i) HANDMATIG AANSTEKEN VAN DE BARBECUE
- Verwijder de beschermingshoes of open het deksel
(afhankelijk van het model).
- Controleer of de regelknoppen in de OFF-stand staan
(l).
- Verwijder de vetopvangbak(ken).
- Steek de lucifer aan en breng deze langs onderkant zo
dicht mogelijk bij de brander.
- Druk en draai de regelknop tegen de wijzers van de klok
in tot deze volledig geopend is ( ),
- Als de brander aan staat, plaats het opvangbord voor
het vet in zijn behuizing en duw hier tegenaan tot het
niet meer verder kan.
Als de brander eenmaal aan is, zijn er twee
mogelijkheden om nog een brander aan te steken:
r De 1ste mogelijkheid is om bovenstaande handeling
te herhalen.
r De 2de mogelijkheid is om de brander rechts of links
van de 1ste brander aan te steken en vervolgens
geleidelijk de andere branders te laten ontbranden
door de regelknop volledig open te draaien ( ).
j) DE BARBECUE UITZETTEN
Breng de regelknoppen in de stand "OFF" (l) en sluit
vervolgens de kraan van de gasfles.
k) AANSTEKEN VAN VERWARMER
(VOLGENS MODEL)
De verwarmer kan alleen of samen met de grill werken.
Aansteken : Draai de knop van de gasfles open.
Check op gaslekken vanaf de aansluiting van de fles tot
de verwarmer (zie § F). Chek ook de staat van de buis die
beide verbind.. Indien deze vervangen moet worden, bel
dan de dienst na verkoop, zelf bij kleine kreuken.
Open de knop van de verwarmer (richting +) en duw op de
aansteek-knop ( ) tot ontsteking (duw tot 3 a 4 keer als
nodig is). Als het niet gaat, neem een stekje of aansteker
die U tegen de brander houdt tot ontsteking.
Regel de vlam in verhouding met de kookpot die U
gebruikt. Geen kookpoten gebruiken met een diameter
van minder dan 12 cm of meer dan 26 cm.
l) DOVEN / UITDOEN VAN VERWARMER
(VOLGENS MODEL)
Sluit de knop van verwatmer (richting - )en ook de knop
van de gasfles als de grill niet aanstaat.
m) VERVANGING VAN DE GASFLES
- Vervang de gasfles altijd op een goed geventileerde
plaats waar zich geen vlammen, vonken of
warmtebronnen mogen bevinden
- Draai de regelknoppen op de stand "OFF" (l) en sluit
vervolgens de kraan van de gasfles.
- Schroef de drukregelaar los en controleer of de
afdichting op zijn plaats zit en in goede staat verkeert.
- Breng de volle gasfles aan, monteer de drukregelaar
opnieuw en let er hierbij op dat de slang niet geforceerd
wordt. Controleer hierna op eventuele gaslekkage.
n) GEBRUIK
Wanneer u het toestel voor de eerste keer gebruikt,
verwarm deze dan (afhankelijk van het model : met
gesloten deksel / zonder beschermhoes
) ongeveer 30
minuten op vol vermogen ( ) om de verfgeur van de
onderdelen te laten verdwijnen.
Bij normaal gebruik de barbecue (afhankelijk van het
model : met gesloten deksel / zonder beschermhoes) 15
à 20 minuten laten voorverwarmen om de gietijzeren
roosters op de juiste temperatuur te brengen.
De bereidingstijd kan worden aangepast met de
regelknoppen: tussen de volledig open stand ( ) en de
half open stand ( ).
Om te voorkomen dat de etenswaren op de bakroosters
vastbakken kunt u de roosters met een beetje slaolie
insmeren voordat u het voedsel er op legt.
Om te voorkomen dat het vet tijdens het bakken vlam vat,
kunt u voor het bakken het overtollige vet van het vlees
verwijderen. Maak de barbecue na elk gebruik schoon om
ophoping van vet te voorkomen en zo de kans op vlam
vatten te verminderen.
Belangrijk:
Als er tijdens het gebruik van het toestel een of meer
branders uitgaan, zet u de regelknoppen meteen op "OFF"
(l). Wacht 5 minuten om het niet-verbrande gas te laten
ontsnappen. Voer nogmaals de handelingen uit om de
barbecue aan te steken, uitsluitend nadat u hebt gewacht.
o) SCHOONMAKEN EN ONDERHOUD
- Breng nooit wijzigingen aan uw toestel aan. Dit zou
gevaar met zich kunnen meebrengen.
- Om de goede werking van uw toestel te blijven
garanderen, is het raadzaam deze regelmatig (om de 4
a 5 keer) schoon te maken.
- Wacht voor het reinigen altijd totdat het toestel is
afgekoeld.
- Draai de kraan van de gasfles dicht.
- De branders dienen iedere 3 maanden gecontroleerd en
schoongemaakt te worden. Verwijder de brander en
controleer of vuil of spinnenweb de branderbuis
blokkeert. Dit kan een slechte gastoevoer veroorzaken
of een gasophoping buiten de brander.
- Maak de bovenkant van de brander, de zijkanten en de
onderkant schoon met een spons (water en
afwasmiddel). Indien nodig kunt u een vochtig
schuursponsje gebruiken.
- Controleer of alle branderbuizen schoon en droog zijn
voordat deze opnieuw gebruikt worden. Gebruik indien
nodig een staalborstel om de brandergaten te
ontstoppen.
- Maak de openingen van de gasbuis schoon indien
nodig (zie tekening hieronder).
N.B. Door regelmatig onderhoud blijft de brander in
goede staat en wordt vroegtijdige roestvorming naar
aanleiding van zure resten van geroosterde
voedingswaren voorkomen. Het is echter normaal dat de
brander na verloop van tijd roestvorming vertoont.
- Zijwanden van de branderruimte, bedieningspaneel
Reinig ook deze onderdelen regelmatig met een spons
en wat afwasmiddel. Gebruik geen schurende
produkten.
- Bakplaten
Wacht tot de bakplaat is afgekoeld alvorens deze
schoon te maken. Gebruik Campingaz
®
Cleaner Spray,
BBQ cleaner en BBQ borstels.
Nadat u de bakroosters hebt schoongemaakt en
gedroogd, smeert u ze licht in met vet om ze te
beschermen tegen roestvorming en om te voorkomen
dat er voedsel aan blijft plakken.
Campingaz
®
raadt aan om een dunne laag plantaardige
olie op de bakroosters aan te brengen met een
theedoek.
openingen van de venturi-buisjes
luchttoevoergaatjes
NL
17