een beetje olie in een braadslede, voeg
vervolgens de tomaten, room,
knoflookteentjes, rozemarijn en tijm toe,
roeren en leg de schouderkarbonade er
bovenop. Plaats het in de oven.
• Bereidingstijd in het apparaat (min):
130
• Roosterhoogte: 1
4.6 Zweeds braadgerecht:
Voor 4 - 6 personen.
Ingrediënten:
• 200 g gedroogde pruimen
• 150 ml witte wijn
• 1,5 kg varkensrug of kalfsrug (zonder
bot)
• 1 middelgrote ui
• appel
• zout, peper en paprikapoeder
Methode:
Laat de pruimen twee uur weken in witte
wijn. Het vlees even afspoelen met water
en droog deppen. Snij inkeping in de
onderkant van het vlees en doe een pruim
in elke inkeping, druk ze zover mogelijk in
het vlees. Kruid het vlees en doe het in de
braadslede met de kant zonder pruimen
omhoog. Schil de uien en de appel, snij ze
in achten en leg de stukjes rond het vlees.
Vul de wijn waar de pruimen in hebben
geweekt aan met water tot 250ml en
schenk het over het vlees. Lekker met
bijvoorbeeld aardappelkroketjes,
aardappelgratin en broccoli.
• Bereidingstijd in het apparaat (min): 60
• Roosterhoogte: 1
4.7 Kalfsschenkel:
Voor 4 personen.
Ingrediënten:
• 1 kalfsschenkel 1,5 - 2 kg
• 4 plakken gekookte ham
• 2 eetlepels olie
• 1 theelepel zout
• 1 theelepel paprikapoeder
• 1/2 theelepel basilicum
• 1 klein blikje gesneden champignons
(280 g)
• soepgroenten (wortel, prei, selderij,
peterselie)
• water
Methode:
Maak 8 inkepingen in de lengte rondom
de kalfsschenkel. Snij vier plakjes
gekookte ham door de helft en plaats ze in
de inkepingen. Vermeng de olie, het zout,
het paprikapoeder en de basilicum met
elkaar en verspreid het over de
kalfsschenkel. Doe de kalfsschenkel in een
braadslede en verspreid de champignons
erover. Voeg soepgroente en water toe
aan de kalfsschenkel; de bodem moet
bedekt zijn met een laagje van 10 - -15
mm. Draai het vlees na ongeveer 30
minuten.
• Bereidingstijd in het apparaat (min):
150
• Roosterhoogte: 1
4.8 Ossobuco:
Voor 4 - 6 personen.
Ingrediënten:
• 4 eetlepels boter als braadvet
• 4 plakken kalfsschenkel, ongeveer 3 -
4 cm dik (afgesneden langs het bot)
• 4 middelgrote wortels, in blokjes
• 4 selderijstronken, in blokjes
• 1 kg rijpe tomaten, zonder vel,
gehalveerd, zonder pitten en in stukjes
gesneden
• 1 bosje peterselie, gewassen en grof
gesneden
• 4 eetlepels boter
• 2 eetlepels bloem voor de paneerlaag
• 6 eetlepels olijfolie
• 250 ml witte wijn
• 250 ml vleesbouillon
• 3 middelgrote uien, geschild en fijn
gesneden
• 3 teentjes knoflook, geschild en fijn
gesneden
• 1/2 theelepel tijm en 1/2 theelepel
oregano
• 2 laurierblaadjes
• 2 kruidnagels
• zout, versgemalen zwarte peper
Methode:
Smelt 4 eetlepels boter in een braadslede
en fruit de groente erin aan. Neem de
groenten uit de braadslede. Spoel het
vlees af, dep het droog, kruid het vlees en
paneer het met de bloem. Laat het teveel
aan bloem eraf vallen. Verhit de olijfolie en
NEDERLANDS
7