OUTDOORCHEF Easy 480 C Gebruikershandleiding

Categorie
Barbecues
Type
Gebruikershandleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

OUTDOORCHEF.COM
2 3
BEdIENUNgSANLEITUNg 4
Lesen Sie diese Anleitung sorgfältig durch, bevor Sie Ihren OUTDOORCHEF
Holzkohle-Kugelgrill in Betrieb nehmen.
USER gUIdE 11
Please read these instructions carefully before using your OUTDOORCHEF
Charcoal Kettle Barbecue.
MOdE d’EMpLOI 18
Avant la première mise en service de votre barbecue sphérique à charbon de bois
OUTDOORCHEF, lisez les informations suivantes attentivement.
gEBRUIkSAANwIjzINg 25
Lees deze handleiding zorgvuldig door voordat u uw OUTDOORCHEF kogelbarbecue op
houtskool in gebruik neemt.
ISTRUzIONI pER LUSO 32
Leggere attentamente le presenti istruzioni in tutte le loro parti prima di mettere in funzione il
barbecie sferico a carbonella OUTDOORCHEF.
gUíA dEL USUARIO 39
Lea con atención estas instrucciones antes de encender su barbacoa redonda de carbón
OUTDOORCHEF.
MANUAL dO UTILIzAdOR 46
Leia com atenção estas instruções antes de utilizar o grelhador esférico a carvão
OUTDOORCHEF.
BRUgSANVISNINg 53
Læs denne vejledning omhyggeligt igennem, før du tager din OUTDOORCHEF
kuglegrillen til trækul.
YTTöOHjE 60
Lue käyttöohje huolellisesti ennen OUTDOORCHEF-hiilipallogrillin käyttöönottoa.
BRUkSANVISNINg 67
Les denne bruksanvisningen grundig før du tar i bruk kullgrillen fra OUTDOORCHEF.
DE
EN
FR
NL
IT
ES
PT
DA
FI
NO
25
gEBRUIkSAANwIjzINg
Lees deze handleiding zorgvuldig door voordat u uw OUTDOORCHEF houtskool-kogelbarbecue in gebruik neemt.
Bewaar deze gebruiksaanwijzing op een veilige plaats. Ze bevat belangrijke informatie over veiligheid, gebruik en onderhoud. LET OP: De
houtskool-kogelbarbecue van OUTDOORCHEF mag niet als stookplaats worden gebruikt.
VEILIgHEIdSAANwIjzINgEN
Wanneer u deze veiligheidsinstructies en de voorzorgsmaatregelen niet naleeft, kan dit ernstig letsel veroorzaken. Lees daarom eerst alle
onderstaande instructies in deze gebruiksaanwijzing aandachtig door voordat u de barbecue gebruikt.
• Niet in gesloten ruimten gebruiken!
• Laat de barbecue tijdens het gebruik nooit zonder toezicht achter.
• Plaats de barbecue voor gebruik zo goed mogelijk uit de wind.
• Gebruik alleen speciale barbecue-ontstekingsblokjes en volg de instructies op de verpakking.
• OPGELET! Gebruik geen spiritus of benzine om uw barbecue aan te steken of opnieuw aan te steken! Gebruik alleen ontstekingsproducten
volgens EN 1860-3!
• Voeg geen ontstekingsvloeistof of met ontstekingsvloeistof doordrenkte briketten toe aan briketten die al heet of warm zijn.
• Plaats de barbecue op een veilige afstand van 1.5 meter van brandbare materialen.
• OPGELET! Houd kinderen en huisdieren op afstand!
• OPGELET! Deze barbecue wordt zeer heet en mag tijdens het gebruik niet worden verplaatst.
• Barbecues die uitgerust zijn met zwenkwielen, mogen niet over een ongelijke ondergrond worden gereden of verschoven!
• Verwijder as pas wanneer deze volledig is afgekoeld.
• Draag altijd hittebestendige ovenwanten wanneer u aan het grillen bent of de luchtschuif wilt verstellen.
• Draag passende kleding. Los wapperende mouwen vatten snel vlam!
BELANGRIJK: noteer als eerste het serienummer van uw houtskoolkogelbarbecue op de achterzijde van deze gebruiksaanwijzing. U
vindt dit nummer op het onderstel van uw barbecue en op de verpakking. Dit serienummer is belangrijk voor een probleemloze afwikke-
ling van vragen, bestellingen van reserveonderdelen en eventuele garantieaanspraken.
Het artikelnummer en de benaming van uw houtskoolbarbecue vindt u op de welkomstkaart
die zich in de documentenmap bevindt.
Het serienummer en het artikelnummer zijn belangrijk voor een probleemloze afhandeling van vragen, bestellingen van reserveonderdelen
en eventuele garantieaanspraken. Bewaar deze gebruiksaanwijzing op een veilige plaats. Ze bevat belangrijke informatie over veiligheid,
gebruik en onderhoud.
LOGIN CARD
NL
OUTDOORCHEF.COM
26 27
MAATREgELEN VOOR HET AANSTEkEN
• Plaats de OUTDOORCHEF houtskool-kogelbarbecue altijd op een vlakke en veilige ondergrond.
• Zorg ervoor dat de asopvangbak op zijn plaats zit en dat alle verluchtingsgleuven geopend zijn voordat u de houtskoolbriketten aansteekt.
De positie van de onderste verluchtingsopeningen is door een aanduiding op de asopvangbak duidelijk zichtbaar.
• De warmte kan probleemloos worden geregeld door de luchtgaten in de asopvangbak open of dicht te schuiven: Door het openen verhoogt
de temperatuur en door het sluiten verlaagt deze.
• OUTDOORCHEF raadt aan: Gebruik de universele aansteekblokjes en papier om uw barbecue aan te steken, in plaats van ontstekingsvloeistoffen.
• OUTDOORCHEF adviseert om hoogwaardige kwaliteitsbriketten te gebruiken in plaats van gewone houtskool om een hoge en constante
hitte te bereiken. Bewaar de briketten bovendien op een droge plaats!
• Gebruik voor uw OUTDOORCHEF houtskool-kogelbarbecue de volgende vulhoeveelheden om te starten:
AANSTEkEN VAN HOUTSkOOLBARBECUES MET AANSTEEkROOSTER
1. Verwijder voor het aansteken de volgende inwendige delen van de barbecue (barbecuerooster, trechter, druipschaal en kolenrooster) van de
barbecue, zodat er genoeg lucht beschikbaar is en een optimale brandprestatie wordt gegarandeerd.
2. Breng het kleine aansteekrooster aan en leg er universele ontstekingsblokjes op en ontsteek deze
. Gebruik echter nooit vloeistoffen
zoals benzine, spiritus of vergelijkbare ontstekingsvloeistoffen. Voeg geen ontstekingsvloeistof of daarmee doordrenkte kolen toe aan al hete
of warme kolen.
3. Breng nu het kolenrooster aan en bedek dit bij voorkeur met briketten (zie daarvoor de beginhoeveelhied in het hoofdstuk MAATREGELEN
VOOR HET AANSTEKEN)
. Let erop dat er geen briketten tegen de kogel liggen.
4. Laat de kolen met een geopend deksel ongeveer 30–45 minuten branden tot ze gelijkmatig gloeien en bedekt zijn met een witte laag.
Begin dan pas met barbecueën.
420
250 gram
480
500 gram
570
850 gram
27
AANSTEkEN VAN HOUTSkOOLBARBECUES zONdER AANSTEEkROOSTER
1. Verwijder voor het aansteken de volgende inwendige delen van de barbecue (barbecuerooster, trechter en druipschaal), zodat er genoeg
lucht beschikbaar is en een optimale brandprestatie wordt gegarandeerd.
2. Bedek het kolenrooster met standaard aansteekblokjes en steek ze aan
. Gebruik echter nooit vloeistoffen zoals benzine, spiritus of vergeli-
jkbare ontstekingsvloeistoffen. Voeg geen ontstekingsvloeistof of daarmee doordrenkte kolen toe aan al hete of warme kolen.
3. Bedek de aansteekblokjes bij voorkeur met briketten (zie daarvoor de beginhoeveelheid in het hoofdstuk MAATREGELEN VOOR HET
AANSTEKEN)
. Let erop dat er geen briketten tegen de kogel liggen.
4. Laat de kolen met geopend deksel ongeveer 30–45 minuten branden tot ze gelijkmatig gloeien en bedekt zijn met een witte laag. Begin dan
pas met barbecueën.
TwEE BARBECUES IN ÉÉN: dANkzIj HET UNIEkE EASY SLIdE TRECHTERSYSTEEM
De truc met de houtskool: vul de houtskool maar aan een kant. Zo kunt u op één barbecue in diverse temperatuurzones werken.
Dankzij het EASY SLIDE trechtersysteem is het mogelijk om het vlees met één handbeweging van de directe naar de indirecte
hitte te verschuiven. Via een ventilatieopening in het deksel en aan de onderkant van de kogel kan de hitte optimaal worden afgesteld.
Het opklapbare grillrooster maakt het bijvullen van houtskool tijdens het barbecueën eenvoudig.
DIRECTE WARMTE INDIRECTE WARMTE
Voor direct grillen en koken Bij het indirecte grillen, koken en bakken
Breng de EASY SLIDE trechter zo in positie dat
de opening boven de kolen ligt.
Verdeel het grillgoed direct boven de opening.
Draai de opening van de EASY SLIDE trechter weg van
de kooltjes en sluit het deksel.
Het hele barbecue-oppervlak kan nu voor indirect
grillen worden gebruikt.
OUTDOORCHEF.COM
28 29
gEBRUIkSHANdLEIdINg VOOR dE HOUTSkOOL-kOgELBARBECUE
1. Verspreid vervolgens de hete houtskoolbriketten zodanig op het houtskoolrooster dat slechts één helft van het rooster bedekt is en de
druipschaal in het midden kan worden geplaatst. De tweede helft van het rooster moet vrij blijven, zodat u tijdens het barbecuen:
a. een optimale luchtstroming en maximale hitte-ontwikkeling verkrijgt en
b. eenvoudig en snel indirecte en directe warmte kunt kiezen door aan het rooster te draaien
(zie daartoe TWEE BARBECUES IN ÉÉN: DANKZIJ HET UNIEKE EASY SLIDE TRECHTERSYSTEEM)
2. Plaats de druipschaal in het midden van het houtskoolrooster en vul het met de gewenste vloeistof.
3. Breng dan pas de trechter en het grillrooster aan. Zorg ervoor dat het opklapbare gedeelte van het rooster overeenkomt met de opening
in de trechter, zodat de twee nokken onder het grillrooser probleemloos in de daartoe voorziene openingen in de trechter kunnen worden
gestoken.
4. Draai de trechteropening zo dat ze boven de brandende briketten staat. Zo verkrijgt u een optimale luchtcirculatie. U bent nu klaar om met
het barbecueën te beginnen.
5. Let altijd op de warmteontwikkeling in uw barbecue voordat u extra briketten toevoegt. Om de temperatuurontwikkeling onder controle te
houden, moet u voorzichtig doseren. Om het grillgoed en de barbecue te beschermen, moet u ervoor zorgen dat de temperatuur niet hoger
wordt dan 300° C (626° F). Door te hoge temperaturen kunnen onderdelen van de barbecue vervormen!
6. Met het opklapbaar grillrooster kunt u makkelijk houtskoolbriketten bijvullen tijdens het barbecueën. Draai het rooster zodanig dat het
opgeklapte deel zich boven de opening van de trechter bevindt. Voeg briketten toe en wacht ca. 5–10 minuten met geopend deksel totdat
de aangevulde briketten volledig branden.
29
TIpS EN TRUCS
Met indirecte warmte
• Grotere braadstukken of hele kippen: dankzij de EASY SLIDE trechter hoeven grotere stukken vlees tijdens het grillen niet meer gedraaid te
worden. De hitte van de gloeiende briketten stijgt aan de binnenkanten van de grillkogel en verdeelt zich gelijkmatig over de hele kogel.
• Leg het grillgoed op het voorverwarmde grillrooster over het gesloten gedeelte van de EASY SLIDE trechter en sluit het deksel. Laat wat
meer afstand tussen de individuele stukken vlees.
• Door het deksel te sluiten, wordt het grillgoed aan alle kanten gelijkmatig gebruind en blijft het gebraad sappig.
• Om bij grotere stukken niets aan te toeval over te laten, raden we de OUTDOORCHEF GOURMET CHECK aan – het apparaat om de
kerntemperatuur te meten, voor perfecte resultaten.
Met directe warmte
• Kleinere stukken vlees zoals steaks, koteletten en worsten: Het grillgoed wordt op het voorverwarmde grillrooster over de EASY SLIDE
gepositioneerd en bij geopend deksel kort aangebraden. Draai de EASY SLIDE zo dat het grillgoed daarna niet meer boven de gloeiende
briketten ligt en braad het grillgoed met gesloten deksel gaar.
• Om een optimaal resultaat voor kort gebraden grillgoed te verkrijgen, raden we het 2-DELIGE GIETIJZEREN ROOSTER
van OUTDOORCHEF aan.
• Leg het hete barbecuedeksel niet op het gazon. Gebruik bij modellen zonder dekselscharnier of steun aan het deksel de haak die aan de
binnenkant van het deksel is aangebracht. Deze wordt aan de rand van de onderste barbecueschaal opgehangen.
• Let erop dat er altijd vloeistof in de vetopvangschaal aanwezig is.
• TIP: Om te voorkomen dat het vlees uitdroogt, kunt u de druipschaal met water vullen. Tijdens het barbecuen verdampt dit water. In plaats
van water kunt u ook vruchtensappen of aromatische houtsoorten als druivenhout, appelhout, hickory of mesquite toevoegen, zodat er heerlijke
aroma‘s ontstaan.
• De positie van de onderste verluchtingsopeningen is door een aanduiding op de asopvangbak duidelijk zichtbaar. LET OP: De luchtschuif
aan het deksel moet tijdens het barbecuen altijd open blijven (zie ook GEBRUIKSAANWIJZING VOOR DE HOUTSKOOL-KOGELBARBECUE).
• OUTDOORCHEF adviseert om het deksel tijden het barbecueën te sluiten. Door de luchtcirculatie binnenin de barbecue wordt de grilltijd
met een derde korter.
• Draag altijd hittebestendige ovenwanten wanneer u aan het grillen bent of de luchtschuif wilt verstellen. Gebruik voor het draaien van het
grillgoed in plaats van een vork een voldoende lange vleestang, zodat u niet in het product hoeft te prikken en dit sappig blijft.
• Met de juiste accessoires hebt u nog meer plezier met uw OUTDOORCHEF. Of het nu gaat om grillen, koken en bakken: laat uw creativiteit
en passie om te experimenteren de vrije loop.
• Alle accessoires voor uw barbecue vindt u onder OUTDOORCHEF.COM
REINIgINg EN ONdERHOUd
• Als u de houtskoolbriketten na het grillen wilt doven, doet u het deksel op de kuip en sluit u alle luchtgaten. Gebruik geen water.
• Verwijder altijd alle asresten voordat u weer gaat barbecueën.
• Maak de diverse roosters schoon met een messing- of koperborstel (geen stalen borstel)? Gebruik nooit scherpe voorwerpen of agressieve
reinigingsmiddelen. De vetopvangschaal kan worden schoongemaakt met zeepsop. U kunt ook gebruik maken van de OUTDOORCHEF
BARBECUE-CLEANER.
• Opdat u zo lang mogelijk geniet van uw barbecue zou hebben, raden wij het volgende aan:
• Behandel alle houten bestanddelen een keer per jaar met een houtolie - dit gaat scheurvormingen tegen.
• Bescherm uw barbecue nadat deze volledig is afgekoeld, met een passende OUTDOORCHEF afdekhoes tegen milieu-invloeden.
• Om opslagvocht te voorkomen, raden wij u aan de afdekhoes na regen te verwijderen. Afdekkappen zijn verkrijgbaar bij uw barbecuecverdeler.
gEBRUIk VAN dE OUTdOORCHEF BARBECUE-CLEANER
BELANGRIJK: de barbecue mag tijdens het gebruik van de OUTDOORCHEF BARBECUE-CLEANER niet in gebruik zijn. Bescherm uw
handen met handschoenen en draag indien mogelijk een veiligheidsbril. Sproei de barcecuegrill of het accessoire in nog lichtjes warme
toestand grondig in en laat dit 15-30 minuten inwerken. Sproei vervuilde oppervlakken nogmaals in, spoel ze grondig met water af en laat ze
drogen.
OUTDOORCHEF.COM
30 31
gARANTIEBEpALINgEN
1. Garantie
Met de aankoop van uw OUTDOORCHEF product bij een erkende handelaar geniet u naast de productgarantie een fabrieksgarantie van
maar liefst 3 jaar van DKB Household Switzerland AG („DKB“) volgens de hierin vermelde bepalingen.
De garantie heeft uitsluitend betrekking op het verhelpen van gebreken die bij een reglementair gebruik aantoonbaar toe te schrijven zijn aan
materiaal- en of fabricagefouten.
2. Werkwijze
Controleer het product onmiddellijk na ontvangst op gebreken en zijn goede werking. Als het gekochte product tegen de verwachtingen in
gebreken zou vertonen, volg dan de onderstaande werkwijze (Bring-In Garantie):
• Neem binnen de 30 dagen na vaststelling van de fout contact op met uw verdeler / met het product/productdeel, het aankoopbewijs,
serienummer en het artikelnummer**
• Beschrijf de situatie van het defecte product/productdeel of aan de hand van een foto
• Na de controle van het defect door uw handelaar of DKB wordt de gratis garantieprestatie van kracht volgens clausule 3 (onder voorbehoud
van de transport- en verzendingskosten die door de particuliere eerste koper worden gedragen).
3. Omvang van de garantie
De fabrieksgarantie van DKB begint vanaf de aankoopdatum en geldt voor de particuliere eerste koper. De garantie kan alleen worden
ingeroepen onder voorlegging van het originele aankoopbewijs
De garantieprestatie gebeurt naar goeddunken van DKB door reparatie, vervanging van defecte onderdelen, vervanging van het product
of door een prijsvermindering als de werking van het product niet wordt beïnvloed. Een terugtrekking van het koopcontract op basis van
garantiegevallen is uitgesloten. Voor de duur van de reparatie bestaat geen recht op een vervangproduct.
De uitvoering van de garantieprestaties veroorzaakt geen verlenging of nieuw begin van de garantietijd. Vervangen onderdelen worden
eigendom van DKB. Bij vervanging van het product begint de garantieperiode opnieuw.
De garantietermijnen bedragen
• 3 jaar op de geëmailleerde kogel (onderdeel en deksel) tegen doorroesten
• 3 jaar op het geëmailleerde grillrooster tegen doorroesten of doorbranden
• 3 jaar op alle roestvrijstalen delen tegen doorroesten of doorbranden
• 2 jaar op alle overige fabricage-/materiaalfouten
• De garantie bij schade van de emaillering is alleen gewaarborgd binnen de meldtermijn van 30 dagen na de aankoopdatum. De garantie
geldt alleen voor nieuwe apparaten die nog niet werden gebruikt.
4. Uitsluiting van de garantie
Gebreken die geen materiaal- of fabricagefouten zijn in de zin van deze bepalingen, vallen buiten de garantie in de volgende gevallen:
• gewone slijtage bij reglementair gebruik
• defecten en/of schade op grond van een verkeerd, onvakkundig of niet reglementair gebruik of op grond van een onvakkundige situatie,
installatie, montage en reparatie door niet-geautoriseerde personen.
• Defecten en/of schade door de niet-naleving van de bedieningshandleiding of van de bedrijfs-/onderhoudsinstructies (zoals beschadigingen
door een foutieve montage of door een onvakkundige reiniging van het geëmailleerde oppervlak van de trechter of het grillrooster, het niet
uitvoeren van de lekkagetest enz.)
• Oneffenheden, kleurverschillen van de emaillering of kleinere fouten (zoals oneffenheden aan de onderste dekselrand of aan de ophangingen)
die afhankelijk zijn van de productie.
• Verkleuringen en beschadigingen van het product (bv. het kleuroppervlak ) door weersinvloeden (incl. hagel), een onvakkundige opslag (niet
afgeschermd tegen de weersomstandigheden) van het product, of door het onvakkundig gebruik van chemicaliën
• De vorming van roest en vliegroest door weersinvloeden of door een onvakkundig gebruik van chemicaliën.
• Fouten die het reglementaire gebruik of het nut van het product niet zichtbaar beperken.
• Algemeen voor slijtagedelen zoals het grillrooster, de trechter, de brander, de thermometer, de ontsteking en de batterij, de elektrode, de
ontstekingskabel, de gasslang, de gasdrukregelaar, het verwarmingselement, de reflector, de aluminium beschermfolie of het kolenrooster.
• Defecten en/of schade op grond van wijzigingen, een niet reglementair gebruik, of opzettelijke beschadiging.
• Defecten en/of schade ontstaan door onvakkundige onderhouds- en/of reparatiewerkzaamheden
• Defecten en/of schade als gevolg van het niet uitvoeren van het normale routinematige onderhoud.
• Defecten en/of schade ontstaan bij het oorspronkelijke transport.
• Defecten en/of schade ontstaan door overmacht
• Defecten en/of schade ontstaan als gevolg van slijtage door professioneel gebruik (hotellerie, gastronomie, bijeenkomsten, enz.)
* Op onze website vindt u onder OUTDOORCHEF.COM een lijst van verdelers.
** Het serienummer en het artikelnummer vindt u op de gegevenssticker op uw grill (zie daartoe de HOUSKOOL-KOGELBARBECUE)
31
DKB wijst alle aanspraken af die verder gaan dan diegene die in deze garantiebepalingen uitdrukkelijk worden bepaald, voor zover hiervoor
geen dwingende wettelijke verplichting of aansprakelijkheid bestaat. Dit geldt in het bijzonder voor aanspraken op schadevergoeding wegens
niet-naleving, vergoeding van gevolgschade, winstderving en transportschade die niet binnen een termijn van 30 dagen na ontvangst van het
product aan de handelaar gemeld werd.
De OUTDOORCHEF producten worden continu verder ontwikkeld. Bijgevolg mogen de producten zonder voorafgaande kennisgeving wor-
den gewijzigd.
Het geregistreerde merk OUTDOORCHEF wordt door de volgende onderneming vertegenwoordigd.
DKB Household Switzerland AG
Eggbühlstrasse 28
Postfach
8052 Zürich – Zwitserland
www.dkbrands.com
INFORMATIE OVER dE TEMpERATUURINdICATIE
De temperatuuraanduiding op de thermometer kan +/– 10 % bedragen.
wEBSITE
Verdere informatie, tips en trucs, recepten alle wetenswaardigheden over de OUTDOORCHEF producten vindt u
onder OUTDOORCHEF.COM
Gebruiksaanwijzing HOUTSKOOL
2014_Art-Nr. 19.100.20

Documenttranscriptie

DE Bedienungsanleitung 4 Lesen Sie diese Anleitung sorgfältig durch, bevor Sie Ihren OUTDOORCHEF Holzkohle-Kugelgrill in Betrieb nehmen. EN User Guide 11 Please read these instructions carefully before using your OUTDOORCHEF Charcoal Kettle Barbecue. FR Mode d’emploi 18 Avant la première mise en service de votre barbecue sphérique à charbon de bois OUTDOORCHEF, lisez les informations suivantes attentivement. NL Gebruiksaanwijzing 25 Lees deze handleiding zorgvuldig door voordat u uw OUTDOORCHEF kogelbarbecue op houtskool in gebruik neemt. IT Istruzioni per l’uso 32 Leggere attentamente le presenti istruzioni in tutte le loro parti prima di mettere in funzione il barbecie sferico a carbonella OUTDOORCHEF. ES Guía del usuario 39 Lea con atención estas instrucciones antes de encender su barbacoa redonda de carbón OUTDOORCHEF. PT Manual do utilizador 46 Leia com atenção estas instruções antes de utilizar o grelhador esférico a carvão OUTDOORCHEF. DA Brugsanvisning 53 Læs denne vejledning omhyggeligt igennem, før du tager din OUTDOORCHEF kuglegrillen til trækul. FI Käyttöohje 60 Lue käyttöohje huolellisesti ennen OUTDOORCHEF-hiilipallogrillin käyttöönottoa. NO Bruksanvisning 67 Les denne bruksanvisningen grundig før du tar i bruk kullgrillen fra OUTDOORCHEF. 2 OUTDOORCHEF.COM NL Gebruiksaanwijzing Lees deze handleiding zorgvuldig door voordat u uw OUTDOORCHEF houtskool-kogelbarbecue in gebruik neemt. BELANGRIJK: noteer als eerste het serienummer van uw houtskoolkogelbarbecue op de achterzijde van deze gebruiksaanwijzing. U vindt dit nummer op het onderstel van uw barbecue en op de verpakking. Dit serienummer is belangrijk voor een probleemloze afwikkeling van vragen, bestellingen van reserveonderdelen en eventuele garantieaanspraken. Het artikelnummer en de benaming van uw houtskoolbarbecue vindt u op de welkomstkaart die zich in de documentenmap bevindt. LOGIN CARD Het serienummer en het artikelnummer zijn belangrijk voor een probleemloze afhandeling van vragen, bestellingen van reserveonderdelen en eventuele garantieaanspraken. Bewaar deze gebruiksaanwijzing op een veilige plaats. Ze bevat belangrijke informatie over veiligheid, gebruik en onderhoud. Bewaar deze gebruiksaanwijzing op een veilige plaats. Ze bevat belangrijke informatie over veiligheid, gebruik en onderhoud. LET OP: De houtskool-kogelbarbecue van OUTDOORCHEF mag niet als stookplaats worden gebruikt. VEILIGHEIDSAANWIJZINGEN Wanneer u deze veiligheidsinstructies en de voorzorgsmaatregelen niet naleeft, kan dit ernstig letsel veroorzaken. Lees daarom eerst alle onderstaande instructies in deze gebruiksaanwijzing aandachtig door voordat u de barbecue gebruikt. • • • • • • • • • • • • • Niet in gesloten ruimten gebruiken! Laat de barbecue tijdens het gebruik nooit zonder toezicht achter. Plaats de barbecue voor gebruik zo goed mogelijk uit de wind. Gebruik alleen speciale barbecue-ontstekingsblokjes en volg de instructies op de verpakking. OPGELET! Gebruik geen spiritus of benzine om uw barbecue aan te steken of opnieuw aan te steken! Gebruik alleen ontstekingsproducten volgens EN 1860-3! Voeg geen ontstekingsvloeistof of met ontstekingsvloeistof doordrenkte briketten toe aan briketten die al heet of warm zijn. Plaats de barbecue op een veilige afstand van 1.5 meter van brandbare materialen. OPGELET! Houd kinderen en huisdieren op afstand! OPGELET! Deze barbecue wordt zeer heet en mag tijdens het gebruik niet worden verplaatst. Barbecues die uitgerust zijn met zwenkwielen, mogen niet over een ongelijke ondergrond worden gereden of verschoven! Verwijder as pas wanneer deze volledig is afgekoeld. Draag altijd hittebestendige ovenwanten wanneer u aan het grillen bent of de luchtschuif wilt verstellen. Draag passende kleding. Los wapperende mouwen vatten snel vlam! 25 MAATREGELEN VOOR HET AANSTEKEN • • Plaats de OUTDOORCHEF houtskool-kogelbarbecue altijd op een vlakke en veilige ondergrond. Zorg ervoor dat de asopvangbak op zijn plaats zit en dat alle verluchtingsgleuven geopend zijn voordat u de houtskoolbriketten aansteekt. De positie van de onderste verluchtingsopeningen is door een aanduiding op de asopvangbak duidelijk zichtbaar. • De warmte kan probleemloos worden geregeld door de luchtgaten in de asopvangbak open of dicht te schuiven: Door het openen verhoogt de temperatuur en door het sluiten verlaagt deze. OUTDOORCHEF raadt aan: Gebruik de universele aansteekblokjes en papier om uw barbecue aan te steken, in plaats van ontstekingsvloeistoffen. OUTDOORCHEF adviseert om hoogwaardige kwaliteitsbriketten te gebruiken in plaats van gewone houtskool om een hoge en constante hitte te bereiken. Bewaar de briketten bovendien op een droge plaats! Gebruik voor uw OUTDOORCHEF houtskool-kogelbarbecue de volgende vulhoeveelheden om te starten: • • • 420 250 gram 480 500 gram 570 850 gram AANSTEKEN VAN HOUTSKOOLBARBECUES MET AANSTEEKROOSTER 1. Verwijder voor het aansteken de volgende inwendige delen van de barbecue (barbecuerooster, trechter, druipschaal en kolenrooster) van de barbecue, zodat er genoeg lucht beschikbaar is en een optimale brandprestatie wordt gegarandeerd. . Gebruik echter nooit vloeistoffen 2. Breng het kleine aansteekrooster aan en leg er universele ontstekingsblokjes op en ontsteek deze zoals benzine, spiritus of vergelijkbare ontstekingsvloeistoffen. Voeg geen ontstekingsvloeistof of daarmee doordrenkte kolen toe aan al hete of warme kolen. 3. Breng nu het kolenrooster aan en bedek dit bij voorkeur met briketten (zie daarvoor de beginhoeveelhied in het hoofdstuk MAATREGELEN . Let erop dat er geen briketten tegen de kogel liggen. VOOR HET AANSTEKEN) 4. Laat de kolen met een geopend deksel ongeveer 30–45 minuten branden tot ze gelijkmatig gloeien en bedekt zijn met een witte laag. Begin dan pas met barbecueën. 26 OUTDOORCHEF.COM AANSTEKEN VAN HOUTSKOOLBARBECUES ZONDER AANSTEEKROOSTER 1. Verwijder voor het aansteken de volgende inwendige delen van de barbecue (barbecuerooster, trechter en druipschaal), zodat er genoeg lucht beschikbaar is en een optimale brandprestatie wordt gegarandeerd. . Gebruik echter nooit vloeistoffen zoals benzine, spiritus of vergeli2. Bedek het kolenrooster met standaard aansteekblokjes en steek ze aan jkbare ontstekingsvloeistoffen. Voeg geen ontstekingsvloeistof of daarmee doordrenkte kolen toe aan al hete of warme kolen. 3. Bedek de aansteekblokjes bij voorkeur met briketten (zie daarvoor de beginhoeveelheid in het hoofdstuk MAATREGELEN VOOR HET . Let erop dat er geen briketten tegen de kogel liggen. AANSTEKEN) 4. Laat de kolen met geopend deksel ongeveer 30–45 minuten branden tot ze gelijkmatig gloeien en bedekt zijn met een witte laag. Begin dan pas met barbecueën. TWEE BARBECUES IN ÉÉN: DANKZIJ HET UNIEKE EASY SLIDE TRECHTERSYSTEEM De truc met de houtskool: vul de houtskool maar aan een kant. Zo kunt u op één barbecue in diverse temperatuurzones werken. Dankzij het EASY SLIDE trechtersysteem is het mogelijk om het vlees met één handbeweging van de directe naar de indirecte hitte te verschuiven. Via een ventilatieopening in het deksel en aan de onderkant van de kogel kan de hitte optimaal worden afgesteld. Het opklapbare grillrooster maakt het bijvullen van houtskool tijdens het barbecueën eenvoudig. DIRECTE WARMTE INDIRECTE WARMTE Voor direct grillen en koken Bij het indirecte grillen, koken en bakken Breng de EASY SLIDE trechter zo in positie dat de opening boven de kolen ligt. Verdeel het grillgoed direct boven de opening. Draai de opening van de EASY SLIDE trechter weg van de kooltjes en sluit het deksel. Het hele barbecue-oppervlak kan nu voor indirect grillen worden gebruikt. 27 GEBRUIKSHANDLEIDING VOOR DE HOUTSKOOL-KOGELBARBECUE 1. Verspreid vervolgens de hete houtskoolbriketten zodanig op het houtskoolrooster dat slechts één helft van het rooster bedekt is en de druipschaal in het midden kan worden geplaatst. De tweede helft van het rooster moet vrij blijven, zodat u tijdens het barbecuen: 2. 3. 4. 5. 6. a. een optimale luchtstroming en maximale hitte-ontwikkeling verkrijgt en b. eenvoudig en snel indirecte en directe warmte kunt kiezen door aan het rooster te draaien (zie daartoe TWEE BARBECUES IN ÉÉN: DANKZIJ HET UNIEKE EASY SLIDE TRECHTERSYSTEEM) Plaats de druipschaal in het midden van het houtskoolrooster en vul het met de gewenste vloeistof. Breng dan pas de trechter en het grillrooster aan. Zorg ervoor dat het opklapbare gedeelte van het rooster overeenkomt met de opening in de trechter, zodat de twee nokken onder het grillrooser probleemloos in de daartoe voorziene openingen in de trechter kunnen worden gestoken. Draai de trechteropening zo dat ze boven de brandende briketten staat. Zo verkrijgt u een optimale luchtcirculatie. U bent nu klaar om met het barbecueën te beginnen. Let altijd op de warmteontwikkeling in uw barbecue voordat u extra briketten toevoegt. Om de temperatuurontwikkeling onder controle te houden, moet u voorzichtig doseren. Om het grillgoed en de barbecue te beschermen, moet u ervoor zorgen dat de temperatuur niet hoger wordt dan 300° C (626° F). Door te hoge temperaturen kunnen onderdelen van de barbecue vervormen! Met het opklapbaar grillrooster kunt u makkelijk houtskoolbriketten bijvullen tijdens het barbecueën. Draai het rooster zodanig dat het opgeklapte deel zich boven de opening van de trechter bevindt. Voeg briketten toe en wacht ca. 5–10 minuten met geopend deksel totdat de aangevulde briketten volledig branden. 28 OUTDOORCHEF.COM Tips en trucs Met indirecte warmte • Grotere braadstukken of hele kippen: dankzij de EASY SLIDE trechter hoeven grotere stukken vlees tijdens het grillen niet meer gedraaid te worden. De hitte van de gloeiende briketten stijgt aan de binnenkanten van de grillkogel en verdeelt zich gelijkmatig over de hele kogel. • Leg het grillgoed op het voorverwarmde grillrooster over het gesloten gedeelte van de EASY SLIDE trechter en sluit het deksel. Laat wat meer afstand tussen de individuele stukken vlees. • Door het deksel te sluiten, wordt het grillgoed aan alle kanten gelijkmatig gebruind en blijft het gebraad sappig. • Om bij grotere stukken niets aan te toeval over te laten, raden we de OUTDOORCHEF GOURMET CHECK aan – het apparaat om de kerntemperatuur te meten, voor perfecte resultaten. Met directe warmte • Kleinere stukken vlees zoals steaks, koteletten en worsten: Het grillgoed wordt op het voorverwarmde grillrooster over de EASY SLIDE gepositioneerd en bij geopend deksel kort aangebraden. Draai de EASY SLIDE zo dat het grillgoed daarna niet meer boven de gloeiende briketten ligt en braad het grillgoed met gesloten deksel gaar. • Om een optimaal resultaat voor kort gebraden grillgoed te verkrijgen, raden we het 2-DELIGE GIETIJZEREN ROOSTER van OUTDOORCHEF aan. • Leg het hete barbecuedeksel niet op het gazon. Gebruik bij modellen zonder dekselscharnier of steun aan het deksel de haak die aan de binnenkant van het deksel is aangebracht. Deze wordt aan de rand van de onderste barbecueschaal opgehangen. • Let erop dat er altijd vloeistof in de vetopvangschaal aanwezig is. • TIP: Om te voorkomen dat het vlees uitdroogt, kunt u de druipschaal met water vullen. Tijdens het barbecuen verdampt dit water. In plaats van water kunt u ook vruchtensappen of aromatische houtsoorten als druivenhout, appelhout, hickory of mesquite toevoegen, zodat er heerlijke aroma‘s ontstaan. • De positie van de onderste verluchtingsopeningen is door een aanduiding op de asopvangbak duidelijk zichtbaar. LET OP: De luchtschuif aan het deksel moet tijdens het barbecuen altijd open blijven (zie ook GEBRUIKSAANWIJZING VOOR DE HOUTSKOOL-KOGELBARBECUE). • OUTDOORCHEF adviseert om het deksel tijden het barbecueën te sluiten. Door de luchtcirculatie binnenin de barbecue wordt de grilltijd met een derde korter. • Draag altijd hittebestendige ovenwanten wanneer u aan het grillen bent of de luchtschuif wilt verstellen. Gebruik voor het draaien van het grillgoed in plaats van een vork een voldoende lange vleestang, zodat u niet in het product hoeft te prikken en dit sappig blijft. • Met de juiste accessoires hebt u nog meer plezier met uw OUTDOORCHEF. Of het nu gaat om grillen, koken en bakken: laat uw creativiteit en passie om te experimenteren de vrije loop. • Alle accessoires voor uw barbecue vindt u onder OUTDOORCHEF.COM REINIGING EN ONDERHOUD • • • • • • • Als u de houtskoolbriketten na het grillen wilt doven, doet u het deksel op de kuip en sluit u alle luchtgaten. Gebruik geen water. Verwijder altijd alle asresten voordat u weer gaat barbecueën. Maak de diverse roosters schoon met een messing- of koperborstel (geen stalen borstel)? Gebruik nooit scherpe voorwerpen of agressieve reinigingsmiddelen. De vetopvangschaal kan worden schoongemaakt met zeepsop. U kunt ook gebruik maken van de OUTDOORCHEF BARBECUE-CLEANER. Opdat u zo lang mogelijk geniet van uw barbecue zou hebben, raden wij het volgende aan: Behandel alle houten bestanddelen een keer per jaar met een houtolie - dit gaat scheurvormingen tegen. Bescherm uw barbecue nadat deze volledig is afgekoeld, met een passende OUTDOORCHEF afdekhoes tegen milieu-invloeden. Om opslagvocht te voorkomen, raden wij u aan de afdekhoes na regen te verwijderen. Afdekkappen zijn verkrijgbaar bij uw barbecuecverdeler. GEBRUIK VAN DE OUTDOORCHEF BARBECUE-CLEANER BELANGRIJK: de barbecue mag tijdens het gebruik van de OUTDOORCHEF BARBECUE-CLEANER niet in gebruik zijn. Bescherm uw handen met handschoenen en draag indien mogelijk een veiligheidsbril. Sproei de barcecuegrill of het accessoire in nog lichtjes warme toestand grondig in en laat dit 15-30 minuten inwerken. Sproei vervuilde oppervlakken nogmaals in, spoel ze grondig met water af en laat ze drogen. 29 GARANTIEBEPALINGEN 1. Garantie Met de aankoop van uw OUTDOORCHEF product bij een erkende handelaar geniet u naast de productgarantie een fabrieksgarantie van maar liefst 3 jaar van DKB Household Switzerland AG („DKB“) volgens de hierin vermelde bepalingen. De garantie heeft uitsluitend betrekking op het verhelpen van gebreken die bij een reglementair gebruik aantoonbaar toe te schrijven zijn aan materiaal- en of fabricagefouten. 2. Werkwijze Controleer het product onmiddellijk na ontvangst op gebreken en zijn goede werking. Als het gekochte product tegen de verwachtingen in gebreken zou vertonen, volg dan de onderstaande werkwijze (Bring-In Garantie): • Neem binnen de 30 dagen na vaststelling van de fout contact op met uw verdeler / met het product/productdeel, het aankoopbewijs, serienummer en het artikelnummer** • Beschrijf de situatie van het defecte product/productdeel of aan de hand van een foto • Na de controle van het defect door uw handelaar of DKB wordt de gratis garantieprestatie van kracht volgens clausule 3 (onder voorbehoud van de transport- en verzendingskosten die door de particuliere eerste koper worden gedragen). 3. Omvang van de garantie De fabrieksgarantie van DKB begint vanaf de aankoopdatum en geldt voor de particuliere eerste koper. De garantie kan alleen worden ingeroepen onder voorlegging van het originele aankoopbewijs De garantieprestatie gebeurt naar goeddunken van DKB door reparatie, vervanging van defecte onderdelen, vervanging van het product of door een prijsvermindering als de werking van het product niet wordt beïnvloed. Een terugtrekking van het koopcontract op basis van garantiegevallen is uitgesloten. Voor de duur van de reparatie bestaat geen recht op een vervangproduct. De uitvoering van de garantieprestaties veroorzaakt geen verlenging of nieuw begin van de garantietijd. Vervangen onderdelen worden eigendom van DKB. Bij vervanging van het product begint de garantieperiode opnieuw. De garantietermijnen bedragen • 3 jaar op de geëmailleerde kogel (onderdeel en deksel) tegen doorroesten • 3 jaar op het geëmailleerde grillrooster tegen doorroesten of doorbranden • 3 jaar op alle roestvrijstalen delen tegen doorroesten of doorbranden • 2 jaar op alle overige fabricage-/materiaalfouten • De garantie bij schade van de emaillering is alleen gewaarborgd binnen de meldtermijn van 30 dagen na de aankoopdatum. De garantie geldt alleen voor nieuwe apparaten die nog niet werden gebruikt. 4. Uitsluiting van de garantie Gebreken die geen materiaal- of fabricagefouten zijn in de zin van deze bepalingen, vallen buiten de garantie in de volgende gevallen: • gewone slijtage bij reglementair gebruik • defecten en/of schade op grond van een verkeerd, onvakkundig of niet reglementair gebruik of op grond van een onvakkundige situatie, installatie, montage en reparatie door niet-geautoriseerde personen. • Defecten en/of schade door de niet-naleving van de bedieningshandleiding of van de bedrijfs-/onderhoudsinstructies (zoals beschadigingen door een foutieve montage of door een onvakkundige reiniging van het geëmailleerde oppervlak van de trechter of het grillrooster, het niet uitvoeren van de lekkagetest enz.) • Oneffenheden, kleurverschillen van de emaillering of kleinere fouten (zoals oneffenheden aan de onderste dekselrand of aan de ophangingen) die afhankelijk zijn van de productie. • Verkleuringen en beschadigingen van het product (bv. het kleuroppervlak ) door weersinvloeden (incl. hagel), een onvakkundige opslag (niet afgeschermd tegen de weersomstandigheden) van het product, of door het onvakkundig gebruik van chemicaliën • De vorming van roest en vliegroest door weersinvloeden of door een onvakkundig gebruik van chemicaliën. • Fouten die het reglementaire gebruik of het nut van het product niet zichtbaar beperken. • Algemeen voor slijtagedelen zoals het grillrooster, de trechter, de brander, de thermometer, de ontsteking en de batterij, de elektrode, de ontstekingskabel, de gasslang, de gasdrukregelaar, het verwarmingselement, de reflector, de aluminium beschermfolie of het kolenrooster. • Defecten en/of schade op grond van wijzigingen, een niet reglementair gebruik, of opzettelijke beschadiging. • Defecten en/of schade ontstaan door onvakkundige onderhouds- en/of reparatiewerkzaamheden • Defecten en/of schade als gevolg van het niet uitvoeren van het normale routinematige onderhoud. • Defecten en/of schade ontstaan bij het oorspronkelijke transport. • Defecten en/of schade ontstaan door overmacht • Defecten en/of schade ontstaan als gevolg van slijtage door professioneel gebruik (hotellerie, gastronomie, bijeenkomsten, enz.) * Op onze website vindt u onder OUTDOORCHEF.COM een lijst van verdelers. ** Het serienummer en het artikelnummer vindt u op de gegevenssticker op uw grill (zie daartoe de HOUSKOOL-KOGELBARBECUE) 30 OUTDOORCHEF.COM DKB wijst alle aanspraken af die verder gaan dan diegene die in deze garantiebepalingen uitdrukkelijk worden bepaald, voor zover hiervoor geen dwingende wettelijke verplichting of aansprakelijkheid bestaat. Dit geldt in het bijzonder voor aanspraken op schadevergoeding wegens niet-naleving, vergoeding van gevolgschade, winstderving en transportschade die niet binnen een termijn van 30 dagen na ontvangst van het product aan de handelaar gemeld werd. De OUTDOORCHEF producten worden continu verder ontwikkeld. Bijgevolg mogen de producten zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Het geregistreerde merk OUTDOORCHEF wordt door de volgende onderneming vertegenwoordigd. DKB Household Switzerland AG Eggbühlstrasse 28 Postfach 8052 Zürich – Zwitserland www.dkbrands.com INFORMATIE OVER DE TEMPERATUURINDICATIE De temperatuuraanduiding op de thermometer kan +/– 10 % bedragen. WEBSITE Verdere informatie, tips en trucs, recepten alle wetenswaardigheden over de OUTDOORCHEF producten vindt u onder OUTDOORCHEF.COM Gebruiksaanwijzing HOUTSKOOL 2014_Art-Nr. 19.100.20 31
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104

OUTDOORCHEF Easy 480 C Gebruikershandleiding

Categorie
Barbecues
Type
Gebruikershandleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor