Algemene richtlijnen
Alvorens de oven te
gebruiken
• Om optimaal gebruik te
maken van de nieuwe
oven, de instructies voor de
gebruiker goed doorlezen
en bewaren voor
toekomstig gebruik.
• Verwijder de kartonnen
onderdelen en de plastic
folie die ter bescherming
zijn aangebracht.
• Verwijder de accessoires uit
de oven en verwarm de
oven gedurende ongeveer
een uur tegen 200°C om de
geur van beschermend vet
en isolatiemateriaal te
verwijderen. Houd het
raam tijdens deze
procedure open.
Milieutips
1.Verpakking
• De verpakking is
vervaardigd van
recyclebaar materiaal zoals
wordt aangegeven door
het symbool .
2.Producten
• De apparatuur is
vervaardigd van
recyclebaar materiaal.
Schaf de apparatuur af
volgens de plaatselijk
geldende regels. Knip de
netsnoeren door zodat de
apparatuur niet meer op
de stroom kan worden
aangesloten.
Voorzorgsmaatregelen en
algemene richtlijnen
• Koppel de apparaten van
het elektriciteitsnet
voordat u begint met
onderhoudswerkzaamheden.
• Houd kinderen uit de buurt
van de oven als deze in
werking is.
• Laat reparaties of
aanpassingen alleen
uitvoeren door een
vakman.
• Verzeker dat de elektrische
bedrading of andere
elektrische apparatuur in
de buurt van de kookplaat
of de oven niet in contact
komen met hete
onderdelen en niet vast
komen te zitten tussen de
deur van de oven.
• Gebruik ovenwanten om
schalen en andere
accessoires uit de hete
oven te verwijderen.
• Bedek de bodem van de
oven niet met
aluminiumfolie.
• Plaats geen brandbaar
materiaal in de oven -
brandgevaar als de oven
per ongeluk wordt
ingeschakeld.
• De oven is voorzien van
een luchtkoelingssysteem
om te hoge temperaturen
van de voorkant van de
oven en van de
keukenkastjes te
vermijden.
• Bij bereidingstijden van
langer dan een uur op een
temperatuur van 200°C of
meer, wordt geadviseerd de
resthitte uit de oven en de
behuizing af te voeren
door een afkoelingsperiode
in acht te nemen. Laat na
de bereiding de oven aan
staan met een willekeurige
kookfunctie behalve grill,
met de "temperatuurknop"
in de stand "0" gedurende
ongeveer 15 minuten. De
ovendeur dichthouden
tijdens de afkoelingsperiode.
• Tijdens het
bereidingsproces verdampt
er water uit het voedsel. Bij
alle ovens is het nodig dat
deze stoom en andere
dampen worden afgevoerd
uit de ovenruimte. Om
esthetische en
veiligheidsredenen hebben
we besloten dat een
opening aan de onderkant
van de deur de beste
oplossing is.
Het kan dus voorkomen
dat u stoom naar buiten
ziet komen in dit gebied
(zie afbeelding). Dit duidt
niet op een storing, en de
opening kan worden
schoongemaakt nadat de
deur is verwijderd, zoals
beschreven in "De oven en
de accessoires reinigen".
• Er mogen geen zware
voorwerpen op de
geopende deur worden
gezet, want daardoor
kunnen de ovenruimte en
de scharnieren beschadigd
worden. Max gewicht: 7 kg
(15 lbs).
Afvoer van dampen