Whirlpool W7 MW561 UK de handleiding

Categorie
Magnetrons
Type
de handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

1
NL
SNELLE REFERENTIEGIDS
WIJ DANKEN U VOOR UW AANKOOP
VAN EEN WHIRLPOOL PRODUCT
Voor meer gedetailleerde hulp en
assistentie, registreer uw product op
www. whirlpool. eu/ register
WWW
U kunt de Veiligheidsinstructies en de Gids
voor Gebruik en Onderhoud downloaden
van onze website docs.whirlpool.eu en de
instructies aan de achterzijde van dit boekje
opvolgen.
Lees voordat u het apparaat gaat gebruiken zorgvuldig
de gids voor Gezondheid en Veiligheid.
PRODUCTBESCHRIJVING
1. Bedieningspaneel
2. Circulair verwarmingselement
(niet zichtbaar)
3. Identificatieplaatje
(niet verwijderen)
4. Deur
5. Bovenste verwarmingselement/
grill
6. Lampjes
7. Draaiplateau
BESCHRIJVING BEDIENINGSPANEEL
1
2 3 4 5 6 7
1. SELECTIEKNOP
Om de oven in te schakelen door
het selecteren van een functie.
Op "0" zetten om de oven uit te
schakelen.
2. TERUG
Om terug te gaan naar het vorige
menu.
Dient om tijdens de bereiding de
instellingen te veranderen.
3. STOP
Om wanneer u maar wilt de functie
die op dat ogenblik actief is te
stoppen.
4. DISPLAY
5. START
Om een functie meteen te starten.
6. BEVESTIG
Om een geselecteerde functie
of een ingestelde waarde te
bevestigen.
7. INSTELKNOP
Om door de menu's te bladeren en
instellingen aan te brengen of te
veranderen.
Let op: De knoppen zijn verzonken.
Druk op het midden van de knop om ze
uit hun zitting te laten komen.
1
2
4
7
6
5
3
2
ACCESSOIRES
DRAAIPLATEAU
Wanneer het glazen draaiplateau op
de plateaudrager wordt gezet kan
het voor alle bereidingsmethoden
worden gebruikt.
Het draaiplateau moet altijd als
basis voor andere schalen of accessoires worden
gebruikt, behalve de rechthoekige bakplaat.
PLATEAU DRAGER
Gebruik de plateaudrager alleen als
steun voor het glazen draaiplateau.
Laat er geen andere accessoires
tegen rusten.
CRISPERPLAAT
Alleen voor gebruik met de
daarvoor bestemde functies.
De crisperplaat dient altijd in het
midden van het glazen draaiplateau
te worden geplaatst en kan worden
voorverwarmd wanneer deze leeg is,de speciale functie
wordt uitsluitend voor dit doel gebruikt. Zet het voedsel
rechtstreeks op de crisperplaat.
HANDGREEP VOOR DE CRISPERPLAAT
Handig om de hete crisperplaat uit
de oven te halen.
ROOSTER
Hiermee kan het voedsel dichter bij
de grill worden geplaatst, om het
gerecht een perfect bruin korstje te
geven en wordt voor optimale
heteluchtcirculatie gezorgd.
Het moet gebruikt worden als basis voor de crisperplaat
in sommige “Crisp Fry functies.
Plaats het rooster op het draaiplateau, zodat het niet in
contact met andere oppervlakken komt.
RECHTHOEKIGE BAKPLAAT
Gebruik de bakplaat uitsluitend met
functies die voor convectiebakken
zijn toegestaan; Nooit gebruiken
met magnetronovens.
Plaats de plaat horizontaal en laat
het rusten op het rooster in de ovenruimte.
Let op: Wanneer de rechthoekige bakplaat wordt gebruikt
hoeven het draaiplateau en de steun niet verwijderd te
worden.
STOMER
3
2
1
Om voedsel als vis of groenten
te stomen, plaats deze in de
mand (2) en giet drinkwater
(100 ml) op de bodem van de
stoompan (3), voor de juiste
hoeveelheid stoom.
Om voedsel als aardappelen,
pasta, rijst of granen te koken,
plaats deze rechtstreeks op de bodem van de stoompan
(de mand is niet nodig) en voeg een hoeveelheid
drinkwater toe die past bij de hoeveelheid die wordt
bereid.
Doe het bijgeleverde deksel (1) op de stoompan, voor
de beste resultaten.
Plaats de stoompan op het glazen draaiplateau
en gebruik het alleen met de daarvoor bestemde
bereidingsfuncties, of met de magnetronfunctie.
De bodem van de stoompan werd ontworpen
om ook te worden gebruikt met de speciale
stoomreinigingsfunctie.
Het aantal en type van accessoires is afhankelijk van het
model dat u aangekocht hebt.
Bij de Whirlpool Consumentenservice kunt u apart andere,
niet bijgeleverde, accessoires aanschaffen.
Er zijn verschillende accessoires verkrijgbaar.
Overtuig u er vóór de aankoop van dat deze geschikt
zijn voor gebruik in de magnetron en bestand tegen
oventemperaturen.
Er mogen nooit metalen schalen voor voedsel of
drank voor bereiding in de magnetron worden
gebruikt.
Altijd zorgen dat de voedingsmiddelen en
accessoires niet in contact met de binnenwanden van
de oven komen.
Controleer altijd of het draaiplateau vrij kan draaien
voordat u de oven start. Let op dat het draaiplateau
niet losraakt bij het plaatsen of verwijderen van
andere accessoires.
3
NL
FUNCTIES
6
th
SENSE
Met deze functies wordt automatisch de beste temperatuur
en bereidingsmethode voor alle soorten voedsel
geselecteerd.
6
th
SENSE OPWARMEN
Voor het opwarmen van kant-en-klaar voedsel,
ingevroren of op kamertemperatuur. De oven berekent
automatisch de gewenste instellingen voor de beste
resultaten, zo kort mogelijk. Plaats het voedsel op een
bord of schaal die magnetronbestendig en ovenvast
zijn. Neem het uit de verpakking en verwijder alle
aluminiumfolie. Laat na de opwarming het voedsel nog
1-2 minuten liggen, dat verbetert het resultaat, vooral van
bevroren voedsel.
Open de deur niet tijdens deze functie.
6
th
SENSE STOOM
Voor het stomen van voedsel als groenten of vis,
met behulp van de bijgeleverde stoompan. De
voorbereidingsfase genereert automatisch stoom, door
het water dat op de bodem van de stoompan is gegoten
aan de kook brengen. De tijdsinstellingen voor deze fase
kunnen variëren. De oven gaat vervolgens verder met het
stomen van het voedsel, volgens de tijdsinstelling.
Stel 1-2 minuten in voor zachte groenten zoals broccoli
en prei en 4-5 minuten voor hardere groenten zoals
wortelen en aardappelen.
Open de deur niet tijdens deze functie.
Benodigde accessoires: Stoompan
6
th
SENSE BEREIDING
Om verschillende soorten gerechten en voedsel te
bereiden en snel en gemakkelijk optimale resultaten te
hebben. Om deze functie optimaal te benutten volgt u
de aanwijzingen in de betreffende bereidingstabel.
JET DEFROST
Voor het snel ontdooien van verschillende soorten voedsel,
door gewoon het gewicht door te geven. Plaats het voedsel
altijd rechtstreeks op het glazen draaiplateau, voor de beste
resultaten.
BROOD KNAPPERIG ONTDOOIEN
Deze exclusieve Whirlpool-functie dient om bevroren brood
te ontdooien. Door de combinatie van Ontdooien en de
Crisp-technologieën smaakt uw brood alsof het pas
gebakken is en ziet het er ook zo uit. Gebruik deze functie
om snel broodjes, baguettes en croissants te ontdooien en
op te warmen. De crisperplaat dient te worden gebruikt met
deze functie.
VOEDSEL GEWICHT
BROOD KNAPPERIG ONTDOOIEN
50 - 800 g
VLEES 100 g - 2,0 kg
GEVOGELTE 100 g - 3,0 kg
VIS 100 g - 2,0 kg
GROENTEN 100 g - 2,0 kg
BROOD 100 g - 2,0 kg
MAGNETRON
Om voedsel en dranken snel te bereiden en op te
warmen.
VERMOGEN W AANBEVOLEN VOOR
900
Snel opwarmen van dranken of andere
voedingsmiddelen met een hoog watergehalte.
750 Bereiden van groenten.
650 Bereiden van vlees en vis.
500
Bereiden van vleessauzen of sauzen met kaas of
ei. Afwerken van vleespasteien of pasta uit de
oven.
350
Langzame, voorzichtige bereiding. Perfect voor
het laten smelten van boter of chocolade.
160
Ontdooien van ingevroren voedsel of zacht laten
worden van boter en kaas.
90 IJs zacht laten worden.
ACTIE VOEDSEL
VERMOGEN
W
DUUR min.
Opwarmen 2 bekers 900 1 - 2
Opwarmen
Aardappelpuree
(1 kg)
900 10 - 12
Ontdooien Gehakt (500 kg) 160 15 - 16
Bereiden Luchtige cake 750 7 - 8
Bereiden Custard 500 16 - 17
Bereiden Gehaktbrood 750 20 - 22
CRISP
Om een gerecht een perfect bruin korstje, zowel
bovenop als onderaan het voedsel, te geven.. Deze
functie mag alleen met de speciale Crisperplaat
gebruikt worden.
VOEDSEL DUUR min.
Gegiste cake 7 - 10
Hamburgers 8 - 10 *
* Draai het vlees halverwege de bereidingstijd om.
Benodigde accessoires: Crisperplaat, handgreep voor de
crisperplaat
4
CRISP FRY
Deze gezonde en exclusieve functie combineert de kwaliteit van de
crispfunctie met de eigenschappen van de warmeluchtcirculatie.
Hiermee worden smakelijke, krokante bakresultaten verkregen,
waarbij opmerkelijk minder olie nodig is dan voor de traditionele
bereidingswijze, en in bepaalde recepten is er zelfs geen olie nodig.
Er kunnen verschillende vooraf ingestelde voedingsmiddelen
worden gebakken, zowel verse als bevroren.
Volg de onderstaande tabel om de accessoires volgens
de aanwijzingen te gebruiken en u verkrijgt de beste
bereidingsresultaten voor elk type voedsel (vers of bevroren).
VOEDSEL
GEWICHT g
PORTIES
VERS
Kipfilet gepaneerd
Bedek met een weinig olie alvorens te bereiden. Verdeel
gelijkmatig over de crisperplaat. Plaats de plaat op het rooster.
100 - 500
Aubergine
Hak, bestrooi met zout en laat 30 minuten rusten. Spoel, droog en
weeg. Borstel olijfolie over de stukken (5%). Verdeel gelijkmatig
over de crisperplaat. Plaats de plaat op het rooster. Draai om als dit
wordt gevraagd.
200 - 600
Courgette
Snijd in plakjes, weeg en borstel olijfolie over de stukken (5%).
Verdeel gelijkmatig over de crisperplaat. Plaats de plaat op het
rooster.
200 - 500
BEVROREN
Kip nuggets
Verdeel gelijkmatig over de crisperplaat. Plaats de plaat op het
rooster.
200 - 600
Kaas gepaneerd
Verdeel gelijkmatig over de crisperplaat. Plaats de plaat op het
rooster.
100 - 400
Uienringen
Verdeel gelijkmatig over de crisperplaat. Plaats de plaat op het
rooster.
100 - 500
Vis & friet
Verdeel gelijkmatig over de crisperplaat.
1 - 3
Gemengde vis
Verdeel gelijkmatig over de crisperplaat.
100 - 500
Vissticks gepaneerd
Verdeel gelijkmatig over de crisperplaat. Draai om als dit wordt
gevraagd.
100 - 500
Friet
Verdeel gelijkmatig over de crisperplaat. Draai om als dit wordt
gevraagd.
200 - 500
TURBOHETELUCHT FUNCTIES
TURBOHETELUCHT
Om gerechten te bereiden op een manier die heel dicht
aanleunt bij het gebruik van een traditionele oven. De
rechthoekige bakplaat of ander gerei dat geschikt is voor
gebruik in de oven kan aangewend worden om sommige
etenswaren te bereiden.
VOEDSEL TEMP °C DUUR min.
Soufflé 175 30 - 35
Kaascupcake 170 * 25 - 30
Koekjes 175 * 12 - 18
* Voorverwarmen nodig
Aanbevolen accessoires: Rechthoekige bakplaat / Rooster
TURBOHETELUCHT + MAGNETRON
Om in korte tijd ovenschotels te bereiden. Het
is raadzaam om het rooster te gebruiken om de
luchtcirculatie te optimaliseren.
VOEDSEL
VERMOGEN
W
TEMP °C DUUR min.
Braadstuk 350 170 35 - 40
Vleestaart 160 180 25 - 35
Aanbevolen accessoires: Rooster
GRILL FUNCTIES
GRILL
Om het voedsel een bruin korstje te geven, om te
grillen of te gratineren. Het is raadzaam om het
voedsel tijdens de bereiding te draaien.
VOEDSEL GRILLNIVEAU DUUR min.
Toast 3 5 - 6
Garnalen 2 18 - 22
Aanbevolen accessoires: Rooster
GRILL + MAGN.
Om gerechten snel te bereiden en te gratineren, een
combinatie van de magnetron en grillfuncties.
VOEDSEL
VERMOGEN
W
GRILLNIVEAU
DUUR
min.
Gegratineerde
aardappelen
650 2 20 - 22
Gepofte aardap. 650 3 10 - 12
Aanbevolen accessoires: Rooster
TURBO GRILL
Voor perfecte resultaten, een combinatie van de
grill en ovenluchtconvectie. Het is raadzaam om het
voedsel tijdens de bereiding te draaien.
VOEDSEL GRILLNIVEAU DUUR min.
Kip kebab 3 25 - 35
Aanbevolen accessoires: Rooster
TURBO GRILL + MAGNETRON
Om het voedsel snel te bereiden en een bruin
korstje te geven, een combinatie van de magnetron,
grill en ovenluchtconvectie.
VOEDSEL
VERMOGEN
W
GRILLNIVEAU
DUUR
min.
Cannelloni
[bevroren]
650 3 20 - 25
Varkenskarbonade 350 3 30 - 40
Aanbevolen accessoires: Rooster
5
NL
EERSTE GEBRUIK
1. SELECTEER DE TAAL
Stel de taal en tijd in wanneer u het apparaat voor de
eerste keer aan zet: “English verschijnt op het display.
English
Draai aan de instelknop om te bladeren door de lijst met
beschikbare talen en kies de gewenste taal. Druk op
om uw selectie te bevestigen.
Let op: De taal kan daarna veranderd worden door "TAAL" te
selecteren in het menu "INSTELLINGEN".
2. DE TIJD REGELEN
Na selectie van de taal moet ook de huidige tijd
geregeld worden: Op het display knipperen de twee
cijfers die het uur aangeven.
KLOK
Draai aan de instelknop om het huidige uur in te stellen
en druk op
: Op het display knipperen de twee cijfers
die de minuten aangeven. Draai aan de instelknop
om de minuten in te stellen en druk op
om te
bevestigen.
Let op: Wanneer de stroom voor langere tijd uitvalt moet u
de tijd mogelijk opnieuw instellen. Selecteer “KLOK” in het
menu “INSTELLINGEN”.
3. DE OVEN VERWARMEN
Een nieuwe oven kan geuren afgeven die tijdens het
productieproces zijn achtergebleven: dit is volkomen
normaal. Voordat u begint met het bereiden van
voedsel, raden we daarom aan om de lege oven te
verwarmen, om alle mogelijke geuren te verwijderen.
Verwijder alle beschermende karton of transparante
film uit de oven en verwijder eventuele accessoires aan
de binnenkant.
Verwarm de oven tot 200 °C gedurende ongeveer een
uur met de functie "Snel voorverw.". Volg de instructies
voor de correcte instelling van de functie.
Let op: Het is raadzaam de ruimte te luchten na het eerste
gebruik van het apparaat.
SPECIALITEITEN
SNEL VOORVERWARMEN
Om de oven voor een bereidingscyclus snel voor
te verwarmen. Wacht tot het einde van de functie
alvorens het voedsel in de oven te plaatsen.
Na de voorverwarming zal de oven automatisch de
"Turbohetelucht"-functie selecteren.
WARMHOUDEN
Voor het warm en krokant houden van zojuist
bereide gerechten, inclusief vlees, gefrituurde
gerechten of gebak.
RIJZEN
Voor het optimaal laten rijzen van zoet of hartig
deeg. Om de kwaliteit van het rijzen niet in gevaar
te brengen, de functie niet inschakelen als de oven
nog heet is na een bereidingscyclus.
SMART CLEAN
Door de werking van de waterdamp die tijdens
deze speciale reinigingscyclus vrijkomt kunnen
vuil en voedselresten gemakkelijk worden
verwijderd. Giet een kop drinkwater alleen op de
bodem van de bijgeleverde stoompan (3) of in
een magnetronbestendige recipiënt en schakel de
functie in.
INSTELLINGEN
Om de instellingen van het apparaat te regelen.
Wanneer de modus “ECO” actief is, zal het display minder
helder zijn om energie te besparen en zal de lamp na 1
minuut uitgaan. De display wordt automatisch terug
ingeschakeld wanneer op een van de knoppen gedrukt
wordt.
Wanneer “DEMO” op “Aan” staat, zijn alle bedieningen actief
en de menu's zijn beschikbaar, maar de oven wordt niet
verwarmd. Om deze modus uit te schakelen, open “DEMO
op het menu van de “INSTELLINGEN” en selecteer “Off.
Als “FABRIEKSRESET” wordt geselecteerd, wordt het product
uitgeschakeld en gaat vervolgens terug naar de eerste
inschakeling. Alle instellingen worden gewist.
FAVORIET
Om de lijst van de 10 favoriete functies op te vragen.
6
DAGELIJKS GEBRUIK
1. SELECTEREN VAN EEN FUNCTIE
Draai aan de selectieknop om de oven in te schakelen en
de gewenste functie op het display te tonen.
Om een item uit het menu te selecteren (het display
geeft het eerste beschikbare item weer), draait u
aan de instelknop totdat het gewenste item wordt
weergegeven.
Op het display verschijnt de naam voor de functie en de
basisinstellingen: Druk op
om te bevestigen.
TURBO HETELUCHT
2. DE FUNCTIE INSTELLEN
Nadat u de gewenste functie hebt geselecteerd kunt u
de instellingen wijzigen. Op het display verschijnen de
instellingen die in de juiste volgorde kunnen worden
gewijzigd. Door te drukken op
kunt u de vorige
instelling opnieuw wijzigen.
VERMOGEN / TEMPERATUUR / GRILLNIVEAU
VERMOGEN MAGN.
Wanneer er een waarde knippert op het display, druk
dan op de instelknop om het te veranderen, druk
daarna op
om te bevestigen en ga verder met de
instellingen die volgen (indien mogelijk).
Op dezelfde wijze stelt u het grillniveau in: Er zijn drie
vermogensniveaus voor grillen vastgelegd: 3 (hoog), 2
(midden), 1 (laag).
DUUR
DUUR
Wanneer het symbool knippert op het display, draait
aan de instelknop om de gewenste bereidingstijd in te
stellen. Druk op
om te bevestigen.
Let op: U kunt de bereidingstijd regelen die al tijdens de
bereiding is ingesteld, door op
te drukken: draai aan de
instelknop om het te wijzigen en druk dan op
om te
bevestigen
Wanneer u de bereiding handmatig wilt beheren in
functies zonder magnetron, hoeft u geen bereidingstijd
in te stellen (geen tijdinstelling): Druk op
of om
te bevestigen en de functie te starten.
Als u deze modus selecteert, kunt u het uitstel van de
start niet instellen.
EINDTIJD (UITSTEL VAN START)
Bij functies die de magnetron niet inschakelen, zoals
“Grill” of “Turbo Grill”, kunt u, nadat u een bereidingstijd
hebt ingesteld, het starten van de functie uitstellen
door het programmeren van de eindtijd. Bij functies
met magnetron is de eindtijd gelijk aan de duur.
Op het display wordt de eindtijd weergegeven terwijl
het
pictogram knippert.
EINDTIJD
Draai aan de instelknop om de gewenste eindtijd van
de bereiding in te stellen en druk dan op
om te
bevestigen en de functie te starten. Zet het voedsel in
de oven en sluit de deur: De functie start automatisch
na een tijdsperiode die berekend is om de bereiding te
laten eindigen op het uur dat u gekozen hebt.
Let op: Wanneer er een uitgestelde bereidingsstarttijd wordt
geprogrammeerd wordt de voorverwarmingsfase van de
oven uitgeschakeld: De oven bereikt de gewenste
temperatuur geleidelijk, en dat betekent dat de
bereidingstijden iets langer dan verwacht zullen zijn.
Tijdens de wachttijd kunt u de instelknop gebruiken om
de geprogrammeerde eindtijd te wijzigen of druk op
om de instellingen te veranderen.
. 6
th
SENSE
Deze functies selecteren automatisch de beste
bereidingswijze, vermogen, temperatuur en duur voor
alle beschikbare gerechten.
2. VLEES
Geef enkel de kenmerken van het voedsel wanneer
dit gevraagd wordt om een optimaal resultaat te
verkrijgen.
GEWICHT / PORTIES
KILOGRAM
Om de functie correct in te stellen volgt u de
aanwijzingen op de display, als dit gevraagd wordt;
draai aan de instelknop om de gewenste waarde in te
stellen en druk vervolgens op
om te bevestigen.
Bij bepaalde 6
th
Sense-functies hoeft u geen
hoeveelheden in te voeren: dankzij een intelligente
vochtigheidssensor kan de oven automatisch de
bereidingstijd afstellen op de hoeveelheid voedsel.
GARING
Bij 6
th
Sense-functies kunt u het niveau van gaarheid
afstellen.
GARING
Druk aan de instelknop, als dit gevraagd wordt, om het
gewenste niveau te selecteren tussen Licht/Laag (-1) en
Extra/Hoog (+1). Druk op
of om te bevestigen en
de functie te starten.
7
NL
3. DE FUNCTIE INSCHAKELEN
Als de standaardwaarden de gewenste waarden zijn, of
zodra u de gewenste instellingen heeft ingevoerd, kunt u
op eender welk ogenblik op
drukken om de functie te
starten.
Telkens als u opnieuw op
drukt, wordt de bereidingstijd
verlengd met 30 seconden (5 minuten in functies die de
magnetron niet inschakelen).
Als u tijdens de uitstelfase op
drukt, start de oven de
functie onmiddellijk.
Let op: Stop de ingeschakelde functie wanneer u dat wilt door te
drukken op
.
Als de oven heet is en de functie een welbepaalde
maximumtemperatuur vereist, verschijnt een bericht op
het display. Druk op
om terug te gaan naar het vorige
scherm en selecteer een andere functie of wacht tot de oven
helemaal afgekoeld is.
JET START
Wanneer de oven is uitgeschakeld, drukt u op
om het
bereiden met de magnetronfunctie in te schakelen, op volle
kracht (900 W) voor 30 seconden.
4. VOORVERWARMEN
Voor de heteluchtfunctie is een voorverwarmingsfase
nodig: Zodra de functie is begonnen wordt op het display
aangegeven dat de voorverwarmingsfase is ingeschakeld.
VOORVERWARM
Na deze fase is een signaal hoorbaar en toont het display dat
de oven de ingestelde temperatuur bereikt heeft en dat er
voedsel moet worden toegevoegd.
Open nu de deur, plaats het voedsel in de oven, sluit de deur
en start het bereiden door
of in te drukken.
Let op: Het voedsel in de oven plaatsen vooraleer de fase van de
voorverwarming afgelopen is zal een negatief effect hebben op
het uiteindelijk resultaat van de bereiding.
Wanneer de deur tijdens de voorverwarmingsfase wordt
geopend zal het onderbreken worden gestopt.
De bereidingstijd is exclusief de voorverwarmingsfase. De
door u gewenste oventemperatuur kan altijd met behulp van
de instelknop worden gewijzigd.
5. PAUZE BEREIDING / VOEDSEL TOEVOEGEN,
OMDRAAIEN OF CONTROLEREN
PAUZE
Als de deur wordt geopend, wordt de bereiding tijdelijk
onderbroken en worden de verwarmingselementen
uitgeschakeld.
Om de bereiding te hervatten sluit u de deur en drukt u op
.
Let op: Open bij “6
th
Sense”-functies de deur enkel als dit
gevraagd wordt.
VOEDSEL TOEVOEGEN, OMDRAAIEN OF DOORROEREN
Bij sommige 6
th
Sense-bereidingsrecepten moet voedsel
toegevoegd worden na de voorverwarmingsfase of moeten
ingrediënten toegevoegd worden om de bereiding te
voltooien. Op dezelfde wijze zijn er instructies om het voedsel
tijdens de bereiding om te draaien of door te roeren.
DRAAI VOEDSEL OM
Een hoorbaar signaal gaat af en op het display verschijnt de
uit te voeren actie.
Open de deur, voer de actie uit die op het display staat en
sluit de deur, druk vervolgens op
om de bereiding verder
uit te voeren.
Let op: Als er moet worden omgedraaid of doorgeroerd, voert
de oven de bereiding na 2 minuten verder uit, ook als geen actie
is uitgevoerd. De fase “VOEG VOEDSEL TOE” duurt 2 minuten: als
er geen actie wordt uitgevoerd, wordt de functie beëindigd.
6. EINDE BEREIDINGSTIJD
Er klinkt een geluidssignaal en op het display wordt
aangegeven dat de bereiding klaar is.
EINDE
Druk op om manueel met de bereiding verder te
gaan en tijd toe te voegen, met stappen van 30 seconden
(voor functies met magnetron) of van 5 minuten (zonder
magnetron), of draai aan de instelknop om de bereidingstijd
te verlengen door een nieuwe duur in te stellen. In beide
gevallen worden de bereidingsparameters behouden.
Als u op
drukt, start de bereiding opnieuw.
. FAVORIET
Voor een gemakkelijker gebruik kan de oven maximaal 10
van uw favoriete functies opslaan.
Zodra de bereiding klaar is, zal het display aangeven dat de
functie wordt opgeslagen in een nummer tussen 1 en 10 op
uw lijst met favorieten.
FAVORIET MAKEN?
Als u een functie wilt opslaan als een favoriet en de huidige
instellingen voor later gebruik, drukt u op
, in het andere
geval, om de aanwijzing te negeren, drukt u op
.
Zodra u op
heeft gedrukt, draait u aan de instelknop om
de nummerpositie te selecteren; druk vervolgens op
om
te bevestigen.
Let op: Als het geheugen vol is of het nummer al in gebruik is,
wordt u gevraagd te bevestigen om de vorige functie te
overschrijven.
Om de opgeslagen functies later op te vragen draait u de
selectieknop op “FAVORIET”: het display geeft uw lijst met
favoriete functies weer.
2. GRILL
Draai aan de instelknop om de functie te selecteren, bevestig
door op
te drukken, en druk vervolgens op om in te
schakelen.
8
. SMART CLEAN
Verwijder alle accessoires (behalve het glazen
draaiplateau) uit de magnetron alvorens de functie in te
schakelen.
Draai aan de selectieknop om de functie “Smart clean” te
openen.
4. Smart clean
Druk op om de reinigingsfunctie in te schakelen: de
display geeft acties weer die in die volgorde moeten
worden uitgevoerd alvorens de reiniging te starten.
Druk op
wanneer u wilt, als u klaar bent.
Als dit wordt gevraagd, giet u een kop drinkwater op
de bodem van de bijgeleverde stoompan of in een
magnetronbestendige recipiënt en sluit dan de deur.
Na de laatste bevestiging drukt u op
om de
reinigingscyclus te starten.
Na de cyclus verwijdert u de recipiënt, reinig verder met
een zachte doek en droog vervolgens de ovenruimte
met een vochtige microvezeldoek.
. KOOKWEKKER
Wanneer de oven uitgeschakeld is, kan het display
gebruikt worden als kookwekker. Om deze functie te
activeren ervoor zorgen dat de oven uitgeschakeld is en
aan de instelknop draaien: Het
symbool knippert op
het display.
KOOKWEKKER
Draai aan de instelknop om de gewenste duur in
te stellen en druk dan op
om de kookwekker te
activeren.
U hoort een geluidssignaal en het display toont
wanneer de kookwekker afgeteld heeft tot aan de
geselecteerde bereidingstijd.
Let op: De kookwekker schakelt geen bereidingscycli in. Draai
aan de instelknop om de ingestelde tijd op de kookwekker te
wijzigen.
Als de kookwekker is ingeschakeld, kunt u ook een
functie selecteren en inschakelen. Draai aan de
selectieknop om de gewenste functie te selecteren.
Zodra de functie is gestart gaat de kookwekker door
met onafhankelijk aftellen, zonder de functie zelf te
verstoren.
Tijdens deze fase kunt u de kookwekker niet zien
(alleen het pictogram
wordt weergegeven), die op
de achtergrond verder aftelt. Om terug te keren naar
de kookwekker wacht u totdat de functie klaar is of
schakelt u de oven uit.
. VERGRENDELING
Om de toetsen te vergrendelen houdt u tenminste
vijf seconden lang ingedrukt. Doe dit opnieuw om de
toetsen vrij te geven.
VERGRENDELING
Let op: Deze functie kan ook tijdens het bereidingsproces
worden ingeschakeld. Om veiligheidsredenen kan de functie
om het even wanneer uitgeschakeld worden.
9
NL
BEREIDINGSTABEL
VOEDINGSGROEP / RECEPTEN ACCESSOIRES HOEVEELHEID BEREIDINGSINFORMATIE
STOOFSCHOTELS
& GEBAKKEN PASTA
Lasagne
+
4 - 10 porties
Bereid volgens uw favoriet recept. Giet bechamelsaus er bovenop en strooi kaas om
perfect te bruinen
Lasagne bevroren
500 g - 1,2 kg Neem het uit de verpakking en verwijder alle aluminiumfolie
RIJST, PASTA & GRANEN
Rijst 100 - 400 g *
Stel de aanbevolen bereidingstijd in voor de rijst. Voeg zout water en rijst toe op de
bodem van de stoompan en plaats het deksel. Gebruik 2-3 kopjes water voor elke kop
rijst
Pasta
1-4 porties *
Stel de aanbevolen bereidingstijd in voor de pasta. Voeg de pasta toe als dit wordt
aangegeven en kook deze met het deksel gesloten. Gebruik ongeveer 750 ml water
voor elke 100 g pasta
Quinoa
100 - 400 g
Voeg zout water en granen toe op de bodem van de stoompan en plaats het deksel.
Gebruik 2 kopjes water voor elke kop quinoa
Spelt
100 - 400 g
Voeg zout water en granen toe op de bodem van de stoompan en plaats het deksel.
Gebruik 3-4 kopjes water voor elke kop spelt
Gerst
100 - 400 g
Voeg zout water en granen toe op de bodem van de stoompan en plaats het deksel.
Gebruik 3-4 kopjes water voor elke kop gerst
Couscous
100 - 400 g
Voeg zout water en granen toe op de bodem van de stoompan en plaats het deksel.
Gebruik 2 kopjes water voor elke kop couscous
Havermoutpap
1-2 porties *
Voeg zout water en havervlokken toe in een recipiënt met hoge randen en plaats in de
oven
VLEES
Rundvlees
Rosbief
+
800 g - 1,5 kg
Borstel olie over het vlees en wrijf het vlees in met zout en peper. Kruid met look en
kruiden naar smaak. Laat na de bereiding tenminste 15 minuten rusten alvorens voor te
snijden
Biefstuk
2-6 stuks
Borstel olie en rozemarijn over het vlees. Wrijf het vlees in met zout en zwarte peper.
Verdeel gelijkmatig op het rooster
Bevroren hamburgers
100 - 500 g Wrijf de crisperplaat in met een beetje olie vóór de voorverwarming
Varkensvlees
Gebr. varkensvl.
+
800 g - 1,5 kg
Borstel olie of gesmolten boter over het vlees. Wrijf het vlees in met zout en peper. Laat
na de bereiding tenminste 15 minuten rusten alvorens voor te snijden
Spareribs
700 g - 1,2 kg
Borstel olie over het vlees en kruid naar smaak. Wrijf het vlees in met zout en peper.
Verdeel gelijkmatig op de crisperplaat met het been aan de onderkant
Bacon
50 - 150 g Verdeel gelijkmatig over de crisperplaat
Kip
Gebraden kip 800 g - 2,5 kg
Borstel olie over het vlees en kruid naar smaak. Wrijf het vlees in met zout en peper.
Plaats in de oven met de borst bovenaan
Stukken
400 g - 1,2 kg
Borstel olie over het vlees en kruid naar smaak. Verdeel gelijkmatig op de crisperplaat
met het vel aan de onderkant
Stoomfilets
300 - 800 g * Verdeel gelijkmatig in de stoommand
Gepaneerde filets
bakken
+
100 - 500 g Borstel olie over de vis. Verdeel gelijkmatig over de crisperplaat
Vleesgerechten
Hotdogs 4-8 stuks *
Voeg hotdogs toe op de bodem van de stoompan en bedek met water. Zonder deksel
bereiden
Gehaktbrood
4-8 porties
Maak klaar volgens uw favoriete recept en geef vorm in een broodrecipiënt en duw
goed om de vorming van luchtzakken te voorkomen
Worsten
200 - 800 g
Wrijf de crisperplaat in met een beetje olie vóór de voorverwarming. Doorboor de
worsten met een vork om barsten te voorkomen
* Aanbevolen hoeveelheid. Open de ovendeur niet tijdens de bereiding.
ACCESSOIRES
Magnetron/
Ovenbestendig bakje
Stoompan
(compleet)
Stoompan
(Bodem + deksel)
Stoompan
(bodem)
Rooster
Rechthoekige
bakplaat
Crisperplaat
10
VOEDINGSGROEP / RECEPTEN ACCESSOIRES HOEVEELHEID BEREIDINGSINFORMATIE
VIS
Gestoomd
Hele vis 600 g - 1,2 kg Borstel olie over de vis. Kruid met citroensap, look en peterselie
Visfilets
300 - 800 g * Verdeel gelijkmatig in de stoommand
Vismoot
300 - 800 g * Verdeel gelijkmatig in de stoommand
Mosselen
400 g - 1,0 kg Kruid met olie, peper, citroen, look en peterselie vóór de bereiding. Meng alles goed
Garnalen
100 - 600 g Verdeel gelijkmatig in de stoommand
Braden
Hele vis
+
600 g - 1,2 kg Borstel olie over de vis. Kruid met citroensap, look en peterselie
Gratin bevroren
600 g - 1,2 kg Neem het uit de verpakking en verwijder alle aluminiumfolie
Gebakken
Vis & frieten-bevroren 1-3 porties Verdeel gelijkmatig over de crisperplaat en wissel de visfilets en de aardappelen af
Gemengde gebakken
vis-bevroren
100 - 500 g Verdeel gelijkmatig over de crisperplaat
Visstick bevroren
100 - 500 g Verdeel gelijkmatig over de crisperplaat
Vismoot
300 - 800 g
Wrijf de crisperplaat in met een beetje olie vóór de voorverwarming. Kruid de vismoten
met olie en bedek met sesamzaadjes
GROENTEN
Braden
Aardappelstukken
+
300 g - 1,2 kg
Snijd in stukken, kruid met olie, bestrooi met zout en breng op smaak met kruiden
alvorens in de oven te plaatsen
Aardappelpartjes
300 - 800 g
Snijd in partjes, kruid met olie, bestrooi met zout en breng op smaak met kruiden
alvorens in de oven te plaatsen
Groenten gevuld
600 g - 2,2 kg
Hol de groente uit en vul met een mengsel van de pulp van de groente, gehakt en
kaassnippers. Kruid met look, bestrooi met zout en breng op smaak met kruiden naar
keuze
Vegaburger bevroren
2-6 stuks Wrijf de crisperplaat in met een beetje olie
Gratin
Aardappelen
+
4 - 10 porties
Snijd in plakjes en leg in een grote recipiënt. Kruid met zout en peper en giet er room
over. Besprenkel het geheel met kaas
Broccoli
600 g - 1,5 kg
Snijd in stukjes en leg in een grote recipiënt. Kruid met zout en peper en giet er room
over. Besprenkel het geheel met kaas
Bloemkool
+
600 g - 1,5 kg
Snijd in stukjes en leg in een grote recipiënt. Kruid met zout en peper en giet er room
over. Besprenkel het geheel met kaas
Gratin bevroren
400 g – 800 g Neem het uit de verpakking en verwijder alle aluminiumfolie
Gestoomd
Groenten bevroren 300 - 800 g * Verdeel gelijkmatig in de stoommand
Aardappelen
300 g - 1 kg * Snijd in stukjes. Verdeel gelijkmatig op de bodem van de stoompan
Broccoli
200 - 500 g * Snijd in stukjes. Verdeel gelijkmatig in de stoommand
Wortels
200 - 500 g * Snijd in stukjes. Verdeel gelijkmatig in de stoommand
Bloemkool
200 - 500 g * Snijd in stukjes. Verdeel gelijkmatig in de stoommand
Gebakken
Aardappelen 200 - 500 g Verdeel gelijkmatig over de crisperplaat
Aubergine
+
200 - 600 g
Hak en laat 30 minuten in koud zout water weken. Spoel, droog en weeg. Meng met
olie, ongeveer 10 g per 200 g droge aubergine. Verdeel gelijkmatig over de crisperplaat
Courgette
+
200 - 500 g
Snijd in plakjes, weeg en meng met olie, ongeveer 10 g per 200 g droge courgette.
Kruid met zout en zwarte peper. Verdeel gelijkmatig over de crisperplaat
* Aanbevolen hoeveelheid. Open de ovendeur niet tijdens de bereiding.
ACCESSOIRES
Magnetron/
Ovenbestendig bakje
Stoompan
(compleet)
Stoompan
(Bodem + deksel)
Stoompan
(bodem)
Rooster
Rechthoekige
bakplaat
Crisperplaat
11
NL
VOEDINGSGROEP / RECEPTEN ACCESSOIRES HOEVEELHEID BEREIDINGSINFORMATIE
DESSERT & GEBAK
Chocoladekoekjes 1 baksel
Maak deeg met 250 g meel, 150 g boter, 100 g suiker, 1 ei, 25 g cacaopoeder, zout en
bakpoeder. Voeg vanille-essence toe. Laat afkoelen. Rol het deeg uit tot een dikte van 5
mm, maak deegfiguurtjes met de gewenste vorm en verdeel ze gelijkmatig over de
crisperplaat
Vruchtentaart
1 baksel
Maak deeg van 180 g bloem, 125 g boter en 1 ei. Verspreid het deeg over de
crisperplaat en vul het met 700-800 g schijes verse vruchten, vermengd met suiker en
kaneel
Bevroren vruchtentaart
300 - 800 g Neem het uit de verpakking en verwijder alle aluminiumfolie
Vruchtencompote
300 - 800 ml * Schil het fruit en verwijder het klokhuis. Snijd in stukjes en leg in de stoommand
Gebakken appels
4 - 8 stuks Verwijder de klokhuizen en vul de appels met marsepein of kaneel, suiker en boter
Warme choc.melk
2-8 porties
Bereid volgens uw favoriet recept in een recipiënt. Breng op smaak met vanille of
kaneel. Voeg maiszetmeel toe om de dichtheid te verhogen
Brownies
1 baksel
Bereid volgens uw favoriet recept. Spreid het deeg uit op de bakplaat bekleed met
bakpapier
TAARTEN & BROOD
Gevulde vruchtentaart
+
800 g - 1,5 kg
Druk het deeg in de taartvorm en bestrooi de bodem met broodkruimels om het
fruitsap te absorberen. Vul met stukjes vers fruit gemengd met suiker en kaneel
Muffins
1 baksel
Maak deeg voor 16-18 stuks volgens uw favoriete recept en vul de papieren vormpjes.
Verdeel gelijkmatig over de bakplaat
Cake in bakblik
+
1 baksel Maak vetvrij cakebeslag van 500-900 g. Giet in de beklede en ingevette bakplaat
Bevr. broodjes
1 baksel Neem uit de verpakking. Verdeel gelijkmatig over de bakplaat
Sandwichbrood in
bakblik
1-2 stukken
Maak het deeg volgens uw favoriete recept voor een licht brood. Leg in een
broodrecipiënt voordat het begint te rijzen. Gebruik de speciale ovenfunctie voor rijzen
Scones
1 baksel Maak een scone of kleinere stukken op een ingevette crisperplaat
PIZZA & PASTEIEN
Pizza 2-6 porties
Maak pizzadeeg van 150 ml water, 15 g verse gist, 200 -225 g meel, olie en zout. Laat het
rijzen met de speciaal daarvoor bedoelde functie van de oven. Rol het deeg uit in een
licht ingevette bakplaat. Leg er bijvoorbeeld tomaten, mozzarella en ham op
Dunne pizza bevr.
250 - 500 g * Neem het uit de verpakking en verwijder alle aluminiumfolie
Dikke pizza bevr.
300 - 800 g * Neem het uit de verpakking en verwijder alle aluminiumfolie
Pizza gekoeld
200 - 500 g Neem uit de verpakking. Verdeel gelijkmatig over de crisperplaat
Quiche Lorraine
1 baksel
Bekleed de crisperplaat met het deeg en prik erin met een vork. Maak een Quiche
Lorraine-mengsel voor 8 porties
Bevr. quiche Lorraine
200 - 800 g Neem het uit de verpakking en verwijder alle aluminiumfolie
Hartige taart
+
1 baksel
Bekleed een taartvorm voor 8-10 porties met deeg en prik erin met een vork. Vul het
deeg volgens uw favoriete recept
Veg. strudel
800 g - 1,5 kg
Maak een mengsel van gehakte groenten. Besprenkel met olie en kook 15-20 minuten
in een pan. Laat afkoelen. Voeg verse kaas toe en kruid met zout, balsamicoazijn en
specerijen. Leg het in het deeg en vouw het buitenste gedeelte dicht
EIEREN & SNACKS
Popcorn - 90 - 100 g *
Plaats de zak altijd rechtstreeks op het glazen draaiplateau. Bereid slechts één zak per
keer
Kippenvleugels
bevroren
300 - 600 g * Verdeel gelijkmatig over de crisperplaat
Kipnuggets bevroren
+
200 - 600 g Verdeel gelijkmatig over de crisperplaat
Gepaneerde kaas
bevroren
100 - 400 g
Borstel een weinig olie over de kaas vóór de bereiding. Verdeel gelijkmatig over de
crisperplaat
Uienringen bevroren
+
100 - 500 g Verdeel gelijkmatig over de crisperplaat
Roerei
2 - 10 stuks Bereid volgens uw favoriet recept in een recipiënt
Spiegelei
1 - 6 stuks Wrijf de crisperplaat in met een beetje olie vóór de voorverwarming
Omelet
1 baksel Wrijf de crisperplaat in met een beetje olie vóór de voorverwarming
* Aanbevolen hoeveelheid. Open de ovendeur niet tijdens de bereiding.
ACCESSOIRES
Magnetron/
Ovenbestendig bakje
Stoompan
(compleet)
Stoompan
(Bodem + deksel)
Stoompan
(bodem)
Rooster
Rechthoekige
bakplaat
Crisperplaat
12
REINIGING
Zorg ervoor dat het apparaat afgekoeld is vooraleer
te onderhouden of te reinigen.
Gebruik geen stoomreinigers.
Gebruik geen staalwol, schuursponsjes of schurende/
bijtende reinigingsproducten, omdat deze het
oppervlak van het apparaat kunnen beschadigen.
OPPERVLAKKEN BINNENKANT EN BUITENKANT
Reinig de oppervlakken met een vochtig
microvezeldoekje. Als ze zeer vuil zijn, voeg dan een
paar druppels neutraal afwasmiddel toe aan het
water. Droog af met een droge doek.
Maak het glas van de deur schoon met een geschikt
vloeibaar reinigingsmiddel.
Verwijder het draaiplateau en de steun op gezette
tijden, of wanneer er vloeistoffen gemorst zijn, om
de onderkant van de oven schoon te maken en
verwijder alle voedselresten.
Activeer de functie “Smart Clean” voor een optimale
reiniging van de interne oppervlakken.
De grill hoeft niet te worden gereinigd, want de
intense hitte brandt al het vuil weg. Gebruik deze
functie regelmatig.
ACCESSOIRES
Alle accessoires zijn vaatwasmachinebestendig, met
uitzondering van de crisperplaat.
De crisperplaat moet worden afgewassen met water en
een mild afwasmiddel. Bij hardnekkig vuil zachtjes met
een doek wrijven. Laat de crisperplaat altijd afkoelen
voordat u deze schoonmaakt.
PROBLEEMOPLOSSING
PROBLEEM MOGELIJKE OORZAAK OPLOSSING
De oven werkt niet.
Stroomonderbreking.
Loskoppeling van het
elektriciteitsnet.
Controleer of het elektriciteitsnet spanning heeft en of de
oven is aangesloten.
Zet de oven uit en weer aan, om te controleren of het
probleem opgelost is.
De oven maakt geluid zelfs wanneer deze
is uitgeschakeld.
Koelventilator ingeschakeld.
Open de deur of houd open of wacht totdat het koelproces
klaar is.
Op het display verschijnt de letter "F"
gevolgd door een nummer.
Softwarefout.
Zet de oven uit en weer aan, om te controleren of het
probleem opgelost is. Probeer de “FABRIEKSRESET uit
te voeren via “INSTELLINGEN”. Neem contact op met de
dichtstbijzijnde Consumentenservice en vermeld het
nummer dat volgt op de letter "F".
De oven wordt niet warm.
Wanneer “DEMO op “Aan staat,
zijn alle bedieningen actief en de
menu's zijn beschikbaar, maar de
oven wordt niet verwarmd.
DEMO verschijnt elke 60 seconden
op het display.
Open “DEMO” via “INSTELLINGEN” en selecteer “Uit.
PRODUCT
WWW
De productfiche met energiegegevens van dit
apparaat kan gedownload worden van de Whirlpool
website docs . whirlpool . eu
HOE DE GIDS VOOR GEBRUIK EN ONDERHOUD
TE VERKRIJGEN
>
WWW
Download de Gids voor Gebruik en
Onderhoud op onze website docs.whirlpool.eu
(u kunt deze QR code gebruiken), onder
vermelding van de handelscode van het product.
> U kunt ook contact opnemen met onze
Consumentenservice.
CONTACT OPNEMEN MET
CONSUMENTENSERVICE
Onze contactgegevens staan in
de garantiehandleiding. Wanneer
u contact opneemt met de
Consumentenservice gelieve
de codes te vermelden die op
het identificatieplaatje van het
apparaat staan.
XXX/XXX
XXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXX
400011158729
Gedrukt in Italië
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12

Whirlpool W7 MW561 UK de handleiding

Categorie
Magnetrons
Type
de handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor