AEG B6100-BEURO Handleiding

Type
Handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

COMPETENCE B 6100
De omschakelbare inbouwoven
Gebruiksaanwijzing
2
Geachte klant,
Lees deze informatie zorgvuldig door.
Lees in ieder geval hoofdstuk “Veiligheid” op de eerste pagina’s. Bewaar
deze gebruikers informatie om later te kunnen naslaan. Geef deze aan
eventuele volgende eigenaren van het apparaat door.
1
Met de waarschuwingsdriehoek en/of door signaalwoorden (Waar-
schuwing!, Voorzichtig!, Attentie!) geven wij aanwijzingen die
belangrijk zijn voor uw veiligheid of voor het functioneren van de
machine. Let goed op deze aanwijzingen.
0 1. Dit teken begeleidt u stap voor stap bij de bediening van het toestel.
2. ...
3. ...
3
Bij dit symbool vindt u aanvullende informatie m.b.t. bediening en
praktisch gebruik van het toestel.
2
Het klaverblad staat voor tips en aanwijzingen m.b.t. economisch en
milieuvriendelijk gebruik van het toestel.
Voor eventuele storingen bevat deze gebruikersinformatie aanwijzin-
gen voor het zelfstandig opheffen, zie hoofdstuk “Wat te doen als ...”.
• Bij technische problemen staat onze TECHNISCHE DIENST bij u in de
buurt u te allen tijde ter beschikking (adressen en telefoonnummers
vindt u in hoofdstuk “Servicepunten”).
Lees daartoe ook hoofdstuk “Service”.
Gedrukt op milieuvriendelijk geproduceerd papier.
Wie milieubewust denkt, handelt ook zo ...
Inhoud
3
INHOUD
Gebruiksaanwijzing . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 5
Aanwijzingen m.b.t. de veiligheid . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 5
Weggooien . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7
Opbouw van het toestel . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8
Bedieningspaneel . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8
Uitrusting oven . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 9
Toebehoren . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10
Ovenfuncties . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11
Voor het eerste gebruik . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13
Dagtijd instellen/wijzigen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13
Eerste keer reinigen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 14
Gebruik van de oven . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15
Vetfilter inzetten/verwijderen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15
Rooster en plaat plaatsen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15
Oven aan- en uitschakelen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 16
Snel opwarmen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 17
Werken met de automatische functie . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 18
Automatisch uitschakelen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 18
Automatisch in- en uitschakelen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19
Automatische ingaven opvragen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19
Automatische ingaven naderhand veranderen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 20
Automatische ingaven wissen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 20
Informaties over de automatische functie . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 20
Kookwekker . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 21
Signaaltoon wijzigen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 21
Toepassingen, tabellen en tips . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 22
Bakken . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 22
Tabel bakken . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 24
Tabel soufflé’s en gratineren . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 27
Tabel kant-en-klare diepvriesproducten . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 27
Braden . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 28
Tabel braden . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 29
Inhoud
4
Grillen van platte stukken vlees/vis . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 31
Tabel grillen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 31
Ontdooien . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 32
Tabel ontdooien . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 32
Inmaken . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 33
Inmaaktijden . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 33
Reiniging en onderhoud . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 34
Buitenkant van het apparaat . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 34
Oveninterieur . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 34
Accessoires . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 34
Vetfilter . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 34
Inschuifroosters . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 35
Grillelement . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 36
Ovenlamp . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 37
Ovendeur . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 38
Ovendeurruit . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 40
Wat te doen als ... . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 42
Extra accessoires . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 43
Montageaanwijzingen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 45
Technische gegevens . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 45
Doel, normen, richtlijnen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 45
Veiligheidsaanwijzingen voor de installateur . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 46
Montage . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 47
Klantenservice . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 55
Gebruiksaanwijzing
5
GEBRUIKSAANWIJZING
1 Aanwijzingen m.b.t. de veiligheid
Montage en aansluiting van het nieuwe apparaat mogen alleen door
een erkend installateur uitgevoerd worden.
Volg deze aanwijzing op, omdat anders bij eventuele schaden de garan-
tie vervalt.
De veiligheid van AEG elektro-apparaten voldoet aan de Europese en
Nederlandse normen. Toch zien wij ons als fabrikant genoopt u met de
volgende veiligheidsaanwijzingen vertrouwd te maken.
Algemene veiligheid
Wees voorzichtig bij het aansluiten van elektrische apparaten aan
stopcontacten in de buurt van het apparaat. Aansluitingsleidingen
mogen geen hete kookzones aanraken of onder de hete ovendeur
geklemd raken.
Bewaar geen brandbare voorwerpen in de oven. Deze kunnen bij het
inschakelen in brand vliegen.
Om veiligheidsredenen is het verboden het apparaat met een damp-
straal- of hogedrukreiniger schoon te maken.
Bij gebruik van geweld, speciaal aan de glaskanten van de voorruit,
kan het glas breken.
Als u kookt, braadt of grilt, wordt de ovendeur heet.
Houd daarom kleine kinderen altijd weg.
Oververhit vet en olie kunnen snel in brand vliegen. Als u gerechten
in vet of olie (bijv. patat frites) bereidt, blijf dan in de buurt.
Als alcohol bij de gerechten in de oven gebruikt wordt, kan eventueel
een lichte alcoholdamp ontstaan. Open de deur in dat geval voorzich-
tig. Vermijd vonken of vuur. Wij raden aan het gerecht bij gesloten
ovendeur ca. 10-15 minuten te laten afkoelen.
Reparaties aan het apparaat mogen alleen door geschoold perso-
neeluitgevoerd worden. Door ondeskundige reparaties kunnen grote
gevaren ontstaan. Wend u bij reparaties tot onzeafdeling Klantenser-
vice.
Bij storingen aan het apparaat: draai de zekeringen eruit c.q. schakel
ze uit.
Gebruiksaanwijzing
6
Gebruik volgens de voorschriften
Dit apparaat mag alleen gebruikt worden voor het doel waarvoor het
bestemd is, d.w.z. het normaal koken, braden, bakken van spijzen.
Gebruik het apparaat alleen voor het bereiden van spijzen.
Gebruik de oven niet om het vertrek te verwarmen.
Zo worden schaden aan het apparaat voorkomen
Leg geen aluminiumfolie in de oven en zet geen bakblik, pan etc. op
de bodem, omdat anders het email van de oven door de ontstane
warmteophoping beschadigd wordt.
Maak het apparaat na elk gebruik schoon. Vuil kan dan het gemakke-
lijkst verwijderd worden en kan niet inbranden.
Fruitsap dat van de bakplaat afdruppelt, veroorzaakt vlekken die niet
meer verwijderd kunnen worden. Gebruik voor zeer vochtige taarten
de universele plaat.
Giet nooit direct water in de hete oven. Er kunnen schaden aan het
email ontstaan.
Zet niets op de open ovendeur/de open ovenwagen.
Bewaar geen vochtige levensmiddelen in de oven.
Gebruiksaanwijzing
7
Milieuvriendelijke isolatie
De oven is op de fabriek van een milieuvriendelijke isolatie voorzien.
Deze isolatie is door onafhankelijke testinstituten gecontroleerd op
schadelijke stoffen en als zonder bezwaar ingeschaald.
2 Weggooien
Verpakkingsmateriaal weggooien
Alle gebruikte materialen zijn onbeperkt recyclebaar en kunnen
opnieuw gebruikt worden.
De kunststoffen hebben de volgende aanduidingen:
>PE< voor poyethyleen, bijv. bij het buitenomhulsel en de zakken in
het interieur.
>PS< voor hard-schuim polystyreen, bijv. bij de bekledingsonderde-
len, in principe FCKW-vrij.
De kartonnen onderdelen worden voor 80% van oud papier gemaakt.
Oude machine
Om milieuredenen moeten alle afgedankte apparaten op de juiste
manier weggegooid worden. Dit geldt voor uw huidige apparaat en als
het t.z.t. niet meer gebruikt wordt, voor uw nieuwe apparaat.
1
Waarschuwing! Maak afgedankte apparaten voor het weggooien
onbruikbaar. Trek de stekker uit het stopcontact, knip het elektriciteits-
snoer door, verwijder eventuele aanwezige snap- of grendelsloten of
maak deze onbruikbaar. Daardoor voorkomt u dat spelende kinderen in
het apparaat opgesloten raken (stikgevaar!) of in andere levensgevaar-
lijke situaties terecht komen.
2
Aanwijzingen voor het weggooien
Het apparaat mag niet bij het huisvuil gezet worden.
Informatie over afhaaltijden of verzamelplaatsen krijgt u bij de
gemeentelijke reinigingsdienst of op het gemeentehuis.
Gebruiksaanwijzing
8
Opbouw van het toestel
Bedieningspaneel
Ovenfuncties en functie-indicatie
Verzinkbare draaischakelaar voor het selecteren van de gewenste oven-
functie. De geselecteerde ovenfunctie wordt op het ovenfunctiedisplay
links van de schakelaar aangegeven.
Temperatuurkeuze en temperatuurindicatie
Verzinkbare draaischakelaar voor het selecteren van de gewenste oven-
temperatuur. De geselecteerde oventemperatuur wordt op het tempe-
ratuurdisplay links van de schakelaar aangegeven.
Klokfuncties en tijdindicatie
Toetsen voor het instellen van de klokfuncties. De tijd c.q. wekkertijd
wordt in de tijdindicatie ingesteld.
Temperatuurcontrolelampje
Het temperatuurcontrolelampje brandt, zolang de oven opwarmt en
gaat uit, als de ingestelde temperatuur bereikt is.
Gebruiksaanwijzing
9
Uitrusting oven
Inzetniveaus
Aan beide zijden van de oven
bevindt zich een inschuifrooster
met 6 inzetniveaus voor het
inschuiven van de accessoires.
Let op: de niveaus worden van
boven naar beneden geteld.
Kiepbeveiliging
Alle inschuifdelen hebben een
kiepbeveiliging zodat ze er niet per
ongeluk helemaal uitgetrokken
kunnen worden.
Bij het inzetten van de inschuifde-
len moet deze kiepbeveiliging ach-
terin zitten.
Vetfilter
Het meegeleverde vetfilter
beschermt de ventilator in de
achterwand van de oven tegen
vuil.
Gebruik het vetfilter altijd bij het
braden met hete lucht of infra-
therm-braden open op het roos-
ter, de universele plaat of met
open pan/schaal.
Gebruiksaanwijzing
10
Naloop ventilator
De ventilator wordt automatisch ingeschakeld zodra de oven in gebruik
genomen wordt. Nadat de oven uitgeschakeld is, draait de ventilator
nog door om het apparaat af te koelen en wordt dan automatisch weer
uitgeschakeld.
Toebehoren
De volgende onderdelen behoren tot de leveringsomvang:
Bakplaat
Voor taarten en koekjes
Combirooster
Voor potten, pannen, taartvor-
men, braden en grilleren
Universele plaat
Voor vochtige taarten, vlees/vis of
als
bakplaat c.q. vetopvangplaat
Gebruiksaanwijzing
11
Ovenfuncties
Voor de oven heeft u de beschikking over de volgende functies:
U Multi-Hetelucht
Multi-Hetelucht is bijzonder geschikt voor het bakken op meerdere
niveaus tegelijkertijd.
De oventemperaturen zijn in het algemeen 20-40 °C lager dan bij
boven-/onderwarmte.
Een ringvormig verwarmingselement en een deel van de onderwarmte
zijn in gebruik.
Daarnaast zorgt een ventilator in de achterwand van de oven voor een
voortdurende circulatie van de warme lucht in de oven. De warmte
komt van alle kanten op het gerecht.
S Solo-hetelucht
Met deze functie kunt u optimaal taarten op één niveau bakken.
Bovendien is hij voor gebak geschikt dat een intensievere bruinering en
knapperigheid van de bodem nodig heeft. Daaronder vallen bijvoor-
beeld pizza, Quiche Lorraine, kaastaarten etc.
De oventemperaturen zijn in het algemeen 20-40 °C lager dan bij
boven-/onderwarmte.
Boven-/onderwarmte is in bedrijf en bovendien is de ventilator inge-
schakeld.
O Boven-/onderwarmte
Boven-/onderwarmte is geschikt voor het bakken en braden op één
niveau.
De warmte komt gelijkmatig van boven en onderen.
I Infratherm
Infratherm is bijzonder geschikt voor het grillen of braden van grotere
stukken vlees of gevogelte op één niveau. De functie is ook geschikt
voor het gratineren.
Grillelement en ventilator zijn gelijktijdig in bedrijf.
R Snel opwarmen
Met de extra functie snel opwarmen kunt u de lege oven voor de hier-
voor genoemde functies in zeer korte tijd voorverwarmen.
Bij de functie snel opwarmen worden meerdere verwarmingselementen
tegelijkertijd ingeschakeld.
Gebruiksaanwijzing
12
F Grill
Grillen is bijzonder geschikt voor grillen of roosteren van platte stuk-
ken, zoals biefstuk, schnitzel, vis of toost.
De hitte komt van het grillelement aan de bovenkant van de oven.
A Ontdooien
Met de ovenfunctie ontdooien kunt u bijv. taarten, boter, ijs, brood,
fruit of andere gevoelige levensmiddelen gelijkmatig ontdooien.
Bij deze functie is alleen de ventilator zonder verwarming in gebruik.
Gebruiksaanwijzing
13
Voor het eerste gebruik
Dagtijd instellen/wijzigen
Na de elektrische aansluiting knippert de tijdindicatie.
Als eerste moet de dagtijd ingesteld worden.
Als de dagtijd niet is ingesteld, kan de oven niet in gebruik genomen
worden.
Dagtijd instellen
0 1. Druk toets M in.
2. Stel binnen 5 seconden met de
toetsen + of - de actuele tijd in.
De dagtijd verschijnt op het dis-
play. Nu is de oven gebruiksgereed.
3
Als de toetsen + of - gedurende
meer dan 2 seconden ingedrukt
worden, gaan de minuten zolang
voorwaarts c.q. achterwaarts lopen
tot de toets weer wordt losgelaten.
Zo kunt u de gewenste waarde
sneller bereiken.
3
Als de stroomtoevoer naar het
apparaat wordt onderbroken, bijv.
door een kapotte zekering, knippert de tijdindicatie opnieuw.
Stel in dat geval de dagtijd opnieuw in zoals beschreven.
Dagtijd wijzigen
Als u de dagtijdinstelling wilt wijzigen, bijv. bij omzetting van zomer-
op wintertijd, herhaalt u de onder Dagtijd instellen beschreven proce-
dure.
Gebruiksaanwijzing
14
Eerste keer reinigen
Maak de oven grondig schoon, voordat hij voor de eerste keer gebruikt
gaat worden. Om het reinigen te vergemakkelijken kan de oven verlicht
worden.
0 1. Zet de schakelaar voor de ovenfunctie op ovenverlichting L.
2. Haal alle accessoires en inschuifroosters er uit en reinig deze met warm
sop.
3. Maak ook de oven schoon met warm sop en maak hem droog.
4. Apparaatfront alleen vochtig afnemen.
3
Tip: Gebruik bij roestvrijstalen fronten normale middelen voor roestvrij
staal, die tegelijkertijd een beschermfilm tegen vingerafdrukken vor-
men.
1
Attentie! Gebruik geen scherpe, schurende schoonmaakmiddelen! De
oppervlakte kan beschadigd worden.
Gebruiksaanwijzing
15
Gebruik van de oven
Vetfilter inzetten/verwijderen
Zet het vetfilter altijd in de oven als u open op het rooster, op de vetop-
vangplaat of in open pannen/schalen braadt.
0 Vetfilter plaatsen
Pak het vetfilter bij de greep en zet
de twee houders van boven naar
beneden in de opening op de ach-
terwand van de oven (ventilatoro-
pening).
0 Het vetfilter eruit halen
Pak het vetfilter aan de greep vast
en hang het er naar boven toe uit.
Rooster en plaat plaatsen
Alle inschuifdelen hebben een
kleine uitstulping rechts en links.
Deze uitstulping dient als kiepbe-
veiliging en moet altijd naar
beneden wijzen.
Rooster plaatsen
0 Plaats het rooster zo, dat de twee
geleidingsrails naar boven wijzen.
De kiepbeveiliging moet naar
beneden wijzen en achter in de
ovenruimte liggen.
Rooster en plaat plaatsen
0 Als rooster en vetopvangplaat
samen gebruikt worden, moet de
kiepbeveiliging van het rooster
precies in de uitstulpingen van de
vetopvangplaat gezet worden.
Gebruiksaanwijzing
16
Oven aan- en uitschakelen
0 1. Voor het gebruik eventueel de schakelaars Ovenfuncties en Tempera-
tuurkeuze indrukken.
De schakelaars staan uitgetrokken.
2. Stel de gewenste functie in door de schakelaar Ovenfuncties te
draaien.
Het functiedisplay toont het symbool voor de geselecteerde functie.
3. Stel de gewenste temperatuur in door de schakelaar Temperatuur-
keuze te draaien.
Het temperatuurdisplay toont de geselecteerde temperatuur.
Het temperatuurcontrolelampje brandt zolang de oven opwarmt.
Bij het bereiken van de ingestelde temperatuur gaat het temperatuur-
controlelampje uit.
4. Draai de schakelaars Ovenfuncties en Temperatuurkeuze op de nul-
stand om de oven uit te schakelen.
5. Laat de schakelaar verzinken door hem te draaien.
Gebruiksaanwijzing
17
Snel opwarmen R
Door de extra functie Snel opwarmen kan de lege oven in relatief
korte tijd voorverwarmd worden.
1
Let op: Zet het gerecht pas in de oven als het snel opwarmen gereed is
en de oven op de gewenste functie werkt.
0 1. Schakelaar Ovenfuncties op het symbool voor snel opwarmen R zet-
ten.
2. Schakelaar Temperatuurkeuze op de gewenste temperatuur instellen.
Het temperatuurcontrolelampje brandt. Het snel opwarmen begint.
3. Zodra het temperatuurcontrolelampje uitgaat, schakelaar Ovenfunc-
ties op de gewenste ovenfunctie zetten.
4. U kunt nu uw gerechten in de oven zetten.
Gebruiksaanwijzing
18
Werken met de automatische functie
U heeft twee mogelijkheden om de automatische functie te gebruiken:
Automatisch inschakelen: Als u de oven ingeschakeld heeft en niet
vergeten wilt de oven tijdig uit te schakelen, kunt u met de klok of de
duur of het einde van de kooktijd vastleggen. De oven schakelt zich
dan automatisch uit.
Automatisch in- en uitschakelen: Als U bijvoorbeeld s morgens of s
middag een gerecht voor s avonds wilt voorbereiden, kunt u de duur
en bovendien het einde van de kooktijd vastleggen. De oven schakelt
zich dan automatisch op de bereikte tijd in en automatisch weer uit
bij het einde van de kooktijd.
Voorbeeld: Het gerecht heeft 1 uur nodig om gaar te worden: DUUR
= 1.00.
Het braadstuk moet om 18.00 uur gaar zijn: EINDE = 18.00.
De ovenfunctie kan voor of na het instellen van de automatische func-
tie geselecteerd worden.
Automatisch uitschakelen
0 1. Gewenste ovenfunctie selecteren.
2. Gewenste temperatuur kiezen.
3. Druk de toets DUUR < in.
4. Stel binnen 5 seconden met de toetsen + en - de gewenste gaartijd
in.
Het symbool AUTO gaat branden en signaleert daarmee dat de oven
nu op automatische werking is omgezet.
Zodra de gaartijd is afgelopen, schakelt de oven zich automatisch uit.
Het symbool AUTO knippert en er klinkt gedurende ca. twee minuten
een akoestische signaal.
5. Druk de toets DUUR < in om het signaal uit te zetten.
6. Druk de toets HAND M in.
Het symbool AUTO gaat uit. De oven is van automatische stand weer
op handmatige stand omgezet.
7. Draai voor het uitschakelen van de oven de schakelaar Oven-
functies en Temperatuurkeuze op de nulstand.
Gebruiksaanwijzing
19
Automatisch in- en uitschakelen
Voor het automatisch in- en uitschakelen moeten zowel de duur als
ook het einde van de kooktijd ingegeven worden.
0 1. Ovenfunctie kiezen.
2. Temperatuur kiezen.
3. Druk op de toets DUUR < en stel binnen 5 seconden met de toetsen
+ en - de gewenste tijd in.
4. Druk op de toets EINDE > en stel binnen 5 seconden met de toetsen
+ en - de gewenste tijd in waarop het gerecht klaar moet zijn.
Na het ingeven verschijnt op het display weer de actuele dagtijd. Het
symbool AUTO gaat branden en signaleert daarmee dat de oven nu op
automatische werking is omgesteld.
De oven schakelt op de berekende tijd automatisch in. Bij het bereiken
van het einde van de kooktijd schakelt de oven zich automatisch uit.
Het symbool AUTO knippert en er klinkt ca. twee minuten een akoes-
tisch signaal.
5. Druk de toets DUUR < in om het signaal uit te zetten.
6. Druk de toets HAND M in.
Het symbool AUTO gaat uit. De oven is van automatische stand weer
op handmatige stand omgezet.
7. Draai voor het uitschakelen van de oven de schakelaar Oven-
functies en Temperatuurkeuze op de nulstand.
Automatische ingaven opvragen
0 Druk de toets DUUR < of EINDE > in.
Nu wordt de ingestelde duur c.q. de ingestelde eindtijd van het koken
aangegeven.
Gebruiksaanwijzing
20
Automatische ingaven naderhand veranderen
U kunt de vastgelegde kooktijd c.q. het eind daarvan ook tijdens het
koken veranderen.
0 1. Roep met de toets DUUR < de duur van de kooktijd c.q. met de toets
EINDE > opnieuw het einde van de kooktijd op.
2. Druk binnen 5 seconden de toets + of - zo lang in tot de gewenste
kooktijd c.q. het einde van de kooktijd ingesteld is.
Automatische ingaven wissen
0 1. Roep met de toets DUUR < opnieuw de kooktijd op.
2. Zet binnen 5 seconden met de toets - alle ingaven op 0.
3. Draai de schakelaar Ovenfunctie en Temperatuurkeuze op de nulstand.
3
Informaties over de automatische functie
De maximaal instelbare DUUR bedraagt 10 uur.
Gebruiksaanwijzing
21
Kookwekker
De kookwekker kan zowel bij ingeschakelde als ook bij uitgeschakelde
oven ingesteld worden.
Kookwekker instellen
0 1. Toets KLOK C indrukken.
2. Binnen 5 seconden met de toetsen
+ en - de gewenste tijd instel-
len.
Na afloop van de ingestelde tijd
klinkt ca. twee minuten een akoes-
tisch signaal.
3. Druk de toets KLOK C in om het
signaal uit te zetten.
Instelling kookwekker wijzigen
0 1. Kies met de toets KLOK C opnieuw de ingestelde wekkertijd.
2. Stel binnen 5 seconden met de toetsen + of - de gewenste wekker-
tijd in.
Kookwekker voortijdig uitzetten
0 1. Kies met de toets KLOK C opnieuw de ingestelde wekkertijd.
2. Zet binnen 5 seconden met de toets - de wekkertijd op 0.
Instelling kookwekker opvragen
Een paar seconden na de instelling van de kookwekker geeft de tijdsin-
dicatie weer de actuele dagtijd aan. U kunt de resterende wekkertijd te
allen tijde oproepen.
0 1. Kies met de toets KLOK C opnieuw de ingestelde wekkertijd.
De resterende wekkertijd wordt aangegeven.
Signaaltoon wijzigen
De frequentie voor de signaaltoon kan op 3 verschillende toonhoogtes
ingesteld worden.
0 1. Druk toets - zo lang in tot de veranderde signaaltoon klinkt en laat
hem dan los.
De frequentie is op het volgende bereik ingesteld.
2. Druk toets - zo lang in tot de veranderde signaaltoon klinkt en laat
hem dan los.
De frequentie is op het volgende bereik ingesteld.
Gebruiksaanwijzing
22
Toepassingen, tabellen en tips
Bakken
Gebruik voor het bakken de ovenfunctie Solo-Hetelucht S, Multi-
Hetelucht
U of Boven-/Onderwarmte O .
1
Let op! Gebruik bij het bakken geen vetfilter!
Bakvormen
Voor boven-/onderverwarming
O zijn vormen van donker metaal
zonder coating geschikt.
Voor Solo-Hetelucht
S c.q. Multi-Hetelucht U zijn ook lichte meta-
len vormen geschikt.
Inzetniveaus
Bakken met Solo-Hetelucht
S of Boven-/Onderwarmte O is steeds
slechts op één niveau mogelijk.
Met Multi-Hetelucht
U kunt u op max. 3 bakplaten tegelijkertijd
bakken:
1 bakplaat:
inzetniveau 3
1 bakform:
inzetniveau 5
2 bakplaten:
inzetniveaus 2 en 5
3 bakplaten:
inzetniveaus 1, 3 en 5
Gebruiksaanwijzing
23
Algemene aanwijzingen
Let op: de inzetniveaus worden van boven naar beneden geteld.
Bakplaat met de afgeschuinde kant naar voren plaatsen!
Bakplaat helemaal tot aan de achterwand schuiven.
Taarten in vormen steeds in het midden van het rooster neerzetten.
U kunt met Solo-Hetelucht
S of Boven-/Onderwarmte O ook twee
vormen tegelijkertijd bakken. Zet de vormen in dat geval naast elkaar
op het rooster. De baktijd wordt hierdoor maar heel weinig langer.
Aanwijzingen bij de baktabellen
In de tabellen staan voor een keur aan gerechten de daarvoor beno-
digde temperatuurgegevens, gaartijden en inzetniveaus.
Temperatuur en baktijden zijn globaal aangegeven, omdat deze
afhangen van de samenstelling van het deeg, de hoeveelheid en de
bakvorm.
Bij het bakken van meerdere taarten op bakplaten of in vormen kan
de baktijd 10-15 minuten langer duren.
Vochtig gebak (bijv. pizzas, vruchtentaarten) moeten maximaal op
twee niveaus toebereid worden.
Wij raden aan de eerste keer de laagste temperatuurwaarde in te stel-
len en pas indien nodig, bijv. als een sterkere bruinering gewenst is of
de baktijd te lang duurt, een hogere temperatuur te kiezen.
Oriënteer u aan een gelijksoortige gebak, als u voor uw eigen recept
geen concrete gegevens kunt vinden.
Hoogteverschillen van de bakwaren kunnen bij het begin van het
bakken tot verschillende bruineringen leiden. Verander in dat geval
echter niet de temperatuurinstelling. Deze kleurverschillen trekken
in de loop van het bakken bij.
2
Schakel de oven 10-15 minuten voor het einde van de baktijd uit om de
nawarmte te gebruiken.
Als niets anders vermeld staat, gelden de tabellen voor het plaatsen in
een koude oven.
Gebruiksaanwijzing
24
Tabel bakken
Bakken op één niveau
Soort gebak Solo-Hetelucht S
Boven-/
Onderwarmte O
Tijd
Inzet-
niveau
van
boven
Tempera-
tuur
ºC
Inzet-
niveau
van
boven
Tempera-
tuur
ºC
Voor beide
functies
uur:min.
Gebak in vormen
Tulband 5. 150-160 5. 160-180 0:50-1:10
Zandtaart 5. 140-160 5. 150-170 1:10-1:30
Biscuittaart 4. 150-160 5. 160-180 0:25-0:40
Taartbodem zandtaart-
deeg
3. 170-180 5.
190-210
1
0:10-0:25
Taartbodem roerdeeg 3. 150-170 5. 170-190 0:20-0:25
Dichte appeltaart 5. 150-170 5. 170-190 0:50-1:00
Pikante taart
(bijv. quiche Lorraine)
5. 180-200 5./6. 180-200 0:30-1:10
Kaastaart 5. 140-160 5. 160-180 1:00-1:30
Gebak op bakplaat
Gistvlecht-/-krans 3. 160-170 3. 170-190 0:30-0:40
Kerstbrood 3.
.160-170
1
3.
160-180
1
0:40-1:00
Brood (roggebrood) eerst
......................................dan
5.
.180-200
1
140-160
5.
250
1
160-180
0:20
0:30-1:00
Roomsoezen/tompoezen 3.
160-170
1
3. 190-210 0:15-0:30
Biscuitrol 3. 160-170 3.
180-200
1
0:10-0:20
Plaatkoeg droog 3. 150-160 3. 160-180 0:20-0:40
Boter-/suikerkoek, crème/
amandeltaart
3.
160-170
1
3.
190-210
1
0:15-0:30
Fruittaart
(op gistdeeg/roerdeeg)
2
3. 150-170 3. 170-190 0:25-0:50
Gebruiksaanwijzing
25
Inzet-
niveau
van
boven
Tempera-
tuur
ºC
Inzet-
niveau
van
boven
Tempera-
tuur
ºC
Voor beide
functies
uur:min.
Fruittaart (op gistdeeg)
1
3. 160-170 3. 170-190 0:40-1:20
Plaatkoek met tere vulling
(bijv. kwark, slagroom etc.)
3. 140-160 3. 160-180 0:40-1:20
Pizza (met veel vulling) 5. 180-200 5.
190-210
1
0:30-1:00
Pizza (dun) 5. 200-220 5.
230-300
1
0:10-0:25
Koek 3. 200-220 3.
270-300
1
0:08-0:15
Klein gebak
Zandtaartkoekjes 3. 150-160 3.
170-190
1
0:06-0:20
Spritsgebak 3. 140-150 3.
160-180
1
0:10-0:40
Roerdeegkoekjes 3. 150-160 3. 170-190 0:15-0:20
Eiwitgebak, schuimgebak 3. 80-100 3. 100-120 2:00-2:30
Bitterkoekjes 3. 100-120 3. 120-140 0:30-0:60
Klein gistgebak 3. 160-170 3. 170-190 0:20-0:40
Klein bladerdeeggebak 3.
170-180
1
3.
190-210
1
0:20-0:30
Broodjes 3.
180-200
1
5.
180-220
1
0:20-0:35
1) Oven voorverwarmen
2) Combi-/vetopvangplaat c.q. vetopvangplaat gebruiken!
De vetgedrukte gegevens geven steeds de gunstigste ovenfunctie aan.
Soort gebak Solo-Hetelucht S
Boven-/
Onderwarmte O
Tijd
Gebruiksaanwijzing
26
Bakken op meerdere inzetniveaus
Tips voor het bakken
Soort gebak
Multi-Hetelucht U
Tijd
uur: min.
Inzetniveau van boven
Tempera-
tuur ºC
2 niveaus 3 niveaus
Gebak op bakplaat
Roomsoezen/tompoezen 2. en 5. - 170-180 0:35-0:60
Plaatkoek droog 2. en 5. - 140-160 0:30-0:60
Pizza 2. en 5. - 170-190 0:40-0:70
Klein gebak
Zandtaartkoekjes 2. en 5. 1. 3. en 5. 150-160 0:15-0:35
Spritsgebak 2. en 5. 1. 3. en 5. 140-150 0:20-0:60
Roerdeegkoekjes 2. en 5. 1. 3. en 5. 160-170 0:25-0:40
Eiwitgebak, schuimgebak 2. en 5. - 80-100 2:10-2:50
Bitterkoekjes 2. en 5. 1. 3. en 5. 100-120 0:40-1:20
Klein gistgebak 2. en 5. - 160-170 0:30-0:60
Klein bladerdeeggebak 2. en 5. -
170-180
1
0:30-0:50
Broodjes 2. en 5. -
180-190
1
0:30-0:55
Tip
Zo stelt u vast of de taart
gaar is
Steek een houten stokje boven in de taart. Als er geen
deeg meer aan het hout kleeft, kunt u de oven uit-
schakelen en de nawarmte gebruiken.
De taart val in elkaar (wordt
klef, sponzig, waterstrepen)
Controleer uw recept. Gebruik de volgende keer min-
der vocht. Let op de roertijden, zeker bij het gebruik
van keukenmachines.
De taart is aan de onderkant
te licht
Neem de volgende keer een donkere bakvorm of zet
de taart een niveau lager.
Taart met vochtige vulling/
taart is niet gaar, is ongelijk-
matig bruin
Bak de volgende keer op een lagere
temperatuur en een langere baktijd.
Gebruiksaanwijzing
27
Tabel soufflé’s en gratineren
Tabel kant-en-klare diepvriesproducten
Boven-/onderwarmte O Infratherm I Tijd
Inzet-
niveaus
van boven
Tempera-
tuur
°C
Inzet-
niveaus
van boven
Tempera-
tuur
°C
Uur:min.
Macaro-
nisoufflé
4. 200-220 3. 160-170 0:45-1:00
Lasagna 3. 180-200 3. 160-170 0:25-0:40
Gratineren 3. 220-230 3. 160-170 0:15-0:30
Baguettes
knapperig
bakken
3. 230-240 3. 160-170 0:15-0:30
Zoete
soufflé’s
4. 200-220 0:40-0:60
Vissoufflé’s 3. 210-220 3. 160-170 0:30-1:00
Gevulde
groente
3. 220-250 3. 160-170 0:30-1:00
Gerechten
Inzetniveau
van boven
Ovenfunctie Temperatuur Tijd
Diepvriespizza 3.
Boven-/onder-
warmte O
volgens opga-
ven fabrikant
volgens opgaven
fabrikant
Patates frites
1
(300-600 g)
1) Opmerking: patates frites tussendoor 2-3 x draaien.
2. Infratherm I 200-220 °C 15-25 min.
Baguettes 2./3.
Boven-/onder-
warmte O
volgens opga-
ven fabrikant
volgens opgaven
fabrikant
Fruittaart 2./3.
Boven-/onder-
warmte O
volgens opga-
ven fabrikant
volgens opgaven
fabrikant
Gebruiksaanwijzing
28
Braden
Voor het braden de ovenfunctie boven-/onderwarmte O gebruiken.
1
Let op: Zet bij het braden het vetfilter erin!
Servies
Voor het braden is elke hittebestendige pan/schaal geschikt.
Let er bij pannen/schalen met kunststof grepen op, dat deze hittebe-
stendig zijn.
Grote stukken vlees kunnen direct in de braadslede of op het roos-
ter met daaronder geplaatste braadslede gebraden worden
(bijv. kalkoen, gans, 3-4 kippenpoten).
Alle magere vleessoorten kunt u het beste in de braadpan met dek-
sel braden (bijv. kalfs- en rundstoofvlees, diepgevroren vlees). Zo blijft
het vlees sappig.
Alle vleessoorten die een korstje moeten krijgen, kunnen in de
braadpan zonder deksel gebraden worden (bijv. varkensvlees,
gehakt, lams- en schapenvlees, eend, 1-2 kippenpoten, klein gevo-
gelte, rosbief, filet, wild).
Tip: Als u in een pan/schaal braadt (in het bijzonder kleinere hoeveel-
heden), wordt de oven minder vuil!
Inzetniveaus
De inzetniveaus staan in de volgende tabel.
Aanwijzingen bij de braadtabellen
In de tabel vindt u voor diverse vleessoorten informatie over de tempe-
ratuurinstelling, gaartijd en inzetniveau. De gaartijdgegevens zijn richt-
waarden.
Wij raden aan vlees en vis pas vanaf 1 kg in de oven te braden.
In het algemeen is voor zeer mager vlees, zoals vis of wild, de functie
Boven-/Onderwarmte
O geschikt. Voor alle andere vleessoorten (in
het bijzonder gevogelte) raden wij de functie Infratherm
I aan.
De noodzakelijke gaartijd hangt af van het soort en de kwaliteit van
het vlees.
Om het inbranden van vrijgekomen vleessap of vet te voorkomen,
raden wij u aan wat vocht in de braadpan te doen.
Draai het vlees na ca. 2/3 van de gaartijd om.
2
Schakel de oven 10-15 minuten voor het einde van de braadtijd uit, om
de nawarmte te gebruiken.
Gebruiksaanwijzing
29
Tabel braden
Soort vlees
Hoeveel
heid
Boven-/onder-
warmte O
Infratherm
I
Tijd
Gewicht
Inzetni-
veau van
boven
Tempera-
tuur
°C
Inzetni-
veau van
boven
Tempera-
tuur
°C
Uur:min.
Rundvlees
Stoofvlees 1-1,5 kg 4. 200-250 2:00-2:30
Rosbief of filet
per cm
hoogte
- binnen rood
per cm
hoogte
4.
250-270
1
4. 190-200 0:05-0:06
- binnen roze
per cm
hoogte
4.
250-270
1
4. 180-190 0:06-0:08
- doorbakken
per cm
hoogte
4.
210-250
1
4. 170-180 0:08-0:10
Varkensvlees
Schouder, nek
hamgedeelte
1-1,5 kg 4. 210-220 4. 160-180 1:30-2:00
Karbonade,
kasselerrib
1-1,5 kg 4. 180-190 4. 170-180 1:00-1:30
Gehakt
750 g-1 kg
4. 170-180 4. 160-170 0:45-1:00
Varkensschenkel
(voorgekookt)
750 g-1 kg
4. 210-220 4. 150-170 1:30-2:00
Kalfsvlees
Kalfsbraadstuk 1kg 4. 210-220 4. 150-170 1:30-2:00
Kalfsschenkel 1,5-2 kg 4. 210-225 4. 150-170 2:00-2:30
Lam
Lamspoot,
lamsbraadstuk
1-1,5 kg 4. 210-220 4. 150-170 1:15-2:00
Lamsrug 1-1,5 kg 4. 210-220 4. 160-180 1:00-1:30
Gebruiksaanwijzing
30
Gewicht
Inzetni-
veau van
boven
Tempera-
tuur
°C
Inzetni-
veau van
boven
Tempera-
tuur
°C
Uur:min.
Wild
Hazenrug,
hazenbout
tot 1 kg 3.
220-250
1
3. 160-170 0:25-0:40
Ree-/hertenrug 1,5-2 kg 4. 210-220 4. 160-170 1:00-1:30
Ree-/hertenbout 1,5-2 kg 4. 200-210 4. 150-160 1:15-1:50
Gevogelte
Gevogelte in
stukken
4-6 stuk
per
200-250 g
3. 220-250 3. 180-200 0:35-0:50
Halve kip
2-4 stuk
per
400-500 g
3. 220-250 3. 180-200 0:35-0:50
Kip,
poularde
1-1,5 kg
4. 220-250 4. 170-180 0:45-1:15
Eend
1,5-2 kg
4. 210-220 4. 160-180 1:00-1:30
Gans
3,5-5 kg
5. 200-210 5. 150-160 2:30-3:00
Kalkoen
2,5-3,5 kg
4-6 kg
5.
5.
200-210
180-200
5.
5.
150-160
140-150
1:30-2:00
2:30-4:00
Vis (stoven)
Hele vis
1-1,5 kg
4. 210-220 4. 160-170 0:45-1:15
1) Oven voorverwarmen.
De vetgedrukte gegevens geven de voor het gerecht steeds gunstigste ovenfunc-
tie.
Soort vlees
Hoeveel
heid
Boven-/onder-
warmte O
Infratherm
I
Tijd
Gebruiksaanwijzing
31
Grillen van platte stukken vlees/vis
Gebruik voor het grillen de ovenfunctie Grill F met de temperatuur
300 °C.
1
Let op: De lege oven op de grillfunctie altijd 5 minuten voorverwar-
men!
Het gebruik van het vetfilter is niet nodig.
Grilltoebehoren
Gebruik voor het grillen het rooster samen met de vetopvangplaat.
Inzetniveaus
Gebruik voor het grillen van platte levensmiddelen altijd het
2e inzetniveau van boven.
Aanwijzingen bij grilltabel.
De grilltijden zijn slechts richtwaarden en hangen af van het soort en
de kwaliteit van het vlees c.q. de vis.
Grillen is bijzonder geschikt voor platte vlees- en visstukken.
Draai het vlees c.q. de vis na de helft van de grilltijd om.
1
Waarschuwing: Altijd grillen met gesloten ovendeur.
Verbrandingsgevaar!
Tabel grillen
Gerecht
Inzetniveau
van boven
Griltijd
1e kant 2e kant
Frikadellen 2. 8-10 min. 6-8 min.
Varkensfilet 2. 10-12 min. 6-10 min.
Braadworst 2. 8-10 min. 6-8 min.
Runderbiefstuk,
kalfsbiefstuk
2. 6-7 min. 5-6 min.
Runderfilet, rosbief
(ca. 1 kg)
2. 10-12 min. 10-12 min.
Brood 2. 2-3 min. 2-3 min.
Belegde toast 2. 6-8 min.
Gebruiksaanwijzing
32
Ontdooien
Gebruik voor het ontdooien de ovenfunctie Ontdooien A bij 30 °C.
Ontdooigerei
Leg gerechten op een bord en zet dit op het rooster.
Gebruik voor het afdekken alleen perkamentpapier of folie. Gebruik
geen borden of schalen, omdat hierdoor het ontdooien aanzienlijk
langer duurt.
Inzetniveaus
Schuif voor het ontdooien het rooster op het 4e niveau van boven.
Aanwijzingen bij de ontdooitabel
In de volgende tabel vindt u een aantal aanknopingspunten bij de ont-
dooitijden.
Tabel ontdooien
Gerecht
Ont-
dooitijd
min.
Na-
ontdooitijd
min.
Opmerking
Kip, 1000 g 100-140 20-30
Kip op omgekeerde schotel op een
groot bord leggen. Onbedekt laten
ontdooien en na de helft van de tijd
omkeren, of met folie bedekt laten
ontdooien.
Vlees, 1000 g 100-140 20-30
Onafgedekt laten ontdooien en na de
helft van de tijd omdraaien of met
folie bedekken.
Vlees, 500 g 90-120 20-30
Onafgedekt laten ontdooien en na de
helft van de tijd omdraaien of met
folie bedekken.
Forel, 150 g 25-35 10-15 Onafgedekt laten ontdooien
Aardbeien, 300 g 30-40 10-20 Onafgedekt laten ontdooien
Boter, 250 g 30-40 10-15 Onafgedekt laten ontdooien
Slagroom,
2 x 200 g
80-100 10-15
Onafgedekt laten ontdooien
(slagroom kan ook licht bevroren
goed stijf geslagen worden)
Taart, 1400 g 60 60 Onafgedekt laten ontdooien.
Gebruiksaanwijzing
33
Inmaken
Voor het inmaken de ovenfunctie Multi-Hetelucht U gebruiken.
Inmaakpotten
Gebruik voor het inmaken alleen de in de handel verkrijgbare
inmaakglazen (inmaakglazen met rubber ring en glazen deksel).
Glazen potten met schroefdeksel of bajonetsluiting en metalen blik-
ken zijn ongeschikt.
Inzetniveaus
Gebruik voor het inmaken het 4e inzetniveau van boven.
Aanwijzingen bij het inmaken
Gebruik voor het inmaken de vetopvangplaat. Daarop kunnen maxi-
maal 6 inmaakpotten van 1 liter staan.
Zet een kopje water op de vetopvangplaat, zodat in de oven vol-
doende vocht ontstaat.
Zet de inmaakpotten zo op de vetopvangplaat dat ze elkaar niet aan-
raken.
De inmaakpotten moeten allemaal evenveel bevatten en dicht
geklemd zijn.
Inmaaktijden
Fruit en komkommers
0 1. Kies ovenfunctie Multi-Hetelucht U en wijzig de voorgestelde tem-
peratuur in 160 °C.
2. Schakel de oven uit, zodra het vocht in de eerste potten begint te pare-
len (bij 1 liter potten na ca. 45 minuten).
3. De potten nog 30 minuten bij gevoelige fruitsoorten, bijv. aardbeien
ca. 15 minuten in de gesloten oven laten staan.
Groente c.q. vlees
0 1. Kies ovenfunctie Multi-Hetelucht U en verander de voorgestelde
temperatuur in 160 °C.
2. Zet de temperatuur op 100 °C terug, zodra het vocht in de eerste pot-
ten begint te parelen.
3. Laat de in te maken producten op 100 °C ca. 60-90 minuten verder
gaar worden.
4. Schakel dan de oven uit en laat de inmaakpotten nog 30 minuten in de
gesloten oven staan.
Gebruiksaanwijzing
34
Reiniging en onderhoud
Buitenkant van het apparaat
0 Neem de voorzijde van het apparaat met een zachte doek en een warm
sopje af.
Gebruik geen schuurmiddelen, scherpe reinigingsmiddelen of schu-
rende voorwerpen.
Bij roestvrijstalen fronten kunnen normale onderhoudsmiddelen voor
roestvrij staal gebruikt worden. Deze vormen tevens een bescherm-
laag tegen vingerafdrukken.
Oveninterieur
Ovenverlichting
Voor het gemakkelijker reinigen kunt u de ovenlamp inschakelen.
Reiniging
0 1. Neem de oven na elk gebruik af met een sopje waaraan u een paar
lepels azijn heeft toegevoegd.
2. Wrijf daarna de oven met een doek droog.
3. Hardnekkig vuil met speciale ovenreinigers verwijderen.
1
Waarschuwing: Het schoonmaken van het apparaat met een stoom-
straal- of hogedrukreiniger is om veiligheidsredenen verboden!
Let op: Bij gebruik van een ovenspray absoluut de aanwijzingen van de
fabrikant opvolgen!
Accessoires
0 Was alle inschuifdelen (rooster, vetopvangplaat, etc.) na elk gebruik af
en droog ze goed af. Laat ze kort weken om ze gemakkelijker schoon te
kunnen maken.
Vetfilter
0 1. Reinig het vetfilter in een heet sopje van afwasmiddel of in de af-
wasmachine.
2. Kook het bij sterk ingebrand vuil in wat water en 2-3 eetlepels reiniger
voor afwasmachines uit.
Gebruiksaanwijzing
35
Inschuifroosters
Voor het schoonmaken van de zijwanden kunnen de inschuifroosters
aan de linker en rechter zijde in de oven er afgehaald worden.
Inschuifrooster er afhalen en er inzetten.
0 1. Maak de schroef (eventueel met een munt) los.
2. Trek het inschuifrooster aan de onderkant naar voren en haal het er uit.
3. Hang voor het weer inbouwen het inschuifrooster er weer bovenaan in
en duw het aan.
4. Maak de schroef weer vast.
Gebruiksaanwijzing
36
Grillelement
Om het plafond van de oven gemakkelijker te kunnen reinigen, kan
grillelement weggeklapt worden.
1
Waarschuwing: Grill alleen wegklappen, als de oven uitgeschakeld is
en er geen verbrandingsgevaar meer bestaat!
Grillelement wegklappen
0 Draai de twee vasthoudhaken 90° (kwartslag) naar het midden.
Het verwarmingselement draait naar beneden.
1
Let op: Druk het verwarmingselement niet met geweld naar beneden!
Door geweld te gebruiken kan het verwarmingselement afbreken.
Grillelement bevestigen
0 Druk het verwarmingselement licht naar boven en draai de vastzetha-
ken 90° naar achteren, zodat de houder met de verwarmingsstaven tus-
sen de vasthoudhaken komt te liggen.
1
Let op: Schuif de vastzethaken nooit op het verwarmingselement.
Gevaar op breken!
2 x 90˚
Gebruiksaanwijzing
37
Ovenlamp
1
Waarschuwing: Gevaar op elektrische schok! Voor het vervangen van
het ovenlampje:
Oven uitschakelen!
Draai c.q. schakel de zekeringen in de zekeringenkast uit.
Ovenlampje vervangen/Glas reinigen
0 1. Leg een doek op de ovenbodem.
2. Haal de glasafdekking er af door
hem naar links te draaien en maak
hem schoon.
3. Vervang de ovenverlichting
40 Watt, 230 V, 300 °C
hittebestendig.
4. Zet het afdekglas er weer op.
5. Haal de doek uit de oven.
Gebruiksaanwijzing
38
Ovendeur
Voor het reinigen kan de ovendeur uit het apparaat gehaald worden.
De ovendeur losnemer
0 1. Open de ovendeur geheel.
2. Met kleur gemarkeerde klemhendel op beide deurscharnieren geheel
openklappen (1).
3. Sluit de ovendeur over de weerstand heen voor ongeveer 3/4 (2).
4. Pak de ovendeur met beide handen aan beide zijden vast. Til de deur
naar boven toe op (voorzichtig: zwaar!) en trek hem van de oven weg
(3).
5. Leg de deur met de buitenkant naar beneden op een zachte, egale
ondergrond neer, bijv. op een deken, om krassen te voorkomen.
Gebruiksaanwijzing
39
Ovendeur inhangen
0 1. Pak de deur aan de greepzijde met beide handen aan de zijkanten vast.
2. Houd de deur onder een hoek van ca. 60°.
3. Schuif de deurscharnieren in de twee uitsparingen rechts en links onder
aan de oven zover mogelijk naar binnen (1).
4. Til de deur tot aan de weerstand naar boven op en open hem geheel (2).
5. Klap de klemhendel aan beide deurscharnieren in de oorspronkelijke
stand terug (3), zodat de gekleurde markering weer naar boven wijst.
6. Sluit de ovendeur weer.
Gebruiksaanwijzing
40
Ovendeurruit
De ovendeur heeft drie achter elkaar geplaatste glazen ruiten. De twee
binnenste ruiten kunnen er voor het reinigen uitgehaald worden.
1
Waarschuwing: Voer de volgende stappen in principe alleen uit als de
ovendeur er uitgehaald is! Als hij in zijn scharnieren hangt, kan de deur
bij het weghalen van de ruit omhoogvliegen door het verminderde
gewicht en u in gevaar brengen.
Bovenste deurruit losnemen
0 1. Haal de ovendeur eruit en leg
hem met de greep naar beneden
op een zachte, vlakke ondergrond.
2. Pak de bovenste ruit aan de
onderrand vast en schuif hem
tegen de veerdruk in de richting
van de ovendeurgreep tot hij aan
de onderkant vrij ligt (1).
3. Til de ruit aan de onderkant licht
op en trek hem eruit (2).
Middelste ruit losnemen
0 1. Pak de middelste ruit aan de
onderrand vast en schuif hem in
de richting van de ovendeurgreep
tot hij aan de onderkant vrij ligt
(1).
2. Til de ruit aan de onderkant licht
op en trek hem eruit (2).
3. Trek het afstandsprofiel aan de
linker en rechter rand van de mid-
delste ruit eraf om het schoon te
maken.
Gebruiksaanwijzing
41
Middelste deurruit weer inz
0 1. Steek de twee afstandsprofielen op de linker en rechter rand van de
middelste ruit.
2. Voer de middelste ruit schuin van boven in het deurprofiel aan de
greepzijde (1).
3. Laat de middelste ruit naar beneden zakken (2) en schuif hem in de
richting van de deuronderkant tot hij niet verder kan onder de onderste
houder.
Bovenste ruit weer inzetten
0 1. Voer de bovenste ruit schuin van
boven in het deurprofiel aan de
greepzijde (1).
2. Laat de ruit zakken (2). Leg de ruit
tegen de veerkracht aan de greep-
zijde voor het houderprofiel tegen
de onderkant van de deur en
schuif hem onder het houderpro-
fiel.
De ruit moet vastzitten!
3. Hang de ovendeur er weer in.
Gebruiksaanwijzing
42
Wat te doen als ...
.... de oven niet warm wordt?
0 Controleer of
het apparaat ingeschakeld is,
de dagtijd is ingesteld,
alle noodzakelijke instellingen zijn gedaan,
de zekering in de huisinstallatie (zekeringkast) niet defect is.
Wend u tot een erkend elektro-installateur als de zekeringen vaker
defect raken.
.... de ovenverlichting uitvalt?
0 Ovenlampje vervangen (zie Reiniging en Onderhoud).
Als u voor één van de genoemde aanwijzingen of op grond van ver-
keerd gebruik de klantendienst inschakelt, kan het bezoek van de mon-
teur van de klantendienst ook tijdens de garantietijd niet gratis
plaatsvinden.
Wend u tot een vakman als deze informatie u niet verder helpt.
1
Waarschuwing: Reparaties aan het apparaat mogen alleen door
geschoold personeel uitgevoerd worden! Door ondeskundige reparaties
kunnen aanzienlijke gevaren voor de gebruiker ontstaan. Wend u in
geval van reparatie tot uw vakhandelaar of tot de klantendienst.
Gebruiksaanwijzing
43
Extra accessoires
Bij uw apparaat kunt u de volgende extra accessoires via de vakhandel
verkrijgen:
Braadslede
E-Nr. 611 898 624
Universele plaat
E-Nr. 611 898 626
Bakplaat
E-Nr. 611 898 620
Combirooster
(niet geschikt voor ovenwagen)
E-Nr. 944 189 010
Ovenwagen BAZ2 met combiroosterr
E-Nr. 944 189 014
Ovenwagen BAZ3 met combiroosterE-
Nr. 944 189 015
Gebruiksaanwijzing
44
Pizzasteen:
h1,2 x b34,5 x d34,5cm
E-Nr. 944 189 008
Keramische-braadslede:
h6,5 x b32,0 x d27,0cm
E-Nr. 611 899 660
Katalyseset KTU, 4 delig
E-Nr. 944 189 017
2 zijstrips, wit
voor witte meubelombouw
E-Nr. 611 898 700
Onderhoudsmiddel voor roestvrij staal
voor alle roestvrijstalen apparaten
E-Nr. 944 190 002
Montageaanwijzingen
45
MONTAGEAANWIJZINGEN
1
Attentie: Montage en aansluiting van het nieuwe apparaat mogen
alleen door een erkend installateur uitgevoerd worden.
Volg deze aanwijzing op, omdat anders bij eventuele schaden de garan-
tie vervalt.
Technische gegevens
Buitenmaten oven
Hoogte x breedte x diepte 60 cm x 56 cm x 55 cm
Binnenmaten oven
Hoogte x breedte x diepte 31 cm x 38 cm x 41 cm
Volume (nuttige inhoud) 54 l
Doel, normen, richtlijnen
Dit apparaat voldoet aan de volgende normen:
EN 60 335-1 en EN 60 335.2-6
betreffende de veiligheid van elektrische apparaten voor huishoude-
lijk gebruik en gelijksoortige doeleinden en
DIN 44546 / 44547 / 44548
betreffende de gebruikseigenschappen van elektrische fornuizen voor
huishoudelijk gebruik.
EN 55014-2 / VDE 0875 Deel 14-2
EN 55014 / VDE 0875 Deel 14/12.93
EN 61000-3-2 / VDE 0838 Deel 2
EN 61000-3-3 / VDE 0838 deel 3
betreffende de principiële veiligheidseisen voor elektro-magnetische
compatibiliteit (EMC).
4
Dit apparaat voldoet aan de volgende EG-richtlijnen:
73/23/EWG van 19.02.1973 (Laagspanningsrichtlijn)
89/336/EEG van 03.05.1989 (EMC-Richtlijn met inbegrip van
Wijzigingsrichtlijn 92/31/EEG).
Montageaanwijzingen
46
1 Veiligheidsaanwijzingen voor de installateur
In de elektrische installatie moet een inrichting zitten waarmee het
apparaat met een contactopeningswijdte van minimaal 3 mm alpolig
van het elektriciteitsnet afgekoppeld kan worden.
Als geschikte scheidingsinrichting gelden bijv. aardlekschakelaar,
zekeringen (schroefzekeringen moeten uit de fitting gehaald wor-
den), veiligheidschakelaar.
Het apparaat voldoet wat betreft beveiliging tegen brand aan het
type Y (IEC 335-2-6). Alleen apparaten van dit type mogen aan één
zijde tegen hoge kasten of wanden aangebouwd worden.
Contactbescherming moet door de inbouw gegarandeerd zijn.
De stabiliteit van de inbouwkast moet voldoen aan DIN 68930.
Montageaanwijzingen
47
Montage
Montageaanwijzingen
48
Belangrijke aanwijzingen
Montageaanwijzingen
49
Voorbereiding keukenmeubels
Montageaanwijzingen
50
Elektrische aansluiting
H05VV-F
H05RR-F
min. 2,50 m
Montageaanwijzingen
51
Bevestiging
52
53
54
Klantenservice
55
KLANTENSERVICE
In het hoofdstuk Wat te doen, als ... staan een aantal storingen die u
zelf kunt oplossen. Kijk daar eerst in geval van een storing.
Gaat het om een technische storing?
Wend u dan tot de klantenservice. (Adressen en telefoonnummers vindt
u onder Servicepunten.)
Bereidt het gesprek in ieder geval goed voor. Zo vergemakkelijkt u de
diagnose en de beslissing of een servicebezoek nodig is:
Leg zo exact mogelijk vast:
Hoe uit de storing zich?
Onder welke omstandigheden
treedt de storing op?
Noteer voor het gesprek absoluut
de volgende gegevens van uw
apparaat op het typeplaatje:
PCN-cijfer (9 cijfers),
S-No-cijfer (8 cijfers).
Wij raden aan de nummers hier te
noteren zodat u ze steeds bij de
hand heeft.
PNC . . . . . . . . .
S-No . . . . . . . .
Wanneer ontstaan er voor u ook tijdens de garantieperiode kos-
ten?
als u de storing met behulp van de storingstabel (zie hoofdstuk
Wat te doen, als ...) zelf had kunnen oplossen,
als er meerdere bezoeken van de service-monteur nodig zijn omdat
hij voor zijn bezoek niet alle belangrijke informatie heeft gehad en hij
daarom bijv. reserveonderdelen moet halen. Deze extra ritten kunnen
voorkomen worden als u het telefoongesprek op de hiervoor beschre-
ven wijze goed voorbereidt.
AEG Hausgeräte GmbH
Postfach 1036
D-90327 Nürnberg
http://www.aeg.hausgeraete.de
© Copyright by AEG
ANC 822 947 131 - 08 - 0500
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56

AEG B6100-BEURO Handleiding

Type
Handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor