Zanussi ZHM773N Handleiding

Categorie
Ovens
Type
Handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

40
NOTICE D'UTILISATION
GEBRAUCHSANWEISUNG
GEBRUIKSAANWIJZING
INSTRUCTION BOOKLET
FOURS
MULTIFONCTIONS
EINBAU-HERDE
MEER-SYSTEMEN
INBOUW-FORNUIZEN
BUILT-UNDER OVEN
ZHM 773
41
Gefeliciteerd met de aanschaf
van uw nieuwe Inbouw Oven
Wij zijn verheugd dat u een Zanussi-product heeft
en wiij zijn er van overtuigd dat u veel gemak
en plezier van uw nieuwe oven
zult hebben. Zoals met alle apparaten duurt het
enige tijd voordat u alle functies en bijzonderheden
zult kennen, maar daarna zult u de oven
niet meer kunnen missen.
Voordat u de oven gebruikt
Lees de gebruiksaanwijzing nauwkeurig door.
Het noteren van gegevens.
Voor service en voor reserve onderdelen kunt u
zich wenden tot uw leverancier of tot ELGROEP
FABRIEKSSERVICE. (zie achterin)
Hierbij dient u het productnummer en het
modelnummer van de oven te weten.
Deze informatie vindt u op het typeplaatje midden-
achter de ovendeur. Noteer deze gegevens hier
zodat u ze bij de hand hebt, mocht u ze nodig
hebben.
LET OP! Bewaar uw kwitantie of uw aankoopnota.
MODEL:
PRODUCTNUMMER:
AANKOOPDATUM:
NEDERLANDS
42
Algemene waarschuwingen en adviezen
Het is uiterst belangrijk dat het bij het apparaat behorende instructieboekje bewaard blijft. Zou
het apparaat door u aan iemand anders gegeven of verkocht worden, of zou het apparaat in het
huis van waaruit u verhuist achterblijven, dan dient de nieuwe gebruik(st)er over het
instructieboekje en de daarin opgenomen waarschuwingen te kunnen beschikken.
Deze waarschuwingen zijn bedoeld voor uw en andermans veiligheid. U wordt geacht ze gelezen
te hebben, alvorens u het apparaat installeert en/of in gebruik neemt.
Zorg ervoor dat alle verpakkingsmaterialen, ook in
het apparaat verwijderd worden. Zorg ervoor dat de
verpakkingsmaterialen op een milieuvriendelijke
manier opgeruimd worden.
Het apparaat is zwaar en moet voorzichtig behandeld
worden bij het verplaatsen. Verplaats het apparaat
nooit aan de handgreep.
Dit apparaat is bedoeld voor het gebruik door
volwassenen. Het is gevaarlijk om kinderen het
apparaat te laten bedienen of als speelgoed te laten
gebruiken.
Deze oven is ontwikkeld voor het bereiden van
etenswaren en mag niet gebruikt worden voor andere
doeleinden.
Het is gevaarlijk om, in welke vorm dan ook, dit
apparaat of eigenschappen daarvan te veranderen.
Uit het oogpunt van hygiëne en veiligheid moet de
oven goed schoon gehouden worden. Voedselresten
en vetten kunnen in de oven ontvlammen.
Houd tijdens in het gebruik zijn van de oven kinderen
uit de buurt. Ook na het uitschakelen van de
stroomtoevoer blijft de ovendeur nog lange tijd heet.
Tracht in geen geval een storing of een defect zelf te
repareren. Reparaties welke niet door deskundige
personen worden uitgevoerd, kunnen tot schade of
letsel leiden.
Zorg ervoor, dat bij het niet gebruiken van de oven de
knoppen op de nulstand staan.
Zorg ervoor, dat snoeren van andere apparaten niet
in de buurt komen van de hete delen van de oven, of
bekneld raken tussen de ovendeur en de oven.
Gebruik de oven niet als opbergplaats. Plaats nooit
iets in de oven dat zou kunnen smelten.
Een eventueel noodzakelijke wijziging van de
elektriciteitsvoorziening ten behoeve van de
installatie van dit apparaat, dient eveneens door een
erkend installateur te worden uitgevoerd.
Laat het fornuis altijd afkoelen voordat u het
schoonmaakt, zorg er bovendien voor dat de oven
afgekoppeld is door de steker uit het stopcontact te
halen, zeker bij onderhoud van de oven. Zorg ervoor
dat alle knoppen in de nulstand staan.
Als bij het in de oven zetten van etenswaren, olie
of vet wordt gemorst, verwijder dat dan voor het
aanzetten van de oven. Dat voorkomt
smaakbederf.
Zorg ervoor, dat aluminium folie of andere hitte
bestendige materialen niet in contact komen met
de verwarmingselementen.
Laat de ovendeur nooit met een klap naar beneden
vallen, houd de deur tegen tot hij open is. Ga niet
direct voor de oven staan, er kan hitte ontsnappen.
Laat inspectie- en/of herstelwerkzaamheden
uitvoeren door ELGROEP FABRIEKSSERVICE
en laat geen andere dan originele DISTRIPARTS
onderdelen plaatsen.
De fabrikant wijst elke aansprakelijkheid ten
aanzien van schade of letsel af, indien
bovenstaande veiligheidsmaatregelen niet
werden getroffen of in acht genomen.
KINDERBEVEILIGING (N. 35791)
(Mod. ZHM 773 X)
Hoewel al onze apparaten beantwoorden aan de
Standaard Europese Veiligheidsnormen is het
desondanks mogelijk een extra beveiliging voor
kinderen te installeren op de ovendeur. Deze
beveiliging biedt de hoogst mogelijke zekerheid aan
kinderen tijdens het gebruik van de oven. Deze
beveiliging moet worden aangebracht op de
ovendeur. De extra beveiliging kan worden gekocht
bij Distriparts. Treft u het type plaatje aan, waarop u
de nodige informatie zult aantreffen, zoals type- en
productnummer.
43
Toetsen van de oven
en elektronische programmaklok
ZHM 733 W - ZHM 733 N
ZHM 733 X
Regelknop
kookplateau,
links-voor
Regelknop
kookplateau,
links-achter
Regelknop
kookplateau,
rechts-achter
Regelknop
kookplateau,
rechts-voor
1. Het Bedieningspaneel
Toetsen van de oven
en elektronische programmaklok
Regelknop
kookplateau,
links-voor
Regelknop
kookplateau,
links-achter
Regelknop
kookplateau,
rechts-achter
Regelknop
kookplateau,
rechts-voor
Inhoudsopgave
7. Het schoonmaken en onderhoud blz. 53
8. Enkele tips mocht
er iets niet werken ........................ blz. 55
9. Technische gegevens .................... blz. 57
10 Waarschuwingen voor
de Installateur ............................... blz. 58
Het Inbouwen.............................. blz. 58
Het installeren............................. blz. 59
11.Elektrische aansluiting ................ blz. 60
1. Het Bedieningspaneel.................. blz. 43
2. Toetsen van de oven en
elektronische programmaklok ........ blz. 44
3. Het gebruik van de oven
voor de eerste keer ...................... blz. 47
4. Programmeren ............................... blz. 48
5. Het gebruik van de oven.............. blz. 50
Raadgevingen............................. blz. 50
6. Advies-tabellen............................. blz. 51
44
123456789
}
}
1. AAN/UIT
2. OVENFUNCTIEKIEZER
3. VOORVERWARMEN / ONTDOOIEN
4. TEMPERATUUR/DAGTIJD
5. VERMINDEREN (TIJD OF TEMPERATUUR)
6. VERMEERDEREN (TIJD OF TEMPERATUUR)
7. TIJDSINSTELLING ACTIVEREN
8. KOOKTIJD
9. EINDE KOOKTIJD
KOOKFUNCTIE TEMPERATUUR
ATTENTIE
In geval van stroomuitval blijven alle ingevoerde
gegevens (dagtijd, programma) ongeveer 10 minuten in
het geheugen opgeslagen. Als de stroomuitval langer
duurt, worden alle gegevens gewist. Na opheffen van
de stroomuitval knipperen de cijfers op het display en de
klok/timer moet opnieuw worden ingesteld.
PROGRAMMEERTOETSEN
2. Toetsen van de oven en elektronische programmaklok
TIJD
BEDIENINGSKNOPPEN VOOR HET
KOOKPLATEAU
De kookplaten/zones worden met een 3-standen
schakelaar geregeld (Fig. 1):
0: UIT
1: MINIMUM
3: MAXIMUM
Wees voorzichtig met olie en vet. Laat dat geval de
vetpan niet zonder toezicht, daar olie of vet oververhit
kunnen worden en dan ontvlambaar zijn.
Wees voorzichtig met oliën en vetten, deze kunnen
bij oververhitting brand veroorzaken.
Fig. 1
FO 2165
0
1
2
3
45
KOOKFUNCTIE KIEZEN
Schakel met toets 1 de oven in.
Druk toets 2 in om de gewenste ovenfunctie te
kiezen. Elke keer dat u toets 2 indrukt, gaat een
lampje links de betreffende functie branden.
Hieronder vindt u een overzicht van de symbolen en
hun functie.
Heteluchtverwarming - Voor roosteren of
roosteren en bakken, op elke hoogte mogelijk,
zonder smaakoverdracht.
Traditionele verwarming - De warmte komt
van het bovenste en het onderste element,
voor gelijkmatige warmte in de oven.
Traditioneel grillen - Het volledige
grillelement is aan. Aan te bevelen voor grote
vleesgerechten.
Pizzafunctie - Het onderste element geeft
directe warmte aan de bodem van pizza’s of
quiches, terwijl de hetelucht de bovenkant
gaar maakt.
Grill + hetelucht - Een alternatieve methode,
te vergelijken met conventioneel grillen. Het
grillelement en de hetelucht werken tegelijk.
Kies een temperatuur van max. 200°C.
Gebakfunctie - Het bovenste en onderste
element verwarmen de oven en de hetelucht
circuleert rond de levensmiddelen. Ideaal voor
bakken van gebak of brood.
Onderste verwarmingselement - De warmte
komt alleen van onderen, om levensmiddelen
nog even gaar te maken.
Binnenste grillelement - om kleine
hoeveelheden te grillen.
TEMPERATUUR KIEZEN
Als u een kookfunctie kieset, verschijnt op het display
een temperatuur. U kunt deze temperatuur altijd wijzigen.
Druk toets 5 of 6 in om de temperatuur te wijzigen.
Als u de actuele temperatuur wilt weten, drukt u toets 4
in.
OVEN UITSCHAKELEN
U kunt de oven te allen tijde uitschakelen.
— Druk toets 1 in. Alle lampjes gaan uit. De dagtijd
wordt aangegeven.
46
VOORVERWARMEN
Door deze funktie te gebruiken wordt de tijd van
voorverwarming circa 50 % verkort.
1) Schakel met toets 1 de oven in.
2) Druk toets 2 in om de gewenste ovenfunctie te
kiezen en druk toets 5 of 6 in om de temperatuur te
wijzigen.
3) Druk toets 3 ( ) in. Op het display wordt
"FHU" ("Fast Heat Up" = Voorverwarmen)
aangegeven.
4) Zodra de het voorverwarmen klaar is hoort u een
geluidssignal, als teken dat u het gerecht in de oven
kunt plaatsen.
ONTDOOIEN
Door deze funktie te gebruiken, alleen de ventilator in de
oven werkt. Door het cirkuleren van de lucht in de
ovenruimte wordt het diepvriesprodukt sneller ontdooid
dan op het aanrecht het geval zou zijn.
1) Schakel met toets 1 de oven in.
2) Druk toets 3 ( ) twee maal in. Op het display
wordt "32" aangegeven. U kunt niet deze temperatuur
wijzigen.
3) Om de "Ontodooien" funktie uit te schakelen, druk
toets 3 ( ) in. Alle lampjes gaan uit. De dagtijd
wordt aangegeven.
47
Open de ovendeur altijd aan de handgreep in
het midden (fig. 2).
3. Het gebruik van de oven voor de eerste keer
Fig. 2
FO 0799
Nadat de oven aangesloten is:
De cijfers in het display knipperen en geven “12.00”
aan. Als u niet binnen 10 seconden een toets indrukt,
knipperen de cijfers niet meer en de klok begint
vanaf 12.00 te lopen.
Juiste dagtijd instellen:
Terwijl de cijfers nog knipperen, drukt u toets 5 of 6
in. Als de juiste tijd wordt aangegeven, bevestigt u de
instelling door toets 4 in te drukken. De klok begint te
lopen.
Als de cijfers niet meer knipperen, drukt u toets 8 en
9 tegelijk in en u houdt de toetsen ingedrukt, tot de
cijfers beginnen te knipperen. Daarna gaat u te werk
zoals hierboven omschreven.
Daarna kiest u traditioneel koken ( ):
Druk toets 1 in om de oven in te schakelen.
Druk toets 2 twee maal in. Het lampje links symbool
gaat branden.
Laat de lege oven ongeveer 45 minuten
ingeschakeld.
Zet een raam in de keuken open om te ventileren.
Er kan een onaangename geur optreden. Dat is absoluut
normaal en heeft te maken met de fabricage.
Hierna laat u de oven afkoelen en daarna maakt u de
oven met een zachte doek en wat sop schoon.
Voordat u de oven in gebruik neemt, moet u het
rooster en de lekschaal zorgvuldig
schoonmaken.
48
4. Programmeren
TIJDSINSTELLING ACTIVEREN
Druk toets 7 in om de tijdsinstelling te activeren. Het
lampje gaat knipperen en er wordt 0.00 aangegeven.
Druk toets 5 of 6 in om de gewenste tijd te kiezen. De
maximale tijd is 19 uur en 59 minuten.
Na het instellen begint de tijd na 3 seconden te
lopen.
Als de tijd afgelopen is, klinkt een akoestisch signaal
en 0.00 wordt aangegeven in knipperende cijfers.
De oven wordt NIET uitgeschakeld.
Om het akoestische signaal uit te schakelen drukt u
een willekeurige toets in. De dagtijd wordt
aangegeven en het lampje gaat uit.
Tijdsinstelling uitschakelen:
— Druk toets 7 in, houd de toets ingedrukt en druk
eveneens toets 5 in.
DE OVEN AUTOMATISCH
LATEN UITSCHAKELEN
Zet de levensmiddelen in de oven, kies een
kookfunctie en wijzig eventueel de temperatuur.
Druk toets 8 in om de kooktijdfunctie te kiezen. Het
lampje gaat knipperen en er wordt 0.00 aangegeven.
Druk toets 5 of 6 in om de gewenste tijd te kiezen. De
maximale tijd is 19 uur en 59 minuten.
Na het instellen begint de timer na 3 seconden te
lopen.
Druk toets 4 in. Het display geeft de dagtijd weer aan.
Als de tijd afgelopen is, schakelt de oven automatisch
uit en er klinkt een akoestisch signaal. Op het display
wordt 0.00 in knipperende cijfers aangegeven.
Om het akoestische signaal uit te schakelen drukt u
een willekeurige toets in. De dagtijd wordt
aangegeven en het lampje van de kooktijd gaat uit.
Annuleren van de kooktijd:
— Druk toets 8 in, houd de toets ingedrukt en druk
eveneens toets 5 in. Als u dat doet terwijl er een
programma loopt, wordt de oven NIET uitgeschakeld.
49
DE OVEN AUTOMATISCH
LATEN IN- EN UITSCHAKELEN
Stel de kooktijd in zoals in het vorige hoofdstuk
beschreven.
Druk toets 9 in. Daarmee kiest u de functie “einde
van de kooktijd”. Het lampje gaat knipperen. Het
einde van de kooktijd (actuele tijd + kooktijd) wordt
aangegeven.
Druk toets 5 of 6 in om het gewenste einde van de
kooktijd in te voeren.
Druk toets 4 in. Op het display wordt weer de dagtijd
aangegeven. Op de gewenste tijd schakelt de oven
automatisch in. Als de tijd is afgelopen, schakelt de
oven uit en er klinkt een akoestisch signaal. Om het
signaal uit te schakelen drukt u een willekeurige
toets in.
EXTRA KENMERKEN
AUTOMATISCH UITSCHAKELEN
Als de instelling is gewijzigd, schakelt de oven volgens
onderstaande tabel automatisch uit:
Als de temperatuur schakelt de oven
is ingesteld op: automatisch uit:
250°C of heter na 1,5 uur
tussen 120 en 250°C na 5 uur
beneden 120°C na 12 uur
RESTWARMTEFUNCTIE
Als een kooktijd is ingesteld, schakelt de oven
automatisch enkele minuten eerder uit en maakt gebruik
van de restwarmte. Het lampje blijft branden tot de
kooktijd is afgelopen.
Als de kooktijd korter dan 15 minuten is, treedt deze
functie niet in werking.
KINDERVEILIGHEID
Om te voorkomen dat kinderen de oven inschakelen,
kunt u de bedieningselementen vergrendelen.
Schakel de oven uit door toets 1 in te drukken.
Druk toets 4 en 5 tegelijk in en houd de toetsen ca.
3 seconden ingedrukt. Op het display verschijnt een
knipperende punt achter de cijfers.
De oven is nu vergrendeld. Ovenfunctie of
temperatuur kunnen niet gekozen worden.
Oven ontgrendelen:
Druk toets 4 en 5 tegelijk in en houd de toetsen ca.
3 seconden ingedrukt. De knipperende punt achter
de cijfers gaat uit. De oven kan nu gebruikt worden.
50
Fig. 3
FO 0336
1
2
3
4
Opgelet:
Gebruik altijd ovenhandschoenen voor het uit de
oven nemen van hete schalen of pannen.
De in de oven bereikte temperatuur kan 250°C zijn.
Gebruik daarom altijd materialen die bestand zijn
tegen hoge temperaturen.
Plaats nooit kookgerei op de bodem van de oven.
Bedek nooit de bodem van de oven met folie. Door
het bedekken van de oven kan er schade aan de
bodem optreden, terwijl het bak/braadresultaat
nadelig wordt beÏnvloed.
Wees voorzichtig met oliën en vetten, deze kunnen
bij oververhitting brand veroorzaken.
Om dezelfde reden wees voorzichtig met het inzetten
of uitnemen van voedsel en voorkom dat er vet of olie
op de bodem van de oven komt. Moch dit gebeuren
verwijder dit dan zeer zorgvuldig om rook en luchtjes
te voorkomen.
Gebruik de oven met de deur gesloten
Het plaatsen van de ovenrekken (Fig. 3)
Om betere kookresultaten te behalen is het mogelijk de
legrekken op diverse hoogten te plaatsen. Let op dat de
rekken op de juiste manier in de oven geplaatst worden
(Fig. 3)
Zodra voedsel wordt verwarmd onstaat er stoom
die in contact komt met het glas van de ovendeur
en vervolgens waterdruppels op het glas vormt.
Dit is normaal en wordt niet door een fout in de
oven veroorzaakt. We adviseren deze druppels
na ieder gebruik te verwijderen.
5. Het gebruik van de oven
Raadgevingen voor bakken en braden
Het vlees kan op een schotel geplaatst worden die voor
het braden in de oven geschikt is of direct op het rooster,
waaronder de lekschaal zal worden geplaatst om de jus
te verzamelen. Het rooster moet zoals in fig. 3 getoond
ingevoegd worden. Laat vlees na braden minstens 15
minuten staan alvorens het aan te snijden. Hiermee
wordt het verloren gaan van vleesnat voorkomen. Doe
wat water in de lekschaal om het ontstaan van rook,
door het verbranden van vet te vermijden. Herhaal dat
af en toe om condensvorming tegen te gaan.
Raadgevingen voor bakken en braden
Gebak vergt doorgaans een matige temperatuur (150-
200 °C), daarom moet de oven ongeveer 10 minuten
voorverwarmd worden.
Open tijdens het bakken de ovendeur niet, voordat
driekwart van de baktijd verstreken is. Gebak dat
gegarneerd wordt eerst tweederde van de baktijd laten
bakken en pas daarna garneren en afbakken. De
resterende baktijd hangt sterk af van de soort en
hoeveelheid van de garnituur. Roerdeeg moet moeilijk
van de lepel gaan anders wordt de baktijd onnodig lang
door teveel aan vocht.
Bij gebruik van twee bakblikken moet een richel
vrijgelaten worden.
Het gebruik van de grill
Bijna alle vleessoorten kunnen gegrilleerd worden,
behalve rollades, gehakt vlees en bepaalde stukken
mager wild.
Vlees en vis aan beide kanten met olie invetten en op
het grillrooster leggen. De richelhhoogte hangt af van
het soort vlees.
De lekschaal moet in eerste richel van onderaf geschoven
worden. Bij het grilleren verdient het aanbeveling om
eerst een beetje water in de lekschaal te doen, zodat het
vastbakken van afdruipend vet wordt voorkomen.
De beveiligingsthermostaat
Voor de veiligheid van de gebruiker is de oven voorzien
van een beveiligingsthermostaat. Bij een eventueel
optredend defect van de hoofdthermostaat met als
gevolg oververhitting schakelt deze beveiligings-
thermostaat de oven uit.
Als dit onverhoopt een keer gebeurt, probeer dan onder
geen voorwaarde de oven zelf te repareren, maar
waarschuw direkt Elgroep Fabrieksservice.
De koelventilator
De oven is uitgerust met een koelventilator welke de
elektrische schakeldelen, de bedieningsknoppen en de
deurgreep tijdens de werking koelt.
Teneinde oververhitting te vermijden blijft, na het
uitschakelen van de oven, de ventilator draaien tot de
temperatuur voldoende is gedaald.
51
Temp.
*1500 Rosbief 2 220 2 200 40-60 op het rooster
*1200 Rundvlees 2 200 2 175 50-70 op het rooster
*1200 Varkensvlees 2 200 2 175 100-130 op het rooster
*1200 Kalfsvlees 2 200 2 175 90-120 op het rooster
1000 Varkenspootjes 2 180 2 (1 - 3) 160 100-120 2 stuks
2000 Lamsbout 2 175 2 160 120-140 1 stuk vlees
3000 Gans 2 190 2 170 140-180 in z'n geheel
1800 Eend 2 180 2 160 120-150 in z'n geheel
3500 Kalkoen 1 190 1 175 120-150 in z'n geheel
1200 Kip 2 200 2 180 80-100 in z'n geheel
1200 Konijn 2 190 2 175 60-80 in stuk vlees
1500 Forel 2 200 2 (1 - 3) 175 40-60 3 stuks
* Cannelloni/Lasagne 2 200 2 (1 - 3) 175 40-60
* Gerezen deeg 1 190 2 (1 - 3) 170 30-45 in bakvorm
* Taartbodem 2 190 2 (1 - 3) 170 25-35 in bakvorm
* Kwarktaart 1 170 2 150 60-80 in bakvorm
* Zandgebak 1 180 2 170 40-50 in bakvorm
* Vruchtencake 1 175 1 160 40-50 in bakvorm
* Cake 1 175 1 160 40-50 in bakvorm
* Appelstrudel 1 175 2 (1 - 3) 160 60-80 op bakplaat
* 500 Koekjes 1 190 2 (1 - 3) 170 10-20 op bakplaat
* 500 Vlaai 1 220 2 (1 - 3) 200 10-25 op bakplaat
*1000 Witbrood 1 200 2 180 45-65 op bakplaat
* 500 Kleine broodjes 1 210 2 (1 - 3) 190 20-30 op bakplaat
HeteluchtTraditioneel
Opmerking
Gewicht
in
gr.
Gaar-of
baktijd
in minuten
°C
4
3
2
1
TRADITIONEEL OF MET HETELUCHT BAKKEN EN BRADEN
Gerecht
Richel
4
3
2
1
°C
6. Adviestabellen
Temp.
Richel
Temp.
Pizzafunctie
Opmerking
Gewicht
in
gr.
Gaar-of
baktijd
in minuten
Gerecht
Richel
4
3
2
1
°C
*500 Pizza 1 220 15-25 op bakplaat
*500 Kleine Pizza's 1 200 10-20 op bakplaat
*500 Vlaai 1 220 10-20 op bakplaat
*600 Pasteitjes 1 200 15-25 op bakplaat
*800 Quiche 1 200 30-40 in bakvorm
*800 Taartbodem 1 180 20-30 in bakvorm
*1000 Vruchtentaart 1 180 25-35 op bakblik
BAKKEN MET PIZZAFUNCTIE
(*) Bij deze gerechten circa 10 minuten voorverwarmen.
52
Gewicht
in
gr.
Rollade 2 1000 3 180 30-40 20-30
Kip in 4 stukken 1 800 3 200 25-30 15-20
Haantjes 2 1000 3 190 30-35 25-30
Parelhoen 2 800 2 180 35-40 30-35
Groente gratineren - - 3 200 15-20 -
Toast ham/kaas 4 - 3 200 3-5 1-2
Makreel 2 600 3 200 10-20 6-8
Temp.
Gebakfunctie
Gaar-of
baktijd
in minuten
Gerecht
Richel
4
3
2
1
°C
Zandtaartdeeg 2 160 10-20
Cakedeeg 2 180 20-30
Spritsgebak 2 190 15-25
Croissants 2 180 20-30
Bladerdeeg 2 180 20-30
Taartdeeg 2 90 25-35
Schuimpjes 2 90 120-150
BAKKEN MET GEBAKFUNCTIE
TRADITIONEEL GRILLEN
Bovenkant
°C
Temp.
Aantal
Gewicht
in
gr.
Grilltijd
in minuten
Onderkant
Grill
Runderfilets 4 800 4 250 8-10 4-6
Varkenskarbonade 4 600 4 250 8-10 5-8
Spareribs 8 800 4 250 6-8 4-6
Worstjes 8 500 4 250 8-10 4-6
Vlees aan spiezen 4 700 4 250 10-12 5-7
Kippenborst 4 500 4 250 10-12 5-7
Schol 6 500 4 250 6-8 4-6
Toast 6 - 4 250 1-3 1-2
Gerecht
Richel
4
3
2
1
GRILLEN MET GRILL EN HETELUCHT
°C
Grill + hetelucht
4
3
2
1
Gerecht
Bovenkant
Temp.
Grilltijd
in minuten
Onderkant
Richel
Aantal
De lekschaal moet in de eerste richel van onderaf gerekend geschoven worden.
Het verdient aanbeveling om hij het bereiden van meerdere gerechten tegelijk de geadviseerde tijden met 10 minuten
te verlengen.
De bak-en braadtijden hebben betrekking op de eerst aangegeven richelhoogte. De richelhoogte tussen haakjes gezet
zijn die welke gelijktijdig voor het bakken of braden van andere gerechten kunnen worden gebruikt, bij dezelfde
temperatuur.
53
Fig. 4
Fig. 5
FO 0288
FO 2250
7. Het schoonmaken en Onderhoud
HET REINIGEN VAN DE OVEN
Overtuig u ervan dat de oven uitgeschakeld is vóór u
hem schoonmaakt. Trek daartoe de steker uit het
stopcontact of zet de installatieschakelaar op UIT.
Wacht tot de oven geheel is afgekoeld.
De accessoires en de binnenkant kunt u schoonmaken
met heet water en een afwasmiddel.
Gebruik eventueel een ovenreiniger (spuitbus), maar
dan alleen voor de zijwanden en de bodem.
Gebruik geen schuurmiddelen, agressieve of giftige
stoffen voor het schoonmaken.
De emaillering van de ovenruimte is uiterst duurzaam.
Zuren, zoals die in citroenen, pruimen, rabarber en
dergelijke voorkomen, kunnen echter bij morsen mat-
te vlekken veroorzaken. Snel schoonmaken!
Zijn dit soort vlekken toch ontstaan, dan zijn ze niet
meer te verwijderen. Dat stoort echter niet de goede
werking en de duurzaamheid van de oven.
De voorkant van de oven kunt u naar behoefte reinigen
met warm water en een neutraal huishoudschoon-
maakmiddel. Om dat te vergemakkelijken kunt u de
knoppen tijdelijk verwijderen door ze naar u toe van de
assen af te trekken.
Moderne huishoudschoonmaakmiddelen drogen
doorgaans streeploos op.
Verwijderen van de ovendeur
Als tijdens het schoonmaken van de ovenbinnenkant de
deur in de weg zit, of bij het schoonmaken tussen de
glasdeuren, kan de deur tijdelijk verwijderd worden of
uiteen worden genomen.
Ga als volgt te werk:
1) Open de deur geheel;
2) Klap de beugeltjes op de scharnieren om (fig. 4);
3) Sluit de deur tot hij stuit (staat dan schuin open);
4) Til de deur met beide handen iets op en trek hem
naar u toe uit het ovenfront (fig. 4);
5) Leg de deur op een vlakke ondergrond, bijv tafel;
6) Draai de schroeven links en rechts los A (Fig. 5);
7) Trek het glas van de deur voorzichtig omhoog.
Maak de binnenkant van het glas alleen schoon met
warm water en een zachte doek.
Om de deur weer in elkaar te zetten en in de oven te
plaatsen volgt u de omgekeerde procedure.
54
FO O781
FO O778
Fig. 8
FO 0018
Fig. 6
Fig. 7
Ovendeurrubber
Het goed werken van de oven is mede afhankelijk van
het deurrubber geplaatst tussen de oven en de deur.
Controleer regelmatig de conditie van dit rubber, houd
het schoon en gebruik nooit agressieve schoon-
maakmiddelen.
Als het deurrubber beschadigd is laat dit dan vervangen
door Elgroep Fabrieksservice.
AANBEVELINGEN VOOR DE REINIGING
Om de reiniging binnen in de oven te vergemakkelijken
kan men het bovenste verwarmingselement
(bovenelement en grill) omdraaien.
De aan de bovenkant gekartelde schroef (Fig. 6) en het
verwarmingselement naar beneden draaien (Fig. 7).
Vanaf dit ogenblik kan men de oppervlakte van de oven
reinigen (zie de algemene aanbevelingen voor de
reiniging).
Het verwarmingselement weer op zijn plaats zetten en
de schroef die men van tevoren heeft weggehaald weer
vastschroeven.
De juiste positie van element controleren.
Vetfilter
Gedurende het braden of grilleren van vlees onstaat
een vettige damp, welke op de ventilatorbladen neerslaat.
Om dat te voorkomen plaatst u vóór u gaat braden of
grilleren, het vetfilter (Fig. 8).
Wij adviseren u het filter steeds na gebruik te reinigen in
heet water met een afwasmiddel. Om het filter te
verwijderen drukt u het lipje naar boven.
55
Fig. 9
FO 0287
OVENVERLICHTING
Indien het lampje van de binnenverlichting vervangen
moet worden, dan kunt u het verwijderen door het
kapje los te draaien (fig. 9).
Vervang het lampje tegen hetzelfde model, 230V/25W
met E14-fitting, bestand tegen een temperatuur van
300°C
WAT TE DOEN
De oven is niet goed ingesteld, dus controleer of de oven
op handbediening staat
of
Controleer de "stoppen" in de meterkast.
Schakel met toets 1 de oven in.
of
Het ovenlampje is stuk. Vervang dit en volg de reeds eerder
gegeven instructies. Koop de lamp bij Distriparts.
Raadpleeg het receptenboek en stel de juiste kooktijd in.
Laat voedsel niet langer dan 15 minuten na de kooktijd in
de oven staan.
HET PROBLEEM
De oven doet niets
De binnenverlichting gaat niet aan
De kooktijd duurt te lang of te kort
Condensatie in de oven
8. Enkele tips mocht er iets niet werken
Voordat Elgroep Fabrieksservice gewaarschuwd wordt is het verstandig
eerst bovenstaande tips te volgen.
Fig. 10
SER. NO.
Mod.
PROD. NO.
SER. NO.
MOD.
PROD. NO.
TYPE
Als de storing na deze verificatie blijft, wendt u
zich dan tot de ELGROEP FABRIEKSSERVICE.
Geef daarbij op om welke storing het gaat, het
modelnummer (Mod. No.) en het productnummer
(Ser. No.) die u op het typeplaatje vindt.
56
Bij aanspraak op kosteloos herstel dient het origineel van
de betreffende aankoopnota, of kwitantie te worden
getoond of meegezonden.
Algemene garantiebepalingen
1 De fabrikant verleent een jaar garantie op het op de
bijbehorende koopnota vermelde apparaat, gerekend vanaf de
koopdatum. Indien zich binnen deze periode een storing
voordoet, welke het gevolg is van een materiaal- en/of
constructiefouten, heeft de koper het recht op kosteloos herstel.
1a Voor stofzuigers, bedoeld voor huishoudelijk gebruik, geldt
een algemene garantieperiode van twee jaar. Accessoires zijn
aan direkte slijtage onderhevig; deze verbruiksartikelen zijn
derhalve van garantie uitgesloten.
2 Indien binnen de garantietermijn door Zanussi reparaties
worden verricht, wordt de oorspronkelijke garantietermijn niet
verlengd. Op reparaties buiten de garantietermijn door Zanussi
verricht, en op de hierbij geleverde, betaalde en gemonteerde
onderdelen wordt 1 jaar garantie verleend. Indien na drie maal
uitvoeren van eenzelfde reparatie, hetzelfde defect opnieuw
optreedt en geen resultaat van een opnieuw uitvoeren van een
reparatie verwacht mag worden, zal een nieuw exemplaar of
soortgelijk toestel worden aangeboden. De aanbieding
geschiedt tegen bijbetaling op basis van een te bepalen jaarlijks
afschrijvingspercentage.
3 Servicebezoeken aan huis worden alleen gebracht voor
grote, moeilijk transporteerbare apparaten, per definitie:
wasautomaten, trommeldroogautomaten, afwasautomaten,
koelkasten, diepvrieskasten/-kisten, ovens, fornuizen en
inbouwapparaten.
3a De regeling als genoemd onder punt 3 geldt ook voor
caravankoelkasten, mits de plaats waar zich het apparaat
bevindt binnen de landsgrenzen ligt en over normale, voor het
autoverkeer opengestelde wegen bereikbaar is. Voorts dienen
ten tijde van het bezoek het apparaat en de eigenaar, of diens
gemachtigde plaatsvervanger, op de afgesproken bezoekplaats
aanwezig te zijn.
4 Indien, naar het oordeel van de fabrikant, het apparaat
zoals bedoeld onder punt 3 naar haar servicewerkplaats
getransporteerd moet worden, dan geschiedt dit transport op de
door de fabrikant vastgestelde wijze en voor rekening en risico
van de fabrikant.
5 Alle niet onder punt 3 en punt 3a genoemde apparaten,
alsmede apparaten welke wel de betreffende functionele
kenmerken bezitten maar daarnaast juist bedoeld zijn voor
gemakkelijk transport, dienen franco aan het adres van de
servicedienst verzonden of aangeboden te worden. Binnen de
algemene garantieperiode vindt terugzending voor rekening van
de fabrikant plaats.
6 Indien een onder de algemene garantieperiode vallend
defect aan een apparaat niet meer hersteld kan worden, vindt
kosteloze vervanging van het apparaat plaats.
Garantie-uitbreidingen
7 Voor koel-/vries-motorcompressoren (exclusief startrelais en
motorbeveiliging) geldt een aflopende garantieperiode, in gelijke
percentages van 20 procent per jaar, van vijf jaar na koopdatum
van het op de bijbehorende koopnota vermelde apparaat, met
inachtname van volledig kosteloos herstel binnen de algemene
garantieperiode. Na de algemene garantieperiode worden
bezoek-, arbeidsloon- en bijkomende materiaalkosten in rekening
gebracht.
Garantie-uitsluitingen
8 Het kosteloos uitvoeren van herstel- en/of
vervangingswerkzaamheden, zoals bedoeld in de betreffende
hieraan voorafgaande punten, is niet van toepassing indien:
- geen aankoopnota of, kwitantie, waaruit tenminste de
aankoopdatum en de identificatie van het apparaat blijkt,
getoond kan worden of meegezonden werd;
- het apparaat voor andere, of óók voor andere dan
huishoudelijke doeleinden waarvoor het apparaat bestemd
is gebruikt wordt;
- het apparaat niet volgens de aanwijzingen in het
installatievoorschrift of de gebruiksaanwijzing geinstalleerd,
bediend, gebruikt of behandeld wordt;
- het apparaat op ondeskundige wijze door daartoe niet
bevoegde personen hersteld of gewijzigd werd.
8a Indien het apparaat zodanig ingebouwd, ondergebouwd,
opgehangen of geplaatst is dat de benodigde tijd voor het uit-
en inbouwen samen meer dan dertig minuten bedraagt, dan
worden de hierdoor ontstane extra kosten aan de eigenaar in
rekening gebracht.
8b Schade welke ontstaat door het, met toestemming van de
eigenaar, op abnormale wijze uit- of inbouwen van een
apparaat, kan niet op de fabrikant of haar servicedienst verhaald
worden.
8c Beschadigingen, zoals krassen en deuken of zoals breuk
van uit- of afneembare delen, welke niet ten tijde van de
aflevering ter kennis van de fabrikant gebracht worden, vallen
niet onder garantie.
Belangrijk advies
De constructie van dit apparaat is zodanig dat de veiligheid
daarvan gewaarborgd is. Ondeskundige reparaties kunnen
echter de veiligheid in gevaar brengen. Terwille van een
blijvende veiligheid en ook om mogelijke schade te voorkomen,
is het raadzaam dat reparaties uitsluitend verricht worden door
personen die daarvoor de vereiste vakbekwaamheid bezitten.
Wij adviseren u herstel- en/of controlewerkzaamheden door uw
vakhandelaar of door ELGROEP FABRIEKSSERVICE te laten
uitvoeren en uitsluitend
originele DISTRIPARTS
onderdelen te laten plaatsen.
GARANTIEBEPALINGEN EN SERVICE VOOR DE BENELUX
België/Belgique
Bergensesteenweg 719
1520 Halle (Lembeek)
Thuisherstellingen:
Dépannages à domicile
Tel.: 02-3630444
Fax.: 02-3630400
Wisselstukken:
Pièces détachées:
Tel.: 02-3630555
Fax.: 02-3630500
Telex: 22915 eluxbe
Luxembourg/Luxemburg
3, Rue d'Arlon
L-8009 Stassen
Dépannages à domicile
Kundendienst
Tel.: 45 33 50
Fax.: 45 84 34
Pièces détachées
Ersatzteile
Tel.: 45 33 50
Fax.: 45 84 34
Nederland
Vennootsweg 1
2404 CG Alphen aan den Rijn
Postbus 120
2400 AC Alphen aan den Rijn
Storingsmeldingen op
werkdagen tijdens kantooruren:
Tel. 0172 - 46 83 00
Fax 0172 - 46 83 66
Onderdelenverkoop op
werkdagen tijdens kantooruren:
Tel. 0172 - 46 84 00
Fax 0172 - 46 83 76
57
Hoogte 59,4 cm
Breedte 56,0 cm
Diepte 55,0 cm
Hoogte 32,5 cm
Breedte 42,0 cm
Diepte 39,0 cm
Inhoud 53 dm
3
Buitenafmetingen
Ovenruimte
Dit Toestel voldoet aan de EEG-richtlijn:
73/23 - 90/683 (lage spanning);
89/336 (elektromagnetische vereinigbaarheid);
93/68 (algemene richtlijn);
en de daarop volgende wijzigingen.
FABRIKANT:
ELECTROLUX ZANUSSI S.p.A.
Viale Bologna, 298
47100 FORLÌ (Italie)
Vermogens:
Onderelement 1000 W
Bovenelement 800 W
Onder- en boven-element (1000 + 800 W) 1800 W
Grill-element 1750 W
Turbogrill-element 2550 W
Hetelucht-element 2000 W
Pizzafunktie 3000 W
Ovenverlichting 25 W
Koelventilator 20 W
Cirkulatieventilator 25 W
Aansluitwaarde oven 3080 W
Lichtnetspanning (50 Hz) 230 V
DEZE OVEN KAN MET ÉÉN VAN DE NAVOLGENDE KOOKPLATEAUS GEKOMBINEERD
WORDEN
1) Plateaus met gietijzeren platen type: ZME 2004 VD -
ZMF 2104 VD - ZMFW 2304 VD - ZMS 2204 VD
Linksvoor Ø 180 mm 2000 W
Linksachter Ø 145 mm 1500 W
Rechtsachter Ø 180 mm 2000 W
Rechtsvoor Ø 145 mm 1500 W
Aansluitwaarde plateau 7,0 kW
Lichtnetspanning (50 Hz) 230 V
2) Keramisch Plateau type ZGR 2404 / ZGRN 2404 /
ZGRW 2404 / ZGRX 2404
Linksvoor Ø 180 mm 1700 W
Linksachter Ø 145 mm 1200 W
Rechtsachter Ø 180 mm 1700 W
Rechtsvoor Ø 145 mm 1200 W
Aansluitwaarde plateau 5,8 kW
Lichtnetspanning (50 Hz) 230 V
3) Keramisch Plateau type ZGR 2226 - ZGRN 2226 -
ZGRW 2226 - ZGRX 2226
Linksvoor Ø 120/210 mm 2100 W
Linksachter Ø 145 mm 1200 W
Rechtsachter Ø 170x265 mm 2200 W
Rechtsvoor Ø 180 mm 1700 W
Aansluitwaarde plateau 7,2 kW
Lichtnetspanning (50 Hz) 230 V
4) Keramisch Plateau type ZGR 3226HL - ZGRN 3226HL
- ZGRW 3226HL - ZGRX 3226HL
Linksvoor Ø 120/210 mm 2100 W
Linksachter Ø 145 mm 1200 W
Rechtsachter Ø 170x265 mm 2200 W
Rechtsvoor Ø 180 mm 1800 W
(halogen)
Aansluitwaarde plateau 7,3 kW
Lichtnetspanning (50 Hz) 230 V
5) Keramisch Plateau type ZGR 2315 - ZGRW 2315
Linksvoor Ø 120/210 mm 2100 W
Linksachter Ø 145 mm 1200 W
Rechtsachter Ø 180 mm 1700 W
Rechtsvoor Ø 145 mm 1200 W
Aansluitwaarde plateau 6,2 kW
Lichtnetspanning (50 Hz) 230 V
TOTAAL-AANSLUITWAARD
1) Oven + gietijzerplaten 10,080 kW
2) Oven + keramisch plateau 8,880 kW
3) Oven + keramisch plateau 10,280 kW
4) Oven + keramisch plateau 10,380 kW
4) Oven + keramisch plateau 9,280 kW
9. Technische gegevens
58
De afmetingen van de oven, de ovenkast en de nis
vindt u in de figuren 11 en 12.
HET INBOUWEN
Het is belangrijk dat de afmetingen en de materialen van
de kast, waaring de oven geplaatst wordt juist zijn en
bestand zijn tegen temperatuur stijgingen van ten minste
60°C.
Een juiste installatie moet garanderen dat het niet
mogelijk is in aanraking te komen met delen van de oven
die onder elektrische spanning staan. Zorg ervoor bij
het installeren gebruik te maken van goed geïsoleerde
aansluitsnoeren en voorkom kortsluiting.
Wij adviseren de oven niet te dicht op een koelkast of
vriezen te plaatsen, dit kan de werking van genoemde
apparaten beïnvloeden.
FO 0414
Fig. 11
De installatie en de elektrische aansluiting van
het apparaat moeten door een erkend vakman
gebeuren.
550 min
595
22,5
20
30
20
4
7
Fig. 12
A 0049
Het gaat om een toestel van de klasse Y inzake de
bescherming tegen verhitting van de ruimte. Dit
betekent dat de rugzijde en één zijkant van het toestel
tegen een ander toestel dat hoger is of tegen een wand
mag worden geplaatst, terwijl de andere zijkant tegen
meubels of toestellen van dezelfde hoogte moet
worden gezet.
10.Inbouwaanwijzingen
59
FO 0332
FO 0331
Fig. 14
Fig. 13
FO 0039
Fig. 15
INBOUWEN ONDER EEN WERKBLAD
De inbouwnis van het meubel moet de afmetingen
hebben zoals die in Figuur 12 aangegeven zijn.
De afbeeldingen 13 en 14 tonen u twee draagmogelijk-
heden voor de oven.
Fig. 13: de oven staat op twee houten dragers die aan
de wanden van de ovenkast bevestigd zijn.
Fig. 14: de oven staat op twe metalen U-of L- profilien,
waar eventueel ook de voeten van de ovenkast
aan bevestigd zijn.
BEVESTIGING AAN DE OMBOUWKAST
Vóórdat de oven in de nis geschoven wordt moet het
kookplateau aangesloten sijn (zie de betreffende
aanwijzingen).
Open vervolgens de ovendeur en schroef hem met de vier
houtschroeven aan het meubel vast (Fig. 15).
60
ELEKTRISCHE AANSLUITING
De verbinding met het lichtnet kan zowel door «kabel
met meerpolige genormaliseerde steker» als door «va-
ste aansluiting» gemaakt worden. In het laatste geval
moet de vaste aansluiting onderbroken kunnen worden
door een meerpolige schakelaar waarvan de
contactafstanden ten minste 3 mm bedragen en de
aardverbinding niet wordt mede-onderbroken. Het
toestel moet, overeenkomstig de plaatselijke
voorschriften, deugdelijk geaatd worden.
De fabrikant wijst elke verantwoordelijkheid ten
aanzien van schade of letsel af, indien deze
veiligheidsmaatregel niet werd getroffen.
Ter hoogte van klemmenbordje van de oven moet in
de achterwand van de keukenunit een gat van circa 30
mm Ø gemaakt worden. Door dit gat wordt de
aansluitkabel naar buiten de unit geleid. Trek de kabel
zoveel mogelijl buiten de unit, op het moment dat de
oven in de nis geplaatst wordt. In feite moet de kabel
zodanig opgehabgen of gelegd zijn dat hij nergens
heter kan worden dan 50K (50°C) boven de
kamertemperatuur.
Als toevoerleidingen zijn de volgende soorten geschikt,
lettende op de benodigde respectievelijke doorsnede
van de leiding.
H07 RN-F
H05 RN-F
H07 RR-F
H05 VV-F
AANSLUITING VAN DE
STROOMTOEVOER
Zowel oven als kookplaat zijn gebouwd voor
aansluiting op nominale spanning(en) van 230 V.
Aansliting van de stroomtoevoer geschiedt op het
klemmenbordje, achterop de ove, waarop zich 5
genummerde terminals en 1 aardingsterminal
bevinden. Het toestel wordt afgeleverd voor de
aansluiting «400 V driefasen + nul», zoals getoond in
de figuur 16. Één- en weefasen aansluiting is
eveneens mogelijk; u vindt de vereiste
schakelgegevens in Fig. 17.
VERBINDINGEN KOOKPLATEN/-ZONES
MET DE OVEN
Met deze oven kunnen slechts kookplateaus
ingebouwd worden, die op blz. 57 aangegeven zijn.
Aardverbinding en stroomtoevoerdraden zijn in één
steker ondergebracht. Verbind de steker mer de
overeenkomstige kontrasteker op de oven-bovenkant.
Fout-aansluiting uitgesloten.
FO 0474
Fig. 17
FO 0330
Fig. 16
230V 3~
1 2 3 4 5
L1 L2 L3 PE
230V 1~
1 2 3 4 5
L1 N PE
400V 2N~
1 2 3 4 5
L1 L2 N PE
400V 3N~
1 2 3 4 5
L1 L2 L3 N PE
11.Elektrische aansluiting
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21

Zanussi ZHM773N Handleiding

Categorie
Ovens
Type
Handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor