- 52 -
De houdbaarheidsdata voor diepvriesproduc-
ten worden in de tabel in maanden gegeven.
Bewaar diepvriesproducten niet langer dan
de aangegeven tijd in de vriezer. Het is echter
absoluut noodzakelijk dat u de vervaldatum
van de bevroren goederen, zoals opgegeven
door de fabrikant, in acht neemt.
Koelkast:
•Bewaar voedingsmiddelen alleen verpakt of
bedekt in de koelkast om de smaak en de
versheid te behouden. Vooral voedingsmid-
delen die een sterke geur hebben of deze
geur gemakkelijk kunnen absorberen (kaas,
vis, boter enz.) moet gescheiden van elkaar
worden bewaard.
•Stel eerst een gemiddelde koeltemperatuur
in, een hogere temperatuur als de koeling
te sterk is, een lagere temperatuur als de
koeling te zwak is.
Als er zich rijp op de achterwand vormt,
kan dit komen doordat de deur te lang
open staat, er warme maaltijden in het
apparaat stonden of de temperatuur te
laag is ingesteld.
•Warme levensmiddelen moeten voordat
ze worden opgeslagen in het apparaat tot
kamertemperatuur worden afgekoeld.
•Let erop dat de deur goed gesloten is en
niet door te koelen waren wordt geblok-
keerd.
Reiniging en ontdooien (onderhoud)
Reinigen
•Trek voor het schoonmaken altijd de stek-
ker uit het stopcontact.
•Giet geen water in het apparaat.
•Voor regelmatig onderhoud is lauwwarm
water met toevoeging van een afwasmiddel
geschikt. Om een onaangename geur in de
koelkast ze voorkomen, moet de koelkast
ongeveer één keer per maand worden
gereinigd.
•Reinig de accessoires afzonderlijk in het
spoelwater, niet in de vaatwasser.
•Gebruik geen scherpe, schurende, alcoholi-
sche of agressieve reinigingsmiddelen.
•Na het reinigen met schoon water afvegen
en alles zorgvuldig afdrogen. Steek de
stekker vervolgens met droge handen weer
in het stopcontact.
•Omenergietesparenenefciëntteblijven,
moet u de condensor (aan de achterkant)
en de compressor ten minste twee keer per
jaar met een bezem of stofzuiger reinigen.
•Het typeplaatje in het apparaat mag tijdens
het reinigen niet beschadigd of verwijderd
worden.
Ontdooien
Ontdooien van het vriesvak
Als de ijslaag aan de binnenkant ca. 2-4 mm
is moet het vriesvak ontdooid worden. Maak
het vriesvak minimaal twee keer per jaar
schoon.
•Trek de stekker uit het stopcontact.
•Haal de levensmiddelen uit het vriesvak en
bewaar het zo koel mogelijk bijvoorbeeld
samen met bevroren koelelementen, afge-
dekt in een plastic bak. Houd er rekening
mee dat de levensduur van de producten
door de temperatuursverhoging korter wordt
en dat deze zo snel mogelijk geconsumeerd
moeten worden.
•Deur openlaten. Om het ontdooien te
versnellen plaats u een of meerder pannen
met heet, niet kokend water in het vriesvak.
•Waarschuwing! Gebruik geen andere
mechanische apparaten, zoals verwar-
mingstoestellen om het ontdooiproces te
versnellen.
•Droog het vriesvak na het schoonmaken
grondig af.
•Steek de stekker in het stopcontact. Ca. 5
minuten wachten en dan de thermostaat op
de gewenste temperatuur instellen.