6
1
2
1. NADAT HET APPARAAT is voorverwarmd zoals
hierboven beschreven is, het lter
voor gemalen ko e in de lterhou-
der doen en erop letten dat het
uitstekende deel goed in de
sleuf terecht komt. Gebruik
het kleinste lter voor één
kopje, of het grootste voor twee kopjes ko e.
HET ZETTEN VAN ESPRESSO MET DE FILTERHOUDER VOOR GEMALEN KOFFIE
2. OM ÉÉN KOPJE KOFFIE TE ZETTEN, één afgestreken
maatlepel (ongeveer 7 g) gemalen
ko e in het lter doen. Om twee
kopjes ko e te zetten, twee
maatlepels gemalen ko e
(niet aandrukken, ongeveer 6+6
g) in het lter doen. Het lter steeds met kleine
beetjes tegelijk vullen, om te voorkomen dat
de gemalen ko e erbuiten terecht komt.
BELANGRIJK: voor de juiste werking moeten
restanten gemalen ko e van de vorige keer
worden verwijderd voordat er nieuwe gema-
len ko e in de lterhouder gedaan wordt.
5. ZET HET KOPJE OF DE KOPJES onder de tuiten van
de lterhou-
der.
Het wordt ge-
adviseerd de
kopjes voor
te verwarmen
voordat u kof-
e zet, door hen
om te spoelen met wat heet
water.
6. C
ONTROLEER OF HET OK- lamp-
je brandt (als het uit is, wacht
dan tot het aangaat), en druk
daarna op de ko eknop. Als
de gewenste hoeveelheid kof-
e naar buiten gekomen is, druk
dan opnieuw op dezelfde knop.
(Laat de ko e niet langer dan 45
sec. per keer naar buiten komen).
7. O
M DE FILTERHOUDER TE VERWIJDEREN, draai de
handgreep van rechts naar links.
BELANGRIJK: om spatten te voorkomen mag
de lterhouder nooit worden weggehaald ter-
wijl het apparaat bezig is met het afgeven van
ko e.
8. OM GEBRUIKTE KOFFIE TE VERWIJDEREN
moet het lter op zijn plaats wor-
den vastgezet met de hen-
del in de handgreep, en moet
de ko e worden verwijderd
door de lterhouder op zijn
kop te houden en te kloppen.
9. Z
ET HET ESPRESSO apparaat uit door
op de AAN -/UIT -knop te drukken.
BELANGRIJK: wanneer het appa-
raat voor het eerst wordt gebruikt,
moeten alle accessoires en interne
circuits worden uitgespoeld door
minstens vijf keer ko e te zetten zonder ko e
te gebruiken.
3. D
E GEMALEN KOFFIE gelijkmatig verdelen en
een beetje aanduwen met de aanduwer
N.B.: correct
aanduwen van
de gemalen
ko e is heel
belangrijk voor
het zet-
ten van
een goede espresso. Als
de ko e te sterk wordt aangeduwd,
komt de ko e langzaam naar buiten en is het
ko edik donker. Als het te weinig wordt aan-
geduwd, komt de ko e te snel naar buiten en
is het ko edik karig en licht van kleur.
4. V
ERWIJDER
EVENTUELE OVER-
TOLLIGE ko e
van de rand
van de
lter-
houder
en zet de lterhou-
der vast aan het apparaat. Draai
hem stevig vast, om lekken van water te
voorkomen.