56
Koken zonder automatische regeling
Ga als volgt te werk:
1. Kies voor het aankoken/aanbraden een hoge capaciteit.
2. Zodra er damp afkomt resp. als het vet heet is op de juiste
doorkookstand terugschakelen.
Waarden om aan te houden bij het instellen van de
kookzonez:
Schakelaarin-
stellingen
geschikt voor
9 aankoken aankoken van grotere hoeveelheden
water, macaroni koken
7-8 Sterk aanbraden frituren van patates frites,
aanbraden van vlees, bijv. goelasj,
uitbakken, bijv. aardappelkoekjes,
braden van lendenstukken, steaks
6-7 Mild braden braden van vlees, schnitzel,
cordon Bleu, karbonade, eierkoeken,
gehaktballen, roux bereiden, mild
braden, braadworst, lever, eieren,
berliner bollen frituren.
4-5 Koken koken van grotere hoeveelheden,
eenpansgerechten en soepen,
stoven van aardappelen,
bouillon trekken
3-4 Stoven
Smoren
Stoven van groente of
smoren van vlees
rijstepap koken
2-3 Wellen wellen van rijst en melkgerechten,
Stoven van kleinere hoeveelheden
aardappelen of groenten, verhitten
van kant-en-klare gerechten.
1-2 Smelten schuimomelett, bouillon met ei,
sauce hollandaise, warmhouden
van gerechten, smelten van boter,
chocolade, gelatine
0 Nawarmte, uit-stand