NL15
HET APPARAAT GEBRUIKEN
GEBRUIKSADVIEZEN EN SUGGESTIES
Lezen van de bereidingstabel
De tabel geeft aan welke functies het best gebruikt kunnen worden voor een bepaald gerecht. De
bereidingstijden gelden vanaf het moment dat het gerecht in de magnetronoven wordt gezet, zonder de
voorverwarmingstijd (indien nodig).
De bereidingsinstellingen en -tijden zijn indicatief en hangen af van de hoeveelheid voedsel en het type
schaal. Bereid het voedsel altijd aan de gegeven minimumbereidingstijd en controleer of het gaar is.
Volg voor de beste resultaten nauwgezet de aanwijzingen in de bereidingstabel met betrekking tot de
keuze van de te gebruiken accessoires (indien bijgeleverd).
Folie en zakjes
Verwijder sluitstrips met metaaldraad van
papieren of plastic zakken voordat u de zak in de
magnetronoven plaatst.
Folie moet ingesneden of ingeprikt worden met
een vork om de druk af te laten en zo het
openbarsten te voorkomen, omdat zich tijdens het
verhitten stoom vormt.
Voedsel bereiden
Microgolven dringen maar weinig door in het
voedsel. Als u een aantal stukken samen wil
bereiden, leg dan de stukken in een cirkel zodat er
meer stukken aan de buitenkant liggen.
Kleine stukken worden sneller dan grote stukken
bereid. Snijd het voedsel in stukken die even groot
zijn zodat ze gelijkmatig gaar worden.
Vocht verdampt tijdens de bereiding in de
magnetron.
Een magnetronbestendig deksel op de schaal
vermindert vochtverlies.
Het meeste voedsel blijft verder koken nadat de
bereiding in de magnetron al beëindigd is. Laat
daarom het voedsel nagaren tot het helemaal klaar
is.
Omroeren is gewoonlijk nodig bij bereidingen in
de magnetron. Verplaats tijdens het omroeren de
bereide porties op de randen naar het midden en
de porties in het midden die nog niet gaar zijn naar
de randen.
Leg dunne plakjes vlees boven op elkaar of laat ze
overlappen. Dikkere plakken, bijvoorbeeld
gehaktbrood en worst, moeten dicht bij elkaar
worden gelegd.
Vloeistoen
Vloeistoen kunnen oververhitten tot boven het
kookpunt zonder zichtbaar te borrelen. Daardoor
kunnen hete vloeistoen plots overkoken.
Doe het volgende om dat te voorkomen:
1. Vermijd het gebruik van rechte potten of
essen met nauwe halzen.
2. Roer de vloeistof om alvorens de houder in de
magnetronoven te zetten en laat het lepeltje
erin staan.
3. Roer opnieuw na het opwarmen en haal de
houder voorzichtig uit de magnetronoven.
Babyvoeding
Wanneer u babyvoeding in een zuiges of potje in
de magnetron verwarmt, moet u het voedsel altijd
doorroeren en de temperatuur controleren
voordat u het serveert.
Zo zorgt u ervoor dat de warmte gelijkmatig wordt
verdeeld zodat er geen kans is op brandwonden.
Let erop dat u het deksel en de speen vóór het
opwarmen verwijdert.
Diepvriesproducten
Voer voor de beste resultaten het ontdooien uit op
het glazen draaiplateau. Gebruik zo nodig een
lichtplastic schaal die geschikt is voor magnetrons.
Gekookt voedsel, stoofschotels en vleessauzen
ontdooien beter als u ze tijdens het ontdooien
omroert.
Haal de stukken uit elkaar wanneer ze beginnen te
ontdooien. Afzonderlijke plakken ontdooien
sneller.