10
VOOR HET EERSTE GEBRUIK
Zet de bruiningsgraad op maximaal. Zet het apparaat leeg aan om de nieuwe verwarmingselementen in te
werken. Dit kan een lichte geur verspreiden, maar hier hoeft u zich geen zorgen om te maken. Zorg voor
goede ventilatie.
ROOSTEREN
Roosteren is het blootstellen van brood aan een gecontroleerde hitte, wat een chemische reactie
veroorzaakt die de ‘Maillardreactie’ wordt genoemd. Dit bruint niet alleen het brood, maar verandert ook
de smaak en textuur, waardoor toast zo goed smaakt!
Omdat roosteren een combinatie is van het drogen en bakken van brood, wordt dit proces beïnvloed door
verschillende factoren, zoals de dikte, versheid en textuur van het brood. Lokale en regionale verschillen in
huishoudelijke elektriciteitsspanningen kunnen ook een invloed hebben op de roostertijd. Daarom
adviseren wij om eerst verschillende instellingen uit te proberen om de perfecte tint te vinden.
BROOD ROOSTEREN
1. Zet de broodrooster rechtop op een stevige, vlakke, hittebestendige ondergrond.
2. Steek de stekker in het stopcontact.
3. Draai de bruiningsregeling op de gewenste stand (1 = licht, 7 = donker).
4. Plaats brood in de gleuven (maximale dikte 2,5 cm).
5. Druk de liftknop helemaal naar beneden. Hij blijft alleen naar beneden gedrukt als de stekker van de
broodrooster in het stopcontact zit.
6. Als het klaar is komt het geroosterde brood omhoog.
7. Om te stoppen met roosteren, drukt u op de knop 5.
• U kunt de liftknop verder omhoog tillen om kleine etenswaren eruit te halen.
BEVROREN BROOD
1. Laat de bruiningsregeling op de gewenste stand staan, plaats het bevroren brood in de gleuven, druk
de liftknop naar beneden en druk op de knop “f”.
GEROOSTERD BROOD OPNIEUW OPWARMEN
1. Laat de bruiningsregeling op de gewenste stand staan, plaats het brood in de gleuf, druk de liftknop
naar beneden en druk op de knop “m”.
2. Warm alleen geroosterd brood zonder boter of beleg opnieuw op.
ZORG EN ONDERHOUD
1. Verwijder de stekker uit het stopcontact en laat het apparaat afkoelen.
2. Neem de buitenkant van her apparaat af met een vochtige doek.
RECYCLING
W
Om milieu- en gezondheidsproblemen door gevaarlijke stoen te vermijden, mogen
apparaten en oplaadbare en niet oplaadbare batterijen met een van deze symbolen
niet samen met het huishoudelijk afval worden verwijderd. Breng elektrische en
elektronische producten en, indien van toepassing, oplaadbare en niet-oplaadbare
batterijen, altijd naar een ocieel recycling-/inzamelpunt.