AEG BPK842220M Handleiding

Type
Handleiding
USER
MANUAL
NL Gebruiksaanwijzing
Oven
BPK842220M
INHOUDSOPGAVE
1. VEILIGHEIDSINFORMATIE................................................................................. 2
2. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN........................................................................ 4
3. BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT................................................................ 8
4. HET APPARAAT GEBRUIKEN.............................................................................9
5. VOOR HET EERSTE GEBRUIK.........................................................................10
6. DAGELIJKS GEBRUIK....................................................................................... 11
7. KLOKFUNCTIES.................................................................................................18
8. GEBRUIK VAN DE ACCESSOIRES...................................................................18
9. EXTRA FUNCTIES............................................................................................. 21
10. AANWIJZINGEN EN TIPS................................................................................21
11. ONDERHOUD EN REINIGING.........................................................................38
12. PROBLEEMOPLOSSING.................................................................................43
13. ENERGIEZUINIGHEID..................................................................................... 44
VOOR PERFECTE RESULTATEN
Bedankt dat u voor dit AEG-product heeft gekozen. Dit apparaat is ontworpen om
vele jaren uitstekend te presteren, met innovatieve technologieën die het leven
gemakkelijker helpen maken – functies die gewone apparaten wellicht niet
hebben. Neem een paar minuten de tijd om het door te lezen zodat u er optimaal
van kunt profiteren.
Ga naar onze website voor:
Advies over gebruik, brochures, het oplossen van problemen, onderhouds- en
reparatie-informatie:
www.aeg.com/support
Registreer uw product voor een betere service:
www.registeraeg.com
Koop accessoires, verbruiksartikelen en originele reserveonderdelen voor uw
apparaat:
www.aeg.com/shop
KLANTENSERVICE
Gebruik altijd originele onderdelen.
Als u contact opneemt met de klantenservice zorg dat u de volgende gegevens
bij de hand hebt: Model, productnummer, serienummer.
De informatie staat op het typeplaatje.
Waarschuwing / Belangrijke veiligheidsinformatie
Algemene informatie en tips
Milieu‑informatie
Wijzigingen voorbehouden.
1. VEILIGHEIDSINFORMATIE
Lees zorgvuldig de meegeleverde instructies voor
installatie en gebruik van het apparaat. De fabrikant is
www.aeg.com2
niet verantwoordelijk voor verwondingen of schade die
voortvloeit uit de onjuiste installatie of het onjuiste
gebruik. Bewaar de instructies altijd op een veilige,
toegankelijke plek voor toekomstig gebruik.
1.1 De veiligheid van kinderen en kwetsbare
personen
Dit apparaat kan worden gebruikt door kinderen van 8
jaar en ouder en door mensen met beperkte
lichamelijke, zintuiglijke of verstandelijke vermogens of
een gebrek aan ervaring en kennis, indien zij onder
toezicht staan of instructies hebben gekregen over het
veilig gebruiken van het apparaat en indien zij de
eventuele gevaren begrijpen. Kinderen jonger dan 8
jaar oud en personen met zware en complexe
beperkingen dienen altijd uit de buurt van het
apparaat te worden gehouden, tenzij ze voortdurend
onder toezicht staan.
Laat kinderen niet spelen met het apparaat.
Houd alle verpakkingen uit de buurt van kinderen en
verwijder ze op gepaste wijze.
WAARSCHUWING: Houd kinderen en huisdieren uit
de buurt van het apparaat als het in werking is of
afkoelt. Makkelijk toegankelijke onderdelen worden
heet tijdens gebruik.
Als het apparaat is voorzien van een kinderslot, dient
dit te worden geactiveerd.
Kinderen mogen zonder toezicht geen reinigings- en
onderhoudswerkzaamheden aan het apparaat
uitvoeren.
1.2 Algemene veiligheid
Alleen een erkende installatietechnicus mag het
apparaat en de kabel vervangen.
WAARSCHUWING: Het apparaat en de toegankelijke
onderdelen ervan worden heet tijdens gebruik. U dient
te voorkomen de verwarmingselementen aan te raken.
NEDERLANDS 3
Gebruik altijd ovenhandschoenen om accessoires of
kookgerei te plaatsen of verwijderen.
Voordat u welke onderhoudshandeling dan ook
verricht, dient u de stekker van het apparaat uit het
stopcontact te trekken.
WAARSCHUWING: Zorg ervoor dat het apparaat is
uitgeschakeld voordat u de lamp vervangt om
elektrische schokken te voorkomen.
Gebruik het apparaat niet voordat u het in de
ingebouwde structuur installeert.
Gebruik geen stoomreiniger om het apparaat schoon
te maken.
Gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen of
scherpe metalen schrapers om de glazen deur schoon
te maken, deze kunnen krassen veroorzaken op het
oppervlak, waardoor het glas zou kunnen breken.
Als het netsnoer beschadigd is, moet de fabrikant, een
erkende serviceverlener of een gekwalificeerd
persoon deze vervangen teneinde gevaarlijke situaties
te voorkomen.
Overtollige voedselresten moeten verwijderd worden
alvorens de pyrolytische reiniging te starten. Verwijder
alle onderdelen van de oven.
Om de inschuifrails te verwijderen trekt u eerst de
voorkant van de inschuifrail en dan de achterkant uit
de zijwanden. Installeer de inschuifrails in de
omgekeerde volgorde.
Gebruik alleen de vleesthermometer
(kerntemperatuursensor) die voor dit apparaat wordt
aangeraden.
2. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN
2.1 Installatie
WAARSCHUWING!
Alleen een erkende
installatietechnicus mag het
apparaat installeren.
Verwijder alle verpakkingsmaterialen.
Installeer en gebruik geen beschadigd
apparaat.
Volg de installatie-instructies die zijn
meegeleverd met het apparaat.
Pas altijd op bij verplaatsing van het
apparaat, want het is zwaar. Gebruik
altijd veiligheidshandschoenen en
gesloten schoeisel.
www.aeg.com4
Trek het apparaat nooit aan de
handgreep van zijn plaats.
Installeer het apparaat op een veilige
en geschikte plaats die aan alle
installatie-eisen voldoet.
Houd de minimumafstand naar
andere apparaten en units in acht.
Controleer voordat u het apparaat
monteert of de ovendeur
onbelemmerd opent.
Het apparaat is uitgerust met een
elektrisch koelsysteem. Het heeft
elektrische stroom nodig.
De stevigheid van de inbouwkast
moet voldoen aan de DIN 68930-
norm.
Minimumhoogte kast
(Minimumhoogte kast
onder werkblad)
578 (600) mm
Kastbreedte 560 mm
Kastdiepte 550 (550) mm
Hoogte van de voor‐
kant van het appa‐
raat
594 mm
Hoogte van de ach‐
terkant van het appa‐
raat
576 mm
Breedte van de voor‐
kant van het appa‐
raat
595 mm
Breedte van de ach‐
terkant van het appa‐
raat
559 mm
Diepte van het appa‐
raat
567 mm
Ingebouwde diepte
van het apparaat
546 mm
Diepte met open deur 1027 mm
Minimumgrootte ven‐
tilatieopening. Ope‐
ning geplaatst aan de
onderkant van de
achterzijde
560 x 20 mm
Lengte netvoedings‐
kabel. Kabel wordt in
de rechterhoek van
de achterzijde ge‐
plaatst
1500 mm
Bevestigingsschroe‐
ven
4 x 25 mm
2.2 Elektrische aansluiting
WAARSCHUWING!
Gevaar voor brand en
elektrische schokken.
Alle elektrische aansluitingen moeten
door een gediplomeerd
elektromonteur worden gemaakt.
Dit apparaat moet worden
aangesloten op een geaard
stopcontact.
Zorg ervoor dat de parameters op het
vermogensplaatje overeenkomen met
elektrische vermogen van de
netstroom.
Gebruik altijd een juist geïnstalleerd
schokbestendig stopcontact.
Gebruik geen adapters met meerdere
stekkers en verlengkabels.
Zorg dat u de netstekker en het
netsnoer niet beschadigt. Indien de
voedingskabel moet worden
vervangen, dan moet dit gebeuren
door onze Klantenservice.
Laat de stroomkabel niet in aanraking
komen met de deur van het apparaat
of de niche onder het apparaat, met
name niet als deze werkt of als de
deur heet is.
De schokbescherming van delen
onder stroom en geïsoleerde delen
moet op zo'n manier worden
bevestigd dat het niet zonder
gereedschap kan worden verplaatst.
Steek de stekker pas in het
stopcontact als de installatie is
voltooid. Zorg ervoor dat het netsnoer
na installatie bereikbaar is.
Als het stopcontact los zit, mag u de
stekker niet in het stopcontact steken.
Trek niet aan het netsnoer om het
apparaat los te koppelen. Trek altijd
aan de stekker.
Gebruik enkel correcte
isolatievoorzieningen:
NEDERLANDS 5
stroomonderbrekers, zekeringen
(schroefzekeringen moeten uit de
houder worden verwijderd),
aardlekschakelaars en contactgevers.
De elektrische installatie moet een
isolatieapparaat bevatten waardoor
het apparaat volledig van het lichtnet
afgesloten kan worden. Het
isolatieapparaat moet een
contactopening hebben met een
minimale breedte van 3 mm.
Sluit de deur van het apparaat
volledig voordat u de stekker in het
stopcontact steekt.
Dit apparaat wordt geleverd met
stekker en netsnoer.
2.3 Gebruik
WAARSCHUWING!
Gevaar voor letsel,
brandwonden, elektrische
schokken of een explosie.
Dit apparaat is uitsluitend bestemd
voor huishoudelijk gebruik.
De specificatie van dit apparaat niet
wijzigen.
Zorg ervoor dat de
ventilatieopeningen niet geblokkeerd
zijn.
Laat het apparaat tijdens het gebruik
niet onbeheerd achter.
Schakel het apparaat telkens na
gebruik uit.
Wees voorzichtig met het openen van
de deur van het apparaat als het
apparaat aan staat. Er kan hete lucht
ontsnappen.
Bedien het apparaat niet met natte
handen of als het contact maakt met
water.
Oefen geen kracht uit op een
geopende deur.
Het apparaat mag niet worden
gebruikt als werkblad of aanrecht.
Open de deur van het apparaat
voorzichtig. Als u alcoholische
toevoegingen gebruikt, kan er alcohol-
luchtmengsel ontstaan.
Houd vonken of open vlammen uit de
buurt van het apparaat bij het openen
van de deur.
Plaats geen ontvlambare producten of
items die vochtig zijn door
ontvlambare producten in, bij of op
het apparaat.
WAARSCHUWING!
Risico op schade aan het
apparaat.
Om schade of verkleuring van het
email te voorkomen:
zet geen kookgerei of andere
voorwerpen direct op de bodem
van het apparaat.
leg geen aluminiumfolie op de
bodem van de ruimte in het
apparaat.
plaats geen water direct in het
hete apparaat.
haal vochthoudende schotels en
eten uit het apparaat als u klaar
bent met koken.
wees voorzichtig bij het
verwijderen of bevestigen van
accessoires.
Verkleuring van het email of roestvrij
staal is niet van invloed op de werking
van het apparaat.
Gebruik een diepe pan voor vochtige
taarten. Fruitsappen kunnen
permanente vlekken maken.
Dit apparaat is uitsluitend bestemd
om mee te koken. Het mag niet
worden gebruikt voor andere
doeleinden, zoals het verwarmen van
een kamer.
Alle bereidingen moeten worden
uitgevoerd met gesloten ovendeur.
Als het apparaat achter een
meubelpaneel gemonteerd is (bijv.
een deur), zorg er dan voor dat de
deur nooit gesloten is als het apparaat
in werking is. Warmte en vocht
kunnen achter een gesloten
meubelpaneel ophopen en schade
aan het apparaat, de behuizing of de
vloer veroorzaken. Sluit het
meubelpaneel niet tot het apparaat
compleet is afgekoeld na gebruik.
2.4 Onderhoud en reiniging
WAARSCHUWING!
Gevaar voor letsel, brand en
schade aan het apparaat.
Schakel het apparaat uit en trek de
stekker uit het stopcontact voordat u
onderhoudshandelingen verricht.
www.aeg.com6
Zorg ervoor dat het apparaat is
afgekoeld. Er bestaat een risico dat
de glasplaten kunnen breken.
Vervang direct de glazen deurpanelen
als deze beschadigd zijn. Neem
contact op met een erkend
servicecentrum.
Wees voorzichtig als u de deur van
het apparaat verwijdert. De deur is
zwaar!
Reinig het apparaat regelmatig om te
voorkomen dat het materiaal van het
oppervlak achteruitgaat.
Maak het apparaat schoon met een
vochtige zachte doek. Gebruik alleen
neutrale schoonmaakmiddelen.
Gebruik geen schuurmiddelen,
schuursponsjes, oplosmiddelen of
metalen voorwerpen.
Volg als u een ovenspray gebruikt de
aanwijzingen op de verpakking.
2.5 Pyrolytische reiniging
WAARSCHUWING!
Risico op letsel / Brand /
Chemische uitstoot
(dampen) in pyrolitische
modus.
Voordat u de pyrolytische
zelfsreinigingsfunctie of de functie Het
eerste gebruik uitvoert, moet u eerst
de volgende items uit de binnenkant
oven verwijderen:
eventueel grote hoeveelheden
etensresten, olie of gemorst vet /
afzetttingen.
eventueel verwijderbare objecten
(inclusief plateaus, zijrails, etc.,
die met het product zijn
meegeleverd), in het bijzonder
potten en pannen met
antiaanbaklaag, ovenroosters,
kookgerei, etc.
Lees zorgvuldig alle instructies voor
pyrolytische reiniging.
Houd kinderen uit de buurt van het
apparaat als de pyrolytische reiniging
in werking is.
Het apparaat wordt erg heet en er
komt hete lucht uit de
ventilatieopeningen aan de voorkant.
Pyrolytische reiniging wordt
uitgevoerd onder hoge temperaturen
waarbij er rook van kookresten en
constructiematerialen kan komen.
Daarom gelden de volgende
aanbevelingen voor consumenten:
zorg voor goede ventilatie tijdens
en na elke pyrolytische reiniging.
zorg tijdens en na het eerste
gebruik bij maximumtemperatuur
voor voldoende verluchting.
In tegenstelling tot mensen, kunnen
bepaalde vogels en reptielen zeer
gevoelig zijn voor mogelijke
rookgassen die tijdens het
reinigingsproces van alle pyrolytische
ovens worden uitgestoten.
Houd huisdieren (met name
vogels) uit de buurt van het
apparaat tijdens en na de
pyrolytische reiniging en gebruik
eerst een programma bij
maximale temperatuur in een
goed geventileerde ruimte.
Kleine huisdieren kunnen ook zeer
gevoelig zijn voor de plaatselijke
temperatuurwijzigingen in de
nabijheid van alle pyrolytische ovens
wanneer de pyrolytische reiniging in
werking is.
Anti-aanbaklagen in potten en
pannen, schalen, keukengerei, enz.
kunnen worden beschadigd door de
hoge temperatuur van het
pyrolytische reinigingsproces van alle
pyrolytische ovens en kunnen
mogelijk ook kleine hoeveelheden
schadelijke gassen veroorzaken.
Rookgassen die vrijkomen uit alle
pyrolytische ovens / kookresten zoals
beschreven, zijn niet schadelijk voor
mensen, inclusief kinderen of
personen met medische
aandoeningen.
2.6 Binnenverlichting
WAARSCHUWING!
Gevaar voor elektrische
schokken.
Met betrekking tot de lamp(en) in dit
product en reservelampen die
afzonderlijk worden verkocht: Deze
lampen zijn bedoeld om bestand te
zijn tegen extreme fysieke
omstandigheden in huishoudelijke
apparaten, zoals temperatuur,
trillingen, vochtigheid, of zijn bedoeld
NEDERLANDS 7
om informatie te geven over de
operationele status van het apparaat.
Ze zijn niet bedoeld voor gebruik in
andere toepassingen en zijn niet
geschikt voor verlichting in
huishoudelijke ruimten.
Gebruik alleen lampjes met dezelfde
specificaties.
2.7 Service
Neem contact op met de erkende
servicedienst voor reparatie van het
apparaat.
Gebruik uitsluitend originele
reserveonderdelen.
2.8 Afvalverwerking
WAARSCHUWING!
Gevaar voor letsel of
verstikking.
Haal de stekker uit het stopcontact.
Snijd het netsnoer vlak bij het
apparaat af en gooi het weg.
Verwijder de deurvergrendeling om te
voorkomen dat kinderen of huisdieren
binnen in het apparaat vast komen te
zitten.
3. BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT
3.1 Algemeen overzicht
2
7
1
8
4
3
5
6
5
4
3
2
1
1
Bedieningspaneel
2
Elektronische tijdschakelklok
3
Opening voor de voedselsensor
4
Verwarmingselement
5
Lamp
6
Ventilator
7
Verwijderbare inschuifrail
8
Roosterhoogtes
3.2 Accessoires
Bakrooster
Voor kookgerei, bak- en braadvormen.
Bakplaat
Voor gebak en koekjes.
www.aeg.com8
Braadpan
Voor braden en roosteren of als pan om
vet op te vangen
Voedselsensor
Om de temperatuur binnenin het voedsel
te meten.
4. HET APPARAAT GEBRUIKEN
4.1 Bedieningspaneel
1 2 3 4 5
Functie Opmerking
1
Aan/uit Apparaat in- en uitschakelen.
2
Display Toont de huidige instellingen van het apparaat.
3
Draaiknop
Om de instellingen te wijzigen en door het menu te navigeren.
Druk op om het apparaat aan te zetten.
Houd de draaiknop vast om het instellingenscherm aan te zet‐
ten.
Houd de draaiknop vast en draai eraan om door het menu te
navigeren.
Houd de draaiknop vast en druk erop om een instelling te be‐
vestigen of in het gekozen submenu te gaan.
Om naar het vorige menu terug te gaan, vindt u de optie Vori‐
ge in de menulijst of bevestigt u een geselecteerde instelling.
4
Om de geselecteerde functie in te schakelen.
5
Om de geselecteerde functie uit te schakelen.
NEDERLANDS 9
4.2 Display
150°C
14:05
Na het inschakelen wordt op de display het
hoofdscherm met de verwarmingsfunctie en
de standaardtemperatuur weergegeven.
Options
Menu
25min
85°C
170°C
1h 15m
A B C D E F
De display met het maximale aantal inge‐
stelde functies:
A. Herinnering
B. Timer naar boven
C. Verwarmingsfunctie en temperatuur
D. Opties of dagtijd
E. Duur of eindtijd van een functie of Voed‐
selsensor
F. Menu
5. VOOR HET EERSTE GEBRUIK
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
5.1 Eerste reiniging
Stap 1 Stap 2 Stap 3
Verwijder alle accessoires
en verwijderbare inschuif‐
rails uit de oven.
Maak de oven en de acces‐
soires schoon met een zach‐
te doek, warm water en een
mild reinigingsmiddel.
Plaats de accessoires en de
verwijderbare inschuifrails in
de oven.
5.2 Eerste verbinding
U dient de taal, de Helderheid display en
de Dagtijd in te stellen.
5.3 Eerste voorverwarming
Warm de lege oven voor het eerste gebruik voor.
Stap 1 Verwijder alle accessoires en verwijderbare inschuifrails uit de oven.
Stap 2
Stel de maximale temperatuur in voor de functie: .
Laat de oven één uur werken.
www.aeg.com10
Warm de lege oven voor het eerste gebruik voor.
Stap 3
Stel de maximale temperatuur in voor de functie: .
Laat de oven 15 minuten werken.
De oven kan een vreemde geur en rook afgeven tijdens het voorverwarmen. Zorg er‐
voor dat de kamer wordt verlucht.
6. DAGELIJKS GEBRUIK
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
6.1 Verwarmingsfuncties
De verwarmingsfuncties in- en
uitschakelen.
1. Oven inschakelen.
2. Hou de draaiknop vast.
De laatst gebruikte functie wordt
onderstreept.
3. Druk op de draaiknop om het
submenu in te gaan en draai eraan
om de verwarmingsfunctie te
selecteren.
4. Druk op de draaiknop om te
bevestigen.
5. Stel de temperatuur in en bevestig.
6. Druk op . Voedselsensor kan
op elk moment of tijdens het
bereidingsproces worden ingestoken.
Sommige functies bevatten een
volgorde van pop-upmenu´s Druk op
de draaiknop om naar de volgende
pop-upmenu te gaan. Na de laatste
bevestiging begint de functie.
Druk op om een functie uit te
schakelen.
De verlichting kan tijdens
sommige ovenfuncties
automatisch uitschakelen als
de temperatuur onder de
60 °C komt.
Verwarmingsfuncties: Speciaal
Verwarmingsfunctie Toepassing
Lage temperatuur garen
Voor het bereiden van mals en sappig braad‐
vlees.
Warm houden
Om het voedsel warm te houden.
Borden warmen
Om borden voor het serveren op te warmen.
Inmaken
Voor het inmaken van groenten (bijv. augurken).
NEDERLANDS 11
Verwarmingsfunctie Toepassing
Drogen
Om in plakjes gesneden fruit, groenten en cham‐
pignons te drogen.
Deeg laten rijzen
Om het deeg te laten rijzen voor het bakken.
Ontdooien
Om voedsel te ontdooien (groenten en fruit). De
ontdooitijd hangt af van de hoeveelheid en dikte
van het voedsel.
Brood bakken
Gebruik deze functie voor brood en broodjes met
bijna professioneel resultaat qua krokantheid,
kleur en bruine korst.
Verwarmingsfuncties: Standaard
Verwarmingsfunctie Toepassing
Hetelucht
Om op max. 3 rekstanden tegelijk te bakken en
voedsel te drogen.Stel de temperatuur 20 - 40°C
lager in dan voor de functie: Boven- + onderwarm‐
te.
Hetelucht + onderwarmte
Om gerechten op één niveau te bakken met inten‐
sief bruineren en een krokantere korst. Stel de
temperatuur 20 - 40°C lager in dan voor de func‐
tie: Boven- + onderwarmte.
Boven- + onderwarmte
Voor het bakken en braden op één rekstand.
Onderwarmte + grill + hetelucht
Om kant-en-klaar-gerechten (bijv. patat, aardap‐
pelpartjes of loempia's) krokant te maken.
Grillen
Voor het roosteren van dunne stukjes voedsel en
voor het maken van toast.
Grill + hetelucht
Voor het braden van grotere stukken vlees of ge‐
vogelte met botten op één niveau. Voor gratineren
en bruinen.
www.aeg.com12
Verwarmingsfunctie Toepassing
Onderwarmte
Voor het bakken van taarten met een knapperige
bodem en het inmaken van voedsel.
Warmelucht (vochtig)
Deze functie is ontworpen om tijdens de bereiding
energie te besparen. Bij het gebruik van deze
functie kan de temperatuur in de ruimte verschil‐
len van de ingestelde temperatuur. De restwarmte
wordt gebruikt. Het verwarmingsvermogen kan
worden verminderd. Raadpleeg voor meer infor‐
matie het hoofdstuk "Dagelijks gebruik", opmer‐
kingen op: Warmelucht (vochtig).
Toelichting van: Warmelucht
(vochtig)
Deze functie wordt gebruikt om te
voldoen aan de energie-efficiëntieklasse
en ecodesign-vereisten overeenkomstig
EU 65/2014 en EU 66/2014. Testen
volgens EN 60350-1.
De ovendeur dient tijdens de bereiding
gesloten te zijn zodat de functie niet
wordt onderbroken en de oven werkt op
de hoogst mogelijke energie-efficiëntie.
Bij gebruik van deze functie gaat de
verlichting na 30 seconden automatisch
uit.
Zie het hoofdstuk 'Hints and tips’,
Warmelucht (vochtig) voor
bereidingsinstructies. Zie voor algemene
aanbevelingen voor energiebesparing
het hoofdstuk ‘Energie-efficiëntie’,
Energiebesparing.
6.2 Menu
Menu-item Toepassing
Kookassistentie Bestaat uit een lijst met automatische programma's.
Reinigen Bestaat uit een lijst met reinigingsprogramma's.
Basisinstellingen Wordt gebruikt voor het instellen van de apparaatconfi‐
guratie.
Submenu voor: Reinigen
Submenu Beschrijving
Kort Pyrolysereiniging.
1 h voor een lage vuilgraad.
Normaal Pyrolysereiniging.
1 h 30 min voor een gewone vuilgraad.
Intensief Pyrolysereiniging.
3 h voor een hoge vuilgraad.
NEDERLANDS 13
Submenu voor: Basisinstellingen
Submenu Beschrijving
Kinderslot Als het kinderslot aanstaat, kan de oven niet per onge‐
luk worden geactiveerd. U kunt deze functie activeren
en deactiveren via het menu basisinstellingen. Eenmaal
geactiveerd, verschijnt het kinderslot in de display als u
de oven aanzet. Om de oven te gebruiken, kiest u de
codeletters met de draaiknop in de volgende volgorde:
A B C. Als het kinderslot ingeschakeld is en de oven
uitgeschakeld is, is de ovendeur vergrendeld.
Snel opwarmen Verlaagt de opwarmtijd als standaard. Let op dat dit
slechts beschikbaar is bij een aantal van de verwar‐
mingsfuncties.
Heat + Hold Houdt het bereide voedsel gedurende 30 minuten warm
nadat de bereiding voltooid is. Druk op de draaiknop
om deze functie eerder uit te schakelen. Als deze func‐
tie actief is, verschijnt het bericht “Warm houden begon‐
nen” op de display. Let op dat dit slechts beschikbaar is
bij een aantal verwarmingsfuncties en wanneer de duur
is ingesteld.
Tijd verlenging Om een vooraf bepaalde bereidingstijd te verlengen.
Let op dat dit slechts beschikbaar is bij een aantal van
de verwarmingsfuncties.
Instelling Voor het instellen van de ovenconfiguratie.
Service Toont de softwareversie en -configuratie.
Submenu voor: Instelling
Submenu Beschrijving
Taal Stelt de taal van de oven in.
Dagtijd Stelt de huidige tijd en datum in.
Toetsvolume Schakelt het geluid van de aanraakvelden in en uit. Het
is niet mogelijk om het geluid te dempen van: ,
.
Alarmsignalen Schakelt de alarmsignalen in en uit.
Geluidsvolume Stelt het volume van de belangrijkste geluiden en sig‐
nalen in.
Helderheid display Stelt de helderheid van de display in.
www.aeg.com14
Submenu voor: Service
Submenu Beschrijving
DEMO Activerings-/deactiveringscode: 2468
Licenties tonen Informatie over licenties.
Softwareversie tonen Informatie over softwareversie.
Fabrieksinstellingen Terugzetten naar fabrieksinstellingen.
Submenu voor:
Kookassistentie
Elk gerecht in dit submenu heeft een
voorgestelde functie en temperatuur.
Deze parameters kunnen handmatig
worden aangepast naar wens van de
gebruiker.
Voor sommige gerechten kunt u ook de
manier van bereiden kiezen:
Per gewicht
Voedselsensor
Het niveau waar een gerecht op wordt
bereid:
Saignant of Minder
Medium
Bien cuit of Meer
Voedselcategorie: Vlees en vis
Vlees
Rundvlees Entrecote
Braadstuk
Gehaktbrood
Scandina‐
visch rund‐
vlees
Varkens‐
vlees
Ossenhaas Fris
Gerookt
Braadstuk
Ham
Knokkel
Ribstuk
Vlees
Kalfsvlees Ossenhaas
Braadstuk
Knokkel
Lamsvlees Braadstuk
Rug
Poot
Wild Hert Rug
Lende
Haas Rug
Poot
Gevogelte
Kip Heel
Helft
Poten
Vleugels
Eend
Gans
Kalkoen
Heel:
Borst
Vis
Hele vis klein
Medium
groot
NEDERLANDS 15
Vis
Visschotels
Vissticks
Voedselcategorie: Bij- /ovengerechten
Gerecht
Bijgerechten Frietjes
Kroketjes
Aardappelschijfjes
Rösties
Ovengerechten Lasagne
Aardappelgratin
Pasta gebakken
Groentegratin
Stoofpotje, hartig
Stoofpotje, groenten
Voedselcategorie: Hartige schotels
Gerecht
Pizza
Fris Dun
Dik
Bevroren Dun
Dik
Snacks
Gekoeld
Quiche
Dun
Dik
Gerecht
Brood
Fris Stokbrood
Ciabatta
Witbrood
Bruin brood
Roggebrood
Volkoren‐
brood
Ongede‐
semd brood
Vlechtbrood
Bevroren Stokbrood
Brood
Voorgebak‐
ken
Broodjes
Fris
Bevroren
Voorgebak‐
ken
Voedselcategorie: Nagerechten/gebak
Gerecht
Cake in bak‐
blik
Amandelca‐
ke
Appeltaart
Kwarktaart
Appeltaart,
bedekt
Zanddeeg‐
bodem
Luchtige
vlaaibodem
Zandgebak
Biscuitgebak
Taarten
www.aeg.com16
Gerecht
Cake in
plaat
Appelstru‐
del, bevro‐
ren
Brownies
Kwarktaart
Kerststol
Vruchten‐
taart
Zanddeeg
Sponsdeeg
Gistdeeg
Biscuitgebak
Suikerkoek
Koningin‐
nenbrood
(opgerolde
cake met
jam)
Koninginne‐
brood, zoet
Plaatkoek
Gerecht
Klein gebak Cakejes
Roomsoe‐
zen
Eclairs
Makarons
Muffins
Deegreepjes
voor op
vlaaien/taar‐
ten
Klein blader‐
deeggebak
Zandkoekjes
Stoofpotje,
zoet
6.3 Opties
Opties Beschrijving
Timerinstellingen Bevat een lijst met klokfuncties.
Snel opwarmen Verkort de opwarmtijd. Deze is alleen beschikbaar voor
een aantal ovenfuncties.
Set + Go Om een functie in te stellen en later te activeren door
op een symbool op het bedieningspaneel te drukken.
6.4 Restwarmte
Wanneer u de oven uitschakelt, geeft het
display de restwarmte aan. U kunt de
warmte gebruiken om het eten warm te
houden.
NEDERLANDS 17
7. KLOKFUNCTIES
7.1 Timerinstellingen
Klokfunctie Toepassing
Timer naar boven
Controleert hoelang de functie werkt.Timer
naar boven - deze kunt u in- en uitschakelen.
Duur
De duur van een programma instellen. De
maximale tijd 23 u. 59 min.
Eindtijd
De uitschakeltijd voor een verwarmingsfunctie
instellen (max. 23 u. 59 min.). Het is niet be‐
schikbaar voor: Voedselsensor.
Herinnering
Om een aftelling in te stellen. De maximale tijd
23 u. 59 min.
U kunt de functie gebruiken als de oven uit
staat.
- selecteer en stel de tijd in. Wanneer de tijd
is verstreken, klinkt er een geluidssignaal. Druk
op de draaiknop om het signaal te onderbre‐
ken.
8. GEBRUIK VAN DE ACCESSOIRES
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
8.1 Voedselsensor
Voedselsensor meet de temperatuur
binnenin het voedsel. Wanneer het
voedsel de ingestelde temperatuur heeft
bereikt, wordt het apparaat
uitgeschakeld.
Er worden twee temperaturen ingesteld:
de oventemperatuur (minimaal
120°C),
de kerntemperatuur van het voedsel.
LET OP!
Gebruik alleen het
meegeleverde accessoire en
de originele vervangende
onderdelen.
Aanwijzingen voor de beste resultaten:
Ingrediënten moeten op
kamertemperatuur zijn.
De Voedselsensor mag niet worden
gebruikt voor vloeibare gerechten.
Tijdens het koken met de
Voedselsensor moet deze in het
gerecht blijven en de stekker in de
aansluiting.
Maak gebruik van de aanbevolen
vleesthermometerinstellingen voor
voedsel.
WAARSCHUWING!
Zie het hoofdstuk 'Nuttige
aanwijzingen en tips'.
Het apparaat berekent een
geschatte bereidingseindtijd.
Dit hangt af van de
voedselkwaliteit, de
ingestelde ovenfunctie en de
temperatuur.
Voedselcategorieën: vlees,
gevogelte en vis
1. Schakel de oven in.
2. Plaats de punt van de Voedselsensor
in het midden van het vlees of de vis,
www.aeg.com18
indien mogelijk in het dikste
gedeelde. Zorg ervoor dat ten minste
3/4 van de Voedselsensor in het
gerecht zit.
3. Steek de stekker van de
Voedselsensor in de aansluiting op
de voorkant van de oven.
Op het display verschijnt:
Voedselsensor.
4. Stel de kerntemperatuur in.
5. Selecteer de verwarmfunctie en,
indien nodig, de temperatuur.
Als het gerecht de ingestelde
temperatuur bereikt, klinkt er een
geluidssignaal. De oven wordt
automatisch uitgeschakeld
6. Druk op de draaiknop om het signaal
te onderbreken.
7. Haal de stekker van de
Voedselsensor uit het stopcontact en
haal het gerecht uit de oven.
WAARSCHUWING!
Er bestaat een risico op
verbrandingsgevaar
aangezien de
Voedselsensor heet wordt.
Wees voorzichtig wanneer u
de stekker eruit haalt en de
voedingssensor uit het
gerecht haalt.
Voedselcategorie:
stoofschotel
1. Schakel de oven in.
2. Plaats de helft van de ingrediënten in
de ovenschaal.
3. Steek de punt van de Voedselsensor
precies in het midden van de
stoofschotel. De Voedselsensor moet
stevig op zijn plaats blijven tijdens
het bakproces. Gebruik een solide
ingrediënt om dat te bereiken.
Gebruik de rand van de ovenschaal
om het silicone handvat van de
Voedselsensor te ondersteunen. De
punt van de Voedselsensor mag de
bodem van de ovenschaal niet
aanraken.
4. Bedek de Voedselsensor met de
resterende ingrediënten.
5. Steek de stekker van de
Voedselsensor in de aansluiting op
de voorkant van de oven.
Op het display verschijnt:
Voedselsensor.
6. Stel de kerntemperatuur in.
7. Selecteer de verwarmfunctie en,
indien nodig, de temperatuur.
Als de ingestelde temperatuur voor het
gerecht is bereikt, klinkt er een
geluidssignaal. De oven wordt
automatisch uitgeschakeld
NEDERLANDS 19
8. Druk op de draaiknop om het signaal
te onderbreken.
9. Haal de stekker van de
Voedselsensor uit het stopcontact en
haal het gerecht uit de oven.
WAARSCHUWING!
Er bestaat een risico op
verbrandingsgevaar
aangezien de
Voedselsensor heet wordt.
Wees voorzichtig wanneer u
de stekker eruit haalt en de
voedingssensor uit het
gerecht haalt.
Kerntemperatuur wijzigen
U kunt de kerntemperatuur en
oventemperatuur tijdens de bereiding op
elk moment wijzigen.
1. Selecteer op het display.
2. Draai de draaiknop om de
temperatuur te wijzigen.
3. Druk om te bevestigen.
8.2 Accessoires plaatsen
Een kleine inkeping bovenaan verhoogt
de veiligheid. Deze inkepingen
voorkomen bovendien omkanteling. De
hoge rand rond het rooster voorkomt dat
het kookgerei van het rooster afglijdt.
Bakrooster:
Plaats het rooster tussen de geleides‐
tangen van de inschuifrail.
Bakplaat /Diepe schaal:
Schuif de plaat tussen de geleidestan‐
gen van de inschuifrail.
www.aeg.com20
Bakrooster, Bakplaat /Diepe schaal:
Plaats de plaat tussen de geleiders van
de inschuifrails en het bakrooster op de
geleiders erboven.
9. EXTRA FUNCTIES
9.1 Automatische
uitschakeling
Om veiligheidsredenen schakelt de oven
na bepaalde tijd uit als er een
ovenfunctie in werking is en u geen
instellingen wijzigt.
(°C) (u)
30 - 115 12,5
120 - 195 8,5
200 - 245 5,5
(°C) (u)
250 - maximum 3
De automatische uitschakeling werkt niet
met de functies: Licht,
Voedselsensor,Duur, Eindtijd.
9.2 Koelventilator
Als de oven in werking is, wordt de
koelventilator automatisch ingeschakeld
om de oppervlakken van de oven koel te
houden. Als u de oven uitschakelt, kan
de koelventilator blijven werken totdat de
oven is afgekoeld.
10. AANWIJZINGEN EN TIPS
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
10.1 Kookadviezen
De temperatuur en kooktijden in de tabellen zijn slechts als richtlijn bedoeld. Deze zijn af‐
hankelijk van de recepten en de kwaliteit en de hoeveelheid van de gebruikte ingrediën‐
ten.
Uw oven kan anders bakken of roosteren dan de oven die u tot nu toe gebruikt heeft. De
onderstaande tabellen tonen aanbevolen instellingen voor temperatuur, kooktijd en rek‐
stand voor specifieke soorten voedsel.
Als u voor een speciaal recept de instelling niet kunt vinden, zoek dan naar een soortgelijk
recept.
NEDERLANDS 21
10.2 Binnenzijde van de deur
Aan de binnenkant van de deur vindt
u het volgende:
de nummers van de inzetniveaus.
informatie over de
verwarmingsfuncties, aanbevolen
rekstanden en temperaturen voor
gerechten.
10.3 Nuttige tips voor
speciale opwarmfuncties van
de oven
Warm houden
Met deze functie houdt u het voedsel
warm. De temperatuur wordt automatisch
ingesteld op 80 °C.
Borden warmen
Met deze functie kunt u borden en
schalen verwarmen voor het opdienen.
De temperatuur wordt automatisch
ingesteld op 70 °C.
Verdeel de opgestapelde borden en
schalen gelijkmatig over het ovenrek.
Gebruik het eerste ovenniveau.
Verwissel ze halverwege de verwarmtijd
van plaats.
Deeg laten rijzen
Met de functie kunt u ook gistdeeg laten
rijzen. Doe het deeg in een grote schaal
en dek deze af met een natte doek of
plastic folie. Stel de functie in: Deeg laten
rijzen en de bereidingstijd.
Ontdooien
Haal het gerecht uit de verpakking en
plaats het op een bord. Dek het voedsel
niet af, want het kan tijdens het
ontdooien uitzetten. Gebruik het eerste
ovenniveau.
10.4 Bakken
Gebruik voor de eerste baksessie de
lagere temperatuur.
Bij het bereiden van cake op meerdere
niveaus kan de baktijd ca. 10 - 15
minuten langer zijn.
Als de cake niet overal even hoog is,
wordt de cake niet overal even bruin. Als
de cake niet overal even bruin wordt,
hoeft u de temperatuurinstelling niet te
wijzigen. De verschillen verminderen
tijdens het bakken.
Tijdens het bakken kunnen bakplaten in
de oven vervormen. Wanneer de
bakplaten weer afgekoeld zijn, verdwijnt
de vervorming.
10.5 Baktips
Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing
De onderkant van de
cake is niet voldoende
gebakken.
De rekstand is incorrect. Plaats de cake op een lagere rek‐
stand.
De cake zakt in en
wordt klef, of streperig.
De oventemperatuur is te
hoog.
Stel de volgende keer de oven‐
temperatuur iets lager in.
De oventemperatuur is te
hoog en de baktijd te kort.
Stel volgende keer een langere
baktijd en een lagere oventempe‐
ratuur in.
www.aeg.com22
Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing
De cake is te droog. De oventemperatuur is te
laag.
Stel de volgende keer de oven‐
temperatuur hoger in.
Te lange baktijd. Stel volgende keer een kortere
baktijd in.
De cake wordt ongelijk‐
matig gebakken.
De oventemperatuur is te
hoog en de baktijd te kort.
Stel volgende keer een langere
baktijd en een lagere oventempe‐
ratuur in.
Het cakebeslag is niet ge‐
lijkmatig verdeeld.
Verspreid de volgende keer het
cakebeslag gelijkmatig over de
bakplaat.
De cake wordt niet gaar
binnen de in het recept
aangegeven baktijd.
De oventemperatuur is te
laag.
Stel de volgende keer de oven‐
temperatuur iets hoger in.
10.6 Bakken op één niveau
BAKKEN IN BAKVORMEN
(°C) (min)
Tulband / Brioche Hetelucht 150 - 160 50 - 70 1
Zandgebak / Fruit‐
gebak
Hetelucht 140 - 160 70 - 90 1
Taartbodem - zand‐
taartdeeg, verwarm
de oven voor
Hetelucht 170 - 180 10 - 25 2
Taartbodem - zacht
cakedeeg
Hetelucht 150 - 170 20 - 25 2
Kwarktaart Boven- + onder‐
warmte
170 - 190 60 - 90 1
NEDERLANDS 23
CAKE / GEBAK / BROOD OP BAKPLATEN
Verwarm de lege oven voor, tenzij anders aangegeven.
(°C) (min)
Plaatbrood /
Broodkrans, voor‐
verwarming is niet
nodig
Boven- + onder‐
warmte
170 - 190 30 - 40 3
Christstollen Boven- + onder‐
warmte
160 - 180 50 - 70 2
Roggebrood: Boven- + onder‐
warmte
eerst: 230 20 1
dan: 160 - 180 30 - 60
Roomsoezen /
Eclairs
Boven- + onder‐
warmte
190 - 210 20 - 35 3
Koninginnenbrood
(opgerolde cake
met jam),
Boven- + onder‐
warmte
180 - 200 10 - 20 3
Kruimeltaart,
droog, voorverwar‐
ming is niet nodig
Hetelucht 150 - 160 20 - 40 3
Beboterde aman‐
deltaart / Suiker‐
koek
Boven- + onder‐
warmte
190 - 210 20 - 30 3
Vruchtentaart,
voorverwarming is
niet nodig
Boven- + onder‐
warmte
180 35 - 55 3
Plaatkoek met deli‐
cate garnering (bij‐
voorbeeld kwark,
room, puddingvul‐
ling)
Boven- + onder‐
warmte
160 - 180 40 - 60 3
www.aeg.com24
KOEKJES EN BISCUITS
Gebruik de derde rekstand.
(°C) (min)
Zanddeeg / Schuim‐
taartmengsel
Hetelucht 150 - 160 10 - 20
Schuimgebakjes Hetelucht 80 - 100 120 - 150
Makarons Hetelucht 100 - 120 30 - 50
Gistdeegkoekjes Hetelucht 150 - 160 20 - 40
Koekjes van blader‐
deeg, verwarm de oven
voor
Hetelucht 170 - 180 20 - 30
Broodjes, verwarm de
oven voor
Boven- + onderwarmte 190 - 210 10 - 25
10.7 Ovenschotels en gegratineerde gerechten
Gebruik de eerste rekstand.
(°C) (min)
Pasta gebakken Boven- + onderwarmte 180 - 200 45 - 60
Lasagne Boven- + onderwarmte 180 - 200 25 - 40
Groentegratin, verwarm
de oven voor
Grill + hetelucht 160 - 170 15 - 30
Stokbroden met ge‐
smolten kaas
Hetelucht 160 - 170 15 - 30
Melkrijst Boven- + onderwarmte 180 - 200 40 - 60
Visschotels Boven- + onderwarmte 180 - 200 30 - 60
Gevulde groente Hetelucht 160 - 170 30 - 60
10.8 Bakken op meerdere
niveaus
Gebruik de functie: Hetelucht.
Gebruik voor 2 bakplaten de eerste en
de vierde rekstand.
NEDERLANDS 25
CAKE / GEBAK / BROOD OP
BAKPLATEN
(°C) (min)
Roomsoezen / Eclairs,
verwarm de oven voor
160 -
180
25 - 45
Kruimeltaart 150 -
160
30 - 45
KOEKJES EN BISCUITS
(°C) (min)
Zandkoekjes 150 -
160
20 - 40
Schuimgebakjes 80 -
100
130 -
170
Makarons 100 -
120
40 - 80
Gistdeegkoekjes 160 -
170
30 - 60
Koekjes van blader‐
deeg, verwarm de oven
voor
170 -
180
30 - 50
KOEKJES EN BISCUITS
(°C) (min)
Broodjes 180 20 - 30
10.9 Tips voor braden
Gebruik hittebestendig kookgerei.
Geroosterd mager vlees bedekt (u kunt
aluminiumfolie gebruiken).
Braad grote vleesstukken direct in de
diepe bakplaat of op een bakrooster
boven de bakplaat.
Doe wat water in de bakplaat om te
voorkomen dat druipend vet verbrandt.
Draai het braadstuk na 1/2 - 2/3 van de
gaartijd.
Rooster vlees en vis in grote stukken (1
kg of meer).
Bedruip vleesstukken meerdere malen
met hun eigen sap tijdens het roosteren.
10.10 Braden
Gebruik de eerste rekstand.
RUNDVLEES
(°C) (min)
Stoofvlees 1 - 1,5 kg Boven- + on‐
derwarmte
230 120 - 150
Rosbief of ossen‐
haas, rood, ver‐
warm de oven voor
1 cm dik Grill + hetelucht 190 - 200 5 - 6
www.aeg.com26
RUNDVLEES
(°C) (min)
Rosbief of ossen‐
haas, medium, ver‐
warm de oven voor
1 cm dik Grill + hetelucht 180 - 190 6 - 8
Rosbief of ossen‐
haas, gaar, ver‐
warm de oven voor
1 cm dik Grill + hetelucht 170 - 180 8 - 10
VARKENSVLEES
Gebruik de functie: Grill + hetelucht.
(kg)
(°C) (min)
Schouder / Nek / Ham‐
lap
1 - 1,5 160 - 180 90 - 120
Karbonade / Spare ribs 1 - 1,5 170 - 180 60 - 90
Gehaktbrood 0,75 - 1 160 - 170 50 - 60
Varkensschenkel, voor‐
gekookt
0,75 - 1 150 - 170 90 - 120
KALFSVLEES
Gebruik de functie: Grill + hetelucht.
(kg)
(°C) (min)
Geroosterd kalfs‐
vlees
1 160 - 180 90 - 120
Kalfsschenkel 1,5 - 2 160 - 180 120 - 150
NEDERLANDS 27
LAMSVLEES
Gebruik de functie: Grill + hetelucht.
(kg)
(°C) (min)
Lamsbout / Geroo‐
sterd lamsvlees
1 - 1,5 150 - 170 100 - 120
Lamsrugfilet 1 - 1,5 160 - 180 40 - 60
WILD
(kg)
(°C) (min)
Rug / Hazen‐
poot, verwarm
de oven voor
1 Boven- + onder‐
warmte
230 30 - 40
Hert rugfilet 1,5 - 2 Boven- + onder‐
warmte
210 - 220 35 - 40
Reebout, her‐
tenbout
1,5 - 2 Boven- + onder‐
warmte
180 - 200 60 - 90
GEVOGELTE
Gebruik de functie: Grill + hetelucht.
(kg)
(°C) (min)
Gevogelte, porties 0,2 - 0,25 200 - 220 30 - 50
Halve kip 0,4 - 0,5 190 - 210 35 - 50
Kip, haantje 1 - 1,5 190 - 210 50 - 70
Eend 1,5 - 2 180 - 200 80 - 100
Gans 3,5 - 5 160 - 180 120 - 180
www.aeg.com28
GEVOGELTE
Gebruik de functie: Grill + hetelucht.
(kg)
(°C) (min)
Kalkoen 2,5 - 3,5 160 - 180 120 - 150
Kalkoen 4 - 6 140 - 160 150 - 240
VIS
(kg)
(°C) (min)
Hele vis 1 - 1,5 Boven- + onder‐
warmte
210 - 220 40 - 60
10.11 Brood bakken
Voorverwarmen wordt niet aanbevolen.
Gebruik de tweede rekstand.
BROOD
(°C) (min)
Witbrood 180 - 200 40 - 60
Stokbrood 200 - 220 35 - 45
Brioche 180 - 200 40 - 60
Ciabatta 200 - 220 35 - 45
Roggebrood 190 - 210 50 - 70
Volkoren brood 180 - 200 50 - 70
Volkorenbrood 170 - 190 60 - 90
Broodjes 190 - 210 20 - 35
NEDERLANDS 29
10.12 Knapperig bakken met Hetelucht + onderwarmte
PIZZA
Gebruik de eerste rekstand.
(°C) (min)
Taarten 180 - 200 40 - 55
Spinazietaart 160 - 180 45 - 60
Quiche Lorraine / Zwitserse flan 170 - 190 45 - 55
Appeltaart, bedekt 150 - 170 50 - 60
PIZZA
Warm de lege oven voor het koken voor.
Gebruik de tweede rekstand.
(°C) (min)
Pizza, dunne korst 200 - 230 15 - 20
Pizza, dikke korst 180 - 200 20 - 30
Ongedesemd brood 230 - 250 10 - 20
Bladerdeegtaart 160 - 180 45 - 55
Flammkuchen 230 - 250 12 - 20
Pierogi 180 - 200 15 - 25
Groentetaart 160 - 180 50 - 60
10.13 Grillen
Verwarm de lege oven voor voordat u
gaat koken.
Alleen dunne stukken vlees of vis grillen.
Plaats een pan op de eerste rekstand om
vet op te vangen.
www.aeg.com30
GRILLEN
(°C) (min)
1e kant
(min)
2e kant
Runderfilet 230 20-30 20-30 3
Varkenshaas 210-230 30-40 30-40 2
Lamsrugfilet 210-230 25-35 20-25 3
Gebruik de vierde rekstand.
Grill met de maximale temperatuurinstelling.
INTENS GRILLEN
(min) (min)
1e kant 2e kant
Varkensfilet 10-12 6-10
Worstjes 10-12 6-8
Filet
/ Kalfssteaks
7-10 6-8
Brood met iets erop 6-8 -
10.14 Onderwarmte + grill + hetelucht
(°C) (min)
Pizza, bevroren 200 - 220 15 - 25 2
American pizza, bevroren 190 - 210 20 - 25 2
Pizza, gekoeld 210 - 230 13 - 25 2
Pizzasnacks, bevroren 180 - 200 15 - 30 2
Frietjes, dun 200 - 220 20 - 30 3
Frietjes, dik 200 - 220 25 - 35 3
Aardappelschijfjes / Kroketjes 220 - 230 20 - 35 3
Rösties 210 - 230 20 - 30 3
Lasagne / Cannelloni, vers 170 - 190 35 - 45 2
Lasagne / Cannelloni, bevroren 160 - 180 40 - 60 2
Gebakken kaas 170 - 190 20 - 30 3
NEDERLANDS 31
(°C) (min)
Vleugels van kippen 190 - 210 20 - 30 2
10.15 Ontdooien
Haal het gerecht uit de verpakking en
plaats het op een bord.
Gebruik de eerste rekstand.
Dek het voedsel niet af, want dat kan de
ontdooitijd verlengen.
(kg)
(min)
Ontdooitijd
(min)
Verdere
ontdooitijd
Kip 1 100 - 140 20 - 30 Kip op een omgedraaid schoteltje in
een groot bord leggen. Halverwege
de bereidingstijd omdraaien.
Vlees 1 100 - 140 20 - 30 Halverwege de bereidingstijd om‐
draaien.
Vlees 0,5 90 - 120 20 - 30 Halverwege de bereidingstijd om‐
draaien.
Forel 0,15 25 - 35 10 - 15 -
Aardbeien 0,3 30 - 40 10 - 20 -
Boter 0,25 30 - 40 10 - 15 -
Room 2 x 0,2 80 - 100 10 - 15 Klop de nog licht bevroren slag‐
room.
Taart 1,4 60 60 -
10.16 Inmaken
Gebruik de functie Onderwarmte.
Gebruik alleen weckpotten van dezelfde
afmetingen.
Gebruik geen weckpotten met een draai-
of bajonetsluiting en metalen bakken.
Gebruik de eerste rekstand.
Zet niet meer dan zes weckflessen van 1
liter op het bakrooster.
Vul de glazen potten gelijkmatig en sluit
ze af met een klem.
De potten mogen elkaar niet aanraken.
Doe ongeveer 1/2 liter water in de
bakplaat om voldoende vocht in de oven
te geven.
Als de vloeistof in de weckpotten begint
te borrelen (na ca. 35 - 60 minuten bij
weckpotten van 1 liter), stop de oven of
verlaag de temperatuur tot 100 °C
(raadpleeg de tabel).
Stel de temperatuur in op 160 - 170 °C.
www.aeg.com32
ZACHTE
VRUCHTEN (min)
Kooktijd tot het
sudderen begint
Aardbeien / Bosbes‐
sen / Frambozen / rij‐
pe kruisbessen
35 - 45
STEEN‐
VRUCHTEN
(min)
Kooktijd tot
het sudde‐
ren begint
(min)
Door blij‐
ven koken
op 100 °C
Perziken /
Kweeperen /
Pruimen
35 - 45 10 - 15
GROENTEN (min)
Kooktijd tot
het sudde‐
ren begint
(min)
Door blij‐
ven koken
op 100 °C
Wortelen 50 - 60 5 - 10
Komkom‐
mers
50 - 60 -
Gemengde
augurken
50 - 60 5 - 10
Koolrabi /
Erwten / As‐
perge
50 - 60 15 - 20
10.17 Drogen - Hetelucht
Bedek de bakplaten met vetbestendig
papier of bakpapier.
Voor een beter resultaat, stop de oven
halverwege de droogtijd, open de deur
en laat het een nacht afkoelen om het
drogen af te ronden.
Gebruik de derde rekstand voor 1
bakplaat.
Gebruik de eerste en de vierde rekstand
voor 2 bakplaten.
GROEN‐
TEN (°C) (u)
Bonen 60 - 70 6 - 8
Paprika’s 60 - 70 5 - 6
Soepgroenten 60 - 70 5 - 6
Champignons 50 - 60 6 - 8
Kruiden 40 - 50 2 - 3
Stel de temperatuur in op 60 - 70 °C.
FRUIT
(u)
Pruimen 8 - 10
Abrikozen 8 - 10
Schijfjes appel 6 - 8
Peren 6 - 9
10.18 Voedselsensor
RUNDVLEES Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Saignant Medium Bien cuit
Rosbief 45 60 70
Entrecote 45 60 70
NEDERLANDS 33
RUNDVLEES Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Minder Medium Meer
Gehaktbrood 80 83 86
VARKENSVLEES Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Minder Medium Meer
Ham / Braadstuk 80 84 88
Rugkotelet / Varkenshaas, gerookt /
Varkenshaas, gepocheerd
75 78 82
KALFSVLEES Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Minder Medium Meer
Geroosterd kalfsvlees 75 80 85
Kalfsschenkel 85 88 90
SCHAPENVLEES/LAMS‐
VLEES
Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Minder Medium Meer
Schapenbout 80 85 88
Rugfilet schapenvlees 75 80 85
Geroosterd lamsvlees / Lamsbout 65 70 75
WILD Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Minder Medium Meer
Hazenrugfilet / Hert rugfilet 65 70 75
Hazenpoot / Haas, heel / Herten‐
bout
70 75 80
www.aeg.com34
GEVOGELTE Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Minder Medium Meer
Kip 80 83 86
Eend, hele/halve / Kalkoen, hele/
halve
75 80 85
Eendenborst 60 65 70
VIS (ZALM, FOREL,
SNOEKBAARS)
Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Minder Medium Meer
Vis, hele/grote/gestoomde / Vis,
hele/grote/geroosterde
60 64 68
OVENSCHOTELS - VOOR‐
GEKOOKTE GROENTEN
Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Minder Medium Meer
Ovenschotel courgette / Ovenscho‐
tel broccoli / Ovenschotel venkel
85 88 91
OVENSCHOTELS - HAR‐
TIG
Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Minder Medium Meer
Cannelloni / Lasagne / Pasta ge‐
bakken
85 88 91
OVENSCHOTELS - ZOET Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Minder Medium Meer
Ovenschotel witbrood met/zonder
fruit / Ovenschotel rijstepap met/
zonder fruit / Ovenschotel zoete
noedels
80 85 90
10.19 Warmelucht (vochtig) - aanbevolen accessoires
Gebruik de donkere en niet-reflecterende bakjes en schalen. Ze nemen de warmte
beter op dan licht en reflecterend servies.
NEDERLANDS 35
Pizza pan
Ovenschotel
Ovenschaal‐
tjes
Blik voor flanbodem
Donker, niet-reflecte‐
rend
Diameter van 28 cm
Donker, niet-reflecterend
Diameter van 26 cm
Keramiek
8 cm diameter,
5 cm hoog
Donker, niet-reflecte‐
rend
Diameter van 28 cm
10.20 Warmelucht (vochtig)
Volg voor de beste resultaten de
volgende aanwijzingen op die hieronder
in de tabel staan.
Gebruik de derde rekstand.
(°C) (min)
Pastagratin 200 - 220 45 - 55
Aardappelgratin 180 - 200 70 - 85
Moussaka 170 - 190 70 - 95
Lasagne 180 - 200 75 - 90
Cannelloni 180 - 200 70 - 85
Broodpudding 190 - 200 55 - 70
Rijstpudding 170 - 190 45 - 60
Appeltaart, gemaakt van zacht cakedeeg
(ronde taartvorm)
160 - 170 70 - 80
Witbrood 190 - 200 55 - 70
10.21 Aanwijzingen voor
testinstituten
Testen in overeenstemming met: EN
60350, IEC 60350.
www.aeg.com36
BAKKEN OP ÉÉN NIVEAU. Bakken in een bakblik
(°C) (min)
Biscuittaart zonder vet Hetelucht 140 - 150 35 - 50 2
Biscuittaart zonder vet Boven- + onder‐
warmte
160 35 - 50 2
Appeltaart, 2 blikken
Ø20 cm
Hetelucht 160 60 - 90 2
Appeltaart, 2 blikken
Ø20 cm
Boven- + onder‐
warmte
180 70 - 90 1
BAKKEN OP ÉÉN NIVEAU. Koekjes
Gebruik de derde rekstand.
(°C) (min)
Zandtaartdeeg / Dee‐
greepjes voor op vlaaien/
taarten
Hetelucht 140 25 - 40
Zandtaartdeeg / Dee‐
greepjes voor op vlaaien/
taarten, verwarm de oven
voor
Boven- + onderwarmte 160 20 - 30
Kleine cakes, 20 stuks per
bakplaat, verwarm de
oven voor
Hetelucht 150 20 - 35
Kleine cakes, 20 stuks per
bakplaat, verwarm de
oven voor
Boven- + onderwarmte 170 20 - 30
NEDERLANDS 37
BAKKEN OP MEERDERE NIVEAUS. Koekjes
(°C) (min)
Zandtaartdeeg / Dee‐
greepjes voor op vlaai‐
en/taarten
Hetelucht 140 25 - 45 1 / 4
Kleine cakes, 20 stuks
per bakplaat, verwarm
de oven voor
Hetelucht 150 23 - 40 1 / 4
Biscuittaart zonder vet Hetelucht 160 35 - 50 1 / 4
GRILL INTENS
Verwarm de lege oven 3 minuten voor.
Grill met de maximale temperatuurinstelling.
Gebruik de vierde rekstand.
(min)
1e kant 2e kant
Hamburgers 8 - 10 6 - 8
Geroosterd brood 1 - 3 1 - 3
11. ONDERHOUD EN REINIGING
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
www.aeg.com38
11.1 Opmerkingen over schoonmaken
Reinigings‐
middelen
Maak de voorkant van de oven schoon met een zachte doek, warm water
en een mild reinigingsmiddel.
Gebruik een reinigingsoplossing om metalen oppervlakken te reinigen.
Reinig vlekken met een mild reinigingsmiddel.
Dagelijks ge‐
bruik
Reinig de uitsparing telkens na gebruik. Vetophoping of andere resten
kunnen brand veroorzaken.
Bewaar het voedsel niet langer dan 20 minuten in de oven. Droog de uit‐
sparing na elk gebruik met een zachte doek.
Accessoires
Reinig alle accessoires na elk gebruik en laat ze drogen. Gebruik een
zachte doek met warm water en een mild reinigingsmiddel. De accessoi‐
res niet in de afwasmachine reinigen.
Reinig de antiaanbakaccessoires niet met agressieve reinigingsmiddelen
of scherpe voorwerpen.
11.2 Hoe te verwijderen:
Inschuifrails/
Verwijder de inschuifrails om de oven te
reinigen.
Stap 1 Schakel de oven uit en wacht
tot deze afgekoeld is.
Stap 2 Trek de inschuifrail bij de
voorkant uit de zijwand.
Stap 3 Trek de inschuifrail bij de ach‐
terkant uit de zijwand en ver‐
wijder deze.
2
1
Stap 4 Installeer de inschuifrails in
de omgekeerde volgorde.
NEDERLANDS 39
11.3 Gebruik: Pyrolytische
reiniging
Reinig de oven met pyrolytische
reiniging.
WAARSCHUWING!
Er bestaat gevaar voor
brandwonden.
LET OP!
Als er andere apparaten in
dezelfde kast zijn
geïnstalleerd, gebruik deze
dan niet tijdens deze functie.
Dit kan de oven
beschadigen.
Vóór de pyrolytische reiniging:
Schakel de oven uit en
wacht totdat deze is af‐
gekoeld.
Verwijder alle accessoires uit
de oven en de verwijderbare
inschuifrails.
Reinig de onderkant van de
oven en de glazen deur aan de
binnenkant met warm water,
een zachte doek en een mild
reinigingsmiddel.
Stap 1 Stap 2 Stap 3
Schakel de oven in. Selecteer: Menu / Reinigen. Draai de knop om de reini‐
gingsmodus te selecteren. Druk
op de knop om te bevestigen.
Optie Reinigingsmodus Duur
Kort Licht reinigen 1 h
Normaal Normaal reinigen 1 h 30 min
Intensief Grondig reinigen 3 h
de reiniging begint, is de ovendeur vergrendeld en is de lamp uit. De koelventilator
werkt op een hogere snelheid.
Schakel de oven uit om het reinigen te stoppen voordat dit is voltooid.
De oven blijft op slot totdat deze koud is.
Na afloop van het reinigen:
Schakel de oven uit en
wacht totdat deze is afge‐
koeld.
Maak de ruimte schoon met
een zachte doek.
Verwijder het residu van de bo‐
dem van de ruimte.
11.4 Reinigingsherinnering
Wanneer de herinnering verschijnt, is reiniging noodzakelijk.
Gebruik de functie: Pyrolyse.
www.aeg.com40
11.5 Verwijderen en
installeren: Deur
U kunt de deur en de binnenste
glasplaten verwijderen om ze te reinigen.
U Het aantal glasplaten verschilt per
model.
WAARSCHUWING!
De deur is zwaar.
LET OP!
Behandel het glas
voorzichtig, vooral rond de
randen van het voorpaneel.
Het glas kan breken.
Stap 1 Open de deur volledig.
A
A
Stap 2 Hef en druk de klemhendels
(A) op de twee deurschar‐
nieren.
Stap 3 Sluit de ovendeur in de eerste openingsstand (in een hoek van ongeveer 70°).
Houd de deur aan beide kanten vast en trek deze onder een opwaartse hoek
weg van de oven. Plaats de ovendeur met de buitenkant omlaag op een zach‐
te doek op een stabiele ondergrond.
Stap 4 Pak de deurafdekking (B)
aan de bovenkant van de
deur aan beide kanten vast
en druk deze naar binnen
om de klemsluiting te ont‐
grendelen.
1
2
B
Stap 5 Trek de deurlijst naar voren
om hem te verwijderen.
Stap 6 Houd de glasplaten aan hun
bovenkant vast en trek deze
een voor een omhoog uit de
geleider.
Stap 7 Reinig de glasplaat met een
sopje. Droog de glasplaat
voorzichtig af. Reinig de
glasplaten niet in de vaat‐
wasser.
Stap 8 Voer na het reinigen de bo‐
venstaande stappen in de
omgekeerde volgorde uit.
Stap 9 Plaats de kleinste glasplaat eerst, daarna de grotere glasplaat en de deur.
NEDERLANDS 41
11.6 Hoe te vervangen: Lamp
WAARSCHUWING!
Gevaar voor elektrische
schokken.
Het lampje kan heet zijn.
Voordat u de lamp vervangt:
Stap 1 Stap 2 Stap 3
Schakel de oven uit. Wacht
tot de oven afgekoeld is.
Trek de oven uit het stop‐
contact.
Plaats een doek op de bo‐
dem van de holte.
Bovenlamp
Stap 1 Draai de glazen afdekking om
die te verwijderen.
Stap 2 Reinig het glazen deksel.
Stap 3 Vervang de lamp door een geschikte hittebestendige lamp van 300 °C.
Stap 4 Installeer het glazen deksel.
Zijlamp
Stap 1 Verwijder de linker inschuifrail om
toegang te krijgen tot de lamp.
Stap 2 Gebruik een smal, stomp voor‐
werp (bijv. een theelepel) om het
glazen deksel te verwijderen.
Stap 3 Reinig het glazen deksel.
Stap 4 Vervang de lamp door een ge‐
schikte hittebestendige lamp van
300 °C.
Stap 5 Installeer het glazen deksel.
Stap 6 Installeer de linker inschuifrail.
www.aeg.com42
12. PROBLEEMOPLOSSING
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
12.1 Wat moet u doen als...
Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing
U kunt de oven niet inscha‐
kelen of bedienen.
De oven is niet aangesloten
op een stopcontact of is niet
goed geïnstalleerd.
Controleer of de oven goed
is aangesloten op het stop‐
contact (zie het aansluitdia‐
gram indien beschikbaar).
De oven wordt niet warm. De oven is uitgeschakeld. Schakel de oven in.
De oven wordt niet warm. De klok is niet ingesteld. Stel de klok in.
De oven wordt niet warm. De benodigde kookstanden
zijn niet ingesteld.
Zorg ervoor dat de instellin‐
gen correct zijn.
De oven wordt niet warm. De automatische uitschake‐
ling is actief.
Raadpleeg 'Automatisch uit‐
schakelen'.
De oven wordt niet warm. De deur is niet goed geslo‐
ten.
Sluit de deur volledig.
De oven wordt niet warm. De zekering is doorgesla‐
gen.
Ga na of de zekering de oor‐
zaak van de storing is. Als
de zekeringen keer op keer
doorslaan, neemt u contact
op met een erkende installa‐
teur.
Het lampje brandt niet. Het lampje is stuk. Vervang het lampje.
Het display geeft aan de
Taal in te stellen.
Er heeft een stroomonder‐
breking van langer dan 3 da‐
gen plaatsgehad.
Raadpleeg het hoofdstuk
'Voor eerste ingebruikname'.
Het display geeft aan de
Taal in te stellen.
De demofunctie is ingescha‐
keld.
Uitschakelen demomodus in:
Menu / Basisinstellingen /
DEMO. Activerings- / deacti‐
veringscode: 2468.
Op het display verschijnt
F111.
De stekker van de voedsel‐
thermometer is niet goed in
de aansluiting gestoken.
Steek de stekker van de
voedselthermometer zo ver
mogelijk in het stopcontact.
NEDERLANDS 43
Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing
Het display toont een foutco‐
de die niet in deze tabel
staat.
Er is een elektrische fout. Schakel de oven uit via
de huiszekering of de vei‐
ligheidsschakelaar in de
zekeringkast en schakel
deze weer in.
Neem contact op met de
klantenservice wanneer
de foutcode opnieuw
wordt weergegeven.
Stoom en condens slaan
neer op de gerechten en in
de ovenruimte.
Het gerecht heeft te lang in
de oven gestaan.
Laat gerechten na het berei‐
den niet langer dan 15 - 20
minuten in de oven staan.
12.2 Onderhoudsgegevens
Als u niet zelf het probleem kunt
verhelpen, neem dan contact op met uw
verkoper ofeen erkende serviceafdeling.
De contactgegevens van het
servicecentrum staan op het typeplaatje.
Het typeplaatje bevindt zich aan de
voorkant van de binnenkant van de oven.
Verwijder het typeplaatje niet uit de
ovenruimte.
Wij adviseren u om de gegevens hier te noteren:
Model (MOD.) .........................................
Productnummer (PNC) .........................................
Serienummer (S.N.) .........................................
13. ENERGIEZUINIGHEID
13.1 Productinformatie- en productinformatieblad*
Naam leverancier AEG
Modelidentificatie
BPK842220M 944187745,
944187838, 944187949
Energie-efficiëntie-index 81.2
Energie-efficiëntieklasse A+
Energieverbruik bij een standaardbelasting, stand bo‐
ven + onderwarmte
1.09 kWh/cyclus
Energieverbruik bij een standaardbelasting, stand he‐
telucht
0.69 kWh/cyclus
Aantal ruimten 1
www.aeg.com44
Warmtebron Elektriciteit
Volume 71 l
Soort oven Inbouwoven
Massa 36.0 kg
* Voor de Europese Unie overeenkomstig EU-verordeningen 65/2014 en 66/2014.
Voor de Republiek Belarus overeenkomstig STB 2478-2017, aanhangsel G; STB
2477-2017, bijlagen A en B.
Voor Oekraïne overeenkomstig 568/32020.
De energie-efficiëntieklasse is niet van toepassing op Rusland.
EN 60350-1 - Elektrische huishoudelijke kookapparaten - Deel 1: Range-ovens, ovens,
stoomovens en grills - Methoden voor prestatiemeting.
13.2 Energiebesparing
Deze oven bevat functies die
u helpen energie te
besparen tijdens het
dagelijks koken.
Zorg ervoor dat de ovendeur gesloten is
als u de oven in werking stelt. Open de
ovendeur niet te vaak tijdens gebruik.
Houd het deurrubber schoon en zorg
ervoor dat het goed op zijn plaats vastzit.
Gebruik metalen kookgerei om meer
energie te besparen.
Verwarm de oven indien mogelijk niet
voor het koken voor.
Houd de onderbrekingen tussen het
bakken zo kort mogelijk als u een aantal
gerechten tegelijkertijd bereidt.
Bereiding met hete lucht
Gebruik indien mogelijk de
bereidingsfuncties met hete lucht om
energie te besparen.
Restwarmte
Bij sommige ovenfuncties worden, als
een programma met tijdselectie (Duur of
Einde) in werking is en de bereidingstijd
langer is dan 30 minuten, de
verwarmingselementen automatisch
eerder uitgeschakeld.
De lamp en ventilator blijven wel werken.
Wanneer u de oven uitschakelt, geeft het
display de restwarmte aan. U kunt die
warmte gebruiken om het eten warm te
houden.
Wanneer de kookduur langer is dan 30
minuten, verlaag dan de
oventemperatuur tot minimaal 3-10
minuten voor het einde van het koken.
De restwarmte in de oven zorgt ervoor
dat het gerecht wordt voltooid.
U kunt de restwarmte gebruiken om
andere maaltijden op te warmen.
Eten warm houden
Kies de laagst mogelijke
temperatuurinstelling om de restwarmte
te gebruiken en een maaltijd warm te
houden. Het indicatielampje van de
restwarmte of temperatuur verschijnt op
het display.
Koken met de verlichting uitgeschakeld
Schakel de verlichting tijdens het koken
uit. Doe het aan als u het nodig heeft.
Warmelucht (vochtig)
Functie is ontworpen om tijdens de
bereiding energie te besparen.
Wanneer u deze functie gebruikt, gaat de
lamp na 30 seconden automatisch uit. U
kunt de lamp weer inschakelen, maar
deze actie vermindert de verwachte
energiebesparing.
NEDERLANDS 45
14. MILIEUBESCHERMING
Recycleer de materialen met het
symbool . Gooi de verpakking in een
geschikte afvalcontainer om het te
recycleren. Bescherm het milieu en de
volksgezondheid en recycleer op een
correcte manier het afval van elektrische
en elektronische apparaten. Gooi
apparaten gemarkeerd met het symbool
niet weg met het huishoudelijk afval.
Breng het product naar het milieustation
bij u in de buurt of neem contact op met
de gemeente.
*
www.aeg.com46
www.aeg.com/shop
867336291-F-372020
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48

AEG BPK842220M Handleiding

Type
Handleiding