AEG 61810M-MN Handleiding

Categorie
Accessoires voor het maken van koffie
Type
Handleiding
Induktions-Glaskeramik-
Kochfeld 61810 M
Table de cuisson
vitrocéramique
par induction 61810 M
Inductie-keramische-
kookplaat 61810 M
Montage- und Gebrauchsanweisung
Instructions de montage et demploi
Montage- en gebruiksaanwijzing
44
Uw nieuwe toestel
Met dit nieuwe toestel wordt koken en braden gemakkelijker zodat u er
nog meer plezier aan beleeft.
Lees de gebruiksaanwijzing zorgvuldig om alle technische voordelen
van het toestel te kunnen benutten.
Bewaar deze gebruiksaanwijzing om later te kunnen naslaan. Een even-
tuele volgende eigenaar zal blij zijn met de gebruiks- en montagehand-
leiding.
De gebruiksaanwijzing is zo opgebouwd dat hij u stap voor stap ver-
trouwd maakt met uw nieuwe toestel.
Via de inhoudsopgave kunt u snel alles over de kookplaatsen aan de
weet komen.
Tot slot wensen wij u veel plezier met u nieuwe toestel bij het koken en
braden.
Gedrukt op milieuvriendelijk gefabriceerd papier.
Wie ecologisch denkt, handelt ook zo ...
Inhoud
45
Inhoud
Belangrijke aanwijzingen
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 46
Milieuvriendelijk weggooien van verpakking en oude toestel . . . . . . . . . . 46
Aansluiting van het toestel . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 46
Veiligheidsaanwijzingen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 47
Zo voorkomt u schaden aan het toestel . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 47
Speciale aanwijzingen voor de inductie-kookzones . . . . . . . . . . . . . . . . . . 48
Beschrijving toestel
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 49
Functie en werking van de inductie-kookzone . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 49
Uw nieuwe kookplaat . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 50
Pannen geschikt voor inductie-kookzones
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 52
Materiaal van de pan . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 52
Vaststellen geschiktheid voor inductie-kookzones . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 52
Geschikte pannen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 54
Werken met de inductie-kookzone
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 55
Koken met een inductie-kookzone . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 55
Koken zonder automatische regeling . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 56
Koken met automatische regeling . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 57
Werken met de snel opwarmende normale kookzone . . . . . . . . . . . . . . . . . 59
Reiniging en onderhoud
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 60
Voordelen bij het reinigen en onderhoud van de inductie-kookzone . . . . 60
Keramische kookplaat . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 60
Speciaal vuil . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 61
Wat te doen, als ...
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 62
Klantendienst
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 63
Montage-aanwijzing
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 64
46
Belangrijke aanwijzingen
Milieuvriendelijk weggooien van verpakking
en oude toestel
Verpakking
Als milieubewuste onderneming draagt AEG er al lang met succes toe
bij dat het gebruik van verpakkingsmaterialen tot het noodzakelijkste
beperkt wordt.
Alle voor het transport gebruikte verpakkingsmaterialen zijn milieu-
vriendelijk en opnieuw te gebruiken. Houten onderdelen zijn niet che-
misch behandeld. Het karton bestaat voor 80 tot 100% uit oud papier.
De folies zijn van polyethyleen (PE), de banden van polystyrol (PS). De
materialen zijn pure koolwaterstof-verbindingen en recyclebaar. Door
conditionering en hergebruik kan op grondstoffen bespaard en het
weggooivolume verminderd worden. U kunt de verpakking aan de win-
kel teruggeven waar u het toestel gekocht heeft.
Oude toestel
Haal het elektriciteitssnoer eraf en maak het toestel onbruikbaar voor-
dat u het weggooit. Breng het oude apparaat naar een inzamelpunt.
Vraag hiernaar op uw gemeentehuis.
Aansluiting van het toestel
Montage en aansluiting van het nieuwe toestel mogen alleen door een
gecertificeerd vakman uitgevoerd worden.
Houd u aan deze aanwijzing en de aanwijzingen bij de montage van het
toestel, omdat anders bij schaden de garantie vervalt.
Dit toestel voldoet aan de ontstoringeisen van EG-Richtlijn 87/308/EEG;
EN 55014/DIN VDE 0875 deel 1 resp. EN 55011/DIN VDE 0875 deel 11,
alsmede eventueel de norm betreffende netterugwerking EN 60555 deel
1-3/DIN VDE 0838 deel 1-3.
; Dit toestel voldoet aan de volgende richtlijnen:  73/23/EEG van
19.02.1973  Laagspanningsrichtlijn  89/336/EEG van 03.05.1989 (met
inbegrip van Wijzigingsrichtlijn 92/31/EEG)  EMV-Richtlijn.
Combinatie alleen met AEG type 80 . . . . . .. . . mogelijk.
47
Veiligheidsaanwijzingen
Algemeen
 Dit toestel mag niet voor het professioneel koken en bakken van
gerechten gebruikt worden.
 Als u kookt en braadt, worden de kookplaatsen heet. Houd daarom
kinderen op afstand.
 Oververhitte vetten en oliën vliegen snel in brand. Blijf in de buurt,
als u gerechten in vet of olie (bijv. patates frites) bereidt.
 Schakel na elk gebruik de kookplaats uit.
 Als breuken, barsten of scheuren zijn opgetreden, moet de kookplaat
via de bij de installatie vereiste inrichting van het elektriciteitsnet
afgekoppeld worden. Zet voordat u dat doet alle 4 kookplaatschake-
laars op 0.
Zo voorkomt u schaden aan het toestel
 Om beschadigingen aan de keramische plaat te voorkomen mag de
kookplaat niet als aanrecht gebruikt worden.
 Zet geen hete potten of pannen op de rand van de kookplaat en dek
de kookplaat niet af met fornuisbeschermfolie. Er kunnen anders
schaden ontstaan.
 De keramische plaat is zeer sterk, echter niet onbreekbaar. Bijzonder
scherpe en harde voorwerpen die op de kookplaat vallen kunnen deze
beschadigen.
 Het reinigen van het toestel met een stoomstraal- of hogedrukreini-
ger is om veiligheidsredenen
verboden.
 Als u speciale pannen gebruikt (bijv. sudderpan, wok etc.), houd dan
de gegevens van de fabrikant aan.
 Leg geen bijouterieën, horloges etc. op de keramische plaat, omdat
deze tijdens het gebruik heet kunnne worden resp. kapot kunnen
gaan.
 Verwarm geen gesloten conservenblikken.
 Leg geen metalen voorwerpen op de inductiekookplaats, omdat deze
tijdens het gebruik heet kunnen worden, waardoor verbrandingsge-
vaar bestaat!
48
Speciale aanwijzingen voor de inductie-kookzones
Wetenschappelijke onderzoeken hebben uitgewezen dat beïnvloeding
of gevaar voor patiënten met geïmplanteerde pacemakers normaal
gesproken niet van de inductie-kookzone van AEG te verwachten is.
Men moet desondanks niet dichter dan m met het bovenlichaam bij
de kookplaat komen!
Elektromagnetische velden kunnen elektronische schakelcircuits beïn-
vloeden en draagbare radio's storen.
49
Beschrijving toestel
Functie en werking van de inductie-kookzone
Onder de keramische plaats bevindt zich een inductiespoel (koperdraad
als spoel). Deze wekt elektromagnetische velden op, die direct op de
doorsnede van de pannenbodem werken en niet zoals bij andere soor-
ten verwarming, eerst de keramische plaat verhitten. Dat betekent, dat
de bodem van de pan direct heet wordt, zodat tijd en energie
gespaard worden.
De kookzone blijft koud op de warmte na die van de bodem van de pan
terugkomt.
Bovendien past de kookzone zich automatisch aan de doorsnede van de
pannenbodem aan.
Aanwijzing:
Als er geen pan op de kookzone staat, volgt er geen overdracht van
energie (verhitten), en daarmee een absolute veiligheid tegen per
ongeluk inschakelen.
Pas als er een pan op de kookzone staat, wordt hij ingeschakeld.
Let op: om technische redenen is het nodig, dat tijdens het gebruik van
de inductie-kookzone een ventilator meedraait.
50
Uw nieuwe kookplaat
A
= dampontsnappingspunt oven
B
=
inductie-
kookzone
= 14,5 cm ø,
1,4 kW
C
= snel opwarmende kookzone
= 21,0 cm ø,
2,3 kW
D
=
inductie-
kookzone
= 21,0 cm ø,
2,1 kW
E
= snel opwarmende kookzone
= 14,5 cm ø,
1,2 kW
F
= restwarmte- c.q. functie-
= indicatie voor elke kookzone
=
1
=
restwarmte- en functie-indicatie voor de
inductie-
kookzone,
= 2 = linksachter
=
2
= restwarmte- en functie-indicatie voor de
inductie-
kookzone,
= 2 = linksvoor
=
3
= restwarmte-indicatie voor de snel opwarmende kookzone,
=
2 = rechtsachter
=
4
= restwarmte-indicatie voor de snel opwarmnende kookzone,
=
2 =
rechtsvoor
Aanwijzing
: De achterkant van de inbouwplaat mag niet afgedekt wor-
den.
51
Restwarmte- en functie-indicatie voor de inductie-kookzone
(F1 en F2)
Aanwijzing:
Lampje brandt!
Let op! Kookzone nog heet! Het
lampje gaat uit nadat de kook-
zone is afgekoeld. Het lampje
brandt zowel bij in- als uitge-
schakelde kookzone.
Lampje knippert!
Bij ingeschakelde kookzone, als
geen of verkeerde pannen
gebruikt worden resp. als de
kookzone oververhit is.
Restwarmte-indicatie voor de
snel opwarmende, normale kookzones (F3 en F4)
Aanwijzing:
Lampje brandt!
Let op! Kookzone nog heet!
Het lampje gaat pas uit als de
kookzone is afgekoeld. Het
lampje brandt zowel bij in- als
uitgeschakelde kookzone
52
Pannen geschikt voor inductie-kookzones
Materiaal van de pan
In principe zijn alle pannen met een magnetische bodem geschikt. Dat
zijn stalen, geëmailleerd-stalen en gietijzeren potten en pannen.
Edelstalen pannen met een gemengde metalen bodem (sandwichbodem
bijv. Tefal met aluminium/koperbodem) zijn alleen dan voor inductie
geschikt, als dat uitdrukkelijk door de fabrikant is aangegeven. U heeft
dan een ferromagnetischen aandeel in de bodem.
Let op de woorden: Geschikt voor inductie!
De inductie-kookzone past zich aan de grootte van de doorsnede van
de pannenbodem tot een bepaalde grens automatisch aan. Desondanks
moet de doorsnede van de pannenbodem max. één pannummer kleiner
zijn dan de betreffende kookzonemarkering.
Bijvoorbeeld:
Doorsnede van de kookzone 21 cm
Bijvoorbeeld: Doorsnede pannenbodem minimaal
18 cm
Bijvoorbeeld:
Doorsnede van de kookzone 14,5 cm
Bijvoorbeeld: Doorsnede pannenbodem minimaal
12 cm
Aanwijzing:
Let bij het kopen op de
doorsnede van de pan
, omdat de fabrikant
meestal de doorsnede van de bovenrand van de pan aangeeft.
Vaststellen geschiktheid voor inductie-kookzones
Als u er niet zeker van bent of de pot/pan geschikt is voor het koken/
braden op de inductie-kookzone, kunt u dit als volgt controleren:
Zet een pan met een kleine hoeveelheid water (3-5 mm vulhoogte) op
de kookzone.
Schakel de kookzone op volle capaciteit (schakelaarstand 9).
Let op: Als de pan geschikt is, wordt de bodem binnen een paar
seconden warm!
 U kunt dit ook met een magneet controleren. Blijft hij aan de bodem
plakken, dan is de pan geschikt voor de inductie-kookzone.
53
Aanwijzingen bij het gebruik van de pan:
Bij gebruik van ongeschikte pannen functioneert de kookzone niet. De
kookzone gedraagt zich alsof er geen pan op staat.
Als de kookzone zonder resp. met een ongeschikte pan gebruikt
wordt, knippert de functie-indicatie van het kookveld.
Na ca. 10 minuten schakelt de kookplaats automatisch uit.
Om hem opnieuw in te schakelen zet u de schakelaar eerst op de nul-
stand en dan op de gewenste instelling.
De kookzone is weer gebruiksgereed. U dient echter de kookzone in
principe na elk gebruik met de betreffende schakelaar uit te schakelen.
Als de kookzone met een leeggekookte pan wordt gebruikt, knippert de
bij de kookzone behorende functie-indicatoe en de kookzone schakelt
automatische uit. Ook het lang verwarmen van lege pannen kan tot
oververhitting leiden.
Het weer inschakelen verloopt door de kookzonenschakelaar eerst op
0 te draaien en dan op de gewenste instelling.
54
Geschikte pannen
Hoe beter de pan, des te beter het kookresultaat:
 Goede pannen herkent u aan de bodem.
De bodem moet zo dik en vlak mogelijk zijn en mag niet ruw zijn (bijv.
bij pannen van gietijzer), omdat dan bij het verschuiven krassen kun-
nen ontstaan.
Bodem van pan en kookplaats moeten hetzelfde formaat hebben. Let
erop dat de pan precies op de kookplaats staat.
 De kookplaatsen moeten altijd schoon zijn, want vuile kookplaatsen
en pannenbodems beschadigen niet alleen de kookplaat maar verho-
gen ook het stroomverbruik.
Gebruik de nawarmte. Schakel tijdig voor het einde van het koken de
kookplaats uit.
 U verspilt energie, bijv.: als...
 Bij gebruik van speciale pannen moeten de aanwijzingen van de
fabrikant van de pan aangehouden worden.
Pan te klein Deksel van pan
niet gesloten
Bodem van pan
niet egaal
Pan te groot
(keramische
plaat)
55
Werken met de inductie-kookzone
Aanwijzing:
3 uur na het laatste gebruik van de kookzonenschakelaars worden alle
kookzones automatisch uitgeschakeld.
Als het koken langer dan 3 uur duurt, kunt u door het kort in- en uit-
schakelen van een kookzone de duur met nog eens 3 uur verlengen.
Koken met een inductie-kookzone
De inductie-kookzones kunnen zowel als normale- (zonder automati-
sche regeling) als ook als automatische kookzones gebruikt worden.
Met de kookzoneschakelaars stelt u de warmtecapaciteit naar keuze in
14 standen (met tussenstanden) in:
1 = kleinste capaciteit
9 = hoogste capaciteit
A = automatische regeling
Tussen 2 tot 7 kunt u tussenstanden kiezen. Deze hebben een rode punt
linksboven.
Aanwijzing:
Bij het werken met de inductie-kookzone moet u erop letten dat
- de opwarmtijden door de directe energieoverdracht op de pan
verkort worden!
- het koken na het uitschakelen van de kookzone direct beëindigd
wordt (geen overkoken!).
56
Koken zonder automatische regeling
Ga als volgt te werk:
1. Kies voor het aankoken/aanbraden een hoge capaciteit.
2. Zodra er damp afkomt resp. als het vet heet is op de juiste
doorkookstand terugschakelen.
Waarden om aan te houden bij het instellen van de
kookzonez:
Schakelaarin-
stellingen
geschikt voor
9 aankoken aankoken van grotere hoeveelheden
water, macaroni koken
7-8 Sterk aanbraden frituren van patates frites,
aanbraden van vlees, bijv. goelasj,
uitbakken, bijv. aardappelkoekjes,
braden van lendenstukken, steaks
6-7 Mild braden braden van vlees, schnitzel,
cordon Bleu, karbonade, eierkoeken,
gehaktballen, roux bereiden, mild
braden, braadworst, lever, eieren,
berliner bollen frituren.
4-5 Koken koken van grotere hoeveelheden,
eenpansgerechten en soepen,
stoven van aardappelen,
bouillon trekken
3-4 Stoven
Smoren
Stoven van groente of
smoren van vlees
rijstepap koken
2-3 Wellen wellen van rijst en melkgerechten,
Stoven van kleinere hoeveelheden
aardappelen of groenten, verhitten
van kant-en-klare gerechten.
1-2 Smelten schuimomelett, bouillon met ei,
sauce hollandaise, warmhouden
van gerechten, smelten van boter,
chocolade, gelatine
0 Nawarmte, uit-stand
57
Koken met automatische regeling
Kies voor het begin de kookstand (1-8). De automatische regeling werkt
gedurende een bepaalde tijd met volle capaciteit (9) en schakelt dan
automatisch naar de ingestelde kookstand terug.
Ga als volgt te werk:
1.
Schakelaar tot hij niet verder kan A
naar rechts draaien en op de gewenste
stand (1-8) terugdraaien.
De automatische inductieregeling
wordt aangeraden voor:
 bij gerechten die koud opgezet wor-
den, bij hoge capaciteit verhit worden
en op de doorkookstand niet steeds in
de gaten gehouden behoeven te wor-
den.
 bij gerechten die in de hete pan
gedaan worden.
Aanwijzing:
De gegevens in de volgende tabel zijn
richtwaarden. Welke schakelaarinstel-
ling voor het koken nodig is, hangt af
van de kwaliteit van de pannen en van
de soort en hoeveelheid van de levensmiddelen.
58
Toepassingsvoorbeelden voor de automatische
inductie-kookzone
Toepassings-
voorbeelden
koken Schake-
laarinstel-
lingen
Duur Aanwijzing/Tips
steaks sterk braden A7 tot A8 per pan
8-20 min.
tussendoor draaien
schnitzel,
gehaktballen,
spiegeleieren,
braadworst
braden A6 tot A7 per pan
10-20 min.
tussendoor draaien
pannekoeken bakken A6 tot A7 Continue
bakken
tussendoor draaien
soepen koken A3 tot A5 40-150
Min.
tot 3 l vloeistof plus
ingrediënten
aardappelen,
groente
stoven A3 tot A5 20-60 Min. gebruik weinig
vloeistof!
bijv.: max. l water
op 750 g aardappe-
len
groente smoren,
ontdooien
A2 tot A4 20-45 Min. indien nodig een
beetje vloeistof bij-
voegen (een oaar
eetlepels)
rijst, gierste-
pap,
boekweit
wellen A2 tot A3 25-50 Min. minstens dubbele
hoeveelheid vloei-
stof bij de rijst doen.
tussendoor omroe-
ren
kant-en-klare
gerechten,
eenpan-
smaaltijden
opwarmen A2 tot A3 10-30 Min. naargelang hoeveel-
heid
instelling aanpassen
schuimome-
lett, bouillon
met ei
inkoken 1 tot A2 10-20 Min.
chocolade/
boter/
gelatine
smelten 1 tot A2 5-25 min. zonder waterbad!
tussendoor omroe-
ren!
59
De automatische regeling van de inductie-kookzones
is niet geschikt voor:
 goelasj, rollades en soorgelijke suddergerechten, die tot het bereiken
van de juiste bruinering onder voortdurend omdraaien aangebraden,
overgoten en gaar gesmoord moeten worden.
 knoedels, macaronigerechten met veel vocht
 het koken met stoompan
 zeer grote hoeveelheden soepen/eenpansgerechten met meer dan 3 l
vocht
Werken met de snel opwarmende normale kookzone
Aanwijzing:
Na het inschakelen van de kookzone
kan
deze kort zoemen. Dit is en
eigenschap van alle keramische kookplaten en heeft geen invloed op
het functioneren van de kookzones of de levensduur.
Koken met de snel opwarmende, normale-kookzone
De kookzones kunnen handmatig of met automatische regeling
gebruikt worden.
Praktische aanwijzingen voor het werken met de normale kookzo-
nes alsmede insteltabellen voor handmatige resp. automatisch
gebruik vindt u in de gebruiksaanwijzing van uw inbouwtoestel!
60
Reiniging en onderhoud
Voordelen bij het reinigen en onderhoud van de inductie-
kookzone
Bij inductie-keramische kookplaten kost het reinigen minder moeite
dan bij kookplaten met stralingsverwarming:
 De inductie-kookzone reageert sneller op terug- of uitschakelen.
Overkoken en inbranden van gerechten wordt in hoge mate voorko-
men.
 De temperaturen op de keramische oppervlakte zijn bij inductief
koken duidelijk lager dan bij normale stralingsverwarmingen.
Omdat de warmte in de pan wordt opgewekt, branden eventuele
gerechten of levensmiddelen op de keramische plaat niet zo sterk in.
Keramische kookplaat
Het is belangrijk de kookplaat na elk gebruik te reinigen!
Gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen, zoals bijv. grove schuur-
middelen resp. krassende pannenreinigers.
Reinig de kookplaat altijd als hij lichtelijk vuil is. Gebruik daarvoor een
vochtige doek en een beetje afwasmiddel. Wrijf dan de kookplaat met
een schone doek droog. Er mogen geen resten reinigingsmiddel op de
oppervlakte achterblijven.
Reinig de gehele kookplaat eenmaal per week grondig. Gebruik daartoe
Sidol-Edelstahlglanz, Stahl-Fix, WK-Top ofr Cillit.
Maak daarna de gehele kookplaat schoon met helder water en wrijf
hem droog met een schone doek.
Let erop dat niets op de plaat achter blijft (reinigingsmiddelen)! De
kookplaat kan anders beschadigd worden!
61
Speciaal vuil
Overgekookte gerechten
Week deze eerst met een natte
doek en verwijder daarna het vuil
met een glas- of scheermeskrabber.
Voorzichtig, verwondingsgevaar!
Reinig dan de kookplaat met de
aangegeven reinigingsmiddelen.
Ingebrande suiker, gesmolten
kunststof direct verwijderen 
nog
in warme
(niet hete) toestand 
met een glaskrabber, omdat anders
schaden ontstaan. Daarna de kook-
plaat normaal reinigen.
Schaden door suiker of suikerhou-
dende gerechten kunt u voorkomen door de kookplaat met Collo-
Profi of Cerafix te onderhouden.
Vlekken
Kalkvlekken, paarlemoerachtig glanzende vlekken, metaalachtig glim-
mende verkleuringen, slijtage van pannen, die zich tijdens het koken
gevormd hebben, kunnen het beste als de kookplaatsen
nog warm
zijn
verwijderd worden.
Gebruik daartoe de boven genoemde reinigingsmiddelen. Eventueel het
reinigen herhalen.
Let op!
Geen azijn, citroen of kalkoplossende middelen op de kookplaat mor-
sen, omdat hierdoor matte plekken instaan.
Zandkorrels die op de kookplaat zijn gevallen kunnen bij het verschui-
ven van pannen krassen veroorzaken. Let er daarom op dat geen zand-
korrels op de kookplaat terecht komen.
Afgeschaafde decoratie
Door het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen en door schurende
pannenbodems wordt de decoratie in de loop der tijd afgeschaafd en
ontstaan er donkere vlekken.
Geschikte reinigings- en onderhoudsmiddelen alsmede glaskrab-
bers zijn verkrijgbaar bij de AEG Klantendienst.
62
Wat te doen, als ...
... de inductie-kookzone de pan niet verwarmt?
Controleer of:
 de pan op de juiste kookzone staat  doorsnede pannenbodem!
 de pan geschikt is voor inductie?
 de kookzone oververhit kan zijn:
Kookzone daartoe uitschakelen en laten afkoelen.
Probeer na een paar minuten opnieuw de kookzone met een
geschikte pan in te schakelen.
... de kookstand niet te verstellen is?
 draai de betreffende kookzoneschakelaar op 0 en probeer het
opnieuw.
... het koken na langere tijd automatisch afgebroken
wordt?
 de 3-uurs-veiligheidsuitschakeling heeft de kookzone automatisch
uitgeschakeld. Door het uit- en weer inschakelen van de kookzone
wordt deze 3-uurs-veiligheidsuitschakeling weer ingeschakeld.
63
Klantendienst
Als u gebruik maakt van de klantendienst, dan kan het zijn dat het
bezoek van de monteur van de klantendienst ook tijdens de garantietijd
niet kostenloos plaats vindt. AEG elektrische apparaten voldoen aan de
desbetreffende veiligheidsbepalingen. Reparaties aan elektrische appa-
raten mogen alleen door geschoold personeel uitgevoerd worden. Door
ondeskundige reparaties kunnen aanzienlijke gevaren voor de gebruiker
ontstaan.
Geef bij storingen aan de klantendienst de PNC (9 cijfers) en die
S-nummers (8 cijfers) door.
U vindt deze op de verpakking of rekening resp. aan de achterzijde van
deze gebruiksaanwijzing.
Door het noemen van deze nummers is het voor de klantendienst
mogelijk gericht reserveonderdelen voor te bereiden, zodat het appa-
raat bij het eerste bezoek van de monteur weer gerepareerd kan worden
zonder dat u meerkosten voor meerdere bezoeken van de klantendienst
moet betalen.
PNC . . . . . . . . .
S-No . . . . . . . .
64
Montageanweisung
Instructions de montage
Montage-aanwijzing
65
66
Nur mittig über
E-Herd einbauen
Alleen centrisch boven
E-fornuis inbouwen
Installer uniquement de manière centrée sur la
cuisinière électri
q
ue
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
AEG Hausgeräte GmbH
Postfach 1036
D-90327 Nürnberg
http://www.aeg.hausgeraete.de
© Copyright by AEG
ANC 822 947 169 - 01 - 0399
Hier Typschild aufkleben!
(nur für Werk)
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38

AEG 61810M-MN Handleiding

Categorie
Accessoires voor het maken van koffie
Type
Handleiding