Whirlpool JT379 INOX Gebruikershandleiding

Categorie
Magnetrons
Type
Gebruikershandleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

1
NL
JT 379
www.whirlpool.com
2
NL
INSTALLATIE
VOORDAT U DE OVEN AANSLUIT
VERZEKER U ERVAN DAT HET APPARAAT NIET BESCHADIGD
IS. Controleer of de ovendeur goed sluit en of
de interne deurvergrendeling niet beschadigd
is. Haal de oven leeg en reinig de binnenkant
met een zachte, vochtige doek.
NA DE AANSLUITING
D
IT APPARAAT MOET worden geaard. De
fabrikant kan niet aansprakelijk gesteld
worden voor letsel aan personen of
dieren noch voor materiële schade als
het apparaat niet is geaard.
De fabrikanten zijn niet aansprakelijk
voor eventuele problemen die worden
veroorzaakt doordat de gebruiker deze
instructies niet in acht heeft genomen.
G
EBRUIK HET APPARAAT NIET als het netsnoer
of de stekker beschadigd is, als het
apparaat niet goed werkt of als het
beschadigd of gevallen is. Dompel het
netsnoer of de stekker niet onder in
water. Houd het snoer uit de buurt van
warme oppervlakken. Hierdoor kunnen
elektrische schokken, brand of andere
ongevallen worden veroorzaakt.
V
ERWIJDER GEEN BESCHERMINGSPLAATJES VOOR
AANZUIGOPENINGEN die
zich aan de zijkant
in het ovengedeelte
bevinden. Deze zorgen
ervoor dat er geen vet
en voedseldeeltjes in de
invoerkanalen van de
magnetron terecht komen.
C
ONTROLEER OF DE SPANNING op het
typeplaatje overeenstemt met de
spanning in uw woning.
U
KUNT DE OVEN ALLEEN INSCHAKELEN als de deur
goed gesloten is.
PLAATS DE OVEN niet vlak bij een televisie, radio
of antenne; u kunt last krijgen van storing.
P
LAATS DE OVEN OP EEN STABIEL, VLAK
OPPERVLAK dat sterk genoeg
is voor de oven en het
kookgerei dat u erin plaatst.
Behandel de oven voorzichtig.
DEZE OVEN MAG NIET WORDEN geplaatst of gebruikt
op een werkoppervlak dat lager is dan 850 mm
boven de vloer.
Z
ORG VOOR AFSTAND tussen de oven en andere
warmtebronnen. Voor een goede ventilatie
moet er minstens 20 cm ruimte boven de
oven blijven. Zorg ervoor dat de lucht onder,
boven en rondom de oven vrij kan stromen.
De magnetron mag niet in een kast geplaatst
worden.
3
NL
LAAT KINDEREN het apparaat alleen onder
toezicht van een volwassene gebruiken
en na voldoende uitleg, zodat het kind
het apparaat veilig kan gebruiken en
de gevaren van onjuist gebruik begrijpt.
Houd toezicht op kinderen wanneer er
andere warmtebronnen (indien aanwezig)
apart of in combinatie met de magnetron
worden gebruikt, omdat hierbij hoge
temperaturen ontstaan.
D
IT APPARAAT IS NIET BEDOELD VOOR gebruik
door personen (waaronder kinderen)
met een verminderd fysiek, sensorisch of
mentaal vermogen, of met gebrek aan
ervaring en kennis, tenzij er toezicht is of
instructies zijn gegeven over het gebruik
van het apparaat door iemand die
verantwoordelijk is voor hun veiligheid.
HOUD TOEZICHT OP KINDEREN om er zeker van
te zijn dat ze niet met het apparaat kunnen
spelen.
BELANGRIJKE VEILIGHEIDSAANWIJZINGEN
VERWARM OF GEBRUIK GEEN ONTVLAMBARE
MATERIALEN in of bij de oven. De
dampen kunnen brand of een explosie
veroorzaken.
G
EBRUIK UW MAGNETRON NIET om textiel,
papier, kruiden, hout, bloemen, fruit of
andere brandbare materialen te drogen.
Er kan brand ontstaan.
L
AAT HET VOEDSEL NIET OVERKOKEN. Er kan
brand ontstaan.
L
AAT DE OVEN NIET ONBEWAAKT ACHTER,
vooral niet wanneer er papier, plastic
of andere brandbare materialen bij het
koken worden gebruikt. Het papier kan
verkolen of vlam vatten en sommige
kunststo en kunnen smelten wanneer u
het voedsel opwarmt.
Laat de oven niet onbewaakt achter
als u veel vet of olie gebruikt, omdat
dit oververhit kan raken en brand kan
veroorzaken!
A
LS MATERIAAL BINNEN OF BUITEN DE OVEN IN
BRAND VLIEGT OF ALS ER ROOKONTWIKKELING
IS, houdt u de ovendeur gesloten
en schakelt u de oven uit. Verwijder
de stekker uit het stopcontact of
sluit de stroom af via de zekering of
stroomonderbreker.
LEES DEZE AANWIJZINGEN ZORGVULDIG DOOR EN BEWAAR ZE VOOR RAADPLEGING IN DE TOEKOMST
G
EBRUIK UW MAGNETRON NIET voor het
verwarmen van materiaal
in luchtdicht verzegelde
schalen. Door de
druktoename kunnen
deze ontplo en of bij het openen schade
veroorzaken.
EIEREN
G
EBRUIK UW MAGNETRON NIET om hele eieren met
of zonder schaal te verwarmen, omdat
deze kunnen ontplo en; zelfs nadat ze
zijn verwarmd in de magnetron.
Controleer de deurafdichtingen en het gebied
er omheen regelmatig op beschadigingen.
In geval van beschadiging mag het
apparaat niet worden gebruikt voordat
het is gerepareerd door een bevoegde
onderhoudsmonteur.
G
EBRUIK GEEN bijtende chemicaliën of
gassen in dit apparaat. Dit type oven is
speciaal ontworpen voor het verwarmen
en bereiden van voedsel. De oven
is niet geschikt voor industrieel of
laboratoriumgebruik.
H
ANG OF PLAATS GEEN zware voorwerpen
aan of op de deur, omdat de deur en
de scharnieren hierdoor beschadigd
kunnen worden. De handgreep van
de deur mag niet gebruikt worden om
dingen aan te hangen.
DE APPARATEN ZIJN NIET BEDOELD om in
werking te worden gesteld met een
externe timer of een afzonderlijke
afstandsbediening.
4
NL
ALGEMEEN
DIT APPARAAT IS UITSLUITEND BEDOELD VOOR
HUISHOUDELIJK GEBRUIK!
G
EBRUIK DE MAGNETRONFUNCTIE NOOIT zonder
voedsel in de oven te plaatsen. Hierdoor kan het
apparaat beschadigd raken.
PLAATS EEN GLAS WATER IN DE OVEN als u deze
wilt testen. Het water absorbeert de
microgolfenergie en de oven raakt niet
beschadigd.
V
ERWIJDER METALEN SLUITSTRIPS van
papieren of plastic zakken voordat u
een dergelijke zak in de oven plaatst.
FRITUREN
G
EBRUIK UW MAGNETRON NIET om te frituren,
omdat u de temperatuur van de olie
niet kunt regelen.
VLOEISTOFFEN
B
IJVOORBEELD DRANKEN OF WATER. De vloeistof kan
boven het kookpunt worden
oververhit zonder dat de
vloeistof begint te borrelen.
Als gevolg hiervan kan de hete
vloeistof plotseling overkoken.
Om dit te voorkomen, kunt u het beste als
volgt te werk gaan:
1. Vermijd het gebruik van rechte potten of
essen met nauwe halzen.
2. Roer de vloeistof om alvorens de houder
in de oven te zetten en laat het lepeltje
erin staan.
3. Laat de vloeistof na het opwarmen even
staan, roer opnieuw en haal de houder
voorzichtig uit de oven.
VOORZICHTIG
R
AADPLEEG ALTIJD een magnetronkookboek voor
informatie. Vooral wanneer u alcoholhoudend
voedsel bereidt of opwarmt.
W
ANNEER U BABYVOEDING in een zuig es
of potje in de magnetron
verwarmt, moet u het voedsel
altijd doorroeren en de
temperatuur controleren voordat u het serveert.
Zo zorgt u ervoor dat de warmte gelijkmatig
wordt verdeeld en dat brandwonden worden
voorkomen.
Let erop dat u de ring en de speen vóór het
opwarmen verwijdert!
VEILIGHEIDSMAATREGELEN
GEBRUIK NA HET KOKEN OVENHANDSCHOENEN
om u niet aan de schalen, pannen of
hete ovendelen te branden. Tijdens
gebruik kunnen toegankelijke delen
van de oven heet worden; houd kleine
kinderen uit de buurt.
G
EBRUIK de ovenruimte niet als opslagruimte.
D
E VENTILATIEGATEN van de oven mogen niet
bedekt worden. Wanneer de aanzuig- of
uitlaatopeningen worden geblokkeerd,
kan de oven schade oplopen en kan het
bereidingsresultaat slechter zijn dan normaal.
P
LAATS OF GEBRUIK dit apparaat niet buiten.
GEBRUIK HET APPARAAT NIET naast een gootsteen,
in een natte kelder, in de buurt van een
zwembad en dergelijke.
5
NL
ACCESSOIRES
ALGEMEEN
A
LS EEN METAALHOUDEND ACCESSOIRE in aanraking
komt met de binnenkant van de oven, terwijl
de oven werkt, kunnen er vonken overschieten
die de oven zouden kunnen beschadigen.
GLAZEN DRAAIPLATEAU
G
EBRUIK HET GLAZEN DRAAIPLATEAU bij alle
toepassingen. Het vangt spetters, sappen en
kruimels op die anders de ovenruimte zouden
bevuilen.
Plaats het glazen
draaiplateau op de
plateaudrager.
DEKSEL
HET DEKSEL wordt gebruikt om het
voedsel af te dekken wanneer het
alleen met microgolven wordt
bereid en opgewarmd. Het helpt
spatten te verminderen, het vocht
in het voedsel te behouden en de bereidingstijden
te verkorten.
G
EBRUIK het deksel bij het verwarmen op twee
niveaus.
C
ONTROLEER VOOR GEBRUIK OF HET KOOKGEREI DAT U
GEBRUIKT geschikt is voor de
oven en microgolven
doorlaat.
Z
ORG ERVOOR DAT VOEDSEL EN KOOKGEREI niet in
aanraking komen met de binnenkant van de oven.
Dat is vooral belangrijk bij accessoires van
metaal of met metalen delen.
C
ONTROLEER ALTIJD of het draaiplateau vrij kan
draaien voordat u de oven start. Als het
draaiplateau niet vrij kan draaien, moet u een
kleinere schaal gebruiken.
CRISPHANDGREEP
G
EBRUIK DE MEEGELEVERDE
SPECIALE CRISPHANDGREEP om de hete
crispplaat uit de oven te halen.
CRISPPLAAT
P
LAATS HET VOEDSEL DIRECT OP DE CRISPPLAAT.
Gebruik altijd het glazen
draaiplateau als steun
wanneer u de crispplaat
gebruikt.
ZET GEEN KEUKENGEREI op de crispplaat
omdat deze erg heet wordt en het
gerei waarschijnlijk zal beschadigen.
DE CRISPPLAAT mag voor het gebruik worden
voorverwarmd (max. 3 min). Gebruik altijd de
crispfunctie bij het voorverwarmen van de
crispplaat.
E
R ZIJN VERSCHILLENDE accessoires verkrijgbaar.
Overtuig u er vóór de aankoop van dat deze
geschikt zijn voor gebruik in de magnetron.
ROOSTER
GEBRUIK HET HOGE ROOSTER om
voedsel te bereiden met de
grill of een gecombineerde
grillfunctie.
GEBRUIK HET LAGE ROOSTER om voedsel
te bereiden met hete lucht of een
gecombineerde hete lucht-functie.
PLATEAUDRAGER
G
EBRUIK ALTIJD DE PLATEAUDRAGER
als steun onder het glazen
draaiplateau. Plaats nooit andere
voorwerpen op de plateaudrager.
Plaats de plateaudrager in de
oven.
STOOMPAN
GEBRUIK DE STOOMPAN MET DE ZEEF
voor voedsel als vis, groenten
en aardappelen.
GEBRUIK DE STOOMPAN ZONDER ZEEF
voor voedsel als rijst, pasta en witte bonen.
PLAATS de stoompan altijd op het glazen
draaiplateau.
BAKPLAAT
GEBRUIK DE BAKPLAAT uitsluitend
bij het koken met hete lucht.
Gebruik deze nooit met de magnetronfunctie.
6
NL
STARTBEVEILIGING / KINDERSLOT
DEZE AUTOMATISCHE BEVEILIGING WORDT EEN MINUUT
NADAT de oven teruggekeerd is in “stand-
by“ geactiveerd. (De oven is in de
“stand-by” modus als de 24-uursklok
wordt weergegeven of (als de klok
niet is ingesteld) als het display leeg is).
D
E DEUR MOET WORDEN GEOPEND EN GESLOTEN om er
bijvoorbeeld voedsel in te zetten, voordat de
veiligheidsvergrendeling wordt uitgeschakeld.
Anders verschijnt op het display DEUR
(DOOR).
DEUR
DE BEREIDING ONDERBREKEN OF STOPPEN
DE BEREIDING ONDERBREKEN:
DE BEREIDING KAN WORDEN
ONDERBROKEN om het
voedsel te controleren, om
te draaien of om te roeren,
door de deur te openen.
De instelling blijft
10 minuten lang gehandhaafd.
V
ERDERGAAN MET DE BEREIDING:
SLUIT DE DEUR en druk EENMAAL op de
starttoets. De bereiding wordt hervat vanaf
het punt waarop deze is onderbroken.
DRUK TWEEMAAL op de starttoets om de tijd
30 seconden te verlengen.
A
LS U NIET VERDER WILT GAAN, KUNT U:
HET VOEDSEL UIT DE OVEN HALEN, de deur sluiten en
op de stoptoets of drukken of de functieknop
naar de uitstand draaien.
E
R KLINKT GEDURENDE 10 MINUTEN om de minuut
een piepsignaal wanneer de bereiding
voltooid is. Druk op de
stoptoets of open de
deur om het signaal uit te
schakelen.
OPMERKING: de oven houdt de instellingen
slechts 60 seconden vast als de deur geopend
en vervolgens gesloten wordt nadat de
bereiding voltooid is.
7
NL
MODUS INSTELLEN
U KUNT DE FUNCTIEKNOP DRAAIEN voor het instellen van de oorspronkelijke instelling. Draai vervolgens
de -/+ knop en druk op OK om een andere instelling te selecteren.
Taal instellen
q
DOOR DE -/+ KNOP te draaien, scrollt u door de beschikbare talen; maximaal 7 talen.
w
DRUK OP DE OK-TOETS om uw selectie te bevestigen.
Klok instellen
q
DRAAI DE -/+ KNOP om de tijd te wijzigen.
w
DRUK OP DE OK-TOETS om uw selectie te bevestigen. (Als u op dit punt op de stoptoets drukt,
wordt de klok uitgeschakeld).
OPMERKING: De klok moet opnieuw worden ingesteld na een stroomstoring. Als de klok niet
wordt ingesteld, wordt de oorspronkelijke tijd (12:00) getoond.
Zoemer instellen
q
DOOR DE -/+ KNOP te draaien schakelt u tussen aan en uit.
w
DRUK OP DE OK-TOETS om uw selectie te bevestigen.
Contrast instellen
q
DRAAI DE -/+ KNOP om de contrastinstelling te verhogen/verlagen.
w
DRUK OP DE OK-TOETS om uw selectie te bevestigen.
Helderheid instellen
q
DRAAI DE -/+ KNOP om de helderheidinstelling te verhogen/verlagen.
w
DRUK OP DE OK-TOETS om uw selectie te bevestigen.
ITEMS 1 2 3 4 5 6 7
Talen Engels Frans Italiaans Duits Zweeds Spaans Nederlands
A
LS DE OVEN DE eerste maal wordt aangesloten, wordt er een installatieprocedure gestart.
NADAT OP HET DISPLAY de merknaam wordt getoond, verschijnt er een scherm waarin u de taal kunt
bewerken. Als de taal is bevestigd, moet de tijd worden ingevoerd. Nadat de klokinstelling is
bevestigd, wordt stand-by geactiveerd.
8
NL
KOOKWEKKER
GEBRUIK DEZE FUNCTIE als u een kookwekker nodig hebt om de tijd precies bij te houden, zoals voor
het laten rijzen van deeg.
q
DRAAI DE FUNCTIEKNOP naar de UIT-stand.
w
DRUK OP DE OK-TOETS.
e
DRAAI DE -/+ KNOP om de gewenste bereidingstijd in te stellen.
r
DRUK OP OK OF DE STARTTOETS om het aftellen te starten.
W
ANNEER DE INGESTELDE TIJD VERSTREKEN IS hoort u een geluidssignaal.
ENERGIEBESPARENDE MODUS
ALS DE OVEN IN DE STAND-BY MODUS IS,en de gebruiker stelt de klok niet in of er wordt gedurende
10 minuten geen handeling uitgevoerd, dan schakelt de oven over op de energiebesparende
modus. Het display wordt dan uitgeschakeld. Deze status kan worden gewijzigd door aan een
knop te draaien, een toets in te drukken of de deur te opeen.
q
w
e
r
9
NL
BEREIDEN EN OPWARMEN MET DE MAGNETRON
GEBRUIK DEZE FUNCTIE voor normale bereidingen en het opwarmen van bijvoorbeeld groenten, vis,
aardappelen en vlees.
A
LS HET BEREIDINGSPROCES EENMAAL GESTART IS:
De bereidingstijd kan worden aangepast door de -/+ knop te draaien en het magnetronvermogen door
de terug-knop tweemaal in te drukken en vervolgens de -/+ knop te draaien. Als de terugtoets tweemaal
wordt ingedrukt tijdens de bereiding, dan gaan de cijfers van het magnetronvermogen knipperen.. De
nieuwe instelling voor het magnetronvermogen gaat in nadat de OK-toets is ingedrukt. Zodra de cijfers
van het magnetronvermogen ononderbroken branden, is de nieuwe instelling van kracht.
D
E BEREIDINGSTIJD KAN EENVOUDIG MET STAPPEN VAN 30 SECONDEN WORDEN VERLENGD door op de starttoets te drukken.
Bij elke druk op de toets wordt de bereidingstijd met 30 seconden verlengd.
HET JUISTE VERMOGEN KIEZEN
q
DRAAI DE FUNCTIEKNOP NAAR de magnetronstand.
w
DRAAI DE /+ KNOP om het magnetronvermogen in te stellen.
e
DRUK OP DE OK-TOETS om te bevestigen. (De tijdsegmenten gaan knipperen.)
r
DRAAI DE /+ KNOP om de bereidingstijd in te stellen.
t
DRUK OP DE STARTTOETS.
q
w
e
r
t
ALLEEN MAGNETRONFUNCTIE
V
ERMOGEN AANBEVOLEN GEBRUIK:
JET
V
ERWARMEN van dranken, water, heldere soepen, ko e, thee of ander voedsel met een hoof
watergehalte. Wanneer het voedsel eieren of room bevat, moet u een lager niveau kiezen.
750 W B
EREIDEN van vis, vlees, groenten enz.
650 W B
EREIDING VAN gerechten die u tijdens het opwarmen niet kunt roeren.
500 W
V
OORZICHTIG bereiden van eiwitrijke sauzen, kaas- en eiergerechten en voor het afmaken
van casseroles.
350 W L
ATEN SUDDEREN VAN stoofschotels, smelten van boter.
160 W O
NTDOOIEN.
90 W Z
ACHT laten worden van boter, kaas en ijs.
10
NL
GEBRUIK DEZE FUNCTIE voor het snel opwarmen van voedsel dat veel water bevat zoals heldere
soepen, ko e of thee.
JET START
q
DRAAI DE FUNCTIEKNOP NAAR de magnetronstand.
w
DRUK OP DE STARTTOETS.
DEZE FUNCTIE START AUTOMATISCH met een standaardvermogen (750W) en een bereidingstijd van
30 seconden. Elke keer dat de toets nogmaals wordt ingedrukt, wordt de tijd met 30 seconden
verlengd. U kunt de bereidingstijd ook verlengen of verkorten door de instelknop te draaien,
nadat de functie is gestart.
HANDMATIG ONTDOOIEN
VOLG DE WERKWIJZE voor "bereiden en opwarmen
met de magnetron" en kies vermogensniveau
160 W wanneer u handmatig ontdooit.
CONTROLEER EN INSPECTEER HET VOEDSEL REGELMATIG.
Ervaring zal u leren hoeveel tijd nodig is voor
verschillende hoeveelheden voedsel.
D
RAAI GROTE STUKKEN halverwege het ontdooien
om.
BEVROREN VOEDSEL IN PLASTIC ZAKJES, plastic folie of
verpakkingen van karton kan rechtstreeks in
de oven geplaatst worden wanneer de
verpakking geen metalen delen bevat
(b.v. metalen bindstrips).
D
E VORM VAN DE VERPAKKING IS van invloed
op de ontdooitijd. Platte pakjes
ontdooien sneller dan grote blokken.
H
AAL STUKKEN UIT ELKAAR wanneer ze beginnen te
ontdooien.
Afzonderlijke plakken ontdooien sneller.
S
CHEID VERSCHILLENDE STUKKEN VOEDSEL
met stukjes aluminiumfolie
wanneer ze warm beginnen te
worden (b.v. kippenpoten en
vleugeltjes).
G
EKOOKT VOEDSEL, STOOFSCHOTELS EN
VLEESSAUZEN ontdooien beter als u ze
tijdens het ontdooien doorroert.
W
ANNEER U ONTDOOIT is het beter het
voedsel iets bevroren te laten en het
voedsel even te laten staan om het
ontdooiproces te voltooien.
ALS U HET VOEDSEL NA HET ONTDOOIEN EVEN LAAT
STAAN WORDT HET RESULTAAT ALTIJD BETER, omdat de
temperatuur gelijkmatiger door het voedsel
verdeeld wordt.
q
w
11
NL
JET DEFROST
GEBRUIK DEZE FUNCTIE voor het ontdooien van vlees, gevogelte, vis, groente en brood.
BIJ GEBRUIK VAN DE JET DEFROST-FUNCTIE moet het nettogewicht van het voedsel bekend zijn. Deze
functie mag alleen worden gebruikt als het gewicht tussen 100 g - 3 kg ligt; zie de Jet Defrost-
tabel.
PLAATS HET VOEDSEL altijd op het glazen draaiplateau.
q
DRAAI DE FUNCTIEKNOP naar de stand Jet Defrost .
w
DRAAI DE -/+ KNOP om de voedingsgroep in te stellen.
e
DRUK OP DE OK-TOETS om te bevestigen. (De gewichtssegmenten gaan knipperen.)
r
DRAAI DE -/+ KNOP om het gewicht van het voedsel in te stellen.
t
DRUK OP DE STARTTOETS.
H
ALVERWEGE HET ONTDOOIEN stopt de oven en wordt TURN FOOD (voedsel omdraaien) weergegeven.
Open de deur.
Draai het voedsel om.
Sluit de deur en start opnieuw door de starttoets in te drukken.
OPMERKING: de oven gaat automatisch verder na 2 minuten als het voedsel niet wordt omgedraaid.
In dit geval zal het ontdooien langer duren.
t
e
w
q
r
12
NL
BEVROREN VOEDSEL:
ALS HET GEWICHT LAGER OF HOGER IS DAN HET
AANBEVOLEN GEWICHT: Volg de werkwijze
voor “Bereiden en opwarmen met de
magnetron en kies 160 W voor het
ontdooien.
BEVROREN VOEDSEL:
ALS HET VOEDSEL EEN HOGERE TEMPERATUUR
HEEFT dan de diepvriestemperatuur (-
18°C), moet een lager voedselgewicht
worden gekozen.
A
LS HET VOEDSEL EEN LAGERE TEMPERATUUR
HEEFT dan de diepvriestemperatuur
(-18°C), moet een hoger
voedselgewicht worden gekozen.
JET DEFROST
VOEDINGSGROEP HOEVEELHEID TIPS
q
VLEES 100 G - 2 KG Gehakt, koteletten, biefstuk of braadvlees.
w
GEVOGELTE 100 G - 3 KG Hele kip, in stukken of  lets.
e
VIS 100 G - 2 KG Heel, moten of  lets.
r
GROENTEN 100 G - 2 KG Gemengde groenten, doperwten, broccoli enz.
t
BROOD 100 G - 2 KG Heel brood, zoete broodjes en kadetjes.
V
OOR VOEDSEL DAT NIET IN DEZE TABEL wordt genoemd of dat minder of meer weegt dan het
aanbevolen gewicht, moet u de procedure voor “Bereiden en opwarmen met de magnetron“
aanhouden en 160 W kiezen voor het ontdooien.
13
NL
GRILL
GEBRUIK DEZE FUNCTIE om snel een mooi bruin korstje te geven aan het gerecht.
q
DRAAI DE FUNCTIEKNOP naar de Grill-stand.
w
DRAAI DE -/+ KNOP om de bereidingstijd in te stellen.
e
DRUK OP DE STARTTOETS.
G
ERECHTEN ALS KAAS, TOSTI'S, STEAKS EN WORSTJES plaatst u op het hoge rooster.
C
ONTROLEER VOOR GEBRUIK VAN DEZE FUNCTIE OF HET KOOKGEREI dat u gebruikt hittebestendig is.
G
EBRUIK GEEN PLASTIC KOOKGEREI bij het grillen. Dit smelt. Kookgerei van hout of papier is evenmin
geschikt.
LET EROP DAT U DE PLAAT onder het grillelement niet aanraakt.
e
w
q
14
NL
GRILL COMBI
GEBRUIK DEZE FUNCTIE om gerechten als gratins, lasagne, gevogelte en gebakken aardappelen te bereiden.
q
DRAAI DE FUNCTIEKNOP naar de Grill Combi-stand.
w
DRAAI DE -/+ KNOP om het magnetronvermogen in te stellen.
e
DRUK OP DE OK-TOETS om te bevestigen. (De tijdsegmenten gaan knipperen.)
r
DRAAI DE -/+ KNOP om de bereidingstijd in te stellen.
t
DRUK OP DE STARTTOETS.
B
IJ GEBRUIK VAN DE GRILL is het maximale vermogensniveau van de magnetron beperkt door een
fabrieksinstelling.
PLAATS BIJ HET KOKEN MET DEZE FUNCTIE HET VOEDSEL op het hoge rooster of op het glazen draaiplateau.
H
ET IS MOGELIJK de magnetronstraling uit te schakelen door het magnetronvermogen te verladen
naar?0?W. Druk tweemaal op de terug-knop en draai de -/+ knop. Bij 0 W schakelt de oven over op
de zelfstandige grillfunctie.
HET JUISTE VERMOGEN KIEZEN
CONTROLEER VOOR GEBRUIK VAN DEZE FUNCTIE OF HET KOOKGEREI dat u gebruikt magnetron- en hittebestendig is.
G
EBRUIK GEEN PLASTIC KOOKGEREI bij het grillen. Dit smelt. Kookgerei van hout of papier is evenmin
geschikt.
LET EROP DAT U DE PLAAT onder het grillelement niet aanraakt.
e
w
q
r
t
GRILL COMBI
V
ERMOGEN AANBEVOLEN GEBRUIK:
650 W B
EREIDEN VAN gegratineerde groenteschotels
350 - 500 W B
EREIDEN VAN gevogelte en lasagne
160 - 350 W B
EREIDEN VAN vis en bevroren gegratineerde gerechten
160 W BEREIDEN VAN vlees
90 W G
RATINEREN VAN fruit
0 W A
LLEEN EEN BRUIN KORSTJE GEVEN tijdens de bereiding
15
NL
CRISP
MET DEZE FUNCTIE kunt u pizza's en andere deegwaren bereiden en opwarmen. De functie is ook
geschikt voor het bakken van spek, eieren, worstjes, hamburgers enz.
V
ERZEKER u ervan dat de crispplaat goed in het midden van het glazen draaiplateau is geplaatst.
G
EBRUIK OVENHANDSCHOENEN
of de bijgeleverde speciale crisphandgreep om de hete crispplaat uit de oven
te halen.
L
ET EROP DAT U DE PLAAT onder het grillelement niet aanraakt.
P
LAATS DE HETE CRISPPLAAT NIET op een oppervlak dat gevoelig is voor warmte.
D
E OVEN EN DE CRISPPLAAT worden heet wanneer u deze functie gebruikt.
q
DRAAI DE FUNCTIEKNOP naar de Crisp-stand.
w
DRAAI DE -/+ KNOP om de bereidingstijd in te stellen.
e
DRUK OP DE STARTTOETS.
H
ET IS NIET MOGELIJK om het vermogenniveau te veranderen of om de grill in en uit te schakelen
terwijl de crispfunctie wordt gebruikt.
G
EBRUIK ALLEEN DE bijgeleverde crispplaat bij deze functie. Andere verkrijgbare crispplaten zullen
bij gebruik niet het juiste resultaat geven.
D
E OVEN WERKT AUTOMATISCH met magnetron en grill om de crispplaat op te warmen. Daardoor komt
de crispplaat zeer snel op temperatuur en wordt het voedsel bruin en krokant.
e
w
q
16
NL
FORCED AIR
GEBRUIK DEZE FUNCTIE voor het bereiden van meringues, koekjes, cake, soufflés, gevogelte en
geroosterd vlees.
q
DRAAI DE FUNCTIEKNOP naar de Forced Air-stand. (De temperatuurcijfers gaan knipperen.)
w
DRAAI DE -/+ KNOP om de gewenste temperatuur in te stellen.
e
DRUK OP DE OK-TOETS om te bevestigen. (De tijdsegmenten gaan knipperen.)
r
DRAAI DE -/+ KNOP om de bereidingstijd in te stellen.
t
DRUK OP DE STARTTOETS.
G
EBRUIK HET LAGE ROOSTER om voedsel op te plaatsen zodat de lucht ongehinderd om het voedsel
kan circuleren.
GEBRUIK DE BAKPLAAT voor het bakken van kleine producten, zoals koekjes of broodjes.
TIJDENS DE BEREIDING kan de bereidingstijd worden aangepast door de -/+ knop te draaien en de
temperatuur door de terug-knop tweemaal in te drukken en vervolgens de -/+ knop te draaien.
Als de terug-toets tijdens de bereiding tweemaal wordt ingedrukt, gaan de temperatuurcijfers
knopperen. De nieuwe temperatuurinstelling gaat in nadat de OK-toets is ingedrukt. Zodra de
temperatuurcijfers ononderbroken branden, is de nieuwe instelling van kracht.
CONTROLEER VOOR GEBRUIK VAN DEZE FUNCTIE OF HET KOOKGEREI dat u gebruikt ovenbestendig is.
e
w
q
r
t
17
NL
FORCED AIR COMBI
V
ERMOGEN AANBEVOLEN GEBRUIK:
350 W
B
EREIDEN VAN gevogelte, aardappelen
in de schil, lasagne en vis
160 W
B
EREIDEN VAN geroosterd vlees en
vruchtentaarten
90 W B
EREIDEN VAN taarten en gebak
e
w
q
r
t
y
u
FORCED AIR COMBI
q
DRAAI DE FUNCTIEKNOP Naar de stand Forced Air+MW.
w
DRAAI DE -/+ KNOP om de gewenste temperatuur in te stellen.
e
DRUK OP DE OK-TOETS om te bevestigen. (De cijfers van het magnetronvermogen knipperen.)
r
DRAAI DE -/+ KNOP om het magnetronvermogen in stellen.
t
DRUK OP DE OK-TOETS om te bevestigen. (De tijdsegmenten gaan knipperen.)
y
DRAAI DE -/+ KNOP om de bereidingstijd in te stellen.
u
DRUK OP DE STARTTOETS.
G
EBRUIK HET LAGE ROOSTER om voedsel op te plaatsen zodat de lucht ongehinderd om het voedsel
kan circuleren.
T
IJDENS DE BEREIDING kan de bereidingstijd worden aangepast door de -/+ knop te draaien en
de temperatuur door de terug-knop driemaal of tweemaal in te drukken en vervolgens de -/+
knop te draaien. De nieuwe instellingen voor de temperatuur en het vermogen gaan in nadat
de OK-toets is ingedrukt. Zodra de cijfers van de temperatuur en het magnetronvermogen
ononderbroken branden, is de nieuwe instelling van kracht.
H
ET MAXIMALE VERMOGEN VAN DE MAGNETRON bij gebruik van de functie Forced Air Combi wordt
begrensd door een fabrieksinstelling.
G
EBRUIK DEZE FUNCTIE voor het bereiden van geroosterd vlees, gevogelte, aardappelen in de schil,
diepvriesvoedsel, cake, gebak, vis en pudding.
CONTROLEER VOOR GEBRUIK VAN DEZE FUNCTIE OF HET KOOKGEREI dat u gebruikt magnetron- en
ovenbestendig is.
HET JUISTE VERMOGEN KIEZEN
18
NL
QUICK HEAT
WANNEER HET VERWARMINGSPROCES IS GESTART KAN de temperatuur eenvoudig worden aangepast door
de instelknop te draaien.
TIJDENS HET VERWARMINGSPROCES bewegen de symbolen op het display, wordt “HEATING UP” weergegeven
en wordt de voortgangsbalk weergegeven tot de ingestelde temperatuur bereikt is.
ALS DE TEMPERATUUR IS BEREIKT, wordt “END“ weergegeven. De oven past de Forced Air-functie nog
10 minuten toe om de bereikte temperatuur te handhaven. Er kunnen op dit moment geen
bereidingsparameters worden ingesteld.
q
DRAAI DE FUNCTIEKNOP naar de Quick Heat-stand. (De temperatuurcijfers gaan knipperen.)
w
DRAAI DE -/+ KNOP om de gewenste temperatuur in te stellen.
e
DRUK OP DE STARTTOETS.
G
EBRUIK DEZE FUNCTIE om de lege oven voor te verwarmen.
ZET GEEN VOEDSEL in de oven vóór of tijdens het voorverwarmen. Dit zal door de hoge temperatuur
verbranden.
HET VOORVERWARMEN moet altijd worden uitgevoerd met een lege oven.
e
w
q
19
NL
VOEDINGSGROEP HOEVEELHEID TIPS
q
PATAT, BEVROREN 250 G - 600 G
Verdeel de frites gelijkmatig over de crispplaat. Als
u knapperigere frites wilt, bestrooit u de frites met
zout. De frites kunnen omgekeerd worden als de tijd
wordt weergegeven.
w
PANPIZZA, BEVROREN 300 G - 800 G Voor pizza's met een dikke bodem.
e
DUNNE PIZZA, BEVROREN 250 G - 500 G Voor pizza's met een dunne bodem.
r
KIPPENVLEUGELS,
BEVROREN
250 G - 600 G Verdeel de kippenvleugels gelijkmatig over de crispplaat.
V
OOR VOEDSEL DAT NIET IN DEZE TABEL wordt genoemd en waarvan het gewicht minder of meer is dan
het aanbevolen gewicht, moet u de procedure voor de handmatige crispfunctie aanhouden.
r
t
6
TH
SENSE CRISP
GEBRUIK DEZE FUNCTIE OM uw voedsel snel van diepvries- tot serveertemperatuur op te warmen. Deze
functie wordt uitsluitend gebruikt voor kant-en-klaar diepvriesvoedsel.
q
DRAAI DE FUNCTIEKNOP naar de Sense Cook-stand.
w
DRAAI DE -/+ KNOP om 6
th
Sense Crisp te selecteren.
e
DRUK OP DE OK-TOETS om te bevestigen.
r
DRAAI DE -/+ KNOP om de voedingsgroep in te stellen.
t
DRUK OP DE OK-TOETS om te bevestigen.
y
DRUK OP DE STARTTOETS.
ALLEEN HET VOEDSEL mag op de crispplaat worden gelegd.
Z
ET GEEN BAKJES of omhulsels op de crispplaat!
GEBRUIK ALLEEN DE bijgeleverde crispplaat bij deze functie. Andere verkrijgbare
crispplaten zullen bij gebruik niet het juiste resultaat geven.
GEBRUIK OVENHANDSCHOENEN
of de bijgeleverde speciale crisphandgreep om de hete crispplaat uit de oven te halen.
H
ET PROGRAMMA MAG NIET worden onderbroken zolang “ ” wordt weergegeven.
H
ET PROGRAMMA MAG worden onderbroken wanneer de tijd wordt weergegeven.
e
w
q
20
NL
r
t
e
w
q
DEK HET VOEDSEL ALTIJD AF MET EEN DEKSEL. Controleer voor gebruik of de schaal en het deksel geschikt zijn
voor gebruik in de magnetron. Als u geen deksel heeft dat de gekozen schaal kan afdekken, kunt u in
plaats ervan een bord gebruiken. Dit moet dan met de onderkant naar de schaal worden geplaatst.
G
EBRUIK GEEN plastic of aluminium folie voor het afdekken van het voedsel.
D
E GEBRUIKTE SCHALEN mogen niet meer dan halfvol zijn. Als u grote hoeveelheden wilt koken, dan moet u
een grotere schaal kiezen om te voorkomen dat hij meer dan halfvol zit. Zo voorkomt u overkoken.
B
EREIDEN VAN GROENTEN
Doe de groenten in het stoomrooster. Giet 50-100 ml water in het onderste deel van de
stoompan. Doe het deksel op de pan en stel de tijd in.
Zachte groenten, zoals broccoli en prei, moeten 2 tot 3 minuten worden gekookt.
Hardere groenten, zoals wortels en aardappels, moeten 4 tot 5 minuten worden gekookt.
B
EREIDEN VAN RIJST
Volg de aanwijzingen voor kooktijd en hoeveelheid water en rijst. Doe de ingrediënten in het
onderste deel, plaats het deksel en stel de tijd in.
G
EBRUIK DEZE FUNCTIE voor voedsel zoals groenten, vis, rijst en pasta.
DEZE FUNCTIE WERKT IN 2 STAPPEN.
* BIJ DE EERSTE STAP WORDT HET VOEDSEL snel op kooktemperatuur gebracht.
* DE TWEEDE STAP STELT automatisch de temperatuur bij om het voedsel te laten sudderen, en om overkoken
te vermijden. Op het display wordt op dit moment de stoomtijd en het aftellen weergegeven.
6
TH
SENSE STEAM
q
DRAAI DE FUNCTIEKNOP naar de Sense Cook-stand.
w
DRAAI DE -/+ KNOP om 6
th
Sense Steam te selecteren.
e
DRUK OP DE OK-TOETS om te bevestigen.
r
DRAAI DE -/+ KNOP OM de bereidingstijd in te stellen. (Als de tijd niet wordt ingesteld, dat wordt het
programma alleen uitgevoerd tot het kookpunt is bereikt, en wordt de oven daarna uitgeschakeld).
t
Druk op de starttoets.
D
E STOOMPAN is uitsluitend ontworpen om te worden gebruikt bij magnetronfunctie!
GEBRUIK DEZE NOOIT met een andere functie.
G
EBRUIK VAN DE STOOMPAN in elke andere functie kan schade veroorzaken.
CONTROLEER ALTIJD of het draaiplateau vrij kan draaien voordat u de oven start.
PLAATS de stoompan altijd op het glazen draaiplateau.
21
NL
e
w
q
6
TH
SENSE REHEAT
GEBRUIK DEZE FUNCTIE voor het opwarmen van reeds bereid voedsel, zowel diepvries, koud als op
kamertemperatuur.
Plaats het voedsel op een bord of schaal die magnetronbestendig en ovenvast is.
H
ET PROGRAMMA MAG worden onderbroken wanneer de tijd wordt weergegeven.
WANNEER U een maaltijd in de koelkast bewaart of op een bord om te worden verwarmd, legt u het
dikkere voedsel aan de buitenkant en het dunnere in het midden.
LEG DUNNE PLAKJES VLEES boven op elkaar of laat ze overlappen.
DIKKERE PLAKKEN, bijvoorbeeld gehaktbrood en worst, moeten dicht bij elkaar
worden gelegd.
NAGAARTIJD
1-2 minuten nagaartijd zorgt altijd voor een beter resultaat, met name bij bevroren voedsel.
GEBRUIK ALTIJD HET BIJGELEVERDE DEKSEL bij deze functie, behalve bij het verwarmen van
soepen, want daarvoor is dit deksel niet nodig Als het voedsel zodanig verpakt is
dat het niet afgedekt kan worden, moet de verpakking op 2-3 plaatsen worden
ingesneden om de druk te laten ontsnappen tijdens het verwarmen.
DRUK OPHEFFEN
PLASTIC FOLIE moet worden ingeprikt met een vork om de druk op te heffen en zo openbarsten te
voorkomen. Tijdens het verhitten vindt namelijk stoomvorming plaats.
HET NETTOGEWICHT moet tussen 250 - 600 g blijven wanneer deze functie wordt gebruikt. Anders
dient u de handmatige functie te gebruiken om het beste resultaat te bereiken.
ZORG dat de oven op kamertemperatuur is voordat u deze functie gebruikt, om het beste resultaat
te bereiken.
q
DRAAI DE FUNCTIEKNOP naar de Sense Cook-stand.
w
DRAAI DE -/+ KNOP om 6
th
Sense Reheat te selecteren.
e
DRUK OP DE OK-TOETS om te bevestigen.
r
DRUK OP DE STARTTOETS.
HET PROGRAMMA MAG NIET worden onderbroken zolang “ ” wordt weergegeven.
22
NL
HULPCHEF
DEZE FUNCTIE voorziet in een eenvoudige manier om alle soorten voedsel uit de volgende tabel te bereiden.
q
DRAAI DE FUNCTIEKNOP naar de stand Assisted Mode.
w
DRAAI DE -/+ KNOP om het type voedsel te selecteren.
e
DRUK OP DE OK-TOETS om te bevestigen.
r
DRAAI DE -/+ KNOP om de voedselcategorie te selecteren.
t
DRUK OP DE OK-TOETS om te bevestigen.
y
OP DIT MOMENT wordt u via het display gevraagd de instelling voor de hoeveelheid in te
stellen. Dit is afhankelijk van de geselecteerde voedselcategorie.
Tijdinstelling
DRAAI DE -/+ KNOP om de bereidingstijd in te stellen en druk op de OK-toets om te bevestigen.
Hoeveelheid-instelling
DRAAI DE -/+ KNOP om de hoeveelheid in te stellen en druk op de OK-toets om te bevestigen.
Gewicht-instelling
DRAAI DE -/+ KNOP om het gewicht in te stellen en druk op de OK-toets om te bevestigen.
Gaarheid aanpassen
DRAAI -/+ KNOP om de gaarheid te wijzigen en druk op de OK-toets om te bevestigen.
OPMERKING: DE GAARHEID KAN WORDEN AANGEPAST tijdens de weergave van instructies die
voorafgaan aan het startpunt of binnen 20 seconden nadat de bereiding is gestart bij
bepaalde automatische functies.
u
DRUK OP DE STARTTOETS.
VOEDINGS
GROEP
VOEDINGS
GROEP
HOEVEEL
HEID
VOORBEREIDING ACCESSOIRES
VLEES
ROSBIEF
800 G -
1,5 KG
Kruid het vlees en plaats het in de oven als
deze is voorverwarmd. Draai het vlees als
dit wordt aangegeven. Stel voor Franse
rosbief de functie Doneness minus in.
Magnetron- en
ovenvaste schaal
op laag rooster
V
ARKENSG-
EBRAAD
800 G -
1,5 KG
Kruid het vlees en plaats het in een
onverwarmde oven. Draai het vlees als dit
wordt aangegeven.
Magnetron- en
ovenvaste schaal
op laag rooster
L
AMSG-
EBRAAD
1 KG - 1,5
KG
Kruid het vlees en plaats het in een
onverwarmde oven. Draai het vlees als dit
wordt aangegeven.
Magnetron- en
ovenvaste schaal
op laag rooster
K
ALFSG-
EBRAAD
800 G -
1,5 KG
Kruid het vlees en plaats het in de oven als
deze is voorverwarmd. Draai het vlees als
dit wordt aangegeven.
Magnetron- en
ovenvaste schaal
op laag rooster
SPARERIBS
700 G -
1,2 KG
Kruid de ribs en plaats ze in de crispplaat. Crispplaat
E
NTRECÔTE 2-4 STUKS
Borstel het vlees in met olie en plaats het in
een onverwarmde oven. Draai het vlees om
als dit wordt aangegeven. Kruid het vlees.
Hoog rek op
draaiplateau
23
NL
VOEDINGS
GROEP
VOEDINGS
GROEP
HOEVEEL
HEID
VOORBEREIDING ACCESSOIRES
VLEES
L
AMSKOTELET 2-6 STUKS
Borstel het vlees in met olie en
plaats het in de onverwarmde
oven. Draai het vlees om als dit
wordt aangegeven. Kruid het vlees.
Hoog rek op
draaiplateau
B
RAADWORST
200 G -
800 G
Vet de crispplaat licht in. Plaats de
worst als de plaat is voorverwarmd en
draai deze als dit wordt aangegeven.
Crispplaat
H
OTDOG,
GEKOOKT
4 - 8
STUKS
Giet 1 liter water in het onderste deel
van de stoompan en plaats het deksel.
Als er een pieptoon hoorbaar is, plaats
u de hotdogs en sluit u het deksel.
Onderste deel
stoompan en deksel
HAMBURGERS,
BEVROREN
100 G -
500 G
Vet de crispplaat licht in. Plaats
het vlees als de crispplaat is
voorverwarmd. Draai het vlees om
als dit wordt aangegeven.
Crispplaat
B
ACON
50 G -
150 G
Plaats het vlees als de crispplaat is
voorverwarmd en draai het als dit
wordt aangegeven.
Crispplaat
GEHAKTBROOD
4 - 8
PORTIES
Maak uw favoriete gehakt klaar in
de vorm van een brood.
Magnetron- en
ovenvaste schaal op
laag rooster
GEVO-
GELTE
G
EROOSTERDE
KIP
800 G -
1,5 KG
Kruid de kip en plaats deze in de
onverwarmde oven met de borst
omhoog.
Magnetron- en
ovenvaste schaal op
laag rooster
KIPFILET,
GESTOOMD
300 G -
800 G
Kruid de kipfilet en plaats deze
op het stoomrooster. Voeg 100 ml
water toe aan de bodem en sluit de
pan met het deksel.
Stoompan
K
IPFILET,
GEFRITUURD
300 G -
1 KG
Vet de crispplaat licht in. Kruid de
filets en plaats deze als de crispplaat
is voorverwarmd. Draai het voedsel
als dit wordt aangegeven.
Crispplaat
K
IPSTUKKEN
400 G -
1,2 KG
Kruid de stukken en plaats ze op
de crispplaat met de zijde met vel
omhoog.
Crispplaat
C
ONTROLEER OF DE KIP GAAR IS door met een tandenstoker in het dikste deel te prikken. Het sap met
kleurloos zijn. Als het nog roze is, verlengt u de bereidingstijd.
VIS
H
ELE VIS,
GEBAKKEN
600 G -
1,2 KG
Kruid de vis en borstel er wat
boter en ei op. Besprenkel de vis
eventueel met broodkruimels.
Magnetron- en
ovenvaste schaal op
laag rooster
H
ELE VIS,
GEKOOKT
600 G -
1,2 KG
Kruid de vis en voeg 100 ml
visbouillon toe. Met deksel bereiden.
Magnetronbestendige
schaal met deksel of
plastic folie als afdekking.
Plaats op draaiplateau.
HULPCHEF
24
NL
VOEDINGS
GROEP
VOEDINGS
GROEP
HOEVEEL
HEID
VOORBEREIDING ACCESSOIRES
VIS
F
ILETS 300 G -
800
G
Kruid de vis en plaats deze op het
stoomrooster. Voeg 100 ml water toe
aan de bodem en sluit de pan met het
deksel.
Stoompan
K
OTELETTEN,
GEFRITUURD
300 G -
800 G
Vet de crispplaat licht in. Kruid de
vis en plaats deze als de crispplaat is
voorverwarmd. Draai het voedsel als
dit wordt aangegeven.
Crispplaat
K
OTELETTEN,
GESTOOMD
300 G -
800
G
Kruid de vis en plaats deze op het
stoomrooster. Voeg 100 ml water toe
aan de bodem en sluit de pan met het
deksel.
Stoompan
GEGRATINEERD,
BEVROREN
600 G -
1,2KG
Verwijder eventueel aanwezig
aluminiumfolie.
Magnetron- en
ovenvaste schaal
op draaiplateau.
G
EPANEERDE
FILETS, BEVROREN
200 G -
600 G
Vet de crispplaat licht in. Plaats de vis
als de crispplaat is voorverwarmd.
Draai het voedsel als dit wordt
aangegeven.
Crispplaat
AARDAPPELEN
GEK. AARDAPPELEN 300 G -
1 KG
Plaats het voedsel in het onderste
gedeelte van de stoompan en voeg
100 ml water toe. Plaats het deksel.
Onderste deel
stoompan en
deksel
G
EB. AARDAPPELEN 200 G -
1 KG
Was de aardappelen en prik ze in.
Draai de aardappelen om als dit
wordt aangegeven.
Magnetron- en
ovenvaste schaal
op draaiplateau
GEGRATINEERD 4 - 8
PORTIES
Snijd de rauwe aardappelen in
schijven en vermeng ze met uien.
Kruid de aardappelen met zout,
peper en knoflook en giet de room
erover. Besprenkel het geheel met
kaas.
Magnetron- en
ovenvaste schaal
op laag rooster
P
ATAT, BEVROREN 300 G -
600 G
Bestrooi de frites met zout voor de
bereiding.
Crispplaat
AARDAP. PARTJES 300 G -
800 G
Schil de aardappelen en snijd ze in
partjes. Kruid de schijfjes en vet de
crispplaat licht in met olie en druppel
er wat olie bovenop. Roer de partjes
om als dit wordt aangegeven.
Crispplaat
GROENTEN
G
ROENTEN,
BEVROREN
300 G -
800 G
Plaats de pan op het stoomrooster.
Voeg 100 ml water toe aan de
bodem en sluit de pan met het
deksel.
Stoompan
WORTELEN 200 G -
500 G
Plaats de pan op het stoomrooster.
Voeg 100 ml water toe aan de
bodem en sluit de pan met het
deksel.
Stoompan
HULPCHEF
25
NL
VOEDINGS
GROEP
VOEDINGS
GROEP
HOEVEEL
HEID
VOORBEREIDING ACCESSOIRES
GROENTEN
GROENE BONEN 200 G -
500 G
Plaats het voedsel in het onderste gedeelte
van de stoompan en voeg 100 ml water toe.
Plaats het deksel.
Onderste deel
stoompan en deksel
B
ROCCOLI 200 G -
500
G
Plaats de pan op het stoomrooster. Voeg 100
ml water toe aan de bodem en sluit de pan
met het deksel.
Stoompan
B
LOEMKOOL 200 G -
500 G
Plaats de pan op het stoomrooster. Voeg 100
ml water toe aan de bodem en sluit de pan
met het deksel.
Stoompan
G
EGRATINEERD,
BEVROREN
400 G -
800 G
Verwijder eventueel aanwezig
aluminiumfolie.
Magnetron- en
ovenvaste schaal op
draaiplateau
P
EPER,
GESTOOMD
200 G -
500 G
Plaats de pan op het stoomrooster. Voeg 100
ml water toe aan de bodem en sluit de pan
met het deksel.
Stoompan
P
EPER,
GEFRITUURD
200 G -
500
G
Vet de crispplaat licht in. Plaats het gesneden
voedsel als de crispplaat is voorverwarmd.
Kruid de paprika en besprenkel deze met
olie. Roer het voedsel om als dit wordt
aangegeven.
Crispplaat
A
UBERGINE 300 G -
800 G
Snijd de aubergine doormidden en bestrooi
de helften met zout dat u even laat intrekken.
Vet de crispplaat licht in met olie en plaats het
voedsel als de crispplaat is voorverwarmd.
Draai de aubergine om als dit wordt
aangegeven.
Crispplaat
P
OMPOEN,
GESTOOMD
200 G -
500 G
Plaats de pan op het stoomrooster. Voeg 100
ml water toe aan de bodem en sluit de pan
met het deksel.
Stoompan
M
AÏSKOLVEN 300 G -
1 KG
Plaats de pan op het stoomrooster. Voeg 100
ml water toe aan de bodem en sluit de pan
met het deksel.
Stoompan
T
OMATEN 300 G -
800 G
Snijd de tomaten doormidden, kruid de
helften en besprenkel ze met kaas.
Magnetron- en
ovenvaste schaal op
laag rooster
RIJST
RIJST, GEKOOKT 100 -
400 ML
Stel de aanbevolen bereidingstijd in voor
de rijst. Voeg water en rijst zoals wordt
aangegeven, toe aan het onderste gedeelte
en plaats het deksel.
Onderste deel
stoompan en deksel
R
IJSTEPAP 2-4
PORTIES
Plaats rijst en water in het onderste deel van
de stoompan. Plaats het deksel. Voeg melk
toe als dit wordt aangegeven en vervolg de
bereiding. Gebruik voor 2 porties 75 ml rijst,
200 ml water en 400 ml melk. Gebruik voor 4
porties 150 ml rijst, 300 ml water en 600-700
ml melk.
Onderste deel
stoompan en deksel
H
AVERMOUTPAP 1-2
PORTIES
Vermeng havermoutvlokken met zout
en water volgens de aanwijzingen op de
verpakking voor bereiding in de magnetron.
Magnetronbestendig
bord of schaal
zonder deksel
HULPCHEF
26
NL
VOEDINGS
GROEP
VOEDINGS
GROEP
HOEVEEL
HEID
VOORBEREIDING ACCESSOIRES
PASTA
P
ASTA, GEKOOKT 1-4
PORTIES
Stel de aanbevolen bereidingstijd in voor de
pasta. Giet water in het onderste deel van de
stoompan. Plaats het deksel. Voeg de pasta
toe als dit wordt aangegeven en kook deze
met het deksel gesloten.
Onderste deel
stoompan en
deksel
L
ASAGNE 4 - 8
PORTIES
Bereid uw favoriete recept of volg het
recept op de verpakking van de lasagne.
Magnetron- en
ovenvaste schaal
op laag rooster
B
EVROREN
LASAGNE
500 G -
1,2 KG
Verwijder eventueel aanwezig
aluminiumfolie.
Magnetron- en
ovenvaste schaal
op laag rooster
PIZZA/
PASTEI
E
IGENGEM. PIZZA 1 BAKSEL
Maak deeg van 150 ml water, 15 g verse
gist, 200 - 225 g bloem, zout en olie.
Laat dit rijzen. Rol het deeg uit op een
ingevette crispplaat en prik het in. Voeg
toppings als tomaten, mozzarella, kaas en
ham toe.
Crispplaat
D
UNNE PIZZA,
BEVROREN
250 G -
500 G
Verwijder de verpakking. Crispplaat
PANPIZZA,
BEVROREN
300 G -
800 G
Verwijder de verpakking. Crispplaat
PIZZA, GEKOELD 200 G -
500 G
Plaats de pizza als de crispplaat is
voorverwarmd.
Crispplaat
Q
UICHE LORRAINE 1 BAKSEL Bereid het deeg (250 g bloem, 150 g boter
+ 2½ el water) of gebruik kant-en-klaar
deeg (400 - 450 g). Plaats het deeg op de
crispplaat. Prik het deeg in. Bak het deeg
voor. Als de oven het aangeeft, voegt u de
vulling toe. Voeg 200 g ham en 175 g kaas
toe en giet hier een mengsel van 3 eieren
en 300 ml room over. Plaats het geheel in
de oven en vervolg de bereiding.
Crispplaat
QUICHE,
BEVROREN
200 G -
800 G
Verwijder de verpakking. Crispplaat
DESSERTS
F
RUITPASTEI,
EIGENGEMAAKT
1 BAKSEL Maak deeg van 180 g bloem, 125 g boter
en 1 ei (of gebruik kant-en-klaar deeg).
Plaats het deeg op de crispplaat en vul
het met 700-800 g gesneden appel
vermengd met suiker en kaneel.
Crispplaat
BEVR.
FRUITPASTEI
400 G -
800 G
Verwijder de verpakking. Crispplaat
G
EBAKKEN
APPELS
4-8 STUKS Verwijder de klokhuizen en vul de appels
met marsepein of kaneel, suiker en boter.
Magnetron- en
ovenvaste schaal
op draaiplateau
HULPCHEF
27
NL
VOEDINGS
GROEP
VOEDINGS
GROEP
HOEVEEL
HEID
VOORBEREIDING ACCESSOIRES
DESSERTS
F
RUITCOMPÔTE 300 -
800
ML
Pel en ontkern het fruit en snijd het
in stukken. Plaats de pan op het
stoomrooster. Voeg 100 ml water toe aan
de bodem en sluit de pan met het deksel.
Stoompan
C
RÈME BRÛLÉE 2 - 6
PORTIES
Verwarm voor 4 porties 100 ml room + 200
ml melk. Klop 2 eieren + 2 eidooiers met 3
eetlepels suiker en 1 theelepel vanille. Klop
de hete vloeistof door de eieren Verdeel
het mengsel over 4 schaaltjes (magnetron-
en ovenvast) en plaats ze in de crispplaat.
Kook ½ liter water en giet dit naast de
schaaltjes in de crispplaat. Verwarmen en
laten afkoelen. Sprenkel er bruine suiker
bovenop of gebruik witte suiker en maak
deze bruin met behulp van de brander.
Magnetron- en
ovenvaste schaal
op crispplaat
S
OUFFLÉ 2 - 6
PORTIES
Maak een soufflé met citroen,
chocolade of fruit en giet het mengsel
in een ovenvaste schaal met een hoge
rand. Plaats het voedsel als dit wordt
aangegeven.
Ovenvaste schaal
op laag rooster
BROOD/
CAKE
BOTERHAM 1-2 STUKS Bereid het deeg volgens uw favoriete
recept voor een licht brood. Plaats het op
de bakplaat om het te laten rijzen. Plaats
het voedsel als de oven is voorverwarmd.
Bakplaat
B
ROODJES 1 BAKSEL Bereid het deeg volgens uw favoriete
recept voor een licht brood. Maak rolletjes
en plaats ze op de bakplaat om ze te laten
rijzen. Plaats het voedsel als de oven is
voorverwarmd.
Bakplaat
BEVR.
BROODJES
1 BAKSEL Plaats het voedsel als de oven is
voorverwarmd.
Bakplaat
VOORGEBAKKEN
BROODJES
1 BAKSEL Vacuümverpakte broodjes. Plaats het
voedsel als de oven is voorverwarmd.
Bakplaat
B
ROODJES IN
BLIK
1 BAKSEL Voor broodjes als croissants in blik,
verwijdert u het deeg uit de verpakking
en rolt u het deeg volgens de instructies.
Plaats het voedsel als de oven is
voorverwarmd.
Bakplaat
SCONES 1 BAKSEL Vorm een lange scone of maak kleinere
scones op de ingevette crispplaat.
Crispplaat
M
OSCOVISCH
GEBAK
1 BAKSEL Maak een recept met een totaalgewicht
van 700 - 800 g. Plaats de cake als de oven
is voorverwarmd.
Magnetron-
en ovenvaste
cakevorm op
laag rooster
MUFFINS 1 BAKSEL Maak beslag voor 16 - 18 stuks en vul
papieren vormpjes. Plaats het voedsel als
de oven is voorverwarmd.
Bakplaat
HULPCHEF
28
NL
VOEDINGS
GROEP
VOEDINGS
GROEP
HOEVEEL
HEID
VOORBEREIDING ACCESSOIRES
BROOD/
CAKE
K
OEKJES 1 BAKSEL Leg de koekjes op bakpapier en plaats
ze als de oven is voorverwarmd.
Bakplaat
M
ERINGUES 1 BAKSEL Maak een baksel van 2 eiwitten, 80
g suiker en 100g gedroogde kokos.
Bestrooi dit met vanille en amandelolie.
Vorm 20-24 stuks op een ingevette
bakplaat of bakpapier. Plaats het
voedsel als de oven is voorverwarmd.
Bakplaat
SNACKS
P
OPCORN 90 G -
100
G
Plaats de zak op het draaiplateau.
Bereid slechts één zak per keer.
G
EROOST. NOTEN 50 G -
200 G
Plaats de noten als de crispplaat is
voorverwarmd. Roer de noten om als
dit wordt aangegeven.
Crispplaat
K
IPPENVLEUGELS,
BEVROREN
300 G -
600 G
Verwijder de verpakking Crispplaat
N
UGGETS,
BEVROREN
250 G -
600 G
Plaats de nuggets als de crispplaat is
voorverwarmd. Draai de nuggets om als
dit wordt aangegeven.
Crispplaat
V
OOR EEN GROTE HOEVEELHEID/GROTE STUKKEN VOEDSEL zoals braadvlees en in de oven gebakken vis
wordt een nagaartijd van 8 - 10 minuten aangeraden. Voor voedsel als groenten, hotdogs en
gestoomde vis wordt een nagaartijd van 2 - 3 minuten aanbevolen.
HULPCHEF
29
NL
ONDERHOUD EN REINIGING
NORMAAL GESPROKEN IS SCHOONMAKEN de enige
vorm van onderhoud die nodig is. Tijdens het
schoonmaken moet de magnetron van de
netvoeding afgekoppeld zijn.
ALS DE OVEN niet goed wordt schoongehouden,
kan dit tot aantasting van het ovenoppervlak
leiden, hetgeen de levensduur van het
apparaat kan verkorten en mogelijk tot
gevaarlijke situaties kan leiden.
G
EBRUIK GEEN SCHUURMIDDELEN, schuursponsjes,
ruwe doeken, e.d. Deze kunnen
het bedieningspaneel
en het binnen- en
buitenoppervlak van de oven
beschadigen. Gebruik een doek met een mild
schoonmaakmiddel of een tissue met een spray
die geschikt is voor het schoonmaken van glas.
Sproei het schoonmaakmiddel op de tissue.
S
PRAY NIET direct op de oven.
VERWIJDER REGELMATIG, vooral als u
gemorst heeft, het draaiplateau
en de plateaudrager en maak de
bodem van de magnetron goed schoon.
DEZE OVEN IS ONTWORPEN om met draaiplateau te
worden gebruikt.
GEBRUIK de magnetron niet wanneer u het
draaiplateau eruit heeft genomen om het
schoon te maken.
GEBRUIK EEN ZACHTE, VOCHTIGE DOEK met een mild
reinigingsmiddel om de ovenruimte, voor- en
achterkant van de deur en de deursponning
schoon te maken.
ZORG ERVOOR DAT ER GEEN VET- of voedselresten in
de deursponning achterblijven.
IN GEVAL VAN HARDNEKKIGE vlekken laat u
gedurende 2 of 3 minuten een kopje water
in de oven koken. Vuil laat zich door de
stoomvorming makkelijker verwijderen.
U HEEFT GEEN LAST VAN LUCHTJES als u regelmatig een
kopje water met wat citroensap op het draaiplateau
plaatst en dit enkele minuten laat koken.
afbrandt, maar het plafond van de oven moet
wel regelmatig gereinigd worden. Dit moet
gebeuren met
een zachte, vochtige doek met
een mild reinigingsmiddel.
ALS DE GRILL NIET REGELMATIG WORDT GEBRUIKT,
moet deze 10 minuten per maand worden
ingeschakeld om spatten af te branden, om zo
het risico op brand te voorkomen.
GESCHIKT VOOR DE VAATWASMACHINE:
P
LATEAUDRAGER
DEKSEL
ZORGVULDIGE REINIGING:
D
E CRISPPLAAT moet worden
afgewassen in water met een
mild afwasmiddel. Sterk vervuilde gedeeltes
kunnen worden schoongemaakt met een
schuurdoekje en een mild reinigingsmiddel.
LAAT DE CRISPPLAAT ALTIJD afkoelen voordat u
deze schoonmaakt.
DOMPEL DE CRISPPLAAT NIET onder in water en
spoel de plaat niet af wanneer deze heet is.
Door snelle afkoeling kan de
crispplaat beschadigen.
GEBRUIK GEEN STAALWOLLEN
SPONSJES. Deze kunnen
krassen veroorzaken op het oppervlak.
G
EBRUIK GEEN SCHOONMAAKAPPARATEN DIE MET
STOOM WERKEN wanneer u de magnetron
schoonmaakt.
C
RISPHANDGREEP
ROOSTER
BAKPLAAT
G
LAZEN DRAAIPLATEAU
STOOMPAN
DE OVEN moet regelmatig
schoongemaakt worden en eventuele
etensresten moeten verwijderd worden.
H
ET GRILLELEMENT hoeft niet gereinigd te
worden omdat de intense hitte vetspatten
30
NL
STORINGEN OPSPOREN
ALS DE OVEN NIET WERKT, bel dan pas de
klantenservice als u gecontroleerd heeft of:
Het draaiplateau en de drager van het
draaiplateau op hun plaats zitten.
De stekker goed in het stopcontact zit.
De deur goed gesloten is.
De zekeringen in orde zijn en er stroom is.
De oven voldoende ventilatie heeft.
Wacht 10 minuten en probeer dan de oven
opnieuw te laten werken.
Open en sluit de deur voordat u het
opnieuw probeert.
Tijdens de werking in sommige functies,
kan het symbool “ ” op het display
verschijnen. Dit is normaal en geeft aan dat
de oven sommige berekeningen uitvoert
om een goed eindresultaat te verkrijgen.
ZO KUNT U ONNODIGE kosten besparen.
Als u de klantenservice belt, dient u het
serienummer en het typenummer van de
oven door te geven (zie het serviceplaatje).
Raadpleeg het garantieboekje voor nadere
informatie.
ALS HET NETSNOER MOET WORDEN VERVANGEN ,
moet dat gebeuren met
een origineel exemplaar,
dat verkrijgbaar is via
onze klantenservice. Het
netsnoer mag uitsluitend
door een bevoegde
onderhoudsmonteur worden
vervangen.
O
NDERHOUDSWERKZAAMHEDEN
MOGEN UITSLUITEND DOOR EEN
BEVOEGDE ONDERHOUDSMONTEUR
WORDEN UITGEVOERD.
Het is gevaarlijk voor
ongetrainde personen om
onderhoudswerkzaamheden of reparaties
uit te voeren waarbij beschermkappen
moeten worden verwijderd die
bescherming bieden tegen blootstelling
aan de energie van microgolven.
VERWIJDER GEEN BESCHERMKAPPEN.
MILIEUTIPS
DE VERPAKKING kan volledig
worden gerecycled, zoals
wordt aangegeven door
het recycling-symbool.
Voor de verwerking dienen
de plaatselijke voorschriften
te worden nageleefd. Houd
verpakkingsmateriaal (plastic zakken,
polystyreen enz.) buiten het bereik van
kinderen.
DIT APPARAAT is voorzien van het merkteken
volgens de Europese richtlijn 2002/96/EC
inzake Afgedankte Elektrische en Elektronische
Apparaten (AEEA). Door ervoor te zorgen dat
dit product op de juiste manier als afval wordt
verwerkt, helpt u mogelijk negatieve gevolgen
voor het milieu en de menselijke gezondheid te
voorkomen die anders zouden kunnen worden
veroorzaakt door een onjuiste verwerking van
dit product.
HET SYMBOOL op het product
of op de bijbehorende
documentatie geeft aan dat
dit product niet als huishoudelijk
afval mag worden behandeld. In
plaats daarvan moet het worden
afgegeven bij een verzamelpunt
voor recycling van elektrische
en elektronische apparaten.
AFDANKING moet
worden uitgevoerd
in overeenstemming met de plaatselijke
milieuvoorschriften voor afvalverwerking.
VOOR NADERE INFORMATIE over de behandeling,
terugwinning en recycling van dit product
wordt u verzocht contact op te nemen met
het stadskantoor in uw woonplaats, uw
afvalophaaldienst of de winkel waar u het
product heeft aangeschaft.
SNIJD DE VOEDINGSKABEL VAN HET APPARAAT DOOR
voordat u het apparaat afdankt, zodat het
onbruikbaar wordt.
31
NL
32
NL
NL
461965274281
IN OVEREENSTEMMING MET IEC 60705.
DE INTERNATIONALE ELEKTROTECHNISCHE COMMISSIE heeft een standaard ontworpen voor het
vergelijkend testen van verwarmingsprestaties van verschillende magnetronovens. Voor deze
oven adviseren wij het volgende:
SPECIALE OPMERKING
OM DE OVEN EN HET DISPLAY TE BESCHERMEN tegen oververhitting, wordt de temperatuur in de
deur gecontroleerd. Daarom kan de oven een afkoelprocedure beginnen als het risico
van oververhitting aanwezig is. De ventilator wordt wellicht ingeschakeld als Cooldown is
geactiveerd. Dit is normaal. Na deze procedure wordt de oven automatisch uitgeschakeld. Door
de deur te openen kan zonder schadelijke gevolgen voor de oven, de afkoelprocedure worden
onderbroken.
Test Hoeveelheid Geschatte tijdsduur Vermogen Ovenschaal
12.3.1 1000
G 11 MIN 750 W PYREX 3.227
12.3.2 475
G 5 MIN 750 W PYREX 3.827
12.3.3 900
G 15 MIN 750 W PYREX 3.838
12.3.4 1100
G 28 - 30 MIN HETELUCHT 200°C + 350 W PYREX 3.827
12.3.5 700
G 25 MIN HETELUCHT 200°C + 90 W PYREX 3.827
12.3.6 1000
G 30 - 32 MIN HETELUCHT 225°C + 350 W PYREX 3.827
13.3 500
G 2 MIN 12 SEC JET DEFROST
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32

Whirlpool JT379 INOX Gebruikershandleiding

Categorie
Magnetrons
Type
Gebruikershandleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor