Aeg-Electrolux 5133 v Handleiding

Categorie
Kookplaten
Type
Handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

COMPETENCE 5133 V
Het elektrische staande fornuis
La cuisinière électrique autonome standard
Gebruiksaanwijzing
Mode d'emploi
2
Geachte klant,
lees deze gebruiksaanwijzing a.u.b. zorgvuldig door.
Lees in ieder geval hoofdstuk “Veiligheid” op de eerste pagina’s. Bewaar
deze gebruikersinformatie om later te kunnen naslaan. Geef deze aan
eventuele volgende eigenaren van het apparaat door.
1
Met de gevarendriehoek en/of door signaalwoorden (Waarschuwing!,
Voorzichtig!, Attentie!) worden aanwijzingen geaccentueerd die voor
Uw veiligheid of het functioneren van het apparaat belangrijk zijn.
Deze absoluut in acht nemen.
0 1. Dit teken begeleidt u stap voor stap bij de bediening van het toestel.
2. ...
3. ...
3
Bij dit symbool vindt u aanvullende informatie m.b.t. bediening en
praktisch gebruik van het toestel.
2
Tips en aanwijzingen m.b.t. de rendabele en milieuvriendelijke toepas-
sing van het toestel zijn met een klaverblad gekenmerkt.
Voor eventuele storingen bevat deze gebruikersinformatie aanwijzin-
gen voor het zelfstandig opheffen, zie hoofdstuk “Wat te doen als ...”.
Bij technische problemen staat onze TECHNISCHE DIENST bij u in de
buurt u te allen tijde ter beschikking (adressen en telefoonnummers
vindt u in hoofdstuk “Servicepunten”).
Lees daartoe ook hoofdstuk “Service”.
Gedrukt op milieuvriendelijk geproduceerd papier.
Wie milieubewust denkt, handelt ook zo ...
Inhoud
3
INHOUD
Gebruiksaanwijzing . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 5
Aanwijzingen m.b.t. de veiligheid . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 5
Weggooien . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7
Opbouw van het toestel . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8
Bedieningspaneel . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8
Uitvoering kookveld . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 9
Uitvoering oven . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10
Toebehoren oven . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11
Opberglade . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11
Ovenfuncties . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12
Voor het eerste gebruik . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13
Eerste keer reinigen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13
Geschikte pannen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13
Bedienen van de kookplaatsen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 14
Koken met de kookplaats . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15
Duokring-/braadpan-kookzone inschakelen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15
Bedienen van de oven . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 16
Rooster en plaat er inzetten . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 16
Oven in- en uitschakelen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 17
Toepassingen, tabellen en tips . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 18
Kookgerei . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 18
Koken . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19
Aan te houden waarden bij het koken met de kookzone . . . . . . . . . . . 19
Bakken . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 20
Tabel bakken . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 22
Tabel soufflé’s en gratineren . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 25
Tabel kant-en-klare diepvriesproducten . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 25
Braden . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 26
Tabel braden . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 27
Grillen van platte stukken vlees/vis . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 29
Tabel grillen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 29
Inhoud
4
Reiniging en onderhoud . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 30
Kookveld . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 30
Buitenkant van het apparaat . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 31
Oveninterieur . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 32
Accessoires . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 32
Ovenwagen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 32
Ovenwagen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 33
Ovenlamp . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 34
Ovendeur . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 35
Ovenruit . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 37
Opberglade . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 38
Wat te doen als ... . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 39
Extra toebehoren . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 40
Opstellen en aansluiten . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 42
Opstellen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 42
Apparaat uitlijnen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 42
Technische gegevens . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 43
Doel, normen, richtlijnen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 43
Veiligheidsaanwijzingen voor de installateur . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 44
Klantenservice . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 45
Gebruiksaanwijzing
5
GEBRUIKSAANWIJZING
1 Aanwijzingen m.b.t. de veiligheid
Montage en aansluiting van het nieuwe apparaat mogen alleen door
een erkend installateur uitgevoerd worden.
Volg deze aanwijzing op, omdat anders bij eventuele schaden de garan-
tie vervalt.
De veiligheid van AEG elektro-apparaten voldoet aan de Europese en
Nederlandse normen. Toch zien wij ons als fabrikant genoopt u met de
volgende veiligheidsaanwijzingen vertrouwd te maken.
Algemene veiligheid
• Wees voorzichtig bij het aansluiten van elektrische apparaten aan
stopcontacten in de buurt van het apparaat. Aansluitingsleidingen
mogen geen hete kookzones aanraken of onder de hete ovendeur
geklemd raken.
• Bewaar geen brandbare voorwerpen in de oven. Deze kunnen bij het
inschakelen in brand vliegen.
• Om veiligheidsredenen is het verboden het apparaat met een
dampstraal- of hogedrukreiniger schoon te maken.
• Bij gebruik van geweld, speciaal aan de glaskanten van de voorruit,
kan het glas breken.
• Als breuken, barsten of scheuren in de kookplaat optreden:
– alle kookzones uitschakelen,
– de zekering voor de kookplaat uitschakelen,
– direct contact opnemen met de klantendienst.
• Als u kookt, braadt of grilt, wordt de ovendeur heet.
Houd daarom kleine kinderen altijd weg.
• Oververhit vet en olie kunnen snel in brand vliegen. Als u gerechten
in vet of olie (bijv. patat frites) bereidt, blijf dan in de buurt.
Als alcohol bij de gerechten in de oven gebruikt wordt, kan eventueel
een lichte alcoholdamp ontstaan. Open de deur in dat geval voorzich-
tig. Vermijd vonken of vuur. Wij raden aan het gerecht bij gesloten
ovendeur ca. 10-15 minuten te laten afkoelen.
Reparaties aan het apparaat mogen alleen door geschoold persone-
eluitgevoerd worden. Door ondeskundige reparaties kunnen grote
gevaren ontstaan. Wend u bij reparaties tot onzeafdeling Klantenser-
vice.
• Bij storingen aan het apparaat: draai de zekeringen eruit c.q. schakel
ze uit.
Gebruiksaanwijzing
6
Gebruik volgens de voorschriften
Dit apparaat mag alleen gebruikt worden voor het doel waarvoor het
bestemd is, d.w.z. het normaal koken, braden, bakken van spijzen.
• Gebruik het apparaat alleen voor het bereiden van spijzen.
• Gebruik de oven niet om het vertrek te verwarmen.
Zo worden schaden aan het toestel voorkomen
• Gebruik de kookplaat niet om dingen op neer te zetten. Zo voorkomt
u schaden aan de keramische plaat.
• Als suiker of kunststof op de hete plaat is terecht gekomen en smelt,
verwijder de massa dan direct als ze nog warm is! Als de massa
afkoelt, kan de keramische plaat scheuren.
De keramische plaat is ongevoelig voor temperatuurschokken en zeer
sterk, echter niet onbreekbaar. Bijzonder scherpe en harde voorwer-
pen die op de kookplaat vallen, kunnen deze beschadigen.
Gebruik uitsluitend pannen met een egale gladde bodem die niet ruw
is of bramen heeft. Bij het verschuiven kunnen anders permanente
krassen ontstaan.
• Zet geen hete pannen op de rand van de kookplaat en dek de kook-
plaat niet af met ovenbeschermfolie.
• Zet geen pannen of potten of andere voorwerpen op het ventila-
tierooster van de oven in de kookplaat.
• Leg geen aluminiumfolie of plastic bakjes op de hete kookzone en
bereid geen gerechten in aluminiumfolie of plastic bakjes op het hete
kookveld.
• Leg geen aluminiumfolie in de oven en zet geen bakblik, pan etc. op
de bodem, omdat anders het email van de oven door de ontstane
warmteophoping beschadigd wordt.
• Maak het apparaat na elk gebruik schoon. Vuil kan dan het gemakke-
lijkst verwijderd worden en kan niet inbranden.
• Fruitsap dat van de bakplaat afdruppelt, veroorzaakt vlekken die niet
meer verwijderd kunnen worden. Gebruik voor zeer vochtige taarten
de universele plaat.
• Giet nooit direct water in de hete oven. Er kunnen schaden aan het
email ontstaan.
• Zet niets op de open ovendeur/de open ovenwagen.
• Bewaar geen vochtige levensmiddelen in de oven.
Gebruiksaanwijzing
7
Milieuvriendelijke isolatie
De oven is op de fabriek van een milieuvriendelijke isolatie voorzien.
Deze isolatie is door onafhankelijke testinstituten gecontroleerd op
schadelijke stoffen en als “zonder bezwaar” ingeschaald.
2 Weggooien
Verpakkingsmateriaal weggooien
Alle gebruikte materialen zijn onbeperkt recyclebaar en kunnen
opnieuw gebruikt worden.
De kunststoffen hebben de volgende aanduidingen:
• >PE< voor poyethyleen, bijv. bij het buitenomhulsel en de zakken in
het interieur.
• >PS< voor hard-schuim polystyreen, bijv. bij de bekledingsonderde-
len, in principe FCKW-vrij.
De kartonnen onderdelen worden voor 80% van oud papier gemaakt.
Oude machine
Om milieuredenen moeten alle afgedankte apparaten op de juiste
manier weggegooid worden. Dit geldt voor uw huidige apparaat en als
het t.z.t. niet meer gebruikt wordt, voor uw nieuwe apparaat.
1
Waarschuwing! Maak afgedankte apparaten voor het weggooien
onbruikbaar. Trek de stekker uit het stopcontact, knip het elektrici-
teitssnoer door, verwijder eventuele aanwezige snap- of grendelsloten
of maak deze onbruikbaar. Daardoor voorkomt u dat spelende kinderen
in het apparaat opgesloten raken (stikgevaar!) of in andere levensgevaar-
lijke situaties terecht komen.
2
Aanwijzingen voor het weggooien
• Het apparaat mag niet bij het huisvuil gezet worden.
• Informatie over afhaaltijden of verzamelplaatsen krijgt u bij de
gemeentelijke reinigingsdienst of op het gemeentehuis.
Gebruiksaanwijzing
8
Opbouw van het toestel
Bedieningspaneel
Ovenfuncties
Draaischakelaar voor het instellen van de gewenste ovenfunctie. De
geselecteerde ovenfunctie kan boven op de schakelaar afgelezen wor-
den.
Temperatuurkeuze
Draaischakelaar voor het instellen van de gewenste oventemperatuur.
De geselecteerde ovenfunctie kan boven op de schakelaar afgelezen
worden.
Bedrijfscontrolelampje
Het bedrijfscontrolelampje brandt, zodra de oven of de kookzones inge-
schakeld zijn.
Temperatuurcontrolelampje
Het temperatuurcontrolelampje brandt, zolang de oven opwarmt en
gaat uit, als de ingestelde temperatuur bereikt is.
Kookzoneschakelaar
Draaischakelaar voor het inschakelen van de kookzones. De geselec-
teerde kookstand kan op de schakelaar van boven afgelezen worden.
Gebruiksaanwijzing
9
Uitvoering kookveld
Ovendamprooster
De damp uit de oven wordt via het achter de kookplaat gelegen kanaal
direct naar boven naar de afzuigkap gevoerd.
Eénkringskookzone
Het inschakelen en de regeling
verloopt via de betreffende scha-
kelaar op het bedieningspaneel.
Duokring- en braadpan-kook-
zone
Bij de duokring- en braadpan-
kookzone kan de verwarmde
oppervlakte aan de doorsnede
van de pannenbodem aangepast
worden.
Restwarmte-indicatie
Elk van de keramische kookzones
heeft een lichtsignaal dat gaat
branden als de betreffende kook-
zone heet is. Als de kookzone is
afgekoeld, gaat het lampje uit.
Zolang het lampje brandt, kan de
restwarmte gebruikt worden.
Gebruiksaanwijzing
10
Uitvoering oven
Inzetniveaus
Aan beide zijden van de oven
bevinden zich inschuifroosters met
steeds 6 inzetniveaus voor het
inschuiven van toebehoren. Op
twee niveaus bevinden zich boven-
dien uittrekrails om het er uithalen
van gerechten te vergemakkelij-
ken.
Let erop dat de niveaus van boven
naar beneden geteld worden.
Kiepbeveiliging
Alle platen zijn van een kiepbevei-
liging voorzien tegen per ongeluk
helemaal uittrekken.
Bij het inzetten van de inschuifon-
derdelen moet deze kiepbeveili-
ging aan de achterkant zitten.
Gebruiksaanwijzing
11
Toebehoren oven
De volgende onderdelen behoren tot de leveringsomvang:
Bakblik
Voor taarten en koekjes
Combi-rooster
Voor schalen, taartvormen,
braad- en grilstukken
Universele plaat
Voor vochtige taarten, braadstuk-
ken of als
bakplaat c.q. opvang-
plaat voor vet
Opberglade
Onder de ovendeur bevindt zich
een uittrekbare opberglade. Hier
kunnen pannen en toebehoren
neergezet worden.
1
Waarschuwing: In de opberglade
kan bij gebruik van de oven
warmte opgestuwd worden. Leg er
daarom geen brandbare voorwer-
pen in zoals bijv.:
- reinigingsmiddelen,
- plastic zakken,
- pannenlappen,
-papier, etc.
- Leg er in geen geval ovenreinigingsspray in!
Gebruiksaanwijzing
12
Ovenfuncties
Voor de oven heeft u de beschikking over de volgende functies:
H Hetelucht
Hetelucht is bijzonder geschikt voor het bakken van klein gebak op
2 niveaus tegelijkertijd.
De oventemperaturen zijn in het algemeen 20-40 °C lager dan bij
boven-/onderwarmte.
Bovenwarmte en een deel van de onderwarmte zijn in gebruik. Boven-
dien zorgt een ventilator in de achterwand van de oven voor een voort-
durende circulatie van de warme lucht in de oven. De warmte komt van
alle kanten op het gerecht.
O Boven-/onderwarmte
Boven-/onderwarmte is geschikt voor het bakken en braden op één
niveau.
De warmte komt gelijkmatig van boven en onderen.
I Infratherm
Infratherm is bijzonder geschikt voor het grillen of braden van grotere
stukken vlees of gevogelte op één niveau. De functie is ook geschikt
voor het gratineren.
Grillelement en ventilator zijn gelijktijdig in bedrijf.
F Grill
Grillen is bijzonder geschikt voor grillen of roosteren van platte stuk-
ken, zoals biefstuk, schnitzel, vis of toost.
De hitte komt van het grillelement aan de bovenkant van de oven.
Gebruiksaanwijzing
13
Voor het eerste gebruik
Eerste keer reinigen
Kookplaat
0 De keramische plaat vochtig afnemen en daarna droogwrijven om
mogelijke fabricagesporen weg te halen.
Oven
Voordat u de oven voor de eerste keer gebruikt, moet u hem grondig
reinigen. Om het reinigen te vergemakkelijken kunt u de oven verlich-
ten.
0 1. Schakelaar ovenfunctie op ovenverlichting L zetten.
2. Alle toebehoren en inschuifroosters er uithalen en met warm afwassop
reinigen.
3. Oven ook met warm afwassop uitnemen en drogen.
4. Voorkant toestel alleen vochtig afnemen.
3
Tip: Gebruik bij edelstalen fronten de normale middelen voor edelstaal,
die tegelijkertijd een beschermfilm tegen vingerafdrukken vormen.
1
Let op: Gebruik geen scherpe, schurende reinigingsmiddelen! De
oppervlakte kan beschadigd worden.
Geschikte pannen
Met de juiste pannen voorkomt u schaden aan het toestel.
De bodem moet zo dik en vlak mogelijk zijn. Een ruwe bodem krast bij
het verschuiven de kookplaat.
Potten en pannen van gietijzer of met randen en bramen kunnen blij-
vende krassen achterlaten.
1
Let op: Voorkom dat potten en pannen leegkoken. De bodem kan daar-
bij kapot gaan en de keramische plaat beschadigd worden.
Gebruiksaanwijzing
14
Bedienen van de kookplaatsen
3
Bij het inschakelen van een kookzone kan deze kort zoemen. Dat is een
eigenschap van alle keramische kookzones en heeft geen invloed op het
functioneren of de levensduur van het toestel.
Kookstanden
• Tussen 1-9 kunt u 14 kookstanden (inclusief tussenstanden) instellen.
• Tussenstanden kunt u tussen 2 tot 7 kiezen. Deze hebben een punt
tussen de verwarmingsstanden.
1 = kleinste capaciteit
9 = hoogste capaciteit
K = Inschakeling duokring-braadpanzone
Gebruiksaanwijzing
15
Koken met de kookplaats
0 1. Kies voor het aankoken/aanbraden een hoge capaci-
teit.
2. Schakel terug op de vereiste doorkooktrede, zodra
er damp afkomt of het vet heet is.
3. Terudraaien op de Uit-stand om het koken te beëin-
digen.
2
Schakel de kookzone ca. 5-10 minuten voor het kookeinde uit om de
restwarmte te gebruiken. Zo spaart u elektrische energie.
Duokring-/braadpan-kookzone inschakelen
0 1. Schakelaar voor duokring-/braadpan-kookzone naar
rechts draaien. Verder draaien over het symbool K
heen waarbij een lichte weerstand te voelen is tot hij
duidelijk niet verder kan.
2. Daarna op de gewenste gaarstand terugdraaien.
3. Terugdraaien op de Uit-stand om het koken te beëindigen.
3
Als de duokring-/braadpan-kookzone opnieuw ingeschakeld wordt,
moet de grotere verwarmingskring weer ingeschakeld worden.
Gebruiksaanwijzing
16
Bediening van de oven
Rooster en plaat er inzetten
Het rooster heeft rechts en links
twee geleidingsrails en twee gelei-
dingsstiften, die altijd naar bene-
den moeten wijzen.
Rooster plaatsen
0 Rooster zo plaatsen dat de twee
geleidingsrails naar beneden wij-
zen. Op de rails van de ovenwagen
het rooster zo plaatsen dat de twee
gaten in de vastzetbouten van de
ovenwagenrails grijpen.
Bakplaat, universele plaat er
inzetten
0 Platen er zo inzetten dat de kiepbe-
veiliging naar achteren wijst. Op de
ovenwagenrails de platen zo zetten
dat de twee gaten in de voorste
vastzetbouten van de ovenwagen-
rails grijpen.
Rooster en plaat er inzetten
0 Als het rooster en de universele
plaats samen gebruikt worden de
geleidingsstiften van het rooster
precies in de uithollingen van de
plaat zetten.
Gebruiksaanwijzing
17
Oven in- en uitschakelen
0 1. Stel de gewenste functie in door de schakelaar “Ovenfuncties” te
draaien.
2. Stel de gewenste temperatuur in door de schakelaar “Temperatuur-
keuze” te draaien.
Het bedrijfscontrolelampje brandt, zolang de oven in gebruik is.
Het temperatuurcontrolelampje brandt, zolang de oven opgewarmd
wordt. Zodra de ingestelde temperatuur bereikt is, gaat het temperatu-
urcontrolelampje uit.
3. Draai de schakelaar “Ovenfuncties” en de schakelaar “Temperatuur-
keuze” op de nulstand om de oven uit te schakelen.
Gebruiksaanwijzing
18
Toepassingen, tabellen en tips
Kookgerei
Hoe beter de pan, des te beter het kookresultaat.
• Goede pannen herkent u aan de bodem. De bodem moet zo dik en
vlak mogelijk zijn.
Pannen met een aluminium of koperen bodem kunnen metaalachtige
verkleuringen op de keramische plaat achterlaten die moeilijk of
helemaal niet meer te verwijderen zijn.
• Gebruik geen pannen van gietijzer of met een
beschadigde bodem die ruw is of bramen heeft.
Bij het verschuiven kunnen blijvende krassen
ontstaan.
• In koude toestand is de bodem van de pan nor-
maal licht naar binnen gewelfd (concaaf). Hij
mag in geen geval naar buiten gewelfd (con-
vex) zijn.
2
Tips voor energiebesparing
Waardevolle energie wordt bespaard als op de volgende punten gelet
wordt:
• Potten en pannen altijd al voor het inschakelen van de kookzone
neerzetten.
Vuile kookzones en bodems van pannen verhogen het stroomgebruik.
• Potten en pannen, indien mogelijk, altijd met de
deksel afsluiten.
• Kookzones voor het einde van de gaartijd uit-
schakelen om de restwarmte te gebruiken, bijv.
voor het warm houden van gerechten of voor het
smelten.
• De bodem van de pan moet dezelfde grootte heb-
ben als de kookzone. Let bij het kopen van potten
en pannen op de doorsnede van de bodem. Fabri-
kanten geven vaak de bovenste doorsnede van de
rand van de pan aan.
• Bij gebruik van een snelkookpan wordt de kook-
tijd met max. 50% verkort.
Gebruiksaanwijzing
19
Koken
De gegevens in de volgende tabellen zijn richtwaarden. Welke schakel-
stand voor het koken nodig is, hangt af van de kwaliteit van de pannen
en van de soort en hoeveelheid levensmiddelen.
Aan te houden waarden bij het koken met de kook-
zone
3
Wij raden aan bij het aan de kook brengen stand „9“ te gebruiken en
gerechten met een langere kooktijd aansluitend op de betreffende
doorkookstand gaar te laten koken.
Schakel-
stand
Kook/
doorkookstand
Geschikt voor
9
Aan de kook
brengen
Aan de kook brengen van grotere hoeveelheden
water, macaroni koken
7-8 Aanbraden
Frituren van patates frites,
aanbraden van vlees, bijv. goulash,
braden van lsteaks e.d.
6-7 Braden
Braden van vlees, schnitzel, cordon bleu
karbonade, gehaktballen, braadworst, lever,
eieren, beignets frituren
4-5 Koken
Koken van grotere hoeveelheden,
eenpansgerechten en soepen,
koken van aardappels,
vleesbouillon trekken
3-4
Stomen,
stoven
Stoven van groente,
smoren van vlees,
rijstepap koken
2-3 Verwarmen
Koken van rijst en melkgerechten
(tussendoor roeren),
koken van kleinere hoeveelheden aardappels of gro-
ente,
verhitten van kant-en-klare gerechten
1-2 Smelten
Schuimomelet, bouillon met ei, sauce hollandaise,
warmhouden van gerechten,
smelten van boter, chocolade, gelatine
0 Nawarmte, uit-stand
Gebruiksaanwijzing
20
Bakken
Voor het bakken de ovenfunctie Hetelucht H of Boven-/
Onderwarmte
O gebruiken.
Bakvormen
• Voor Boven-/Onderwarmte
O zijn vormen van donker metaal en
gecoate vormen geschikt.
• Voor Hetelucht
H zijn ook lichte metalen vormen geschikt.
Inzetniveaus
• Bakken met Boven-/Onderwarmte
O is steeds maar op één niveau
mogelijk.
• Met Hetelucht
H kunt u droog gebak en klein gebak op 2 bakplaten
tegelijkertijd bakken.
1 bakplate:
inzetniveau 3
1 bakvorm:
inzetniveau 5
2 bakplaten:
inzetniveaus 3 en 5
Gebruiksaanwijzing
21
Algemene aanwijzingen
• Let erop dat de inzetniveaus van boven naar beneden geteld worden.
• Bakplaat tot aan de achterwand schuiven.
• Taarten in vormen altijd in het midden van het rooster zetten.
U kunt met Boven-/Onderwarmte
O ook twee vormen tegelijkertijd
bakken. Zet de vormen in dat geval naast elkaar op het rooster. De
baktijd wordt daarmee praktisch niet verlengd.
Aanwijzingen bij de baktabellen
In de tabellen vindt u een keuze aan gerechten, de daarvoor benodigde
temperatuurgegevens, kooktijden en inzetniveaus.
• Voor temperatuur en baktijden zijn geen exacte waarden aangege-
ven, omdat deze afhangen van de samenstelling van het deeg, de
hoeveelheid en de bakvorm.
• Bij het bakken op 2 bakplaten moet het onderste bakblik eventueel
5-10 minuten langer bakken.
• Vochtig gebak (bijv. pizza's, fruittaarten etc.) moeten maximaal op
één niveau bereid worden.
• Wij raden aan de eerste keer een lager temperatuurwaarde in te stel-
len, en indien nodig, bijv, als een sterkere bruinering nodig is of de
baktijd te lang duurt, een hogere temperatuur te kiezen.
• Als u voor uw eigen recept geen concrete gegevens vindt, oriënteert
u zich dan op een gelijksoortig gebak.
2
Schakel de oven 10-15 minuten voor het einde van de baktijd uit om de
nawarmte te gebruiken.
De tabellen gelden, als niets anders is aangegeven, voor het plaatsen in
de koude oven.
Gebruiksaanwijzing
22
Tabel bakken
Soort gebak Hetelucht H
Boven-/Onder-
warmte O
Tijd
Inzetni-
veau van
boven
Tempe-
ratuur
ºC
Inzetni-
veau van
boven
Tempe-
ratuur
ºC
voor beide
functies
uur. min.
Gebak in vormen
Tulband 5. 150-170 5. 160-180 0.50-1.10
Zandtaart/
driekoningentaart
5. 140-160 5. 150-170 1.10-1.30
Biscuittaart 3. 140-160 5. 160-180 0.25-0.40
Taartbodem zandtaart-
deeg
3. 170-180 5.
190-210
1
0.10-0.25
Taartbodem roerdeeg 3. 150-170 5. 170-190 0.20-0.25
Dichte appeltaart 5. 150-170 5. 170-190 0.50-1.00
Pikante taart
(bijv. Quiche Lorraine)
5./6. 180-200 5./6. 180-200 0.30-1.10
Kaastaart 5. 140-160 5. 160-180 1.00-1.30
Gebak op
bakplaten
Gistvlecht-/krans 3. 160-170 3. 170-190 0.30-0.40
Kerstbrood 3.
160-170
1
3.
160-180
1
0.40-1.00
Brood (roggenbrood)
eerst....................dan
5.
180-200
1
140-160
5.
250
1
160-180
0.20
0.30-1.00
Roomsoezen/tompoezen
2
3. 160-170 3. 190-210 0.25-0.40
Biscuitrol 3.
150-170
1
3.
180-200
1
0.10-0.20
Plaatkoek droog
3
3. 150-160 3. 170-190 0.20-0.40
Boter-/suikertaart, crème/
amandeltaart
3.
160-170
1
3.
190-210
1
0.15-0.30
Fruittaart
(op gistdeeg/roerdeeg)
3
3. 140-160 3. 170-190 0.25-0.50
Gebruiksaanwijzing
23
Inzetni-
veau van
boven
Tempera-
tuur
ºC
Inzetni-
veau van
boven
Tempe-
ratuur
ºC
voor beide
functies
uur. min.
Fruittaart op
zandtaartdeeg
2
- - 3. 170-190 0.40-1.20
Plaatkoek met tere vulling
(bijv. kwark, slagroom
etc.)
- - 3. 170-190 0.40-1.20
Pizza (met veel vulling)
2
5. 180-200 5.
190-210
1
0.30-1.00
Pizza (dun) - - 5.
230-300
1
0.10-0.25
Koek - - 3.
275-300
1
0.08-0.15
Zwitsers gebak 5.
180-200
1
5.
210-230
1
0.35-0.50
Klein gebak
Koekjes van
zandtaartdeeg
3
3. 150-160 3.
170-190
1
0.06-0.20
Spritsgebak
3
3. 140-150 3.
160-180
1
0.10-0.40
Koekjes van roerdeeg
3
3. 150-160 3. 170-190 0.15-0.20
Eitwitgebak,
schuimgebak
3
3. 80-100 3. 100-120 2.00-2.30
Bitterkoekjes
3
3. 100-120 3. 120-140 0.30-0.60
Klein gistgebak
3
3. 150-160 3. 170-190 0.20-0.40
Klein bladerdeeggebak 3.
170-180
1
3.
190-210
1
0.20-0.30
Broodjes 5.
170-190
1
5.
180-220
1
0.20-0.35
1) Oven voorverwarmen
2) Combi-/vetopvangbak c.q. opvangbak gebruiken!
3) Bakken op 2 niveaus mogelijk
De vetgedrukte gegevens geven u steeds de gunstigste oven-
functie, c.q. -temperatuur aan
Soort gebak Hetelucht H
Boven-/Onder-
warmte O
Tijd
Gebruiksaanwijzing
24
Tips bij het bakken
Tip
Zo stelt u vast of de taart
gaar is
Steek met een houten stokje boven in de taart. Als er
geen deeg meer aan het hout blijft kleven, kunt u de
oven uitschakelen en de nawarmte gebruiken.
De taart zakt in elkaar (wordt
klef, sponzig, waterstrepen)
Controleer uw recept. Gebruik de volgende keer min-
der vocht. Let op de roertijden, in het bijzonder bij het
gebruik van keukenmachines.
De taart is aan de onderkant
te licht
Kies de volgende keer een donkere bakvorm of zet de
taart een niveau lager.
Taart met een vochtige vul-
ling/kaastaart is niet door-
bakken
Bak de volgende keer op een lagere temperatuur en
een langere baktijd.
Gebruiksaanwijzing
25
Tabel soufflé’s en gratineren
Tabel kant-en-klare diepvriesproducten
Boven-/onderwarmte O Infratherm I Tijd
Inzet-
niveaus
van boven
Tempera-
tuur
°C
Inzet-
niveaus
van boven
Tempera-
tuur
°C
Uur:min.
Macaroni-
soufflé
4. 200-220 3. 160-170 0:45-1:00
Lasagna 3. 180-200 3. 160-170 0:25-0:40
Gratineren 3. 220-230 3. 160-170 0:15-0:30
Baguettes
knapperig
bakken
3. 230-240 3. 160-170 0:15-0:30
Zoete
soufflé’s
4. 200-220 0:40-0:60
Vissoufflé’s 3. 210-220 3. 160-170 0:30-1:00
Gevulde gro-
ente
3. 220-250 3. 160-170 0:30-1:00
Gerechten
Inzetniveau
van boven
Ovenfunctie Temperatuur Tijd
Diepvriespizza 3.
Boven-/onder-
warmte O
volgens opga-
ven fabrikant
volgens opgaven
fabrikant
Patates frites
1
(300-600 g)
1) Opmerking: patates frites tussendoor 2-3 x draaien.
2. Infratherm I 200-220 °C 15-25 min.
Baguettes 2./3.
Boven-/onder-
warmte O
volgens opga-
ven fabrikant
volgens opgaven
fabrikant
Fruittaart 2./3.
Boven-/onder-
warmte O
volgens opga-
ven fabrikant
volgens opgaven
fabrikant
Gebruiksaanwijzing
26
Braden
Voor het braden de ovenfunctie Infratherm I of Boven-/
Onderwarmte
O gebruiken.
Braadpannen
• Voor het braden is elke hittebestendige pot of pan geschikt.
• Let er bij pannen met kunststof grepen op dat deze hittebestendig
zijn.
• Grote braadstukken kunt u direct op de universele plaat of op het
rooster met daaronder de universele plaat braden (bijv. kalkoen,
gans, 3-4 haantjes, 3-4 bouten).
• Alle magere vleessoorten raden wij aan in de braadpan met deksel
te braden (bijv. kalfs- of rundsuddervlees, diepgevroren vlees). Zo
blijft het vlees sappiger.
• Alle vleessoorten die een korstje moeten krijgen kunt u in de braad-
pan zonder deksel braden (bijv. varkens-, lams of schapenbraadstuk,
1-2 bouten, eend, 1-2 haantjes, klein gevogelte, rosbief, filet, wild).
Tip: Als u in een pan braadt (in het bijzonder kleine hoeveelheden),
wordt de oven minder vuil!
Inzetniveaus
• De inzetniveaus staan in de volgende tabel.
Aanwijzingen bij de braadtabellen
In de tabel vindt u voor verschillende vleessoorten aanwijzingen voor
de geschikte ovenfunctie, temperatuurinstelling, gaartijd en inzetni-
veau. De gaartijdgegevens zijn richtwaarden.
• Wij raden aan vlees en vis pas vanaf 1 kg in de oven te braden.
• In het algemeen is voor zeer mager vlees zoals vis of wild de functie
Boven-/Onderwarmte zeer geschikt
O. Voor alle andere vleessoorten
(in het bijzonder gevogelte) raden wij de functie Infratherm aan
I.
• De noodzakelijke gaartijd hangt af van de soort en de kwaliteit van
het vlees.
• Om inbranden van vleessap of vet te voorkomen raden wij aan een
beetje vocht in de braadpan te doen.
• Vlees na ca. 2/3 van de braadtijd omdraaien.
2
Schakel de oven 10-15 minuten voor het eind van de braadtijd uit om
de nawarmte te gebruiken.
Gebruiksaanwijzing
27
Tabel braden
Vleessoort
Hoeveel
heid
Boven-/Onder-
warmte O
Infratherm I Tijd
Gewicht
Inzetni-
veau van
boven
Tempe-
ratuur
ºC
Inzetni-
veau van
boven
Tempe-
ratuur
ºC
Uur.min.
Rundvlees
Suddervlees 1-1,5 kg 5e 200-250 - - 2.00-2.30
Rosbief of filet
per cm
hoogte
- binnen rood
per cm
hoogte
5e
250-270
1
5e 190-200 0.05-0.06
- binnen roze
per cm
hoogte
5e
250-270
1
5e 180-190 0.06-0.08
- doorgebakken
per cm
hoogte
5e
210-250
1
5e 170-180 0.08-0.10
Varkensvlees
Schouder, nek
hamstuk,
1-1,5 kg 5e 210-220 5e 160-180 1.30-2.00
karbonade, kas-
selerrib
1-1,5 kg 5e 180-190 5e 170-180 1.00-1.30
Gehakt
750 g-1 kg
4e 170-180 5e 160-170 0.45-1.00
Varkenspoot
(voorgekookt)
750 g-1 kg
5e 210-220 5e 150-170 1.30-2.00
Kalfsvlees
Kalfsstuk 1 kg 5e 210-220 5e 150-170 1.30-2.00
Kalfsbout 1,5-2 kg 5e 210-225 5e 150-170 2.00-2.30
Lam
Lamsbout, lams-
braadstuk
1-1,5 kg 5e 210-220 5e 150-170 1.15-2.00
Lamsrug 1-1,5 kg 5e 210-220 5e 160-180 1.00-1.30
Gebruiksaanwijzing
28
Gewicht
Inzetni-
veau van
boven
Tempe-
ratuur
ºC
Inzetni-
veau van
boven
Tempe-
ratuur
ºC
Uur.min.
Wild
Hazenrug,
hazenbout
tot 1 kg 3e
220-250
1
3e 160-170 0.25-0.40
Ree-/hertenrug 1,5-2 kg 5e 210-220 5e 160-170 1.00-1.30
Ree-/hertenbout 1,5-2 kg 5e 200-210 5e 150-160 1.15-1.50
Gevogelte
Gevogeltedelen
4-6 stuks
per
200-250 g
3e 220-250 3e 180-200 0.35-0.50
Halve haan
2-4 stuks
per
400-500 g
3e 220-250 3e 180-200 0.35-0.50
Haantjes,
Poularde
1-1,5 kg
5e 220-250 5e 170-180 0.45-1.15
Eend
1,5-2 kg
5e 210-220 5e 160-180 1.00-1.30
Gans
3,5-5 kg
5e 200-210 5e 150-160 2.00-3.00
Kalkoense hen/
Kalkoen
2,5-3,5 kg
4-6 kg
5e
5e
200-210
180-200
5e
5e
150-160
140-150
1.30-2.00
2.30-4.00
Vis (stoven)
Hele vissen
1-1,5 kg
3e 210-220 3e 160-170 0.45-1.15
1) Oven voorverwarmen.
De vetgedrukte gegevens geven u voor elk gerecht steeds de gunstigste oven
functie aan.
Vleessoort
Hoeveel
heid
Boven-/Onder-
warmte O
Infratherm I Tijd
Gebruiksaanwijzing
29
Grillen van platte stukken vlees/vis
Zet voor het grillen de temperatuurschakelaar op Grill F met als tempe-
ratuur 275 °C.
1
Let op: De lege oven op de grillstand altijd 5 minuten voorverwar-
men!
Grilltoebehoren
• Gebruik voor het grillen het rooster en de universele plaat.
Inzetniveaus
• Gebruik voor het grillen van platte levensmiddelen altijd het
2e inzetniveau van boven.
Aanwijzingen bij de grilltabel
De grilltijden zijn slechts richtwaarden en hangen af van het soort en
de kwaliteit van het vlees c.q. de vis.
• Grillen is bijzonder geschikt voor platte vlees- en visstukken
• Draai het vlees c.q. de vis na de helft van de grilltijd om.
1
Waarschuwing: Altijd grillen met gesloten ovendeur.
Verbrandingsgevaar!
Tabel grillen
Gerecht
Inzetniveau
van boven
Grilltijd
1e kant 2e kant
Frikadellen 2. 8-20 min. 6-8 min.
Varkensfilet 2. 10-12 min. 6-10 min.
Braadworst 2. 8-20 min. 6-8 min.
Runderbiefstuk,
kalfsbiefstuk
2. 6-7 min. 5-6 min.
Runderfilet, rosbief
(ca. 1 kg)
2. 10-12 min. 10-12 min.
Brood 2. 2-3 min. 2-3 min.
Belegde toast 2. 6-8 min.
Gebruiksaanwijzing
30
Reiniging en onderhoud
Kookveld
1
Let op: Reinigingsmiddelen mogen niet op de hete keramische plaat
komen! Alle reinigingsmiddelen moeten na het schoonmaken met vol-
doende schoon water verwijderd worden, omdat ze bij het weer opwar-
men etsend kunnen werken!
Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen, zoals bijv. grill- of oven-
sprays, grove schuurmiddelen of krassende pannenreinigers.
3
Reinig de keramische kookplaat na elk gebruik als hij nog handwarm of
koud is. Zo voorkomt u het inbranden van vuil.
Kalk- en waterkringen, vetspatten en metaalachtig schitterende ver-
kleuringen met een normale keramische of edelstaalreiniger verwijde-
ren, bijv. met „Sidol-Edelstahlglanz“, „Stahl-Fix“, „WK-Top“ of „Cillit“.
Licht vuil
0 1. Keramische plaat met een vochtige doek en een beetje afwasmiddel
afvegen.
2. Daarna met een schone doek droogwrijven. Er mogen geen resten reini-
gingsmiddel op de oppervlakte achterblijven.
3. Maak de hele keramische plaat eenmaal per week schoon met een nor-
maal reinigingsmiddel voor keramische of roestvrijstalen kookplaten.
4. Dan de keramische plaat met voldoende schoon water afvegen en met
een schone, pluisvrije doek droogwrijven.
Vastklevend vuil
0 1. Gebruik voor het verwijderen van over-
gekookte gerechten of vastgekleefde
spatten een glaskrabber.
2. Zet de glaskrabber schuin op de kerami-
sche plaat.
3. Haal vuil weg met een glijdende bewe-
ging van de krabber.
3
Glaskrabbers en reinigingsmiddelen voor
keramische kookplaten zijn in de vak-
handel verkrijgbaar.
Gebruiksaanwijzing
31
1 Speciaal vuil
0 1. Ingebrande suiker, gesmolten kunststof,
aluminiumfolie of andere smeltbare
materialen direct, als ze nog heet zijn,
met een glaskrabber verwijderen.
1
Let op: bij het gebruik van de glaskrab-
ber op de hete kookplaat bestaat ver-
brandingsgevaar!
2. Maak daarna de afgekoelde kookplaat op
de normale wijze schoon.
3
Verwarm de kookzone met daarop
gesmolten materiaal nog een keer voor het schoonmaken, als deze
reeds afgekoeld mocht zijn.
Krassen of donkere vlekken op de keramische plaat die bijv. door
scherpe pannenbodems ontstaan zijn, kunnen niet verwijderd worden.
Ze hebben echter geen nadelige invloed op het functioneren van de
kookplaat.
Raam van het kookveld
1
Let op! Geen azijn, citroen of kalkoplossende middelen op de kookplaat
laten vallen, omdat anders matte plekken ontstaan.
0 1. Veeg de kookplaat met een vochtige doek en een beetje afwasmiddel
af.
2. Ingedroogd vuil met een natte doek verwijderen. Daarna wegvegen en
droogwrijven.
Buitenkant van het apparaat
0 Neem de voorzijde van het apparaat met een zachte doek en een warm
sopje af.
• Gebruik geen schuurmiddelen, scherpe reinigingsmiddelen of schu-
rende voorwerpen.
Bij roestvrijstalen fronten kunnen normale onderhoudsmiddelen voor
roestvrij staal gebruikt worden. Deze vormen tevens een bescherm-
laag tegen vingerafdrukken.
Gebruiksaanwijzing
32
Oveninterieur
Ovenverlichting
Voor het gemakkelijker reinigen kunt u de ovenlamp inschakelen.
Reiniging
0 1. Neem de oven na elk gebruik af met een sopje waaraan u een paar
lepels azijn heeft toegevoegd.
2. Wrijf daarna de oven met een doek droog.
3. Hardnekkig vuil met speciale ovenreinigers verwijderen.
1
Waarschuwing: Het schoonmaken van het apparaat met een stoom-
straal- of hogedrukreiniger is om veiligheidsredenen verboden!
Let op: Bij gebruik van een ovenspray absoluut de aanwijzingen van de
fabrikant opvolgen!
Accessoires
0 Alle inschuifdelen (rooster, bakblik etc.) na elk gebruik spoelen en goed
afdrogen. Kort laten inweken om gemakkelijker te kunnen reinigen.
Ovenwagen
0 Ovenwagen met heet afwassop reinigen.
1
Let op! Rails ovenwagen in geen geval invetten.
Gebruiksaanwijzing
33
Ovenwagen
0 Ovenwagen met heet afwassop reinigen.
1
Let op! Rails ovenwagen in geen geval invetten.
Voor het gemakkelijker reinigen kan de ovenwagen er aan de linker en
rechter zijde in de oven afgetild worden.
Ovenwagen er afhalen en weer plaatsen.
0 1. Schroef (eventueel met een mundstuk) losmaken.
2. Ovenwagen aan de onderkant naar voren trekken en er aan de boven-
kant uithangen.
3. Voor herinbouw ovenwagen er van boven inhangen en aanduwen.
4. Schroef weer bevestigen.
Gebruiksaanwijzing
34
Ovenlamp
1
Waarschuwing: Gevaar op elektrische schok! Voor het vervangen van
het ovenlampje:
– Oven uitschakelen!
– Draai c.q. schakel de zekeringen in de zekeringenkast uit.
Ovenlampje vervangen/Glas reinigen
0 1. Leg een doek op de ovenbodem.
2. Haal de glasafdekking er af door
hem naar links te draaien en maak
hem schoon.
3. Vervang de ovenverlichting
40 Watt, 230 V, 300 °C
hittebestendig.
4. Zet het afdekglas er weer op.
5. Haal de doek uit de oven.
Gebruiksaanwijzing
35
Ovendeur
Voor het reinigen kan de ovendeur uit het apparaat gehaald worden.
De ovendeur losnemer
0 1. Open de ovendeur geheel.
2. Met kleur gemarkeerde klemhendel op beide deurscharnieren geheel
openklappen (1).
3. Sluit de ovendeur over de weerstand heen voor ongeveer 3/4 (2).
4. Pak de ovendeur met beide handen aan beide zijden vast. Til de deur
naar boven toe op (voorzichtig: zwaar!) en trek hem van de oven weg
(3).
5. Leg de deur met de buitenkant naar beneden op een zachte, egale
ondergrond neer, bijv. op een deken, om krassen te voorkomen.
Gebruiksaanwijzing
36
Ovendeur inhangen
0 1. Pak de deur aan de greepzijde met beide handen aan de zijkanten vast.
2. Houd de deur onder een hoek van ca. 60°.
3. Schuif de deurscharnieren in de twee uitsparingen rechts en links onder
aan de oven zover mogelijk naar binnen (1).
4. Til de deur tot aan de weerstand naar boven op en open hem geheel (2).
5. Klap de klemhendel aan beide deurscharnieren in de oorspronkelijke
stand terug (3), zodat de gekleurde markering weer naar boven wijst.
6. Sluit de ovendeur weer.
Gebruiksaanwijzing
37
Ovenruit
De ovendeur heeft twee achter elkaar aangebrachte glazen ruiten. De
binnenste ruit kan er voor het schoonmaken afgehaald worden.
1
Waarschuwing: Voer de volgende stappen in principe alleen uit als de
ovendeur er uitgehaald is! Als hij in zijn scharnieren hangt, kan de deur
bij het weghalen van de ruit omhoogvliegen door het verminderde
gewicht en u in gevaar brengen.
Binnenste deurruit losnemen
0 1. Neem de ovendeur eruit en leg
hem met de greep naar onderen op
een zachte, egale ondergrond.
2. Pak de bovenste glasruit aan de
onderrand vast en schuif hem
tegen de veerdruk in de richting
van de ovendeurgreep tot hij aan
de onderkant vrij ligt (1).
3. Til de ruit aan de onderkant licht
op en trek hem eruit (2).
Binnenste deurruit weer inzetten
0 1. Voer de bovenste glasruit dwars
van boven in het deurprofiel aan
de greepzijde (1).
2. Laat de glasruit zakken (2). Leg de
ruit tegen de veerkracht in aan de
greepzijde voor het vasthoudpro-
fiel aan de onderkant van de deur
en schuif hem onder het vast-
houdprofiel.
De glasruit moet stevig vastzitten!
3. Ovendeur weer inzetten.
Gebruiksaanwijzing
38
Opberglade
De opberlade onder de oven kan er uitgehaald worden om hem gemak-
kelijker te reinigen.
Opberglade er uithalen / weer plaatsen
0 1. Opberglade zo ver mogelijk uit het fornuis trekken.
2. Opberglade iets optillen zodat hij dwars naar boven uit de wagengelei-
ding getild kan worden.
3. Bij het weer plaatsen erop letten dat de middelste geleiding van de
opberglade in de middelste geledingsrails vastklikt.
4. Opberglade verticaal laten zakken en naar binnen schuiven.
Gebruiksaanwijzing
39
Wat te doen als ...
.... de kookzones niet functioneren?
0 Controleer of
- de betreffende kookzone is ingeschakeld,
- de zekering in de huisinstallatie (zekeringkast) geactiveerd is.
.... de oven niet warm wordt?
0 Controleer of
- het apparaat ingeschakeld is,
- alle noodzakelijke instellingen hebben plaatsgevonden,
- de zekering in de huisinstallatie (zekeringkast) geactiveerd is.
Als de zekeringen vaker kapot gaan, neem dan contact op met een
gecertificeerd elektroïnstallateur.
.... de ovenverlichting uitvalt?
0 Ovenlampje vervangen (zie Reiniging en Onderhoud).
Als u voor één van de genoemde aanwijzingen of op grond van defec-
ten de klantendienst nodig heeft, kan het bezoek van de technicus van
de klantendienst ook tijdens de garantietijd niet gratis plaatsvinden.
Wend u tot een vakman als deze informatie u niet verder helpt.
1
Waarschuwing: Reparaties aan het toestel mogen alleen door opgeleid
personeel uitgevoerd worden! Door ondeskundige reparaties kunnen
aanzienlijke gevaren voor de gebruiker ontstaan. Wend u bij reparaties
tot uw vakhandel of de klantendienst.
Gebruiksaanwijzing
40
Extra toebehoren
Bij uw toestel kunt u de volgende extra toebehoren via de
vakhandel betrekken:
Braad-/vetopvangbak
E-nr. 611 898 624
Universele plaat
E-nr. 611 898 626
Bakblik
E-nr. 611 898 620
Combirooster
(niet voor ovenwagen geschikt)
E-nr. 944 189 010
Ovenwagen BAZ2 met combirooster
E-nr. 944 189 014
Ovenwagen BAZ3 met combirooster
E-nr. 944 189 015
Gebruiksaanwijzing
41
Pizzasteen:
h1,2 x b34,5 x d34,5cm
E-nr. 944 189 008
Keramische vetopvangbak:
h6,5 x b32,0 x d27,0cm
E-nr. 611 899 660
Edelstaalonderhoudsmiddelen
voor alle edelstalen apparaten
E-nr. 944 190 002
Opstellen en aansluiten
42
OPSTELLEN EN AANSLUITEN
1
Let op! Montage en aansluiting van het nieuwe toestel mogen alleen
door een gecertificeerd vakman uitgevoerd worden.
Let op deze aanwijzing omdat anders bij schaden het recht op garantie
vervalt.
Opstellen
Belangrijke aanwijzingen
• Bij de zich rond het toestel bevindende meubels moeten fineer of
kunststof bekleding met hittebestendige lijm (100 °C) verwerkt zijn.
Als kunststof bekleding of lijm niet voldoende temperatuurbestendig
zijn, kan de bekleding vervormen of loslaten.
Het apparaat voldoet wat betreft de bescherming tegen brandgevaar
aan type Y (EN 60335-2-6). Alleen toestellen van dit type mogen met
één zijde tegen daarnaast staande hoge kasten of wanden gebouwd
worden.
• De afstand tussen kookplaat en afzuigkap moet minimaal zo groot
zijn als in de montagehandleiding van de afzuigkap staat aangege-
ven.
Apparaat uitlijnen
Onder het apparaat bevinden zich
4 stelvoetjes waarmee kleine
oneffenheden in de bodem
gecompenseerd kunnen worden.
0 1. Opberglade er uithalen
2. Stelvoetjes naar behoefte hoger
of lager draaien tot het fornuis
waterpas staat.
3. Opberglade er weer inplaatsen.
3
De stelvoetjes kunnen gemakke-
lijker gedraaid worden als het
fornuis iets gekiept wordt.
+
_
+
_
Opstellen en aansluiten
43
Technische gegevens
Buitenmaten oven
hoogte x breedte x diepte 85 cm x 60 cm x 60 cm
Diepte bij geopende deur 105 cm
Binnenmaten oven
hoogte x breedte x diepte 31 cm x 39,6 x 41,5 cm
Capaciteit van de kookzones
Enkelkrings-kookzone
ø 145 mm 1200 W
Enkelkrings-kookzone
ø 120/210 mm 2200 W
Braadpan-kookzone
ø 170/265 mm 2300 W
Opstellen en aansluiten
44
Doel, normen, richtlijnen
Dit apparaat voldoet aan de volgende normen:
• EN 60 335-1 en EN 60 335.2-6
betreffende de veiligheid van elektrische apparaten voor huishoude-
lijk gebruik en gelijksoortige doeleinden en
• DIN 44546 / 44547 / 44548
betreffende de gebruikseigenschappen van elektrische fornuizen voor
huishoudelijk gebruik.
• EN 55014-2 / VDE 0875 Deel 14-2
• EN 55014 / VDE 0875 Deel 14/12.93
• EN 61000-3-2 / VDE 0838 Deel 2
• EN 61000-3-3 / VDE 0838 deel 3
betreffende de principiële veiligheidseisen voor elektro-magnetische
compatibiliteit (EMC).
4
Dit apparaat voldoet aan de volgende EG-richtlijnen:
• 73/23/EWG van 19.02.1973 (Laagspanningsrichtlijn)
• 89/336/EEG van 03.05.1989 (EMC-Richtlijn met inbegrip van
Wijzigingsrichtlijn 92/31/EEG).
1
Veiligheidsaanwijzingen voor de installateur
• In de elektrische installatie is een mogelijkheid voorzien waardoor u
het toestel met een contactopeningsbreedte van min. 3 mm geheel
van het elektriciteitsnet kunt afkoppelen. Als geschikte afkoppelin-
richting gelden bijv. aardlekschakelaar, zekeringen (schroefzekeringen
moeten uit de fittinggehaald worden) en veiligheidsschakelaar.
• De elektrische aansluiting van
het apparaat volgens aanslui-
tingsschema op de buitenkant
van de aansluitdeksel uitvoeren.
1
Let op: snoer niet door de gaten
voeren!
Klantenservice
45
KLANTENSERVICE
In het hoofdstuk “Wat te doen, als ...” staan een aantal storingen die u
zelf kunt oplossen. Kijk daar eerst in geval van een storing.
Gaat het om een technische storing?
Wend u dan tot de klantenservice. (Adressen en telefoonnummers vindt
u onder “Servicepunten”.)
Bereidt het gesprek in ieder geval goed voor. Zo vergemakkelijkt u de
diagnose en de beslissing of een servicebezoek nodig is:
Leg zo exact mogelijk vast:
• Hoe uit de storing zich?
• Onder welke omstandigheden
treedt de storing op?
Noteer voor het gesprek absoluut
de volgende gegevens van uw
apparaat op het typeplaatje:
• PCN-cijfer (9 cijfers),
• S-No-cijfer (8 cijfers).
Wij raden aan de nummers hier te
noteren zodat u ze steeds bij de
hand heeft.
PNC . . . . . . . . .
S-No . . . . . . . .
Wanneer ontstaan er voor u ook tijdens de garantieperiode
kosten?
• als u de storing met behulp van de storingstabel (zie hoofdstuk
“Wat te doen, als ...”) zelf had kunnen oplossen,
• als er meerdere bezoeken van de service-monteur nodig zijn omdat
hij voor zijn bezoek niet alle belangrijke informatie heeft gehad en hij
daarom bijv. reserveonderdelen moet halen. Deze extra ritten kunnen
voorkomen worden als u het telefoongesprek op de hiervoor beschre-
ven wijze goed voorbereidt.
From the Electrolux Group. The world´s No.1 choice.
The Electrolux Group is the world´s largest producer of powered appliances for kitchen, cleaning and outdoor
use. More than 55 million Electrolux Group products (such as refrigerators, cookers, washing machines,
vacuum cleaners, chain saws and lawn mowers) are sold each year to a value of approx. USD 14 billion in more
than 150 countries around the world.
AEG Hausgeräte GmbH
Postfach 1036
D-90327 Nürnberg
http://www.aeg.hausgeraete.de
© Copyright by AEG
822 947 285 -00- 0203
Wijzigingen voorbehouden
Sous réserve de modifications
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46

Aeg-Electrolux 5133 v Handleiding

Categorie
Kookplaten
Type
Handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor