13
RECEPTEN
Stoofpot van rundvlees en tomaat met oregano
4 stoomglaasjes - 4 personen - Voorbereiding : 25 min - bereiding : 30 min
• 170 g gewassen aardappelen (type Charlotte) • 170 g rundergehakt, 5% vet
• 8 eetlepels tomatenpulp • 1 fi jngesneden lente-uitje • 15 g boter in kleine stukjes
• 2 eetlepels magere verse room • 1 eetlepel oregano
• 1 eetlepel olijfolie • Enkele druppeltjes Tabasco® (naar smaak)
• Enkele takjes verse tijm voor de afwerking • peper en zout
1. Stoom de aardappelen gedurende 25 tot 30 min.
2. Breng ondertussen het rundergehakt op smaak met de ui, de olijfolie, peper en zout en enkele
druppeltjes Tabasco®. Schil de aardappelen wanneer ze gaar zijn, pureer ze met een vork en voeg de
boter en verse room toe.
3. Doe de stoofpot om en om in de glaasjes. Begin met een laag rundvlees, dan tomaten bestrooid met
oregano en dan aardappelen, en doe dit nogmaals. Sluit de glaasjes. Plaats 30 tot 35 min. in de
stoomkoker. Leg voor het serveren de tomatenpulp en een takje tijm op elk glaasje.
Tip: serveer met een salade (rucola, slamix).
Zachte chocoladetaar
4 stoomglaasjes voor 4 personen - Voorbereiding : 15 min - bereiding : 15 min
• 120 g pure chocolade met minstens 64% cacao • 40 g zachte boter • 40 g zachte boter
• 2 eidooiers • 3 stijfgeklopte eiwitten • 50 g kristalsuiker • 3 eetlepels meel
1. Laat in een steelpan de chocola en de boter smelten. Meng de eidooiers met de suiker en voeg
dan het meel toe. Giet de gesmolten chocola en boter erbij. Vermeng daarmee een derde van het
stijfgeklopte eiwit met een klopper, en spatel daarna de rest erdoor. Giet de inhoud in de glaasjes
en sluit ze af.
2. Stoom 15 minuten samen met het voorgerecht en het hoofdgerecht.
3. Serveer lauwwarm of koud.
MLX-FOURM4000-NC00123931 27/03/14 10:50 Page13