprikken helder uitvloeien. Als de sappen nog roze zijn moet u het
koken voortzetten en elke 15 minuten controleren totdat de sappen helder vloeien.
l De kooktabellen geven een algemene leidraad maar tijden en temperaturen kunnen per recept verschillen ..
ETEN STAND °C
GEM. BAKTIJD EN OPMERKINGEN
vis
170
170
140 - 150
170 - 180
170 - 180
170 - 180
170 - 180
150 - 160
170 - 180
130 - 140
140
140
160
170 - 180
25-30 min, afhakelijk van omvang
20-25 min, afhankelijk van dikte
15-18 min per 450 g
30 min per 450 g + 30 min extra (medium)
25 min per 450 g + 25 min extra
30-35 min per 450 g + 35 min extra
20-25 min per 450 g + 20 min extra
15-18 min per 450 g + 15 min extra
25 min per 450 g + 25 min extra
1,5-3 uur, afhankelijk van recept
2 uur
35 min
45 min-1 uur indien ongekookt fruit gebruikt worden
45 min-1 uur
21
Meringue top 130 45 min
3-4 uur, draai meringues om zodra stevig80 - 90Meringues
Hete-LuchtovenHete-Luchtoven Hete-Luchtoven Hete-Luchtoven Hete-Luchtoven Hete-Luchtoven
ETEN STAND °C
GEM BAKTIJD EN OPMERKINGEN
30-45 min
15-20 min
25-35 min.
20 - 25 min
25 - 30 min
7 - 10 min
20 min
10 - 15 min
1
1
/2 - 2 urr
4 - 4
1
/2 uur
1,25-1,5 uur
15-25 min, afhankelijk van recept
30 min - 1,5 uur, afhankelijk van recept
Kleine taartjes 20-25 min, afhankelijk van recept, grote taarten 45-50 min, afhankelijk
25 min
8-10 min, afhankelijk van recept
25 - 35 min
45 min
20 - 25 min
45 min
200 - 210
200 - 210
180
170 - 180
160 - 170
200 - 210
170
200 - 210
130
130
140 - 150
130 - 180
160 - 170
190
180
210
190 - 200
200
200
170 - 180
Gistmengsels
Brood - heel brood
Brood - bolletjes
Chelsea buns, enz.
Cakes, deegwaar beschuitgebak
en scones
Kleine cakes
Gebak
Gebakrol
Vetvrij biscuitdeeg (180 mm)
Scones
Lichtgevulde fruittaart (20 cm)
Gevulde fruittaart (20 cm)
Zandkoek
Biscuitjes
Baksels op plaat en kruidcake
Kruimeldeeg
Machtig kruimeldeeg
Bladerdeeg
Soesjesdeeg
Diversen
Yorkshire pudding – groot
Yorkshire pudding - afzonderlijk
Soufflès
22
De oven automatisch aan- en uitzetten
Voordat u de klok instelt voor automatische werking moet
u twee tijden goed in uw hoofd houden – de kook tijd en
de stoptijd.
Opmerking: U kunt de starttijd niet direct instellen –
deze wordt automatisch ingesteld door de kooktijd en de
stop tijd.
Druk de knop in en hou vast (Afb. 15) en druk dan de
[+]-knop (of [-]-knop) totdat de benodigde 'kooktijd'
verschijnt (Afb. 16).
Instellen van een kookeindtijd
Druk de stop tijd knop in en hou vast (Afb. 13) en
druk daarna de [+]-knop (of [-]-knop in totdat de
benodigde stoptijdverschijnt (Afb. 14). Het symbool
en [AUTO] verschijnen in het scherm.
Zodra de stoptijd is bereikt, gaat de pieper af en het
[AUTO]-symbool knippert. Draai de bedieningsknop van
de oven naar 0 en druk dan op een willekeurige knop om
het piepen te stoppen. Druk om terug te keren naar
handmatig koken.
Instellen van een kooktijd
Druk de knop in en hou vast en stel de benodigde
kooktijdin door de [+]-knop (of [-]-knop) in te drukken
(Afb. 12). De klok zal nu de kooktijd in uw oven
controleren. Het symbool en [AUTO] worden
weergeven.
Zodra de kooktijd is bereikt, gaat de pieper af en knippert
het [AUTO]-symbool. Draai de bedieningsknop van de
oven naar 0 en druk dan op een willekeurige knop om
het piepen te stoppen. Druk om terug te keren naar
handmatig koken.
23
HET GEBRUIKEN VAN DE AUTOMATISCHE KOOKFUNCTIE
Afb. 12 DESN 517070
AUTOMATISCHE KOOKBEDIENING
Dit kan gebruikt worden om een automatisch
kookprogramma in te stellen. Het schakelt de oven aan
en uit op de vooraf ingestelde tijden. Hiermee wordt
alleen de heteluchtoven linksonder bediend.
De maximale tijd die met het kookprogramma kan
worden ingesteld is 23 uur en 59 minuten d.w.z. de
vertragingstijd + kooktijd = maximum 23 uur en 59
minuten.
Vóór het instellen van een programma controleert u of de
klok de juiste tijd weergeeft en houd u de volgende
informatie bij de hand.
• Hoe lang het duurt het voedsel te koken.
• De tijd wanneer het voedsel klaar moet zijn met koken.
• De benodigde instelling van de oven.
Afb. 13 DESN 517071
Afb. 14 DESN 517072
Afb. 15 DESN 517073
De kooktijd, die staat voor hoe lang u wilt dat de oven
aan het koken is.
De stoptijd is de tijd wanneer u wilt dat de oven stopt
met koken.
Stel de oven in op de gewenste temperatuur. Wanneer
het koken klaar is zal [AUTO] knipperen en de pieper
afgaan. Draai de ovenknop eerst naar de UIT-positie,
druk daarna éénmaal op een willekeurige knop om het
piepen te stoppen; druk op de knop om terug te keren
naar handmatig koken.
Als u er niet bent hoeft u zich geen zorgen te maken
over de pieper, hij stopt na verloop van tijd. Bij
terugkomst, draait u de ovenknop eerst naar 0 en drukt u
deze daarna in om terug te keren naar handmatig
koken.
AUTO wordt weergeven, u wilt teruggaan naar
handmatig koken
Om van automatisch instellen terug te keren naar de
handmatige kookmodus, drukt u de [+]- en [-]-knoppen
tegelijkertijd in, dit zal het automatisch programma
wissen en terugkeren naar de manuele modus.
Merk op dat deze actie ook de [kookwekker] instelling
wist.
Piepertoon aanpassing
De toon van de pieper kan worden aangepast naar drie
verschillende niveaus.
Terwijl u in de tijdmodus zit drukt u de [-]-knop in en
houdt u hem gedurende enige tijd vast totdat in het
scherm de toonstreepjes verschijnen (Afb. 20).
HET GEBRUIKEN VAN DE AUTOMATISCHE KOOKFUNCTIE
Afb. 16 DESN 517074
Afb. 17 DESN 517075
Afb. 18 DESN 517076
Druk nu de knop in en hou de -knop vast (Afb. 17) en
druk dan de [+]-knop (of [-]-knop)totdat de benodigde
stoptijd verschijnt (Afb. 18). Laat de knoppen los.
[AUTO] verschijnt nu in het scherm en het symbool is
uit Afb. 19).
Afb. 19 DESN 517077
Afb. 20 DESN 517078
24
Automatisch dimmen
In het geval er geen automatische programma's zijn
ingesteld en de kookwekker niet actief is, zal de klok
automatisch dimmen tussen 22:00 en 06:00.
HET GEBRUIKEN VAN DE AUTOMATISCHE KOOKFUNCTIE
Symbool Functie Opmerkingen
Stelt de kookwekker in
Stelt de duur / kooktijd in
Bedien met de [+]- en
[-]-knoppen
Bedien met de [+]- en
[-]-knoppen
Stelt de eind- / stoptijd in
Bedien met de [+]- en
[-]-knoppen
Staat toe de tijd in te
stellen wanneer
'AUTO' niet actief is
Bedien met de [+]- en
[-]-knoppen
Herstelt de kookbedien-
ing naar manueel
Vermindert tijdsinterval
[ - ]
Deze knop ingedrukt
houden versnelt
instelling
[ + ]
Vergroot tijdsinterval
Deze knop ingedrukt
houden versnelt
instelling
[ + ] & [ - ]
Wist alle 'AUTO'- en
kookwekkerprogramma's
25
Laat de [-]-knop los en druk onmiddellijk opnieuw in, dit
zal de toon met een streepje naar beneden bijstellen.
Herhaal het proces totdat een comfortabele toon bereikt
is.
Let op, bij een stroomstoring zal de klok de laatste
tooninstelling onthouden.
Voor een overzicht van de functies bekijkt u
onderstaande tabel.
Algemeen
l Haal altijd de stekker UIT het stopcontact voordat u het fornuis reinigt.
l Gebruik zo weinig mogelijk water.
l Gebruik geen stoomreiniger om dit fornuis te reinigen.
l Als melk of sap of welke zuur- en of suikerbevattende producten dan ook gemorst worden op het fornuis of kookplaat,
veegt u dit onmiddellijk op.
l Verwijder ook eventuele condensatiestrepen op de voorplaat bij de ovendeuren anders zou de emailglans permanent
kunnen verkleuren.
l Gebruik geen schuursponsjes, ovenreiniger of reinigingsmiddelen met citroenzuur op emaillen oppervlakken.
26
REINIGING EN VERZORGING VAN HET FORNUIS
REINIGING EN VERZORGING VAN HET FORNUIS
27
FORNUISONDERDEEL EN AFWERKING REINIGINGSMETHODE
Emaille
Grill en hete-luchtoven: alleen bodem
Fornuis
Bedieningspaneel
Pansteunen
Braadbak
Grillbak
Gewone en warmhoudoven: bovenkant en bodem
Deurvoering
Voorkant fornuis
Deuren
Rand kookwekker
Zijranden kookplaat
Reinigen met een natte doek en heet sopje.
Hardnekkige vlekken kunnen verwijderd worden met
een mild reinigingsmiddel, of door zachtjes te schrobben
met een goed doorweekt, soppend sponsje, bijv. Brillo.
De braadbak en bakplaat mogen NU EN DAN in de
vaatwasmachine gereinigd worden.
DOMPEL DEUREN NIET ONDER IN WATER WANT
DEZE ZIJN VOORZIEN VAN ISOLATIEMATERIAAL.
Beschermlaag hoge temperaturen
Beugel handrail
Plint
Kookplaat achterste bekleding
Reinigen met een natte doek en heet sopje.
BELANGRIJK:
GEBRUIK GEEN SCHUURMIDDELEN
Glas
Afscherming grillelement
Spatbescherming
Zie reiniging email hierboven. Oppoetsen met een schone,
droge doek of keukenrol.
Roestvrij staal
Deurklinken
Handrail
Gebruik een warm sopje of een reinigingsmiddel voor
roestvrij staal of chroom.
Verchroomde delen
Oven- en grillroosters
Roostersteunen
Hendel grillbak
Rooster grillbak
Afnemen met vochtige doek en sopje. U kunt ook een goed
doorweekt, soppend sponsje, bijv. Brillo gebruiken, of een
reinigingsmiddel voor roestvrij staal.llo.
Kunststof
Hendel grillbak
Bedieningsknoppen
Afdekplaat en bedieningen klok
Neonlampjes
Afnemen met vochtige doek en sopje. Hardnekkige vlekken
kunnen verwijderd worden met een voorzichtig aangebracht
reinigingsmiddel.
Zelfreinigend email
Grill compartiment: zijkanten en achterkant
Moet buitensporige vlekken ontstaan, onmiddellijk schoon
met warm water met afwasmiddel en een nylon
afwasborstel.
GEBRUIK GEEN REINIGINGSMATERIAAL DAT DE
PORIËN VAN DE SPECIALE LAAG KAN VERSTOPPEN,
ZOALS PASTA'S EN POEDERS, MET SOP GEVULDE
SPONSJES, MIDDELEN IN SPUITFLACON,
OVENREINIGERS, BIJTENDE MIDDELEN EN METALEN
SCHROBBERS/MESSEN, OMDAT DAARMEE DE
PERMANENTE REINIGINGSACTIE BELEMMERD
WORDT.
Glazen keramische plaat Probeer geen vloeistoffen te laten overkoken.
Veeg vlekken direct weg.
Gebruik altijd een schone doek (niet een die gebruikt is voor
het schoonmaken van vette zaken).
Ingebrande substanties als suiker, zuur, voedsel,
huishoudfolie of plastic moet ONMIDDELIJK verwijdert
worden met een gepattendeerde scheermesschraper terwijl
de plaat nog heet is. De kookplaat moet dan schoongemaakt
worden met een gepattenteert schoonmaakmiddel zoals
Hob Brite of Easy Do. GEBRUIK HOB BRITE NIET OP
GEEMAILLEERDE OPPERVLAKKEN
Onderhoud
Onthoud dat als u een onderdeel van dit apparaat vervangt, u alleen reserveonderdelen gebruikt die voldoen aan
de veiligheids- en prestatiespecificaties die wij vereisen. Gebruik geen herstelde of gekopieerde onderdelen die
niet overduidelijk goedgekeurd zijn door AGA.
28
l Als er onderhoud gepleegd moet worden aan het apparaat, neem dan contact op met AGA Service of een geautoriseerde
distributeur/leverancier.
l Het fornuis mag alleen onderhouden worden door een bevoegde onderhoudsmonteur van een geautoriseerde
distributeur of leverancier.
l Geen veranderingen aanbrengen aan het fornuis.
l Bevestig alleen door de fabrikant gespecificeerde reserveonderdelen.
WAARSCHUWING: TIJDENS ONDERHOUD EN HET VERVANGEN VAN ONDERDELEN MOET DE STROOMTOEVOER
NAAR HET APPARAAT AFGESLOTEN WORDEN.
A. VERWIJDEREN VAN ZIJPANELEN
1. Haal de stekker uit het stopcontact.
2. Verwijder keramische kookplaat en rand (zie hoofdstuk B).
3. Laat het fornuis op de wieltjes zakken door de voetjes helemaal linksom te draaien.
4. Rol het fornuis enigszins naar voren.
5. Verwijder de bevestigingsschroeven achter (3) en schuif het zijpaneel naar achteren en eruit.
6. Plaats alles weer terug in omgekeerde volgorde.
B. VERWIJDEREN VAN KERAMISCHE KOOKPLAAT EN RAN
1. Schakel de stroom uit.
2. Trek de bedieningsknoppen eraf (zie Afb. 21)
3. Verwijder hoeksteunknop
4. Verwijder hoeksteunmoer
5. Verwijder timereenheid
6. Licht eenheid op
7. Koppel de oven neons.
8. Ontkoppel twee stekke
9. Hermonteren in omgekeerde volgorde, waarbij u de timereenheid als laatste bevestigt (zie hoofdstuk D).
29
ONDERHOUD
Afb. 21
DESN 513140 A
D. VERWIJDEREN VAN KOOKWEKKER
1. Haal de stekker uit het stopcontact.
2. Verwijder gietstang en schroeven kookwekker (2).
3. U kunt nu de kookwekker eruit halen om de bedrading los te maken (zie Afb.23).
4. De kookwekker is nu los.
5. Kookwekker verwijderen – Verwijder 2 schroeven zoals weergegeven in Afb. 23A.
Afb. 22
Afb. 23
DESN 513277
DESN 513197
30
C. VERWIJDEREN VAN HANDRAIL
1. Maak de 2 stifttappen, aan elk einde van de handrail één, (zie Afb. 22) los met een 2,5 mm. inbussleutel.
2. Schuif handrail naar voren, van de steunen af.
E. VERWIJDEREN VAN ENERGIEREGELAAR
1. Haal de stekker uit het stopcontact.
2. Zie 'KERAMISCHE KOOKPLAAT EN RAND’.
3. Verwijder twee schroeven die bediening op bedieningmontagepaneel vasthouden.
4. Haal bediening en kabels weg, maar zorg dat er geen spanning op de kabels komt.
5. Ontkoppel de kabels van de bediening.
OPMERKING: zorg dat u aansluitingen markeert.
6. Plaats alles weer terug in omgekeerde volgorde.
F. VERWIJDEREN VAN OVENTHERMOSTATEN
1. Haal de stekker uit het stopcontact.
2. Zie 'VERWIJDEREN VAN ENERGIEREGELAAR'.
3. Verwijder (7) schroeven uit achterpaneel.
4. Verwijder thermostaatkolfje en capillair via achterkant fornuis, let op positie van capillair.
5. Plaats alles weer terug in omgekeerde volgorde.
G. VERWIJDEREN VAN VOERING OVEN EN GRILL – ZIE AFB. 24
1. Verwijder glijgootjes links en rechts (4 schroeven per gootje).
2. Verwijder gootjes en voering.
31
Afb. 23A DESN 513198
H. ONDERDELEN VERWIJDEREN (SUDDEROVEN)
1. Haal de stekker uit het stopcontact.
2. Zie 'VERWIJDEREN VAN VOERING OVEN EN GRILL'.
3. Verwijder schroef (1) onderpaneel oven aan achterkant van oven.
4. Til onderpaneel eruit.
5. Verwijder bevestigingsschroeven (2) ovenelement aan achterkant van oven en wrik elementen zodat ze loskomen van
plaatsingsbeugel, trek naar voren zodat aansluitingen zichtbaar worden.
6. Verwijder aansluitingen, en zorg ervoor dat ze niet langs de achterkant van het apparaat naar beneden vallen.
OPMERKING: OVEN RECHTSBOVEN heeft een element boven de voering van de bovenkant, deze verwijdert u op
dezelfde manier als de onderelementen.
7. Plaats alles weer terug in omgekeerde volgorde.
I. EEN HETELUCHTOVENONDERDEEL VERWIJDEREN
1. Haal de stekker uit het stopcontact.
2. Zie 'VERWIJDEREN VAN VOERING OVEN'.
OPMERKING: u hoeft maar één kant te verwijderen.
3. Verwijder bevestigingsschroeven (4) van ventilatorafdekking en verwijder paneel.
4. Verwijder 3 schroeven die element aan frame vasthouden en verwijder element voorzichtig totdat u toegang hebt tot
de elektrische aansluitingen.
5. Ontkoppel de aansluitingen maar zorg er voor dat de kabels niet langs de achterkant van het apparaat naar beneden
vallen.
6. Plaats alles weer terug in omgekeerde volgorde.
J. EEN VENTILATOR VERWIJDEREN
1. Haal de stekker uit het stopcontact.
2. Ga verder als bij 'EEN HETELUCHTOVENONDERDEEL VERWIJDEREN'.
3. Verwijder bevestigingsschroeven (4) die de ventilator aan het frame vasthouden.
4. Trek ventilator eruit tot u toegang hebt tot de elektrische aansluitingen van de motor. Ontkoppel de kabels.
5. Verwijder ventilatorschoep.
OPMERKING: De schroefdraden van de bevestigingsschroeven van de schoep zijn linksom.
6. Verwijder motorvan de montageplaatschroeven. Zorg ervoor dat afdichting en afstandhouders worden gemonteerd.
7. Plaats alles weer terug in omgekeerde volgorde.
32
Afb. 24 DESN 512145
33
SCHEMATISCH BEDRADINGSSCHEMA
34
35
36
Neem voor meer advies of informatie contact op
met uw plaatselijke distributeur
Daar AGA Rangemaster voortdurend verbeteringen
aanbrengt aan de producten behoudt het bedrijf zich
te allen tijde het recht voor om de beschreven en
afgebeelde specificaties en apparatuur te kunnen wi-
jzigen of aanpassen.
Geproduceerd door
AGA Rangemaster
Station Road
Ketley Telford
Shropshire TF1 5AQ
Engeland
www.agaliving.com
www.agacookshop.co.uk
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36

AGA 6-4 / Six-Four Keramische Kookplaat Gebruik de handleiding

Type
de handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor