Russell Hobbs 18524-56 Cottage Floral Handleiding

Categorie
Barbecues
Type
Handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

9
Lees de instructies en bewaar ze op een veilige plaats. Wanneer u het apparaat aan iemand
doorgeeft, geeft u dan ook de instructies mee. Verwijder alle verpakkingsonderdelen.
A BELANGRIJKE VEILIGHEIDSMAATREGELEN
Volg de gebruikelijke veiligheidsmaatregelen, zoals:
1 Dit apparaat mag uitsluitend worden gebruikt door of onder toezicht van een volwassene.
Het apparaat moet steeds buiten het bereik van kinderen gebruikt en opgeborgen worden.
2 Dompel het apparaat niet in vloeistoffen; gebruik het apparaat niet in de badkamer,
in de buurt van water of in de open lucht.
3 Sommige onderdelen zijn misschien minder heet dan andere, maar ze zijn nog
steeds heet. Raak ze niet aan; gebruik pannenlappen, ovenwanten of een dubbelgevouwen
theedoek.
4 Brood, olie en andere etenswaren kunnen verbranden. Gebruik het apparaat niet in de buurt
van of onder gordijnen of andere brandbare stoffen en houd het apparaat tijdens het
gebruik in de gaten.
5 Zet het apparaat op een stabiele, vlakke, hittebestendige ondergrond.
6 Leg het snoer zodanig dat het niet uitsteekt en niemand erover kan struikelen of erachter
kan blijven haken.
7 Wikkel etenswaren niet in cellofaan, plastic zakjes of aluminiumfolie. Hierdoor beschadigt u
de grill en u kan brand veroorzaken.
8 Gril vlees, gevogelte en vergelijkbare producten (gehakt, burgers e.d.) tot het sap dat eruit
loopt kleurloos is. Gril vis totdat de huid overal ondoorzichtig is.
9 Haal de stekker van het apparaat uit het stopcontact als hij niet wordt gebruikt.
10 Gebruik het apparaat niet voor andere doeleinden dan het grillen van etenswaren.
11 Dit apparaat mag niet bediend worden met een externe timer of een bedieningssysteem op
afstand.
12 Gebruik het apparaat niet bij beschadigingen of storingen.
13 Indien het snoer beschadigd is, moet het door de fabrikant, een technicus of een ander
deskundig persoon vervangen worden om eventuele risico’s te vermijden.
uitsluitend voor huishoudelijk gebruik
U VOOR HET EERSTE GEBRUIK
•Neem de grilplaten af met een vochtige doek.
C VOORBEREIDING
1 Zet het drupbakje middenvoor onder de grill om het eventuele vet en kookvocht op te
vangen.
2 Open de grill, bestrijk de grilplaten met een beetje olie of margarine en doe de grill weer
dicht.
, Gebruik geen halvarine want dit verbrandt op de grill.
C VOORVERWARMEN
3 Steek de stekker in het stopcontact.
4 Het lampje gaat aan als het apparaat de juiste temperatuur heeft bereikt en gaat daarna aan
en uit, afhankelijk van de thermostaat die de temperatuur regelt.
instructies
afbeeldingen
1 lampje
2 handvat
3 grilplaten
4 drupbakje
voorzichtig
hete oppervlakte
10
C BELEG DE GRILL
5 Als het lampje uitgaat, maak de grill dan met een ovenwant open.
6 Leg de etenswaren op de onderste grilplaat. Gebruik hiervoor een spatel of een tang, niet uw
handen.
7 Gebruik geen metalen of scherpe voorwerpen; dit beschadigt de anti-aanbaklagen.
8 Doe de grill weer dicht.
9 Het scharnier past zich automatisch aan de dikte en vorm van de etenswaren aan.
10 De grilplaten moeten ongeveer parallel staan voor een egaal grilresultaat.
11 Wacht tot de etenswaren gaar zijn.
ETENSWAREN VAN DE GRILL HALEN
12 Controleer of de etenswaren gaar zijn. Gril bij twijfel een beetje langer.
13 Verwijder de etenswaren met houten of plastic keukengerei.
C ZORG EN ONDERHOUD
14 Verwijder het apparaat uit het stopcontact en laat het afkoelen voor u het schoonmaakt en
opbergt.
15 Neem alle oppervlakken af met een schoon, vochtig doek.
16 Gebruik keukenpapier met wat olie voor het verwijderen om hardnekkige vlekken te
verwijderen.
17 Was het bakje af in een warm sopje of in het bovenste rek van de vaatwasmachine.
18 Gebruik geen schuursponsjes of staalwol.
, Op plaatsen waar de bovenste plaat in contact komt met de onderste plaat, kan de
antiaanbaklaag tekenen van slijtage vertonen. Dit is puur cosmetisch, en zal de werking van
de grill niet beïnvloeden.
H MILIEUBESCHERMING
Om milieu- en gezondheidsproblemen als gevolg van gevaarlijke stoffen in elektrische en
elektronische producten te vermijden, mogen apparaten met dit symbool niet worden
weggegooid met niet-gesorteerd gemeentelijk afval, maar moeten ze worden
teruggewonnen, opnieuw gebruikt of gerecycled.
receptjes
h = handenvol
T = soeplepel/eetlepel (15ml)
t = theelepel (5ml)
g = gram
m = milliliter
panini met gerookte makreel (voor 1 persoon)
2 gerookte makreelfilet
3 sneetjes volkorenbrood
4 gehalveerde kerstomaatjes
1 h waterkers
saus:
2 T zure room
½ t citroenschil, geraspt
½ t citroensap
1 t zwarte peper
Meng de saus in een kom. Koel gedurende 2 uur. Spreid de makreel uit op een sneetje brood,
leg de tomaat en waterkers erop en voeg de andere snee brood toe. Laat 2-3 minuten grillen.
Doe wat saus erover.
u vindt recepten op onze website: http://www.russellhobbs.com/ifu/551077
11
kooktijden & voedingsveiligheid
Deze kooktijden kunnen enkel als aanwijzing beschouwd worden en gelden voor verse of
volledig ontdooide etenswaren. Voeg bij bevroren etenswaren 2-3 minuten toe voor vis en
schaaldieren en 3-6 minuten voor vlees en gevogelte, afhankelijk van de dikte en dichtheid van
de etenswaren.
Volg voor het grillen van voorverpakte etenswaren de aanwijzingen op de verpakking of het
etiket.
vis, schaal- en schelpdieren min
zalmfilet 3-4
zeebaarsfilet 3-5
heilbotmoot, 1,2-2,5 cm 6-8
zalmmoot, 1,2-2,5 cm 6-8
zwaardvismoot, 1,2-2,5 cm 6-9
tonijnmoot, 1,2-2,5 cm 6-8
kebab, in blokjes van 2,5 cm 4-6
garnalen 1-2
mantel- en kamschelpen 4-6
rundvlees
runderfilet 5-7
ossehaas 7-8
burgers, 100 g 7-8
kebab, in blokjes van 2,5 cm 7-8
kogelbiefstuk 5-7
worst 6-8
entrecôte 7-9
T-bone 8-9
lamsvlees
kebab, in blokjes van 2,5 cm 7-8
karbonade 4-6
kip/kalkoen
kipfilet 5-7
poten (kip) 5-7
kalkoenfilet, gesneden 3-4
varkensvlees min
ribkarbonade, 1,2 cm 5-6
gerookte ham 5-6
kebab, in blokjes van 2,5 cm 7-8
worst 6-8
varkenshaas, 1,2 cm 4-6
belegde broodjes
kaas 2-3
ham (gekookt) 5-6
snacks
dubbelgevouwen pizza 8-9
hotdog 2-3
fruit
appel, halve/in plakjes 6-8
banaan, in de lengte gesneden 3-4
nectarine, halve/in plakjes 3-5
perzik, halve/in plakjes 3-5
ananas, in plakken 3-7
groenten
asperge 3-4
aubergine, in plakjes/blokjes 8-9
ui, dun gesneden 5-6
paprika, in dunne plakjes 6-8
paprika, gegrild daarna ontveld 2-3
paprika, heel en bestreken met olie 8
aardappel, in plakjes/blokjes 7-9

Documenttranscriptie

1 lampje 2 handvat voorzichtig hete oppervlakte 3 grilplaten 4 drupbakje Lees de instructies en bewaar ze op een veilige plaats. Wanneer u het apparaat aan iemand doorgeeft, geeft u dan ook de instructies mee. Verwijder alle verpakkingsonderdelen. A BELANGRIJKE VEILIGHEIDSMAATREGELEN Volg de gebruikelijke veiligheidsmaatregelen, zoals: 1 Dit apparaat mag uitsluitend worden gebruikt door of onder toezicht van een volwassene. Het apparaat moet steeds buiten het bereik van kinderen gebruikt en opgeborgen worden. 2 Dompel het apparaat niet in vloeistoffen; gebruik het apparaat niet in de badkamer, in de buurt van water of in de open lucht. 3 Sommige onderdelen zijn misschien minder heet dan andere, maar ze zijn nog steeds heet. Raak ze niet aan; gebruik pannenlappen, ovenwanten of een dubbelgevouwen theedoek. 4 Brood, olie en andere etenswaren kunnen verbranden. Gebruik het apparaat niet in de buurt van of onder gordijnen of andere brandbare stoffen en houd het apparaat tijdens het gebruik in de gaten. 5 Zet het apparaat op een stabiele, vlakke, hittebestendige ondergrond. 6 Leg het snoer zodanig dat het niet uitsteekt en niemand erover kan struikelen of erachter kan blijven haken. 7 Wikkel etenswaren niet in cellofaan, plastic zakjes of aluminiumfolie. Hierdoor beschadigt u de grill en u kan brand veroorzaken. 8 Gril vlees, gevogelte en vergelijkbare producten (gehakt, burgers e.d.) tot het sap dat eruit loopt kleurloos is. Gril vis totdat de huid overal ondoorzichtig is. 9 Haal de stekker van het apparaat uit het stopcontact als hij niet wordt gebruikt. 10 Gebruik het apparaat niet voor andere doeleinden dan het grillen van etenswaren. 11 Dit apparaat mag niet bediend worden met een externe timer of een bedieningssysteem op afstand. 12 Gebruik het apparaat niet bij beschadigingen of storingen. 13 Indien het snoer beschadigd is, moet het door de fabrikant, een technicus of een ander deskundig persoon vervangen worden om eventuele risico’s te vermijden. uitsluitend voor huishoudelijk gebruik U VOOR HET EERSTE GEBRUIK • Neem de grilplaten af met een vochtige doek. C VOORBEREIDING 1 Zet het drupbakje middenvoor onder de grill om het eventuele vet en kookvocht op te vangen. 2 Open de grill, bestrijk de grilplaten met een beetje olie of margarine en doe de grill weer dicht. , Gebruik geen halvarine want dit verbrandt op de grill. C VOORVERWARMEN 3 Steek de stekker in het stopcontact. 4 Het lampje gaat aan als het apparaat de juiste temperatuur heeft bereikt en gaat daarna aan en uit, afhankelijk van de thermostaat die de temperatuur regelt. 9 instructies afbeeldingen C BELEG DE GRILL 5 Als het lampje uitgaat, maak de grill dan met een ovenwant open. 6 Leg de etenswaren op de onderste grilplaat. Gebruik hiervoor een spatel of een tang, niet uw handen. 7 Gebruik geen metalen of scherpe voorwerpen; dit beschadigt de anti-aanbaklagen. 8 Doe de grill weer dicht. 9 Het scharnier past zich automatisch aan de dikte en vorm van de etenswaren aan. 10 De grilplaten moeten ongeveer parallel staan voor een egaal grilresultaat. 11 Wacht tot de etenswaren gaar zijn. ETENSWAREN VAN DE GRILL HALEN 12 Controleer of de etenswaren gaar zijn. Gril bij twijfel een beetje langer. 13 Verwijder de etenswaren met houten of plastic keukengerei. C ZORG EN ONDERHOUD 14 Verwijder het apparaat uit het stopcontact en laat het afkoelen voor u het schoonmaakt en opbergt. 15 Neem alle oppervlakken af met een schoon, vochtig doek. 16 Gebruik keukenpapier met wat olie voor het verwijderen om hardnekkige vlekken te verwijderen. 17 Was het bakje af in een warm sopje of in het bovenste rek van de vaatwasmachine. 18 Gebruik geen schuursponsjes of staalwol. , Op plaatsen waar de bovenste plaat in contact komt met de onderste plaat, kan de antiaanbaklaag tekenen van slijtage vertonen. Dit is puur cosmetisch, en zal de werking van de grill niet beïnvloeden. H MILIEUBESCHERMING Om milieu- en gezondheidsproblemen als gevolg van gevaarlijke stoffen in elektrische en elektronische producten te vermijden, mogen apparaten met dit symbool niet worden weggegooid met niet-gesorteerd gemeentelijk afval, maar moeten ze worden teruggewonnen, opnieuw gebruikt of gerecycled. receptjes h = handenvol T = soeplepel/eetlepel (15ml) t = theelepel (5ml) g = gram m = milliliter panini met gerookte makreel (voor 1 persoon) 2 gerookte makreelfilet 3 sneetjes volkorenbrood 4 gehalveerde kerstomaatjes 1 h waterkers saus: 2 T zure room ½ t citroenschil, geraspt ½ t citroensap 1 t zwarte peper Meng de saus in een kom. Koel gedurende 2 uur. Spreid de makreel uit op een sneetje brood, leg de tomaat en waterkers erop en voeg de andere snee brood toe. Laat 2-3 minuten grillen. Doe wat saus erover. u vindt recepten op onze website: http://www.russellhobbs.com/ifu/551077 10 kooktijden & voedingsveiligheid Deze kooktijden kunnen enkel als aanwijzing beschouwd worden en gelden voor verse of volledig ontdooide etenswaren. Voeg bij bevroren etenswaren 2-3 minuten toe voor vis en schaaldieren en 3-6 minuten voor vlees en gevogelte, afhankelijk van de dikte en dichtheid van de etenswaren. Volg voor het grillen van voorverpakte etenswaren de aanwijzingen op de verpakking of het etiket. vis, schaal- en schelpdieren min varkensvlees min zalmfilet zeebaarsfilet heilbotmoot, 1,2-2,5 cm 6-8 zalmmoot, 1,2-2,5 cm zwaardvismoot, 1,2-2,5 cm tonijnmoot, 1,2-2,5 cm kebab, in blokjes van 2,5 cm garnalen mantel- en kamschelpen 3-4 3-5 5-6 5-6 7-8 6-8 4-6 6-8 6-9 6-8 4-6 1-2 4-6 rundvlees runderfilet ossehaas burgers, 100 g kebab, in blokjes van 2,5 cm kogelbiefstuk worst entrecôte T-bone 5-7 7-8 7-8 7-8 5-7 6-8 7-9 8-9 lamsvlees kebab, in blokjes van 2,5 cm karbonade 7-8 4-6 kip/kalkoen kipfilet poten (kip) kalkoenfilet, gesneden 5-7 5-7 3-4 ribkarbonade, 1,2 cm gerookte ham kebab, in blokjes van 2,5 cm worst varkenshaas, 1,2 cm belegde broodjes kaas ham (gekookt) 2-3 5-6 snacks dubbelgevouwen pizza hotdog 8-9 2-3 fruit appel, halve/in plakjes banaan, in de lengte gesneden nectarine, halve/in plakjes perzik, halve/in plakjes ananas, in plakken 6-8 3-4 3-5 3-5 3-7 groenten asperge aubergine, in plakjes/blokjes ui, dun gesneden paprika, in dunne plakjes paprika, gegrild daarna ontveld paprika, heel en bestreken met olie aardappel, in plakjes/blokjes 11 3-4 8-9 5-6 6-8 2-3 8 7-9
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68

Russell Hobbs 18524-56 Cottage Floral Handleiding

Categorie
Barbecues
Type
Handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor