Documenttranscriptie
Inhoud
Inhoud
Over deze handleiding
3
Slim koken
In deze gebruikershandleiding worden de volgende symbolen gebruikt:
3
Veiligheidsinstructies
3
Belangrijke veiligheidsvoorschriften
Correcte verwijdering van dit product (elektrische & elektronische afvalapparatuur)
Automatische functie voor energiebesparing
3
6
6
Handmatige bereiding
Programma's voor automatisch bereiden
Voorbeeldgerechten
Verzameling veelgemaakte recepten voor automatische bereiding
Installatie
6
Geleverde onderdelen
Aansluiting op het lichtnet
Installatie in een kast
6
7
8
Voor u begint
9
Eerste instelling
Nieuwe-ovengeur
Accessoires
Dubbele-bereidingsstand
9
9
10
11
Gebruik
Bedieningspaneel
Veelgebruikte instellingen
Bereidingsstanden (behalve voor de grill)
Bereidingsstanden (grill)
Instelbereik temperatuur dubbele-bereidingsstand
Het bereidingsproces stoppen
Speciale functie
Automatisch bereiden
Stoomreiniging
Timer
Geluid aan/uit
2
Onderhoud
23
23
27
30
31
34
Reinigen
Vervanging
Probleemoplossing
34
36
36
Controlepunten
Informatiecodes
36
38
Technische specificaties
39
Bijlage
39
Productinformatieblad
39
11
11
12
15
17
18
19
20
20
21
22
22
Nederlands
NV66M3531BS_EF_DG68-00888A-01_FR+NL+DE.indb 2
2017-04-18
10:47:21
Veiligheidsinstructies
Hartelijk dank voor uw aanschaf van deze inbouwoven van SAMSUNG.
Deze gebruikershandleiding bevat belangrijke informatie over veiligheid en instructies die u
helpen bij de bediening en het onderhoud van dit apparaat.
Lees voor gebruik deze handleiding zorgvuldig door en bewaar deze voor raadpleging in de
toekomst.
Deze oven mag alleen worden geïnstalleerd door een bevoegd elektricien. De installateur
is verantwoordelijk voor de aansluiting op de stroomvoorziening met inachtneming van de
relevante veiligheidsaanbevelingen.
In deze gebruikershandleiding worden de volgende symbolen
gebruikt:
WAARSCHUWING
Risico's of onveilige situaties die kunnen leiden tot ernstig lichamelijk letsel, overlijden en/of
schade aan eigendommen.
VOORZICHTIG
Risico's of onveilige situaties die kunnen leiden tot lichamelijk letsel en/of schade aan
eigendommen.
OPMERKING
Handige tips, aanbevelingen of informatie over het gebruik van het product.
Belangrijke veiligheidsvoorschriften
WAARSCHUWING
Dit apparaat is niet bedoeld voor gebruik door personen (inclusief
kinderen) met een verminderd fysiek, zintuiglijk of mentaal vermogen,
of met onvoldoende ervaring en kennis, tenzij deze toestemming of
instructies met betrekking tot het gebruik van het apparaat hebben
gekregen van een persoon die verantwoordelijk is voor hun veiligheid.
Kinderen dienen onder toezicht te worden gehouden om te voorkomen
dat ze met het apparaat gaan spelen.
Indien het netsnoer defect is, moet dit vervangen worden door
een speciaal snoer dat bij de fabrikant of een erkend servicepunt
verkrijgbaar is. (Uitsluitend model met vaste bedrading)
Als het netsnoer is beschadigd, moet u het laten vervangen door
de fabrikant of de onderhoudsdienst van de leverancier, of door
een andere gekwalificeerde monteur, om gevaarlijke situaties te
voorkomen. (Uitsluitend model met netsnoer)
Dit apparaat moet na installatie nog van het stroomnet kunnen worden
losgekoppeld. U kunt in loskoppeling van het apparaat voorzien
door de stekker toegankelijk te laten of door een schakelaar in de
bedrading in te bouwen overeenkomstig de richtlijnen voor bedrading.
Nederlands
NV66M3531BS_EF_DG68-00888A-01_FR+NL+DE.indb 3
2017-04-18
3
10:47:22
Over deze handleiding
Over deze handleiding
Veiligheidsinstructies
Veiligheidsinstructies
Voor de bevestigingsmethode wordt geen gebruikgemaakt
van kleefstoffen, aangezien deze niet als een betrouwbare
bevestigingsmethode worden beschouwd.
Gebruik geen ruwe schuurmiddelen of metalen schrapers voor het
reinigen van de glazen ovendeur. Het oppervlak raakt hierdoor
bekrast, waardoor het glas kan barsten.
Het apparaat wordt heet tijdens het gebruik. Zorg ervoor dat u de
verwarmingselementen binnen in de oven nooit aanraakt.
Het apparaat en de bereikbare onderdelen ervan worden heet tijdens
gebruik.
Bereikbare onderdelen kunnen heet worden tijdens het gebruik.
Houd jonge kinderen uit de buurt.
Zorg ervoor dat u de verwarmingselementen nooit aanraakt.
Als dit apparaat over een stoom- of zelfreinigingsfunctie beschikt,
moet gemorst voedsel voor de reiniging worden verwijderd en
moet alle kookgerei uit de oven worden verwijderd voor het
koken met stoom of voor zelfreiniging. De aanwezigheid van een
reinigingsfunctie is afhankelijk van het model.
Als dit apparaat over een zelfreinigingsfunctie beschikt, worden
de oppervlakken tijdens het reinigen mogelijk heter dan normaal.
Kinderen moeten dan ook op een veilige afstand worden gehouden.
De aanwezigheid van een reinigingsfunctie is afhankelijk van het model.
Kinderen jonger dan acht jaar moeten uit de buurt van het apparaat
worden gehouden, tenzij ze onder voortdurend toezicht staan.
Dit apparaat kan door kinderen vanaf acht jaar en door personen met
een verminderd fysiek, zintuiglijk of mentaal vermogen, of gebrek
aan ervaring en kennis, worden gebruikt als ze onder toezicht staan
of instructies hebben gekregen omtrent het veilige gebruik van
het apparaat en ze de risico's begrijpen. Kinderen mogen niet met
het apparaat spelen. Reiniging en onderhoud mogen niet zonder
supervisie door kinderen worden uitgevoerd.
Wanneer het apparaat in gebruik is, kan de buitenkant heet worden.
Gebruik uitsluitend de temperatuursonde die voor deze oven wordt
aanbevolen. (Uitsluitend model met vleessonde)
De deur en de buitenkant van het apparaat kunnen heet worden
wanneer het apparaat in gebruik is.
Gebruik geen stoomreiniger.
Houd het apparaat en het netsnoer buiten het bereik van kinderen die
jonger dan acht jaar zijn.
Controleer of het apparaat is uitgeschakeld voordat u de lamp
vervangt om het risico op elektrische schok te vermijden.
4
Dit apparaat is niet bedoeld voor bediening met een externe timer of
een apart systeem voor bediening op afstand.
Nederlands
NV66M3531BS_EF_DG68-00888A-01_FR+NL+DE.indb 4
2017-04-18
10:47:22
VOORZICHTIG
Sluit de oven niet aan als deze tijdens het vervoer beschadigd is geraakt.
Dit apparaat mag alleen worden aangesloten op de stroomvoorziening door een speciaal
daarvoor bevoegde elektricien.
Gebruik de oven niet in geval van storing of schade aan het apparaat.
Reparaties mogen alleen worden uitgevoerd door een bevoegd technicus. Slechte reparaties
leveren mogelijk gevaarlijke situaties op voor u en anderen. Neem contact op met een
SAMSUNG-servicecentrum of uw dealer als de oven gerepareerd moet worden.
Elektrische bedrading en snoeren mogen niet in aanraking komen met de oven.
Bewaar nooit brandbare materialen in de oven.
De oven wordt erg heet als deze lange tijd wordt gebruikt op een hoge temperatuur.
Wees voorzichtig met het openen van de ovendeur als u de oven gebruikt. Er kan snel hete
lucht en stoom ontsnappen.
Als u gerechten bereidt met alcohol, kan de alcohol verdampen als gevolg van de hoge
temperaturen. Deze dampen kunnen vlam vatten als ze in contact komen met hete delen van
de oven.
Gebruik voor uw eigen veiligheid geen hogedrukreinigers of stoomreinigers.
Houd kinderen uit de buurt van de oven als deze in gebruik is.
Bevroren voedsel, zoals pizza's, moet op het grote rooster worden bereid. Bij gebruik van de
bakplaat kan deze vervormen door te grote temperatuurverschillen.
Giet geen water op de bodem van de oven als deze heet is. Dit kan beschadigingen aan het
emaillen oppervlak veroorzaken.
De ovendeur moet tijdens gebruik gesloten zijn.
Bedek de bodem van de oven niet met aluminiumfolie en plaats er geen bakplaten of
bakblikken op. De aluminiumfolie houdt de warmte tegen. Dit kan de emaillen oppervlakken
beschadigen en leidt mogelijk tot slechte resultaten.
De oven moet worden aangesloten op de stroomvoorziening met een goedgekeurde
aardlekschakelaar of zekering. Gebruik nooit verlengsnoeren.
Vruchtensappen kunnen onuitwisbare vlekken op de emaillen oppervlakken veroorzaken.
Tijdens reparatie of reiniging dient het apparaat niet aangesloten te zijn.
Plaats geen bakspullen op de openstaande ovendeur.
Wees voorzichtig bij het aansluiten van elektrische apparaten in de buurt van de oven.
Houd kinderen uit de buurt van de deur wanneer u deze opent of sluit. Zij kunnen tegen de
deur stoten of met hun vingers achter de deur blijven haken.
Als deze oven over een functie voor bereiding met vochtige lucht of stomen beschikt, mag u
het apparaat niet gebruiken als de watertoevoercassette beschadigd is. (Uitsluitend model met
functie voor vochtige lucht of stoomfunctie)
Veiligheidsinstructies
Plaats het rooster met de
gebogen kant naar achteren voor
ondersteuning bij het verwerken
van grote hoeveelheden.
(Afhankelijk van het model.)
Gebruik voor het bereiden van vochtig gebak, zoals brownies, de braadslede.
Ga niet op de deur staan of zitten, leun niet op de deur en plaats geen zware voorwerpen op
de deur.
Als de cassette gebarsten of gescheurd is, gebruikt u deze niet en neemt u contact op met
uw dichtstbijzijnde servicecentrum. (Uitsluitend model met functie voor vochtige lucht of
stoomfunctie)
Open de deur niet met overdreven veel kracht.
Deze oven is bedoeld voor huishoudelijk gebruik.
WAARSCHUWING: Laat de deur niet open staan terwijl de oven met een bereiding bezig is.
WAARSCHUWING: Koppel het apparaat niet los van de hoofdstroomvoorziening, zelfs niet als
het bereidingsproces is voltooid.
Tijdens gebruik wordt de binnenzijde van de oven erg heet. Dit kan brandwonden
veroorzaken. Raak de verwarmingselementen of binnenkant van de oven niet aan voordat ze
voldoende zijn afgekoeld.
Nederlands
NV66M3531BS_EF_DG68-00888A-01_FR+NL+DE.indb 5
2017-04-18
5
10:47:22
Veiligheidsinstructies
Installatie
Correcte verwijdering van dit product
(elektrische & elektronische afvalapparatuur)
Installatie
(Van toepassing in landen waar afval gescheiden wordt ingezameld)
Dit merkteken op het product, de accessoires of het
informatiemateriaal duidt erop dat het product en zijn elektronische
accessoires (bv. lader, headset, USB-kabel) niet met ander
huishoudelijk afval verwijderd mogen worden aan het einde van hun
gebruiksduur. Om mogelijke schade aan het milieu of de menselijke
gezondheid door ongecontroleerde afvalverwijdering te voorkomen,
moet u deze artikelen van andere soorten afval scheiden en op een
verantwoorde manier recyclen, zodat het duurzame hergebruik van
materiaalbronnen wordt bevorderd.
Huishoudelijke gebruikers moeten contact opnemen met de
winkel waar ze dit product hebben gekocht of met de gemeente
waar ze wonen om te vernemen waar en hoe ze deze artikelen
milieuvriendelijk kunnen laten recyclen.
Zakelijke gebruikers moeten contact opnemen met hun leverancier
en de algemene voorwaarden van de koopovereenkomst nalezen.
Dit product en zijn elektronische accessoires mogen niet met ander
bedrijfsafval voor verwijdering worden gemengd.
Ga voor informatie over de milieuverbintenissen en productspecifieke wettelijke
verplichtingen van Samsung naar: samsung.com/uk/aboutsamsung/samsungelectronics/
corporatecitizenship/data_corner.html
Installatie
WAARSCHUWING
Deze oven dient door een gekwalificeerde technicus te worden geïnstalleerd. De installateur
is verantwoordelijk voor de aansluiting op de stroomvoorziening, met inachtneming van de
relevante lokale veiligheidsvoorschriften.
Geleverde onderdelen
Controleer of alle onderdelen en accessoires in de productverpakking aanwezig zijn.
In geval van een probleem met de oven of de accessoires neemt u contact op met de lokale
klantenservice van Samsung of met de verkoper.
Overzicht van de oven
01
02
03
Automatische functie voor energiebesparing
• Als er gedurende een bepaalde tijd geen invoer door de gebruiker plaatsvindt, gaat het
apparaat over op de stand-bystand.
• Licht: tijdens het bereidingsproces kunt u de ovenlamp uitschakelen door op de
ovenlamptoets te drukken. Om energie te besparen, wordt de ovenverlichting enkele minuten
nadat het bereidingsprogramma is begonnen, uitgeschakeld.
01 Bedieningspaneel
6
02 Deurhandgreep
03 Deur
Nederlands
NV66M3531BS_EF_DG68-00888A-01_FR+NL+DE.indb 6
2017-04-18
10:47:22
Aansluiting op het lichtnet
Accessoires
De oven wordt geleverd met verschillende accessoires voor de bereiding van verschillende
soorten voedsel.
L
Rooster
Roosterinzetstuk *
Bakplaat *
N
01 02 03
Universele plaat *
Braadspit en shaslick *
Extra diepe plaat *
Braadspit *
Nominale
ingangsstroom (A)
Minimale doorsnede
10 < A ≤ 16
1,5 mm2
16 < A ≤ 25
2,5 mm2
Installatie
01 BRUIN of ZWART
02 BLAUW of WIT
03 GEEL en GROEN
Sluit de oven op een stopcontact aan. Als er
vanwege de beperkingen met de toegestane
stroomsterkte geen stopcontact beschikbaar is,
gebruikt u een meerpolige isolatorschakelaar (met
ten minste 3 mm ruimte tussen de contactpunten)
om aan de veiligheidsvoorschriften te voldoen.
Gebruik een stroomsnoer van voldoende lengte
en minimaal 1,5-2,5 mm² doorsnede dat aan de
specificatie H05 RR-F of H05 VV-F voldoet.
Controleer de uitgangsspecificaties op het etiket
op de oven.
Open met een schroevendraaier de achterplaat
van de oven en verwijder de schroeven van de
snoerbeugel. Sluit vervolgens de stroomdraden op
de geëigende contactpunten aan.
De ( )-aansluiting is ontworpen om te worden
geaard. Sluit als eerste de gele en groene draden
aan (aarddraden). Deze moeten langer zijn dan de
andere. Als u een stopcontact gebruikt, moet dit
nadat de oven is geïnstalleerd nog bereikbaar zijn.
Samsung is niet verantwoordelijk voor ongelukken
die ontstaan door een ontbrekende of defecte
aarding.
Verdeelplaat
OPMERKING
De aanwezigheid van accessoires met een sterretje (*) is afhankelijk van het ovenmodel.
WAARSCHUWING
Zorg dat er tijdens de installatie niet op de snoeren wordt getrapt of dat deze worden
verdraaid en houd ze uit de buurt van onderdelen van de oven die hitte uitstralen.
Nederlands
NV66M3531BS_EF_DG68-00888A-01_FR+NL+DE.indb 7
2017-04-18
7
10:47:23
Installatie
Installatie in een kast
Indien de oven in een inbouwkast wordt geïnstalleerd, moeten de plastic oppervlakken en
klevende delen van de kast bestand zijn tegen temperaturen tot 90 °C en moet omringend
meubilair bestand zijn tegen temperaturen tot 75 °C. Samsung is niet verantwoordelijk voor
schade aan de oven door de warmte-uitstoot van het apparaat.
De oven moet goed worden geventileerd. Voor ventilatie moet een ruimte van ongeveer
50 mm worden opengelaten tussen de onderste plank van de kast en de steunwand. Indien u
de oven onder een kookplaat installeert, volgt u de installatie-instructies voor de kookplaat.
A
Inbouwkast (mm)
B
C
D
Installatie
C
D
E
L
K
G
F
J
Min. 560
C
Min. 50
D
Min. 590 - Max. 600
E
Min. 460 x Min. 50
A
560
G
Max. 506
B
175
H
Max. 494
C
370
I
21
D
Max. 50
J
545
A
Min. 550
E
595
K
572
B
Min. 560
550
C
Min. 600
D
Min. 460 x Min. 50
F
595
L
Gootsteenkast (mm)
A
B
H
I
B
De inbouwkast moet voorzien zijn van
ventilatieopeningen (E) om warmte te ventileren
en lucht te laten circuleren.
E
Oven (mm)
A
Min. 550
OPMERKING
Vereiste afmetingen voor installatie
B
A
D
C
OPMERKING
De inbouwkast moet voorzien zijn van
ventilatieopeningen (D) om warmte te ventileren
en lucht te laten circuleren.
8
Nederlands
NV66M3531BS_EF_DG68-00888A-01_FR+NL+DE.indb 8
2017-04-18
10:47:23
Voor u begint
Eerste instelling
De oven monteren
Laat aan alle kanten van de oven ten minste 5 mm
ruimte (A) tussen de oven en de kastwand.
Als u de oven voor de eerste keer inschakelt, wordt de standaardtijd "12:00" weergegeven op
het scherm waar het uurelement ("12") knippert. Volg de onderstaande stappen om de huidige
tijd in te stellen.
1. Als het uurelement knippert, draait u de
instelknop (knop aan de rechterkant) om het
uur in te stellen en vervolgens drukt u op OK
om naar het minuutelement te gaan.
A
Voor u begint
2. Als het minuutelement knippert, draait u de
instelknop om de minuten in te stellen en
vervolgens drukt u op OK.
Plaats de oven in de kast en zet het apparaat
stevig vast met behulp van 2 schroeven aan beide
zijkanten.
Om de huidige tijd te wijzigen na deze initiële
instelling, houdt u de knop
3 seconden
ingedrukt en volgt u de bovenstaande stappen.
Verwijder na de installatie het beschermfolie, de tape en het andere verpakkingsmateriaal en
haal de meegeleverde accessoires uit de oven. Als u de oven uit de kast wilt halen, ontkoppelt
u eerst de stroomtoevoer en verwijdert u de 2 schroeven aan beide kanten van de oven.
WAARSCHUWING
Voor een goede werking moet de oven worden geventileerd. Zorg dat de ventilatieopeningen
nooit worden geblokkeerd.
OPMERKING
Het daadwerkelijke uiterlijk van de oven kan per model verschillen.
Nieuwe-ovengeur
Voordat u begint met het gebruiken van de oven, moet deze eerst worden gereinigd om de
nieuwe-ovengeur te verwijderen.
1. Haal alle accessoires uit de oven.
2. Laat de oven een uur lang werken op 200 °C in de heteluchtstand of op 200 °C in de
conventionele warmtestand. Hiermee worden alle resterende productiestoffen in de oven
weggebrand.
3. Zet de oven na afloop uit.
Nederlands
NV66M3531BS_EF_DG68-00888A-01_FR+NL+DE.indb 9
2017-04-18
9
10:47:24
Voor u begint
Accessoires
Braadspit *
Het braadspit kan worden gebruikt voor het grillen van gevogelte,
bijvoorbeeld kip. Gebruik het braadspit alleen in de enkele stand op
niveau 3, waar de spitadapter aanwezig is. Schroef het spithandvat
los om deze voor het grillen te verwijderen.
Braadspit en
shaslick *
Plaats de plaat in rekpositie 1 om braadvocht op te vangen, of bij
een grote hoeveelheid vlees op de bodem van de oven. Het wordt
aanbevolen om de spitaccessoires te gebruiken voor vlees van
minder dan 1,5 kg.
1. Steek het spit in het vlees. Schroef hiervoor het spithandvat
richting het botte uiteinde.
2. Plaats voorgekookte aardappels en groenten rond het vlees.
3. Plaats de houder op de middelste plaatpositie met de V-vorm aan
de voorkant. Plaats het spit op de houder met het spitse uiteinde
naar de achterkant van de oven en druk de punt voorzichtig in het
draaimechanisme in de achterwand. Het botte uiteinde van het
spit moet in de V-vorm rusten. (Het spit heeft twee uitsteeksels
die zich in de buurt van de ovendeur moeten bevinden en
die voorkomen dat het spit naar buiten kan bewegen. Ze zijn
bovendien bevestigingspunten voor het handvat.)
4. Schroef het handvat los voordat u de bereiding begint.
5. Na de bereiding schroeft u het handvat weer op het spit om het
uit de oven te kunnen nemen.
Als u de accessoires voor het eerst gaat gebruiken, reinigt u deze zorgvuldig met warm water,
schoonmaakmiddel en een zachte schone doek.
05
04
03
02
01
Voor u begint
01 Niveau 1
03 Niveau 3
05 Niveau 5
02 Niveau 2
04 Niveau 4
• Steek het accessoire tot aan de geëigende positie
in de oven.
• Laat ten minste 1 cm ruimte tussen het
accessoire en de bodem van de oven en tussen
het accessoire en andere accessoires.
• Wees uiterst voorzichtig wanneer u schalen en/
of accessoires uit de oven neemt. U zou zich aan
hete gerechten en accessoires kunnen branden.
• De accessoires kunnen tijdens verhitting
vervormen. Na afkoeling keren de
oorspronkelijke vorm en prestaties weer terug.
Basisgebruik
Maak u bekend met het gebruik van de diverse accessoires, zodat u ze optimaal voor het
bereiden van uw gerechten kunt inzetten.
Rooster
Het rooster is bedoeld voor grillen en roosteren. Plaats het rooster
met de uitstekende delen (uitsparingen aan beide kanten) naar voren.
Roosterinzetstuk *
Het roosterinzetstuk wordt in combinatie met de plaat gebruikt om te
voorkomen dat vocht op de bodem van de oven terechtkomt.
Bakplaat *
De bakplaat (diepte: 20 mm) wordt gebruikt voor het bakken van
taarten, koekjes en ander gebak. Plaats de plaat met schuine kant
naar voren.
Universele plaat *
De universele plaat (diepte: 30 mm) wordt gebruikt voor braden en
roosteren. Gebruik het roosterinzetstuk om te voorkomen dat vocht
op de bodem van de oven terechtkomt.
Plaats de plaat met schuine kant naar voren.
Extra diepe plaat *
De extra diepe plaat (diepte: 50 mm) wordt gebruikt voor roosteren
met of zonder het roosterinzetstuk. Plaats de plaat met schuine kant
naar voren.
WAARSCHUWING
Zorg dat het handvat van het braadspit goed wordt geplaatst.
Ga voorzichtig te werk wanneer u het braadspit gebruikt.
De vorken en pinnen zijn puntig en scherp, en kunnen lichamelijk
letsel veroorzaken!
Wanneer u het braadspit verwijdert kan het erg heet kan zijn.
Gebruik daarom ovenwanten om brandwonden te voorkomen.
Verdeelplaat
De verdeelplaat is bedoeld om de oven in twee compartimenten te
verdelen. Gebruik de verdeelplaat met dubbele-bereidingsstand.
OPMERKING
De aanwezigheid van accessoires met een sterretje (*) is afhankelijk van het ovenmodel.
10 Nederlands
NV66M3531BS_EF_DG68-00888A-01_FR+NL+DE.indb 10
2017-04-18
10:47:24
Gebruik
Dubbele-bereidingsstand
Bedieningspaneel
U kunt zowel de bovenste als de onderste vakken gebruiken om twee verschillende recepten
te bereiden of gewoon één vak kiezen om te koken.
Het voorpaneel is beschikbaar in verschillenden materialen en kleuren. Om de kwaliteit
te verbeteren, kan het uiterlijk van de oven zonder voorafgaande kennisgeving worden
gewijzigd.
Plaats de verdeelplaat in niveau 3 om de
ovenruimte in twee compartimenten te verdelen.
De oven detecteert de verdeelplaat en activeert
standaard het bovenste compartiment.
02 04
06 08 10
OPMERKING
Beschikbaarheid van dubbele-bereidingsstand
is afhankelijk van het recept. Ga voor meer
informatie naar het gedeelte Slim koken in deze
handleiding.
01
03
05
07 09 11
12
Draai hieraan om een bereidingsstand of functie te selecteren.
02 Snel voorverwarmen
Snel voorverwarmen verwarmt de oven snel op een ingestelde
temperatuur op.
• Druk om de optie Snel voorverwarmen in of uit te schakelen.
• Alleen beschikbaar bij de enkelvoudige stand.
(Hete lucht, Conventioneel, Hete lucht + bovenverwarming,
Hete lucht + onderverwarming)
• Uitgeschakeld voor temperaturen die zijn ingesteld op
minder dan 100° C.
03 Timer
Met Timer kunt u de tijd of de duur van een bewerking tijdens
het bereiden in de gaten houden.
04 Bovenste/Onderste
compartiment
De indicatoren worden ingeschakeld wanneer de verdeelplaat
wordt geplaatst. U kunt kiezen uit bovenste of onderste voor
uw recept.
05 Display
Toont de nodige informatie van de geselecteerde modi of
instellingen.
06 OK
Druk op deze toets om de instellingen te bevestigen.
07 Terug
Huidige instellingen worden geannuleerd en u keert terug
naar het hoofdscherm.
Nederlands
NV66M3531BS_EF_DG68-00888A-01_FR+NL+DE.indb 11
2017-04-18
11
10:47:24
Gebruik
01 Keuzeschakelaar
Gebruik
08 Temperatuur
Gebruik deze toets om de temperatuur in te stellen.
09 Bereidingstijd
Druk om de bereidingstijd in te stellen.
10 Ovenlamp
Druk hierop om de interne verlichting aan of uit te doen. Om
energie te besparen, gaat de verlichting na een bepaalde
periode van inactiviteit weer uit.
11 Kinderslot
Om ongelukken te voorkomen, worden met het kinderslot alle
bedieningselementen uitgeschakeld.
U kunt deze functie echter uitschakelen door de
keuzeschakelaar op uit te zetten.
Houd de toets 3 seconden ingedrukt om het kinderslot te
activeren, en houd deze nogmaals 3 seconden ingedrukt om
het bedieningspaneel weer te ontgrendelen.
12 Instelknop
Veelgebruikte instellingen
Een handeling die regelmatig wordt uitgevoerd, is het wijzigen van de standaardtemperatuur
en/of -bereidingstijd voor de diverse bereidingsstanden. Volg de onderstaande stappen om de
temperatuur en/of bereidingstijd voor de geselecteerde bereidingsstand te wijzigen.
Temperatuur
1. Draai de keuzeschakelaar om een stand of
functie te kiezen. De standaardtemperatuur
van elke selectie wordt weergegeven.
2. Draai de instelknop naar de gewenste
temperatuur.
Gebruik
Gebruik de instelknop voor het volgende:
• Instellen van de bereidingstijd of temperatuur.
• Kies een subonderdeel van de bovenste menu's: Reinigen,
Automatische bereiding, Speciale functie of Grill.
• Kies een portiegrootte voor automatische
bereidingsprogramma's.
3. Druk op OK om uw wijzigingen te bevestigen.
OPMERKING
• Als u op het display tikt terwijl u plastic handschoenen of ovenwanten draagt, functioneert
het display mogelijk niet naar behoren.
• De ovenlamp gaat automatisch aan wanneer de deur open is of als de oven begint.
OPMERKING
• Als u binnen enkele seconden geen verdere instellingen meer doorvoert, gaat de oven
automatisch werken met de standaardinstellingen.
• Om de ingestelde temperatuur te wijzigen drukt u op de knop
en volgt u de
bovenstaande stappen.
• De exacte temperatuur in de oven kan met een erkende thermometer en methode worden
gemeten, als gedefinieerd door een bevoegde instantie.
Als u andere thermometers gebruikt, kan dit een meetfout geven.
12 Nederlands
NV66M3531BS_EF_DG68-00888A-01_FR+NL+DE.indb 12
2017-04-18
10:47:25
Bereidingstijd
Eindtijd
1. Draai de keuzeschakelaar om een stand of
functie te kiezen.
1. Draai de keuzeschakelaar om een stand of
functie te kiezen.
2. Druk op de knop
en draai vervolgens de
instelknop om een gewenste tijd tot 23 uur en
59 minuten in te stellen.
2. Druk twee keer op de knop
en draai dan
de instelknop om een gewenste eindtijd in te
stellen.
3. Druk op OK om uw wijzigingen te bevestigen.
3. Druk op OK om uw wijzigingen te bevestigen.
• Optioneel kunt u ook de eindtijd van de bereiding tot een gewenst punt uitstellen. Druk op
de knop
en gebruik de instelknop om een eindpunt in te stellen. Zie Uitgesteld einde
voor meer informatie.
• U kunt als u wilt koken zonder de bereidingstijd in te stellen. In dit geval begint de oven te
werken op de ingestelde temperaturen zonder tijdinformatie en moet u de oven handmatig
stoppen als de bereiding is voltooid.
• Om de ingestelde bereidingstijd te wijzigen, drukt u op de knop
en volgt u de
bovenstaande stappen.
Gebruik
OPMERKING
OPMERKING
• Het instellen van een eindtijd is niet vereist. In dit geval begint de oven te werken op de
ingestelde temperaturen zonder tijdinformatie en moet u de oven handmatig stoppen als de
bereiding is voltooid.
• Om de eindtijd te wijzigen, drukt u tweemaal op de knop
en volgt u de bovenstaande
stappen.
Nederlands
NV66M3531BS_EF_DG68-00888A-01_FR+NL+DE.indb 13
2017-04-18
13
10:47:25
Gebruik
Uitgesteld einde
De bereidingstijd wissen
Uitgesteld einde is bedoeld om het bereiden van gerechten gemakkelijker te maken.
U kunt de bereidingstijd wissen. Dit is handig als u de oven op een willekeurig moment tijdens
het proces handmatig wilt stoppen.
Voorbeeld 1
Stel dat u om 14.00 uur een bereiding van een uur selecteert en u wilt dat de oven om
18.00 klaar is met de bereiding. Om de eindtijd in te stellen, wijzigt u de tijd bij Klaar om
in 18.00. De oven begint de bereiding vervolgens om 17.00 en om 18.00 is alles klaar,
precies zoals ingesteld.
Actuele tijd: 14.00 uur
Bereidingstijd instellen: 1 uur
Uitgestelde eindtijd instellen:
18.00 uur
De oven begint de bereiding om 17.00 uur en eindigt automatisch om 18.00 uur.
14.00
15.00
16.00
17.00
18.00
1. Terwijl de oven bezig is, drukt u op de knop
om de standaardbereidingstijd weer te
geven.
2. Draai aan de instelknop om de bereidingstijd
in te stellen op "00:00". U kunt ook gewoon op
drukken.
3. Druk op OK.
Gebruik
Voorbeeld 2
Actuele tijd: 14.00 uur
Bereidingstijd instellen: 2 uur
Uitgestelde eindtijd instellen:
17.00 uur
OPMERKING
De oven begint de bereiding om 15.00 en eindigt automatisch om 17.00.
14.00
15.00
16.00
17.00
18.00
In de dubbele-bereidingsstand moet u eerst het
bovenste of onderste compartiment selecteren
waarvoor u de bereidingstijd wilt wissen.
VOORZICHTIG
• De uitgestelde eindtijd is niet beschikbaar in de dubbele-bereidingsstand.
• Laat gerechten na de bereiding niet te lang in de oven staan. Het gerecht zou kunnen
bederven.
14 Nederlands
NV66M3531BS_EF_DG68-00888A-01_FR+NL+DE.indb 14
2017-04-18
10:47:25
Bereidingsstanden (behalve voor de grill)
De eindtijd wissen
U kunt de eindtijd wissen. Dit is handig als u de oven op een willekeurig moment tijdens het
proces handmatig wilt stoppen.
1. Terwijl de oven bezig is, drukt u tweemaal op
om de ingestelde eindtijd weer te geven.
1. Draai de keuzeschakelaar om een
bereidingsstand te selecteren.
2. Stel de bereidingstijd en/of de temperatuur in
indien nodig. Zie het gedeelte Veelgebruikte
instellingen voor details.
2. Draai aan de instelknop om de eindtijd in te
stellen op de huidige tijd. U kunt ook gewoon
drukken.
op
3. U heeft ook de optie de oven snel voor te
verwarmen. Hiervoor drukt u op de knop
en stelt u de gewenste temperatuur in.
De overeenkomstige indicator
wordt
weergegeven op de display.
3. Druk op OK.
OPMERKING
U kunt de bereidingstijd en/of temperatuur tijdens
de bereiding wijzigen.
Nederlands
NV66M3531BS_EF_DG68-00888A-01_FR+NL+DE.indb 15
2017-04-18
15
10:47:26
Gebruik
OPMERKING
In de dubbele-bereidingsstand moet u eerst het
bovenste of onderste compartiment selecteren
waarvoor u de eindtijd wilt wissen.
De oven begint met pictogram
met
voorverwarmen totdat de interne temperatuur de
gewenste waarde heeft bereikt.
Wanneer het voorverwarmen is voltooid,
verdwijnt de indicator met een zoemtoon.
Voorverwarmen wordt voor alle
bereidingsstanden aanbevolen, tenzij bij de
kooktips anders wordt vermeld.
Gebruik
Dubbele-bereidingsstand
5. Druk daarna op OK.
U kunt de meegeleverde verdeelplaat gebruiken om ovenruimte te verdelen in een bovenste
en onderste compartiment. Hierdoor kunnen gebruikers twee verschillende bereidingswijzen
gelijktijdig inschakelen, maar ze kunnen ook gewoon één compartiment kiezen om mee te
koken.
1. Plaats de verdeelplaat in niveau 3 om de
ovenruimte in twee compartimenten te
verdelen.
De oven begint met pictogram
met
voorverwarmen totdat de interne temperatuur de
gewenste waarde heeft bereikt.
Voorverwarmen wordt voor alle
bereidingsstanden aanbevolen, tenzij bij de
kooktips anders wordt vermeld.
OPMERKING
Gebruik
2. Draai de keuzeschakelaar om een
bereidingsstand te selecteren.
Voor het bovenste compartiment kunt u
kiezen uit de standen Grill, Hete lucht en
Hete lucht + bovenverwarming, en voor het
onderste compartiment uit de standen Hete
lucht, Hete lucht + onderverwarming en
Onderverwarming.
3. Druk op
om het bovenste compartiment
te selecteren of druk op
om het onderste
compartiment te selecteren.
Het pictogram wordt op het geselecteerde
compartiment weergegeven.
4. Stel de bereidingstijd en/of de temperatuur in
indien nodig. Zie het gedeelte Veelgebruikte
instellingen voor details.
Beschikbaarheid van dubbele-bereidingsstand is afhankelijk van de bereidingsstand. Ga voor
meer informatie naar het gedeelte Slim koken in deze handleiding.
Bereidingsstanden (behalve voor Grill)
De kookstanden met een sterretje (*) zijn beschikbaar voor voorverwarmen en uitgeschakeld
voor temperaturen die zijn ingesteld op minder dan 100 °C.
Temperatuurbereik (°C)
Stand
Enkel
* 40-250
Hete lucht
Boven
Onder
40-250
40-250
170
Het verwarmingselement achter in de oven genereert hitte die
gelijkmatig wordt verspreid door de heteluchtventilatoren. Gebruik
deze stand voor het bakken en grillen op verschillende niveaus
tegelijk.
* 40-250
Normaal
Aanbevolen
temperatuur (°C)
Dubbel
-
-
200
De warmte wordt afgegeven door de verwarmingselementen aan de
boven- en onderkant. Dit is de functie die gewoonlijk wordt gebruikt
voor het braden en roosteren van de meeste typen gerechten.
16 Nederlands
NV66M3531BS_EF_DG68-00888A-01_FR+NL+DE.indb 16
2017-04-18
10:47:27
Bereidingsstanden (grill)
Temperatuurbereik (°C)
Stand
Enkel
* 40-250
Bovenverwarming
+ Hete lucht
-
-
40-250
1. Draai de keuzeschakelaar naar
.
190
190
2. Gebruik de instelknop om een Grote grill
(G 1) of Eco-grill (G 2) te selecteren en druk
vervolgens op OK.
-
100-230
190
-
Gebruik
-
3. Gebruik de instelknop om de temperatuur in te
stellen en druk vervolgens op OK.
160
Met Braden wordt er een automatische voorverwarmingscyclus
uitgevoerd totdat de oventemperatuur 220 °C bereikt.
Vervolgens treden het bovenste verwarmingselement en de
heteluchtventilatoren in werking om gerechten zoals vlees dicht
te schroeien. Na het dichtschroeien wordt het vlees op een lage
temperatuur gebraden. Gebruik deze stand voor rundvlees,
gevogelte of vis.
100-270
Ventilator + Grill
40-250
Het verwarmingselement onder in de oven genereert hitte. Gebruik
deze stand aan het eind van het bakken of braden om de bodem van
een hartige taart of pizza te bruinen.
80-200
Braden
Onder
Het verwarmingselement onder in de oven genereert hitte die
gelijkmatig wordt verspreid door de heteluchtventilatoren. Gebruik
deze stand voor pizza, brood of gebak.
100-230
Onderwarmte
Dubbel
Boven
Het verwarmingselement boven in de oven genereert hitte die
gelijkmatig wordt verspreid door de heteluchtventilatoren. Gebruik
deze stand voor het roosteren van gerechten met een krokante korst
bovenop (bijvoorbeeld vlees of lasagne).
* 40-250
Onderverwarming
+ Hete lucht
Aanbevolen
temperatuur (°C)
-
-
240
Twee verwarmingselementen boven in de oven genereren hitte die
gelijkmatig door de ventilator wordt verspreid. Gebruik deze stand
voor het grillen van vlees of vis.
Nederlands
NV66M3531BS_EF_DG68-00888A-01_FR+NL+DE.indb 17
2017-04-18
17
10:47:28
Gebruik
Dubbele-bereidingsstand
Grillen met dubbele-bereidingsstand is handig voor kleine porties en om stroom te besparen.
Standaard is alleen de optie met de grote grill in het bovenste compartiment beschikbaar,
omdat de oven alleen het bovenste verwarmingselement gebruikt.
1. Plaats de verdeelplaat in niveau 3 om de
dubbele bereidingsstand te activeren.
Instelbereik temperatuur dubbele-bereidingsstand
U kunt de bovenste en onderste compartimenten tegelijkertijd gebruiken voor verschillende
bereidingen.
In de dubbele-bereidingsstand wordt het temperatuurbereik van één compartiment beïnvloed
door de temperatuurinstellingen van het andere compartiment. Zo zal roosteren in het
bovenste compartiment worden beperkt door de operatie in het onderste compartiment
wat bereidingstemperaturen betreft. Eén van de compartimenten echter, beperkt zijn
temperatuurinstellingen tussen minimum 40 en maximum 250.
Als de
bovenste is
ingesteld
op (°C)
2. Draai de keuzeschakelaar naar
.
Standaard wordt alleen de Grote grill (G 1)
automatisch geselecteerd.
Gebruik
3. Gebruik de instelknop om de temperatuur in te
stellen en druk vervolgens op OK.
Bereidingsstanden (Grill)
Stand
G1
Grote grill
G2
Eco-grill
Onderste compartiment is
beperkt tot (°C)
Minimum
Maximum
Als de
onderste is
ingesteld
op (°C)
Bovenste compartiment is
beperkt tot (°C)
Minimum
Maximum
45
40
40
45
40
40
60
50
70
60
50
70
80
70
95
80
70
95
100
85
125
100
85
125
120
100
155
120
100
155
140
110
185
140
110
185
160
125
215
160
125
215
180
140
250
180
140
250
200
155
250
200
155
250
220
165
250
220
165
250
250
170
250
250
170
250
Temperatuurbereik (°C)
Aanbevolen
Dubbel
temperatuur (°C)
Enkel
Boven
Onder
100-270
200-250
240
De grote grill straalt hitte uit. Gebruik deze stand voor het bruinen
van de bovenkant van gerechten (bijvoorbeeld vlees, lasagne of
gegratineerde gerechten).
100-270
240
De kleine grill straalt hitte uit. Gebruik deze stand voor gerechten
waarvoor minder hitte nodig is, zoals vis en gevulde stokbroodjes.
18 Nederlands
NV66M3531BS_EF_DG68-00888A-01_FR+NL+DE.indb 18
2017-04-18
10:47:28
Het bereidingsproces stoppen
Bij gebruik van de stand Onderverwarming of de Grote grill-stand
Als de
bovenste is
ingesteld
op (°C)
Onderste compartiment is
beperkt tot (°C)
Minimum
Maximum
Als de
onderste is
ingesteld
op (°C)
Bovenste compartiment is
beperkt tot (°C)
Minimum
Maximum
40
40
45
40
40
45
60
55
65
60
55
65
80
75
90
80
75
90
Als het bereiden aan de gang is, zet u de
keuzeschakelaar op " ". De oven wordt na
enkele seconden uitgeschakeld. Dit is om
het uitvoeren van onjuiste opdrachten door
gebruikers te vermijden. De oven wacht dus
enkele seconden zodat zij hun keuze kunnen
corrigeren.
100
90
115
100
90
115
120
105
140
120
105
140
Bereiding stoppen voor één compartiment
140
120
165
140
120
165
Volg deze instructies om te stoppen met koken in de dubbele-bereidingsstand.
160
135
190
160
135
190
180
150
215
180
150
215
170
250
200
170
250
185
250
220
185
250
250
200
250
250
200
250
om het bereidingsproces te
2. Druk op
om het bovenste compartiment
te selecteren of druk op
om het onderste
compartiment te selecteren.
Het pictogram knippert op het geselecteerde
compartiment.
3. Druk op OK. De oven stopt met koken in het
geselecteerde compartiment.
Nederlands
NV66M3531BS_EF_DG68-00888A-01_FR+NL+DE.indb 19
2017-04-18
19
10:47:28
Gebruik
200
220
1. Druk op
stoppen.
Gebruik
Speciale functie
Automatisch bereiden
Voeg speciale of aanvullende functies toe om uw gerechten optimaal te kunnen bereiden.
Speciale functies zijn niet ingeschakeld in de dubbele-bereidingsstand.
Voor onervaren koks biedt de oven een totaal van 25 automatisch te bereiden recepten.
Profiteer van deze functies om tijd te besparen en uw leercurve te verkleinen.
De bereidingstijd en -temperatuur worden automatisch ingesteld op basis van het
geselecteerde recept.
1. Draai de keuzeschakelaar naar
.
1. Draai de keuzeschakelaar naar
2. Draai de instelknop om een functie te
selecteren en druk vervolgens op OK. De
standaardtemperatuur wordt weergegeven.
3. Stel de bereidingstijd en/of de temperatuur in
indien nodig. Zie het gedeelte Veelgebruikte
instellingen voor details.
2. Draai de instelknop om een programma te
selecteren en druk vervolgens op OK.
Gebruik
4. Druk op OK om de functie te starten.
Stand
Temperatuurbereik
(°C)
Aanbevolen
temperatuur
(°C)
Instructies
F1
Warm
houden
40-100
80
Gebruik dit alleen om gerechten
warm te houden die zojuist zijn
bereid.
F2
Bord
verwarmen
30-80
60
Gebruik dit voor het verwarmen
van schotels of ovenschalen.
.
3. Draai de instelknop om een portiegrootte te
selecteren. Het gewichtsbereik is afhankelijk
van het programma.
4. Druk op OK om het bereiden te starten.
OPMERKING
• Bij sommige gerechten van de programma’s voor automatische bereiding is voorverwarmen
inbegrepen. Voor die gerechten wordt de voortgang van het voorverwarmen weergegeven.
Zet het voedsel in de oven na de pieptoon van het voorverwarmen. Druk vervolgens op
Bereidingstijd voor het starten van de automatische bereiding.
• Ga voor meer informatie naar het gedeelte Automatische bereidingsprogramma’s in deze
handleiding.
20 Nederlands
NV66M3531BS_EF_DG68-00888A-01_FR+NL+DE.indb 20
2017-04-18
10:47:29
Stoomreiniging
Dubbele-bereidingsstand
1. Plaats de verdeelplaat in niveau 3 om de
dubbele bereidingsstand te activeren.
Dit is handig voor het reinigen van lichte verontreinigingen met stoom Deze functie bespaart
u tijd en de noodzaak voor regelmatig handmatig schoonmaken. De resterende tijd wordt
tijdens dit proces op het display weergegeven.
1. Giet 400 ml (3/4 pint) water op de bodem van
de oven en sluit de ovendeur.
2. Draai de keuzeschakelaar naar
.
2. Draai de keuzeschakelaar naar
Gebruik
3. Druk op
om het bovenste compartiment
te selecteren of druk op
om het onderste
compartiment te selecteren.
Het pictogram wordt op het geselecteerde
compartiment weergegeven.
.
3. Druk op OK om het reinigen te starten.
De stoomreiniging duurt 26 minuten.
4. Draai de instelknop om een programma voor
het bovenste compartiment te selecteren en
druk op OK.
4. Reinig de binnenkant van de oven met een
droge doek.
5. Draai de instelknop om een portiegrootte te
selecteren. Het gewichtsbereik is afhankelijk
van het programma.
6. Druk op OK om het bereiden te starten.
OPMERKING
Ga voor meer informatie naar het gedeelte Programma’s voor automatisch bereiden in deze
handleiding.
Nederlands
NV66M3531BS_EF_DG68-00888A-01_FR+NL+DE.indb 21
2017-04-18
21
10:47:29
Gebruik
WAARSCHUWING
Open de deur niet voordat de cyclus is voltooid. Het water binnen in de oven is zeer heet en
kan brandplekken veroorzaken.
Timer
Met Timer kunt u de tijd of de duur van een bewerking tijdens het bereiden in de gaten
houden.
OPMERKING
1. Druk op
• Als de oven bijvoorbeeld ernstig vervuild is met vet na het roosteren of grillen, wordt
aanbevolen dat u met een reinigingsmiddel het hardnekkig vuil handmatig weghaalt voordat
u de stoomreinigingsfunctie activeert.
• Laat de ovendeur openstaan wanneer de cyclus is voltooid. Dit is nodig om het emaillen
oppervlak aan de binnenkant van de oven grondig te laten drogen.
• Als de oven binnen heet is, wordt de reiniging niet geactiveerd. Wacht tot de oven is
afgekoeld en probeer het opnieuw.
• Giet niet veel water ineens op de bodem. Doe dit voorzichtig. Anders loopt het water aan de
voorkant over.
.
2. Gebruik de instelknop om de tijd in te stellen
en druk vervolgens op OK.
U kunt de tijd instellen tot max. 23 uur en
59 minuten.
OPMERKING
Gebruik
• Wanneer de tijd is verstreken, laat de oven een pieptoon horen met een knipperend bericht
"00:00" op het display.
• U kunt de tijdsinstellingen op elk moment wijzigen.
Geluid aan/uit
• Om het geluid te dempen tikt u op de ovenlamp
en houdt u deze 3 seconden ingedrukt.
• Om het geluid weer in te schakelen tikt u op
de ovenlamp en houdt u deze weer 3 seconden
ingedrukt.
22 Nederlands
NV66M3531BS_EF_DG68-00888A-01_FR+NL+DE.indb 22
2017-04-18
10:47:30
Slim koken
Handmatige bereiding
Bakken
Om het beste resultaat te behalen, is het aan te bevelen dat u de oven voorverwarmt.
WAARSCHUWING in verband met acrylamide
Acrylamide dat ontstaat tijdens het bakken en frituren van zetmeelhoudend voedsel zoals
aardappelfrites en brood, kan gezondheidsproblemen veroorzaken. Het wordt aangeraden om
deze voedselproducten bij lage temperaturen te bakken, en te hard en te lang bakken, te grote
knapperigheid en aanbranden te vermijden.
OPMERKING
• Voorverwarmen wordt voor alle bereidingsstanden aanbevolen, tenzij bij de kooktips anders
wordt vermeld.
3
175-185
50-60
3
190-200
50-60
2
160-180
40-50
3
170-180
25-30
3
180-190
30-35
3
190-200
25-30
3
80-100
100-150
3
170-180
20-25
3
150-170
60-70
2
190-210
10-15
2
180-200
20-25
Niveau
Biscuitgebak
Rooster,
bakblik
Ø 25-26 cm
Rooster,
tulbandvorm
Rooster,
koekvorm
Ø 20 cm
Universele
plaat
Rooster,
ovenschaal
22-24 cm
Universele
plaat
Rooster,
ovenschaal
22-24 cm
Universele
plaat
Rooster,
soufflé-cups
Universele
plaat
Universele
plaat
Universele
plaat
Marmercake
Koek
Gistgebak op bakplaat met
fruit en kruimel
Vruchtenkruimelgebak
Scones
Lasagne
Meringues (schuimpjes)
Soufflé
Gistgebak met appel op
bakplaat
Zelfgemaakte pizza,
1-1,2 kg
Diepvriesbladerdeeghapjes,
gevuld
Verwarmingstype
Nederlands
NV66M3531BS_EF_DG68-00888A-01_FR+NL+DE.indb 23
2017-04-18
Slim koken
Tijd
(min.)
35-40
Onderdeel
Accessoiretips
Uw oven wordt geleverd met diverse accessoires. Het kan zijn dat sommige accessoires
ontbreken in de tabel hieronder. Echter zelfs als u niet precies de accessoires heeft die in deze
kooktips worden vermeld, kunt u gebruiken wat u wel hebt en dezelfde resultaten behalen.
• De bakplaat en de universele plaat zijn uitwisselbaar.
• Bij het bereiden van vette voedingsmiddelen is het raadzaam een bak onder het rooster te
plaatsen om olieresten op te vangen. Als u voorzien bent van een roosterinzetstuk, kunt u
dat gebruiken in combinatie met de plaat.
• Als u voorzien bent van de universele plaat of extra diepe plaat, of beide, is het beter die
plaat te gebruiken, die dieper is voor het bereiden van vette voedingsmiddelen.
2
Temp.
(°C)
160-170
Voedsel
23
10:47:30
Slim koken
Voedsel
Onderdeel
Niveau
Quiche
Rooster,
ovenschaal
22-24 cm
Rooster,
springvorm
Ø 20 cm
Universele
plaat
2
Appeltaart
Gekoelde pizza
Verwarmingstype
Temp.
(°C)
180-190
Tijd
(min.)
25-35
2
160-170
65-75
3
180-200
5-10
Voedsel
Onderdeel
Niveau
Verwarmingstype
Temp.
(°C)
Tijd
(min.)
Vlees (Rund/Varken/Lam)
Niveau
Verwarmingstype
Temp.
(°C)
Tijd
(min.)
Gevogelte (Kip/Eend/Kalkoen)
Hele kip 1,2 kg *
Rooster +
Universele plaat
(om druipvocht op
te vangen)
3
1
205
70-80 *
Kipdelen
Rooster +
Universele plaat
3
1
200-220
25-35
Eendenborst
Rooster +
Universele plaat
3
1
180-200
20-30
Kleine hele kalkoen,
5 kg
Rooster +
Universele plaat
3
1
180-200
120-150
Groenten, 0,5 kg
Universele plaat
3
220-230
15-20
Gebakken halve
aardappelen, 0,5 kg
Universele plaat
3
200
45-50
Roosteren
Voedsel
Onderdeel
Groenten
Slim koken
Lendenbiefstuk, 1 kg
Rooster +
Universele plaat
3
1
160-180
50-70
Kalfslende, 1,5 kg
Rooster +
Universele plaat
3
1
160-180
90-120
Geroosterd
varkensvlees, 1 kg
Rooster +
Universele plaat
3
1
200-210
50-60
Visfilet, gebakken
Rooster +
Universele plaat
3
1
200-230
10-15
Varkensbraadstuk,
1 kg
Rooster +
Universele plaat
3
1
160-180
100-120
Geroosterde vis
Rooster +
Universele plaat
3
1
180-200
30-40
Lamsbout, 1 kg
Rooster +
Universele plaat
3
1
170-180
100-120
Vis
* Omdraaien na 2/3 van de bereidingstijd.
24 Nederlands
NV66M3531BS_EF_DG68-00888A-01_FR+NL+DE.indb 24
2017-04-18
10:47:30
Grillen
Diepvriesmaaltijd
We raden aan om de oven voor te verwarmen met de Grote grill-stand. Halverwege de tijd
omkeren.
Temp.
(°C)
Tijd
(min.)
3
200-220
15-25
Rooster
3
180-200
45-50
Diepvriesovenfrites
Universele plaat
3
220-225
20-25
Diepgevroren
aardappelkroketten
Universele plaat
3
220-230
25-30
Voedsel
Onderdeel
Niveau
Diepvriespizza,
0,4-0,6 kg
Rooster
Diepvrieslasagne
Verwarmingstype
Tijd
(min.)
5
270
2-4
Universele plaat
4
200
4-8
Biefstuk *
Rooster +
Universele plaat
4
1
240-250
15-20
Bevroren
ovencamembert
Rooster
3
190-200
10-15
Burgers *
Rooster +
Universele plaat
4
1
250-270
13-18
Diepvriesbaguettes
met topping
Rooster +
Universele plaat
3
1
190-200
10-15
Diepvriesvissticks
Rooster +
Universele plaat
3
1
190-200
15-25
Diepvriesvisburger
Rooster
3
180-200
20-35
Onderdeel
Niveau
Geroosterd brood
Rooster
Kaastosti
Verwarmingstype
Brood
Rundvlees
Varkensvlees
Karbonades
Rooster +
Universele plaat
4
1
250-270
15-20
Worstjes
Rooster +
Universele plaat
4
1
260-270
10-15
Kippenborst
Rooster +
Universele plaat
4
1
230-240
30-35
Kippenboutje
Rooster +
Universele plaat
4
1
230-240
25-30
Gevogelte
* Omdraaien na 2/3 van de bereidingstijd.
Nederlands
NV66M3531BS_EF_DG68-00888A-01_FR+NL+DE.indb 25
2017-04-18
25
10:47:31
Slim koken
Temp.
(°C)
Voedsel
Slim koken
Braden
Deze stand bevat een automatische verwarmingscyclus tot aan 220 °C. Het bovenste
verwarmingselement en de heteluchtventilatoren werken tijdens het dichtschroeien van
het vlees. Na deze fase wordt het voedsel zachtjes gebraden op de vooraf ingestelde lage
temperatuur. Dit proces vindt plaats met de bovenste en onderste verwarmingselementen
ingeschakeld. Deze stand is geschikt voor gebraden vlees en gevogelte.
Voedsel
Onderdeel
Niveau
Temp. (°C)
Tijd (uur)
Geroosterd
rundvlees
Rooster +
Universele plaat
3
1
80-100
3-4
Geroosterd
varkensvlees
Rooster +
Universele plaat
3
1
80-100
4-5
Geroosterd
lamsvlees
Rooster +
Universele plaat
3
1
80-100
3-4
Eendenborst
Rooster +
Universele plaat
3
1
70-90
2-3
Slim koken
Nee
Ruimte
Voedsel
Onderdeel
Niveau
2
Boven
Geroosterde
groenten
0,4-0,8 kg
Universele
plaat
4
200-210
18-23
Onder
Appeltaart
Rooster,
springvorm
Ø 20 cm
1
160-170
70-80
Boven
Pitabrood
Universele
plaat
4
230-240
13-18
Onder
Aardappelgratin
1,0-1,5 kg
Rooster,
ovenschaal
22-24 cm
1
180-190
45-50
Boven
Kip,
kippenboutje *
Rooster
4
230-250
30-35
Onder
Lasagne
1,0-1,5 kg
Rooster,
ovenschaal
22-24 cm
1
190-200
30-35
Boven
Visfilet,
gebakken
Rooster
4
210-230
15-20
Onder
Appelbladerdeeg
Universele
plaat
1
170-180
25-30
3
4
Dubbele bereiding
Plaats de verdeelplaat in de oven voordat u gebruik gaat maken van de functie voor
dubbele bereiding. Om het beste resultaat te behalen, is het aan te bevelen dat u de oven
voorverwarmt.
De volgende tabel geeft 5 tips voor dubbele bereiding die we aanbevelen voor koken, braden
en bakken. Met de functie voor dubbele bereiding kunt u uw hoofdschotel en bijgerecht, of uw
hoofdschotel en toetje tegelijkertijd bereiden.
• Met de functie voor dubbele bereiding kan de voorverwarmingstijd worden verlengd.
Nee
Ruimte
Voedsel
Onderdeel
Niveau
Verwarmingstype
Temp. (°C) Tijd (min.)
1
Boven
Biscuitgebak
Rooster,
bakblik
Ø 25-26 cm
4
160-170
40-45
Onder
Zelfgemaakte
pizza, 1,0-1,2 kg
Universele
plaat
1
190-210
13-18
5
Verwarmingstype
Temp. (°C) Tijd (min.)
* Omdraaien na 2/3 van de bereidingstijd.
Gebruik alleen het bovenste of het onderste element om energie te besparen. De kooktijd kan
worden verlengd wanneer u de elementen afzonderlijk gebruikt. Om het beste resultaat te
behalen, is het aan te bevelen dat u de oven voorverwarmt.
26 Nederlands
NV66M3531BS_EF_DG68-00888A-01_FR+NL+DE.indb 26
2017-04-18
10:47:31
Programma's voor automatisch bereiden
Boven
Temp.
(°C)
Tijd
(min.)
4
170
30-35
Universele plaat
4
180-190
30-35
Lasagne
Rooster
4
190-200
30-35
Kip, kippenboutje *
Rooster
4
230-250
30-35
Voedsel
Onderdeel
Niveau
Klein gebak
Universele plaat
Scones
Verwarmingstype
* Oven niet voorverwarmen. Omdraaien na 2/3 van de bereidingstijd.
Enkele bereiding
In de volgende tabel vindt u 15 automatische programma's voor bereiden, roosteren en
bakken.
De tabel bevat de hoeveelheden, gewicht en toepasselijke aanbevelingen. Bereidingsmethoden
en -tijden zijn voor het gemak voorgeprogrammeerd. U kunt een aantal recepten voor de
automatische programma's in uw instructies vinden.
Automatische bereidingsprogramma's 1 tot 5, 13 en 14 omvatten voorverwarmen en tonen
voortgang van het voorverwarmen. Zet het voedsel in de oven na de pieptoon van de
voorverwarming.
Druk vervolgens op Bereidingstijd voor het starten van de automatische bereiding.
WAARSCHUWING
Onder
Voedsel
Onderdeel
Niveau
Klein gebak
Universele plaat
1
Verwarmingstype
Temp.
(°C)
Tijd
(min.)
170
30-35
Rooster
1
160-170
60-70
Appeltaart
Rooster
1
160-170
70-80
Zelfgemaakte pizza,
1,0-1,2 kg
Universele plaat
1
190-210
13-18
Code
Voedsel
A1
Gegratineerde
aardappelen
Gewicht (kg)
Onderdeel
Niveau
1,0-1,5
Rooster
3
Bereid verse aardappelgratin met behulp van een ovenvaste schaal,
22-24 cm. Start het programma en plaats de schotel na de pieptoon van
het voorverwarmen in het midden van het rooster.
1,0-1,5
A2
Lasagne
Witbrood
Marmercake
Rooster
2
Bereid het deeg en doe het in een rechthoekige zwartmetalen
bakvorm (lengte 25 cm). Start het programma en wanneer het
voorverwarmingspiepje klinkt, plaatst u een schaal midden op de plaat.
0,7-0,8
A4
3
Bereid zelfgemaakte lasagne met behulp van een ovenschaal van
22-24 cm. Start het programma en wanneer het voorverwarmingspiepje
klinkt, plaatst u een schaal midden op de plaat.
0,6-0,7
A3
Rooster
Rooster
2
Bereid het deeg en doe het in een metalen ronde tulband of Bundtbakvorm. Start het programma en plaats de bakvorm na de pieptoon
van het voorverwarmen in het midden van het rooster.
Nederlands
NV66M3531BS_EF_DG68-00888A-01_FR+NL+DE.indb 27
2017-04-18
27
10:47:31
Slim koken
Marmercake
Gebruik altijd ovenwanten om het gerecht uit de oven te halen.
Slim koken
Code
A5
Voedsel
Brownies
Gewicht (kg)
Onderdeel
Niveau
0,7-0,8
Rooster
3
Bereid het deeg met behulp van een ovenschaal van 20-24 cm.
Start het programma en wanneer het voorverwarmingspiepje klinkt,
plaatst u een schaal midden op de plaat.
0,9-1,1
A6
Geroosterde
lendenbiefstuk
1,1-1,3
1,1-1,3
Hele kip
Slim koken
Kippenboutje
0,8-1,0
Rooster +
Universele plaat
0,5-0,7
A9
Forel
Zalmmoot/-filet
A 11
Ovengroenten
A 12
Diepgevroren
aardappelkroketten
0,6-0,8
Rooster +
Universele plaat
0,4-0,6
0,6-0,8
0,6-0,9
Ingevroren pizza
0,8-1,0
1
1,0-1,2
A 14
Zelfgemaakte pizza
1
4
1
De vismoten of -filets afspoelen en schoonmaken. Leg de filets met het
vel omhoog op het rooster.
A 15
4
Universele plaat
3
Rooster
3
Universele plaat
2
Bereid de zelfgemaakte pizza met gistdeeg en plaats deze op de plaat.
Het gewicht is inclusief deeg en topping, zoals saus, groente, ham en
kaas. Start het programma en plaats de plaat na de pieptoon van het
voorverwarmen.
0,5-0,6
Gefermenteerd
gistdeeg
Universele plaat
Start het programma en plaats de diepvriespizza na de pieptoon van
het voorverwarmen in het midden van het rooster. De eerste instelling
is voor dunne pizza en de tweede instelling is voor dikke panpizza.
4
4
Niveau
Verdeel de diepgevroren aardappelkroketten gelijkmatig over de plaat.
0,3-0,6
A 13
Onderdeel
Spoel en bereid plakjes courgette, aubergine, paprika, ui en
kerstomaatjes. Bestrijken met olie, kruiden en specerijen. Gelijkmatig op
de plaat verspreiden.
1
Spoel en reinig de vis en plaats deze van kop tot staart op het rooster.
Voeg citroensap, zout en kruiden toe in de vis. Snijd het vel met een
mes. Bestrijk met olie en zout.
0,4-0,6
A 10
Rooster +
Universele plaat
0,6-0,8
2
Smeer in met olie en kruiden en plaats op de plaat.
0,3-0,5
Gewicht (kg)
0,4-0,6
1
Spoel de kip af en maak deze schoon. Smeer de kip in met olie en
kruiden. Leg het met de borstzijde omlaag op het rooster en draai het
om wanneer de pieptoon van de oven afgaat.
0,6-0,8
A8
Rooster +
Universele plaat
Voedsel
2
Marineer het rundvlees en leg het gedurende 1 uur in de koelkast.
Leg het op het rooster.
0,9-1,1
A7
Rooster +
Universele plaat
Code
0,7-0,8
Rooster
2
Bereid het deeg in een kom, dek af met plasticfolie. Plaats in het
midden van het rooster. De eerste instelling is voor pizza en cakedeeg,
de tweede is voor brooddeeg.
28 Nederlands
NV66M3531BS_EF_DG68-00888A-01_FR+NL+DE.indb 28
2017-04-18
10:47:31
Dubbele bereiding
In de volgende tabel vindt u 10 automatische programma's voor bereiden, roosteren en
bakken. U kunt alleen de bovenste of onderste ruimte gebruiken maar u kunt ze ook tegelijk
gebruiken.
Het programma bevat de hoeveelheden, gewicht en toepasselijke aanbevelingen.
Bereidingsmethoden en -tijden zijn voor het gemak voorgeprogrammeerd. U kunt een aantal
recepten voor de automatische programma's in uw instructies vinden.
Alle programma's voor dubbele bereiding zijn inclusief het voorverwarmen en geven de
voortgang van de voorverwarming weer.
Zet het voedsel in de oven na de pieptoon van de voorverwarming.
Druk vervolgens op Bereidingstijd voor het starten van de automatische bereiding.
Code
Voedsel
Gewicht (kg)
Onderdeel
Niveau
1,0-1,5
Rooster
4
Boven
A1
Gegratineerde
aardappelen
Bereid verse aardappelgratin met behulp van een ovenvaste schaal,
22-24 cm. Start het programma en plaats de schotel na de pieptoon van
het voorverwarmen in het midden van het rooster.
1,0-1,5
A2
Lasagne
WAARSCHUWING
0,6-0,8
A3
Ovengroenten
0,8-1,0
Diepvriesovenfrites
Universele plaat
4
Snijd grote aardappelen (elk 200 g) in de lengte in twee helften.
Plaats met de gesneden kant omhoog boven op de plaat en bestrijk met
olijfolie, kruiden en specerijen.
0,3-0,5
A5
4
0,5-0,7
Universele plaat
4
Verdeel de diepvriesovenfrites gelijkmatig over de plaat.
Nederlands
NV66M3531BS_EF_DG68-00888A-01_FR+NL+DE.indb 29
2017-04-18
29
10:47:31
Slim koken
A4
Universele plaat
Spoel en bereid plakjes courgette, aubergine, paprika, ui en
kerstomaatjes. Bestrijken met olie, kruiden en specerijen.
Gelijkmatig op de plaat verspreiden.
0,6-0,8
Gebakken halve
aardappelen
4
Bereid zelfgemaakte lasagne met behulp van een ovenschaal van
22-24 cm. Start het programma en wanneer het voorverwarmingspiepje
klinkt, plaatst u een schaal midden op de plaat.
0,4-0,6
Gebruik altijd ovenwanten om het gerecht uit de oven te halen.
Rooster
Slim koken
Code
Voedsel
Gewicht (kg)
Onderdeel
Niveau
Volgens standaard EN 60350-1
Onder
1,2-1,4
A1
Appeltaart
Appelbladerdeeg
Quiche lorraine
Slim koken
0,6-0,9
Ingevroren pizza
1,0-1,2
Zelfgemaakte pizza
1
Rooster
Rooster
Universele plaat
1. Bakken
De aanbevelingen voor bakken gelden voor een voorverwarmde oven. Gebruik niet de snelle
voorverwarmingsfunctie. Plaats de plaat altijd met schuine kant naar voren.
Bereid de zelfgemaakte pizza met gistdeeg en plaats deze op de plaat.
Het gewicht is inclusief deeg en topping, zoals saus, groente, ham en
kaas. Start het programma en plaats de plaat na de pieptoon van het
voorverwarmen.
Tijd
(min.)
3
170
20-25
2
165
28-33
1+4
155
40-45
Onderdeel
Niveau
Klein gebak
Universele plaat
Verwarmingstype
Zandtaart
Universele plaat
1+4
140
28-33
Mager
biscuitgebak
Rooster +
Springvorm
(Antiaanbaklaag,
Diameter 26 cm)
2
160
35-40
2
160
35-40
1+4
155
45-50
Rooster +
2 springvormen
* (Antiaanbaklaag,
Diameter 20 cm)
1
diagonaal
geplaatst
160
70-80
Universele plaat +
rooster + 2 springvormen
** (Antiaanbaklaag,
Diameter 20 cm)
1+3
160
80-90
1
1
Temp.
(°C)
Type gerecht
1
Leg de bevroren pizza op het midden van het rooster.
Start het programma en zet op de plaat na de pieptoon van het
voorverwarmen. De eerste instelling is voor dunne pizza en de tweede
instelling is voor dikke panpizza.
0,8-1,0
A5
Universele plaat
Bereid het quichedeeg, plaats het in een ronde quicheschaal met een
diameter van 25 cm. Start het programma en na de pieptoon van het
voorverwarmen voegt u de vulling toe en plaatst u de schaal in het
midden van het rooster.
0,3-0,6
A4
1
Plaats het appelbladerdeeg met het bakpapier op de universele
plaat. Start het programma en plaats de plaat na de pieptoon van het
voorverwarmen.
1,2-1,5
A3
Rooster
Bereid appeltaart in een ronde metalen springvorm van 24-26 cm.
Start het programma en plaats de bakvorm na de pieptoon van het
voorverwarmen in het midden van het rooster.
0,4-0,6
A2
Voorbeeldgerechten
Appeltaart
* Twee taarten worden op het rooster diagonaal geplaatst (linksachter en rechtsvoor).
** Twee taarten worden in het midden boven op elkaar geplaatst.
30 Nederlands
NV66M3531BS_EF_DG68-00888A-01_FR+NL+DE.indb 30
2017-04-18
10:47:31
Verzameling veelgemaakte recepten voor automatische bereiding
2. Grillen
Verwarm de lege oven gedurende 5 minuten met de functie Grote grill
Verwarmingstype
Temp.
(°C)
Type gerecht
Onderdeel
Niveau
Tijd (min.)
Tosti's van
witbrood
Rooster
5
270
(max).
1-2
Hamburgers *
(12 stuks)
Rooster +
Universele plaat
(om druipvocht op te
vangen)
4
1
270
(max).
1e: 12-17
2e: 5-8
* Omdraaien na 2/3 van de bereidingstijd.
3. Roosteren
Onderdeel
Niveau
Hele kip *
Rooster +
Universele plaat
(om druipvocht op te
vangen)
3
1
Verwarmingstype
Temp.
(°C)
Tijd
(min.)
205
65-75 *
Ingrediënten
Aanwijzingen
800 g aardappels, 100 ml melk, 100 ml room, 50 g geklopt heel ei,
1 eetlepel elk met zout, peper en nootmuskaat, 150 g geraspte kaas,
boter, tijm
Schil de aardappelen snijd ze in schijfjes van 3 mm dik. Smeer een
gratineerschaal (22-24 cm) met boter in. Leg de schijfjes naast elkaar op
een schone theedoek en houd ze met de theedoek bedekt terwijl u de
rest van de ingrediënten klaarmaakt.
Meng de rest van de ingrediënten, behalve de geraspte kaas, in een grote
schaal. Goed roeren. Leg de aardappelschijfjes een beetje overlappend in
de schaal en giet het mengsel over de aardappels. Verdeel de geraspte
kaas over de top en bak het geheel. Zodra het gerecht klaar is, strooit u
er wat verse tijmblaadjes over.
Slim koken
Type gerecht
Gegratineerde aardappelen
* Omdraaien na 2/3 van de bereidingstijd.
Nederlands
NV66M3531BS_EF_DG68-00888A-01_FR+NL+DE.indb 31
2017-04-18
31
10:47:31
Slim koken
Lasagne
Ingrediënten
Aanwijzingen
Appeltaart
2 eetlepels olijfolie, 500 g rundergehakt, 500 ml tomatensaus, 100 ml
bouillon, 150 g gedroogde lasagnebladen, 1 ui (fijngehakt), 200 g
geraspte kaas, 1 theelepel gedroogde peterselievlokken, oregano,
basilicum
Bereid de tomatenvleessaus. Verhit de olie in een koekenpan, bak het
gehakt en de fijngesnipperde ui in ongeveer 10 minuten bruin. Giet de
tomatensaus en de runderbouillon erover en voeg de gedroogde kruiden
toe. Breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens gedurende
30 minuten zachtjes sudderen.
Bereid de lasagnebladen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Leg de lasagnenoedels, vleessaus en kaas en herhaal deze volgorde.
Strooi vervolgens de resterende kaas op de bovenste lasagnebladen en
bak het geheel.
Ingrediënten
Aanwijzingen
• Deeg: 275 g bloem, 1/2 eetlepel zout, 125 g witte basterdsuiker, 8 g
vanillesuiker, 175 g koude boter, 1 ei (geklopt)
• Vulling: 750 g stevige hele appels, 1 eetlepel citroensap, 40 g suiker,
1
/2eetlepel kaneel, 50 g pitloze rozijnen, 2 eetlepels broodkruimels
Slim koken
Zeef de bloem met het zout boven een grote schaal. Zeef de
basterdsuiker en vanillesuiker erbij. Snijd met twee messen de boter in
kleine blokjes door de bloem. Voeg 3/4 van het geklopte ei toe. Kneed alle
ingrediënten in de keukenmachine tot er een kruimelige massa ontstaat.
Vorm het deeg met uw handen tot een bal. Wikkel dit in vershoudfolie en
leg het ongeveer 30 minuten in de koelkast.
Vet de springvorm (24-26 cm doorsnede) in en bestuif het oppervlak
met bloem. Rol 3/4 van het deeg uit tot 5 mm dikte. Plaats het in de vorm
(bodem en zijkanten).
Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd deze in blokjes van
ongeveer 3/4 x 3/4 cm. Bestrooi de appels met citroensap en meng goed.
Was en droog de krenten en rozijnen. Voeg suiker, kaneel, rozijnen
en krenten toe. Meng het geheel goed door elkaar en besprenkel de
deegbodem met paneermeel. Licht aandrukken.
Rol de rest van het deeg uit. Snijd het deeg in reepjes en leg ze kruislings
over de vulling. Kwast de taart gelijkmatig in met de rest van het
geklopte ei.
32 Nederlands
NV66M3531BS_EF_DG68-00888A-01_FR+NL+DE.indb 32
2017-04-18
10:47:31
Quiche lorraine
Zelfgemaakte pizza
Ingrediënten
• Deeg: 200 g gewone bloem, 80 g boter, 1 ei
• Vulling: 75 g magere spekblokjes, 125 ml room, 125 g crème fraîche,
2 geklopte eieren, 100 g geraspte Zwitserse kaas, zout en peper
Aanwijzingen
Maak het deeg door de bloem, boter en het ei in een kom te doen en
te mixen tot het een zacht deeg is. Laat het vervolgens 30 minuten
in de koelkast rusten. Rol het deeg uit en plaats het in een ingevette
keramische schaal (25 cm doorsnede). Prik met een vork in de bodem.
Meng de eieren, room, crème fraîche, kaas, zout en peper. Giet het vlak
voor het bakken op het deeg.
Ingrediënten
• Pizzadeeg: 300 g bloem, 7 g gedroogde gist, 1 eetlepel olijfolie, 200 ml
warm water, 1 eetlepel suiker en zout
• Topping: 400 g gesneden groenten (aubergine, courgette, ui, tomaat),
100 g ham of spek (fijngehakt), 100 g geraspte kaas
Aanwijzingen
Doe de bloem, gist, olie, zout, suiker en het warme water in een kom en
mix het tot een nat deeg. Kneed het zo'n 5-10 minuten met een mixer
of met de hand. Dek het met een deksel af en plaats het gedurende
30 minuten in de oven bij 35 °C om te rijzen. Rol het deeg uit op een
oppervlak met bloem in een rechthoekige vorm en leg het op de bakplaat
of in een pizzapan. Spreid de tomatenpuree over het deeg uit en leg de
ham, champignons, olijven en tomaat erbovenop. Strooi de geraspte kaas
er gelijkmatig overheen en bak het geheel.
Geroosterde lendenbiefstuk
1 kg lendenbiefstuk, 5 g zout, 1 g peper, 3 g elk van rozemarijn en tijm
Aanwijzingen
Marineer het rundvlees met zout, peper en rozemarijn en leg het
gedurende 1 uur in de koelkast. Leg het op het rooster. Plaats het in de
oven en braad het.
Nederlands
NV66M3531BS_EF_DG68-00888A-01_FR+NL+DE.indb 33
2017-04-18
Slim koken
Ingrediënten
33
10:47:31
Onderhoud
Reinigen
WAARSCHUWING
Zorg dat de oven en accessoires volledig zijn afgekoeld voor u deze schoonmaakt.
Gebruik geen schuurmiddelen, harde borstels, schuursponsjes of -doeken, staalwol, messen of
andere ruwe middelen.
Binnenzijde van de oven
• Voor het schoonmaken van de binnenzijde van de oven gebruikt u een doek en een mild
reinigingsmiddel of een warm sopje.
• Maak de afsluitstrippen niet met de hand schoon.
• Gebruik standaardovenreinigingsmiddelen om beschadiging van de geëmailleerde
oppervlakken van de oven te voorkomen.
• Om hardnekkig vuil te verwijderen, gebruikt u een speciale ovenreiniger.
OPMERKING
De katalytische onderdelen zijn afhankelijk van het model ofwel aan 1 kant, ofwel aan
3 kanten gecoat.
Deur verwijderen
Bij normaal gebruik mag de ovendeur niet worden verwijderd. Moet de ovendeur toch worden
verwijderd, bijvoorbeeld voor reinigingsdoeleinden, dan gaat u als volgt te werk.
VOORZICHTIG
De ovendeur is zwaar.
1. Open de kleur en klap de clipjes bij beide
scharnieren volledig open.
Buitenzijde van de oven
Voor het schoonmaken van de buitenkant van de oven, zoals ovendeur, handgreep en display,
gebruikt u een schone doek en een mild reinigingsmiddel of een warm sopje. Afdrogen doet u
met een keukenrol of een droge handdoek.
Met name rond de handgreep kan gemakkelijk vet en vuil blijven zitten vanwege de hete lucht
die uit de oven komt. Maak dus de handgreep schoon nadat u de oven hebt gebruikt.
Onderhoud
Accessoires
Was de accessoires na elk gebruik af en droog deze met een theedoek af. Verwijder
hardnekkige ongerechtigheden door de gebruikte accessoires gedurende ongeveer 30 minuten
in warm zeepwater te leggen alvorens ze af te wassen.
70°
2. Sluit de deur ongeveer 70°.
Pak de zijkanten van de ovendeur aan beide
kanten stevig vast en trek de deur omhoog
totdat deze uit de scharnieren kan worden
genomen.
Katalytisch geëmailleerd oppervlak (afhankelijk van het model)
De verwisselbare onderdelen zijn met donkergrijs katalytisch email gecoat. Ze kunnen tijdens
de heteluchtverwarming vuil worden van olie en vet dat door de circulerende lucht rondspat.
Deze afzetting wordt er echter afgebrand bij oventemperaturen van 200 °C en hoger.
1. Verwijder alle accessoires uit de oven.
2. Reinig de oven van binnen.
3. Selecteerde heteluchtstand met de maximale temperatuur en laat de cyclus gedurende een
uur uitvoeren.
34 Nederlands
NV66M3531BS_EF_DG68-00888A-01_FR+NL+DE.indb 34
2017-04-18
10:47:32
3. Herhaal na het reinigen stap 1 en 2 in
omgekeerde volgorde om de deur terug te
plaatsen. De clipjes bij de scharnieren moeten
aan beide zijkanten worden gesloten.
01
02
3. Herhaal na het reinigen van de glasplaten stap
1 en 2 in omgekeerde volgorde. Controleer de
juiste plaatsing van glasplaat 1 en 2 aan de
hand van de afbeelding.
01 Glasplaat nr. 1
02 Glasplaat nr. 2
Het deurglas verwijderen
De ovendeur is voorzien van drie tegen elkaar geplaatste lagen glas. U kunt deze glasplaten
uitnemen en reinigen.
1. Druk op beide knoppen aan de linker- en
rechterkant van de deur.
OPMERKING
Let bij het terugplaatsen van de binnenste ruit 1 op de richting van de opdruk (zie hieronder).
Wateropvangbak
De wateropvangbak verzamelt niet alleen
overtollig vocht maar ook voedselresten. Leeg en
reinig de wateropvangbak dan ook regelmatig.
01
WAARSCHUWING
01
01 Wateropvangbak
Als u een waterlek van de wateropvangbak
tegenkomt, dient u contact op te nemen met een
plaatselijke servicecentrum van Samsung.
Onderhoud
2. Verwijder de afdekking en haal glasplaat
1 en 2 uit de deur.
01 Glasplaat nr. 1
Nederlands
NV66M3531BS_EF_DG68-00888A-01_FR+NL+DE.indb 35
2017-04-18
35
10:47:32
Onderhoud
Probleemoplossing
Vervanging
Controlepunten
Lamp
Als u problemen met de oven ondervindt, raadpleegt u de onderstaande tabel en probeert u
de suggesties. Als het probleem desondanks aanhoudt, neemt u contact op met het plaatselijke
servicecentrum van Samsung.
1. Verwijder het glazen dekseltje door dit linksom
te draaien.
2. Vervang de ovenlamp.
3. Reinig het glazen dekseltje.
4. Voer wanneer u klaar bent stap 1 in
omgekeerde volgorde uit om het glazen
dekseltje weer terug te plaatsen.
WAARSCHUWING
• Schakel de oven uit en haal de stekker uit het stopcontact voordat u de lamp gaat vervangen.
• Gebruik alleen lampen van 25-40 W / 220-240 V die tegen 300 °C hitte bestand zijn. U kunt
goedgekeurde lampen bij een lokaal servicecentrum van Samsung kopen.
• Hanteer halogeenlampen altijd uitsluitend met een droge doek. Daarmee voorkomt u dat er
vingerafdrukken of zweet op de lamp terechtkomen, waardoor de levensduur van de lamp
bekort zou kunnen worden.
Probleem
Oorzaak
Actie
• Als er ongerechtigheden
tussen de toetsen zitten.
• Verwijder het vuil en probeer
het nogmaals.
• Aanraakmodel: als er vocht
op de buitenkant zit.
• Verwijder het vocht en
probeer het opnieuw.
• Als de vergrendeling is
ingeschakeld.
• Controleer of de
vergrendeling is
ingeschakeld.
• Als er geen stroom is.
• Controleer of er
stroomtoevoer is.
De oven stopt tijdens
het gebruik.
• Als deze niet meer op het
stopcontact is aangesloten.
• Sluit de oven weer op het
stopcontact aan.
De stroom wordt
onderbroken tijdens het
gebruik.
• Als de bereiding veel tijd in
beslag neemt.
• Laat de oven na een
langdurige bereiding
afkoelen.
• Als de koelventilator niet
werkt.
• Luister of u de koelventilator
hoort.
• Als de oven op een plek
zonder goede ventilatie is
geïnstalleerd.
• Zorg voor voldoende ruimte,
zoals aangegeven in de
installatiegids.
• Bij gebruik van diverse
stekkers in dezelfde
contactdoos.
• Gebruik één stekker.
• Als er geen stroom is.
• Controleer of er
stroomtoevoer is.
De toetsen kunnen niet
goed worden ingedrukt.
De tijd wordt niet
weergegeven.
De oven werkt niet.
Probleemoplossing
De oven krijgt geen
stroom.
36 Nederlands
NV66M3531BS_EF_DG68-00888A-01_FR+NL+DE.indb 36
2017-04-18
10:47:33
Probleem
Oorzaak
Actie
De behuizing van
de oven wordt te
heet tijdens het
bereidingsproces.
• Als de oven op een plek
zonder goede ventilatie is
geïnstalleerd.
• Zorg voor voldoende ruimte,
zoals aangegeven in de
installatiegids.
De deur kan niet goed
worden geopend.
• Als er voedselresten tussen
de deur en de binnenkant
blijven zitten.
• Reinig de oven goed en open
de deur weer.
De binnenverlichting
schijnt zwak of gaat
niet aan.
• Als de lamp aan gaat en
weer uit.
• De lamp gaat na een
bepaalde tijd automatisch uit
om energie te besparen. U
kunt deze weer inschakelen
door op de ovenlichtknop te
drukken.
Elektrische schok treedt
op in de oven.
• Als er tijdens de bereiding
verontreinigingen op de lamp
komen.
• Reinig de oven van binnen
en controleer dit.
• Als de stroom niet goed is
geaard.
• Controleer of de
stroomtoevoer goed is
geaard.
• Als u een ongeaard
stopcontact gebruikt.
Er komt stoom door een
kier in de deur.
Er is water in de oven
achtergebleven.
De helderheid in de
oven varieert.
• Er kan afhankelijk van het
gerecht in bepaalde gevallen
water of stoom vrijkomen.
Dit is geen defect aan het
product.
• Laat de oven afkoelen en
veeg deze vervolgens droog
met een droge vaatdoek.
• De helderheid verandert
afhankelijk van de
veranderingen in afgegeven
vermogen.
• Veranderingen in afgegeven
vermogen tijdens de
bereiding zijn geen defect,
dus u hoeft zich geen zorgen
te maken.
Oorzaak
Actie
• De ventilator draait
automatisch gedurende
een bepaalde tijd om de
binnenkant van de oven te
ventileren.
• Dit is geen defect aan het
product, dus u hoeft zich
geen zorgen te maken.
De oven verwarmt niet.
• Als de deur geopend is.
• Sluit de deur en start
opnieuw.
• Als de bedieningselementen
van de oven niet goed zijn
ingesteld.
• Raadpleeg het hoofdstuk
over de ovenbediening en
reset de oven.
• Als er een stop is
doorgeslagen of als de
aardlekschakelaar is
omgegaan.
• Vervang de stop of zet de
aardlekschakelaar weer
terug. Als dit herhaaldelijk
gebeurt, belt u een bevoegde
elektricien.
• Tijdens het eerste gebruik.
• Wanneer u de oven voor het
eerst gebruikt, kan er rook
van de verwarming komen.
Dit is geen defect en nadat
u de oven 2-3 keer hebt
gebruikt, zou dit niet meer
moeten voorkomen.
• Als er voedsel op een
verwarmingselement
aanwezig is.
• Laat de oven voldoende
afkoelen en verwijder
het voedsel van het
verwarmingselement.
• Bij gebruik van plastic bakjes
of andere bakjes die niet
hittebestendig zijn.
• Gebruik glazen gerei dat
tegen hoge temperaturen
bestand is.
Er komt rook uit het
apparaat wanneer deze
is ingeschakeld.
Ik ruik een brandlucht
of plasticlucht wanneer
ik de oven gebruik.
Nederlands
NV66M3531BS_EF_DG68-00888A-01_FR+NL+DE.indb 37
2017-04-18
Probleemoplossing
Er druppelt water.
Probleem
De bereidingstijd is
verstreken, maar de
koelventilator draait
nog.
37
10:47:33
Probleemoplossing
Probleem
De oven verwarmt niet
naar behoren.
Oorzaak
• Als de deur tijdens de
bereiding vaak wordt
geopend.
Actie
• Open de deur zo weinig
mogelijk en alleen om
onderdelen van het gerecht
om te keren. Als de deur
regelmatig wordt geopend,
zakt de interne temperatuur
en dit kan van invloed zijn
op het resultaat van de
bereiding.
Informatiecodes
Als de oven niet werkt, verschijnt er mogelijk een informatiecode op het display. Raadpleeg de
onderstaande tabel en probeer de suggesties.
Code
C-d1
Betekenis
Problemen met de deurvergrendeling.
C-20
C-21
Actie
Problemen met de sensor.
C-22
Reinigen met stoom
werkt niet.
• Dit komt omdat de
temperatuur te hoog is.
• Laat de oven afkoelen en
gebruik deze vervolgens.
C-F1
Komt alleen voor tijdens lezen/schrijven
van/naar de EEPROM.
Dubbelebereidingsstand werkt
niet.
• Als de verdeelplaat niet goed
is geplaatst.
• Plaats de verdeelplaat
correct en gebruik deze.
C-F0
Als er geen communicatie is tussen de
hoofd-PCB en de sub-PCB.
Enkele-bereidingsstand
werkt niet.
• Als de verdeelplaat in de
oven wordt geplaatst.
• Haal de verdeelplaat eruit en
gebruik deze.
Zet de oven uit en start deze opnieuw.
Als het probleem aanhoudt, schakelt u
alle stroom gedurende 30 seconden of
langer uit en sluit u de stroom daarna
weer aan. Als het probleem niet kan
worden opgelost, raadpleegt u een
servicecentrum.
Probleemoplossing
C-F2
Doet zich voor wanneer er een
communicatieprobleem is tussen de
aanraak-IC <-> hoofd- of sub-micom.
Zet de oven uit en start deze opnieuw.
Als het probleem aanhoudt, schakelt u
alle stroom gedurende 30 seconden of
langer uit en sluit u de stroom daarna
weer aan. Als het probleem niet kan
worden opgelost, raadpleegt u een
servicecentrum.
C-d0
Probleem met een toets
Doet zich voor als een toets wordt
ingedrukt en gedurende een bepaalde tijd
wordt vastgehouden.
Reinig de toetsen en zorg dat er zich
geen water op of rond de toetsen bevindt.
Zet de oven uit en probeer het opnieuw.
Als het probleem desondanks aanhoudt,
neemt u contact op met het plaatselijke
servicecentrum van Samsung.
S-01
Veiligheidsuitschakeling
De oven bleef gedurende lange tijd
aanstaan op de ingestelde temperatuur.
• Lager dan 105 °C gedurende 16 uur
• Van 105 °C tot 240 °C gedurende 8 uur
• Van 245 °C tot maximaal 4 uur
Dit is geen systeemstoring. Zet de oven
uit en verwijder het voedsel. Probeer het
opnieuw normaal.
38 Nederlands
NV66M3531BS_EF_DG68-00888A-01_FR+NL+DE.indb 38
2017-04-18
10:47:33
Technische specificaties
Bijlage
SAMSUNG streeft continu naar productverbetering. Zowel de technische specificaties als de
instructies voor de gebruiker kunnen daarom zonder voorafgaande kennisgeving worden
gewijzigd.
Productinformatieblad
Afmetingen (B x H x D)
Buitenzijde
66 liter
Volume
Gewicht
595 x 595 x 566 mm
Netto
35,5 kg
SAMSUNG
Model-id
Soort bakruimte
Energiezuinigheidsindex per bakruimte
(EEI-bakruimte)
Energie-efficiëntieklasse per bakruimte
Vereist energieverbruik voor het verwarmen
van een standaardhoeveelheid in een bakruimte
van een elektrische oven gedurende een cyclus
bij een conventionele stand per bakruimte
(elektrische eindenergie) (EC elektrische bakruimte)
Vereist energieverbruik voor het verwarmen van
een standaardhoeveelheid in een bakruimte van
een elektrische oven gedurende een cyclus bij
een ventilator-voorrangsmodus per bakruimte
(elektrische eindenergie) (EC elektrische bakruimte)
Aantal bakruimten
Warmtebron per bakruimte (elektriciteit of gas)
Volume per bakruimte (V)
Type oven
Massa van het apparaat (M)
Enkel
SAMSUNG
NV66M3531BS
Boven
Onder
100,0
98,5
98,5
A
A
A
0,95 kWh/
cyclus
-
-
0,83 kWh/
cyclus
0,67 kWh/
cyclus
0,67 kWh/
cyclus
3 (Enkel, Boven, Onder)
Elektriciteit
66 L
30 L
32 L
Inbouw
35,5 kg
Gegevens bepaald in overeenstemming met standaard EN 60350-1 en
Commissieverordeningen (EU) Nr 65/2014 en (EU) Nr 66/2014.
Tips voor energiebesparing
Nederlands
NV66M3531BS_EF_DG68-00888A-01_FR+NL+DE.indb 39
2017-04-18
39
10:47:33
Technische specificatie
• Houd tijdens de bereiding de oven dicht, behalve voor het omkeren van voedsel. Laat de
deur tijdens de bereiding zo veel mogelijk dicht, zodat de oventemperatuur constant blijft en
om energie te besparen.
• Plan het gebruik van de oven van tevoren om te voorkomen dat de oven wordt
uitgeschakeld tussen de bereiding van verschillende gerechten, zodat u energie bespaart en
de tijd voor het opnieuw verwarmen van de oven beperkt blijft.
• Als de bereidingstijd meer dan 30 minuten bedraagt, kan de oven 5-10 minuten voor het
einde van de bereidingstijd worden uitgeschakeld om energie te besparen.
Het bereidingsproces wordt voltooid door de restwarmte.
• Bereid indien mogelijk meerdere gerechten tegelijkertijd.