53
– Houd de aan/uit-knop ingedrukt om het water op te warmen
(afb 7.2). Het temperatuurcontrolelampje knippert, het
kleursignaallampje brandt en u hoort een geluidssignaal.
– Eenmaal de gekozen temperatuur wordt bereikt, stopt het
verwarmen van het water, terwijl het temperatuurcontrolelampje
blijft knipperen. U kunt vervolgens thee zetten. De waterkoker
zorgt ervoor dat het water gedurende 30 minuten op de
gekozen temperatuur blijft terwijl het op het voetstuk staat. De
waterkoker wordt vervolgens automatisch uitgeschakeld, het
temperatuurcontrolelampje en het kleursignaallampje doven en u
hoort 2 geluidssignalen.
• U kunt deze functie op elk moment stoppen door op de aan/uit-knop
te drukken of de kan van het voetstuk te verwijderen.
• Laat na gebruik geen water in de waterkoker achter.
Alhoewel alle thee van dezelfde struik (camellia sinensis) afkomstig
is, is de smaak en de soort anders afhankelijk van hun productieregio,
fabricagemethode (er bestaan verschillende fermenterings-, droog- en
rolprocessen/-technieken) en kwaliteit (volledig en gebroken bladeren,
gruis en poeder).
– Groene thee: Gerolde gedroogde bladeren, die in stukjes gehakt en
lichtjes geroosterd zijn om fermenteren tegen te gaan. Laat slechts
gedurende 3 minuten trekken. Groene thee is subtiel van smaak,
vaak bitter, en de kleur is zeer bleek.
– Zwarte thee: Gemaakt van oudere bladeren die zijn gerold,
gedroogd en gedurende een aanzienlijke periode zijn
gefermenteerd. Laat gedurende 5 minuten trekken (of langer voor
Turkse of Russische thee). Geeft een krachtige smaak en een mooie
koperkleur.
– Oolong thee: Halverwege een groene en zwarte thee. Licht
gefermenteerd. Laat gedurende 7 minuten trekken. Lichter in smaak
en bleker dan zwart.
Hoewel puristen pure thee drinken, kunt u koude melk aan uw kopje
toevoegen alvorens thee te schenken (met Indische of Ceylonthee) of
suiker en vervolgens citroen toevoegen (met groene of gearomatiseerde
thee).
GEBRUIKSAANBEVELINGEN
NL