35
NL
34
NL
! Het is absoluut noodzakelijk het zoutbakje met water
te vullen bij de inwerkingstelling zelfs indien de toevoe-
ging van chemisch zout bij u thuis niet nodig is. Indien u gaat
verhuizen, moet u de waterverzachter opnieuw instellen naar
gelang de gewijzigde voorwaarden.
STAP 1 : Instellen van de waterverzachter.
Voor optimale afwas- en droogresultaten zonder sporen.
De waterverzachter moet op de juiste manier ingesteld worden om opti-
male afwas- en droogresultaten zonder sporen te verkrijgen.
De vaatwasser is uitgerust met een waterverzachtingsinrichting die
werkt dankzij de toevoeging van chemische zout.
U moet deze inrichting instellen naar gelang de hardheidsgraad van het
water bij u thuis.
➁➁
-
Afstelling op het bedieningspaneel
Controlelampje “weken” blijft branden
Controlelampje “weken” blijft branden
Controlelampje “weken” blijft branden
Controlelampje “intensief” blijft branden
Controlelampje “weken” brandt en knippert
Zout wel of
niet nodig
0 - 6°dH
7 - 14°dH
15 - 20°dH
21 - 25°dH
26 - 39°dH
40 - 60°dH
NIET
WEL
WEL
WEL
WEL
WEL
Instelling waterverzachter
Hardheidsgraad
van het water
Strookje
De toest “ ” ingedrukt houden en drukken op de toets “STARTEN”
: het controlelampje van het programma “weken” of “intensief” gaat
branden – en blijft branden of gaat knipperen – om aan te geven welke
instelling moet worden verricht voor de waterverzachter naar gelang
bovenstaande tabel.
Als de vaatwasser voor de eerste keer aan wordt gezet, is de instelling
0°dH tot 20°dH (controlelampje “weken” blijft branden).
Om de instelling te wijzigen, zo vaak als nodig drukken op de knop
“ ” totdat men de hoeveelheid wasverzachter heeft verkregen die
staat vermeld op het strookje.
Controlelampje “intensief” brandt en knippert
> 60°dH
WEL
Controlelampje “intensief” brandt en knippert
Controles en in- en afstellingen die gedaan moeten worden voordat u
de vaatwasser in gebruik neemt.
➀➀
-
Opmeten van de hardheidsgraad van het water
Als volgt te werk gaan : Neem contact op met de plaatselijke water-
voorzieningsmaatschappij om de hardheidsgraad van het water in uw
woonwijk te weten te komen.
OF meet zelf de hardheidsgraad van het kraanwater op met behulp van
het strookje “Aqua-test” dat bij de vaatwasser wordt meegeleverd
en kijk dan op de onderstaande tabel om de juiste instelling te verricht-
en naar gelang de hardheidsgraad van het water.
Présentation de votre lave-vaisselle
Controles en in- en afstellingen die gedaan moeten worden voordat u
de vaatwasser in gebruik neemt.
③③
Vullen van het bakje chemisch zout.
Deze handeling uitvoeren voordat u de vaat-
wasser voor het eerst in gebruik gaat nemen.
Het toevoegen van zout is absoluut noodzakelijk
om sporen te voorkomen na de afwascyclus.
Het zout regenereert het hars dat het water
verzacht door het kalk te verwijderen behalve in
het geval dat het kraanwater al zacht genoeg is
(zie “afstelling van de waterverzachter”).
- De dop van het zoutbakje
los-schroeven en verwijderen.
- Gebruik de trechter om het zout in het bakje
te gieten.(Beschikbaar bij de klantendienst
onder ref.31x3964)
- Het bakje vullen met chemisch zout dat speci-
aal voor vaatwassers op de markt is gebracht.
- Bij het eerste gebruik,
water bijvullen tot aan de
rand van het bakje.
- De dop van het zoutbakje
zorgvuldig en stevig aandraaien.
Bakje chemisch zout
In het geval dat men bij het vullen te veel
chemisch zout in de trechter giet en het overloopt, is het aan-
geraden de zoutkristalletjes te verwijderen om oxidatie van de kuip te
voorkomen.
Nooit schoonmaak-
middelen in dit bakje
doen, dit zou de
waterverzachter vernietigen.
Controleren van het peil van
chemisch zout
Het controlelampje ZOUT :
Gaat branden als er zout bijgevuld
moet worden. Na het vullen met
chemisch zout, kan dit lampje nog
even blijven branden, totdat het
zout voldoende opgelost is, in het
algemeen na een cyclus (of als het
vullen niet volledig is) bijvoorbeeld
bij de inwerkingstelling met een
proefcyclus.
Geen keukenzout
gebruiken.
Bij bijzonder zacht water
waar de toevoeging van
zout dus niet nodig is, blijft
het controlelampje ZOUT branden.
SALT