Methode:
Kruid het vlees naar smaak, steek de
kernthermometer in het vlees en doe het
vlees in een ovenschaal.
• Roosterhoogte: 1
2.3 Varkensschenkel
Ingrediënten:
• 1 varkensschenkel 0,8 - 1,2 kg
• 2 eetlepels olie
• 1 theelepel zout
• 1 theelepel paprikapoeder
• 1/2 theelepel basilicum
• 1 klein blikje gesneden champignons
(280 g)
• soepgroenten (wortel, prei, selderij,
peterselie)
• water
Methode:
Snij het zwoerd rondom de
varkensschenkel in. Vermeng de olie, het
zout, het paprikapoeder en de basilicum
met elkaar en verspreid het over de
varkensschenkel. Doe de varkensschenkel
in een braadslede en verspreid de
champignons erover. Voeg soepgroente
en water toe. De bodem moet bedekt zijn
met een laagje van 10 - 15 mm. Draai het
vlees na ongeveer 30 minuten om.
• Bereidingstijd in het apparaat: 160
minuten
• Roosterhoogte: 1
2.4 Schouderkarbonade
Ingrediënten:
• 1,5 kg schouderkarbonade, met vel,
van een jong varken
• zout
• peper
• 2 eetlepels olijfolie
• 150 g fijn gehakte selderij
• 1 prei, gesneden
• 1 klein blikje tomaten, in stukjes
gesneden (400 g)
• 250 ml room
• 2 teentjes knoflook, geschild en
uitgeperst
• vers rozemarijn en tijm
Methode:
Snij met een scherp mes ruiten in het vel.
Kruiden met zout en peper en aan alle
kanten bruin laten worden met olijfolie in
een braadslede op de ring, vervolgens
verwijderen. Doe de selderij en prei met
een beetje olie in een braadslede, voeg
vervolgens de tomaten, room,
knoflookteentjes, rozemarijn en tijm toe,
roeren en leg de schouderkarbonade er
bovenop. Plaats het in het apparaat.
• Bereidingstijd in het apparaat: 130
minuten
• Roosterhoogte: 1
2.5 Geroosterd kalfsvlees
Instellingen:
Automatisch wegen. Instelbereik voor het
gewicht tussen 1000 en 3.000 g.
Methode:
Kruid het vlees naar eigen smaak en leg
het vlees in een ovenschaal. Voeg water of
een andere vloeistof toe; de bodem moet
bedekt zijn met een laagje van 10 - 20
mm. Afdekken met een deksel.
• Roosterhoogte: 1
2.6 Kalfsschenkel
Ingrediënten:
• 1 kalfsschenkel 1,5 - 2 kg
• 4 plakken gekookte ham
• 2 eetlepels olie
• 1 theelepel zout
• 1 theelepel paprikapoeder
• 1/2 theelepel basilicum
• 1 klein blikje gesneden champignons
(280 g)
• soepgroenten (wortel, prei, selderij,
peterselie)
• water
Methode:
Maak 8 inkepingen in de lengte rondom
de kalfsschenkel. Snij vier plakjes
gekookte ham door de helft en plaats ze in
de inkepingen. Vermeng de olie, het zout,
het paprikapoeder en de basilicum met
elkaar en verspreid het over de
kalfsschenkel. Doe de kalfsschenkel in een
braadslede en verspreid de champignons
erover. Voeg soepgroente en water toe
aan de kalfsschenkel. De bodem moet
NEDERLANDS
3