Zanussi ZOG645IX Handleiding

Type
Handleiding
GEBRUIKSAANWIJZING
NL
GAS/ELEKTRO
COMBINATIE
ZOG 645
2
Algemene waarschuwingen en
adviezen
Deze waarschuwingen zijn bedoeld voor uw en andermans veiligheid. U wordt geacht ze gelezen
te hebben, alvorens u het apparaat installeert en/of in gebruik neemt.
Tijdens het gebruik
De oven is bedoeld voor het bereiden van voedsel;
gebruik hem nergens anders voor.
Indien u, om welke reden dan ook, aluminiumfolie in
de oven gebruikt, leg dat dan nooit op de ovenbodem.
Wees voorzichtig met ovenreinigers; spuit nooit op
het vetfilter (indien aanwezig), de elementen en de
thermostaatleiding.
Laat geen snoer van een ander elektrisch
keukenapparaat langs de hete ovendeur hangen.
Regelmatig schoonmaken, liefst na elk gebruik,
voorkomt lelijk worden van de materiaaloppervlakken.
Ook eventueel aanwezige katalytische wanden in de
oven behoeven af en toe reiniging.
Controleer zodra u klaar bent met koken altijd of alle
bedieningsknoppen in de UIT-stand staan.
Gebruik altijd ovenwanten voor het uit de oven nemen
van hete schalen of pannen.
Dit apparaat is gemaakt voor aansluiting op één of
meerdere fasen of groepen 220-230V + nul.
Aansluiting op 380-400V, dus tussen de fasen
(zonder nul) leidt onherroepelijk tot vernieling van de
oven en/of het de kookplaat!
Om beschadigingen tijdens het transport en het
inbouwen te voorkomen, zijn sommige delen van een
beschermfolie voorzien. Deze folie moet vóór de
ingebruikname verwijderd worden.
Na de installatie moet de oven, zonder gerechten
erin, circa 45 minuten op de hoogste temperatuur
verwarmd worden. Tijdens de eerste minuten zal rook
met een onaangename geur ontstaan. Dit wordt
veroorzaakt door het isolatiemateriaal en vettige
restanten uit het produktieproces.
Tijdens het gebruik wordt het apparaat heet. Wees
voorzichtig om aanraking van de
verwarmingselementen binnenin de oven te
voorkomen.
Op het moment van het openen van de
ovendeur, gedurende de bereidingsfase of aan
het einde hiervan, oppassen met de hete lucht
die uit de oven komt.
Het apparaat mag niet met een hogedruk- of een
stoomstraalreiniger worden schoongemaakt.
Veiligheid van kinderen
Dit apparaat is bedoeld voor het gebruik door
volwassenen. Het is gevaarlijk om kinderen het
apparaat te laten bedienen of als speelgoed te laten
gebruiken.
Houd tijdens het in gebruik zijn van de oven kinderen
uit de buurt. Ook na het uitschakelen van de
stroomtoevoer blijft de ovendeur nog lange tijd heet.
Installatie
De installatie en de aansluiting dienen door een
erkend installateur uitgevoerd te worden, volgens de
hem bekende voorschriften.
Een eventueel noodzakelijke wijziging van de
elektriciteitsvoorziening ten behoeve van de installatie
van dit apparaat, dient eveneens door een erkend
installateur uitgevoerd te worden.
Het is gevaarlijk om, in welke vorm dan ook, dit
apparaat of de eigenschappen daarvan te veranderen.
Service
Reparaties aan het apparaat mogen alleen door
vakmensen worden uitgevoerd. Onvakkundige
reparaties kunnen tot aanzienlijke risico‘s leiden.
Laat inspectie- en/of herstelwerkzaamheden
uitvoeren door ELECTROLUX SERVICE en laat geen
andere dan originele DISTRIPARTS onderdelen
plaatsen.
Informatie m.b.t. het milieu
Houd bij het weggooien van de verpakking rekening
met de veiligheid en het milieu.
Als u een oud apparaat afdankt, maak het dan
onbruikbaar door het aansluitsnoer af te snijden.
Over deze gebruiksaanwijzing
Onderstaande symbolen vindt u in de tekst en hebben
de volgende betekenis:
Aanwijzingen m.b.t. de veiligheid
Aanwijzingen m.b.t. het gebruik
Adviezen en tips
Informatie m.b.t. het milieu
Het is uiterst belangrijk dat het bij het
apparaat behorende instructieboekje
bewaard blijft. Zou het apparaat door u aan
iemand anders gegeven of verkocht worden,
of zou het apparaat in het huis van waaruit
u verhuist achterblijven, dan dient de
nieuwe gebruik(st)er over het
instructieboekje en de daarin opgenomen
waarschuwingen te kunnen beschikken.
3
Inhoud
Voor de gebruiker
Voor de installateur
FABRIKANT:
ELECTROLUX HOME PRODUCTS ITALY S.p.A.
Viale Bologna, 298 / I - 47100 FORLÌ (Italie)
Dit apparaat voldoet aan de EU-richtlijnen:
73/23 - 90/683 - 89/336 -
90/396 -
93/68
en de daarbij behorende besluiten.
3
87654
1
10
11
1. Bedieningspaneel
2. Controlelampje “thermostaat”
3. Controlelampje “oven in bedrijf”
4. Functieschakelaar
5. Temperatuurkiezer
6. Bedieningsknop brander links achter
7. Bedieningsknop brander links voor
8. Bedieningsknop brander rechts voor
9. Bedieningsknop brander rechts achter
10. Grill
11. Ovenlamp
12. Typeplaatje
2
9
12
Algemene waarschuwingen en adviezen 2
Beschrijving van het apparaat 3
Gebruik van de kookplaat 4
Gebruik van de oven 5
Het gebruik van de oven voor de eerste keer 5
Praktische tips 6
Gebruik 7
Tabel bakken en braden 8
Tabel grilleren 9
Reiniging en onderhoud 10
Enkele tips mocht er iets niet werken 11
Technische gegevens 12
Aanwijzingen voor de installateur 13
Elektrische aansluiting 13
Gasaansluiting 14
Ombouw naar vloeibaar gas 15
Inbouw 16
Beschrijving van het apparaat
4
afb. 2
FO 0204
FO 2177
afb. 1
Brander minimale maximale
diameter diameter
Sterk 160 mm 260 mm
Normaal 120 mm 220 mm
Sudder 80 mm 160 mm
A - Branderdeksel
B - Vlamverdeler
C - Vonkontsteking (ZOG 645 IX)
Gebruik van de kookplaat
Bedieningsknoppen
De bedieningsknoppen van de branders (afb. 1) hebben
drie standen:
gesloten - uit
maximale gastoevoer
minimale gastoevoer
Aansteken van de branders
Steek de brander altijd aan voordat u er een
pan opzet.
Luciferontsteking (ZOG 645 X)
Steek een lucifer aan.
Druk de knop van de betreffende brander in en
draai hem linksom. Steek de brander direct aan.
Geïntegreerde ontsteking (ZOG 645 IX)
Druk de bij de brander horende knop geheel in en
draai hem op de hoogste stand.
Zet vervolgens de knop in de gewenste stand.
De vonkontsteking (afb. 2 - C) zal ook als de
brander aan is nog een paar maal navonken. Dat is
normaal.
Mocht na verschillende pogingen de brander niet
aan gaan, controleer dan of de vlamverdeler (afb. 2
- B) en de branderdeksel (afb. 2 - A) goed op hun
plaats liggen.
Om de brander uit te schakelen draait u de knop
rechtsom op de UIT "" stand.
Zet altijd eerst de brander lager of uit voordat
u de pan van de brander neemt.
Optimaal rendement
Voor een optimaal rendement moet de diameter van de
pan aangepast zijn aan de brander, zodat de vlammen
niet langs de zijkant uitslaan (zie tabel). Wij adviseren
ook om de vlam lager te zetten zodra het kookpunt bereikt
is.
Gebruik alleen pannen met een vlakke bodem.
Wees voorzichtig als u olie of andere
vetstoffen gebruikt (zoals bij het frituren). Olie
en vet ontbranden gemakkelijk bij
oververhitting.
5
FO 0283
afb. 5
Na het plaatsen van de oven gaat u als volgt te werk:
a) zet de temperatuurkiezer op MAX;
b) zet de functieschakelaar op boven- en onderwarmte ( );
c) laat de oven (leeg) 45 minuten lang werken;
d) zet een raam open voor frisse lucht.
Tijdens de eerste paar minuten zal er rook met een
onaangename geur onstaan, dit wordt veroorzaakt door het
isolatiemateriaal en vettige restanten op het materiaal, erop
gekomen tijdens de productie.
Voordat u de oven gaat gebruiken reinigt u eerst de accessoires
grondig met een afwasmiddel.
Opgelet: de kans bestaat, dat bij onzorgvuldig gebruik
van de ovendeur vingers beklemd raken.
Het gebruik van de oven voor de eerste keer
Bij het openen van de deur altijd de handgreep
in het midden beetpakken (afb. 5)
Functiekiezer (afb. 3)
Met deze knop kiest u de volgende ovenfuncties:
0 UIT
Ovenverlichting
Boven- en onderwarmte
Bovenwarmte
Onderwarmte
Grill 1650 W
Grill 2450 W
Hetelucht
Circulatieventilator (om te ontdooien)
Temperatuurkiezer (afb. 4)
Met deze knop stelt u de gewenste oventemperatuur in tussen
50°C en 230°C (MAX).
Wij adviseren u er een gewoonte van te maken om de knop na
gebruik van de oven op 0-stand terug te draaien.
Controlelampje “thermostaat”
Dit lampje brandt als de oven ingeschakeld is. Het lampje gaat
uit zodra de ingestelde temperatuur bereikt is en gaat weer aan
als de oven opwarmt.
Controlelampje “oven in bedrijf”
Dit lampje brandt als de oven in bedrijf is.
Beveiligingsthermostaat
Voor de veiligheid van de gebruiker is de oven voorzien van een
beveiligingsthermostaat. Bij een eventueel optredend defect van
de hoofdthermostaat met als gevolg oververhitting schakelt deze
beveiligingsthermostaat de oven uit.
Als dit onverhoopt een keer gebeurt, probeer dan onder geen
voorwaarde de oven zelf te repareren, maar waarschuw direct
ELECTROLUX SERVICE.
100
150
200
MAX
50
0
FO 2114
FO 2175
afb. 3
afb. 4
Gebruik van de oven
6
Door de keuzemogelijkheid uit meerdere verwarm-
systemen zijn met deze oven de best mogelijke
resultaten bereikbaar. Wij geven u enkele voorbeelden:
Boven- en onderwarmte
Voor het op traditionele wijze bakken en braden.
Draai de functieschakelaar op en stel de gewenste
temperatuur in met de temperatuurkiezer.
Boven- en onderwarmte-element zijn ingeschakeld. Door
het rooster meer naar boven of naar onderen te plaatsen
kunt u de hitte zelf verdelen.
Bovenwarmte
Voor het gratineren van, bijvoorbeeld, groenten.
Draai de functieschakelaar op en stel de gewenste
temperatuur in met de temperatuurkiezer.
Praktische tips
Onderwarmte
Voor het warmhouden van gerechten.
Draai de functieschakelaar op en stel de gewenste
temperatuur in met de temperatuurkiezer.
Grilleren 1650 W
Voor het grilleren van snacks en kleine porties.
Draai de functieschakelaar op en stelt de
temperatuurkiezer in op MAX, tenzij anders aanbevolen.
Grilleren doet u met gesloten deur.
Grilleren 2450 W
Voor het grilleren van grote, over het gehele oppervlak
van het rooster verspreide porties.
Draai de functieschakelaar op en stelt de
temperatuurkiezer in op MAX, tenzij anders aanbevolen.
Grilleren doet u met gesloten deur.
Hetelucht
Voor het bakken, braden en koken van meerdere
gerechten tegelijk. De hete lucht wordt gelijkmatig over
de ovenruimte verdeeld. Vlees schroeit aan alle kanten
tegelijk dicht.
Draai de functieschakelaar op en stel de gewenste
temperatuur in met de temperatuurkiezer.
Circulatieventilator
Voor het ontdooien van diepvriesproducten. Door de
circulerende lucht ontdooit het product sneller dan op
het aanrecht. Het kost u bijna niets, want alleen de
ventilatormotor en de verlichting zijn aan. Brood en
dergelijke kunt u natuurlijk ook met temperatuur
ontdooien. Dat gaat veel sneller en het brood is meteen
lekker warm.
Draai de functieschakelaar op en zet de
temperatuurkiezer op UIT ().
Bakken, braden en grilleren altijd met
gesloten ovendeur.
Deze oven is voorzien van een exclusief
bereidingssysteem dat een natuurlijke luchtcirculatie
genereert met voortdurend hergebruik van de
bereidingsstoom.
Dit maakt het mogelijk om etenswaren te bereiden in
een omgeving met een constante vochtigheidsgraad,
terwijl de levensmiddelen van binnen zacht en van
buiten krokant blijven. Bovendien worden de
bereidingstijden en het energieverbruik tot een mini-
mum beperkt. Gedurende de bereiding kan er stoom
ontstaan, die bij het openen van de deur naar buiten
komt.
Dit verschijnsel is helemaal natuurlijk.
Op het moment van het openen van de oven-
deur, gedurende de bereidingsfase of aan het
einde hiervan, oppassen met de hete lucht die
uit de oven komt.
Attentie!
Let er bij het inzetten en uitnemen van het roos-
ter en de braadslede op dat u de geëmailleerde
oppervlakken binnenin de oven niet beschadigt.
Attentie!
Plaats geen voorwerpen op de bodem van de oven
en bedek deze tijdens het gebruik niet met alu-
miniumfolie. Hierdoor kan oververhitting ontstaan
die van invloed is op het bakresultaat en het email
van de oven kan beschadigen. Plaats pannen,
hittebestendige schalen en aluminiumfolie alleen
op het rooster dat in de daartoe bestemde richels
is geschoven.
7
Gebruik
In deze gebruiksaanwijzing vindt u tabellen voor bakken/
braden en grilleren. In deze tabellen vindt u richtlijnen
m.b.t. tijd en temperatuur.
De meeste gerechten kunt u zowel met hetelucht als
met boven- en onderwarmte bereiden.
Hetelucht
Een voordeel van het hetelucht-systeem is dat de
gerechten nauwelijks geur van elkaar overnemen.
Zodoende kunt u meerdere, sterk van elkaar
verschillende gerechten tegelijk bereiden.
Een ander voordeel is de ruimtewinst. U kunt
bijvoorbeeld koekjes op twee platen tegelijk bakken
(afb. 6).
Gebak
Gebak vergt doorgaans een matige temperatuur (150-
200°C) en voorverwarmen van de oven van zo’n 10
minuten. De tabel gaat er van uit dat u voorverwarmd
hebt.
Open tijdens het bakken de ovendeur niet voordat
tenminste 3/4 van de baktijd verstreken is.
Gebak dat gegarneerd wordt na cirka 2/3 van de
baktijd garneren en dan afbakken. De resterende
baktijd hangt af van de soort en de hoeveelheid
garnering.
Roerdeeg moet moeilijk van de lepel gaan, omdat
anders door te veel vocht de benodigde baktijd te
lang wordt.
Bij het bakken van koekjes op twee platen moet,
indien u het hetelucht-systeem gebruikt, een richel
ertussen vrijgelaten worden.
Vlees
Een stuk vlees moet liefst niet minder dan 1 kg
wegen, omdat kleinere stukken snel kunnen
uitdrogen.
Rood vlees dat van buiten gaar maar van binnen roze
of rood moet blijven, vergt een hoge temperatuur (cir-
ca 200°C). Licht gekleurd vlees en vis daarentegen
doorgaans een lagere temperatuur (150-175°C).
Sauzen kunt u alleen bij een korte braadtijd direct
toevoegen. In andere gevallen eerst enige tijd braden
en de saus tijdens de nog resterende braadtijd
toevoegen.
Of vlees gaar is probeert u met een lepel: laat het zich
nauwelijks indrukken dan is het gaar.
Bij braden direct op het rooster adviseren wij u de
braadslede, als opvangschaal voor het vet, in de
onderste richels te schuiven. Doe er wat water in om
verbranding van het vet te voorkomen.
Het rooster kan met de zijranden omhoog of omlaag
in de richels geschoven worden.
Laat vlees na het braden tenminste 15 minuten staan
alvorens het aan te snijden. U voorkomt daarmee het
verloren gaan van een deel van het vleesnat.
Grilleren
Vrijwel alle vleessoorten, behalve gehakt en
bepaald mager wild, kunnen gegrilleerd worden.
Wij adviseren u het vlees of de vis aan beide kanten met
wat olijfolie in te smeren en op het rooster te leggen.
Schuif de braadslede als lekschaal in de onderste
richels. Doe er wat water in om verbranding van het vet
te voorkomen.
Grilleren doet u met gesloten deur.
Keer het vlees naar wens één of meerdere keren.
Hetelucht-systeem
afb. 6
8
4
3
2
1
4
3
2
1
Boven- en
onderwarmte
Gewicht
in (gr.)
GERECHT
Niveau
Hetelucht
OPMERKINGEN
Tijd
temp.
°C
Niveau
temp.
°C
GEBAK
Roerdeeg,taartbodem
2 170 2 (1en3)* 160 20 ~ 30 In bakvorm
Zandtaartdeeg, taartbodem
2 170 2 (1en3)* 160 20 ~ 30 In bakvorm
Appeltaart 1 180 2 (1en3)* 170 40 ~ 60 In bakvorm
Strudel 2 175 2 150 60 ~ 80
Vruchtenvlaai 2 175 2 (1en3)* 160 30 ~ 40
Fruit cake 1 175 1 160 45 ~ 60 In bakblik
Koekjes (roerdeeg) 2 175 2 (1en3)* 160 25 ~ 35 op bakplaat
Koekjes (zandtaartdeeg) 2 160 2 (1en3)* 150 20 ~ 30 op bakplaat
Schuimpjes 2 100 2 (1en3)* 100 90 ~ 120 op bakplaat
Soesjes, roomsoezen
2 200 2 (1en3)* 190 15 ~ 25 op bakplaat
BROOD en PIZZA
1000 Wit brood 1 190 2 180 40 ~ 60 1 of 2 stokbroden
500 Roggebrood 1 190 1 180 30 ~ 45 In bakblik
500 Broodjes 2 200 2 (1en3)* 175 20 ~ 35 6 of 8 broodjes
250 Pizza 1 210 2 (1en3)* 190 15 ~ 30 op lekbak
OVENSCHOTELS
Pastaschotel 2 200 2 (1en3)* 175 40 ~ 50 In bakvorm
Groenteschotel 2 200 2 (1en3)* 175 45 ~ 60 In bakvorm
Quiches 1 200 2 (1en3)* 180 35 ~ 45 In bakvorm
Lasagna 2 180 2 160 45 ~ 60 In bakvorm
Cannelloni 2 200 2 175 40 ~ 55 In bakvorm
VLEES
1000 Rundvlees 2 190 2 175 50 ~ 70 Gebakken op rooster
1200 Varkensvlees 2 180 2 175 100 ~ 130 Gebakken op rooster
1000 Kalfsvlees 2 190 2 175 90 ~ 120 Gebakken op rooster
1500 Rosbief (van binnen rood) 2 210 2 200 50 ~ 60 Gebakken op rooster
“ “ (van binnen roze) 2 210 2 200 60 ~ 70 Gebakken op rooster
“ “ (doorbakken) 2 210 2 200 70 ~ 80 Gebakken op rooster
1200 Lamsvlees 2 190 2 175 110 ~ 130 Bil
1000 Kip 2 190 2 175 60 ~ 80 Heel
4000 Kalkoen 2 180 2 160 210 ~ 240 Heel
1500 Eend 2 175 2 160 120 ~ 150 Heel
3000 Gans 2 175 2 160 150 ~ 200 Heel
1200 Konijn 2 190 2 175 60 ~ 80 In stukken
1500 Haas 2 190 2 175 150 ~ 200 In stukken
800 Fazant 2 190 2 175 90 ~ 120 Heel
- Gehaktbrood 2 180 2 160 40 ~ 60 In bakblik
VIS
1200 Forel - Zeebrasem 2 190 2 (1en3)* 175 30 ~ 40 3-4 hele vissen
1500 Tonijn - Zalm 2 190 2 (1en3)* 175 25 ~ 35 4-6 moten in vorm
Met boven- en onderwarmte of hetelucht
(*) Als u bij hetelucht op meerdere niveaus tegelijk bakt of braadt, gebruik dan de tussen haakjes aangegeven niveaus.
Tabel bakken en braden
minuten
De bereidingstijden en -temperaturen richtlijnen en zijn afhankelijk van de persoonlijke smaak. De aangegeven
bereidingstijden zijn exclusief eventueel voorverwarmen. Het is raadzaam om, vooral voor gebak, pizza en brood, de
oven ongeveer 10 minuten voor te verwarmen alvorens met de bereiding te starten.
9
Aantal Gewicht Niveau Temperatuur Bovenkant Onderkant
in gram van onder °C in min in min
Ossenhaas
4 800 3 max 12 ~ 15 12 ~ 14
Biefstuk 4 600 3 max 10 ~ 12 6 ~ 8
Worst 8 3 max 12 ~ 15 10 ~ 12
Varkenskarbonade 4 600 3 max 12 ~ 16 12 ~ 14
Halve kip 2 1000 3 max 30 ~ 35 25 ~ 30
Spiesjes 4 3 max 10 ~ 15 10 ~ 12
Kippenborst 4 400 3 max 12 ~ 15 12 ~ 14
Hamburger 6 600 3 max 10 ~ 15 8 ~ 10
Vis, filet 4 400 3 max 12 ~ 14 10 ~ 12
Snacks op toast 4-6 3 max 5 ~ 7
Toast 4-6 3 max 2~4 2 ~ 3
Gerecht
De aangegeven bereidingstijden houden geen rekening met de voorverhitting. Het is aangewezen de oven ongeveer 3-5
minuten voor te verhitten alvorens de bereiding te starten.
Tabel grilleren
10
afb. 7
FO 0288
FO 0287
afb. 8
Reiniging en onderhoud
De ovendeur
Om de ovendeur grondig te reinigen, kunt u hem als volgt
losnemen:
1) Open de deur geheel;
2) Klap de beugeltjes op de scharnieren om (afb. 7);
3) Sluit de deur tot hij stuit (staat dan schuin open);
4) Til de deur met beide handen iets op en trek hem naar
u toe uit het ovenfront (afb. 7);
5) Leg de deur op een vlakke ondergrond, bijv. op een
tafel.
Maak de binnenkant van het glas alleen schoon met warm
water en een zachte doek.
Om de deur weer in elkaar te zetten en in de oven te
plaatsen gaat u in omgekeerde volgorde te werk.
Vervangen van de ovenlamp
Indien het lampje van de binnenverlichting vervangen
moet worden, dan kunt u het verwijderen door het kapje
los te draaien (afb. 8).
Vervang het lampje door een soortgelijk model, 230V/
15W met E14-fitting, bestand tegen een temperatuur van
300°C
Voor het reinigen het apparaat uitschakelen en
laten afkoelen.
Het apparaat mag niet met een hogedruk- of
een stoomstraalreiniger worden schoon-
gemaakt.
Gebruik geen schuurmiddelen, agressieve of
giftige stoffen voor het schoonmaken.
De kookplaat
Voor het reinigen van de emaille delen mag nooit een
agressief middel gebruikt worden. Maak een sopje van
warm water met een afwasmiddel.
Maak zeer regelmatig de branders schoon, verwijder
voedselresten, maak de branderringen en- deksels goed
droog met een zacht doekje voordat u ze weer terug zet.
De pannendragers ook met een sopje van afwasmiddel
schoomaken.
Gebruik voor het verwijderen van lastige vlekken nooit
een pannenspons van staalwol.
De vonkontsteking, bestaand uit een elektrode gevat in
een keramisch omhulsel, moet vrij worden gehouden van
voedselresten en vocht, omdat anders de ontsteking niet
functioneert (afb. 2 - C).
Controleer of de branderring poorten schoon zijn.
De oven
Overtuig u ervan dat de oven uitgeschakeld is vóór u hem
schoonmaakt. Trek daartoe de stekker uit het
stopcontact of schakel de zekering in de huisinstallatie
uit.
Wacht tot de oven geheel is afgekoeld.
De accessoires en de binnenkant kunt u schoonmaken
met heet water en een afwasmiddel.
Gebruik eventueel een ovenreiniger (spuitbus), maar dan
alleen voor de zijwanden en de bodem.
Gebruik geen schuurmiddelen, agressieve of giftige
stoffen voor het schoonmaken.
De emaillering van de ovenruimte is uiterst duurzaam.
Zuren, zoals die in citroenen, pruimen, rabarber en
dergelijke voorkomen, kunnen echter bij morsen matte
vlekken veroorzaken. Snel schoonmaken!
Zijn dit soort vlekken toch ontstaan, dan zijn ze niet meer
te verwijderen. Dat stoort echter niet de goede werking
en de duurzaamheid van de oven.
Het front van de oven kunt u naar behoefte reinigen met
warm water en een neutraal huishoudschoon-
maakmiddel. Om dat te vergemakkelijken kunt u de
knoppen tijdelijk verwijderen door ze naar u toe van de
assen af te trekken. Moderne huishoudschoon-
maakmiddelen drogen doorgaans streeploos op.
Modellen van roestvrij staal of aluminium:
Wij raden aan de ovendeur uitsluitend te reinigen met
een natte spons en deze daarna met een zachte doek
te drogen.
Gebruik nooit staalwol, zuren of schuurmiddelen, deze
kunnen het oppervlak van de oven beschadigen.
Dezelfde aanwijzingen gelden voor het schoonmaken
van het bedieningspaneel van de oven.
11
Enkele tips mocht er iets niet werken
afb. 9
Kunt u de storing niet zelf lokaliseren en verhel-
pen, raadpleeg dan onze service-afdeling.
Geef daarbij altijd het model- en het typenummer
van het apparaat op.
Reparaties aan het apparaat mogen alleen door
vakmensen worden uitgevoerd. Onvakkundige re-
paraties kunnen tot aanzienlijke risico’s leiden. Laat
reparaties uitvoeren door ELECTROLUX SERVICE
en laat alleen originele DISTRIPARTS onderdelen
plaatsen.
WAT TE DOEN
Controleer of de bedieningsknoppen goed zijn ingesteld.
of
Controleer de zekering in de huisinstallatie.
Zet de temperatuurkiezer op een temperatuur
of
Zet de functieschakelaar op een functie
Zet de functieschakelaar op een functie
of
Het ovenlampje is stuk. Zie “Vervangen van de ovenlamp”
Laat voedsel niet langer dan 15 minuten na de bereidingstijd
in de oven staan.
Controleer of
:
- de openingen van de vlamverdeler van de brander(s) niet
verstopt zitten;
- wanneer de gas uit een fles komt, de gasfles niet leeg is;
- de drukregelaar werkt;
- de kraan van de gasfles volledig open staat.
Controleer of
:
- er geen kraan is blijven open staan.
Zoek nooit naar een gaslek met een brandende lucifer;
gebruik schuim of zeepwater.
HET PROBLEEM
De oven doet niets
Het thermostaatlampje brandt niet
De binnenverlichting gaat niet aan
Condensatie in de oven
De gasaanvoer lijkt abnormaal
U ruikt een gaslucht
12
Technische gegevens
Buitenafmetingen
Hoogte 593 mm
Breedte 560 mm
Diepte 550 mm
Ovenruimte
Hoogte 335 mm
Breedte 405 mm
Diepte 400 mm
Inhoud 56,0 l
Vermogens oven
Onderelement 1000 W
Bovenelement 800 W
Onder- en boven-element 1800 W
Grill-element 1650 W
Turbogrill-element 2450 W
Hetelucht-element 2000 W
Circulatieventilator 30 W
Ovenverlichting 15 W
Aansluitwaarde oven 2500 W
Bedrijfsspanning (50 Hz) 230 V
Temperatuur 50°C tot 230°C
Vermogen gasbranders
Sterkbrander 3,0 kW
Normaalbrander 2,0 kW
Sudderbrander 1,0 kW
Categorie II2L3B/P
Voeding gas Aardgas 25 mbar
Koppeling gas R 1/2"
BRANDER Spaarstandboring (Ø)
Sudderbrander 0,28
Normaalbrander 0,32
Sterkbrander 0,40
Kookplaat
TYPE
BRANDER
Sudderbrander 1,0 0,30 0,33 71 0,111 50 73 71
Normaalbrander 2,0 0,40 0,45 100 0,221 71 145 143
Aardgas: 3,0
Sterkbrander 0,55 0,65 124 0,332 86 203 200
Flessengas: 2,8
MAXIMALE
WARMTE-
AFGIFTE
kW
MAXIMALE WARMTE-AFGIFTE
AARDGAS
25 mbar
FLESSENGAS
30 mbar
sproeiers g/h - G30sproeiers
MINIMALE WARMTE
AFGIFTE (kW)
AARDGAS
25 mbar
FLESSENGAS
30 mbar
verbruik
m
3
/h
g/h - G31
13
afb.10
afb.11
Aanwijzingen voor de installateur
Elektrische aansluiting
afb. 12
Lucht
100 min.
500 min.
FO 2185
FO 2186
Waarschuwing
De inbouwmeubelen moeten bestand zijn tegen
een temperatuur hoger dan 75°C, omdat anders
de fineerlaag kan vervormen of verschrompelen.
Het gebruik van massief houten afdeklijsten is
toegestaan, mits de juiste afstand en ventilatie
gewaarborgd zijn.
De afstand tussen kookplaat en direct ernaast
geplaatste voorwerpen moet minimaal 100 mm
zijn.
De afstand tussen kookplaat en afzuigkap wordt
bepaald door de voorschriften in de
gebruiksaanwijzing van de afzuigkap.
Om een goede werking te waarborgen moet er
voldoende ventilatie zijn, daartoe moet in de plint
een opening van minimal 360 cm
2
aanwezig zijn.
Om oververhitting van naastliggende delen te
voorkomen moeten de minimale afstanden in
acht worden genomen, zie afb. 11.
Voor een goede luchtcirculatie moet de
achterwand van de inbouwkast worden
verwijderd.
De oven wordt zonder aansluitkabel geleverd. Het
aansluit-klemmenbord bevindt zich achter de
achterwand (afb. 12).
Als de oven wordt gecombineerd met een elektrisch
kookplateau, zult u als regel van meer fasen of groepen
gebruik maken.
U kunt volstaan met het monteren van een drie-aderige
aansluitkabel, voorzien van een stekker met randaarde.
Geschikte aansluitskabels zijn:
- H07 RN-F, H05 RN-F, H05 RR-F, H05 VV-F en
H05V2V2-F T90.
Het betreffende stopcontact moet geschikt zijn voor 3
kW (tenminste 16 A zekering) en voorzien zijn van
(aangesloten en functionerende) aardcontacten.
De verbinding met het lichtnet kan ook door een vaste
aansluiting gemaakt worden.
In het geval van een vaste aansluiting moet de aansluiting
onderbroken kunnen worden door een meerpolige
schakelaar, met contactafstanden van tenminste 3 mm
en waarvan de aardverbinding niet onderbreekt.
Het stopcontact moet ook na het inbouwen van het
fornuis bereikbaar zijn.
14
Attentie
Bij het gebruik van het apparaat wordt er bij de
verbranding van aardgas zuurstof onttrokken aan de
lucht. Zorg daarom voor voldoende ventilatie.
De aansluiting moet volgens NEN 1078 gemaakt worden.
Het fornuis is aan de achterzijde voorzien van een
gasaansluiting 1/2”. De gasleiding van de woning
moet voorzien zijn van een afsluitbare hoofdkraan.
Voor het aansluiten van het fornuis moet voor de
aansluiting een afsluitbare gaskraan worden
geplaatst. Plaats deze 10 cm links of rechts van de
kookplaat.
Indien gebruik wordt gemaakt van een gasslang
mag deze nergens in aanraking komen met hete
delen van het fornuis.
WAARSCHUWING
Controleren of alle verbindingen naar het apparaat goed
gasdicht zijn, dient te gebeuren met een zeepoplossing,
nooit met een vlam.
Gasaansluiting
820
600
500
45
Achterwand
10 mm
Begin uitsnijmaat
Voorkant
korpus
Afb. 13
Afb. 14
FO 2187
FO 2188
De oven dient deugdelijk geaard te zijn. U moet er
echter tijdens de eerste ingebruikname rekening mee
houden dat de (eventueel aanwezige) aardlekschakelaar
in werking kan treden. Dat is een normaal verschijnsel.
In dat geval tijdelijk de aardleiding losnemen en alle
elementen enige tijd laten werken. Na enige tijd verhitten
van de elementen is de aardlek op een normaal niveau.
Trek, tijdens het in de nis schuiven van de oven de kabel
zover mogelijk naar buiten. In feite moet de kabel zo gelegd
of opgehangen zijn dat deze nergens warmer dan 50°
boven de normale omgevingstemperatuur kan worden.
De oven dient zodanig ingebouwd te zijn dat, na inbouw
en installatie, elektrische delen niet zonder gebruik van
gereedschap bereikbaar zijn. Dat geldt ook voor de wijze
waarop een zijwand aangebracht wordt indien de
inbouwkast zich op het eind van een blok bevindt.
De fabrikant wijst elke aansprakelijkheid ten
aanzien van schade of letsel af, indien
bovenstaande veiligheidsmaatregelen niet
getroffen zijn.
15
600
490
– 2
560
– 2
125
afb. 15
280 mm. gerekend van
uit het midden van het
korpus
FO 2189
Uitsnijmaat van de kookplaat
De uitsnijmaat moet worden gemaakt volgens afb.
15.
Het uitmeten van het gat voor de kookplaat
geschiedt als volgt:
Bepaal eerst waar de voorzijde van het corpus
begint (kast zonder deur) en zet vanaf dit punt de
diepte uit op het werkblad beginnend 10 mm
verder dan het begin van het corpus.
Bepaal vervolgens het midden van het corpus en
zet deze lijn uit op het werkblad.
Zet vanaf deze lijn de helft van de breedte van
het te maken gat uit om de totale breedte van de
uitsnijmaat te bepalen. In dit geval 280 mm links
en rechts (afb. 14 en 15). De afwijking mag 3
mm zijn.
Gebruik voor het uitzagen een goed zaagblad.
Breng voor het plaatsen van de kookplaat eerst
de waterkering aan om waterlekkage te
voorkomen.
afb. 16
FO 0392
afb. 17
bypass afregelschroef
Ombouw naar vloeibaar gas
Aanwijzingen m.b.t. de veiligheid
Het ombouwen van gasinstallaties mag alleen door
een erkend installateur uitgevoerd worden.
Vóór het ombouwen moet het apparaat worden losge-
koppeld van gas- en stroomvoorziening: draai de gas-
kraan dicht en schakel de zekeringen in de huisinstallatie
uit.
Vervangen van de sproeiers
De pannendragers verwijderen.
De branders en de vonkontsteking verwijderen.
M.b.v. een steeksleutel van 7 mm de gassproeiers
losschroeven en verwijderen (afb. 16).
In omgekeerde volgorde nieuwe gassproeiers monte-
ren (zie tabel “Technische gegevens”).
Deze branders hebben geen primaire luchtregeling
nodig.
Regeling gaspitten
De brander ontsteken.
De bedieningsknop op “minimale gastoevoer” draaien.
De knop verwijderen (afb. 17).
De bypass afregelschroef m.b.v. een dunne
schroevendraaier regelen. Bij het omschakelen van
aardgas naar butaangas moet de schroef met de wij-
zers van de klok mee worden vastgedraaid, tot een
kleine regelmatige vlam is verkregen.
Controleer of de vlam blijft branden als u de knop
snel van maximaal naar minimaal draait.
16
afb. 19
Inbouw
550
597
560
FO 2191
afb. 18
afb. 20
PE
A
B
A
B
FO 2190
afb. 21
afb. 22
De oven
De ovenkast moet de juiste inbouwmaten hebben
(afb. 18). Voor het aansluiten van gas en elektriciteit
moet achter in een zijwand een doorgang gemaakt
worden. Indien de ovenkast voorzien is van een
achterwand moet voor de ontluchting een gat
uitgezaagd worden van 200 x 300 mm.
Het installeren
Schuif de oven en de daarop bevestigde onderbouw
van de kookplaat in het meubel. Maak daarna via
het gemaakte gat in het blad, de bevestigingen
links en rechts los, trek de onderbouw van de
kookplaat omhoog en zet deze vast met de 4 eerder
losgedraaide schroeven, door de zijkanten links en
rechts tegen het blad te schuiven (afb. 19).
Open de ovendeur en zet de oven vast met de 4
meegeleverde schroeven.
Let op:
Gasslang en snoer mogen niet tegen de ovenwand
aankomen.
De kookplaat
De onderbouw van de kookplaat wordt bevestigd op
de oven geleverd. Maak de 4 schroeven van de
bevestiging los (afb. 20 - A) en trek het geheel
omhoog en schuif de bevestigingen links en rechts
tegen het blad in de uitsnijmaat. Voordat de
onderbouw definitief wordt vastgezet moet eerst
gecontroleerd worden of de branders en de
vonkontstekingsbougies precies passen in het
lekblad van de kookplaat.
Na alles op elkaar te hebben afgestemd kunnen de
zijkanten (afb. 20 -B) en de onderbouw van de
kookplaat vastgezet worden.
Verwijder het afdichtingsmateriaal dat is aangebracht rond
de onderkant van de kookplaat (afb. 21). Breng in het gat
aan de voorkant en de zijkanten van de kookplaat de
zelfklevende afdichting aan die met het apparaat is mee-
geleverd. Zorg ervoor dat deze aan de zijkanten op de
juiste plek zit (afb. 22).
Plaats nu het lekblad en zet dit vast met twee schroefjes
rondom de brander:
- Roestvrij stalen kookplaten:
Bij het inbouwen van roestvrij stalen kookplaten
moeten alleen de twee meegeleverde schroeven
worden gebruikt (afb. 23 - 1).
- Geëmailleerde kookplaten:
Het inbouwen van geëmailleerde kookplaten dient te
geschieden zoals aangegeven in afb. 23 (1 - 2 - 3).
Gebruik geen accuboormachine maar een gewone
kruiskopschroevendraaier om beschadigingen te
voorkomen.
Leg nu de branderringen en -deksels op de brander.
Plaats de pannendragers. Probeer of alles werkt.
17
PE
C
C
Let op:
In het geval, dat de kookplaat wordt geplaatst in
een granieten aanrechtblad de meegeleverde
bevestigingen en de schroeven C gebruiken (afb.
24).
afb. 24
FO 2202
FO 2203
1
2
3
FO 2570
afb. 23
1 - Schroef
2 - Ring
3 - Ring
4 - Brander
GARANTIEVOORWAARDEN
Onze producten worden met de grootst mogelijke zorg-
vuldigheid geproduceerd. Desondanks kan het voorko-
men dat er een defect optreedt. Onze servicedienst zal
dit op verzoek herstellen, zowel binnen als buiten de
garantietermijn. De levensduur van het product wordt
daardoor niet negatief beïnvloed.
Onderstaande garantievoorwaarden zijn gestoeld op de
EU Richtlijn 99/44/EG en het Burgerlijk Wetboek. De
daaruit voortvloeiende rechten blijven onverlet.
Ook de garantieverplichtingen van de verkoper naar de
eindgebruiker blijven onaangetast.
Voor dit product verlenen wij garantie volgens onder-
staande voorwaarden:
1. Wij verhelpen kosteloos met inachtneming van de
voorwaarden 2 tot en met 15 gebreken aan het
product die zich openbaren binnen 24 maanden vanaf
de datum van levering aan de eindgebruiker. In ge-
val van professioneel of daarmee gelijk te stellen
gebruik is de garantie beperkt tot 12 maanden. Voor
tweedehands producten geldt eveneens een termijn
van 12 maanden.
2. De garantieprestatie houdt in dat het product kos-
teloos wordt teruggebracht in de toestand die het
had voor het defect optrad. Gebrekkige onderdelen
worden hersteld of vervangen. Kosteloos vervangen
onderdelen worden ons eigendom.
3. Het gebrek moet terstond gemeld worden om mo-
gelijke verdere schade te voorkomen. De garantie-
aanspraak vervalt indien het gebrek niet binnen twee
maanden na vaststelling is gemeld.
4. Voor een beroep op garantie dient het aankoopbewijs
met aankoop- en/of leveringsdatum te worden over-
legd. Bij ontbreken daarvan dient ander overtuigend
bewijs te worden overlegd.
5. De garantie heeft geen betrekking op schade aan
kwetsbare onderdelen, zoals (vitrokeramisch) glas,
kunststof, rubber, die ontstaan is door onzorgvuldig
gebruik.
6. De garantie heeft geen betrekking op kleine afwij-
kingen van de gestelde kwaliteit die voor de waarde
en deugdelijkheid van het product onbeduidend zijn.
7. De garantie geldt evenmin voor schade veroorzaakt
door:
a. chemische en elektrochemische inwerking van
water,
b. abnormale milieuomstandigheden in het alge-
meen,
c. voor het product oneigenlijke bedrijfs-
omstandigheden,
d. contact met agressieve stoffen.
8. De garantie heeft geen betrekking op gebreken door
transportschade die buiten onze verantwoordelijk-
heid is ontstaan, niet-vakkundige installatie of mon-
tage, verkeerd gebruik, gebrekkig onderhoud, of het
niet in acht nemen van de gebruiks- of montage-
aanwijzingen.
9. Het recht op garantie vervalt wanneer het defect werd
veroorzaakt door herstelling of ingrepen door der-
den die niet bevoegd of niet deskundig zijn, of wan-
neer het product voorzien werd van toebehoren of
onderdelen die niet origineel zijn en daardoor een
defect veroorzaken.
10.Producten die gemakkelijk kunnen worden ver-
voerd dienen te worden overhandigd aan of ge-
zonden naar onze servicedienst. Herstelling ter
plaatse kan slechts worden gevraagd voor grote
of ingebouwde producten.
11. Indien het product zodanig is ingebouwd, onder-
gebouwd, opgehangen of geplaatst dat de beno-
digde tijd voor het in- en uitbouwen samen meer
dan 30 minuten bedraagt, worden de hierdoor
ontstane extra kosten aan de gebruiker in reke-
ning gebracht. Schade die ontstaat door abnor-
male in- of uitbouw komt ten laste van de gebrui-
ker.
12.Indien binnen de garantieperiode de herstelling van
hetzelfde defect herhaaldelijk mislukt of de her-
stellingkosten disproportioneel zijn wordt in over-
leg met de gebruiker een gelijkwaardige vervan-
ging geleverd. In geval van vervanging behouden
we ons het recht voor om een vergoeding te reke-
nen naar rato van de verstreken gebruiksperiode.
13.Herstelling onder garantie heeft geen verlenging
van de garantietermijn noch aanvang van een
nieuwe garantietermijn tot gevolg.
14.Op herstellingen geven wij een garantie van 12
maanden, uitsluitend op hetzelfde gebrek.
15.Verdere of andere aanspraken, in het bijzonder
vergoeding van schade ontstaan buiten het
product, zijn uitgesloten voor zover een aanspra-
kelijkheid niet wettelijk is vastgelegd.
16.In geval van aansprakelijkheid zal een vergoeding
de aankoopwaarde van het product niet overtref-
fen, tenzij wettelijk anders is bepaald.
Deze garantievoorwaarden gelden voor in Nederland
gekochte en/of in gebruik zijnde producten. Indien
een product naar het buitenland wordt gebracht dient
de gebruiker na te gaan of het product voldoet aan de
technische voorwaarden ( o.a. spanning, frequentie,
installatievoorschriften, gassoort, klimaat-
omstandigheden) in het betreffende land. Voor in het
buitenland aangeschafte producten dient de gebrui-
ker zich te vergewissen van de bepalingen in Neder-
land. Noodzakelijke of gewenste aanpassingen val-
len niet onder de garantie, en kunnen niet altijd wor-
den aangebracht.
Ook na afloop van de garantietermijn staat onze
servicedienst u ter beschikking.
Electrolux Service
Vennootsweg 1
2404 CG ALPHEN AAN DEN RIJN
Service-informatielijn
(voor bezoek servicetechnicus en onderdelen)
Tel.: (0172) 468 300
Consumentenbelangen
(voor algemene, product- of gebruiksinformatie)
Tel.: (0172) 468 172
www.zanussi.nl
REPARATIEVOORWAARDEN
Onze reparatievoorwaarden zijn conform de af-
spraak tussen de Consumentenbond en Vlehan*.
Art. 1 Aan de consument zal na een melding van
een storing zo mogelijk direct, doch uiterlijk
binnen één werkdag worden medegedeeld op
welke dag het bezoek van de technicus zal
plaatsvinden. De reparatie zal als regel bin-
nen zeven werkdagen na de melding zijn uit-
gevoerd.
Art. 2 a) Alvorens de reparatie wordt verricht zal
de technicus een onderzoek uitvoeren
naar de vermoedelijke oorzaak van de
gemelde storing. Aan de hand hiervan zal
hij een zo nauwkeurig mogelijke, gespe-
cificeerde begroting maken van de totale
reparatiekosten inclusief voorrijkosten en
diagnose-kosten. Desgevraagd zal deze
begroting door de technicus schriftelijk
worden vastgelegd.
b) Indien de consument met het begrote
bedrag niet akkoord gaat, zal op verzoek
het te repareren toestel worden terugge-
bracht in de staat waarin het aan de tech-
nicus werd aangeboden. Nadat dit is
geschied, zullen alleen de kosten van
voorrijden en arbeidsloon in rekening
worden gebracht op basis van de werke-
lijke bestede tijd, danwel van een vooraf
vastgesteld tarief.
Art. 3 Indien tijdens het uitvoeren van de reparatie
duidelijk wordt dat:
a) de oorspronkelijke reparatie door redelij-
kerwijs niet te voorziene omstandighe-
den niet tegen het begrote bedrag kan
worden uitgevoerd, of
b) ook andere dan in de begroting voorziene
reparaties noodzakelijk zijn, zal overleg
met de consument plaatsvinden en een
herziene kostenbegroting worden ge-
maakt.
In geval de consument daarmee alsnog niet
akkoord gaat, geldt eveneens het in artikel 2b
bepaalde.
Art. 4 De reparatie zal zoveel mogelijk tijdens het
eerste bezoek worden uitgevoerd. Indien om
het toestel in werkende staat te brengen een
tweede bezoek noodzakelijk is, zal:
a) direct, doch uiterlijk binnen één werkdag
door de betreffende service-organisatie
of door de technicus met de consument
de datum voor een tweede bezoek wor-
den afgesproken.
b) een herhalingsbezoek zal als regel bin-
nen tien werkdagen na de melding plaats-
vinden.
c) voor een tweede of daaropvolgend bezoek
zal geen voorrijtarief in rekening worden
gebracht, tenzij de noodzaak voor een
herhalingsbezoek aan de consument is
toe te schrijven.
Art. 5 De consument ontvangt een gespecificeerde
rekening met vermelding van type en serie-
nummer van het apparaat, omschrijving van de
diagnose, toegepaste tarieven, gebruikte on-
derdelen en materialen en een korte omschrij-
ving van de verrichte werkzaamheden. De be-
taling van de rekening dient tegen afgifte van
een reparatienota direct contant of door mid-
del van een gegarandeerd betaalmiddel plaats
te vinden.
Art. 6 Op elke uitgevoerde en betaalde reparatie zal
bij normaal huishoudelijk gebruik een volledige
garantie van minimaal 3 maanden worden ge-
geven. Deze garantie omvat het kosteloos uit-
voeren van een hernieuwde reparatie. Op de
uitgewisselde en betaalde onderdelen geldt een
garantietermijn van 12 maanden. Bij een be-
roep op garantie op de reparatie dient de con-
sument op verzoek de gespecificeerde reke-
ning van de voorgaande reparatie aan de tech-
nicus te overleggen.
Art. 7 Indien na driemaal uitvoeren van eenzelfde re-
paratie hetzelfde defect bij normaal huishou-
delijk gebruik opnieuw optreedt binnen de on-
der art. 6 bedoelde garantietermijn en redelij-
kerwijs een afdoend resultaat bij het opnieuw
uitvoeren van de reparatie niet verwacht kan
worden, zal aan de consument een nieuw
exemplaar of soortgelijk toestel van hetzelfde
merk worden aangeboden tegen bijbetaling op
basis van een per product te bepalen jaarlijks
afschrijvingspercentage.
Art. 8 Vervangen onderdelen stelt de technicus weer
ter beschikking van de consument, met uit-
zondering van de onder garantie of tegen een
gereduceerde prijs vervangen onderdelen.
Art. 9 Een reparatie dient op zodanige wijze te wor-
den uitgevoerd, dat een toestel daarna weer
volledig voldoet aan de veiligheidsvoorschriften,
die op grond van een van fabriekswege aange-
bracht veiligheidskeurmerk gelden, danwel bij
het ontbreken daarvan, aan de wettelijke ver-
eisten terzake. Dit houdt ondermeer in, dat
reparaties moeten worden uitgevoerd met ori-
ginele en door de fabrikant ook terzake van
veiligheidskeurmerken en -voorschriften gega-
randeerde onderdelen.
*) Vereniging Leveranciers van Huishoudelijke Appara-
ten in Nederland.
35686-0401 01/04
Grafiche MDM - Forlì
From the Electrolux Group. The world’s No.1 choice.
The Electrolux Group is the world’s largest producer of powered appliances for kitchen, cleaning and outdoor use. More than 55 million
Electrolux Group products (such as refrigerators, cookers, washing machines, vacuum cleaners, chain saws and lawn mowers) are sold
each year to a value of approx. USD 14 billion in more than 150 countries around the world.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20

Zanussi ZOG645IX Handleiding

Type
Handleiding