6
BELANGRIJK: Om schade aan uw apparaat te vermijden, overschrijd nooit de maximum hoeveelheden aan
ingrediënten en vloeistoffen die in de gebruiksaanwijzing en recepten zijn vermeld.
***Plaats een cakevorm/ovenschaal in de kom (ovenschaal van siliconen, roestvrij staal,
aluminium, terracotta).
Als u een rijzend mengsel gebruikt (zoals een cake, quiche of muffins), vul de ovenschaal niet
meer dan de helft.
TIPS
• Kleinere ingrediënten hebben over het algemeen een kortere baktijd nodig dan grotere
ingrediënten.
• Een grotere hoeveelheid ingrediënten heeft slechts een iets langere baktijd nodig, en een
kleinere hoeveelheid ingrediënten heeft slechts een iets kortere baktijd nodig.
• Het schudden van kleinere ingrediënten aan de helft van de baktijd verbetert het
eindresultaat en kan helpen bij het vermijden van een ongelijkmatig bakproces.
• Voeg een beetje olie aan verse aardappelen toe voor een knapperig resultaat. Na het
toevoegen van een lepel olie, frituur de aardappelen binnen enkele minuten.
• Bak geen zeer vette ingrediënten in de Easy Fry.
• Snacks die in de oven bereid kunnen worden, kunnen tevens in de Easy Fry worden
gebakken.
• De optimale aanbevolen hoeveelheid te frituren friet is 700 gram.
• Gebruik kant-en-klare bladerdeeg of zanddeeg om op een snelle en eenvoudige manier
gevulde snacks te bereiden.
• Plaats een ovenschaal in de Easy Fry als u een cake of quiche wilt bakken of als u delicate
of gevulde levensmiddelen wilt frituren. Gebruik hiervoor een ovenschaal van siliconen,
roestvrij staal, aluminium of terracotta.
• U kunt de Easy Fry tevens gebruiken voor het opwarmen van ingrediënten. Om de
ingrediënten op te warmen, stel de temperatuur gedurende 10 minuten op 160°C in.
ZELFGEMAAKTE FRIET BEREIDEN
Voor het beste resultaat raden wij u aan om voorgebakken friet te gebruiken. Als u
zelfgemaakte friet wilt bereiden, volg onderstaande stappen.
1. Kies een aardappelsoort die voor het maken van friet is aanbevolen. Schil de aardappelen
en snij ze in frieten van een gelijke dikte.
2. Week de friet minstens 30 minuten in een kom met koud water, voer het water af en
maak de friet droog met een schone en goed absorberende theedoek. Dep ze vervolgens
droog met keukenpapier. De friet moet voor het frituren goed droog zijn.
3. Giet 1 eetlepel olie in een kom, voeg de friet toe en meng totdat de friet volledig met
olie is bedekt.
4. Haal de friet met uw vingers of keukengerei uit de schaal zodat de overtollige olie in de
schaal achterblijft. Doe de friet in de kom.
Opmerking: om te vermijden dar er olie op de bodem van de binnenpan komt te
liggen, raden wij u aan om de binnenpan niet om te draaien om de friet in de mand
te doen.
5. Frituur de friet zoals vermeld in de sectie “instellingen”.