Russell Hobbs 18524-56 Cottage Floral, 18524-56 Handleiding

  • Hallo! Ik ben een AI-chatbot die speciaal is getraind om je te helpen met de Russell Hobbs 18524-56 Cottage Floral Handleiding. Ik heb het document al doorgenomen en kan je duidelijke en eenvoudige antwoorden geven.
9
Lees de instructies en bewaar ze op een veilige plaats. Wanneer u het apparaat aan iemand
doorgeeft, geeft u dan ook de instructies mee. Verwijder alle verpakkingsonderdelen.
A BELANGRIJKE VEILIGHEIDSMAATREGELEN
Volg de gebruikelijke veiligheidsmaatregelen, zoals:
1 Dit apparaat mag uitsluitend worden gebruikt door of onder toezicht van een volwassene.
Het apparaat moet steeds buiten het bereik van kinderen gebruikt en opgeborgen worden.
2 Dompel het apparaat niet in vloeistoffen; gebruik het apparaat niet in de badkamer,
in de buurt van water of in de open lucht.
3 Sommige onderdelen zijn misschien minder heet dan andere, maar ze zijn nog
steeds heet. Raak ze niet aan; gebruik pannenlappen, ovenwanten of een dubbelgevouwen
theedoek.
4 Brood, olie en andere etenswaren kunnen verbranden. Gebruik het apparaat niet in de buurt
van of onder gordijnen of andere brandbare stoffen en houd het apparaat tijdens het
gebruik in de gaten.
5 Zet het apparaat op een stabiele, vlakke, hittebestendige ondergrond.
6 Leg het snoer zodanig dat het niet uitsteekt en niemand erover kan struikelen of erachter
kan blijven haken.
7 Wikkel etenswaren niet in cellofaan, plastic zakjes of aluminiumfolie. Hierdoor beschadigt u
de grill en u kan brand veroorzaken.
8 Gril vlees, gevogelte en vergelijkbare producten (gehakt, burgers e.d.) tot het sap dat eruit
loopt kleurloos is. Gril vis totdat de huid overal ondoorzichtig is.
9 Haal de stekker van het apparaat uit het stopcontact als hij niet wordt gebruikt.
10 Gebruik het apparaat niet voor andere doeleinden dan het grillen van etenswaren.
11 Dit apparaat mag niet bediend worden met een externe timer of een bedieningssysteem op
afstand.
12 Gebruik het apparaat niet bij beschadigingen of storingen.
13 Indien het snoer beschadigd is, moet het door de fabrikant, een technicus of een ander
deskundig persoon vervangen worden om eventuele risico’s te vermijden.
uitsluitend voor huishoudelijk gebruik
U VOOR HET EERSTE GEBRUIK
•Neem de grilplaten af met een vochtige doek.
C VOORBEREIDING
1 Zet het drupbakje middenvoor onder de grill om het eventuele vet en kookvocht op te
vangen.
2 Open de grill, bestrijk de grilplaten met een beetje olie of margarine en doe de grill weer
dicht.
, Gebruik geen halvarine want dit verbrandt op de grill.
C VOORVERWARMEN
3 Steek de stekker in het stopcontact.
4 Het lampje gaat aan als het apparaat de juiste temperatuur heeft bereikt en gaat daarna aan
en uit, afhankelijk van de thermostaat die de temperatuur regelt.
instructies
afbeeldingen
1 lampje
2 handvat
3 grilplaten
4 drupbakje
voorzichtig
hete oppervlakte
10
C BELEG DE GRILL
5 Als het lampje uitgaat, maak de grill dan met een ovenwant open.
6 Leg de etenswaren op de onderste grilplaat. Gebruik hiervoor een spatel of een tang, niet uw
handen.
7 Gebruik geen metalen of scherpe voorwerpen; dit beschadigt de anti-aanbaklagen.
8 Doe de grill weer dicht.
9 Het scharnier past zich automatisch aan de dikte en vorm van de etenswaren aan.
10 De grilplaten moeten ongeveer parallel staan voor een egaal grilresultaat.
11 Wacht tot de etenswaren gaar zijn.
ETENSWAREN VAN DE GRILL HALEN
12 Controleer of de etenswaren gaar zijn. Gril bij twijfel een beetje langer.
13 Verwijder de etenswaren met houten of plastic keukengerei.
C ZORG EN ONDERHOUD
14 Verwijder het apparaat uit het stopcontact en laat het afkoelen voor u het schoonmaakt en
opbergt.
15 Neem alle oppervlakken af met een schoon, vochtig doek.
16 Gebruik keukenpapier met wat olie voor het verwijderen om hardnekkige vlekken te
verwijderen.
17 Was het bakje af in een warm sopje of in het bovenste rek van de vaatwasmachine.
18 Gebruik geen schuursponsjes of staalwol.
, Op plaatsen waar de bovenste plaat in contact komt met de onderste plaat, kan de
antiaanbaklaag tekenen van slijtage vertonen. Dit is puur cosmetisch, en zal de werking van
de grill niet beïnvloeden.
H MILIEUBESCHERMING
Om milieu- en gezondheidsproblemen als gevolg van gevaarlijke stoffen in elektrische en
elektronische producten te vermijden, mogen apparaten met dit symbool niet worden
weggegooid met niet-gesorteerd gemeentelijk afval, maar moeten ze worden
teruggewonnen, opnieuw gebruikt of gerecycled.
receptjes
h = handenvol
T = soeplepel/eetlepel (15ml)
t = theelepel (5ml)
g = gram
m = milliliter
panini met gerookte makreel (voor 1 persoon)
2 gerookte makreelfilet
3 sneetjes volkorenbrood
4 gehalveerde kerstomaatjes
1 h waterkers
saus:
2 T zure room
½ t citroenschil, geraspt
½ t citroensap
1 t zwarte peper
Meng de saus in een kom. Koel gedurende 2 uur. Spreid de makreel uit op een sneetje brood,
leg de tomaat en waterkers erop en voeg de andere snee brood toe. Laat 2-3 minuten grillen.
Doe wat saus erover.
u vindt recepten op onze website: http://www.russellhobbs.com/ifu/551077
11
kooktijden & voedingsveiligheid
Deze kooktijden kunnen enkel als aanwijzing beschouwd worden en gelden voor verse of
volledig ontdooide etenswaren. Voeg bij bevroren etenswaren 2-3 minuten toe voor vis en
schaaldieren en 3-6 minuten voor vlees en gevogelte, afhankelijk van de dikte en dichtheid van
de etenswaren.
Volg voor het grillen van voorverpakte etenswaren de aanwijzingen op de verpakking of het
etiket.
vis, schaal- en schelpdieren min
zalmfilet 3-4
zeebaarsfilet 3-5
heilbotmoot, 1,2-2,5 cm 6-8
zalmmoot, 1,2-2,5 cm 6-8
zwaardvismoot, 1,2-2,5 cm 6-9
tonijnmoot, 1,2-2,5 cm 6-8
kebab, in blokjes van 2,5 cm 4-6
garnalen 1-2
mantel- en kamschelpen 4-6
rundvlees
runderfilet 5-7
ossehaas 7-8
burgers, 100 g 7-8
kebab, in blokjes van 2,5 cm 7-8
kogelbiefstuk 5-7
worst 6-8
entrecôte 7-9
T-bone 8-9
lamsvlees
kebab, in blokjes van 2,5 cm 7-8
karbonade 4-6
kip/kalkoen
kipfilet 5-7
poten (kip) 5-7
kalkoenfilet, gesneden 3-4
varkensvlees min
ribkarbonade, 1,2 cm 5-6
gerookte ham 5-6
kebab, in blokjes van 2,5 cm 7-8
worst 6-8
varkenshaas, 1,2 cm 4-6
belegde broodjes
kaas 2-3
ham (gekookt) 5-6
snacks
dubbelgevouwen pizza 8-9
hotdog 2-3
fruit
appel, halve/in plakjes 6-8
banaan, in de lengte gesneden 3-4
nectarine, halve/in plakjes 3-5
perzik, halve/in plakjes 3-5
ananas, in plakken 3-7
groenten
asperge 3-4
aubergine, in plakjes/blokjes 8-9
ui, dun gesneden 5-6
paprika, in dunne plakjes 6-8
paprika, gegrild daarna ontveld 2-3
paprika, heel en bestreken met olie 8
aardappel, in plakjes/blokjes 7-9
/