AEG E3100-B Handleiding

Categorie
Ovens
Type
Handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

COMPETENCE E 3100
De omschakelbare elektrische inbouwfornuis
Gebruiksaanwijzing
2
Geachte klant,
lees deze gebruiksaanwijzing a.u.b. zorgvuldig door.
Lees in ieder geval hoofdstuk “Veiligheid” op de eerste pagina’s. Bewaar
deze gebruikersinformatie om later te kunnen naslaan. Geef deze aan
eventuele volgende eigenaren van het apparaat door.
1
Met de gevarendriehoek en/of door signaalwoorden (Waarschuwing!,
Voorzichtig!, Attentie!) worden aanwijzingen geaccentueerd die voor
Uw veiligheid of het functioneren van het apparaat belangrijk zijn.
Deze absoluut in acht nemen.
0 1. Dit teken begeleidt u stap voor stap bij de bediening van het toestel.
2. ...
3. ...
3
Bij dit symbool vindt u aanvullende informatie m.b.t. bediening en
praktisch gebruik van het toestel.
2
Tips en aanwijzingen m.b.t. de rendabele en milieuvriendelijke toepas-
sing van het toestel zijn met een klaverblad gekenmerkt.
Voor eventuele storingen bevat deze gebruikersinformatie aanwijzin-
gen voor het zelfstandig opheffen, zie hoofdstuk “Wat te doen als ...”.
Bij technische problemen staat onze TECHNISCHE DIENST bij u in de
buurt u te allen tijde ter beschikking (adressen en telefoonnummers
vindt u in hoofdstuk “Servicepunten”).
Lees daartoe ook hoofdstuk “Service”.
Gedrukt op milieuvriendelijk geproduceerd papier.
Wie milieubewust denkt, handelt ook zo ...
Inhoud
3
INHOUD
Gebruiksaanwijzing . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 5
Aanwijzingen m.b.t. de veiligheid . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 5
Weggooien . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7
Opbouw van het toestel . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8
Bedieningspaneel . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8
Uitrusting oven . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 9
Toebehoren . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10
Ovenfuncties . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11
Voor het eerste gebruik . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12
Dagtijd instellen/wijzigen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12
Eerste keer reinigen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13
Bediening van de kookplaatsen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 14
Koken met de kookplaats . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15
Bediening van de oven . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 16
Rooster en plaat plaatsen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 16
Oven in- en uitschakelen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 17
Werken met de automatische functie . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 18
Automatisch uitschakelen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 18
Automatisch in- en uitschakelen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19
Automatische ingaven opvragen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19
Automatische ingaven naderhand veranderen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 20
Automatische ingaven wissen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 20
Informaties over de automatische functie . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 20
Kookwekker . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 21
Signaaltoon wijzigen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 21
Toepassingen, tabellen en tips . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 22
Koken . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 22
Aanhoudwaarden voor het koken zonder automatiek . . . . . . . . . . . . . . 22
Bakken . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 23
Tabel bakken . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 25
Tabel soufflé’s en gratineren . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 28
Tabel kant-en-klare diepvriesproducten . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 28
Inhoud
4
Braden . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 29
Tabel braden . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 30
Grillen van platte stukken vlees/vis . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 32
Tabel grillen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 32
Reiniging en onderhoud . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 33
Buitenkant van het apparaat . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 33
Oveninterieur . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 33
Accessoires . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 33
Inschuifroosters . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 34
Ovenlamp . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 35
Ovendeur . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 35
Ovenruit . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 37
Wat te doen als ... . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 38
Extra accessoires . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 39
Montageaanwijzingen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 40
Technische gegevens . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 40
Doel, normen, richtlijnen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 40
Veligheidsaanwijzingen voor de installateur . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 41
Montage . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 42
Klantenservice . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 59
Gebruiksaanwijzing
5
GEBRUIKSAANWIJZING
1 Aanwijzingen m.b.t. de veiligheid
Montage en aansluiting van het nieuwe apparaat mogen alleen door
een erkend installateur uitgevoerd worden.
Volg deze aanwijzing op, omdat anders bij eventuele schaden de garan-
tie vervalt.
De veiligheid van AEG elektro-apparaten voldoet aan de Europese en
Nederlandse normen. Toch zien wij ons als fabrikant genoopt u met de
volgende veiligheidsaanwijzingen vertrouwd te maken.
Algemene veiligheid
Wees voorzichtig bij het aansluiten van elektrische apparaten aan
stopcontacten in de buurt van het apparaat. Aansluitingsleidingen
mogen geen hete kookzones aanraken of onder de hete ovendeur
geklemd raken.
Bewaar geen brandbare voorwerpen in de oven. Deze kunnen bij het
inschakelen in brand vliegen.
Om veiligheidsredenen is het verboden het apparaat met een damp-
straal- of hogedrukreiniger schoon te maken.
Bij gebruik van geweld, speciaal aan de glaskanten van de voorruit,
kan het glas breken.
Als u kookt, braadt of grilt, wordt de ovendeur heet.
Houd daarom kleine kinderen altijd weg.
Oververhit vet en olie kunnen snel in brand vliegen. Als u gerechten
in vet of olie (bijv. patat frites) bereidt, blijf dan in de buurt.
Als alcohol bij de gerechten in de oven gebruikt wordt, kan eventueel
een lichte alcoholdamp ontstaan. Open de deur in dat geval voorzich-
tig. Vermijd vonken of vuur. Wij raden aan het gerecht bij gesloten
ovendeur ca. 10-15 minuten te laten afkoelen.
Reparaties aan het apparaat mogen alleen door geschoold perso-
neeluitgevoerd worden. Door ondeskundige reparaties kunnen grote
gevaren ontstaan. Wend u bij reparaties tot onzeafdeling Klantenser-
vice.
Bij storingen aan het apparaat: draai de zekeringen eruit c.q. schakel
ze uit.
Gebruiksaanwijzing
6
Gebruik volgens de voorschriften
Dit apparaat mag alleen gebruikt worden voor het doel waarvoor het
bestemd is, d.w.z. het normaal koken, braden, bakken van spijzen.
Gebruik het apparaat alleen voor het bereiden van spijzen.
Gebruik de oven niet om het vertrek te verwarmen.
Zo worden schaden aan het apparaat voorkomen
Leg geen aluminiumfolie in de oven en zet geen bakblik, pan etc. op
de bodem, omdat anders het email van de oven door de ontstane
warmteophoping beschadigd wordt.
Maak het apparaat na elk gebruik schoon. Vuil kan dan het gemakke-
lijkst verwijderd worden en kan niet inbranden.
Fruitsap dat van de bakplaat afdruppelt, veroorzaakt vlekken die niet
meer verwijderd kunnen worden. Gebruik voor zeer vochtige taarten
de universele plaat.
Giet nooit direct water in de hete oven. Er kunnen schaden aan het
email ontstaan.
Zet niets op de open ovendeur/de open ovenwagen.
Bewaar geen vochtige levensmiddelen in de oven.
Gebruiksaanwijzing
7
Milieuvriendelijke isolatie
De oven is op de fabriek van een milieuvriendelijke isolatie voorzien.
Deze isolatie is door onafhankelijke testinstituten gecontroleerd op
schadelijke stoffen en als zonder bezwaar ingeschaald.
2 Weggooien
Verpakkingsmateriaal weggooien
Alle gebruikte materialen zijn onbeperkt recyclebaar en kunnen
opnieuw gebruikt worden.
De kunststoffen hebben de volgende aanduidingen:
>PE< voor poyethyleen, bijv. bij het buitenomhulsel en de zakken in
het interieur.
>PS< voor hard-schuim polystyreen, bijv. bij de bekledingsonderde-
len, in principe FCKW-vrij.
De kartonnen onderdelen worden voor 80% van oud papier gemaakt.
Oude machine
Om milieuredenen moeten alle afgedankte apparaten op de juiste
manier weggegooid worden. Dit geldt voor uw huidige apparaat en als
het t.z.t. niet meer gebruikt wordt, voor uw nieuwe apparaat.
1
Waarschuwing! Maak afgedankte apparaten voor het weggooien
onbruikbaar. Trek de stekker uit het stopcontact, knip het elektriciteits-
snoer door, verwijder eventuele aanwezige snap- of grendelsloten of
maak deze onbruikbaar. Daardoor voorkomt u dat spelende kinderen in
het apparaat opgesloten raken (stikgevaar!) of in andere levensgevaar-
lijke situaties terecht komen.
2
Aanwijzingen voor het weggooien
Het apparaat mag niet bij het huisvuil gezet worden.
Informatie over afhaaltijden of verzamelplaatsen krijgt u bij de
gemeentelijke reinigingsdienst of op het gemeentehuis.
Gebruiksaanwijzing
8
Opbouw van het toestel
Bedieningspaneel
Ovenfuncties
Draaischakelaar voor het instellen van de gewenste ovenfunctie. De
geselecteerde ovenfunctie kan boven op de schakelaar afgelezen wor-
den.
Temperatuurkeuze
Draaischakelaar voor het instellen van de gewenste oventemperatuur.
De geselecteerde ovenfunctie kan boven op de schakelaar afgelezen
worden.
Klokfuncties en tijdindicatie
Toetsen voor het instellen van de klokfuncties. De tijd c.q. wekkertijd
wordt in de tijdindicatie ingesteld.
Bedrijfscontrolelampje
Het bedrijfscontrolelampje brandt, zodra de oven of de kookzones inge-
schakeld zijn.
Temperatuurcontrolelampje
Het temperatuurcontrolelampje brandt, zolang de oven opwarmt en
gaat uit, als de ingestelde temperatuur bereikt is.
Kookzoneschakelaar
Draaischakelaar voor het inschakelen van de kookzones. De geselec-
teerde kookstand kan op de schakelaar van boven afgelezen worden.
Gebruiksaanwijzing
9
Uitrusting oven
Inzetniveaus
Aan beide zijden van de oven
bevindt zich een inschuifrooster
met 6 inzetniveaus voor het
inschuiven van de accessoires.
Let op: de niveaus worden van
boven naar beneden geteld.
Kiepbeveiliging
Alle inschuifdelen hebben een
kiepbeveiliging zodat ze er niet per
ongeluk helemaal uitgetrokken
kunnen worden.
Bij het inzetten van de inschuifde-
len moet deze kiepbeveiliging ach-
terin zitten.
Er komt damp uit de oven
De damp uit de oven wordt via een
achter in het kookveld gelegen
opening direct naar boven naar de
afzuigkap geleid.
Gebruiksaanwijzing
10
Toebehoren
De volgende onderdelen behoren tot de leveringsomvang:
Combirooster
Voor potten, pannen, taartvor-
men, braden en grilleren
Universele plaat
Voor vochtige taarten, vlees/vis of
als
bakplaat c.q. vetopvangplaat
Gebruiksaanwijzing
11
Ovenfuncties
Voor de oven heeft u de beschikking over de volgende functies:
H Hetelucht
Hetelucht is bijzonder geschikt voor het bakken van klein gebak op
2 niveaus tegelijkertijd.
De oventemperaturen zijn in het algemeen 20-40 °C lager dan bij
boven-/onderwarmte.
Bovenwarmte en een deel van de onderwarmte zijn in gebruik. Boven-
dien zorgt een ventilator in de achterwand van de oven voor een voort-
durende circulatie van de warme lucht in de oven. De warmte komt van
alle kanten op het gerecht.
O Boven-/onderwarmte
Boven-/onderwarmte is geschikt voor het bakken en braden op één
niveau.
De warmte komt gelijkmatig van boven en onderen.
I Infratherm
Infratherm is bijzonder geschikt voor het grillen of braden van grotere
stukken vlees of gevogelte op één niveau. De functie is ook geschikt
voor het gratineren.
Grillelement en ventilator zijn gelijktijdig in bedrijf.
F Grill
Grillen is bijzonder geschikt voor grillen of roosteren van platte stuk-
ken, zoals biefstuk, schnitzel, vis of toost.
De hitte komt van het grillelement aan de bovenkant van de oven.
Gebruiksaanwijzing
12
Voor het eerste gebruik
Dagtijd instellen/wijzigen
Na de elektrische aansluiting knippert de tijdindicatie.
Als eerste moet de dagtijd ingesteld worden.
Als de dagtijd niet is ingesteld, kan de oven niet in gebruik genomen
worden.
Dagtijd instellen
0 1. Druk toets M in.
2. Stel binnen 5 seconden met de
toetsen + of - de actuele tijd in.
De dagtijd verschijnt op het dis-
play. Nu is de oven gebruiksgereed.
3
Als de toetsen + of - gedurende
meer dan 2 seconden ingedrukt
worden, gaan de minuten zolang
voorwaarts c.q. achterwaarts lopen
tot de toets weer wordt losgelaten.
Zo kunt u de gewenste waarde
sneller bereiken.
3
Als de stroomtoevoer naar het
apparaat wordt onderbroken, bijv.
door een kapotte zekering, knippert de tijdindicatie opnieuw.
Stel in dat geval de dagtijd opnieuw in zoals beschreven.
Dagtijd wijzigen
Als u de dagtijdinstelling wilt wijzigen, bijv. bij omzetting van zomer-
op wintertijd, herhaalt u de onder Dagtijd instellen beschreven proce-
dure.
Gebruiksaanwijzing
13
Eerste keer reinigen
Maak de oven grondig schoon, voordat hij voor de eerste keer gebruikt
gaat worden. Om het reinigen te vergemakkelijken kan de oven verlicht
worden.
0 1. Zet de schakelaar voor de ovenfunctie op ovenverlichting L.
2. Haal alle accessoires en inschuifroosters er uit en reinig deze met warm
sop.
3. Maak ook de oven schoon met warm sop en maak hem droog.
4. Apparaatfront alleen vochtig afnemen.
3
Tip: Gebruik bij roestvrijstalen fronten normale middelen voor roestvrij
staal, die tegelijkertijd een beschermfilm tegen vingerafdrukken vor-
men.
1
Attentie! Gebruik geen scherpe, schurende schoonmaakmiddelen! De
oppervlakte kan beschadigd worden.
Gebruiksaanwijzing
14
Bediening van de kookplaatsen
Lees ook de gebruiksaanwijzing van uw inbouwkookplaat. Hierin staan
belangrijke aanwijzingen betreffende kookgerei, bediening, reiniging en
onderhoud.
3
Aanwijzing: De volgende beschrijving geldt niet voor inductiekookzo-
nes. Als uw apparaat inductiekookzones heeft, lees dan de gebruiksaan-
wijzing die u daarbij gekregen heeft!
Kooktreden
In de bereiken 1-9 kunnen 14 kooktreden (inclusief tussenstanden)
ingesteld worden.
Tusseninstellingen kunnen in de bereiken 2 tot 7 gekozen worden. Ze
zijn met een punt tussen de verwarmingstreden gekenmerkt.
1 = laagste capaciteit
9 = hoogste capaciteit
Gebruiksaanwijzing
15
Koken met de kookplaats
0 1. Kies voor het aankoken/aanbraden een hoge
capaciteit.
2. Schakel terug op de doorgaartrede, zodra er damp
afkomt of het vet heet is.
3. Draai terug op de nulstand om het koken te beëindi-
gen.
2
Schakel de kookzone ca. 5-10 minuten voor het
einde van het koken uit om de restwarmte te gebrui-
ken. Zo spaart u elektriciteit.
Gebruiksaanwijzing
16
Bediening van de oven
Rooster en plaat plaatsen
Alle inschuifdelen hebben een
kleine uitstulping rechts en links.
Deze uitstulping dient als kiepbe-
veiliging en moet altijd naar
beneden wijzen.
Rooster plaatsen
0 Plaats het rooster zo, dat de twee
geleidingsrails naar boven wijzen.
De kiepbeveiliging moet naar
beneden wijzen en achter in de
ovenruimte liggen.
Rooster en plaat plaatsen
0 Als het rooster en de universele
plaat samen gebruikt worden,
moet de kiepbeveiliging van het
rooster exact in de uitstulpingen
van de plaat gezet worden.
Gebruiksaanwijzing
17
Oven in- en uitschakelen
0 1. Stel de gewenste functie in door de schakelaar Ovenfuncties te
draaien.
2. Stel de gewenste temperatuur in door de schakelaar Temperatuur-
keuze te draaien.
Het bedrijfscontrolelampje brandt, zolang de oven in gebruik is.
Het temperatuurcontrolelampje brandt, zolang de oven opgewarmd
wordt. Zodra de ingestelde temperatuur bereikt is, gaat het tempera-
tuurcontrolelampje uit.
3. Draai de schakelaar Ovenfuncties en de schakelaar Temperatuur-
keuze op de nulstand om de oven uit te schakelen.
Gebruiksaanwijzing
18
Werken met de automatische functie
U heeft twee mogelijkheden om de automatische functie te gebruiken:
Automatisch inschakelen: Als u de oven ingeschakeld heeft en niet
vergeten wilt de oven tijdig uit te schakelen, kunt u met de klok of de
duur of het einde van de kooktijd vastleggen. De oven schakelt zich
dan automatisch uit.
Automatisch in- en uitschakelen: Als U bijvoorbeeld s morgens of s
middag een gerecht voor s avonds wilt voorbereiden, kunt u de duur
en bovendien het einde van de kooktijd vastleggen. De oven schakelt
zich dan automatisch op de bereikte tijd in en automatisch weer uit
bij het einde van de kooktijd.
Voorbeeld: Het gerecht heeft 1 uur nodig om gaar te worden: DUUR
= 1.00.
Het braadstuk moet om 18.00 uur gaar zijn: EINDE = 18.00.
De ovenfunctie kan voor of na het instellen van de automatische func-
tie geselecteerd worden.
Automatisch uitschakelen
0 1. Gewenste ovenfunctie selecteren.
2. Gewenste temperatuur kiezen.
3. Druk de toets DUUR < in.
4. Stel binnen 5 seconden met de toetsen + en - de gewenste gaartijd
in.
Het symbool AUTO gaat branden en signaleert daarmee dat de oven
nu op automatische werking is omgezet.
Zodra de gaartijd is afgelopen, schakelt de oven zich automatisch uit.
Het symbool AUTO knippert en er klinkt gedurende ca. twee minuten
een akoestische signaal.
5. Druk de toets DUUR < in om het signaal uit te zetten.
6. Druk de toets HAND M in.
Het symbool AUTO gaat uit. De oven is van automatische stand weer
op handmatige stand omgezet.
7. Draai voor het uitschakelen van de oven de schakelaar Oven-
functies en Temperatuurkeuze op de nulstand.
Gebruiksaanwijzing
19
Automatisch in- en uitschakelen
Voor het automatisch in- en uitschakelen moeten zowel de duur als
ook het einde van de kooktijd ingegeven worden.
0 1. Ovenfunctie kiezen.
2. Temperatuur kiezen.
3. Druk op de toets DUUR < en stel binnen 5 seconden met de toetsen
+ en - de gewenste tijd in.
4. Druk op de toets EINDE > en stel binnen 5 seconden met de toetsen
+ en - de gewenste tijd in waarop het gerecht klaar moet zijn.
Na het ingeven verschijnt op het display weer de actuele dagtijd. Het
symbool AUTO gaat branden en signaleert daarmee dat de oven nu op
automatische werking is omgesteld.
De oven schakelt op de berekende tijd automatisch in. Bij het bereiken
van het einde van de kooktijd schakelt de oven zich automatisch uit.
Het symbool AUTO knippert en er klinkt ca. twee minuten een akoes-
tisch signaal.
5. Druk de toets DUUR < in om het signaal uit te zetten.
6. Druk de toets HAND M in.
Het symbool AUTO gaat uit. De oven is van automatische stand weer
op handmatige stand omgezet.
7. Draai voor het uitschakelen van de oven de schakelaar Oven-
functies en Temperatuurkeuze op de nulstand.
Automatische ingaven opvragen
0 Druk de toets DUUR < of EINDE > in.
Nu wordt de ingestelde duur c.q. de ingestelde eindtijd van het koken
aangegeven.
Gebruiksaanwijzing
20
Automatische ingaven naderhand veranderen
U kunt de vastgelegde kooktijd c.q. het eind daarvan ook tijdens het
koken veranderen.
0 1. Roep met de toets DUUR < de duur van de kooktijd c.q. met de toets
EINDE > opnieuw het einde van de kooktijd op.
2. Druk binnen 5 seconden de toets + of - zo lang in tot de gewenste
kooktijd c.q. het einde van de kooktijd ingesteld is.
Automatische ingaven wissen
0 1. Roep met de toets DUUR < opnieuw de kooktijd op.
2. Zet binnen 5 seconden met de toets - alle ingaven op 0.
3. Draai de schakelaar Ovenfunctie en Temperatuurkeuze op de nulstand.
3
Informaties over de automatische functie
De maximaal instelbare DUUR bedraagt 10 uur.
Gebruiksaanwijzing
21
Kookwekker
De kookwekker kan zowel bij ingeschakelde als ook bij uitgeschakelde
oven ingesteld worden.
Kookwekker instellen
0 1. Toets KLOK C indrukken.
2. Binnen 5 seconden met de toetsen
+ en - de gewenste tijd instel-
len.
Na afloop van de ingestelde tijd
klinkt ca. twee minuten een akoes-
tisch signaal.
3. Druk de toets KLOK C in om het
signaal uit te zetten.
Instelling kookwekker wijzigen
0 1. Kies met de toets KLOK C opnieuw de ingestelde wekkertijd.
2. Stel binnen 5 seconden met de toetsen + of - de gewenste wekker-
tijd in.
Kookwekker voortijdig uitzetten
0 1. Kies met de toets KLOK C opnieuw de ingestelde wekkertijd.
2. Zet binnen 5 seconden met de toets - de wekkertijd op 0.
Instelling kookwekker opvragen
Een paar seconden na de instelling van de kookwekker geeft de tijdsin-
dicatie weer de actuele dagtijd aan. U kunt de resterende wekkertijd te
allen tijde oproepen.
0 1. Kies met de toets KLOK C opnieuw de ingestelde wekkertijd.
De resterende wekkertijd wordt aangegeven.
Signaaltoon wijzigen
De frequentie voor de signaaltoon kan op 3 verschillende toonhoogtes
ingesteld worden.
0 1. Druk toets - zo lang in tot de veranderde signaaltoon klinkt en laat
hem dan los.
De frequentie is op het volgende bereik ingesteld.
2. Druk toets - zo lang in tot de veranderde signaaltoon klinkt en laat
hem dan los.
De frequentie is op het volgende bereik ingesteld.
Gebruiksaanwijzing
22
Toepassingen, tabellen en tips
Koken
De gegevens in de volgende tabellen zijn richtwaarden. Welke schakel-
stand voor het koken nodigd is, hangt af van de kwaliteit van de pan-
nen en van de soort en de hoeveelheid levensmiddelen.
Aanhoudwaarden voor het koken zonder automatiek
3
Wij raden aan bij het aan de kook brengen stand 9 te gebruiken en
gerechten met een langere kooktijd aansluitend op de betreffende
doorkookstand gaar te laten koken.
Schakelstand
Kook/
doorkookstand
Geschikt voor
9
Aan de kook
brengen
Aan de kook brengen van grotere hoeveelheden
water, macaroni koken
7-8 Aanbraden
Frituren van patates frites,
aanbraden van vlees, bijv. goulash,
braden van lsteaks e.d.
6-7 Braden
Braden van vlees, schnitzel, cordon bleu
karbonade, gehaktballen, braadworst, lever,
eieren, beignets frituren
4-5 Koken
Koken van grotere hoeveelheden,
eenpansgerechten en soepen,
koken van aardappels,
vleesbouillon trekken
3-4
Stomen,
stoven
Stoven van groente,
smoren van vlees,
rijstepap koken
2-3 Verwarmen
Koken van rijst en melkgerechten
(tussendoor roeren),
koken van kleinere hoeveelheden aardappels of
groente,
verhitten van kant-en-klare gerechten
1-2 Smelten
Schuimomelet, bouillon met stukjes ei, sauce
hollandaise, warmhouden van gerechten,
smelten van boter, chocolade, gelatine
0 Nawarmte, uit-stand
Gebruiksaanwijzing
23
Bakken
Gebruik voor het bakken de ovenfunctie Hetelucht H of
Boven-/onderwarmte
O.
Bakvormen
Voor boven-/onderwarmte
O zijn vormen van donker metaal zonder
coating geschikt.
Voor hete lucht
H zijn ook lichte metalen vormen geschikt.
Inzetniveaus
Bakken met boven-/onderwarmte
O is steeds slechts op één niveau
mogelijk.
Met hetelucht
H kunt u droog gebak en klein gebak op 2 bakniveaus
tegelijkertijd bakken.
1 Bakplaat:
Inzetniveau 3
1 Bakvorm:
Inzetniveau 5
2 Bakplaten:
Inzetniveaus 3 en 5
Gebruiksaanwijzing
24
Algemene aanwijzingen
Let op: de inzetniveaus worden van boven naar beneden geteld.
Bakplaat helemaal tot aan de achterwand schuiven
Taarten in vormen steeds in het midden van het rooster neerzetten.
U kunt met de boven-/onderwarmte
O ook twee vormen tegelijker-
tijd bakken. Zet de vormen in dat geval naast elkaar op het rooster.
De baktijd wordt hierdoor maar heel weinig langer.
Aanwijzingen bij de baktabellen
In de tabellen staan voor een keur aan gerechten de daarvoor beno-
digde temperatuurgegevens, gaartijden en inzetniveaus.
Temperatuur en baktijden zijn globaal aangegeven, omdat deze
afhangen van de samenstelling van het deeg, de hoeveelheid en de
bakvorm.
Bij het bakken op 2 bakplaten moet de onderste bakplaat eventueel
5-10 minuten langer bakken.
Nat gebak (bijv. Pizzas, fruittaarten etc.) moeten maximaal op één
niveau bereid worden.
Wij raden aan de eerste keer de laagste temperatuurwaarde in te stel-
len en pas indien nodig, bijv. als een sterkere bruinering gewenst is of
de baktijd te lang duurt, een hogere temperatuur te kiezen.
Als u voor uw eigen recept geen concrete gegevens kunt vinden,
oriënteert u zich dan aan gelijksoortig gebak.
Verschil in hoogte van het gebak kan aan het begin van de baktijd tot
verschillende bruineringen leiden. Verander in dat geval niet de
temperatuurinstelling. Verschil in bruinering wordt tijdens het bak-
ken gecompenseerd.
2
Schakel de oven 10-15 minuten voor het einde van de baktijd uit om de
nawarmte te gebruiken.
Als niets anders vermeld staat, gelden de tabellen voor het plaatsen in
een koude oven.
Gebruiksaanwijzing
25
Tabel bakken
Soort gebak Hete lucht H
Boven-/onder-
warmte O
Tijd
Inzetni-
veau van
boven af
Tempera-
tuur
°C
Inzetni-
veau van
boven af
Tempera-
tuur
°C
voor beide
functies
uur:min.
Gebak in vormen
Tulband 5. 150-170 5. 160-180 0:50-1:10
Zandtaart/
driekoningentaart
5. 140-160 5. 150-170 1:10-1:30
Biscuittaart 3. 140-160 5. 160-180 0:25-0:40
Taartbodem zandtaart-
deeg
3. 170-180 5.
190-210
1
0:10-0:25
Taartbodem roerdeeg 3. 150-170 5. 170-190 0:20-0:25
Dichte appeltaart 5. 150-170 5. 170-190 0:50-1:00
Pikante taart
(bijv. Quiche Lorraine)
5./6. 180-200 5./6. 180-200 0:30-1:10
Kaastaart 5. 140-160 5. 160-180 1:00-1:30
Gebak op bakplaat
Gistvlecht-/krans 3. 160-170 3. 170-190 0:30-0:40
Kerstbrood 3.
160-170
1
3.
160-180
1
0:40-1:00
Brood (roggebrood) eerst
....................................dan
5.
180-200
1
140-160
5.
250
1
160-180
0:20
0:30-1:00
Roomsoezen,tompoezen
2
3. 160-170 3. 190-210 0:25-0:40
Biscuitrol 3.
150-170
1
3.
180-200
1
0:10-0:20
Plaatkoek drogen
3
3. 150-160 3. 170-190 0:20-0:40
Boter-/suikerkoek, crème/
amandeltaart
3.
160-170
1
3.
190-210
1
0:15-0:30
Fruittaart
(op gistdeeg/roerdeeg)
3
3. 140-160 3. 170-190 0:25-0:50
Fruittaart
(op zandtaartdeeg)
2
3. 170-190 0:40-1:20
Gebruiksaanwijzing
26
Inzetni-
veau van
boven af
Tempera-
tuur
°C
Inzetni-
veau van
boven af
Tempera-
tuur
°C
voor beide
functies
uur:min.
Plaatkoek met tere vulling
(bijv. kwark, slagroom etc.)
3. 170-190 0:40-1:20
Pizza (met veel vulling)
2
5. 180-200 5.
190-210
1
0:30-1:00
Pizza (dun) 5.
230-300
1
0:10-0:25
Koek 3.
275-300
1
0:08-0:15
Wähen (Zwitsers gebak) 5.
180-200
1
5.
210-230
1
0:35-0:50
Klein gebak
Zandtaartkoekjes
3
3. 150-160 3.
170-190
1
0:06-0:20
Spritsgebak
3
3. 140-150 3.
160-180
1
0:10-0:40
Roerdeegkoekjes
3
3. 150-160 3. 170-190 0:15-0:20
Eiwitgebak, schuimgebak
3
3. 80-100 3. 100-120 2:00-2:30
Bitterkoekjes
3
3. 100-120 3. 120-140 0:30-0:60
Klein gistgebak
3
3. 150-160 3. 170-190 0:20-0:40
Klein bladerdeeggebak 3.
170-180
1
3.
190-210
1
0:20-0:30
Broodjes 5.
170-190
1
5.
180-220
1
0:20-0:35
1) Oven voorverwarmen
2) Combi-/opvangplaat c.q. opvangplaat gebruiken!
3) Bakken op 2 niveaus mogelijk
De vetgedrukte gegevens geven steeds de gunstigste ovenfunctie, c.q. -tempera-
tuur
Soort gebak Hete lucht H
Boven-/onder-
warmte O
Tijd
Gebruiksaanwijzing
27
Tips voor het bakken
Tip
Zo stelt u vast of de taart
gaar is
Steek een houten stokje boven in de taart. Als er geen
deeg meer aan het hout kleeft, kunt u de oven uit-
schakelen en de nawarmte gebruiken.
De taart val in elkaar (wordt
klef, sponzig, waterstrepen)
Controleer het recept. Gebruik de volgende keer min-
der vocht. Let op de roertijden, zeker bij het gebruik
van keukenmachines.
De taart is aan de onderkant
te licht
Neem de volgende keer een donkere bakvorm of zet
de taart een niveau lager.
Taart met vochtige vulling/
kaastaart is niet gaar
Bak deze de volgende keer op een lagere temperatuur
en een langere baktijd.
Gebruiksaanwijzing
28
Tabel soufflé’s en gratineren
Tabel kant-en-klare diepvriesproducten
Boven-/onderwarmte O Infratherm I Tijd
Inzet-
niveaus
van boven
Tempera-
tuur
°C
Inzet-
niveaus
van boven
Tempera-
tuur
°C
Uur:min.
Macaro-
nisoufflé
4. 200-220 3. 160-170 0:45-1:00
Lasagna 3. 180-200 3. 160-170 0:25-0:40
Gratineren 3. 220-230 3. 160-170 0:15-0:30
Baguettes
knapperig
bakken
3. 230-240 3. 160-170 0:15-0:30
Zoete
soufflé’s
4. 200-220 0:40-0:60
Vissoufflé’s 3. 210-220 3. 160-170 0:30-1:00
Gevulde
groente
3. 220-250 3. 160-170 0:30-1:00
Gerechten
Inzetniveau
van boven
Ovenfunctie Temperatuur Tijd
Diepvriespizza 3.
Boven-/onder-
warmte O
volgens opga-
ven fabrikant
volgens opgaven
fabrikant
Patates frites
1
(300-600 g)
1) Opmerking: patates frites tussendoor 2-3 x draaien.
2. Infratherm I 200-220 °C 15-25 min.
Baguettes 2./3.
Boven-/onder-
warmte O
volgens opga-
ven fabrikant
volgens opgaven
fabrikant
Fruittaart 2./3.
Boven-/onder-
warmte O
volgens opga-
ven fabrikant
volgens opgaven
fabrikant
Gebruiksaanwijzing
29
Braden
Voor het braden de ovenfunctie boven-/onderwarmte O gebruiken.
Servies
Voor het braden is elke hittebestendige pan/schaal geschikt.
Let er bij pannen/schalen met kunststof grepen op, dat deze hittebe-
stendig zijn.
Grote stukken vlees kunnen direct in de braadslede of op het roos-
ter met daaronder geplaatste braadslede gebraden worden
(bijv. kalkoen, gans, 3-4 kippenpoten).
Alle magere vleessoorten kunt u het beste in de braadpan met dek-
sel braden (bijv. kalfs- en rundstoofvlees, diepgevroren vlees). Zo blijft
het vlees sappig.
Alle vleessoorten die een korstje moeten krijgen, kunnen in de
braadpan zonder deksel gebraden worden (bijv. varkensvlees,
gehakt, lams- en schapenvlees, eend, 1-2 kippenpoten, klein gevo-
gelte, rosbief, filet, wild).
Tip: Als u in een pan/schaal braadt (in het bijzonder kleinere hoeveel-
heden), wordt de oven minder vuil!
Inzetniveaus
De inzetniveaus staan in de volgende tabel.
Aanwijzingen bij de braadtabellen
In de tabel vindt u voor diverse vleessoorten informatie over de tempe-
ratuurinstelling, gaartijd en inzetniveau. De gaartijdgegevens zijn richt-
waarden.
Wij raden aan vlees en vis pas vanaf 1 kg in de oven te braden.
In het algemeen is voor zeer mager vlees, zoals vis of wild, de functie
Boven-/Onderwarmte
O bijzonder geschikt. Voor alle andere
vleessoorten (in het bijzonder gevogelte) raden wij de functie
Infratherm
I aan.
De noodzakelijke gaartijd hangt af van het soort en de kwaliteit van
het vlees.
Om het inbranden van vrijgekomen vleessap of vet te voorkomen,
raden wij u aan wat vocht in de braadpan te doen.
Draai het vlees na ca. 2/3 van de gaartijd om.
2
Schakel de oven 10-15 minuten voor het einde van de braadtijd uit, om
de nawarmte te gebruiken.
Gebruiksaanwijzing
30
Tabel braden
Soort vlees
Hoeveel
heid
Boven-/onder-
warmte O
Infratherm I Tijd
Gewicht
Inzetni-
veau van
boven
Tempera-
tuur
°C
Inzetni-
veau van
boven
Tempera-
tuur
°C
Uur:min.
Rundvlees
Stoofvlees 1-1,5 kg 4. 200-250 2:00-2:30
Rosbief of filet
per cm
hoogte
- binnen rood
per cm
hoogte
4.
250-270
1
4. 190-200 0:05-0:06
- binnen
roze
per cm
hoogte
4.
250-270
1
4. 180-190 0:06-0:08
- doorbakken
per cm
hoogte
4.
210-250
1
4. 170-180 0:08-0:10
Varkensvlees
Schouder, nek
hamgedeelte
1-1,5 kg 4. 210-220 4. 160-180 1:30-2:00
Karbonade,
kasselerrib
1-1,5 kg 4. 180-190 4. 170-180 1:00-1:30
Gehakt
750 g-1 kg
4. 170-180 4. 160-170 0:45-1:00
Varkensschenkel
(voorgekookt)
750 g-1 kg
4. 210-220 4. 150-170 1:30-2:00
Kalfsvlees
Kalfsbraadstuk 1kg 4. 210-220 4. 150-170 1:30-2:00
Kalfsschenkel 1,5-2 kg 4. 210-225 4. 150-170 2:00-2:30
Lam
Lamspoot,
lamsbraadstuk
1-1,5 kg 4. 210-220 4. 150-170 1:15-2:00
Lamsrug 1-1,5 kg 4. 210-220 4. 160-180 1:00-1:30
Gebruiksaanwijzing
31
Gewicht
Inzetni-
veau van
boven
Tempera-
tuur
°C
Inzetni-
veau van
boven
Tempera-
tuur
°C
Uur:min.
Wild
Hazenrug,
hazenbout
tot 1 kg 3.
220-250
1
3. 160-170 0:25-0:40
Ree-/hertenrug 1,5-2 kg 4. 210-220 4. 160-170 1:00-1:30
Ree-/hertenbout 1,5-2 kg 4. 200-210 4. 150-160 1:15-1:50
Gevogelte
Gevogelte in
stukken
4-6 stuk
per
200-
250 kg
3. 220-250 3. 180-200 0:35-0:50
Halve kip
2-4 stuk
per
400-500 g
3. 220-250 3. 180-200 0:35-0:50
Kip,
poularde
1-1,5 kg
4. 220-250 4. 170-180 0:45-1:15
Eend
1,5-2 kg
4. 210-220 4. 160-180 1:00-1:30
Gans
3,5-5 kg
5. 200-210 5. 150-160 2:30-3:00
Kalkoen
2,5-3,5 kg
4-6 kg
5.
5.
200-210
180-200
5.
5.
150-160
140-150
1:30-2:00
2:30-4:00
Vis (stoven)
Hele vis
1-1,5 kg
4. 210-220 4. 160-170 0:45-1:15
1) Oven voorverwarmen.
De vetgedrukte gegevens geven de voor het gerecht steeds gunstigste ovenfunc-
tie aan.
Soort vlees
Hoeveel
heid
Boven-/onder-
warmte O
Infratherm I Tijd
Gebruiksaanwijzing
32
Grillen van platte stukken vlees/vis
Zet voor het grillen de temperatuurschakelaar op Grill F met als tempe-
ratuur 275 °C.
1
Let op: De lege oven op de grillstand altijd 5 minuten voorverwar-
men!
Grilltoebehoren
Gebruik voor het grillen het rooster en de universele plaat.
Inzetniveaus
Gebruik voor het grillen van platte levensmiddelen altijd het
2e inzetniveau van boven.
Aanwijzingen bij de grilltabel
De grilltijden zijn slechts richtwaarden en hangen af van het soort en
de kwaliteit van het vlees c.q. de vis.
Grillen is bijzonder geschikt voor platte vlees- en visstukken
Draai het vlees c.q. de vis na de helft van de grilltijd om.
1
Waarschuwing: Altijd grillen met gesloten ovendeur.
Verbrandingsgevaar!
Tabel grillen
Gerecht
Inzetniveau
van boven
Grilltijd
1e kant 2e kant
Frikadellen 2. 8-20 min. 6-8 min.
Varkensfilet 2. 10-12 min. 6-10 min.
Braadworst 2. 8-20 min. 6-8 min.
Runderbiefstuk,
kalfsbiefstuk
2. 6-7 min. 5-6 min.
Runderfilet, rosbief
(ca. 1 kg)
2. 10-12 min. 10-12 min.
Brood 2. 2-3 min. 2-3 min.
Belegde toast 2. 6-8 min.
Gebruiksaanwijzing
33
Reiniging en onderhoud
Buitenkant van het apparaat
0 Neem de voorzijde van het apparaat met een zachte doek en een warm
sopje af.
Gebruik geen schuurmiddelen, scherpe reinigingsmiddelen of schu-
rende voorwerpen.
Bij roestvrijstalen fronten kunnen normale onderhoudsmiddelen voor
roestvrij staal gebruikt worden. Deze vormen tevens een bescherm-
laag tegen vingerafdrukken.
Oveninterieur
Ovenverlichting
Voor het gemakkelijker reinigen kunt u de ovenlamp inschakelen.
Reiniging
0 1. Neem de oven na elk gebruik af met een sopje waaraan u een paar
lepels azijn heeft toegevoegd.
2. Wrijf daarna de oven met een doek droog.
3. Hardnekkig vuil met speciale ovenreinigers verwijderen.
1
Waarschuwing: Het schoonmaken van het apparaat met een stoom-
straal- of hogedrukreiniger is om veiligheidsredenen verboden!
Let op: Bij gebruik van een ovenspray absoluut de aanwijzingen van de
fabrikant opvolgen!
Accessoires
0 Was alle inschuifdelen (rooster, bakplaat etc.) na elk gebruik af en
droog ze goed af. Laat ze kort weken om ze gemakkelijker te kunnen
schoonmaken.
Gebruiksaanwijzing
34
Inschuifroosters
Voor het schoonmaken van de zijwanden kunnen de inschuifroosters
aan de linker en rechter zijde in de oven er afgehaald worden.
De inschuifroosters er afhalen en erin zetten
0 1. Trek de roosters aan de onderkant van de ovenwand af en trek ze er aan
de bovenkant uit.
2. Hang de roosters er voor het inbouwen van boven weer in en zet ze er
aan de onderkant tegen aan.
Gebruiksaanwijzing
35
Ovenlamp
1
Waarschuwing: Gevaar op elektrische schok! Voor het vervangen van
het ovenlampje:
Oven uitschakelen!
Draai c.q. schakel de zekeringen in de zekeringenkast uit.
Ovenlampje vervangen/Glas reinigen
0 1. Leg een doek op de ovenbodem.
2. Haal de glasafdekking er af door
hem naar links te draaien en maak
hem schoon.
3. Vervang de ovenverlichting
40 Watt, 230 V, 300 °C
hittebestendig.
4. Zet het afdekglas er weer op.
5. Haal de doek uit de oven.
Ovendeur
Voor het reinigen kan de ovendeur uit het apparaat gehaald worden.
De ovendeur losnemer
0 1. Open de ovendeur geheel.
2. Met kleur gemarkeerde klemhendel op beide deurscharnieren geheel
openklappen (1).
3. Sluit de ovendeur over de weerstand heen voor ongeveer 3/4 (2).
Gebruiksaanwijzing
36
4. Pak de ovendeur met beide handen aan beide zijden vast. Til de deur
naar boven toe op (voorzichtig: zwaar!) en trek hem van de oven weg
(3).
5. Leg de deur met de buitenkant naar beneden op een zachte, egale
ondergrond neer, bijv. op een deken, om krassen te voorkomen.
Ovendeur inhangen
0 1. Pak de deur aan de greepzijde met beide handen aan de zijkanten vast.
2. Houd de deur onder een hoek van ca. 60°.
3. Schuif de deurscharnieren in de twee uitsparingen rechts en links onder
aan de oven zover mogelijk naar binnen (1).
4. Til de deur tot aan de weerstand naar boven op en open hem geheel (2).
5. Klap de klemhendel aan beide deurscharnieren in de oorspronkelijke
stand terug (3), zodat de gekleurde markering weer naar boven wijst.
6. Sluit de ovendeur weer.
Gebruiksaanwijzing
37
Ovenruit
De ovendeur heeft twee achter elkaar aangebrachte glazen ruiten. De
binnenste ruit kan er voor het schoonmaken afgehaald worden.
1
Waarschuwing: Voer de volgende stappen in principe alleen uit als de
ovendeur er uitgehaald is! Als hij in zijn scharnieren hangt, kan de deur
bij het weghalen van de ruit omhoogvliegen door het verminderde
gewicht en u in gevaar brengen.
Binnenste deurruit losnemen
0 1. Neem de ovendeur eruit en leg
hem met de greep naar onderen op
een zachte, egale ondergrond.
2. Pak de bovenste glasruit aan de
onderrand vast en schuif hem
tegen de veerdruk in de richting
van de ovendeurgreep tot hij aan
de onderkant vrij ligt (1).
3. Til de ruit aan de onderkant licht
op en trek hem eruit (2).
Binnenste deurruit weer inzetten
0 1. Voer de bovenste glasruit dwars
van boven in het deurprofiel aan
de greepzijde (1).
2. Laat de glasruit zakken (2). Leg de
ruit tegen de veerkracht in aan de
greepzijde voor het vasthoudpro-
fiel aan de onderkant van de deur
en schuif hem onder het vast-
houdprofiel.
De glasruit moet stevig vastzitten!
3. Ovendeur weer inzetten.
Gebruiksaanwijzing
38
Wat te doen als ...
.... de oven niet warm wordt?
0 Controleer of
het apparaat ingeschakeld is,
de dagtijd is ingesteld,
alle noodzakelijke instellingen zijn gedaan,
de zekering in de huisinstallatie (zekeringkast) niet defect is.
Wend u tot een erkend elektro-installateur als de zekeringen vaker
defect raken.
.... de ovenverlichting uitvalt?
0 Ovenlampje vervangen (zie Reiniging en Onderhoud).
Als u voor één van de genoemde aanwijzingen of op grond van ver-
keerd gebruik de klantendienst inschakelt, kan het bezoek van de mon-
teur van de klantendienst ook tijdens de garantietijd niet gratis
plaatsvinden.
Wend u tot een vakman als deze informatie u niet verder helpt.
1
Waarschuwing: Reparaties aan het apparaat mogen alleen door
geschoold personeel uitgevoerd worden! Door ondeskundige reparaties
kunnen aanzienlijke gevaren voor de gebruiker ontstaan. Wend u in
geval van reparatie tot uw vakhandelaar of tot de klantendienst.
Gebruiksaanwijzing
39
Extra accessoires
Bij uw apparaat kunt u de volgende extra accessoires via de vakhandel
verkrijgen:
Braadslede
E-Nr. 611 898 624
Universele plaat
E-Nr. 611 898 626
Bakplaat
E-Nr. 611 898 620
Combirooster
(niet geschikt voor ovenwagen)
E-Nr. 944 189 010
Pizzasteen:
h1,2 x b34,5 x d34,5cm
E-Nr. 944 189 008
Keramische-braadslede:
h6,5 x b32,0 x d27,0cm
E-Nr. 611 899 660
2 zijstrips, wit
voor witte meubelombouw
E-Nr. 611 898 700
Onderhoudsmiddel voor roestvrij staal
voor alle roestvrijstalen apparaten
E-Nr. 944 190 002
Montageaanwijzingen
40
MONTAGEAANWIJZINGEN
1
Attentie: Montage en aansluiting van het nieuwe apparaat mogen
alleen door een erkend installateur uitgevoerd worden.
Volg deze aanwijzing op, omdat anders bij eventuele schaden de garan-
tie vervalt.
Technische gegevens
Buitenmaten oven
Hoogte x breedte x diepte 60 cm x 56 cm x 55 cm
Binnenmaten oven
Hoogte x breedte x diepte 31 cm x 38 cm x 41 cm
Volume (nuttige inhoud) 54 l
Doel, normen, richtlijnen
Dit apparaat voldoet aan de volgende normen:
EN 60 335-1 en EN 60 335.2-6
betreffende de veiligheid van elektrische apparaten voor huishoude-
lijk gebruik en gelijksoortige doeleinden en
DIN 44546 / 44547 / 44548
betreffende de gebruikseigenschappen van elektrische fornuizen voor
huishoudelijk gebruik.
EN 55014-2 / VDE 0875 Deel 14-2
EN 55014 / VDE 0875 Deel 14/12.93
EN 61000-3-2 / VDE 0838 Deel 2
EN 61000-3-3 / VDE 0838 deel 3
betreffende de principiële veiligheidseisen voor elektro-magnetische
compatibiliteit (EMC).
4
Dit apparaat voldoet aan de volgende EG-richtlijnen:
73/23/EWG van 19.02.1973 (Laagspanningsrichtlijn)
89/336/EEG van 03.05.1989 (EMC-Richtlijn met inbegrip van
Wijzigingsrichtlijn 92/31/EEG).
Montageaanwijzingen
41
1 Veligheidsaanwijzingen voor de installateur
In de elektrische installatie moet een inrichting zitten waarmee het
apparaat met een contactopeningswijdte van minimaal 3 mm alpolig
van het elektriciteitsnet afgekoppeld kan worden.
Als geschikte scheidingsinrichting gelden bijv. aardlekschakelaar,
zekeringen (schroefzekeringen moeten uit de fitting gehaald wor-
den), veiligheidschakelaar.
Het apparaat voldoet wat betreft beveiliging tegen brand aan het
type Y (IEC 335-2-6). Alleen apparaten van dit type mogen aan één
zijde tegen hoge kasten of wanden aangebouwd worden.
Contactbescherming moet door de inbouw gegarandeerd zijn.
De stabiliteit van de inbouwkast moet voldoen aan DIN 68930.
Montageaanwijzingen
42
Montage
Montageaanwijzingen
43
Het apparaat uitpakken
Belangrijke aanwijzingen
Montageaanwijzingen
44
Combinatie alleen met
Montageaanwijzingen
45
Voorbereiding keukenmeubels
Montageaanwijzingen
46
Afgeronde (“Softline”)-kookplaat: uitsnijden alleen volgens sjabloon!
Montageaanwijzingen
47
Montageaanwijzingen
48
Montageaanwijzingen
49
Inbouw
alternatief
Montageaanwijzingen
50
Extra toebehoren E-Nr. 611 898 716
Montageaanwijzingen
51
Montageaanwijzingen
52
Montageaanwijzingen
53
Elektrische aansluiting
Montageaanwijzingen
54
Bevestiging
Montageaanwijzingen
55
56
57
58
Klantenservice
59
KLANTENSERVICE
In het hoofdstuk Wat te doen, als ... staan een aantal storingen die u
zelf kunt oplossen. Kijk daar eerst in geval van een storing.
Gaat het om een technische storing?
Wend u dan tot de klantenservice. (Adressen en telefoonnummers vindt
u onder Servicepunten.)
Bereidt het gesprek in ieder geval goed voor. Zo vergemakkelijkt u de
diagnose en de beslissing of een servicebezoek nodig is:
Leg zo exact mogelijk vast:
Hoe uit de storing zich?
Onder welke omstandigheden
treedt de storing op?
Noteer voor het gesprek absoluut
de volgende gegevens van uw
apparaat op het typeplaatje:
PCN-cijfer (9 cijfers),
S-No-cijfer (8 cijfers).
Wij raden aan de nummers hier te
noteren zodat u ze steeds bij de
hand heeft.
PNC . . . . . . . . .
S-No . . . . . . . .
Wanneer ontstaan er voor u ook tijdens de garantieperiode kos-
ten?
als u de storing met behulp van de storingstabel (zie hoofdstuk
Wat te doen, als ...) zelf had kunnen oplossen,
als er meerdere bezoeken van de service-monteur nodig zijn omdat
hij voor zijn bezoek niet alle belangrijke informatie heeft gehad en hij
daarom bijv. reserveonderdelen moet halen. Deze extra ritten kunnen
voorkomen worden als u het telefoongesprek op de hiervoor beschre-
ven wijze goed voorbereidt.
AEG Hausgeräte GmbH
Postfach 1036
D-90327 Nürnberg
http://www.aeg.hausgeraete.de
© Copyright by AEG
ANC 822 947 144 - 06 - 1299
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60

AEG E3100-B Handleiding

Categorie
Ovens
Type
Handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor