Bauknecht BSZ 5000/01 IN de handleiding

Type
de handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

Gebruiksaanwijzing
Algemene richtlijnen
Installatie
Elektrische aansluiting
De oven met accessoires
Kooktabel
De oven en de accessoires reinigen
Het opsporen van storingen
Klantenservice
Algemene richtlijnen
Alvorens de oven te
gebruiken
Om optimaal gebruik te
maken van de nieuwe
oven, de instructies voor de
gebruiker goed doorlezen
en bewaren voor
toekomstig gebruik.
Verwijder de kartonnen
onderdelen en de plastic
folie die ter bescherming
zijn aangebracht.
Verwijder de accessoires uit
de oven en verwarm de
oven gedurende ongeveer
een uur tegen 200°C om de
geur van beschermend vet
en isolatiemateriaal te
verwijderen. Houd het
raam tijdens deze
procedure open.
Milieutips
1.Verpakking
De verpakking is
vervaardigd van
recyclebaar materiaal zoals
wordt aangegeven door
het symbool .
2.Producten
De apparatuur is
vervaardigd van
recyclebaar materiaal.
Schaf de apparatuur af
volgens de plaatselijk
geldende regels. Knip de
netsnoeren door zodat de
apparatuur niet meer op
de stroom kan worden
aangesloten.
Voorzorgsmaatregelen en
algemene richtlijnen
Koppel de apparaten van
het elektriciteitsnet
voordat u begint met
onderhoudswerkzaamheden.
Houd kinderen uit de buurt
van de oven als deze in
werking is.
Laat reparaties of
aanpassingen alleen
uitvoeren door een
vakman.
Verzeker dat de elektrische
bedrading of andere
elektrische apparatuur in
de buurt van de kookplaat
of de oven niet in contact
komen met hete
onderdelen en niet vast
komen te zitten tussen de
deur van de oven.
Gebruik ovenwanten om
schalen en andere
accessoires uit de hete
oven te verwijderen.
Bedek de bodem van de
oven niet met
aluminiumfolie.
Plaats geen brandbaar
materiaal in de oven -
brandgevaar als de oven
per ongeluk wordt
ingeschakeld.
De oven is voorzien van
een luchtkoelingssysteem
om te hoge temperaturen
van de voorkant van de
oven en van de
keukenkastjes te
vermijden.
Bij bereidingstijden van
langer dan een uur op een
temperatuur van 200°C of
meer, wordt geadviseerd de
resthitte uit de oven en de
behuizing af te voeren
door een afkoelingsperiode
in acht te nemen. Laat na
de bereiding de oven aan
staan met een willekeurige
kookfunctie behalve grill,
met de "temperatuurknop"
in de stand "0" gedurende
ongeveer 15 minuten. De
ovendeur dichthouden
tijdens de afkoelingsperiode.
Tijdens het
bereidingsproces verdampt
er water uit het voedsel. Bij
alle ovens is het nodig dat
deze stoom en andere
dampen worden afgevoerd
uit de ovenruimte. Om
esthetische en
veiligheidsredenen hebben
we besloten dat een
opening aan de onderkant
van de deur de beste
oplossing is.
Het kan dus voorkomen
dat u stoom naar buiten
ziet komen in dit gebied
(zie afbeelding). Dit duidt
niet op een storing, en de
opening kan worden
schoongemaakt nadat de
deur is verwijderd, zoals
beschreven in "De oven en
de accessoires reinigen".
Er mogen geen zware
voorwerpen op de
geopende deur worden
gezet, want daardoor
kunnen de ovenruimte en
de scharnieren beschadigd
worden. Max gewicht: 7 kg
(15 lbs).
Afvoer van dampen
Algemene richtlijnen
CE conformiteitsverklaring
Deze apparaten zijn
ontworpen om in contact
te komen met
levensmiddelen en zijn
ontworpen in
overeenstemming met de
EEG-richtlijn 89/109.
Zij zijn alleen bedoeld voor
het bereiden van voedsel.
Elk ander gebruik van de
apparaten (b.v. voor
verwarming van de
omgeving) wordt
beschouwd als oneigenlijk
en mogelijk gevaarlijk
gebruik.
Deze producten zijn
ontwikkeld, gefabriceerd
en op de markt gebracht in
overeenstemming met:
- De veiligheidsvereisten
van de "Laagspannings"-
richtlijn 73/23/EEG.
- De beschermingsvereisten
van de EMC-richtlijn
89/336/EEG.
- De vereiste van richtlijn
93/68/EEG.
Installatie
Technische informatie
voor de installateur
Nadat de oven uit de
verpakking is verwijderd,
alvorens de aansluitingen
uit te voeren, de oven op
de onderkant van
polystyreen plaatsen om
schade te vermijden.
Til de oven niet aan de
handgreep op. Aan de
zijkanten optillen zoals
wordt getoond in de
afbeelding (zie pijl).
Controleer of het apparaat
niet is beschadigd tijdens
het transport.
De afmetingen van de
oven en de benodigde
inbouwruimte worden
vertoond in de
tegenoverliggende
afbeelding.
Keukenkastjes in contact
met de oven moeten
hittebestendig zijn
(min. 80°C).
Installeer de oven in de
behuizing, til de oven aan
de zijkanten op en let op
dat de elektrische snoeren
niet vast komen te zitten.
Voor een correcte
ventilatie de richtlijnen
voor de ventilatie-
openingen in de
afbeelding opvolgen
(500 min x 80 mm en 500
min x 50 mm in het kastje).
Bevestig de oven met twee
schroeven aan het
keukenkastje (A) zoals
wordt getoond.
De oven is ook geschikt
voor inbouw onder een
kookplaat.
Installatie
OPMERKING: voor een
correcte ventilatie raden wij
aan een opening van
minsten 500 x 80 of een
gelijkwaardige opening vrij
te laten in het onderste deel
van de behuizing.
Er is een extra opening van
5 mm nodig tussen de
bovenste en de onderste
rand van de kookplaat deze
opening mag niet worden
afgesloten door strips of
behuizingskruisstukken.
Er moet tijdens de installatie
van de oven voor worden
gezorgd dat de zijkanten de
randen op de voorkant van
de behuizing of
aangrenzende laden en
deuren niet raken
(zie afbeelding).
Geen contacten
Elektrische aansluiting
Waarschuwing: Niet op
de netspanning
aansluiten voordat u
klaar bent met de
aansluiting van de
oven.
De installatie en de
elektrische aansluiting
moeten worden
uitgevoerd door een
gekwalificeerd vakman
overeenkomstig de
instructies van de
fabrikant en de
plaatselijk geldende
voorschriften.
De installateur is
verantwoordelijk voor
de correcte elektrische
aansluiting van de
apparatuur en de
inachtneming van de
geldende
veiligheidsvoorschriften.
Het apparaat moet
worden aangesloten via
een meerpolige
tussenschakelaar met
een afstand van min. 3
mm tussen de
contacten.
Het is wettelijk
verplicht de apparatuur
te aarden.
Gebruik geen
meervoudige
contactdozen, adapters
of verlengkabels.
Nadat de oven is
geïnstalleerd, mogen de
elektrische onderdelen
niet meer toegankelijk
zijn.
Controleer of de
spanning op het
typeplaatje
overeenkomt met de
netspanning in uw
woning. Het typeplaatje
zit op de voorkant van
de ovenruimte
(zichtbaar als deur
open is).
De oven met accessoires
De bijgeleverde accessoires zijn afhankelijk van het model
(raadpleeg de afzonderlijk bijgeleverde productbeschrijving).
Opvangbak
De opvangbak is bedoeld om
vet en voedseldeeltjes te
verzamelen als het onder het
rooster wordt geplaatst; het
kan ook worden gebruikt als
bakplaat om vlees, kip en vis
met of zonder groenten te
bereiden. Giet een beetje
water in de opvangbak
wanneer hij onder het
rooster wordt gebruikt, om
vetspetters en rook te
vermijden.
Bakplaat
Voor het bereiden van
koekjes, schuimgebak en
pizza's.
Rooster
Het rooster kan worden
gebruikt voor het grillen van
voedsel of als ondersteuning
van bakplaten, cakevormen
en andere bereidingsschalen.
Hij kan op elke steunhoogte
in de oven worden geplaatst.
Katalytische platen
(afhankelijk van model)
De katalytische platen
bevatten een microporeuze
laag die vetspetters
absorbeert. Wij raden aan de
oven iedere keer te reinigen
als zeer vet voedsel wordt
bereid.
1.Om de oven te reinigen
verwarmen tot 200°C als
deze leeg is en aan laten
staan gedurende ongeveer
een uur.
2.Daarna, als de oven is
afgekoeld, met een
vochtige spons
voedselresten verwijderen
als dat nodig is.
Gebruik geen schuurmiddelen
of reinigingsmiddelen - dit kan
de katalytische
laag van email
beschadigen.
Spit
(afhankelijk van model)
Gebruik het spit zoals wordt
aangegeven in het
bijbehorende hoofdstuk in
de afzonderlijk bijgeleverde
productbeschrijving.
Kit Pannenset
De set bestaat uit een
rooster, een opvangbak en
één of twee tangen .
Dit accessoire moet op het
rooster worden
gezet en gebruikt worden
met de grill-functie.
Kooktabel
Vlees
Lamsvlees (1,5 kg)
Geitenvlees (1,5 kg)
Schapenvlees (1,5 kg)
Kalfsvlees (1,5 kg)
Rundvlees 1 kg)
Varkensvlees (1 kg)
Konijn (1,5 kg)
Kip (1 kg)
Kalkoen (3 kg)
Gans (2 kg)
Eend (1,5 kg)
Vis (~ 1 kg)
Brasem
Baars
Zalm
Tonijn
Forel
Visfilets (1 kg)
Zwaardvis
Tonijn
Zalm
Kabeljauw
Groenten
Gevulde paprika's
Gevulde tomaten
Gebakken aardappelen
Gegratineerd
Desserts etc.
Cake
Cake met vulling
(fruit - kaas)
Taarten
Appelstrudel
Koekjes
Soesjes
Pastei
Brood
Pizza
Lasagna
Pasteitjes
Soufflé
200
200
200
180
180
180
180
200
180
180
180
180
180
180
180
180
170
170
170
170
180
180
180
180
150
160
170
180
140
150
160
180
225
180
180
160
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
90-120
90-120
90-120
90-120
90-120
100-130
100-110
65-75
180-200
140-160
90-120
45-55
60-80
60-80
60-80
45-55
35-45
35-45
35-45
35-45
50-70
50-70
40-50
40-50
35-45
60-80
30-40
40-50
20-35
30-40
50-60
30-40
10-15
35-45
15-25
40-50
200
200
200
200
200
200
200
200
200
200
200
180
180
180
180
180
180
180
180
180
180
180
200
200
150
160
160
190
150
170
160
220
250
200
200
180
2
2
2
2
2
2
3
2
2
2
2
2
2
2
2
3
3
3
3
3
2
3
3
3
3
3
3
3
1-3
2-3
3
2
1-3
3
1-3
2
75-85
75-85
75-85
75-85
65-75
65-75
75-85
60-70
130-150
90-100
75-85
40-50
40-50
40-50
40-50
40-50
35-45
35-45
35-45
35-45
40-50
55-65
55-65
65-75
30-40
45-55
45-55
45-50
25-35
30-40
45-55
50-60
30-40
35-45
15-20
45-55
180
180
180
170
170
170
170
200
180
180
180
170
170
170
170
170
170
170
170
170
170
170
180
180
150
160
170
180
140
150
160
180
225
180
180
160
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2-4
2-4
2
2
2
2
2-4
2
80-110
80-110
80-110
80-110
80-110
90-120
90-120
65-75
180-200
140-160
90-110
45-55
60-80
60-80
60-80
45-55
35-45
35-45
35-45
35-45
50-70
50-70
40-50
40-50
35-45
60-80
30-40
40-50
20-35
30-40
50-60
30-40
10-15
35-45
15-25
40-50
N.B.: De aangegeven bereidingstijden en temperaturen zijn bedoeld als richtlijn.
De ovenfuncties zijn afhankelijk van het model. Raadpleeg de productbeschrijving.
Voedsel Statische functie Ventilatorfunctie
Statische functie+Ventilator
Temp.°C Hoogte Berei- Temp.°C Hoogte Berei- Temp.°C Hoogte Berei-
(vanaf de dingstijd (vanaf de dingstijd (vanaf de dingstijd
boden) (Min.) boden) (Min.) boden) (Min.)
Kooktabel
Slendestuk
Koteletten
Worstjes
Varkenskarbonade
Vis
Kippenbouten
Kebab
Magere varkensribbetjes
Halve kip
Hele kip
Braadstuk
(varkensvlees, rundvlees,
kalfsvlees) (~ 1kg)
Eend
Lamspoot
Rosbief
200
200
200
200
200
200
200
200
200
-
-
-
-
-
4
4
4
4
4
4
4
4
3
-
-
-
-
-
25-35
20-30
25-35
20-30
20-30
30-40
25-35
35-45
45-55
-
-
-
-
-
225
225
225
225
220
200
200
200
200
200
175
180
200
200
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
2
2
2
2
20-30
15-25
20-30
15-25
15-25
30-40
25-35
35-45
45-55
60-70
90-100
90-120
80-100
40-60
Voedsel Grill Grill+Ventilator
Temp.°C Hoogte Berei- Temp.°C Hoogte Berei-
(vanaf de dingstijd (vanaf de dingstijd
boden) (Min.) boden) (Min.)
N.B.: De aangegeven bereidingstijden en temperaturen zijn bedoeld als richtlijn.
De ovenfuncties zijn afhankelijk van het model. Raadpleeg de productbeschrijving.
De oven en de accessoires reinigen
De ovendeur verwijderen
(voor reiniging)
1. Open de ovendeur.
2. Duw de
scharniervergrendeling (A)
naar voren.
3. Til de vergrendelingen
omhoog totdat ze
loskomen en verwijder de
deur.
4. Waarschuwing: Let
erop dat u tijdens het
reinigen van de oven
niet de steunen van de
scharniervergrendelinge
n losmaakt.
5. Voer de stappen in
omgekeerde volgorde uit
om de deur weer terug te
plaatsen.
Als u klaar bent met het
bereiden van het voedsel,
wacht dan tot de oven
afgekoeld is en maak hem
schoon om aankoeken van
bakresten te vermijden.
Als voedselresten
vastzitten, een
ovenreiniger gebruiken en
de instructies op de
verpakking ervan
opvolgen.
Reinig de buitenkant van
de oven met een spons en
warm water.
Gebruik geen
schuurmiddelen of
pannensponsjes.
Gebruik een vloeibaar
reinigingsmiddel om het
venster van de ovendeur te
reinigen.
Reinig de accessoires in de
afwasmachine of met de
hand met een
ovenreiniger.
Nadat de oven langere tijd
is gebruikt voor bereiding
van gerechten op
verschillende
steunhoogten (vooral
voedsel met een hoog
watergehalte zoals pizza's,
gevulde groenten etc.) kan
er condens ontstaan op de
deurverzegeling. Als de
oven is afgekoeld,
eventueel condens
verwijderen met eendoek
of een spons.
Extra aanwijzing voor
apparaten met een
aluminium voorkant:
Het materiaal heeft een
gevoelige oppervlakte. Om
krassen te vermijden gelieve
u voor het schoonmaken van
de voorkant van de
apparaten alleen een spons
en een vloeibaar
reinigingsmiddel te
gebruiken.
Het ovenlampje vervangen
1.Verwijder de stekker uit
het stopcontact.
2.Draai het beschermkapje
van het lampje af.
3.
Vervang het lampje (zie N.B.).
4.Plaats het beschermkapje
terug.
5.Steek de stekker weer in
het stopcontact.
Het lampje aan de zijkant
vervangen (afhankelijk
van het model)
1.Verwijder de stekker uit
het stopcontact.
2.Verwijder het rooster aan
de linkerzijkant.
3.Gebruik een
schroevendraaier om het
beschermkapje van het
lampje op te lichten.
4.Verwijder het lampje
(zie N.B).
5.Plaats het beschermkapje
terug en duw het tegen de
ovenwand totdat het
vastklikt.
6.Plaats het zijrooster terug.
7.Sluit het het apparaat weer
aan op de netvoeding.
N.B: Gebruik alleen lampjes
van 25 Watt 230 V, type E-14,
T300°C; verkrijgbaar via de
klantenservice.
De oven en de accessoires reinigen
Het verwarmingselement
verwijderen om de
bovenkant in de oven
schoon te maken
(afhankelijk van het
model)
Reinig de oven pas als
deze is afgekoeld.
1.Om de bovenkant in de
oven te reinigen, het
verwarmingselement
uittrekken en zo ver
mogelijk naar beneden
brengen.
2.Reinig de bovenkant in de
oven en plaats het
verwarmingselement terug.
Het opsporen van storingen
Oven verwarmt niet
Schakel de oven uit en
vervolgens weer in om te
bekijken of dit het
probleem oplost.
Controleer of er sprake is
van een stroomstoring.
Staat de keuzeknop van de
oven op "0" ?
Controleer of de
temperatuur en de functie
zijn ingesteld.
Als het elektronische
display van de
programmeerknop de
mededeling "OFF"
weergeeft, op een
willekeurige toets drukken
om de oven te herstellen
en de klok instellen.
Controleer op de
mechanische
programmeerknop
(afhankelijk van model)
is ingesteld op .
Voordat u contact
opneemt met de
Klantenservice:
1.Probeer of u het probleem
zelf kunt verhelpen (zie
"Het opsporen van
storingen").
2.Schakel het apparaat uit
en vervolgens weer in om
te zien of het probleem is
opgelost.
Als dit niet helpt, contact
opnemen met de
dichtstbijzijnde
klantenservice.
Houd de volgende
informatie bij de hand:
een korte beschrijving van
de storing,
het type en het model,
het servicenummer
(nummer achter het woord
Service op het typeplaatje)
bevindt zich aan de
rechterkant van de
opening in de oven
(zichtbaar als de deur open
is). Het servicenummer
staat ook vermeld in het
garantieboekje,
uw adres en
telefoonnummer.
Klantenservice
Printed in Italy
1/0900
NL
5019 410 54251
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12

Bauknecht BSZ 5000/01 IN de handleiding

Type
de handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor