4
• YOGHURT
Voor het maken van yoghurt. Voordat de functie
wordt ingeschakeld ongeveer 100 g in de handel
verkrijgbare verse volle yoghurt toevoegen aan een
liter volle melk bij kamertemperatuur.
Let op: Als u ongepasteuriseerde melk gebruikt laat die
dan wat sudderen vooraleer te laten afkoelen tot
kamertemperatuur.
Giet het mengsel in hittebestendige potten, dek ze
af met hittebestendige deksels of folie en zet ze op
het rooster dat op niveau 2 geplaatst is. Selecteer de
functie en stel de duur in op vijf uur (de temperatuur
kan niet gewijzigd worden). Zodra de functie klaar is
de yoghurt verschillende uren laten afkoelen in de
koelkast voordat het wordt opgediend.
• DESINFECTEER
Om babyflesjes of potten te ontsmetten met behulp
van stoom. Plaats het rooster of de opvangplaat op
niveau 1 en plaats de flesjes of potten er op. Laat
voldoende tussenruimte om de stoom goed te laten
circuleren.
STOOM
Voor het bereiden van natuurlijke en gezonde
gerechten met gebruik van stoom, om de natuurlijke
voedingswaarde van het voedsel te behouden. Deze
functie is bijzonder geschikt voor het bereiden van
groenten, vis en fruit, en ook om te blancheren.
Tenzij anders aangegeven alle verpakkingen en
beschermende folie verwijderen voordat het voedsel in
de oven wordt gezet.
Gnocchi 90 - 100 10 - 15
3
1
Visterrine 75 - 80 60 - 90
2
Gekookte eieren 90 20 - 25
3
Beetwortel 100 50 - 60
3
1
Rode kool 100 30 - 35
3
1
Witte kool 100 25 - 30
3
1
Witte bonen 100 75 - 90
3
2/1
STEAM REHEAT
Om kant-en-klare gerechten te verwarmen die
diepgevroren, gekoeld of op kamertemperatuur zijn.
Deze functie maakt gebruik van stoom om het voedsel
zachtjes op te warmen zonder het uit te drogen,
waardoor de oorspronkelijke smaak behouden blijft.
Nagaartijd verbetert het resultaat. Het is raadzaam
om plaatsen van kleinere of dunnere stukken voedsel
in het midden en grotere of dikker stukken aan de
buitenkant te plaatsen. Bij gebruik van de stoombak de
opvangplaat eronder plaatsen om eventuele vloeistof
die uit het voedsel loopt op te vangen.
STEAM DEFROST
Voor het ontdooien van alle soorten voedsel.
Plaats voedsel zoals vlees en vis zonder verpakking of
folie in de stoombak op niveau 3. Plaats de opvangplaat
één niveau lager om tijdens het ontdooien het water
op te vangen. Voor de beste resultaten, het voedsel niet
volledig ontdooien maar het laten rusten om het proces
te voltooien. We raden aan om het brood ingepakt te
laten, om te voorkomen dat het te zacht wordt.
Vlees
Gehakt
500 25 -30
30 - 35
60
Gesneden 20 - 25
Braadworst 450 10 - 15 10 - 15
Gevogelte
Heel 1000 60 - 70 40 - 50
Filets
500
25 - 30 20 - 25
Poten 30 - 35 25 - 30
Vis
Heel 600 30 - 40 25 - 30
Filets 300 10 - 15 10 - 15
Portie 400 20 - 25 20 - 25
Groenten
Portie 300 25 - 30 20 - 25
Stukken 400 10 - 15 5 - 10
Brood
Heel brood 500 15 - 20 25 - 30
Sneden brood
250
8 - 12 5 - 10
Broodjes / bolletjes 10 - 12 5 - 10
Taart 400 8 - 10 15 - 20
Fruit
Gemengd 400 10 - 15 5 - 10
Bessen 250 5 - 8 3 - 5
KOOKWEKKERS
Om de tijdwaarden van de functie te bewerken.
KOOKWEKKER
Om de tijd bij te houden zonder een functie in te
schakelen.
REINIGING
• SMART CLEAN
Om de ovenruimte gemakkelijker schoon te maken.
Een regelmatig gebruik voorkomt de vorming van
aanslag, wat de oppervlakken kan beschadigen.
• LEEGMAKEN
Voor het legen van de boiler, zodat er geen water
achterblijft.
• ONTKALKEN
Om kalkaanslag te verwijderen in de boiler. We
raden aan deze functie regelmatig te gebruiken.
FAVORIET
Om de lijst van de 10 favoriete functies op te vragen.
INSTELLINGEN
Om de instellingen van het apparaat te regelen.
Wanneer de modus “ECO” actief is, zal het display minder
helder zijn om energie te besparen en zal de lamp na 1
minuut uitgaan.
Wanneer “DEMO” op “Aan” staat, zijn alle bedieningen actief
en de menu's zijn beschikbaar, maar de oven wordt niet
verwarmd. Om deze modus uit te schakelen, open “DEMO”
op het menu van de “INSTELLINGEN” en selecteer “Off”.