Indesit IFV 230 IX Daily Reference Guide

Type
Daily Reference Guide
NL
Snelgids
WIJ DANKEN U VOOR UW AANKOOP VAN EEN
PRODUCT INDESIT
Voor verdere assistentie kunt u het apparaat registeren
op www.indesit.com/register
Lees de instructies aandachtig voordat u het apparaat
gebruikt.
EERSTE GEBRUIK
DE OVEN VERWARMEN
Een nieuwe oven kan geuren afgeven die tijdens het productieproces
zijn achtergebleven: dit is volkomen normaal. Voordat u begint met
het bereiden van voedsel, raden we daarom aan om de lege oven te
verwarmen, om alle mogelijke geuren te verwijderen. Verwijder alle
beschermende karton of transparante lm uit de oven en verwijder
eventuele accessoires aan de binnenkant. Verwarm de oven tot 250°C
gedurende ongeveer één uur: De oven moet leeg zijn gedurende deze
tijd. Volg de instructies voor de correcte instelling van de functie.
Let op: Het is raadzaam om de kamer na het eerste gebruik van het
apparaat te luchten.
BEDIENINGSPANEEL
1. SELECTIEKNOP
Om de oven in te schakelen door het selecteren van een functie. Op
zetten om de oven uit te schakelen.
2. KNOP KOOKWEKKER
Handig als kookwekker. Start of stopt de bereiding niet.
3. THERMOSTAATKNOP
Draai om een gewenste temperatuur te kiezen, waarbij de
geselecteerde functie start.
4. LED THERMOSTAAT/VOORVERWARMING
Gaat aan tijdens het verwarmen.
Gaat uit eens de gewenste temperatuur bereikt is.
ACCESSOIRES
Het aantal en type. Bij de Whirlpool Consumentenservice kunt u apart
andere, niet bijgeleverde, accessoires aanschaen.
ROOSTER Om voedsel te bereiden of als draagrooster
voor pannen, cakevormen en ander ovenvast kookgerei.
DRUIPPLAAT* Voor gebruik als ovenschaal voor de
bereiding van vlees, vis, groenten, focaccia, enz. of om het
bakjus op te vangen wanneer geplaatst onder het rooster.
BAKPLAAT* Kan gebruikt worden voor het bereiden
van brood of gebak, maar ook voor gegrild vlees, vis
in folie, etc.
Schuif het rooster horizontaal over de geleiders en zorg ervoor dat de
zijde met de geheven rand naar boven gericht is. Andere accessoires, zoals
de opvangbak en de bakplaat, worden op dezelfde wijze als het rooster
horizontaal in de oven geschoven.
* Alleen bij bepaalde modellen.
FUNCTIES & DAGELIJKS GEBRUIK
1. SELECTEREN VAN EEN FUNCTIE
Om een functie te selecteren, draai de keuzeknop op het symbool van
de gewenste functie.
OFF
Om de oven uit te schakelen.
LAMPJE
Om het lampje in de oven aan te doen.
ONDERWARMTE
Deze functie kan worden gebruikt voor het afmaken van de
bereiding van gevulde taarten of voor het indikken van soepen.
Gebruik deze functie de laatste 10/15 min van de bereiding.
CONVENTIONEEL
Functie geschikt voor de bereiding van willekeurig welk gerecht op
een steunhoogte. De oven voorverwarmen op de gewenste temperatuur en
het gerecht in de oven plaatsen zodra wordt aangegeven dat de ingestelde
temperatuur is bereikt. Aanbevolen wordt voor de bereiding het tweede of
derde inzetniveau te gebruiken. Deze functie is ook geschikt voor het bereiden
van kant-en-klare diepvriesproducten; volg de aanwijzingen op de verpakking.
GRILL
Om biefstukken, kebabs en saucijzen te grillen, om gegratineerde
groenten te bereiden en brood te roosteren. Verwarm de oven 3-5minuten
voor. Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven. Leg het vlees op
de grill en giet een beetje water in de opvangbak (op de eerste steunhoogte)
om rookvorming en vetspatten zoveel mogelijk te voorkomen. Aanbevolen
wordt het vlees tijdens de bereiding regelmatig om te draaien.
2. EEN FUNCTIE INSCHAKELEN
Om de geselecteerde functie te starten, draai de thermostaatknop op
de gewenste temperatuur. Om de functie te onderbreken, zet de oven
uit, draai de keuzeknop en de thermostaatknop op
en .
3. VOORVERWARM
Zodra de functie geactiveerd is, wordt de led van de thermostaat
ingeschakeld , om aan te geven dat de voorverwarming gestart is. Na
dit proces wordt de led van de thermostaat uitgeschakeld, om aan te
geven dat de oven de ingestelde temperatuur heeft bereikt: plaats het
voedsel in de oven en ga verder met het bereiden.
Let op: Het voedsel in de oven plaatsen vooraleer de fase van de
voorverwarming afgelopen is zal een negatief eect hebben op het
uiteindelijk resultaat van de bereiding.
. INSTELLEN VAN DE KOOKWEKKER
Deze optie stopt of start de bereiding niet maar geeft u de mogelijkheid
om de display te gebruiken als kookwekker (timer), zowel wanneer een
functie actief is als wanneer de oven uit staat. Om de timer in te schakelen,
draait u de timerknop helemaal rechtsom en draai ze vervolgens terug in de
andere richting tot aan de gewenste duur: Een geluidssignaal waarschuwt u
wanneer het aftellen gedaan is.
1
3
4
2
BEREIDINGSTABEL
RECEPT FUNCTIE VOORVERWARMEN
TEMPERATUUR
(°C)
DUUR
(MIN)
NIVEAU
EN ACCESSOIRES
Luchtig gebak
Ja 150 - 170 30 - 90
2
Gevulde taart
(cheese cake, strudel, fruittaart)
Ja 160 - 200 35 - 90
2
Koekjes / taartjes Ja 160 - 180 15 - 35
2 / 3
Soesjes Ja 180 - 200 40 - 60
2
Meringues Ja 90 150 - 200
2
Pizza/focaccia Ja 220 - 250 10 - 25
1 / 2
Klein brood (80g) Ja 180 - 200 30 - 45
2
Groot brood (500g) Ja 180 50 - 70
1 / 2
Diepvriespizza's Ja 250 10 - 20
2
Hartige taarten
(groentetaart, quiche)
Ja 190 - 200 30 - 50
2
Pasteitjes/bladerdeeghapjes Ja 190 - 200 20 - 30
2
Lasagne / gebakken Pasta/ cannelloni /
ovenschotels
Ja 190 - 200 45 - 65
2
Lamsvlees/kalfsvlees/ rundvlees/
varkensvlees 1 kg
Ja 190 - 200 80 - 110
2
Kip/konijn/eend 1 kg Ja 200 - 230 50 -100
2
Kalkoen / gans 3 kg Ja 180 - 200 150 - 200
2
Vis in de oven/in folie 0,5 kg (let, heel) Ja 170 - 190 30 - 45
2
Gevulde groenten
(tomaten, courgettes, aubergines)
Ja 180 - 200 50 - 70
2
Geb. aardappelen Ja 220 - 240 40 - 60
2
Geroosterd brood 5’ 250 2 - 6
5
Vislets/moten 5’ 250 15 - 30 *
4
3
Worstjes/spiezen/spareribs/
hamburgers
5’ 250 15 - 30 *
5
4
Groentegratin 5’ 250 5 - 15
4
FUNCTIES
Conventioneel Grill
ACCESSOIRES
Rooster Braadpan op rooster
Ovenschaal/Druipplaat of
ovenschaal op rooster
Druipplaat / Ovenschaal
Druipplaat / Ovenschaal
met 200 ml water
REINIGEN EN ONDERHOUD
Zorg ervoor dat de oven afgekoeld is vooraleer te onderhouden of te reinigen. Gebruik geen stoomreinigers. Gebruik geen
staalwol, schuursponsjes of schurende/bijtende reinigingsproducten, omdat deze het oppervlak van het apparaat kunnen
beschadigen. Draag beschermende handschoenen. De oven moet worden losgekoppeld van het elektriciteitsnet voordat u
onderhoudswerkzaamheden uitvoert.
EXTERNE OPPERVLAKKEN
Reinig de oppervlakken met een vochtige doek. Als ze zeer vuil zijn,
voeg dan een paar druppels neutraal afwasmiddel toe aan het water.
Droog af met een droge doek. gebruik geen bijtende of schurende
reinigingsmiddelen. Als een dergelijk product per ongeluk in
contact komt met de oppervlakken het apparaat, verwijder het dan
onmiddellijk met een vochtig microvezeldoekje.
INTERNE OPPERVLAKKEN
Na elk gebruik moet de oven afkoelen en dan gereinigd worden,
bij voorkeur wanneer die nog warm is, om afzettingen of vlekken
veroorzaakt door voedselresten te verwijderen. Laat voor het drogen
van condens die zich heeft gevormd vanwege het breiden van voedsel
met een hoog vochtgehalte de oven volledig afkoelen en veeg het af
met een doek of spons.
Maak het glas van de deur schoon met een geschikt vloeibaar
reinigingsmiddel.
ACCESSOIRES
Laat de accessoires na gebruik weken in water met afwasmiddel. Pak
ze vast met handschoenen als ze nog heet zijn. Voedselresten kunnen
met een afwasborstel of met een sponsje worden verwijderd.
HET BOVENSTE VERWARMINGSELEMENT OMLAAG ZETTEN (alleen
bij sommige modellen)
Het bovenste verwarmingselement van de grill kan omlaag worden
gezet, om het bovenste paneel van de oven te kunnen reinigen.
Verwijder de steunen van de accessoires aan de zijkanten. Trek
voorzichtig het verwarmingselement naar buiten (1) en breng het naar
beneden (2). Om het verwarmingselement terug te plaatsen tilt u het
op, trekt u het voorzichtig naar u toe en legt u het op de daarvoor
bestemde steunen aan de zijkant (3).
1
2 3
DE DEUR VERWIJDEREN EN TERUGPLAATSEN
Om de deur te verwijderen opent u deze volledig en brengt u de
vergrendelingen naar beneden totdat ze ontgrendeld zijn (1). Sluit
de deur zo ver mogelijk. Houd de deur stevig met beide handen
beet – niet vasthouden aan de handgreep.Verwijder de deur door
deze te blijven sluiten en tegelijkertijd omhoog te trekken totdat het
loshaakt uit zijn zitting (2). Zet de deur opzij en laat deze op een zachte
ondergrond rusten.
1
b
a
2
a
b
~15°
Monteer de deur opnieuw door deze te bewegen in de richting van
de oven, de haken van de scharnieren uit te lijnen met de zitting en
het bovenste deel op de zitting vast te zetten. Laat de deur zakken en
doe deze vervolgens volledig open. Breng de vergrendelingen omlaag
naar hun oorspronkelijke positie (3): Zorg ervoor dat ze volledig naar
beneden geduwd worden. Zachtjes drukken, om te controleren of de
vergrendelingen in de juiste positie staan.
3
b
a
Probeer de deur te sluiten en controleer of het in lijn met het
bedieningspaneel is. Als dit niet het geval is herhaalt u de
bovenstaande stappen: Als het niet goed werkt kan de deur
beschadigd raken
VERVANGEN VAN HET LAMPJE
Koppel de oven los van het elektriciteitsnet, schroef het beschermkapje
van de lamp, vervang de lamp en schroef het beschermkapje weer op
de lamp. Sluit de oven weer aan op de netvoeding. Gebruik de oven
niet voordat het beschermkapje is teruggeplaatst.
Let op: Gebruik alleen halogeenlampen van 20-40 W/230 V, type G9,
T300°C. De lamp die in het product wordt gebruikt is speciek ontworpen
voor huishoudapparaten en is niet geschikt voor ruimteverlichting
(EC-Richtlijn Nr. 244/2009). De lampjes zijn verkrijgbaar bij de
Consumentenservice. Raak de halogeenlampen niet met blote handen
aan omdat vingerafdrukken ze kunnen beschadigen. Gebruik de oven niet
voordat het beschermkapje is teruggeplaatst.
400011375648
U kunt de Veiligheidsinstructies, de Handleiding, de Productche en de Energiegegevens
downloaden:
Bezoek onze website docs . indesit . eu
Gebruik makend van de QR-code
Anders, contacteer onze Klantenservice (Het telefoonnummer staat in het garantieboekje).
Wanneer u contact neemt met de Klantenservice, gelieve de codes te vermelden die op het
identicatieplaatje van het apparaat staan.
XXXXXXXXXXXXXX
Model: xxxXXXXxx
STORINGEN VERHELPEN
Wat moet u doen als... Mogelijke oorzaken Oplossingen
De oven werkt niet. Stroomonderbreking.
Loskoppeling van het elektriciteitsnet.
Controleer of het elektriciteitsnet spanning heeft en of de oven is
aangesloten.
Zet de oven uit en weer aan, om te controleren of het probleem
opgelost is.
NUTTIGE TIPS
LEZEN VAN DE BEREIDINGSTABEL
De tabel geeft een overzicht van de beste functie, accessoires en
het niveau voor het bereiden van verschillende soorten gerechten.
De bereidingstijden gelden vanaf het moment dat het gerecht in
de oven wordt gezet, zonder de voorverwarmtijd (indien nodig). De
bereidingstemperaturen zijn bij benadering en zijn afhankelijk van
de hoeveelheid voedsel en het type accessoire dat wordt gebruikt.
Gebruik eerst de laagste aanbevolen waarden. Als de bereiding niet
naar wens is, kunt u hogere waarden gebruiken. Geadviseerd wordt
om de bijgeleverde accessoires te gebruiken en indien mogelijk
taartvormen en bakplaten van donker metaal. U kunt ook vuurvaste of
aardewerk pannen en accessoires gebruiken; de bereidingstijden zijn
dan iets langer.
. DESSERTS
Bak jn gebak met de statische functie op één steunhoogte.
Gebruik taartvormen van donker metaal en zet deze altijd op het
bijgeleverde rooster.
Gebruik taartvormen van donker metaal en zet deze altijd op het
bijgeleverde rooster.
Om te controleren of de taart gaar is steekt u een houten prikker
in het midden van de taart. Als de prikker er droog uitkomt, is de
taart klaar.
Als u taartvormen met antiaanbaklaag gebruikt, vet dan niet de
randen in, omdat de taart dan mogelijk niet goed rijst aan de
zijkanten.
Als het gebak “opzwelt” tijdens het bakken, gebruik dan de
volgende keer een lagere temperatuur, verminder bijvoorbeeld de
hoeveelheid vocht of meng het beslag voorzichtiger
VLEES
U kunt elke soort ovenschaal of vuurvaste schaal gebruiken die
geschikt is voor de afmetingen van het vlees.
Schenk bij gebraden vlees bij voorkeur wat bouillon in de schaal,
waardoor het vlees tijdens de bereiding vochtig wordt gehouden
en meer smaak krijgt. Houd er rekening mee dat er tijdens dit
proces stoom kan ontstaan.
Laat het gebraden vlees na aoop van de bereiding 10-15 min. in
de oven rusten, of dek het af met aluminiumfolie.
Wanneer u stukken vlees grillt, zorg er dan voor dat de stukken
allemaal even groot zijn, om ze gelijkmatig te garen. Zeer
dikke stukken vlees hebben een langere bereidingsduur. Zet
het rooster op een lagere steunhoogte om te voorkomen dat
de korst verbrandt. Draai het vlees om na tweederde van de
bereidingsduur. Open de deur voorzichtig want er kan stoom naar
buiten komen.
Geadviseerd wordt om een druippan met een 200 ml kraanwater direct
onder het rooster waarop u het voedsel hebt gelegd te plaatsen, om
het bakvet op te vangen. Vul bij indien nodig.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4

Indesit IFV 230 IX Daily Reference Guide

Type
Daily Reference Guide