Russell Hobbs 18524-56 Handleiding

Categorie
Barbecues
Type
Handleiding
9
Lees de instructies, bewaar ze goed en geef ze met het apparaat mee wanneer u deze aan een
derde geeft. Verwijder alle verpakkingsmaterialen voor gebruik.
A BELANGRIJKE VEILIGHEIDSMAATREGELEN
Volg de gebruikelijke veiligheidsmaatregelen, zoals:
1 Dit apparaat kan gebruikt worden door kinderen van 8 jaar en
ouder en personen met verminderde lichamelijke, zintuiglijke en
verstandelijke vaardigheden of die onvoldoende ervaring of kennis
hebben, indien zij onder toezicht staan of goed geïnformeerd zijn
en zij de risicos begrijpen. Kinderen mogen niet met het apparaat
spelen. Schoonmaak en gebruikersonderhoud mag niet door
kinderen uitgevoerd worden, tenzij ze ouder dan 8 zijn en onder
toezicht staan. Houd het apparaat en de kabel buiten het bereik
van kinderen van jonger dan 8 jaar.
2 Sluit het apparaat niet via een timer- of een
afstandsbedieningsysteem aan.
¬ De oppervlakken van het apparaat zullen heet worden.
3 Indien het snoer beschadigd is, moet het door de fabrikant, een
technicus of een ander deskundige persoon vervangen worden
om eventuele risico’s te vermijden.
H Dompel het apparaat niet onder in vloeistof.
4 Gebruik het toestel niet in de buurt van of onder brandbare materialen (bijv. gordijnen).
5 Zet het apparaat op een stabiele, vlakke, hittebestendige ondergrond.
6 Wikkel etenswaren niet in plastic folie, plastic zakjes of aluminiumfolie. Hierdoor beschadigt
u de grill en u kunt brand veroorzaken.
7 Rooster vlees, gevogelte en vergelijkbare producten (gehakt, hamburgers e.d.) tot het sap
dat eruit loopt kleurloos is. Rooster vis totdat deze overal ondoorzichtig is.
8 Haal de stekker van het apparaat uit het stopcontact als hij niet wordt gebruikt.
9 Gebruik het apparaat niet voor andere doeleinden dan het grillen van etenswaren.
10 Gebruik het apparaat niet bij beschadigingen of storingen.
uitsluitend voor huishoudelijk gebruik
U VOOR HET EERSTE GEBRUIK
• Neem de grillplaten af met een vochtige doek
C VOORBEREIDING
1 Zet het drupbakje middenvoor onder de grill om het eventuele vet en kookvocht op te
vangen.
2 Open de grill, bestrijk de grillplaten met een beetje olie of margarine en doe de grill weer
dicht.
, Gebruik geen halvarine - dit verbrandt op de grill.
instructies
afbeeldingen
1 lampje
2 handvat
3 grillplaten
4 drupbakje
10
C VOORVERWARMEN
3 Steek de stekker in het stopcontact.
4 Het lampje gaat aan als het apparaat de juiste temperatuur heeft bereikt en gaat daarna aan
en uit, afhankelijk van de thermostaat die de temperatuur regelt.
C DE GRILL BELEGGEN
5 Als het lampje uitgaat, maak de grill dan met een ovenwant open.
6 Leg de etenswaren op de onderste grilplaat. Gebruik hiervoor een spatel of een tang, niet uw
handen.
7 Gebruik geen metalen of scherpe voorwerpen; dit beschadigt de anti-aanbaklagen.
8 Doe de grill weer dicht.
9 Het scharnier past zich automatisch aan de dikte en vorm van de etenswaren aan.
10 De grillplaten moeten ongeveer parallel staan om ongelijkmatige resultaten te voorkomen.
11 Wacht tot de etenswaren gaar zijn.
ETENSWAREN VAN DE GRILL HALEN
12 Controleer of de etenswaren gaar zijn. Gril bij twijfel een beetje langer.
13 Verwijder de etenswaren met houten of plastic keukengerei.
C ZORG EN ONDERHOUD
14 Verwijder de stekker van het apparaat uit het stopcontact en laat het afkoelen voor u het
schoonmaakt en opbergt.
15 Neem alle oppervlakken af met een schone vochtige doek.
16 Gebruik keukenpapier met wat olie voor het verwijderen van hardnekkige vlekken.
17 Was het drupbakje af in warm water met afwasmiddel of in het bovenste rek van de
vaatwasmachine.
18 Gebruik geen schuursponsjes of staalwol.
, Op plaatsen waar de bovenste plaat in contact komt met de onderste plaat, kan de
antiaanbaklaag tekenen van slijtage vertonen. Dit is puur cosmetisch, en zal de werking van
de grill niet beïnvloeden.
W
MILIEUBESCHERMING
Om milieu- en gezondheidsproblemen als gevolg van gevaarlijke stoffen in elektrische en
elektronische producten te vermijden, mogen apparaten met dit symbool niet worden
weggegooid met niet-gesorteerd gemeentelijk afval, maar moeten ze worden teruggewonnen,
opnieuw gebruikt of gerecycled.
11
kooktijden & voedselveiligheid
Deze kooktijden kunnen enkel als aanwijzing beschouwd worden en gelden voor verse of
volledig ontdooide etenswaren. Voeg bij bevroren etenswaren 2-3 minuten toe voor vis en
schaaldieren en 3-6 minuten voor vlees en gevogelte, afhankelijk van de dikte en dichtheid van
de etenswaren.
Volg voor het grillen van voorverpakte etenswaren de aanwijzingen op de verpakking of het
etiket.
receptjes
T = soeplepel/eetlepel (15ml) g = gram h = handenvol
t = theelepel (5ml) m = milliliter
panini met gerookte makreel (voor 1 persoon)
2 gerookte makreelfilet 3 sneetjes volkorenbrood
4 gehalveerde kerstomaatjes 1 h waterkers
saus:
2 T zure room ½ t citroenschil, geraspt
½ t citroensap 1 t zwarte peper
Meng de saus in een kom. Koel gedurende 2 uur. Spreid de makreel uit op een sneetje brood,
leg de tomaat en waterkers erop en voeg de andere snee brood toe. Laat 2-3 minuten grillen.
Doe wat saus erover.
u vindt recepten op onze website:
http://www.russellhobbs.com/ifu/551077
vis, schaal- en schelpdieren min
zalmfilet 3-4
zeebaarsfilet 3-5
heilbotmoot, 1,2-2,5 cm 6-8
zalmmoot, 1,2-2,5 cm 6-8
zwaardvismoot, 1,2-2,5 cm 6-9
tonijnmoot, 1,2-2,5 cm 6-8
kebab, in blokjes van 2,5 cm 4-6
garnalen 1-2
mantel- en kamschelpen 4-6
rundvlees
runderfilet 5-7
ossehaas 7-8
burgers, 100 g 7-8
kebab, in blokjes van 2,5 cm 7-8
kogelbiefstuk 5-7
worst 6-8
entrecôte 7-9
T-bone 8-9
lamsvlees
kebab, in blokjes van 2,5 cm 7-8
karbonade 4-6
kip/kalkoen
kiplet 5-7
poten (kip) 5-7
kalkoenfilet, gesneden 3-4
varkensvlees min
ribkarbonade, 1,2 cm 5-6
gerookte ham 5-6
kebab, in blokjes van 2,5 cm 7-8
worst 6-8
varkenshaas, 1,2 cm 4-6
belegde broodjes
kaas 2-3
ham (gekookt) 5-6
snacks
dubbelgevouwen pizza 8-9
hotdog 2-3
fruit
appel, halve/in plakjes 6-8
banaan, in de lengte gesneden 3-4
nectarine, halve/in plakjes 3-5
perzik, halve/in plakjes 3-5
ananas, in plakken 3-7
groenten
asperge 3-4
aubergine, in plakjes/blokjes 8-9
ui, dun gesneden 5-6
paprika, in dunne plakjes 6-8
paprika, gegrild daarna ontveld 2-3
paprika, heel en bestreken met olie 8
aardappel, in plakjes/blokjes 7-9

Documenttranscriptie

2 handvat 3 grillplaten 4 drupbakje Lees de instructies, bewaar ze goed en geef ze met het apparaat mee wanneer u deze aan een derde geeft. Verwijder alle verpakkingsmaterialen voor gebruik. A BELANGRIJKE VEILIGHEIDSMAATREGELEN Volg de gebruikelijke veiligheidsmaatregelen, zoals: 1 Dit apparaat kan gebruikt worden door kinderen van 8 jaar en ouder en personen met verminderde lichamelijke, zintuiglijke en verstandelijke vaardigheden of die onvoldoende ervaring of kennis hebben, indien zij onder toezicht staan of goed geïnformeerd zijn en zij de risico’s begrijpen. Kinderen mogen niet met het apparaat spelen. Schoonmaak en gebruikersonderhoud mag niet door kinderen uitgevoerd worden, tenzij ze ouder dan 8 zijn en onder toezicht staan. Houd het apparaat en de kabel buiten het bereik van kinderen van jonger dan 8 jaar. 2 Sluit het apparaat niet via een timer- of een afstandsbedieningsysteem aan. ¬ De oppervlakken van het apparaat zullen heet worden. 3 Indien het snoer beschadigd is, moet het door de fabrikant, een technicus of een ander deskundige persoon vervangen worden om eventuele risico’s te vermijden. H Dompel het apparaat niet onder in vloeistof. 4 Gebruik het toestel niet in de buurt van of onder brandbare materialen (bijv. gordijnen). 5 Zet het apparaat op een stabiele, vlakke, hittebestendige ondergrond. 6 Wikkel etenswaren niet in plastic folie, plastic zakjes of aluminiumfolie. Hierdoor beschadigt u de grill en u kunt brand veroorzaken. 7 Rooster vlees, gevogelte en vergelijkbare producten (gehakt, hamburgers e.d.) tot het sap dat eruit loopt kleurloos is. Rooster vis totdat deze overal ondoorzichtig is. 8 Haal de stekker van het apparaat uit het stopcontact als hij niet wordt gebruikt. 9 Gebruik het apparaat niet voor andere doeleinden dan het grillen van etenswaren. 10 Gebruik het apparaat niet bij beschadigingen of storingen. uitsluitend voor huishoudelijk gebruik U VOOR HET EERSTE GEBRUIK • Neem de grillplaten af met een vochtige doek C VOORBEREIDING 1 Zet het drupbakje middenvoor onder de grill om het eventuele vet en kookvocht op te vangen. 2 Open de grill, bestrijk de grillplaten met een beetje olie of margarine en doe de grill weer dicht. , Gebruik geen halvarine - dit verbrandt op de grill. 9 instructies afbeeldingen 1 lampje C VOORVERWARMEN 3 Steek de stekker in het stopcontact. 4 Het lampje gaat aan als het apparaat de juiste temperatuur heeft bereikt en gaat daarna aan en uit, afhankelijk van de thermostaat die de temperatuur regelt. C DE GRILL BELEGGEN 5 Als het lampje uitgaat, maak de grill dan met een ovenwant open. 6 Leg de etenswaren op de onderste grilplaat. Gebruik hiervoor een spatel of een tang, niet uw handen. 7 Gebruik geen metalen of scherpe voorwerpen; dit beschadigt de anti-aanbaklagen. 8 Doe de grill weer dicht. 9 Het scharnier past zich automatisch aan de dikte en vorm van de etenswaren aan. 10 De grillplaten moeten ongeveer parallel staan om ongelijkmatige resultaten te voorkomen. 11 Wacht tot de etenswaren gaar zijn. ETENSWAREN VAN DE GRILL HALEN 12 Controleer of de etenswaren gaar zijn. Gril bij twijfel een beetje langer. 13 Verwijder de etenswaren met houten of plastic keukengerei. C ZORG EN ONDERHOUD 14 Verwijder de stekker van het apparaat uit het stopcontact en laat het afkoelen voor u het schoonmaakt en opbergt. 15 Neem alle oppervlakken af met een schone vochtige doek. 16 Gebruik keukenpapier met wat olie voor het verwijderen van hardnekkige vlekken. 17 Was het drupbakje af in warm water met afwasmiddel of in het bovenste rek van de vaatwasmachine. 18 Gebruik geen schuursponsjes of staalwol. , Op plaatsen waar de bovenste plaat in contact komt met de onderste plaat, kan de antiaanbaklaag tekenen van slijtage vertonen. Dit is puur cosmetisch, en zal de werking van de grill niet beïnvloeden. W MILIEUBESCHERMING Om milieu- en gezondheidsproblemen als gevolg van gevaarlijke stoffen in elektrische en elektronische producten te vermijden, mogen apparaten met dit symbool niet worden weggegooid met niet-gesorteerd gemeentelijk afval, maar moeten ze worden teruggewonnen, opnieuw gebruikt of gerecycled. 10 kooktijden & voedselveiligheid Deze kooktijden kunnen enkel als aanwijzing beschouwd worden en gelden voor verse of volledig ontdooide etenswaren. Voeg bij bevroren etenswaren 2-3 minuten toe voor vis en schaaldieren en 3-6 minuten voor vlees en gevogelte, afhankelijk van de dikte en dichtheid van de etenswaren. Volg voor het grillen van voorverpakte etenswaren de aanwijzingen op de verpakking of het etiket. vis, schaal- en schelpdieren min varkensvlees min zalmfilet 3-4 ribkarbonade, 1,2 cm 5-6 zeebaarsfilet 3-5 gerookte ham 5-6 heilbotmoot, 1,2-2,5 cm 6-8 kebab, in blokjes van 2,5 cm 7-8 zalmmoot, 1,2-2,5 cm 6-8 worst 6-8 zwaardvismoot, 1,2-2,5 cm 6-9 varkenshaas, 1,2 cm 4-6 tonijnmoot, 1,2-2,5 cm 6-8 belegde broodjes kebab, in blokjes van 2,5 cm 4-6 kaas 2-3 garnalen 1-2 ham (gekookt) 5-6 mantel- en kamschelpen 4-6 snacks rundvlees dubbelgevouwen pizza 8-9 runderfilet 5-7 hotdog 2-3 ossehaas 7-8 fruit burgers, 100 g 7-8 appel, halve/in plakjes 6-8 kebab, in blokjes van 2,5 cm 7-8 banaan, in de lengte gesneden 3-4 kogelbiefstuk 5-7 nectarine, halve/in plakjes 3-5 worst 6-8 perzik, halve/in plakjes 3-5 entrecôte 7-9 ananas, in plakken 3-7 T-bone 8-9 groenten lamsvlees asperge 3-4 kebab, in blokjes van 2,5 cm 7-8 aubergine, in plakjes/blokjes 8-9 karbonade 4-6 ui, dun gesneden 5-6 kip/kalkoen paprika, in dunne plakjes 6-8 kipfilet 5-7 paprika, gegrild daarna ontveld 2-3 poten (kip) 5-7 paprika, heel en bestreken met olie 8 kalkoenfilet, gesneden 3-4 aardappel, in plakjes/blokjes 7-9 receptjes T = soeplepel/eetlepel (15ml) g = gram h = handenvol t = theelepel (5ml) m = milliliter panini met gerookte makreel (voor 1 persoon) 2 gerookte makreelfilet 3 sneetjes volkorenbrood 4 gehalveerde kerstomaatjes 1 h waterkers saus: 2 T zure room ½ t citroenschil, geraspt ½ t citroensap 1 t zwarte peper Meng de saus in een kom. Koel gedurende 2 uur. Spreid de makreel uit op een sneetje brood, leg de tomaat en waterkers erop en voeg de andere snee brood toe. Laat 2-3 minuten grillen. Doe wat saus erover. u vindt recepten op onze website: http://www.russellhobbs.com/ifu/551077 11
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72

Russell Hobbs 18524-56 Handleiding

Categorie
Barbecues
Type
Handleiding