Zanussi ZCE6650W Handleiding

Type
Handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

18
Waarschuwingen en adviezen
DEZE WAARSCHUWINGEN ZIJN OPGESTELD VOOR UW VEILIGHEID EN DE VEILIGHEID VAN DERDEN. WIJ
VERZOEKEN U DEZE AANDACHTIG TE LEZEN VOORALEER HET APPARAAT TE INSTALLEREN EN TE
GEBRUIKEN.
Installatie
l De installatie moet gedaan worden door bevoegde en
gekwalificeerde installateurs, volgens de normen van
kracht.
l Elke eventuele modificatie aan de electrische
huisopstelling die nodig mocht zijn om de apparatuur
te kunnen installeren, mag enkel gedaan worden door
bevoegd personeel.
l Het is gevaarlijk om de kenmerken van deze
apparatuur te veranderen of te willen veranderen.
l In geval van twijfel, vraag raad aan de installateur.
Veiligheid van kinderen
l Deze apparatuur is ontworpen om gebruikt te worden
door volwassenen. Opgelet dat de kinderen zich niet
naderen met de bedoeling om er te spelen.
l Let op de kinderen geheel gedurende het gebruik dat
ze de oppervlakken niet aanraken en dat ze niet dicht
bij de apparatuur staan tijdens het gebruik of tijdens
het afkoelen.
Tijdens het gebruik
l Onstabiele of vervormde kookpannen mogen niet op
de gaspitten of op de platen gezet worden om
ongelukken van omslaan of overlopen te voorkomen.
l Bewaak aandachtig het koken met olien en vetten.
l De apparatuur blijft lang warm na het afzetten.
l Indien de apparatuur uitgerust is met een deksel, is
diens functie om het fornuis te beschermen tegen het
stof wanneer het gesloten is, en om de vetspatten op
te vangen wanneer het open is.
l Gebruik het niet voor andere doeleinden.
l Maak het deksel steeds schoon vooraleer het te
sluiten of weg te nemen en laat de gaspitten en/of
de platen afkoelen vooraleer het deksel te sluiten.
l Controleer steeds dat de bedieningstoetsen in
de positie « » of « » staan, wanneer de
apparatuur niet in functie is.
l Plaats steeds de druippan wanneer U de gril gebruikt
of wanneer U het vlees op het grilrooster legt.
l Giet een beetje water in de druippan om het
aanbranden van de vetten te voorkomen, en zo
slechte geuren te vermijden.
l Gebruik steeds keukenhandschoenen om de
gerechten uit de oven te nemen.
l De accessoires (de gril, en de druippan) worden,
vooraleer ze voor de eerste keer te gebruiken,
schoongemaakt.
l Opgepast wanneer U schoonmaakproducten
gebruikt in spray : richt nooit de spray op de
weerstand en de thermostatische bol.
l Indien, gedurende het inzetten of uitnemen van
gerechten uit de oven, er aanzienlijke hoeveelheden
olie, saus, ecc. achteraan in de oven moesten vallen,
maak dan eerst schoon vooraleer het koken te
beginnen om onaangename rook en ook mogelijk
branden van deze stoffen te voorkomen.
l Verzeker U ervan dat er een luchtcirculatie rond de
apparatuur is.
l Een schaarse ventilatie brengt een gebrek aan
zuurstof voort.
l Om hygienische- en veiligheidsredenen moet deze
apparatuur altijd proper gehouden worden.
l Vormingen van vetten of andere spijzen kunnen
branden veroorzaken.
l Dit product is gemaakt voor het koken van eetwaren
en mag niet gebruikt worden voor andere doeleinden.
l De ovenwanden niet bekleden met alluminiumfolie,
vooral niet de achterste wand.
l De apparatuur is zwaar, verzet haar met
voorzichtigheid.
l Voor het onderhoud of de schoonmaak eerst de
apparatuur uitschakelen en laten afkoelen.
l Verlaag steeds de vlam of ontdoof ze, vooraleer de
kookpannen weg te nemen.
l Verzeker U ervan of de roosters van het fornuis juist
geplaatst worden.
l Enkel vuurvaste borden mogen in de schuif onder de
oven geplaatst worden. Er geen ontvlambare stoffen
inzetten.
Service
l Voor eventuele tussenkomst richt U zich tot een
geautoriseerde Technisch Hulpdienst om originele
wisselstukken te bekomen.
Informatie m.b.t. het milieu
l Houd bij het weggooien van de verpakking rekening
met de veiligheid en het milieu.
l Als u een oud apparaat afdankt, maak het dan
onbruikbaar door het aansluitsnoer af te snijden.
Deze instructies gelden enkel voor de landen
waarvan het identificatiesymbool is aangebracht op
het titelblad van het instructieboekje en het
apparaat zelf.
NEDERLANDS
Het is heel belangrijk dat dit instructieboekje, voor
eender welke toekomstige raadpleging, samen met
de apparatuur bewaard wordt. Indien de
apparatuur verkocht moest worden, of overgedragen
aan een andere persoon, verzeker U ervan, dat het
boekje samen geleverd wordt, zodat de nieuwe
gebruiker op de hoogte kan gesteld worden van het
functioneren van het apparaat en van de relatieve
waarschuwingen.
19
Afmetingen van de apparaten
Hoogte Breedte Diepte
850 mm 600 mm 600 mm
Inhoud
Dit Toestel voldoet aan de EEG-richtlijn:
73/23 - 90/683 (lage spanning);
89/336 (elektromagnetische vereinigbaarheid);
93/68 (algemene richtlijn);
en de daarop volgende wijzigingen.
FABRIKANT:
ELECTROLUX ZANUSSI S.p.A.
Viale Bologna, 298
47100 FORLÌ (Italie)
Algemene Waarschuwingen en
adviezen
Aanwijzingen voor de
Installateur
H
B
D
Over deze gebruiksanwijzing
Oderstaande symbolen vindt u in de tekst en hebben de
voldende betekenis:
Aanwijzingen m.b.t. de veiligheid
Aanwijzingen m.b.t. het gebruik
Adviezen en tips
Informatie m.b.t. het milieu
F
Waarschuwingen 18
Afmetingen van de apparaten 19
De Kookplat 20
Elektrische oven 21
24-uursklok en programmeur einde
kooktijd (ZCE 6650) 23
Enkele tips bij het gebruik van de oven 25
Adviestabel voor bakken en braden 26
Onderhoud 27
Technische Hulp 29
Wan te doen indien 29
Instructies voor de installateur 30
Technische Gegevens 30
Elektrische Aaansluiting 31
20
De Kookplat
Fig. 1
FO 0881
0
6
5
4
3
2
1
Fig. 2
JA
NEEN
NEEN
Ingebouwde kookplaten
Op het bedienigspaneel zijn knoppen (Fig. 1) ingebouwd
die de vier kookplaten doen werken. Er bestaan twee
verschillende soorten van platen.
Normaal
Het gaat om een knop met 7 posities: 0 = uit, terwijl de
posities van 1 tot 6 de capaciteitshoogten aangeven tot
het maximum.
Kookplaten met snelle verwarming
Dit soort plaat is aangegeven met een rode kring midden
op de plaat geplaatst.
Deze rode kring is op de plaat geverfd en zal dus verslijten
en na een bepaalde tijd zal ook geheel kunnen verdwijnen.
De kookplaten met snelle verwarming verwarmen zich
veel sneller dan een normale plaat.
Praktische tips
De te gebruiken pannen voor kookbladen met vaste platen
moeten de volgende kenmerken hebben:
- geschikt zijn voor intensief gebruik;
- ze moeten zich perfekt aanpassen aan de
verwarmingszone oftewel een beetje groter zijn om
een doeltreffend gebruik van het apparaat te
garanderen, en NOOIT kleiner;
- ze moeten een vlakke basis hebben om een goed
kontakt met de plaat te garanderen (fig.2).
Dit is vooral belangrijk als men pannen om te frituren
met hoge temperaturen gebruikt oftewel snelkookpannen.
Controleer of maten van de pannen groot genoeg zijn om
te voorkomen dat de spetters op de platen vallen.
De platen nooit aan laten als er geen pannen op staan of
als deze laatste leeg zijn.
Het bakken in olie of in vet moet steeds
nauwlettend in het oog gehouden worden,
aangezien olie en vet gemakkelijk
ontvlammen bij oververhitting.
Voor het ideale gebruik van de kookplaten raden
wij u aan ze eerst in te stellen op «zeer sterk»,
zodat ze sneller verwarment en pas daarna de
geschikte regeling te kiezen voor het betreffende
gerecht.
Kookpannen
Houdt U er rekening mee, dat een brede kookpan een
groter warmteoppervlak heeft, en daarom sneller kookt
dan een kleinere.
Gebruik altijd kookpannen van aangepaste grootte aan
hetgeen U moet koken. Let U er vooral op dat de
kookpannen niet te klein zijn voor het koken van
vloeistoffen. Deze zouden gemakkelijk kunnen overlopen.
En dat de kookpannen bovendien niet te groot zijn voor
voedsel voor de snelkook; op de bodem die dan leeg
blijft, zouden de vetten en de sauzen gemakkelijk kunnen
verbranden.
Voor de nagerechten gebruikt U beter vaste vormen in
metaal.
Een vorm die men kan openen, laat het vruchtensap of
de suiker door, dewelke dan op de bodem van de oven
kristaliseren en moeilijk weg te nemen zijn.
Vermijd om in de oven steelpannen te zetten met
plastieke handvaten, omdat deze niet altijd weerstaan
aan de warmte.
Elektrische oven
0
0
1
0
0
5
5
1
0
0
2
0
Fig. 3
FO 0762
Traditionele oven
Bedieningstoets (Fig. 3)
Staat toe om de meest geschikte temperatuur te kiezen
en om één voor één de verwarmelementen in te schakelen.
Betekenis van de symbolen:
0 oven uitgeschakeld
ontsteking van de ovenlamp
50-max temperatuurregeling
onderste warmte-element
bovenste warmte-element
grill-element
De keuze van de temperatuur gebeurt door de toets in
wijzerszin te draaien en de wijzer op de gewenste
temperatuur, van 50 °C tot max, te plaatsen.
De thermostaat zorgt ervoor dat de temperatuur behouden
blijft.
Als U wenst de verwarming te veranderen, d.w.z. meer
warmte van onder of meer warmte van boven, dient U de
toets te draaien tot aan de symbolen (warm onder) of
(warm boven).
In deze condities zal de temperatuur nooit hoger zijn dan
ongeveer 220°C voor en 180°C voor en zal niet
geregeld worden door de thermostaat.
Voor het koken met de grill, volstaat het de toets te draaien
tot aan het symbool .
Gedurende het koken met de oven of met de
grill, houdt U steeds het deksel van de
apparatuur open om oververhitting te
voorkomen.
Druippan - Ovenrooster
De oven is uitgerust met een geemailleerde druippan om
de sauzen bij het koken van vlees met de gril op te vangen,
en met een rooster voor het koken met de grill of in een
ovenschaal.
22
Multifunctionele oven
Bakwijzeknop (fig.4) en thermostaatregelknop (fig.4)
Deze beide knoppen laten u toe de bakwijze (keuze van
het verwarmingselement) en de temperatuur te kiezen
afhankelijk van de eisen van het recept.
Het ovenlampje blijft branden ongeacht de stand van de
knop.
Betekenis van de symbolen
Boven- en onderelement AAN
Grill
Alleen onderelement AAN
verwarming boven en onderaan + ventilator
ontdooien
Conventioneel bakken en braden
Draai de knop zo dat hij op de stand komt te staan
en stel de thermostaatknop af op de gewenste
temperatuur.
Bakken met de grill
Draai de knop zo dat hij op de stand komt te staan
en stel de thermostaatknop af op de gewenste
temperatuur.
Gedurende het koken met de oven of met de
grill, houdt U steeds het deksel van de
apparatuur open om oververhitting te
voorkomen.
Alleen onderelement AAN
Draai de knop zo dat hij op de stand komt te staan
en stel de thermostaatknop af op de gewenste
temperatuur.
Warme lucht (convectie)
Draai de knop zo dat hij op de stand komt te staan
en stel de thermostaatknop af op de gewenste
temperatuur.
Ontdooien
Draai de knop zo dat hij op de stand komt te staan.
Wanneer u de oven voor de ontdooifunctie gebruikt, blaast
de elektrische ventilator koude lucht door de oven. Dit
zorgt ervoor dat het diepgevroren voedsel ontdooit.
Wanneer de bakwijzeknop op stand staat, stelt u de
thermostaatknop af op stand l.
Fig. 4
Fig. 5
100
150
200
50
FO 0156
Kontrolelampje
oventhermostaat °C
Dit lampje brandt als één of meerdere elementen van
de oven in bedrijf is (zijn). Het lampje gaat uit zodra de
ingestelde temperatuur bereikt is en gaat weer aan zodra
bijgewarmd wordt om de ingestelde temperatuur te
handhaven.
Kontrolelampje
Dit lampje brandt als de oven in bedrijf is.
0
FO 0396
Het gebruik van de oven
voor de eerste keer
De thermische isolatie van de oven en de overgebleven
vetten van de bewerking, produceren rook en
onaangename geuren tijdens de eerste minuten van de
ingebruikneming.
We raden aan om bij het eerste gebruik, de oven leeg te
verwarmen, gedurende ongeveer 45 minuten.
Nadien laten afkoelen en de oven van binnen schoomaken
met warm water met een delicaat reinigingsmiddel.
23
24-uursklok en programmeur einde kooktijd
(ZCE 6650)
Instellen tijd en datum
De eerste keer dat de voedingsbron wordt ingeschakeld, of na
een stroomstoring, knippert afwisselend 0.00 en AUTO in het
display.
Instellen tijd en datum
1. Druk tegelijkertijd op de toetsen en (zie figuur 6.1).
2. Laat de toetsen los en druk op , waarna 12.00 in het display
verschijnt (zie figuur 6.2).
3. Druk binnen 5 seconden op of om de tijd te laten op-
of aflopen, totdat de juiste tijd of datum is bereikt op de 24-
uurs klok.
Juiste tijd en datum resetten
1. Druk tegelijkertijd op de toetsen en . Druk vervolgens op
 of   en houdt deze ingedrukt om de tijd te laten op- of
aflopen, totdat de juiste tijd of datum is bereikt op de 24-
uurs klok.
NB: Het instellen van de tijd door middel van de plus- en
min-toetsen gaat in eerste instantie langzaam en verloopt
vervolgens sneller. De toetsen dienen afzonderlijk ingedrukt
te worden.
Instellen timer (programmeur einde
kooktijd)
De timer kan worden gebruikt om een vastgestelde kooktijd te
klokken. Aan het einde van de kooktijd wordt de oven automatisch
uitgeschakeld door de timer.
De timer geeft een akoestisch signaal aan het einde van de
kookperiode tot 23 uur en 59 minuten.
Instellen timer
1. Druk op de toets . In het display verschijnt 0.00 en het
pannensymbool ( ) (zie figuur 6.3).
2. Laat de toets los. Druk vervolgens op en houdt deze
ingedrukt. Het AUTO-symbool verschijnt in het display.
Het display telt in intervals van minuten tot het geklokte interval
is bereikt, bijvoorbeeld 30 minuten (zie figuur 6.4). Eenmaal
ingesteld begint de timer met aftellen en in het beeldscherm
verschijnt de dagtijd weer.
3. Aan het einde van de ingestelde periode wordt de oven
automatisch uitgeschakeld en klinkt een akoestisch signaal.
Het pannensymbool ( ) verdwijnt en het AUTO-symbool
knippert in het display (zie figuur 6.5). Druk op de toets om
het akoestische signaal uit te zetten. Druk vervolgens nog een
keer op de toets . Het AUTO-symbool verdwijnt.
1. MIN-TOETS ( )
2. PLUS-TOETS ( )
SYMBOOL PAN ( )
SYMBOOL KOOKWEKKER ( )
SYMBOOL INSTELLEN KLOK ( )
SYMBOOL KINDERBEVEILIGING ( )
STOP
SET
TIME
PUSH
BOTH
12
A
U
T
O
Fig. 6.1
Fig. 6.2
STOP
SET
TIME
PUSH
BOTH
A
U
T
O
STOP
SET
TIME
PUSH
BOTH
Fig. 6.4
Fig. 6.3
STOP
SET
TIME
PUSH
BOTH
STOP
SET
TIME
PUSH
BOTH
A
U
T
O
Fig. 6
24
NB: denk eraan dat de ovenfunctie en thermostaatknop
weer op nul worden gezet als de oven niet meer in
gebruik is.
Resetten timer
1. Druk op de toets en volg de bovenstaande procedure.
Annuleren timer
1. Druk op de toets  en laat deze los. Druk vervolgens op de
toets . Het display begint met aftellen in minuten tot 0.00.
Het AUTO-symbool verdwijnt.
2. Laat de toets   los. Na een paar seconden verschijnt in het
display de dagtijd en het pannensymbool ( ) verdwijnt.
Als de oven in gebruik is, wordt deze na enkele seconden
uitgeschakeld. Volg de bovenstaande procedure in de voorgaande
paragrafen om de timer te resetten.
Het onthouden waard
1. De dagtijd moet ingesteld worden voordat de oven wordt gebruikt.
Er zullen enkele seconden vertraging optreden bij het aanzetten
van de oven.
2. De timerfunctie controleert alleen de oven en schakelt de oven
uit na de ingestelde periode. Deze functie is handig, als u direct
wilt beginnen met koken en de oven automatisch uitgeschakeld
wilt hebben.
3. Als u de timer heeft gebruikt om de kooktijd in de oven te klokken,
dient u de timer te resetten voordat de oven opnieuw wordt
gebruikt.
Kinderbeveiliging
Om te voorkomen dat kinderen de oven aanzetten, is het mogelijk
de ovenfuncties te blokkeren. Om de ovenfuncties te blokkeren moet
de oven uitgeschakeld staan.
Blokkeren ovenfuncties:
1. Druk tegelijkertijd op de toetsen en en houdt deze
ingedrukt tot ON in het display verschijnt (zie figuur 6.6).
2. Laat de toetsen los en druk op de toets . In het display
verschijnt OFF en het sleutelsymbool ( ) (zie figuur 6.7). Laat
de toets los. Na enkele seconden verschijnt in het
beeldscherm de dagtijd (zie figuur 6.8). De oven is nu geblokkeerd.
Blokkeren van de oven opheffen:
1. Druk tegelijkertijd op de toetsen en en houdt ze ingedrukt
totdat OFF in het display verschijnt (zie figuur 6.9).
2. Laat de toetsen los en druk op de toets . Het sleutelsymbool
( ) verdwijnt en in het display verschijnt ON (zie figuur 6.10).
Laat de toets los. Na enkele seconden verschijnt in het display
de dagtijd. De oven kan nu weer worden gebruikt.
Nachtdimfunctie
Als de automatische functie niet wordt gekozen, worden de figuren
en symbolen op het display gedimd tussen 22:00 en 6:00.
Fig. 6. 5
STOP
SET
TIME
PUSH
BOTH
A
U
T
O
STOP
SET
TIME
PUSH
BOTH
Fig. 6.6
STOP
SET
TIME
PUSH
BOTH
Fig. 6.7
STOP
SET
TIME
PUSH
BOTH
Fig. 6.8
STOP
SET
TIME
PUSH
BOTH
Fig. 6.9
STOP
SET
TIME
PUSH
BOTH
Fig. 6.10
25
Verwarm-systeem
Warmte komt van onder en boven. Normaal gebruik u
de middelste geleiderichels. Moet het gerecht meer
warmte van boven dan van onder hebben, gebruik dan
hogerliggende geleiderichels; evenzo omgekeerd.
Bakken met hete lucht
Verwarmen gebeurt door middel van hete lucht; de lucht
wodt door middel van een ventilator in de oven-
achterwand gecirculeerd. Daardoor verdeelt de hete
lucht zich snel en gelijkmatig over de gehele ovenruimte.
Zodoende kunnen meerdere gerechten, over de gehele
ruimte verdeeld, tegelijk gebakken worden. De gerechten
nemen geen geur van elkaar over.
Bij het gebruik van hete-lucht kunnen 3 bakblikken
tegelijk in de oven geplaatst worden. Bij het gebruik van
slechts één richelhoogte raden wij de onderste aan;
daardoor heeft u ook beter zicht op het gerecht.
Hete-lucht is zeer geschikt voor het steriliseren of drogen
van champignons en fruit.
Raadgevingen voor het bakken
en braden
Gebak vergt doorgaans een matige temperatuur (150-
200°C); zodoende moet de oven cirka 10 minuten
voorverwarmd worden. Open tijdens het bakken de
ovendeur niet voordat 3/4 van de baktijd verstreken is.
Gebak wat gegarneerd wordt eerst 2/3 van de baktijd
laten bakken en dan garneren en verder bakken. De
resterende baktijd hangt sterk af van de soort en
hoeveelheid garnituur. Roerdeeg moet moeilijk van de
lepel gaan; de baktijd wordt anders onnodig lang door
teveel vocht.
Bij gebruik van twee bakblikken moet een richel
vrijgelaten worden (Fig.7).
Vlees dat gebraden wordt mag niet minder dan 1 kg
wegen; kleinere stukken kunnen uitdrogen. Donker vlees
dat van buiten gaar maar van binnen rose of rood moet
blijven vergt een hoge temperatuur (200-250°C). Licht
vlees, gevogelte en vis, vergt daarentegen een lage
temperatuur (150-175°C). Sauzen alleen bij een korte
braadtijd direkt toevoegen, in andere gevallen in het
laatste half uur.
Of het vlees gaar is test u met een lepel: laat het zich
niet indrukken, dan is het gaar. Rosbief en biefstuk, dat
van binnen rose moet blijven, snel bij hoge temperatuur
braden. Bij braden zonder schaal, direkt op het rooster,
een lekschaal in de onderste richels plaatsen. Laat vlees
na het braden minstens 15 minuten staan alvorens het
aan te snijden: hiermee voorkomt u het verloren gaan van
vleesnat.
Doe wat water in de lekschaal om het ontstaan van rook,
door verbranden van vet, te vermijden. Herhaal dat af en
toe om kondensvorming tegen te gaan.
Borden kunt u in de oven, op de laagste temperatuur-
instelling, verwarmen.
Fig. 7
Enkele tips bij het gebruik van de oven
Opgepast!
Geen kookgerei zoals braadschaal of bakblik op de
ovenbodem plaatsen.
Bodem evenmin bedekken met aluminium-folie. Door het
bedekken van de bodem kan warmtestuwing optreden,
waardoor het bak-of braadresultaat nadelig beïnvloed
wordt en eventueel schade aan het email op kan treden.
Gebruik van de grill
Bijna alle vleessoorten kunnen gegrilleerd worden,
behalve rollades, gehakt vlees en bepaalde magere
stukken wild.
Vlees en vis aan beide kanten met olie invetten en op
de grillrooster leggen. De richelhoogte hangt van het
vleessoort af. De rooster kan in de oven geplaarst worden
met zijn randen omhoog of omlaag waardoor aldus een
verandering in de afstand van het grillelement gebracht
wordt.
De lekschaal moet in de eerste richel van onderaf
geschoven worden. Bij het grilleren is het aan te beleven
om voortijds een weinig water in de lekschaal te doen.
Bereidingstijden
De bereidingstijden kunnen varieren volgens de aard van
de spijzen, hun homogeniteit en hun volume.
Men raadt aan om in het begin te waken en de resultaten
na te gaan om, wanneer U dezelfde gerechten
klaarmaakt in dezelfde condities, gelijkaardige
resultaten te bekomen.
Ter informatie geven we U een tabel met de tijden en
relatieve temperaturen voor het bereiden in de oven en
met de grill.
De ervaring zal U vervolgens eventuele aanpassingen
suggereren aan de vermelde waarden in de tabel.
FO 0061
Bakken met hete lucht
4
3
2
1
26
*
De telling van het niveau vertrekt van het niveau helemaal onderaan (de bodem van de oven en de vetvanger niet
meegerekend).
Aantal Gewich Richel Temperatuur Boven-kant Onder-kant
in gram van onder °C in min in min
Biefstukken 4 800 4 max 10 8
Karbonaadjes 4 600 4 max 12 8
Worstjes 8 500 4 max 10 6
Stukken kip 6 800 3 max 30 20
Gemengde spiezen 4 700 4 max 12 10
Kippeborst 4 400 4 max 13 10
Gehalveerde tomaten 8 500 4 max 12 -
Visfilets 4 400 4 max 8 6
Oester 6 - 4 max 12 -
Toast ham/kaas 4 - 4 max 8 -
Sneetjes brood 4 - 4 max 2-3 1
Gerecht
Gerecht
Hete- Conven- Hete- Conven- Hete- Conven-
lucht tioneel lucht tioneel lucht tioneel
Roerdeeg
cake 1 en 3 1 140-160 175-200 70-80 50-60
tulband 1 en 3 1 140-160 175-200 70-80 50-6
appelcake 1 en 3 1 120-140 175-200 80-90 50-60
Klopdeeg
mokkataart (24 Ø) 1 en 3 1 150-160 175-200 35-40 30-40
petit fours 1 en 3 2 150-160 175-200 25-30 15-20
slagroomtaart (24 Ø) 1 en 3 1 150-160 175-200 35-40 30-40
Kneeddeeg
zandkoekjes 1 en 3 2 140 175-200 ca 25 ca 15
boterkoek 1 en 3 1 150-160 175-200 ca 30 30-40
appeltaart 1 en 3 1 150-160 175-200 ca 60 55-65
Roldeeg
banketstaaf 1 en 3 2 180-200 200-225 ca 40 35-45
saucijzenbroodjes 1 en 3 2 180-200 200-225 ca 40 35-45
pasteitjes 1 en 3 2 180-200 200-225 ca 30 ca 25
Spuitdeeg
spritskoekjes 1 en 3 2 140-160 175-200 30-40 15-20
kaasbolletjes 1 en 3 2 140-160 175-200 25-30 15-20
Gistdeeg
brood 2 (1 en 3*) 1 180-200 225-250 30-35 ca 30
krentebrood 1 en 3* 1 160-180 200-225 40-45 ca 40
Vlees braden
kalfsfricandeau (gaar), 1 1/2 kg
2 2 160 175-200 ca 90 55-65
rosbief (rood), 1 1/2 kg 2 3 200 250 ca 35 ca 25
varkensfricandeau (gaar), 1 1/2 kg
2 2 160 175-200 ca 100 70-80
lamsbout (gaar), 1 1/2 kg 2 2 160 175-200 ca 60 40-50
Gevogelte braden
kip, 1 kg 2 2 160 175-200 ca 75 55-65
babykalkoen, 1 1/2 kg 2 2 160 175-200 ca 135 100-120
tamme eend, 1 1/2 kg 2 2 160 175-200 ca 165 120-150
Wild braden
haas, 1 1/2kg 2 2 160 175-200 ca 180 ca 150
reerug, 1 1/2 kg 2 2 160 175-200 ca 165 100-120
konijn, 2 kg 2 2 160 175-200 ca 150 100-120
Vis stoven
kabeljauw-moten (alu folie) 1 en 3 2 160 175-200 ca 40 ca 30
visschotel 2 2 160 175-200 ca 40 ca 20
Tijd in
minuten
Plaats van onderaf
gerekend
Oven-
temperatuur
Adviestabel voor grilleren
Adviestabel voor bakken en braden
27
Onderhoud
Voor elk onderhoud schakelt U eerst het
apparaat uit.
Onderhoud van het fornuis
De druppels saus, sap, fruitsap, ecc. moeten zo vlug
mogelijk verwijderd worden met een vochtig doek. Zo
niet, zouden ze op de lange duur het blinken van het
email doen verdwijnen.
Om lichte strepen te doen verdwijnen in het email,
gebruikt U een gewoon licht schuurmiddel in
poedervorm. Gebruik geen staalwol of messen om
incrustatie te verwijderen. Voor de dagelijkse
schoonmaak gebruikt U water met reinigingsmiddel of n
van de talrijke producten in de handel.
Was de geemailleerde roosters met water en
reinigingsmiddel; U kan ze ook in afwasmachine
plaatsen. Verwijder het bovenste gedeelte van de gaspit
en de gasontstekers en was ze heel nauwkeurig met
warm water en reinigingsmiddel. Droog ze goed
vooraleer ze terug te plaatsen.
Verzeker U ervan dat ze bovendien juist op hun plaats
staan. De gaspit kan gepoetst worden met staalwol of
een licht schuurmiddel in poedervorm.
De ovendeur wast U enkel met warm water en vermijdt
U het gebruik van ruwe doeken of schuurmiddelen.
Onderhoud van de oven
Na gebruik maakt U de oven heel nauwkeurig schoon
en dit wanneer hij nog een beetje warm is.
Inderdaad, op dat moment kan U gemakkelijk de vet- of
andere resten en het fruitsap verwijderen.
Gebruik warm water met reinigingsmiddel, ofwel een van
de sprays die in de handel verkrijgbaar zijn. Volg
hiervoor de aanwijzingen van de producent. Richt de
spray niet op de delen in glansstaal, U zou ze kunnen
beschadigen.
De accessoires van de oven (grilrooster, druippan, ecc.)
maakt U met warm water en reinigingsmiddel schoon.
Eventuele incrustaties verwijdert U met en licht
schuurmiddel in poedervorm.
Bedek nooit de ovenwanden of de
ovenbodem met aluminiumfolie om de
grasspatten op te vangen.
U zou een opeenstapeling van warmte
voortbrengen dat het resultaat van het
bereiden negatief beinvloedt en U zou het
email kunnen beschadigen.
Onderhoud van de kookplat
Opdat het toestel lang zou meegaan, moet het regelmatig
worden schoongemaakt.
Het spreekt vanzelf dat men de kookplaten eerst moet
laten afkoelen vooraleer het toestel schoon te maken.
Maak er vooral geen gewoonte van even snel een vochtige
doek over de nog warme platen te halen. Zelfs al zijn ze
daartegen bestand, er zouden toch «pluisjes» kunnen
achterblijven.
Fig. 8
Fig. 9
FO 0967
Wij raden u aan de kookplaten van tijd tot tijd in te smeren
met een niet zuur vet (keukenolie, naaimachineolie of
vaseline).
U kan ook in de handel produkten vinden voor de
bescherming en het onderhoud van ou toestel.
De geëmailleerde kookplaat mag alleen met zeepsop
worden schoongemaakt.
Hoewel het email bestand is tegen zuur, is het toch
wenselijk azijn- en citroenvlekken en andere zure stoffen
snel weg te halen.
Dit geldt ook voor vetresten en dergelijke, om het
aanzetten te vermijden. Als er zich desondanks toch
aanzetsel vormt, kunt u de korst losweken met warm
water. Gebruik nooit stalen borstels, messen of andere
voorwerpen die krassen maken op het email.
Vermijd ook het gebruik van zure schoonmaakprodukten.
Vervanging van de ovenlamp
(fig. 8)
Het apparaat uitschakelen. Schroef de lamp los en
vervang haar door een andere, geschikt voor hoge
temperaturen (300°C) en met de volgende kenmerken :
Spanning: 230 V (50Hz), Vermogen:15W, Aansluiting: E14
Schoonmaak van de ovendeur:
Om de ovendeur volledig te kunnen schoonmaken, is het
aan te raden de deur te demonteren.
U gaat als volgt te werk (Fig. 9):
- open volledig de deur;
- de twee hefboompjes van de ara van de scharnier
180° draaien;
- de deur bijna dicht doen tot een hoek van ongeveer
30°, optillen en uit de voorkant halen.
De deur terug installerendoor de hierboven beschreven
handelingen te volgen in tegenovergestelde volgorde.
FO 0287
28
Schoonmaak van het deksel:
Om het deksel gemakkelijker te kunnen schoonmaken,
opent U het en demonteert U het volledig. (zie fig. 13)
Nadien herplaatst U het, door het in de passende gaten
te duwen.
Onderhoud van de catalytische
wanden (afhankelijk van model)
Catamytische wanden zijn in staat om voedsel-en
vetspatten grotendeels te neutraliseren wanner de
oventemperatuur zich boven de 220°C bevindt.
Om het reinigingsproces te vergemakkelijken is het aan
te raden om de oven gedurende 1 à 2 uren per week,
zonder voedsel, in werking te stellen boven deze
temperatuur.
Praktische hints en tips:
Het manueel reinigen van de catalytische wanden is
af te raden.
Deze wanden worden onherroepelijk beschadigd bij
gebruik van spuitbussen, met zeep geimpregneerd
staalwol, of eender welke vorm van
reinigingsmiddellen.
Na een onbepaalde tijd kan een zekere verkleuring
van de wanden optreden. Dit zal de catalytische
werking van de wanden niet beinvloeden.
Eenmaal de wanden verzadigd zijn stopt het
catalyse-reinigingsproces. Dit heeft echter geen
enkele invoeld op het verder goed funktioneren van
het toestel.
Volgt de onderstaande tips om de vorming van
vetspatten in de oven tot een minimum te herleiden.
Hoe vetspatten verminderen, enkele tips:
Kook steeds op de aangegeven temperatuur. Te hoge
temperaturen gedurende het braden werken de vorming
van vetspatten in de hand.
Probeer te koken op lagere temperaturen (vergeet echter
de kooktijd niet aan te passen). U zal energie besparen
en het te roosteren vlees zal veel malser zijn.
Gebruik een minimale hoeveelheid of zel geen vet of olie
bij het braden van vlees.
Het toegevoegde vet zal gedurende het roosteren of het
barden van het vlees de vorming van vetspatten in de
hand werken.
Het is zeker niet nodig om gedurende het roosteren of
braden van het vlees water toe te voegen.
Het eventueel toegevoegde water en de vleessappen
zullen, gedurende het bakproces overdreven vorming van
vetspatten en condensatievorming in de hand werken.
De wanden worden beter beschermd tegen spatten
indien het te braden vlees wordt afgedekt.
Indien dan het deksel verwijderd wordt een 20-30 tal
Fig. 10
FO 0418
minuten voor het beëindigen van het kookproces zal het
vlees aan de buitenzijde beter gebraden worden.
Sommige grote stukken vlees en ook kalkoen hebben
zeker voordeel bij zulke bereidingswijze, op deze manier
wordt de binnenzijde afdoende gebakken alvorens de
buitenzijde verbrandt.
Maak steeds gebruik van de vetpvangschaal bij het
roosteren of grillen van het vlees.
Door deze eenvoudige tips toe te passen zal de
levensduur van de catalyse-wanden worden verlegend.
29
Originele wisselstukken
Deze apparatuur, vooraleer de fabriek te verlaten, is
getest en op punt gezet door ervaren en gespecialiseerd
personeel, om zo de beste resultaten te kunnen leveren.
Elke herstelling of op puntstelling die vervolgens nodig
mocht zijn, moet gedaan worden met de meeste zorg
en aandacht.
Daarom raden we aan om U te wenden tot de
Concessionair die U het apparaat verkocht heeft, of tot
onze dichtsbijzijnde Hulpdienst.
U geeft dan het probleem aan en het model van het
apparaat.
De originele wisselstukken, verzekerd door de
constructeur van dit apparaat, zijn van het volgende merk
U kan ze enkel vinden in onze Technische Hulpdiensten
en in de bevoegde winkels.
Als de apparatuur niet correct werkt, controleer eerst de
volgende punten, vooraleer zich tot een technische
hulpdienst te wenden.
In geval het apparaat niet werkt:
controleer of de schakelaar van het stopkontakt en/
of de voedingsschakelaar van de oven aan zijn.
Als de oven niet aan gaat:
controleer of de stekker goed ingestoken is;
controleer of de schakelaar van het stopkontakt aan
is;
controleer of het stopkontakt elektrische voeding
verschaft; hiervoor een ander apparaat, waarvan men
zeker is dat het werkt, verbinden;
controleer of de zekering in de stekker intact is.
Als het kookblad niet werkt:
controleer of de knop juist gedraaid is.
De oven verwarmt niet:
verzeker U dat de toets van de oven ingeschakeld is.
Veel te lange bereidingstijden:
controleer of de gestelde temperatuur de gepaste is
voor het te bereiden gerecht.
De oven rookt:
wij raden U aan hem na elk gebruik schoon te
maken; gedurende het bereiden van vlees vormen er
zich vetspatten die, indien niet verwijderd, rook en
geur bij de volgende bereiding voortbrengen (zie
hiervoor de paragraaf i.v.m. het onderhoud).
Het licht van de oven werkt niet:
de lamp is zeker en vast verbrand; voor de vervanging
volgt U de aanduidingen gegeven in de desbetreffende
paragraaf.
Indien na bovenvermelde controles de apparatuur niet
moest werken, richt U zich dan tot de dichtsbijgelegen
technische hulpdienst.
Geeft U alle nodige gegevens: model en registernummer.
Wan te doen indien
Technische Hulp
30
Oven:
Grill-element 1750 W
Onderelement 1000 W
Bovenelement 800 W
Onder- en boven-element 1800 W
Ovenverlichting 15 W
Cirkulatieventilator (ZCE 6650) 30 W
Aansluitwaarde oven: ZCE 6650 1845 W
Aansluitwaarde oven: ZCE 6600 1815 W
Lichtnetspanning (50 Hz) 230-400 V
Kookplat
Aansluitwaarde kookplat: ZCE 6650 6000W
Aansluitwaarde kookplat: ZCE 6600 5500W
Technische Gegevens
Afmetingen van de apparaten
Hoogte 850 mm
Breedte: 600 mm
Diepte 600 mm
Apparaat klasse 1 en klasse 2 sub-klasse 1
Aansluitwaarde fornuis:
ZCE 6650
7845 W
Aansluitwaarde fornuis
:
ZCE 6600
7315 W
Nivellering
De fornuizen zijn uitgerust met afstelbare pootjes die
zich zowel voor als achteraan de sokkel bevinden.
U kan die pootjes regelen (fig. 11) om de hoogte van het
fornuis bij te stellen naar de nevenstaande kasten en
voor een waterpasstelling van de vloeistof in de pannen
op het fornuis.
Instructies voor de installateur
De volgende instructies relatief aan de installatie en het
regelen moeten uitgevoerd worden door gekwalificeerd
personeel. Het apparaat moet correct en conform met
de normen en de wetten van kracht, worden
geinstalleerd.
Om het even welke tussenkomst moet worden
gedaan bij een uitgeschakeld apparaat.
De constructiefirma wijst elke
verantwoordelijkheid af voor eventuele
schade voortkomend uit een installatie die
niet conform is aan de geldende normen.
Plaats van installatie
De installatie en onderhoud van het toestel moeten
worden uitgevoerd door een bevoegde installateur
overeenkomstig de geldende voorschriften en de regels
van de kunst, met name: NBND 51003.
Nadat de keuken geheel geÏnstalleerd is, is het
belangrijk het beschermend materiaal, wat in de fabriek
op het apparaat zelf is aangebracht geworden, weg te
nemen.
Voor de toestellen aangesloten op het lichtnet: NBN
normen.
Wij kunnen geen verantwoordelijkheid aanvaarden voor
ongevallen of incidenten veroorzaakt door een defecte of
onbestaande aarding.
Plaatsing
Dit is een type X toetsel.
Het werd ontworpen om te plaatsen tussen twee
meubelstukken waarvan de hoogte die van de kookplat
niet overschrijdt (EN 60 335-2-6).
FO 0063
Fig. 11
31
Voordat men de elektrische verbinding uitvoert,
controleren dat:
- de beschermingszekeringen en het elektrisch net van
de woning geschikt zijn om de totale elektrische lading
van de oven te dragen (zie de gegevens op het plaatje);
- het elektrisch net van de woning een doeltreffende
aarde-verbinding heeft conform de van kracht zijnde
normen en wetten;
- het muurstopkontakt of de omnipolaire schakelaar
gebruikt voor de elektrische verbinding gemakkelijk
toegankelijk is, nadat de oven ingebouwd is.
Het apparaat wordt zonder elektrische voedingskabel
geleverd; men moet deze dus voorzien van een
voedingskabel met standaard stekker en aanpassen,
geschikt voor de totale elektrische lading, aangewezen
op het identificatieplaatje.
De stekker wordt in een geschikt muurstopkontakt
gestoken.
Voor het geval een direkte verbinding aan het elektrisch
net nodig is, zal het nodig zijn een omnipolaire
schakelaar tussen het apparaat en het net aan te
brengen met een minimum afstand tussen de kontakten
van 3 mm, geschikt voor de vereiste lading en conform
de van kracht zijnde normen. De groen/gele aarde kabel
mag niet onderbroken zijn door de schakelaar.
De voedingskabel moet in elk geval zo aangebracht zijn
dat deze nooit, bij welk punt dan ook, een temperatuur
van meer dan 50°C boven de kamertemperatuur bereikt.
De bouwer wijst elke verantwoordelijkheid af in geval
deze anti-ongevallen regels niet in acht genomen
worden.
Hier volgen de soorten van geschikte voedingskabels, de
relatieve doorsnede van de gevraagde kabel
beschouwende.
H07 RN-F
H05 RN-F
H05 RR-F
H05 VV-F
H05 V2V2-F (T90)
Verbinding van het klemblok
In het appparaat is een klemblok van 6 polen gebouwd,
gemakkelijk te bereiken, waarvan de brugjes reeds
voorgeregeld zijn voor de werking met 400 V driefasen
+ nul. (fig. 12).
Mocht de spanning van het net anders zijn, dan moeten
de aanwezige brugjes van het klemblok geplaatst
worden zoals bij het schema aangegeven (fig.13).
De aarde kabel moet aan de klem verbonden
worden.
Na de voedingskabel aan het klemblok te hebben
verbonden, met een wikkel vastzetten.
Fig. 12
Fig. 13
FO 0330
230V 3~
1 2 3 4 5
L1 L2 L3 PE
230V 1~
1 2 3 4 5
L1 N PE
400V 2N~
1 2 3 4 5
L1 L2 N PE
400V 3N~
1 2 3 4 5
L1 L2 L3 N PE
Doorsnede
van de leiding
(min.)
4 x 1.5 mm
2
Doorsnede
van de leiding
(min.)
3 x 2.5 mm
2
Doorsnede
van de leiding
(min.)
4 x 2.5 mm
2
Doorsnede
van de leiding
(min.)
5 x 1.5 mm
2
Elektrische Aaansluiting
FO 0584-NE
32
WAARBORGVOORWAARDEN
Onze toestellen worden met de grootst mogelijke
zorgvuldigheid geproduceerd. Desondanks kan het
voorkomen dat er een defect optreedt. Onze
klantendienst zal dit op verzoek herstellen, zowel
binnen als buiten de waarborgtermijn. De levensduur
van het toestel wordt daardoor niet negatief beïnvloed.
Onderstaande waarborgvoorwaarden zijn gestoeld op
de EU Richtlijn 99/44/EG en het Burgerlijk Wetboek.
De daaruit voortvloeiende rechten blijven onverlet.
Ook de waarborgverplichtingen van de verkoper naar
de eindgebruiker blijven onaangetast.
Voor dit toestel verlenen wij waarborg volgens
onderstaande voorwaarden:
1. Wij verhelpen kosteloos met inachtneming van de
voorwaarden 2 tot en met 15 gebreken aan het toestel
die zich openbaren binnen 24 maanden vanaf de datum
van levering aan de eindgebruiker. Deze
waarborgvoorwaarden zijn niet van toepassing in geval
van professioneel of daarmee gelijk te stellen gebruik.
2. De waarborgprestatie houdt in dat het toestel
kosteloos wordt teruggebracht in de toestand die het
had voor het defect optrad. Gebrekkige onderdelen
worden hersteld of vervangen. Kosteloos vervangen
onderdelen worden ons eigendom.
3. Het gebrek moet terstond gemeld worden, om
mogelijke verdere schade te voorkomen.
4. Voor een beroep op waarborg dient het
aankoopbewijs met aankoop- en/of leveringsdatum
te worden overlegd.
5. De waarborg heeft geen betrekking op schade aan
kwetsbare onderdelen, zoals (vitrokeramisch) glas,
kunststof, rubber, die ontstaan is door onzorgvuldig
gebruik
6. De waarborg heeft geen betrekking op kleine
afwijkingen van de gestelde kwaliteit die voor de
waarde en deugdelijkheid van het toestel
onbeduidend zijn.
7. De waarborg geldt evenmin voor schade
veroorzaakt door:
· chemische en elektrochemische inwerking van
water,
· abnormale milieuomstandigheden in het algemeen
· voor het toestel oneigenlijke
bedrijfsomstandigheden
· contact met agressieve stoffen.
8. De waarborg heeft geen betrekking op gebreken
door transportschade die buiten onze
verantwoordelijkheid is ontstaan, niet vakkundige
installatie of montage, verkeerd gebruik, gebrekkig
onderhoud, of het niet in acht nemen van de
gebruiks- of montageaanwijzingen.
9. Het recht op waarborg vervalt wanneer het defect
werd veroorzaakt door herstelling of ingrepen door
derden die niet bevoegd of niet deskundig zijn, of
wanneer het toestel voorzien werd van toebehoren
of onderdelen die niet origineel zijn en daardoor
een defect veroorzaken.
10. Toestellen die gemakkelijk kunnen worden vervoerd
dienen te worden overhandigd of gezonden naar
onze klantendienst. Herstelling ter plaatse kan
slechts worden gevraagd voor grote of ingebouwde
toestellen.
11. Indien het toestel zodanig is ingebouwd,
ondergebouwd, opgehangen of geplaatst dat de
benodigde tijd voor het in- en uitbouwen samen
meer dan 30 minuten bedraagt, dan worden de
hierdoor ontstane extra kosten aan de gebruiker
in rekening gebracht. Schade die ontstaat door
abnormale in- of uitbouw komt ten laste van de
gebruiker.
12. Indien binnen de waarborgperiode de herstelling
van hetzelfde gebrek meermaals mislukt of de
herstellingkosten disproportioneel zijn wordt in
overleg met de gebruiker een gelijkwaardige
vervanging geleverd. In geval van vervanging
behouden we ons het recht voor om een
vergoeding te rekenen naar rato van de verstreken
gebruiksperiode.
13. Herstelling onder waarborg heeft geen verlenging
van de waarborgtermijn noch aanvang van een
nieuwe waarborgtermijn tot gevolg.
14. Op herstellingen geven wij een waarborg van 12
maanden, uitsluitend op hetzelfde gebrek.
15. Verdere of andere rechten, in het bijzonder
vergoeding van schade ontstaan buiten het
toestel, zijn uitgesloten voor zover een
aansprakelijkheid niet wettelijk is vastgelegd.
In geval van aansprakelijkheid zal een vergoeding
de aankoopwaarde van het toestel niet overtreffen.
Deze waarborgvoorwaarden gelden voor in België
gekochte en/of in gebruik zijnde toestellen. Indien een
toestel naar het buitenland wordt gebracht dient de
gebruiker na te gaan of het toestel voldoet aan de
technische voorwaarden ( o.a. spanning, frequentie,
installatievoorschriften, gassoort,
klimaatomstandigheden) in het betreffende land. Voor
in het buitenland aangeschafte toestellen dient de
gebruiker zich zelf te vergewissen van de bepalingen
in België. Noodzakelijke of gewenste aanpassingen
vallen niet onder de waarborg, en kunnen niet altijd
worden aangebracht.
Ook na afloop van de waarborgtermijn staat onze
klantendienst u ter beschikking.
Adres Klantendienst:
ELECTROLUX HOME PRODUCTS BELGIUM
Bergensesteeweg, 719
1502 LEMBEEK
Tél. 02.363.0444
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15

Zanussi ZCE6650W Handleiding

Type
Handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor