de hand plat en vul ze met een theelepel
pruimenjam. Trek de randen van het deeg
omhoog en bedek de jam met deeg. Vorm
het deeg dan in een bal. Leg de ballen op
een ingevette schaal, bedek ze en laat ze
nog eens 45 minuten rijzen. Plaats de
schaal dan in het apparaat.
• Bereidingstijd in het apparaat: 35
minuten
Kalfsschenkel
Ingrediënten:
• 1 kalfsschenkel 1,5 - 2 kg
• 4 plakken gekookte ham
• 2 eetlepels olie
• 1 theelepel zout
• 1 theelepel paprikapoeder
• 1/2 theelepel basilicum
• 1 klein blikje gesneden champignons
• soepgroenten (wortel, prei, selderij,
peterselie)
• water
Methode:
Maak 8 inkepingen in de lengte rondom de
kalfsschenkel. Snij vier plakjes gekookte
ham door de helft en plaats ze in de
inkepingen. Vermeng de olie, het zout, het
paprikapoeder en de basilicum met elkaar
en verspreid het over de kalfsschenkel. Doe
de kalfsschenkel in een braadslede en
verspreid de champignons erover. Voeg de
soepgroente en het water toe aan de
kalfsschenkel; de bodem moet bedekt zijn
met een laagje van 10 - 15 mm.
• Bereidingstijd in het apparaat: 160
minuten
Rijst
Ingrediënten:
• 200 g langkorrelrijst
• 50 g wilde rijst
• zout en peper
• 2 theelepels groentebouillon
• 600 ml water
• 1 kleine rode paprika
• 2 theelepels bruine suiker
• 2 theelepels tomatenpuree
• 400 ml runderbouillon
Na het koken:
• 1 klein blikje maïs (150 g)
• Giet de maïs af en voeg het aan de
gekookte rijst toe.
Methode:
Plaats de langkorrelrijst, wilde rijst, zout,
peper en groentebouillon met water in een
kom, ongeveer een half uur voordat u met
het koken gaat beginnen. Bereid de paprika
voor, snijd de paprika in kleine blokjes en
voeg de blokjes aan de rijst toe. Kook de
rijst.
• Bereidingstijd in het apparaat: 40
minuten
Lasagne
Ingrediënten van de vleessaus:
• 100 g doorregen buikspek
• 1 ui
• 1 wortel
• 100 g selderij
• 2 eetlepels olijfolie
• 400 g gemengd gehakt (rundvlees en
varkensvlees)
• 100 ml vleesbouillon
• 1 klein blik tomaten, in stukjes gesneden
(circa 400 g)
• oregano, tijm, zout en peper
Ingrediënten voor de béchamelsaus:
• 75 g boter
• 50 g bloem
• 600 ml melk
• zout, peper en nootmuskaat
Samenvoegen met:
• 3 eetlepels boter
• 250 g groene lasagnebladen
• 50 g parmezaanse kaas, geraspt
• 50 g jonge kaas, geraspt
Methode:
Het spek met een scherp mes van zwoerd
en kraakbeen ontdoen en in blokjes snijden.
De ui en de wortel schillen, de selderij
schoonmaken, alle groente in kleine blokjes
snijden.
De olie in een stoofpan verhitten, de
spekblokjes en de groente daarin
roerbakken.
4 Progress