Princess 1936 de handleiding

Categorie
Machines voor het maken van brood
Type
de handleiding
Gebruiksaanwijzing . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 4
Instructions for use . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12
Mode d’emploi . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 20
Anleitung . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 28
Instrucciones de Uso . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 36
Istruzioni d’uso . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 44
Bruksanvisning . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 52
Brugsanvisning . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 60
Bruksanvisning . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 68
Käyttöohje . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 76
JUL 09 V1
NL
UK
F
D
E
I
S
DK
N
SF
PRINCESS (SILVER) HOME BREADMAKER ART. 151934/151936
Lees voordat u de broodbakker gaat gebruiken deze gebruiksaanwijzing goed door.
Controleer of de netspanning overeenkomt met die van het apparaat.
BEDIENINGSPANEEL
Met de start/stop knop kunt u de broodbakker inschakelen en uitschakelen.
Inschakelen : Druk 3 tot 5 tellen op de start - stop toets.
Uitschakelen: Druk 3 tot 5 tellen op de start - stop toets.
Let op: Als u tijdens het programma op stop drukt, komt hij niet meer terug in het programma.
Menu select Programma Tijdsduur
1 Basic 3:00
2 Quick 2:20
3 French 3:50
4 Rapid 1:50
5 Whole Wheat 3:40
6 Cake 2:50
7 Dough 1:30
8 Bake 1:00
COLOR
Uitgezonderd programma 7 biedt ieder programma 3 aparte instellingen betreffende de bruiningsgraad
van de korst. Door de toets in te drukken kunt u een keuze maken.
Medium
Donker
Licht
DELAY TIMER
Met de delay timer kunt u het programma inschakelen, zo kunt u bijvoorbeeld de broodbakker ‘s nachts
laten beginnen.
Voorbeeld:
Het is 20:00 uur en u wilt vers brood de volgende morgen om 7:00 uur
Doe alle ingrediënten in de broodvorm, zorg ervoor dat het gist niet in aanraking komt met de vloeistof.
Kies met de toets menu het gewenste programma en de gewenste bruining met de toets “color”. In dit
voorbeeld gebruiken we het menu 1. Dit duurt 3 uur, dit betekent dat het programma om 04:00 uur moet
beginnen. De tijd tussen het klaarzetten en het starten bedraagt acht uur. U moet de delay timer op 08:00
instellen.
U KUNT KIEZEN UIT DE VOLGENDE PROGRAMMA’S
* Basic
Voor het bereiden van wit en gemengd brood. Dit programma wordt het meest gebruikt.
De broodbakker kneed het deeg 3 keer. Na het voor de tweede maal kneden hoort u een
pieptoon. Na deze pieptoon kunt u de ingrediënten toevoegen.Het complete programma
duurt drie uur.
* Quick
Voor het bereiden van wit en gemengd brood. De broodbakker kneed het deeg 2 keer en
4
5
piept voor de tweede kneedbeurt begint. U kunt zo de ingrediënten toevoegen. Het rijzen van het deeg
wordt verkort, het bakken kost dan minder tijd, waardoor het brood kleiner wordt. Het programma duurt
2 uur en 20 minuten.
* French
Voor het bereiden van Frans witbrood. Het deeg wordt 2 keer gekneed, de rijs tijd wordt verlengd evenals
de baktijd. Hierdoor ontstaat een dikkere korst. Het programma duurt 3 uur en 50 minuten.
* Rapid
Voor het bereiden van cake. De broodbakker roert 1 keer en bakt daarna het deeg.
Het programma duurt 1 uur en 50 minuten.
* Whole Wheat
Voor het bereiden van volkoren tarwebrood met zuurdesem. De broodbakker kneed 2 keer, het deeg rijst
en bakt langer. Aanbevolen wordt de kleur “donker” in te stellen, zodat de korst knapperig wordt
Het programma duurt 3 uur en 40 minuten.
* Cake
Voor het bereiden van heerlijke zuurdesem pastei. De broodbakker kneed 2 keer. Het programma duurt 2
uur en 50 minuten.
* Dough
Met deze werkwijze kunt u deeg kneden voor onder andere broodjes of pizza’s, of elk ander recept waar
u deeg voor nodig heeft.Ook kan op deze stand jam geroerd worden. Het programma duurt 1 uur en 30
minuten.
* Bake
Met dit programma kunt u alleen iets afbakken, het koken van geroerde jam,en bereiden van rijst.
Het programma duurt 1 uur en 30 minuten.
Basic Quick French Rapid Wheat Cake Dough Bake
1e kneding 10 min 10 min 18 min 14 min 10 min 10 min 20 min
1e rijzing 20 min 5 min 40 min 25 min 5 min
2e kneding 15 min 15 min 22 min 20 min 20 min
2e rijzing 20 min 20 min 30 min 30 min 20 min
Vorming 30sec 30 sec 30 sec 30 sec 30 sec
Laatste rijzing 55 min 55 min 65 min 41 min 70 min 55 min 50 min
Bakken 60 min 55 min 65 min 55 min 55 min 50 min 60 min
Totaal 3:00 2:20 3:50 1:50 3:40 2:50 1:30 1:00
1e pieptoon 40 min 25 min 75 min 50 min
Warmhoud fase 60 min 60 min 60 min 60 min 60 min 60 min 60 min 60 min
OPMERKINGEN BETREFFENDE DE RECEPTEN
Om altijd een optimaal resultaat te bereiken, dient u de verhoudingen tussen de ingrediënten te
respecteren.
Gebruik de bijgevoegde maatbeker en maatlepel, of gebruik een weegschaal.
De maatbeker is 250 ml
De grote maatlepel is 15 ml en gelijk aan een eetlepel
De kleine maatlepel is 5 ml en gelijk aan een theelepel
Let op dat het water niet te koud is, de beste temperatuur is ongeveer 28º C is
Whole
6
MOGELIJKE PROBLEMEN BIJ HET BROODBAKKEN
Het brood rijst niet……
- Oud gist,
- Te weinig water,
- Te veel zout
- Verkeerde hoeveelheden,
- Ingrediënten niet op kamertemperatuur
- Doe de gist onder de bloem, zodat het niet in contact kan komen met zout, suiker of water.
Het brood rijst te hoog…..
- Minder gist gebruiken
- Minder water
- Te weinig zout
Het brood lijkt op een “krater”…..
- Teveel water gebruikt
- Gebruik 2 eetlepels meer bloem
- Het brood is te lang in de bakvorm blijven zitten.
Het brood is te zwaar…..
- Gebruik 2 eetlepels meer water
In het brood zitten gaten……
- Gebruik 2 eetlepels minder water
- Gebruik iets minder gist
- Gebruik meer zout
SCHOONMAKEN EN ONDERHOUDEN
- Reinig de broodbakker voor het eerste gebruik altijd met een zachte schoonmaakmiddel en reinig even-
eens de kneedhaak.
- Laat het apparaat altijd eerst afkoelen, voordat u het reinigt en opbergt. Na ongeveer een half uur is het
apparaat zover afgekoeld, dat u het opnieuw zou kunnen gebruiken om te bakken of deeg te bereiden.
- Verwijder voor het reinigen altijd de stekker uit de wandcontactdoos en laat het apparaat afkoelen.
- Gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen, zoals chemische cleaners, ovenreiniger enz.
- Verwijder alle ingrediënten en kruimels van het deksel, behuizing en de pan met een vochtige doek.
- Dompel de broodbakker nooit onder in water en vul het apparaat nooit met water. U kunt het deksel
gemakkelijk verwijderen door het deksel in een hoek van 45º te zetten, en het los te trekken.
- Reinig de behuizing aan binnen en buitenzijde met een vochtige doek. Reinig en droog het apparaat
altijd zorgvuldig na ieder gebruik.
- De kneedhaak en schacht moeten na ieder gebruik onmiddellijk gereinigd worden.
- Als de kneedhaak in de pan blijft zitten na het gebruik, kan het later moeilijk verwijderd worden. Vul in
dit geval de pan met warm water gedurende 30 minuten en verwijder dan de kneedhaak om die te kun-
nen reinigen. De pan en de kneedhaak zijn met anti - kleeflaag bedekt, gebruik daarom
nooit metalen keuken gereedschap dat het oppervlak zou kunnen bekrassen.
- Het is normaal dat de kleur van de anti - kleeflaag verkleurt na een aantal keren bakken.
Het verandert echter niets aan de functie.
- Overtuig u voor het wegzetten van het apparaat ervan, dat het volledig is afgekoeld,
gereinigd en gedroogd. Berg het apparaat altijd met een gesloten deksel op.
7
PRINCESS TIPS:
- Gebruik de broodbakker alleen voor het in de gebruiksaanwijzing beschreven doel.
- Oneigenlijk gebruik kan gevaar opleveren.
- Wees alert als de broodbakker gebruikt wordt in de buurt van kinderen.
- Laat kinderen de broodbakker nooit bedienen zonder toezicht.
- Dompel de broodbakker, het snoer en stekker nooit onder in water of andere vloeistoffen.
- De broodbakker niet buiten gebruiken.
- Zet de broodbakker niet op een vochtige doek.
- Plaats de broodbakker op een vlakke ondergrond.
- Plaats hem niet op of vlakbij een oven, gasfornuis of iets dergelijks.
- Let op dat het snoer niet over de rand van de aanrecht of tafel heen hangt, zodat iemand er achter kan
blijven haken.
- Doe de stekker altijd in een geaard stopcontact
- Pas op dat het snoer niet op of tegen hete voorwerpen aankomt.
- Maak de broodbakker nooit open
- Gebruik de broodbakker niet in de buurt van ontvlambare stoffen.
- Gebruikt u een verlengsnoer, let er op dat deze aan dezelfde eisen voldoet als uw broodbakker.
- Haal altijd de stekker uit het stopcontact wanner u hem niet gebruikt of schoonmaakt.
- Pas op als de broodbakker warm is, want dit kan ernstige brandwonden veroorzaken.
- Gebruik de broodbakker niet met natte handen.
- Gebruik in de broodvorm geen metalen voorwerpen.
- Gebruik alleen de onderdelen die door de fabrikant worden aanbevolen.
- Sluit de broodbakker aan op 230 Volt wisselstroom
- Gebruik de broodbakker niet meer als hij gebreken vertoont, laat het door een erkend vakman testen.
- Dek de broodbakker niet af met een handdoek of ander voorwerp.
- Doe nooit meer dan de aangegeven hoeveelheid in de broodbakker, omdat het deeg anders over de
broodvorm heenloopt met alle gevolgen van dien.
- In elk recept staat verse gist en gedroogde gist vermeld, waar u een keuze in dient te maken.
- Let op dat het gist niet in contact met het zout of vloeistof komt.
10 BELANGRIJKE STAPPEN OM SUCCESVOL BROOD TE BAKKEN
1. Plaats de bakvorm met kneedhaak in de machine.
2. Doe de ingrediënten volgens onderstaande volgorde in de bakvorm:
• Bloem/ meel
• Water/ melk
• Boter/margarine
• Suiker
• Zout
• Gist
3. Sluit deksel en steek de stekker in het stopcontact, nu verschijnt er 0:00 op het display
4. Druk op de selectietoets en stel de bruining van de korst in.
5. Mocht u gebruik willen maken van de timer - functie, dan kunt u deze nu instellen.
6. Druk op de starttoets.
7. Na het 1e signaal kunnen er ingrediënten worden toegevoegd.
8. Het tweede piepsignaal geeft aan dat het bakproces is beëindigd.
9. Haal het bakblik in de broodbakker en haal het brood na 1 minuut uit de bakvorm en
laat het afkoelen op een rooster, PAS OP de bakvorm en het brood zijn heet, maak
gebruik van ovenhandschoenen.
10. Schakel het apparaat uit en haal de stekker uit het stopcontact.
H:HH
De melding H:HH verschijnt op het display wanneer de temperatuur in de broodbakker
nog te hoog is voor het nieuwe programma. Ook hoort u dan een piepsignaal.
8
Het vers gebakken brood snijdt u het makkelijkst met een elektrisch mes van Princess type 2952.
BROOD RECEPTEN :
WITBROOD
Programma: Basic
Recept voor: 600 gram 800/900 gram
Witte bloem 350 gram 500 gram
Water 210ml 300 ml
Margarine 5 gram 10 gram
Suiker 5 gram 10 gram
Zout 5 gram 10 gram
Verse gist of 10 gram 15 gram
gedroogde gist 4 gram 6 gram
MELKBROOD
Programma: Basic
Recept voor: 600 gram 800/900 gram
Witte bloem 350 gram 500 gram
Melk 210ml 300 ml
Margarine 5 gram 10 gram
Suiker 5 gram 10 gram
Zout 5 gram 10 gram
Verse gist of 10 gram 15 gram
gedroogde gist 4 gram 6 gram
W
ITROOM BROOD
Programma: Basic
Recept voor: 600 gram 800/900 gram
Witte bloem 350 gram 500 gram
Melk 210ml 300 ml
Margarine 5 gram 10 gram
Basterdsuiker 5 gram 10 gram
Zout 5 gram 10 gram
Verse gist of 10 gram 15 gram
gedroogde gist 4 gram 6 gram
TARWEBROOD
Programma: Basic
Recept voor: 600 gram 800/900 gram
Volkoren meel 200 gram 300 gram
Witte bloem 150 gram 200 gram
Water 230 ml 320 ml
Margarine 5 gram 10 gram
Suiker 5 gram 10 gram
Zout 5 gram 10 gram
Verse gist of 10 gram 15 gram
gedroogde gist 4 gram 6 gram
9
VOLKORENBROOD
Programma: Basic
Recept voor: 600 gram 800/900 gram
Volkoren meel 350 gram 500 gram
Water 225 ml 325 ml
Margarine 5 gram 10 gram
Suiker 5 gram 10 gram
Zout 5 gram 10 gram
Verse gist of 10 gram 15 gram
gedroogde gist 4 gram 6 gram
EIERBROOD
Programma: Basic
Recept voor: 600 gram 800/900 gram
Witte bloem 350 gram 500 gram
Water 200 ml 275 ml
Margarine 5 gram 10 gram
Suiker 5 gram 10 gram
Zout 5 gram 10 gram
Verse gist of 10 gram 15 gram
gedroogde gist 4 gram 6 gram
Eierdooier 1 stuks 2 stuks
PRINCESS BROOD
Programma: Basic
Recept voor: 600 gram 800/900 gram
Witte bloem 350 gram 500 gram
Water 210 ml 300 ml
Margarine 15 gram 25 gram
Suiker 15 gram 30 gram
Zout 5 gram 10 gram
Verse gist of 10 gram 15 gram
gedroogde gist 4 gram 6 gram
Venkel
1
/2 theelepel 1 theelepel
Anijs
1
/2 theelepel 1 theelepel
(beleggen met kaas, ham of jam)
JAGERSBROOD
Programma: Basic
Recept voor: 600 gram 800/900 gram
Jagersbloem 350 gram 500 gram
Water 225 ml 325 ml
Margarine 5 gram 10 gram
Suiker 5 gram 10 gram
Zout 5 gram 10 gram
Verse gist of 10 gram 15 gram
gedroogde gist 4 gram 6 gram
10
ZEMELENBROOD
Programma: Basic
Recept voor: 600 gram 800/900 gram
Volkorenmeel 300 gram 450 gram
Tarwezemelen 30 gram 50 gram
Water 250 ml 375 ml
Margarine 5 gram 10 gram
Suiker 5 gram 10 gram
Zout 5 gram 10 gram
Verse gist of 15 gram 20 gram
gedroogde gist 5 gram 8 gram
ZAADJESBROOD
Programma: Basic
Recept voor: 600 gram 800/900 gram
Volroggemeel 150 gram 225 gram
Witte bloem 150 gram 225 gram
Water 225 ml 325 ml
Margarine 5 gram 10 gram
Suiker 5 gram 10 gram
Zout 5 gram 10 gram
Verse gist of 10 gram 15 gram
gedroogde gist 4 gram 6 gram
Azijn
1
/2 eetlepel 1 eetlepel
Lijnzaad 50 gram 60 gram
Komijn
1
/2 theelepel 1 theelepel
ROZIJNENBROOD
Programma: Basic
Recept voor: 600 gram 800/900 gram
Witte bloem 320 gram 450 gram
Water 190 ml 270 ml
Roomboter 15 gram 20 gram
Suiker 5 gram 10 gram
Zout 5 gram 10 gram
Verse gist of 20 gram 25 gram
gedroogde gist 6 gram 10 gram
Vulling:
Rozijnen 200 gram 250 gram
Krenten 100 gram 100 gram
11
MUESLIBROOD
Programma: Basic
Recept voor: 600 gram 800/900 gram
Volkorenmeel 200 gram 250 gram
Witte bloem 120 gram 200 gram
Water 215 ml 300 ml
Margarine 5 gram 10 gram
Suiker 5 gram 10 gram
Zout 5 gram 10 gram
Verse gist of 20 gram 25 gram
gedroogde gist 10 gram 11 gram
Vulling:
Rozijnen 100 gram 200 gram
Muesli 100 gram 150 gram
FAVORIET RECEPT VAN ONZE EIGEN BAKKER
Programma: Basic
Recept voor: 600 gram 800/900 gram
Witte bloem 320 gram 450 gram
Water of Melk 215 ml 300 ml
Roomboter 15 gram 20 gram
Suiker 5 gram 10 gram
Zout 5 gram 10 gram
Verse gist of 20 gram 25 gram
gedroogde gist 5 gram 10 gram
Eierdooier 1 stuks 2 stuks
Kaneel 10 gram 10 gram
Vulling:
Geraspte Appel 150 gram 250 gram
SPEKBROOD
Programma: Basic
Recept voor: 600 gram 800/900 gram
Volkorenmeel 200 gram 300 gram
Witte bloem 150 gram 200 gram
Water 210 ml 300 ml
Margarine 15 gram 20 gram
Suiker 5 gram 10 gram
Zout 5 gram 10 gram
Verse gist of 10 gram 15 gram
gedroogde gist 4 gram 6 gram
Vulling:
Gekookte spek 75 gram 100 gram
Sjalot 60 gram 80 gram

Documenttranscriptie

NL Gebruiksaanwijzing .................................. 4 UK Instructions for use ................................. 12 ...................................... 20 ............................................ 28 F Mode d’emploi D Anleitung E Instrucciones de Uso . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 36 I Istruzioni d’uso . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 44 S Bruksanvisning . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 52 DK Brugsanvisning . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 60 N Bruksanvisning . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 68 SF Käyttöohje JUL 09 V1 ........................................... 76 PRINCESS (SILVER) HOME BREADMAKER ART. 151934/151936 Lees voordat u de broodbakker gaat gebruiken deze gebruiksaanwijzing goed door. Controleer of de netspanning overeenkomt met die van het apparaat. BEDIENINGSPANEEL Met de start/stop knop kunt u de broodbakker inschakelen en uitschakelen. Inschakelen : Druk 3 tot 5 tellen op de start - stop toets. Uitschakelen: Druk 3 tot 5 tellen op de start - stop toets. Let op: Als u tijdens het programma op stop drukt, komt hij niet meer terug in het programma. Menu select 1 2 3 4 5 6 7 8 Programma Basic Quick French Rapid Whole Wheat Cake Dough Bake Tijdsduur 3:00 2:20 3:50 1:50 3:40 2:50 1:30 1:00 “COLOR” Uitgezonderd programma 7 biedt ieder programma 3 aparte instellingen betreffende de bruiningsgraad van de korst. Door de toets in te drukken kunt u een keuze maken. • • • Medium Donker Licht DELAY –TIMER Met de delay timer kunt u het programma inschakelen, zo kunt u bijvoorbeeld de broodbakker ‘s nachts laten beginnen. Voorbeeld: Het is 20:00 uur en u wilt vers brood de volgende morgen om 7:00 uur Doe alle ingrediënten in de broodvorm, zorg ervoor dat het gist niet in aanraking komt met de vloeistof. Kies met de toets menu het gewenste programma en de gewenste bruining met de toets “color”. In dit voorbeeld gebruiken we het menu 1. Dit duurt 3 uur, dit betekent dat het programma om 04:00 uur moet beginnen. De tijd tussen het klaarzetten en het starten bedraagt acht uur. U moet de delay timer op 08:00 instellen. U KUNT KIEZEN UIT DE VOLGENDE PROGRAMMA’S * Basic Voor het bereiden van wit en gemengd brood. Dit programma wordt het meest gebruikt. De broodbakker kneed het deeg 3 keer. Na het voor de tweede maal kneden hoort u een pieptoon. Na deze pieptoon kunt u de ingrediënten toevoegen.Het complete programma duurt drie uur. * Quick Voor het bereiden van wit en gemengd brood. De broodbakker kneed het deeg 2 keer en 4 piept voor de tweede kneedbeurt begint. U kunt zo de ingrediënten toevoegen. Het rijzen van het deeg wordt verkort, het bakken kost dan minder tijd, waardoor het brood kleiner wordt. Het programma duurt 2 uur en 20 minuten. * French Voor het bereiden van Frans witbrood. Het deeg wordt 2 keer gekneed, de rijs tijd wordt verlengd evenals de baktijd. Hierdoor ontstaat een dikkere korst. Het programma duurt 3 uur en 50 minuten. * Rapid Voor het bereiden van cake. De broodbakker roert 1 keer en bakt daarna het deeg. Het programma duurt 1 uur en 50 minuten. * Whole Wheat Voor het bereiden van volkoren tarwebrood met zuurdesem. De broodbakker kneed 2 keer, het deeg rijst en bakt langer. Aanbevolen wordt de kleur “donker” in te stellen, zodat de korst knapperig wordt Het programma duurt 3 uur en 40 minuten. * Cake Voor het bereiden van heerlijke zuurdesem pastei. De broodbakker kneed 2 keer. Het programma duurt 2 uur en 50 minuten. * Dough Met deze werkwijze kunt u deeg kneden voor onder andere broodjes of pizza’s, of elk ander recept waar u deeg voor nodig heeft.Ook kan op deze stand jam geroerd worden. Het programma duurt 1 uur en 30 minuten. * Bake Met dit programma kunt u alleen iets afbakken, het koken van geroerde jam,en bereiden van rijst. Het programma duurt 1 uur en 30 minuten. 1e kneding 1e rijzing 2e kneding 2e rijzing Vorming Laatste rijzing Bakken Totaal 1e pieptoon Warmhoud fase Basic 10 min 20 min 15 min 20 min 30sec 55 min 60 min 3:00 40 min 60 min Quick 10 min 5 min 15 min 55 min 55 min 2:20 25 min 60 min French 18 min 40 min 22 min 20 min 30 sec 65 min 65 min 3:50 75 min 60 min Rapid 14 min Whole Wheat 10 min 25 min 41 min 55 min 1:50 30 min 30 sec 70 min 55 min 3:40 50 min 60 min 60 min Cake 10 min 5 min 20 min 30 min 30 sec 55 min 50 min 2:50 60 min Dough 20 min Bake 20 min 20 min 30 sec 50 min 1:30 60 min 1:00 60 min 60 min OPMERKINGEN BETREFFENDE DE RECEPTEN Om altijd een optimaal resultaat te bereiken, dient u de verhoudingen tussen de ingrediënten te respecteren. Gebruik de bijgevoegde maatbeker en maatlepel, of gebruik een weegschaal. • De maatbeker is 250 ml • De grote maatlepel is 15 ml en gelijk aan een eetlepel • De kleine maatlepel is 5 ml en gelijk aan een theelepel • Let op dat het water niet te koud is, de beste temperatuur is ongeveer 28º C is 5 MOGELIJKE PROBLEMEN BIJ HET BROODBAKKEN Het brood rijst niet…… - Oud gist, - Te weinig water, - Te veel zout - Verkeerde hoeveelheden, - Ingrediënten niet op kamertemperatuur - Doe de gist onder de bloem, zodat het niet in contact kan komen met zout, suiker of water. Het brood rijst te hoog….. - Minder gist gebruiken - Minder water - Te weinig zout Het brood lijkt op een “krater”….. - Teveel water gebruikt - Gebruik 2 eetlepels meer bloem - Het brood is te lang in de bakvorm blijven zitten. Het brood is te zwaar….. - Gebruik 2 eetlepels meer water In het brood zitten gaten…… - Gebruik 2 eetlepels minder water - Gebruik iets minder gist - Gebruik meer zout SCHOONMAKEN EN ONDERHOUDEN - Reinig de broodbakker voor het eerste gebruik altijd met een zachte schoonmaakmiddel en reinig eveneens de kneedhaak. - Laat het apparaat altijd eerst afkoelen, voordat u het reinigt en opbergt. Na ongeveer een half uur is het apparaat zover afgekoeld, dat u het opnieuw zou kunnen gebruiken om te bakken of deeg te bereiden. - Verwijder voor het reinigen altijd de stekker uit de wandcontactdoos en laat het apparaat afkoelen. - Gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen, zoals chemische cleaners, ovenreiniger enz. - Verwijder alle ingrediënten en kruimels van het deksel, behuizing en de pan met een vochtige doek. - Dompel de broodbakker nooit onder in water en vul het apparaat nooit met water. U kunt het deksel gemakkelijk verwijderen door het deksel in een hoek van 45º te zetten, en het los te trekken. - Reinig de behuizing aan binnen en buitenzijde met een vochtige doek. Reinig en droog het apparaat altijd zorgvuldig na ieder gebruik. - De kneedhaak en schacht moeten na ieder gebruik onmiddellijk gereinigd worden. - Als de kneedhaak in de pan blijft zitten na het gebruik, kan het later moeilijk verwijderd worden. Vul in dit geval de pan met warm water gedurende 30 minuten en verwijder dan de kneedhaak om die te kunnen reinigen. De pan en de kneedhaak zijn met anti - kleeflaag bedekt, gebruik daarom nooit metalen keuken gereedschap dat het oppervlak zou kunnen bekrassen. - Het is normaal dat de kleur van de anti - kleeflaag verkleurt na een aantal keren bakken. Het verandert echter niets aan de functie. - Overtuig u voor het wegzetten van het apparaat ervan, dat het volledig is afgekoeld, gereinigd en gedroogd. Berg het apparaat altijd met een gesloten deksel op. 6 PRINCESS TIPS: - Gebruik de broodbakker alleen voor het in de gebruiksaanwijzing beschreven doel. - Oneigenlijk gebruik kan gevaar opleveren. - Wees alert als de broodbakker gebruikt wordt in de buurt van kinderen. - Laat kinderen de broodbakker nooit bedienen zonder toezicht. - Dompel de broodbakker, het snoer en stekker nooit onder in water of andere vloeistoffen. - De broodbakker niet buiten gebruiken. - Zet de broodbakker niet op een vochtige doek. - Plaats de broodbakker op een vlakke ondergrond. - Plaats hem niet op of vlakbij een oven, gasfornuis of iets dergelijks. - Let op dat het snoer niet over de rand van de aanrecht of tafel heen hangt, zodat iemand er achter kan blijven haken. - Doe de stekker altijd in een geaard stopcontact - Pas op dat het snoer niet op of tegen hete voorwerpen aankomt. - Maak de broodbakker nooit open - Gebruik de broodbakker niet in de buurt van ontvlambare stoffen. - Gebruikt u een verlengsnoer, let er op dat deze aan dezelfde eisen voldoet als uw broodbakker. - Haal altijd de stekker uit het stopcontact wanner u hem niet gebruikt of schoonmaakt. - Pas op als de broodbakker warm is, want dit kan ernstige brandwonden veroorzaken. - Gebruik de broodbakker niet met natte handen. - Gebruik in de broodvorm geen metalen voorwerpen. - Gebruik alleen de onderdelen die door de fabrikant worden aanbevolen. - Sluit de broodbakker aan op 230 Volt wisselstroom - Gebruik de broodbakker niet meer als hij gebreken vertoont, laat het door een erkend vakman testen. - Dek de broodbakker niet af met een handdoek of ander voorwerp. - Doe nooit meer dan de aangegeven hoeveelheid in de broodbakker, omdat het deeg anders over de broodvorm heenloopt met alle gevolgen van dien. - In elk recept staat verse gist en gedroogde gist vermeld, waar u een keuze in dient te maken. - Let op dat het gist niet in contact met het zout of vloeistof komt. 10 BELANGRIJKE STAPPEN OM SUCCESVOL BROOD TE BAKKEN 1. Plaats de bakvorm met kneedhaak in de machine. 2. Doe de ingrediënten volgens onderstaande volgorde in de bakvorm: • Bloem/ meel • Water/ melk • Boter/margarine • Suiker • Zout • Gist 3. Sluit deksel en steek de stekker in het stopcontact, nu verschijnt er 0:00 op het display 4. Druk op de selectietoets en stel de bruining van de korst in. 5. Mocht u gebruik willen maken van de timer - functie, dan kunt u deze nu instellen. 6. Druk op de starttoets. 7. Na het 1e signaal kunnen er ingrediënten worden toegevoegd. 8. Het tweede piepsignaal geeft aan dat het bakproces is beëindigd. 9. Haal het bakblik in de broodbakker en haal het brood na 1 minuut uit de bakvorm en laat het afkoelen op een rooster, PAS OP de bakvorm en het brood zijn heet, maak gebruik van ovenhandschoenen. 10. Schakel het apparaat uit en haal de stekker uit het stopcontact. H:HH De melding H:HH verschijnt op het display wanneer de temperatuur in de broodbakker nog te hoog is voor het nieuwe programma. Ook hoort u dan een piepsignaal. 7 Het vers gebakken brood snijdt u het makkelijkst met een elektrisch mes van Princess type 2952. BROOD RECEPTEN : WITBROOD Programma: Basic Recept voor: Witte bloem Water Margarine Suiker Zout Verse gist of gedroogde gist 600 gram 350 gram 210ml 5 gram 5 gram 5 gram 10 gram 4 gram 800/900 gram 500 gram 300 ml 10 gram 10 gram 10 gram 15 gram 6 gram Programma: Basic Recept voor: Witte bloem Melk Margarine Suiker Zout Verse gist of gedroogde gist 600 gram 350 gram 210ml 5 gram 5 gram 5 gram 10 gram 4 gram 800/900 gram 500 gram 300 ml 10 gram 10 gram 10 gram 15 gram 6 gram WITROOM BROOD Programma: Basic Recept voor: Witte bloem Melk Margarine Basterdsuiker Zout Verse gist of gedroogde gist 600 gram 350 gram 210ml 5 gram 5 gram 5 gram 10 gram 4 gram 800/900 gram 500 gram 300 ml 10 gram 10 gram 10 gram 15 gram 6 gram 600 gram 200 gram 150 gram 230 ml 5 gram 5 gram 5 gram 10 gram 4 gram 800/900 gram 300 gram 200 gram 320 ml 10 gram 10 gram 10 gram 15 gram 6 gram MELKBROOD TARWEBROOD Programma: Basic Recept voor: Volkoren meel Witte bloem Water Margarine Suiker Zout Verse gist of gedroogde gist 8 VOLKORENBROOD Programma: Basic Recept voor: Volkoren meel Water Margarine Suiker Zout Verse gist of gedroogde gist 600 gram 350 gram 225 ml 5 gram 5 gram 5 gram 10 gram 4 gram 800/900 gram 500 gram 325 ml 10 gram 10 gram 10 gram 15 gram 6 gram 600 gram 350 gram 200 ml 5 gram 5 gram 5 gram 10 gram 4 gram 1 stuks 800/900 gram 500 gram 275 ml 10 gram 10 gram 10 gram 15 gram 6 gram 2 stuks Programma: Basic Recept voor: 600 gram Witte bloem 350 gram Water 210 ml Margarine 15 gram Suiker 15 gram Zout 5 gram Verse gist of 10 gram gedroogde gist 4 gram 1/2 theelepel Venkel 1/2 theelepel Anijs (beleggen met kaas, ham of jam) 800/900 gram 500 gram 300 ml 25 gram 30 gram 10 gram 15 gram 6 gram 1 theelepel 1 theelepel EIERBROOD Programma: Basic Recept voor: Witte bloem Water Margarine Suiker Zout Verse gist of gedroogde gist Eierdooier PRINCESS BROOD JAGERSBROOD Programma: Basic Recept voor: Jagersbloem Water Margarine Suiker Zout Verse gist of gedroogde gist 600 gram 350 gram 225 ml 5 gram 5 gram 5 gram 10 gram 4 gram 800/900 gram 500 gram 325 ml 10 gram 10 gram 10 gram 15 gram 6 gram 9 ZEMELENBROOD Programma: Basic Recept voor: Volkorenmeel Tarwezemelen Water Margarine Suiker Zout Verse gist of gedroogde gist 600 gram 300 gram 30 gram 250 ml 5 gram 5 gram 5 gram 15 gram 5 gram 800/900 gram 450 gram 50 gram 375 ml 10 gram 10 gram 10 gram 20 gram 8 gram 600 gram 150 gram 150 gram 225 ml 5 gram 5 gram 5 gram 10 gram 4 gram 1/2 eetlepel 50 gram 1/2 theelepel 800/900 gram 225 gram 225 gram 325 ml 10 gram 10 gram 10 gram 15 gram 6 gram 1 eetlepel 60 gram 1 theelepel 600 gram 320 gram 190 ml 15 gram 5 gram 5 gram 20 gram 6 gram 800/900 gram 450 gram 270 ml 20 gram 10 gram 10 gram 25 gram 10 gram 200 gram 100 gram 250 gram 100 gram ZAADJESBROOD Programma: Basic Recept voor: Volroggemeel Witte bloem Water Margarine Suiker Zout Verse gist of gedroogde gist Azijn Lijnzaad Komijn ROZIJNENBROOD Programma: Basic Recept voor: Witte bloem Water Roomboter Suiker Zout Verse gist of gedroogde gist Vulling: Rozijnen Krenten 10 MUESLIBROOD Programma: Basic Recept voor: Volkorenmeel Witte bloem Water Margarine Suiker Zout Verse gist of gedroogde gist Vulling: Rozijnen Muesli 600 gram 200 gram 120 gram 215 ml 5 gram 5 gram 5 gram 20 gram 10 gram 800/900 gram 250 gram 200 gram 300 ml 10 gram 10 gram 10 gram 25 gram 11 gram 100 gram 100 gram 200 gram 150 gram 600 gram 320 gram 215 ml 15 gram 5 gram 5 gram 20 gram 5 gram 1 stuks 10 gram 800/900 gram 450 gram 300 ml 20 gram 10 gram 10 gram 25 gram 10 gram 2 stuks 10 gram 150 gram 250 gram 600 gram 200 gram 150 gram 210 ml 15 gram 5 gram 5 gram 10 gram 4 gram 800/900 gram 300 gram 200 gram 300 ml 20 gram 10 gram 10 gram 15 gram 6 gram 75 gram 60 gram 100 gram 80 gram FAVORIET RECEPT VAN ONZE EIGEN BAKKER Programma: Basic Recept voor: Witte bloem Water of Melk Roomboter Suiker Zout Verse gist of gedroogde gist Eierdooier Kaneel Vulling: Geraspte Appel SPEKBROOD Programma: Basic Recept voor: Volkorenmeel Witte bloem Water Margarine Suiker Zout Verse gist of gedroogde gist Vulling: Gekookte spek Sjalot 11
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84

Princess 1936 de handleiding

Categorie
Machines voor het maken van brood
Type
de handleiding