155
NL
ciale bakjes worden vervoerd en zo
snel mogelijk in de vriezer worden
geplaatst.
• Koop geen diepvriesproducten in
verpakkingen die tekenen van vochti-
gheid en abnormale zwelling ver-
tonen. Het is waarschijnlijk dat het
op een ontoereikende temperatuur is
bewaard en de inhoud is bedorven.
• De bewaartijd van diepgevroren
voedsel is afhankelijk van de omge-
vingstemperatuur, de instelling van
de thermostaat, hoe vaak de deur
wordt geopend, het soort voed-
sel en de tijd die nodig is om het
product van het verkooppunt naar
huis te transporteren. Volg altijd de
instructies op de verpakking op en
overschrijd nooit de aangegeven
maximale bewaartijd.
• De maximale hoeveelheid vers
voedsel (in kilogram) die binnen 24
uur kan worden ingevroren, wordt
aangegeven op het etiket van het
apparaat.
• Om gebruik te maken van de ma-
ximale capaciteit van de vriescel,
gebruikt u de glazen plateaus voor
het bovenste en middelste gedeelte
en gebruikt u het onderste rek voor
het onderste gedeelte.
• Gebruik de snelvriesruimte om
bereide gerechten snel in te vriezen
(en ander voedsel dat snel moeten
worden ingevroren), omdat de
snelvriesruimte meer vriesvermogen
heeft. De snelvriesruimte is de onder-
ste lade van de vriescel.
Opmerking: Als u de deur van de
vriezer probeert te openen direct nadat
u deze hebt gesloten, merkt u enige
weerstand. Dit is normaal. Zodra het
evenwicht is hersteld, gaat de deur
gemakkelijk open.
Belangrijke opmerkingen:
• Vries diepgevroren voedsel dat is
ontdooid nooit opnieuw in.
• De smaak van sommige kruiden in
bereide gerechten (anijs, basilicum,
waterkers, azijn, gemengde krui-
den, gember, knoook, ui, mosterd,
tijm, marjolein, zwarte peper, enz.)
verandert en wordt sterker indien
deze voor een lange tijd worden
bewaard. Voeg daarom altijd kleine
hoeveelheden kruiden toe aan het
voedsel dat ingevroren moet worden
of voeg de gewenste kruiden toe na
het ontdooien van het gerecht.
• De bewaartijd van voedsel is afhan-
kelijk van het soort smaakmaker dat
wordt gebruikt. Geschikte smaakma-
kers zijn margarine, kalfsvet, olijfolie
en boter. Ongeschikte smaakmakers
zijn pinda-olie en varkensvet.
• Vloeibaar voedsel moet worden
ingevroren in plastic bakjes, terwijl
ander voedsel moet worden ingevro-
ren in plasticfolie of plastic zakken.
Gebruik