Progress PBD46100X Recipe book

Type
Recipe book
Receptenboek
AUTOMATISCHE PROGRAMMA'S
Traditionele groenten
Kookgerei:
Elk soort kookgerei dat hittebestendig is
tot ten minste 100 °C kan worden
gebruikt.
Ingrediënten:
400 g bloemkool
200 g worteltjes
200 g koolrabi
200 g gele en rode paprika
Methode:
Spoel de bloemkool af en snijd de
bloemkool in roosjes. Schil de wortelen en
de koolrabi en snijd ze in kleine stukjes.
Was de paprika en snijd in reepjes. Plaats
alle groenten in een open schaal en kook
zonder water toe te voegen. Bij deze
bereidingswijze kunt u koken zonder zout
en andere kruiden.
Bereidingstijd in het apparaat: 35
minuten
Aardappelgratin
Ingrediënten:
1.000 g aardappelen
1 theelepel zout, peper en nootmuskaat
2 teentjes knoflook
200 g geraspte kaas
200 ml melk
200 ml room
4 eetlepels boter
Methode:
Schil de aardappelen, snijd ze in dunne
plakken, droog ze af en breng ze op smaak
met zout en peper.
Wrijf een ovenbestendige bakschaal in met
een teentje knoflook en vet de schaal
daarna in met boter.
Verspreid de helft van de gezouten
aardappelplakjes in de schaal en strooi er
wat geraspte kaas over. Leg de overige
aardappelschijfjes er bovenop en strooi de
rest van de kaas eroverheen.
Pers het tweede teentje knoflook en
vermeng dit met de melk en de room. Giet
het mengsel over de aardappels en
verspreid de rest van de boter in kleine
stukjes over de gratin.
Bereidingstijd in het apparaat: 65
minuten
Roosterhoogte: 2
Volkorenbrood
Ingrediënten:
500 g tarwebloem
250 g roggemeel
15 g zout
1 klein pakje droge gist
250 ml water
250 ml melk
Overige:
Bakplaat ingevet of belegd met
bakpapier
Methode:
Doe de tarwebloem, roggebloem en droge
gist in een grote kom.
Meng het water met de melk en het zout bij
de bloem. Alle ingrediënten tot een soepel
deeg kneden. Laat het deeg rijzen tot het
verdubbelt is in grootte.
Maak een lang brood en plaats het op de
bakplaat die is ingevet of bedekt met
bakpapier.
Laat het brood nogmaals met de helft
rijzen. Voor het bakken bestrooien met een
beetje bloem.
Bereidingstijd in het apparaat: 60
minuten
Roosterhoogte: 2
Voeg 300 ml water toe aan de waterlade.
Broodjes
Ingrediënten:
500 g meel, type 405
20 g verse gist of 1 pakje droge gist
(ongeveer 8 g)
300 ml water
10 g zout
2 Progress
Methode:
Meel en zout in een grote kom doen. De
gist oplossen in het water en toevoegen
aan het meel. Alle ingrediënten tot een
soepel deeg kneden. Laat het deeg rijzen
tot het verdubbelt is in grootte.
Snij het deeg in stukken, vorm er broodjes
van en leg deze op de ingevette bakplaat of
de patisserie-bakplaat (extra accessoire).
Broodjes nogmaals ongeveer 25 minuten
laten rijzen.
Voor het bakken de broodjes kruiselings
insnijden. Naar keuze bestrooien met
maanzaad, komijn of sesamzaad.
Vis
Ingrediënten:
600 - 700 g snoekbaars, zalm of
zeeforelfilet
150 g geraspte kaas
250 ml room
50 g paneermeel
1 theelepel dragon
peterselie, gehakt
zout, peper
citroen
boter
Methode:
Besprenkel de vis met citroensap en laat
het even intrekken, dep de vis dan droog
met keukenpapier. Bestrooi de visfilets
vervolgens aan beide zijden met zout en
peper. Leg de visfilets in de beboterde
ovenschaal.
Meng de geraspte kaas, de room,
broodkruimels, gehakte peterselie en
dragon samen. Verspreid het mengsel
direct over de visfilets en leg kleine stukjes
boter op het mengsel.
Bereidingstijd in het apparaat: 35
minuten
Roosterhoogte: 2
Gepocheerde vis (forel)
Ingrediënten:
4 forellen van elk 250 - 300 g
citroensap, peper, zout
Methode:
Was de forel grondig van binnen en buiten.
Druppel het citroensap over de forellen,
kruid de forellen en doe ze in roestvrijstalen
schalen voorzien van een zeef met twee
forellen per schaal. Serveer met
geroosterde amandelschilfers. Gestoomde
forelvariatie: Voordat u de forel in de
roestvrijstalen schalen voorzien van een
zeef plaatst, giet u er heet water en azijn
over.
Bereidingstijd in het apparaat: 30
minuten
Pruim knoedel
Ingrediënten:
Voor het deeg (de ingrediënten moeten
op kamertemperatuur zijn):
125 ml melk
20 g suiker
1 klein pakje droge gist (ongeveer 8 g)
300 g meel
30 g suiker
30 g boter
1 eierdooier
1 heel ei
1 pakje vanillesuiker (ongeveer 8 g)
een klein beetje citroenschil
pruimenjam
Na het koken:
50 g boter
50 g gemalen maanzaad
suikerglazuur
Overige:
ingevette schaal
Methode:
Plaats melk en suiker in een melkpannetje
en verwarm het mengsel op een kookring.
Voeg droge gist toe en roer het mengsel.
Laat het dan ongeveer 30 minuten staan.
Doe bloem, suiker, boter, eierdooier, ei,
vanillesuiker en een klein beetje citroenschil
in een roerkom. Voeg de melk en gist toe
en kneed het geheel tot een soepel deeg.
Bedek het deeg met een doek en laat het
nog eens 45 minuten rijzen. Snij het deeg
dan met behulp van een lepel in balletjes
(van ongeveer 80 g), druk de balletjes met
Progress 3
de hand plat en vul ze met een theelepel
pruimenjam. Trek de randen van het deeg
omhoog en bedek de jam met deeg. Vorm
het deeg dan in een bal. Leg de ballen op
een ingevette schaal, bedek ze en laat ze
nog eens 45 minuten rijzen. Plaats de
schaal dan in het apparaat.
Bereidingstijd in het apparaat: 35
minuten
Kalfsschenkel
Ingrediënten:
1 kalfsschenkel 1,5 - 2 kg
4 plakken gekookte ham
2 eetlepels olie
1 theelepel zout
1 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel basilicum
1 klein blikje gesneden champignons
soepgroenten (wortel, prei, selderij,
peterselie)
water
Methode:
Maak 8 inkepingen in de lengte rondom de
kalfsschenkel. Snij vier plakjes gekookte
ham door de helft en plaats ze in de
inkepingen. Vermeng de olie, het zout, het
paprikapoeder en de basilicum met elkaar
en verspreid het over de kalfsschenkel. Doe
de kalfsschenkel in een braadslede en
verspreid de champignons erover. Voeg de
soepgroente en het water toe aan de
kalfsschenkel; de bodem moet bedekt zijn
met een laagje van 10 - 15 mm.
Bereidingstijd in het apparaat: 160
minuten
Rijst
Ingrediënten:
200 g langkorrelrijst
50 g wilde rijst
zout en peper
2 theelepels groentebouillon
600 ml water
1 kleine rode paprika
2 theelepels bruine suiker
2 theelepels tomatenpuree
400 ml runderbouillon
Na het koken:
1 klein blikje maïs (150 g)
Giet de maïs af en voeg het aan de
gekookte rijst toe.
Methode:
Plaats de langkorrelrijst, wilde rijst, zout,
peper en groentebouillon met water in een
kom, ongeveer een half uur voordat u met
het koken gaat beginnen. Bereid de paprika
voor, snijd de paprika in kleine blokjes en
voeg de blokjes aan de rijst toe. Kook de
rijst.
Bereidingstijd in het apparaat: 40
minuten
Lasagne
Ingrediënten van de vleessaus:
100 g doorregen buikspek
1 ui
1 wortel
100 g selderij
2 eetlepels olijfolie
400 g gemengd gehakt (rundvlees en
varkensvlees)
100 ml vleesbouillon
1 klein blik tomaten, in stukjes gesneden
(circa 400 g)
oregano, tijm, zout en peper
Ingrediënten voor de béchamelsaus:
75 g boter
50 g bloem
600 ml melk
zout, peper en nootmuskaat
Samenvoegen met:
3 eetlepels boter
250 g groene lasagnebladen
50 g parmezaanse kaas, geraspt
50 g jonge kaas, geraspt
Methode:
Het spek met een scherp mes van zwoerd
en kraakbeen ontdoen en in blokjes snijden.
De ui en de wortel schillen, de selderij
schoonmaken, alle groente in kleine blokjes
snijden.
De olie in een stoofpan verhitten, de
spekblokjes en de groente daarin
roerbakken.
4 Progress
Het gehakt beetje bij beetje toevoegen, los
bakken en blussen met wat bouillon. De
vleessaus op smaak brengen met
tomatenpuree, de kruiden, zout en peper
en afgedekt op een laag pitje ongeveer 30
minuten in laten koken.
Ondertussen de béchamelsaus
klaarmaken: Laat de boter smelten in een
pan, voeg de bloem toe en blijf roeren.
Beetje bij beetje onder voortdurend roeren
de melk erbij gieten. De saus op smaak
brengen met zout, peper en nootmuskaat
en zonder deksel ongeveer 10 minuten
laten inkoken.
Een grote rechthoekige ovenschaal invetten
met een eetlepel boter. Afwisselend een
laag pastabladen, vleessaus, béchamelsaus
en geraspte kaas in de schaal leggen. De
bovenste laag moet een met kaas
bestrooide laag béchamelsaus zijn. De rest
van de boter in kleine stukjes op het
gerecht leggen.
Bereidingstijd in het apparaat: 55
minuten
Roosterhoogte: 1
Deeg laten rijzen
U kunt deze automatische functie
gebruiken voor elk gistdeeg. Het zorgt voor
de juiste atmosfeer om het te laten rijzen.
Plaats het deeg in een kom die groot
genoeg is voor het gerezen deeg en bedek
de kom met een natte keukenhanddoek of
plastic folie. Plaats een bakrooster op
niveau één en schuif de schaal erin. Sluit de
deur en stel de functie in op deeg rijzen.
Stel de benodigde tijd in.
Gebraden vlees
Instellingen:
Automatische programma's met
gewichtinvoer. Instelbereik voor het gewicht
tussen 1.000 en 2.000 g.
Methode:
Kruid het vlees naar eigen smaak en leg het
vlees in een ovenschaal. Voeg water of een
andere vloeistof toe. De bodem moet 10 -
20 mm bedekt zijn. Dek af met een deksel.
Gebruik dit programma niet voor
biefstuk en varkensrug.
Roosterhoogte: 1
Geroosterd varkensvlees
Instellingen:
Automatisch wegen. Instelbereik voor het
gewicht tussen 1.000 en 2.000 g.
Methode:
Kruid het vlees naar eigen smaak en leg het
vlees in een ovenschaal. Voeg water of een
andere vloeistof toe. De bodem moet
bedekt zijn met een laagje van 20 - 40 mm.
Draai het vlees na ongeveer 30 minuten
om.
Roosterhoogte: 1
Geroosterd kalfsvlees
Instellingen:
Automatisch wegen. Instelbereik voor het
gewicht tussen 1.000 en 2.000 g.
Methode:
Kruid het vlees naar eigen smaak en leg het
vlees in een ovenschaal. Voeg water of een
andere vloeistof toe. De bodem moet 10 -
20 mm bedekt zijn. Dek af met een deksel.
Roosterhoogte: 1
Geroosterd lamsvlees
Instellingen:
Automatisch wegen. Instelbereik voor het
gewicht tussen 1.000 en 2.000 g.
Methode:
Kruid het vlees naar eigen smaak en leg het
vlees in een ovenschaal. Voeg water of een
andere vloeistof toe. De bodem moet 10 -
30 mm bedekt zijn. Dek af met een deksel.
Roosterhoogte: 1
Geroosterd wild
Instellingen:
Progress 5
Automatisch wegen. Instelbereik voor het
gewicht tussen 1.000 en 2.000 g.
Methode:
Kruid het vlees naar eigen smaak en leg het
vlees in een ovenschaal. Voeg water of een
andere vloeistof toe. De bodem moet 10 -
20 mm bedekt zijn. Dek af met een deksel.
Roosterhoogte: 1
Hele kip
Instellingen:
Automatisch wegen. Instelbereik voor het
gewicht tussen 900 en 2.100 g.
Methode:
Doe de kip in een ovenschaal en voeg naar
smaak kruiden toe. Keer het gevogelte na
ca. 30 minuten om. Op het display
verschijnt een herinnering.
Roosterhoogte: 1
Pizza
Ingrediënten voor het deeg:
14 g gist
200 ml water
300 g bloem
3 g zout
1 eetlepel olie
Ingrediënten voor de garnering:
1/2 klein blikje tomaten, in stukjes
gesneden (200 g)
200 g geraspte kaas
100 g salami
100 g gekookte ham
150 g champignons (in plakjes)
150 g Fetakaas
oregano
Overige:
Bakplaat, ingevet
Methode:
Gist in een kom verkruimelen en in water
oplossen. Het met het zout en de olie
gemengde meel toevoegen.
De ingrediënten zolang kneden, tot het een
soepel deeg is, dat loskomt van de kom.
Het deeg vervolgens laten rijzen op een
warme plaats, tot het twee maal zoveel
geworden is.
Rol het deeg uit en plaats het op een
ingevette bakplaat, prik de bodem in met
een vork.
De ingrediënten voor de bovenkant
achtereenvolgens op het deeg
rangschikken.
Bereidingstijd in het apparaat: 25
minuten
Roosterhoogte: 1
Quiche Lorraine
Ingrediënten van het deeg:
200 g bloem
2 eieren
100 g boter
1/2 theelepel zout
een beetje peper
1 snufje nootmuskaat
Ingrediënten voor de garnering:
150 g geraspte kaas
200 g gekookte ham of magere bacon
2 eieren
250 g zure room
zout, peper en nootmuskaat
Overige:
Ingevet zwart bakblik met een diameter
van 28 cm
Methode:
Meng meel, boter, eieren en kruiden in een
mengkom en meng tot een soepel deeg.
Laat het deeg een paar uur rusten in de
koelkast.
Rol het deeg uit en leg het in een ingevet
zwart bakblik. Prik de bodem in met een
vork.
Verspreid de bacon over het deeg.
Meng de eieren, de zure room en de
kruiden samen voor de vulling. Voeg dan de
kaas toe.
Giet de vulling over de bacon.
Bereidingstijd in het apparaat: 40
minuten
Roosterhoogte: 2
6 Progress
Citroencake
Ingrediënten voor het beslag:
250 g boter
200 g suiker
1 pakje vanillesuiker (ongeveer 8 g)
1 snufje zout
4 eieren
150 g bloem
150 g zetmeel
1 afgestreken theelepel bakpoeder
geraspte schil van 2 citroenen
Ingrediënten voor het glazuur:
125 ml citroensap
100 g poedersuiker
Overige:
Zwart langwerpig bakblik, 30 cm lang
Margarine om in te vetten
Broodkruimels voor op de bodem van
het bakblik
Methode:
Boter, suiker, citroenschil, vanillesuiker en
zout in een mengkom doen en roeren tot
een schuimige massa ontstaat. Vervolgens
de eieren een voor een toevoegen en
nogmaals roeren tot het een schuimige
massa is geworden.
Voeg het meel en zetmeel, vermengd met
de bakpoeder, toe aan de schuimmassa en
meng het geheel.
Het deeg in de ingevette en met
paneermeel bestrooide bakvorm gieten,
gladstrijken en in het apparaat plaatsen.
Na het bakken het citroensap en de
poedersuiker mengen. De gebakken taart
op een stuk aluminiumfolie storten.
Het aluminiumfolie rond de taart omhoog
vouwen, zodat het glazuur niet weg kan
vloeien. Met een houten prikker gaatjes in
de taart maken en het glazuur met een
penseel aanbrengen. Daarna de taart even
laten staan zodat het glazuur kan worden
opgenomen.
Bereidingstijd in het apparaat: 75
minuten
Roosterhoogte: 1
Kwarktaart
Ingrediënten voor de bodem:
150 g bloem
70 g suiker
1 pakje vanillesuiker (ongeveer 8 g)
1 ei
70 g zachte boter
Ingrediënten voor de kwarkroom:
3 eiwitten
50 g rozijnen
2 eetlepels rum
750 g magere kwark
3 eierdooiers
200 g suiker
sap van één citroen
200 g crème fraîche
1 pakje puddingpoeder (40 g of het
equivalent voor pudding van 500 ml
melk)
Overige:
Ingevette zwarte springvorm met een
diameter van 26 cm
Methode:
Zeef de bloem in een kom. Voeg de rest
van de ingrediënten toe en meng het geheel
met een handmixer. Plaats het mengsel 2
uur in de koelkast.
Bedek de ingevette bodem van een
springvorm met 2/3 van het mengsel en
prik er verschillende keren in met een vork.
Vorm een rand van ongeveer 3 cm hoogte
met de rest van het deeg.
Klop de eiwitten met de handmixer tot deze
stijf zijn. Was de rozijnen, laat ze goed
uitlekken, besprenkel met rum en laat dit
intrekken.
Doe de magere kwark, de eierdooiers,
suiker, citroensap, crème fraîche en de
custardpoeder in een mengkom en mix het
goed door elkaar.
Spatel als laatste voorzichtig de geklopte
eiwitten en de rozijnen door het
kwarkmengsel.
Bereidingstijd in het apparaat: 85
minuten
Roosterhoogte: 1
Progress 7
Cannelloni
Ingrediënten voor de vulling:
50 g uien, in stukjes gesneden
30 g boter
350 g bladspinazie, in stukjes gesneden
100 g crème fraîche
200 g vers zalm, in blokjes
200 g nijlbaars, in blokjes
150 g garnalen
150 g mosselvlees
zout, peper
Ingrediënten voor de béchamelsaus:
75 g boter
50 g bloem
600 ml melk
zout, peper en nootmuskaat
Samenvoegen met:
1 pakje cannelloni
50 g parmezaanse kaas, geraspt
150 g geraspte kaas
40 g boter
Methode:
Doe de uien en de boter in een pan en bak
tot de uien glazig zijn. Voeg de bladspinazie
toe en laat het zachtjes koken. Voeg de
crème fraîche toe, meng en laat afkoelen.
Ondertussen de béchamelsaus
klaarmaken: Laat de boter smelten in een
pan, voeg de bloem toe en blijf roeren.
Beetje bij beetje onder voortdurend roeren
de melk erbij gieten. De saus op smaak
brengen met zout, peper en nootmuskaat
en zonder deksel ongeveer 10 minuten
laten inkoken.
Voeg zalm, baars, garnalen en mosselvlees
toe aan de spinazie en roer door elkaar.
Een grote rechthoekige ovenschaal invetten
met een eetlepel boter.
Vul de cannelloni met het spinaziemengsel
en plaats in een ovenschaal. Leg tussen
elke rij cannelloni een laagje béchamelsaus.
De bovenste laag moet een met kaas
bestrooide laag béchamelsaus zijn. De rest
van de boter in kleine stukjes op het
gerecht leggen.
Bereidingstijd in het apparaat: 55
minuten
Roosterhoogte: 1
Afbakcake
De instructies voor tijd en temperatuur
staan op de verpakking. Houd u aan de
aanwijzingen van de fabrikant.
Afbakpizza
De instructies voor tijd en temperatuur
staan op de verpakking. Houd u aan de
aanwijzingen van de fabrikant.
Kant-en-klaaraardappelsoorten
De instructies voor tijd en temperatuur
staan op de verpakking. Houd u aan de
aanwijzingen van de fabrikant.
8 Progress
*

Documenttranscriptie

Receptenboek 2 Progress AUTOMATISCHE PROGRAMMA'S Traditionele groenten Kookgerei: • Elk soort kookgerei dat hittebestendig is tot ten minste 100 °C kan worden gebruikt. Ingrediënten: • 400 g bloemkool • 200 g worteltjes • 200 g koolrabi • 200 g gele en rode paprika Methode: Spoel de bloemkool af en snijd de bloemkool in roosjes. Schil de wortelen en de koolrabi en snijd ze in kleine stukjes. Was de paprika en snijd in reepjes. Plaats alle groenten in een open schaal en kook zonder water toe te voegen. Bij deze bereidingswijze kunt u koken zonder zout en andere kruiden. • Bereidingstijd in het apparaat: 35 minuten Aardappelgratin Ingrediënten: • 1.000 g aardappelen • 1 theelepel zout, peper en nootmuskaat • 2 teentjes knoflook • 200 g geraspte kaas • 200 ml melk • 200 ml room • 4 eetlepels boter Methode: Schil de aardappelen, snijd ze in dunne plakken, droog ze af en breng ze op smaak met zout en peper. Wrijf een ovenbestendige bakschaal in met een teentje knoflook en vet de schaal daarna in met boter. Verspreid de helft van de gezouten aardappelplakjes in de schaal en strooi er wat geraspte kaas over. Leg de overige aardappelschijfjes er bovenop en strooi de rest van de kaas eroverheen. Pers het tweede teentje knoflook en vermeng dit met de melk en de room. Giet het mengsel over de aardappels en verspreid de rest van de boter in kleine stukjes over de gratin. • Bereidingstijd in het apparaat: 65 minuten • Roosterhoogte: 2 Volkorenbrood Ingrediënten: • 500 g tarwebloem • 250 g roggemeel • 15 g zout • 1 klein pakje droge gist • 250 ml water • 250 ml melk Overige: • Bakplaat ingevet of belegd met bakpapier Methode: Doe de tarwebloem, roggebloem en droge gist in een grote kom. Meng het water met de melk en het zout bij de bloem. Alle ingrediënten tot een soepel deeg kneden. Laat het deeg rijzen tot het verdubbelt is in grootte. Maak een lang brood en plaats het op de bakplaat die is ingevet of bedekt met bakpapier. Laat het brood nogmaals met de helft rijzen. Voor het bakken bestrooien met een beetje bloem. • Bereidingstijd in het apparaat: 60 minuten • Roosterhoogte: 2 Voeg 300 ml water toe aan de waterlade. Broodjes Ingrediënten: • 500 g meel, type 405 • 20 g verse gist of 1 pakje droge gist (ongeveer 8 g) • 300 ml water • 10 g zout Progress 3 Methode: Methode: Meel en zout in een grote kom doen. De gist oplossen in het water en toevoegen aan het meel. Alle ingrediënten tot een soepel deeg kneden. Laat het deeg rijzen tot het verdubbelt is in grootte. Was de forel grondig van binnen en buiten. Druppel het citroensap over de forellen, kruid de forellen en doe ze in roestvrijstalen schalen voorzien van een zeef met twee forellen per schaal. Serveer met geroosterde amandelschilfers. Gestoomde forelvariatie: Voordat u de forel in de roestvrijstalen schalen voorzien van een zeef plaatst, giet u er heet water en azijn over. Snij het deeg in stukken, vorm er broodjes van en leg deze op de ingevette bakplaat of de patisserie-bakplaat (extra accessoire). Broodjes nogmaals ongeveer 25 minuten laten rijzen. Voor het bakken de broodjes kruiselings insnijden. Naar keuze bestrooien met maanzaad, komijn of sesamzaad. • Bereidingstijd in het apparaat: 30 minuten Vis Ingrediënten: Ingrediënten: Voor het deeg (de ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn): • 600 - 700 g snoekbaars, zalm of zeeforelfilet • 150 g geraspte kaas • 250 ml room • 50 g paneermeel • 1 theelepel dragon • peterselie, gehakt • zout, peper • citroen • boter Methode: Besprenkel de vis met citroensap en laat het even intrekken, dep de vis dan droog met keukenpapier. Bestrooi de visfilets vervolgens aan beide zijden met zout en peper. Leg de visfilets in de beboterde ovenschaal. Meng de geraspte kaas, de room, broodkruimels, gehakte peterselie en dragon samen. Verspreid het mengsel direct over de visfilets en leg kleine stukjes boter op het mengsel. • Bereidingstijd in het apparaat: 35 minuten • Roosterhoogte: 2 Gepocheerde vis (forel) Ingrediënten: • 4 forellen van elk 250 - 300 g • citroensap, peper, zout Pruim knoedel • 125 ml melk • 20 g suiker • 1 klein pakje droge gist (ongeveer 8 g) • 300 g meel • 30 g suiker • 30 g boter • 1 eierdooier • 1 heel ei • 1 pakje vanillesuiker (ongeveer 8 g) • een klein beetje citroenschil • pruimenjam Na het koken: • 50 g boter • 50 g gemalen maanzaad • suikerglazuur Overige: • ingevette schaal Methode: Plaats melk en suiker in een melkpannetje en verwarm het mengsel op een kookring. Voeg droge gist toe en roer het mengsel. Laat het dan ongeveer 30 minuten staan. Doe bloem, suiker, boter, eierdooier, ei, vanillesuiker en een klein beetje citroenschil in een roerkom. Voeg de melk en gist toe en kneed het geheel tot een soepel deeg. Bedek het deeg met een doek en laat het nog eens 45 minuten rijzen. Snij het deeg dan met behulp van een lepel in balletjes (van ongeveer 80 g), druk de balletjes met 4 Progress de hand plat en vul ze met een theelepel pruimenjam. Trek de randen van het deeg omhoog en bedek de jam met deeg. Vorm het deeg dan in een bal. Leg de ballen op een ingevette schaal, bedek ze en laat ze nog eens 45 minuten rijzen. Plaats de schaal dan in het apparaat. • Bereidingstijd in het apparaat: 35 minuten Kalfsschenkel Ingrediënten: • • • • • • • • 1 kalfsschenkel 1,5 - 2 kg 4 plakken gekookte ham 2 eetlepels olie 1 theelepel zout 1 theelepel paprikapoeder 1/2 theelepel basilicum 1 klein blikje gesneden champignons soepgroenten (wortel, prei, selderij, peterselie) • water Methode: Maak 8 inkepingen in de lengte rondom de kalfsschenkel. Snij vier plakjes gekookte ham door de helft en plaats ze in de inkepingen. Vermeng de olie, het zout, het paprikapoeder en de basilicum met elkaar en verspreid het over de kalfsschenkel. Doe de kalfsschenkel in een braadslede en verspreid de champignons erover. Voeg de soepgroente en het water toe aan de kalfsschenkel; de bodem moet bedekt zijn met een laagje van 10 - 15 mm. • Bereidingstijd in het apparaat: 160 minuten Rijst Ingrediënten: • • • • • • • • • 200 g langkorrelrijst 50 g wilde rijst zout en peper 2 theelepels groentebouillon 600 ml water 1 kleine rode paprika 2 theelepels bruine suiker 2 theelepels tomatenpuree 400 ml runderbouillon Na het koken: • 1 klein blikje maïs (150 g) • Giet de maïs af en voeg het aan de gekookte rijst toe. Methode: Plaats de langkorrelrijst, wilde rijst, zout, peper en groentebouillon met water in een kom, ongeveer een half uur voordat u met het koken gaat beginnen. Bereid de paprika voor, snijd de paprika in kleine blokjes en voeg de blokjes aan de rijst toe. Kook de rijst. • Bereidingstijd in het apparaat: 40 minuten Lasagne Ingrediënten van de vleessaus: • • • • • • 100 g doorregen buikspek 1 ui 1 wortel 100 g selderij 2 eetlepels olijfolie 400 g gemengd gehakt (rundvlees en varkensvlees) • 100 ml vleesbouillon • 1 klein blik tomaten, in stukjes gesneden (circa 400 g) • oregano, tijm, zout en peper Ingrediënten voor de béchamelsaus: • 75 g boter • 50 g bloem • 600 ml melk • zout, peper en nootmuskaat Samenvoegen met: • 3 eetlepels boter • 250 g groene lasagnebladen • 50 g parmezaanse kaas, geraspt • 50 g jonge kaas, geraspt Methode: Het spek met een scherp mes van zwoerd en kraakbeen ontdoen en in blokjes snijden. De ui en de wortel schillen, de selderij schoonmaken, alle groente in kleine blokjes snijden. De olie in een stoofpan verhitten, de spekblokjes en de groente daarin roerbakken. Progress 5 Het gehakt beetje bij beetje toevoegen, los bakken en blussen met wat bouillon. De vleessaus op smaak brengen met tomatenpuree, de kruiden, zout en peper en afgedekt op een laag pitje ongeveer 30 minuten in laten koken. Ondertussen de béchamelsaus klaarmaken: Laat de boter smelten in een pan, voeg de bloem toe en blijf roeren. Beetje bij beetje onder voortdurend roeren de melk erbij gieten. De saus op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat en zonder deksel ongeveer 10 minuten laten inkoken. Een grote rechthoekige ovenschaal invetten met een eetlepel boter. Afwisselend een laag pastabladen, vleessaus, béchamelsaus en geraspte kaas in de schaal leggen. De bovenste laag moet een met kaas bestrooide laag béchamelsaus zijn. De rest van de boter in kleine stukjes op het gerecht leggen. • Bereidingstijd in het apparaat: 55 minuten • Roosterhoogte: 1 Deeg laten rijzen U kunt deze automatische functie gebruiken voor elk gistdeeg. Het zorgt voor de juiste atmosfeer om het te laten rijzen. Plaats het deeg in een kom die groot genoeg is voor het gerezen deeg en bedek de kom met een natte keukenhanddoek of plastic folie. Plaats een bakrooster op niveau één en schuif de schaal erin. Sluit de deur en stel de functie in op deeg rijzen. Stel de benodigde tijd in. Gebraden vlees Instellingen: andere vloeistof toe. De bodem moet 10 20 mm bedekt zijn. Dek af met een deksel. Gebruik dit programma niet voor biefstuk en varkensrug. • Roosterhoogte: 1 Geroosterd varkensvlees Instellingen: Automatisch wegen. Instelbereik voor het gewicht tussen 1.000 en 2.000 g. Methode: Kruid het vlees naar eigen smaak en leg het vlees in een ovenschaal. Voeg water of een andere vloeistof toe. De bodem moet bedekt zijn met een laagje van 20 - 40 mm. Draai het vlees na ongeveer 30 minuten om. • Roosterhoogte: 1 Geroosterd kalfsvlees Instellingen: Automatisch wegen. Instelbereik voor het gewicht tussen 1.000 en 2.000 g. Methode: Kruid het vlees naar eigen smaak en leg het vlees in een ovenschaal. Voeg water of een andere vloeistof toe. De bodem moet 10 20 mm bedekt zijn. Dek af met een deksel. • Roosterhoogte: 1 Geroosterd lamsvlees Instellingen: Automatisch wegen. Instelbereik voor het gewicht tussen 1.000 en 2.000 g. Methode: Automatische programma's met gewichtinvoer. Instelbereik voor het gewicht tussen 1.000 en 2.000 g. Kruid het vlees naar eigen smaak en leg het vlees in een ovenschaal. Voeg water of een andere vloeistof toe. De bodem moet 10 30 mm bedekt zijn. Dek af met een deksel. Methode: • Roosterhoogte: 1 Kruid het vlees naar eigen smaak en leg het vlees in een ovenschaal. Voeg water of een Geroosterd wild Instellingen: 6 Progress Automatisch wegen. Instelbereik voor het gewicht tussen 1.000 en 2.000 g. warme plaats, tot het twee maal zoveel geworden is. Methode: Rol het deeg uit en plaats het op een ingevette bakplaat, prik de bodem in met een vork. Kruid het vlees naar eigen smaak en leg het vlees in een ovenschaal. Voeg water of een andere vloeistof toe. De bodem moet 10 20 mm bedekt zijn. Dek af met een deksel. • Roosterhoogte: 1 Hele kip Instellingen: Automatisch wegen. Instelbereik voor het gewicht tussen 900 en 2.100 g. Methode: Doe de kip in een ovenschaal en voeg naar smaak kruiden toe. Keer het gevogelte na ca. 30 minuten om. Op het display verschijnt een herinnering. Roosterhoogte: 1 Pizza Ingrediënten voor het deeg: • 14 g gist • 200 ml water • 300 g bloem • 3 g zout • 1 eetlepel olie Ingrediënten voor de garnering: • 1/2 klein blikje tomaten, in stukjes gesneden (200 g) • 200 g geraspte kaas • 100 g salami • 100 g gekookte ham • 150 g champignons (in plakjes) • 150 g Fetakaas • oregano Overige: • Bakplaat, ingevet Methode: Gist in een kom verkruimelen en in water oplossen. Het met het zout en de olie gemengde meel toevoegen. De ingrediënten zolang kneden, tot het een soepel deeg is, dat loskomt van de kom. Het deeg vervolgens laten rijzen op een De ingrediënten voor de bovenkant achtereenvolgens op het deeg rangschikken. • Bereidingstijd in het apparaat: 25 minuten • Roosterhoogte: 1 Quiche Lorraine Ingrediënten van het deeg: • 200 g bloem • 2 eieren • 100 g boter • 1/2 theelepel zout • een beetje peper • 1 snufje nootmuskaat Ingrediënten voor de garnering: • 150 g geraspte kaas • 200 g gekookte ham of magere bacon • 2 eieren • 250 g zure room • zout, peper en nootmuskaat Overige: • Ingevet zwart bakblik met een diameter van 28 cm Methode: Meng meel, boter, eieren en kruiden in een mengkom en meng tot een soepel deeg. Laat het deeg een paar uur rusten in de koelkast. Rol het deeg uit en leg het in een ingevet zwart bakblik. Prik de bodem in met een vork. Verspreid de bacon over het deeg. Meng de eieren, de zure room en de kruiden samen voor de vulling. Voeg dan de kaas toe. Giet de vulling over de bacon. • Bereidingstijd in het apparaat: 40 minuten • Roosterhoogte: 2 Progress 7 Citroencake Kwarktaart Ingrediënten voor het beslag: Ingrediënten voor de bodem: • 250 g boter • 200 g suiker • 1 pakje vanillesuiker (ongeveer 8 g) • 1 snufje zout • 4 eieren • 150 g bloem • 150 g zetmeel • 1 afgestreken theelepel bakpoeder • geraspte schil van 2 citroenen Ingrediënten voor het glazuur: • 150 g bloem • 70 g suiker • 1 pakje vanillesuiker (ongeveer 8 g) • 1 ei • 70 g zachte boter Ingrediënten voor de kwarkroom: • 125 ml citroensap • 100 g poedersuiker Overige: • Zwart langwerpig bakblik, 30 cm lang • Margarine om in te vetten • Broodkruimels voor op de bodem van het bakblik Methode: Boter, suiker, citroenschil, vanillesuiker en zout in een mengkom doen en roeren tot een schuimige massa ontstaat. Vervolgens de eieren een voor een toevoegen en nogmaals roeren tot het een schuimige massa is geworden. Voeg het meel en zetmeel, vermengd met de bakpoeder, toe aan de schuimmassa en meng het geheel. Het deeg in de ingevette en met paneermeel bestrooide bakvorm gieten, gladstrijken en in het apparaat plaatsen. Na het bakken het citroensap en de poedersuiker mengen. De gebakken taart op een stuk aluminiumfolie storten. Het aluminiumfolie rond de taart omhoog vouwen, zodat het glazuur niet weg kan vloeien. Met een houten prikker gaatjes in de taart maken en het glazuur met een penseel aanbrengen. Daarna de taart even laten staan zodat het glazuur kan worden opgenomen. • Bereidingstijd in het apparaat: 75 minuten • Roosterhoogte: 1 • • • • • • • • • 3 eiwitten 50 g rozijnen 2 eetlepels rum 750 g magere kwark 3 eierdooiers 200 g suiker sap van één citroen 200 g crème fraîche 1 pakje puddingpoeder (40 g of het equivalent voor pudding van 500 ml melk) Overige: • Ingevette zwarte springvorm met een diameter van 26 cm Methode: Zeef de bloem in een kom. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng het geheel met een handmixer. Plaats het mengsel 2 uur in de koelkast. Bedek de ingevette bodem van een springvorm met 2/3 van het mengsel en prik er verschillende keren in met een vork. Vorm een rand van ongeveer 3 cm hoogte met de rest van het deeg. Klop de eiwitten met de handmixer tot deze stijf zijn. Was de rozijnen, laat ze goed uitlekken, besprenkel met rum en laat dit intrekken. Doe de magere kwark, de eierdooiers, suiker, citroensap, crème fraîche en de custardpoeder in een mengkom en mix het goed door elkaar. Spatel als laatste voorzichtig de geklopte eiwitten en de rozijnen door het kwarkmengsel. • Bereidingstijd in het apparaat: 85 minuten • Roosterhoogte: 1 8 Progress Cannelloni • Roosterhoogte: 1 Ingrediënten voor de vulling: Afbakcake • 50 g uien, in stukjes gesneden • 30 g boter • 350 g bladspinazie, in stukjes gesneden • 100 g crème fraîche • 200 g vers zalm, in blokjes • 200 g nijlbaars, in blokjes • 150 g garnalen • 150 g mosselvlees • zout, peper Ingrediënten voor de béchamelsaus: De instructies voor tijd en temperatuur staan op de verpakking. Houd u aan de aanwijzingen van de fabrikant. Afbakpizza De instructies voor tijd en temperatuur staan op de verpakking. Houd u aan de aanwijzingen van de fabrikant. Kant-en-klaaraardappelsoorten • 75 g boter • 50 g bloem • 600 ml melk • zout, peper en nootmuskaat Samenvoegen met: De instructies voor tijd en temperatuur staan op de verpakking. Houd u aan de aanwijzingen van de fabrikant. • 1 pakje cannelloni • 50 g parmezaanse kaas, geraspt • 150 g geraspte kaas • 40 g boter Methode: Doe de uien en de boter in een pan en bak tot de uien glazig zijn. Voeg de bladspinazie toe en laat het zachtjes koken. Voeg de crème fraîche toe, meng en laat afkoelen. Ondertussen de béchamelsaus klaarmaken: Laat de boter smelten in een pan, voeg de bloem toe en blijf roeren. Beetje bij beetje onder voortdurend roeren de melk erbij gieten. De saus op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat en zonder deksel ongeveer 10 minuten laten inkoken. Voeg zalm, baars, garnalen en mosselvlees toe aan de spinazie en roer door elkaar. Een grote rechthoekige ovenschaal invetten met een eetlepel boter. Vul de cannelloni met het spinaziemengsel en plaats in een ovenschaal. Leg tussen elke rij cannelloni een laagje béchamelsaus. De bovenste laag moet een met kaas bestrooide laag béchamelsaus zijn. De rest van de boter in kleine stukjes op het gerecht leggen. • Bereidingstijd in het apparaat: 55 minuten *
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12

Progress PBD46100X Recipe book

Type
Recipe book