4
Timbaaltje van verse
pasta met groenten
en ricotta
Ingrediënten voor 8
personen
300 g verse macaroni
1 liter bechamelsaus
250 g verse ricotta
100 g doperwten,
diepvries
150 g verse worteltjes in
blokjes
250 g spinazie, diepvries
100 g geraspte
Parmezaanse kaas
2 g gehakte knofl ook
30 g extravergine olijfolie
Voor de bechamelsaus
1 liter melk
50 g boter
50 g bloem
10 g zout
BEREIDING
1. Voor de bechamelsaus: smelt de boter in de
magnetron, voeg de bloem toe en roer goed.
2. Breng de melk met het zout aan de kook in de
magnetron en voeg het bloem-botermengsel toe.
3. Roer goed tot de bechamelsaus glad en gebonden is.
4. Kook de groenten afgedekt gaar in de magnetron en
laat ze goed uitlekken.
5. Breng op smaak met zout en peper en voeg de
ricotta, een deel van de Parmezaanse kaas en een
deel van de bechamelsaus toe. Als alles afgekoeld is
voegt u de verse, ongekookte macaroni toe en mengt
u alles goed.
6. Schep het groentemengsel in een ovenschaal en
strijk de bovenkant mooi glad. Verdeel de rest van de
bechamelsaus erover, bestrooi met Parmezaanse kaas
en zet in de oven.
7. Laat het gerecht aan het einde van de bereiding 10
minuten staan voordat u het serveert.
Traditioneel + Magnetron
Voorverwarmen op 200 °C
Niveau Temperatuur Magnetronvermogen Tijd
1 200 °C 350 w 16-18
minuten
Tompouce van groenten
met taleggio en
basilicumpesto
Ingrediënten voor 8
personen
300 g rode paprika, in
brede lange repen
300 g gele paprika, in
brede lange repen
250 g courgette, in dunne
plakjes
250 g worteltjes, in dunne
reepjes
300 g tomaten, in plakjes
50 g basilicumpesto
1 teentje knofl ook
100 g prei, in zeer dunne
ringetjes
200 g Taleggio-kaas, in
blokjes gesneden
100 g geraspte
Parmezaanse kaas
300 g zwarte olijven, in
plakjes
100 g kappertjes
20 g ansjovisfi lets op olie
50 g extravergine olijfolie
10 g fi jn zout
Snufje gemalen peper
BEREIDING
1. Breng de groenten op smaak met zout, peper en
olijfolie.
2. Leg de groenten in lagen in een ovenschaal met
hoge randen. Verdeel over elke laag wat pesto,
Parmezaanse kaas, Taleggio-kaas en zwarte olijven.
3. Bedek de bovenste laag met de ansjovis, kappertjes
en de twee soorten kaas.
4. Zet het gerecht in de oven tot het een mooi bruin
korstje heeft.
Turbogrill + MG
Niveau Grillvermogen Magnetronvermogen Tijd
1 5 350w 12-15
minuten