Gebruiksaanwijzing
40
• Oververhitte vetten en oliën vliegen snel in brand. Als u gerechten in
vet of olie (bijv. patates frites) bereidt, dient u altijd in de buurt te
blijven.
• Schakel elke keer na het gebruik de kookzones uit.
Veiligheid bij het reinigen
U moet het apparaat uitschakelen voordat u het gaat reinigen. Het rei-
nigen van het apparaat met een stoomstraal- of hogedrukreiniger is om
veiligheidsredenen verboden.
Zo vermijdt u beschadigingen aan het toestel
• Gebruik de kookplaat niet als werkblad of bergplaats.
• Gebruik de kookzones niet zonder of met leeg kookgerei.
• Vitrokeramische oppervlakken zijn ongevoelig voor temperatuur-
schokken en zeer resistent, maar niet onbreekbaar. Met name puntige
en harde voorwerpen die op het kookoppervlak vallen, kunnen be-
schadigingen veroorzaken.
• Gebruik geen kookpotten uit gietijzer of met beschadigde bodems die
ruw zijn of bramen vertonen. Bij het verschuiven ervan kunnen im-
mers krassen ontstaan.
• Zet geen pannen of kookpotten op de omranding van de kookplaat.
Er kunnen krassen en beschadigingen van de laklaag ontstaan.
• Zorg ervoor dat er geen azijn, citroen of kalkoplossende middelen op
de omranding van het kookveld terechtkomen, anders ontstaan er
matte vlekken.
• Wanneer er suiker of een bereiding met suiker op de hete kookzone
terechtkomt en smelt, dient u deze onmiddellijk, in hete toestand, te
verwijderen met een reinigingsschraper Indien de massa afkoelt, kan
het oppervlak bij verwijdering beschadigd worden.
• Houd alle voorwerpen en materialen die kunnen smelten, bv. kunst-
stof, aluminiumfolie of fornuisfolie, uit de buurt van het vitrokerami-
sche oppervlak. Indien er toch iets mocht smelten op het
vitrokeramische oppervlak, dan moet dit, eveneens onmiddellijk, wor-
den verwijderd met de reinigingsschraper.