62
Reiniging en Onderhoud
Schakel de kookplaat vóór het reinigen uit en laat ze afkoelen.
Daarnaverwijdert u de etensresten met een vochtige doek en
wat afzasmiddel. Noit krassende pannensponzen, grove
schuurmiddelem, roest- en vlekkenverwijderingsmiddelen of
bleekmiddelen gebruiken.
Electrische kookplaat
Maak er vooralgeen gewonte van even snel een vochtige doek
over de nog warme platen te halen. Zelf al zijn ze daartegen
bestand, er zouden toch “plusjes” kunnen achterblijven. De
platen en de rand eromheen mogen wel zo nu en dan worden
gereinigd met fijn schuurpappier de rand rond de platen magen
uel gereinigd wortden met een warm water azijn oplossing. Wij
raden u aan de kookplaten van tijd tot tijd in te smeren met een
niet zuur vet (keukenolie, naaimachineolie of vaseline).
U kan ook in de handel produkten vinden voor de bescherming
en het onderhoud van ou toestel.
Maak het bereinings steeds schoon met een zachte doek,
gebruik nooit schuurmiddelen. Om het schoomaken te
vergemakkelijken kunt u de knoppen eraf halen.
De geëmailleerde kookplaat mag alleen met zeepsop worden
schoogemakt.
Hoewel het email bestand is tegen zuur, is het toch wenselijk
azijn- en citroenvlekken en andere zure stoffen snel weg te
halen.
Dir geldt ook voor vetresten en degerlijke, om het aanzetten te
vermijden. Als er zich desondanks toch aanzetsel vormt, kunt u
de korst losweken met warm water. Gebruik nooit stalen
borstels, messen of andere voorwerpen die krassen maken op
het email.
Vermijd ook het gebruik van zure schoonmaakprodukten. Maak
de inox-stalen kookplat schoon met een produkt uit de handel.