Kenwood HM670 de handleiding

Categorie
Accessoires voor mixer / keukenmachine
Type
de handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

English 2 - 8
Nederlands 9 - 16
Français 17 - 24
Deutsch 25 - 32
Italiano 33 - 40
Português 41 - 48
Español 49 - 55
Dansk 56 - 62
Svenska 63 - 69
Norsk 70 - 76
Suomi 77 - 83
Türkçe 84 - 90
Ïesky 91 - 97
Magyar 98 - 104
Polski 105 - 112
Ekkgmij 113 - 120
Slovenčina 121 - 128
Українська 129 - 136
´¸∂w
731 - 241
HM670 series
HM680 series
9
veiligheid
l
Lees deze instructies zorgvuldig door en
bewaar ze voor toekomstig gebruik.
l
Verwijder de verpakking en alle labels.
l
Als het snoer beschadigd is, moet het
om veiligheidsredenen door KENWOOD
of een door KENWOOD geautoriseerd
reparatiebedrijf vervangen worden.
l
Gebruik uw apparaat nooit langer
dan hieronder staat aangegeven
zonder een pauze. Als u het
apparaat langere tijd zonder
pauze gebruikt, kan dat schade
veroorzaken.
Functie /
hulpstuk
Maximale
inschakeltijd
Pauze
tussen twee
inschakelingen
Kloppers 6 minuten Haal de
stekker uit het
stopcontact
en laat het
apparaat
15 minuten
afkoelen
Deeghaken
Zware
taartmix
Brooddeeg
3 minuten
l
Zorg dat het snoer volledig afgewikkeld is
voordat u de handmixer gebruikt.
l
Plaats de handmixer nooit in water en laat
het snoer of de stekker nooit nat worden.
l
Houd uw vingers, haar, kleding en
gereedschap uit de buurt van bewegende
delen.
l
Laat het snoer nooit in aanraking komen
met hete oppervlakken en laat het niet naar
beneden hangen waar een kind erbij kan.
Vouw de voorpagina a.u.b. uit voordat u begint te lezen. Op deze
manier zijn de afbeeldingen zichtbaar
Nederlands
10
voor u de stekker in het
stopcontact steekt
l
Zorg dat de elektriciteitsvoorziening
dezelfde spanning heeft als op de
achterkant van de handmixer wordt
aangegeven.
l
Dit apparaat voldoet aan EG
Verordening 1935/2004 inzake
materialen en voorwerpen
die bestemd zijn om met
levensmiddelen in contact te
komen.
voor u de handmixer de
eerste keer gebruikt
l
De onderdelen afwassen (zie
Reiniging).
l
Gebruik nooit een beschadigde handmixer.
Laat het nakijken of repareren: zie
Onderhoud en klantenservice.
l
Gebruik nooit een ongeautoriseerd
hulpstuk.
l
Haal de stekker van het apparaat na
gebruik uit het stopcontact en ook voor
u onderdelen monteert of verwijdert of
voordat u het apparaat reinigt.
l
Dit apparaat kan worden gebruikt door
personen met verminderde lichamelijke,
sensorische of geestelijke capaciteiten
of gebrek aan ervaring en kennis mits ze
onder toezicht staan of instructie hebben
gekregen over het veilige gebruik van
het apparaat, en de betrokken risico’s
begrijpen.
l
Op kinderen moet toezicht gehouden
worden om er zeker van te zijn dat ze niet
met het apparaat spelen.
l
Dit apparaat mag niet door kinderen
worden gebruikt. Houd het apparaat en het
snoer buiten het bereik van kinderen.
l
Gebruik het apparaat alleen voor het
huishoudelijke gebruik waarvoor het is
bedoeld. Kenwood kan niet aansprakelijk
worden gesteld in het geval dat het
apparaat niet correct is gebruikt, of waar
deze instructies niet worden opgevolgd.
11 12
legenda
a snelheidschakelaar
b ontgrendelingsknop
c mixer
d kloppers
e deeghaken
f spatel
g spatscherm
h mengkom
i ontgrendelingsknop mixer
j snoeropslag
k ontgrendelingsknop houder
l houder
m standaard
het gebruik van uw
handmixer
l
Wikkel vóór gebruik het snoer van
de snoeropslag j af.
1 Plaats de mixer op de houder en
duw erop om hem goed vast te
zetten 1.
l
Om de mixer te verwijderen, drukt
u op de ontgrendelingsknop i
terwijl u de mixer uit de houder tilt.
2 Druk op de ontgrendelingsknop
van de houder k en kantel de
mixer op de standaard omhoog 2.
3 Plaats de ingrediënten in de
mengkom en zet de kom op de
standaard.
4 Steek de kloppers of deeghaken in
de mixer – draai tot u een klik voelt
3.
l
Als u de mixer met standaard
gebruikt, gebruikt u de klopper/
deeghaak met het plastic tandwiel
en zorgt dat het is uitgelijnd met
het aandrijfmechanisme op de
houder.
l
Als u de mixer zonder standaard
gebruikt, moet de klopper/
deeghaak met plastic tandwiel in
de opening met de metalen ring
worden geplaatst.
l
De kloppers/deeghaken kunnen
alleen worden verwijderd wanneer
de snelheidschakelaar a zich in de
UIT-stand (‘O’) bevindt.
5 Bevestig het spatscherm
desgewenst 4. Schuif het
spatscherm met de houder
omhoog gekanteld in de voorkant
tot hij goed op zijn plaats zit.
6 Stabiliseer de standaard
met uw ene hand en laat de
houder/mixer met de andere
hand zakken. Gebruik de
ontgrendelingsknop voor de
houder niet.
7 Steek de stekker in het
stopcontact.
8 Beweeg de snelheidschakelaar
naar achteren tot in de gewenste
stand (de eerste stip op de mixer is
de langzaamste snelheid). Zet de
stip naast de snelheidschakelaar
tegenover de overeenkomstige
snelheid.
l
Verhoog de snelheid als het
mengsel dikker wordt.
l
Als het apparaat langzamer begint
te draaien of te hard moet werken,
verhoogt u de snelheid.
l
Schuif de snelheidschakelaar
naar voren tot in de pulseerstand
(P) zodat de motor op de
maximumsnelheid werkt. De puls
duurt zolang als de knop ingedrukt
blijft.
9 Wanneer het mengsel de gewenste
consistentie heeft bereikt, zet u
de snelheidschakelaar weer in de
UIT-stand (‘O’) en brengt de mixer/
houder omhoog.
l
Het kan nodig zijn om de
bodem en zijkanten van de
kom regelmatig af te schrapen
om de mengprocedure te
vergemakkelijken.
10 Om de hulpstukken te verwijderen,
zorgt u dat de snelheidschakelaar
in de UIT-stand (‘O’) staat en
de stekker van de mixer uit het
stopcontact is getrokken. Houd
de stelen van de hulpstukken vast
en druk op de ontgrendelingsknop
voor hulpstukken b.
11 12
tips
l
Bij het kloppen van margarine/
boter en suiker voor een taart,
kunnen de ingrediënten het beste
op kamertemperatuur zijn, of u
kunt de margarine of boter eerst
zacht maken.
l
Voor het beste resultaat met
kleine hoeveelheden gebruikt u de
handmixer zonder standaard.
l
Grote hoeveelheden en dikke
mengsels moeten misschien langer
worden gemengd.
l
Als u grotere hoeveelheden of
zwaardere mengsels wilt mixen,
verwijdert u de mixer uit de
standaard en gebruikt een kom van
de juiste afmeting.
l
Om het brooddeeg opnieuw
te kneden, verwijdert u de
mixer uit de standaard en
gebruikt hem handmatig.
Aanbevolen snelheden voor kloppers en
deeghaken
Deze aanbevelingen hebben betrekking op het gebruik van de standaard en
meegeleverde mengkom. Als u de mixer handmatig gebruikt, is de keuze
van de snelheid afhankelijk van de afmeting van de kom (als u niet de
meegeleverde kom gebruikt), de hoeveelheden, de ingrediënten die u mengt
en uw persoonlijke voorkeur.
Verhoog de snelheid geleidelijk tot de hieronder aanbevolen snelheid.
Type voedsel Aanbevolen Aanbevolen Tijd bij
maximum- snelheid benadering
hoeveelheden
Kloppers
Eiwitten 10 4 – 5 2 – 4 minuten
Room 500 ml 1 – 5 4 minuten
Kant-en-klare taartmixen 600 g totale mix 1 – 5
1
1
2 – 2 minuten
Beslag 800 ml 4 – 5 1 minuut
Vet in bloem wrijven. 250 g bloem 1 – 2 4 minuten
Water toevoegen om 1 1 minuut
gebaksingrediënten te
vermengen
Vruchtencake 900 g totale mix
Boter en suiker kloppen 5 4 minuten
Bloem, fruit, enz. invouwen
1 – 2 1 minuut
Eiwitglazuur 4 eiwitten 1 – 5 5 – 6 minuten
Deeghaken
Brood 450 g bloem 1 – 5 2 – 3 minuten
reiniging
l
Schakel het apparaat altijd uit,
haal de stekker uit het stopcontact
en verwijder de kloppers of
deeghaken voordat u het apparaat
schoonmaakt.
l
Gebruik geen schuurmiddelen om
de onderdelen te reinigen.
behuizing handmixer
l
Met een vochtige doek afvegen en
vervolgens drogen.
l
Plaats de handmixer nooit in
water en laat het snoer of de
stekker nooit nat worden.
13 14
houder/standaard
l
Met een vochtige doek afvegen en
vervolgens drogen.
l
Nooit in water
onderdompelen of
schuurmiddelen gebruiken.
alle andere onderdelen
l
Met de hand afwassen, en dan
afdrogen.
l
U kunt deze artikelen ook
op het bovenste rek van uw
afwasmachine wassen. Plaats ze
niet op het onderste rek net boven
het verwarmingselement. Het wordt
aanbevolen een programma met
een lage temperatuur (maximaal 50
°C) te gebruiken.
kom (HM680)
l
Gebruik geen staalborstel,
schuursponsje of bleekmiddel om
uw roestvrijstalen kom te reinigen.
Gebruik azijn om kalkaanslag
te verwijderen. Uit de buurt van
hittebronnen houden (gaspitten,
ovens, magnetrons).
opslag
l
Wikkel het snoer om het uiteinde
van de houder j.
onderhoud en
klantenservice
l
Als u problemen ondervindt
met de werking van dit
apparaat, gaat u eerst naar
www.kenwoodworld.com voordat
u hulp inroept.
l
Dit product is gedekt door een
garantie die voldoet aan alle
wettelijke regels voor bestaande
garanties en consumentenrechten
die gelden in het land waar het
product is gekocht.
l
Als uw Kenwood product
niet goed functioneert of als
u defecten opmerkt, kunt u
het naar een erkend Service
Center van KENWOOD sturen
of brengen. Voor informatie
over het KENWOOD Service
Center in uw buurt gaat u naar
www.kenwoodworld.com of naar
de specifieke website in uw land.
l
Ontworpen en ontwikkeld door
Kenwood in het VK.
l
Vervaardigd in China.
13 14
BELANGRIJKE
INFORMATIE VOOR DE
JUISTE VERWIJDERING
VAN HET PRODUCT
VOLGENS DE EUROPESE
RICHTLIJN BETREFFENDE
AFGEDANKTE ELEKTRISCHE
EN ELEKTRONISCHE
APPARATUUR (AEEA)
Aan het einde van de levensduur
van het product mag het niet samen
met het gewone huishoudelijke
afval worden verwerkt. Het moet
naar een speciaal centrum voor
gescheiden afvalinzameling van de
gemeente worden gebracht, of naar
een verkooppunt dat deze service
verschaft. Het apart verwerken van
een huishoudelijk apparaat voorkomt
mogelijke gevolgen voor het milieu
en de gezondheid die door een
ongeschikte verwerking ontstaan
en zorgt ervoor dat de materialen
waaruit het apparaat bestaat,
teruggewonnen kunnen worden om
een aanmerkelijke besparing van
energie en grondstoffen te verkrijgen.
Om op de verplichting tot gescheiden
verwerking van elektrische
huishoudelijke apparatuur te wijzen, is
op het product het symbool van een
doorgekruiste vuilnisbak aangebracht.
Recepten met de
klopper
kokossoezen
voor ongeveer 30 stuks
2 eiwitten, medium
150 g basterdsuiker
120 g gedroogde kokos
2 eetlepels citroenrasp
2 theelepels vanille-extract
2 theelepels maïzena
1 Verwarm de oven voor op 150 °C /
gasstand 2
2 Doe de eiwitten in de mengkom.
Steek de kloppers in de mixer en
klop op snelheid 5; voeg geleidelijk
de suiker toe tot het mengsel
dikker wordt (ongeveer 3 minuten).
3 Verlaag de snelheid tot stand 2,
voeg de overige ingrediënten toe
en mix tot alles goed is vermengd.
4 Leg een theelepel van het mengsel
op een beklede bakplaat.
5 Bak in gedurende 20 minuten in de
oven tot de buitenkant goudkleurig
begint te worden.
romige
chocolademousse
voor 4 personen
250 ml slagroom
2 eetlepels cacaopoeder
3 eetlepels basterdsuiker
1 Doe alle ingrediënten in mengkom.
Steek de kloppers in de mixer en
klop op snelheid 4 tot de mousse
dikker wordt en de kloppers een
lint vormen wanneer ze uit het
mengsel worden verwijderd.
2 Verdeel het mengsel over de glazen
en koel deze ten minste 12 uur in
de koelkast om de mousse te laten
opstijven.
15 16
bananencake
voor 1 cake
2 bananen, zeer rijp
315 g patentbloem
220 g bruine suiker
125 ml halfvolle melk
60 g gesmolten ongezouten boter
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel vanille-extract
½ theelepel dubbelkoolzure soda
½ theelepel zout
½ gemalen kaneel
¼ theelepel gemalen nootmuskaat
1 Verwarm de oven voor op 160 °C /
gasstand 3.
2 Snij de bananen in kleine stukken
en leg deze in de mengkom. Voeg
de overige ingrediënten toe. Steek
de kloppers en het spatscherm
in de mixer en klop op snelheid
1. Verhoog de snelheid wanneer
het mengsel een geheel begint te
vormen. Ga door met mixen tot de
ingrediënten volledig gemengd zijn.
3 Doe het mengsel in een bakblik
(23 cm x 6 cm) met anti-
aanbaklaag en bak gedurende
40 tot 50 minuten. Als de cake
gaar is, komt een satéstokje dat
in het midden van de cake wordt
gestoken er schoon uit.
4 Neem de cake uit de oven en laat
hem 10 minuten rusten.
5 Keer het blik vervolgens op
een rooster om en laat de cake
afkoelen voordat u hem opdient.
roggebrood met
honingthee
300 g bloem
180 g roggebloem
180 g suiker
15 gr / 1 eetl bakpoeder
300 g zuivere honing
60 ml melk
1 ei
1 Bevestig de kloppers en doe alle
ingrediënten in de kom.
2 Houd de pulseerstand (P)
ingedrukt en meng de ingrediënten
gedurende 30 seconden.
3 Laat de kom met het mengsel
gedurende 20 minuten op een
warme plaats rusten.
4 Daarna houdt u de pulseerstand (P)
gedurende 70 seconden ingedrukt
om de ingrediënten opnieuw te
mengen.
5 Schep het mengsel in een
rechthoekige bakvorm met anti-
aanbaklaag (19 x 4 cm) en bak
het brood in een oven van 165°C/
stand 3 gedurende 40-45 minuten.
6 Haal het blik uit de oven en laat het
brood 10 minuten rusten.
7 Haal het brood uit het blik en
laat het op een rooster afkoelen
voordat u het serveert.
8 Opmerking: dit is een zwaar
mengsel en daarom wordt
aanbevolen om de handmixer
tussen de bewerkingen in 15
minuten te laten afkoelen.
15 16
Recept met de
deeghaken
witbrooddeeg
2 theelepels gedroogde gist
(het soort gist dat moet worden
opgelost)
1 theelepel suiker
250 ml warm water
450 g broodmeel
1 theelepel zout
15 g reuzel
1 Plaats de gedroogde gist met de
suiker en water in een mengkom
en laat het schuimen. De juiste
watertemperatuur moet 43 °C zijn
en kan worden bereikt door een
derde kokend water te mengen
met twee derde koud water.
2 Voeg de overige ingrediënten
toe. Steek de deeghaken in
de handmixer; combineer
de ingrediënten op een lage
snelheid tot de bloem volledig is
opgenomen. Verhoog de snelheid
en kneed gedurende ongeveer 2-3
minuten tot het deeg soepel en
elastisch is. Dek het deeg af met
geolied plasticfolie en laat het deeg
op een warme plaats gedurende
45-60 minuten rijzen.
3 Met de mixer van de standaard,
kneedt u het deeg opnieuw op
maximumsnelheid gedurende
30-45 seconden, waarbij u de
deeghaken in het mengsel houdt.
4 Vorm het deeg tot een brood
of broodjes en plaats ze op een
ingevet bakblik. Dek ze af met
geolied plasticfolie en leg ze op een
warme plek tot ze in omvang zijn
verdubbeld.
5 Bak ze in een voorverwarmde oven
op 230 °C / gasstand 8 gedurende
20-25 minuten (voor een brood)
of 10-15 minuten (voor broodjes).
Als het gaar is, moet het brood hol
klinken als u op de onderkant tikt.
Kenwood Ltd
New Lane
Havant
Hampshire
PO9 2NH
kenwoodworld.com
© Copyright 2018 Kenwood Limited. All rights reserved 121489/3

Documenttranscriptie

English Nederlands 2-8 9 - 16 Français 17 - 24 Deutsch 25 - 32 Italiano 33 - 40 Português 41 - 48 Español 49 - 55 Dansk 56 - 62 Svenska 63 - 69 Norsk 70 - 76 Suomi 77 - 83 Türkçe 84 - 90 Ïesky 91 - 97 Magyar 98 - 104 Polski 105 - 112 Ekkgmij 113 - 120 Slovenčina 121 - 128 Українська 129 - 136 w∂¸´ 142 - 137 Nederlands Vouw de voorpagina a.u.b. uit voordat u begint te lezen. Op deze manier zijn de afbeeldingen zichtbaar veiligheid l l l l l l l l Lees deze instructies zorgvuldig door en bewaar ze voor toekomstig gebruik. Verwijder de verpakking en alle labels. Als het snoer beschadigd is, moet het om veiligheidsredenen door KENWOOD of een door KENWOOD geautoriseerd reparatiebedrijf vervangen worden. Gebruik uw apparaat nooit langer dan hieronder staat aangegeven zonder een pauze. Als u het apparaat langere tijd zonder pauze gebruikt, kan dat schade veroorzaken. Functie / Maximale Pauze hulpstuk inschakeltijd tussen twee inschakelingen Kloppers 6 minuten Haal de Deeghaken 3 minuten stekker uit het Zware stopcontact taartmix en laat het Brooddeeg apparaat 15 minuten afkoelen Zorg dat het snoer volledig afgewikkeld is voordat u de handmixer gebruikt. Plaats de handmixer nooit in water en laat het snoer of de stekker nooit nat worden. Houd uw vingers, haar, kleding en gereedschap uit de buurt van bewegende delen. Laat het snoer nooit in aanraking komen met hete oppervlakken en laat het niet naar beneden hangen waar een kind erbij kan. 9 l l l l l l l l l Gebruik nooit een beschadigde handmixer. Laat het nakijken of repareren: zie Onderhoud en klantenservice. Gebruik nooit een ongeautoriseerd hulpstuk. Haal de stekker van het apparaat na gebruik uit het stopcontact en ook voor u onderdelen monteert of verwijdert of voordat u het apparaat reinigt. Dit apparaat kan worden gebruikt door personen met verminderde lichamelijke, sensorische of geestelijke capaciteiten of gebrek aan ervaring en kennis mits ze onder toezicht staan of instructie hebben gekregen over het veilige gebruik van het apparaat, en de betrokken risico’s begrijpen. Op kinderen moet toezicht gehouden worden om er zeker van te zijn dat ze niet met het apparaat spelen. Dit apparaat mag niet door kinderen worden gebruikt. Houd het apparaat en het snoer buiten het bereik van kinderen. Gebruik het apparaat alleen voor het huishoudelijke gebruik waarvoor het is bedoeld. Kenwood kan niet aansprakelijk worden gesteld in het geval dat het apparaat niet correct is gebruikt, of waar deze instructies niet worden opgevolgd. voor u de stekker in het stopcontact steekt Zorg dat de elektriciteitsvoorziening dezelfde spanning heeft als op de achterkant van de handmixer wordt aangegeven. Dit apparaat voldoet aan EG Verordening 1935/2004 inzake materialen en voorwerpen die bestemd zijn om met levensmiddelen in contact te komen. l 10 voor u de handmixer de eerste keer gebruikt De onderdelen afwassen (zie Reiniging). legenda a b c d e f g h i j k l m 5 Bevestig het spatscherm desgewenst 4. Schuif het spatscherm met de houder omhoog gekanteld in de voorkant tot hij goed op zijn plaats zit. 6 Stabiliseer de standaard met uw ene hand en laat de houder/mixer met de andere hand zakken. Gebruik de ontgrendelingsknop voor de houder niet. 7 Steek de stekker in het stopcontact. 8 Beweeg de snelheidschakelaar naar achteren tot in de gewenste stand (de eerste stip op de mixer is de langzaamste snelheid). Zet de stip naast de snelheidschakelaar tegenover de overeenkomstige snelheid. l Verhoog de snelheid als het mengsel dikker wordt. l Als het apparaat langzamer begint te draaien of te hard moet werken, verhoogt u de snelheid. l Schuif de snelheidschakelaar naar voren tot in de pulseerstand (P) zodat de motor op de maximumsnelheid werkt. De puls duurt zolang als de knop ingedrukt blijft. 9 Wanneer het mengsel de gewenste consistentie heeft bereikt, zet u de snelheidschakelaar weer in de UIT-stand (‘O’) en brengt de mixer/ houder omhoog. l Het kan nodig zijn om de bodem en zijkanten van de kom regelmatig af te schrapen om de mengprocedure te vergemakkelijken. 10 Om de hulpstukken te verwijderen, zorgt u dat de snelheidschakelaar in de UIT-stand (‘O’) staat en de stekker van de mixer uit het stopcontact is getrokken. Houd de stelen van de hulpstukken vast en druk op de ontgrendelingsknop voor hulpstukken b. snelheidschakelaar ontgrendelingsknop mixer kloppers deeghaken spatel spatscherm mengkom ontgrendelingsknop mixer snoeropslag ontgrendelingsknop houder houder standaard het gebruik van uw handmixer l 1 l 2 3 4 l l l Wikkel vóór gebruik het snoer van de snoeropslag j af. Plaats de mixer op de houder en duw erop om hem goed vast te zetten 1. Om de mixer te verwijderen, drukt u op de ontgrendelingsknop i terwijl u de mixer uit de houder tilt. Druk op de ontgrendelingsknop van de houder k en kantel de mixer op de standaard omhoog 2. Plaats de ingrediënten in de mengkom en zet de kom op de standaard. Steek de kloppers of deeghaken in de mixer – draai tot u een klik voelt 3. Als u de mixer met standaard gebruikt, gebruikt u de klopper/ deeghaak met het plastic tandwiel en zorgt dat het is uitgelijnd met het aandrijfmechanisme op de houder. Als u de mixer zonder standaard gebruikt, moet de klopper/ deeghaak met plastic tandwiel in de opening met de metalen ring worden geplaatst. De kloppers/deeghaken kunnen alleen worden verwijderd wanneer de snelheidschakelaar a zich in de UIT-stand (‘O’) bevindt. 11 l l l tips Bij het kloppen van margarine/ boter en suiker voor een taart, kunnen de ingrediënten het beste op kamertemperatuur zijn, of u kunt de margarine of boter eerst zacht maken. Voor het beste resultaat met kleine hoeveelheden gebruikt u de handmixer zonder standaard. Grote hoeveelheden en dikke mengsels moeten misschien langer worden gemengd. l l Als u grotere hoeveelheden of zwaardere mengsels wilt mixen, verwijdert u de mixer uit de standaard en gebruikt een kom van de juiste afmeting. Om het brooddeeg opnieuw te kneden, verwijdert u de mixer uit de standaard en gebruikt hem handmatig. Aanbevolen snelheden voor kloppers en deeghaken Deze aanbevelingen hebben betrekking op het gebruik van de standaard en meegeleverde mengkom. Als u de mixer handmatig gebruikt, is de keuze van de snelheid afhankelijk van de afmeting van de kom (als u niet de meegeleverde kom gebruikt), de hoeveelheden, de ingrediënten die u mengt en uw persoonlijke voorkeur. Verhoog de snelheid geleidelijk tot de hieronder aanbevolen snelheid. Type voedsel Aanbevolen maximum hoeveelheden Kloppers Eiwitten 10 Room 500 ml Kant-en-klare taartmixen 600 g totale mix Beslag 800 ml Vet in bloem wrijven. 250 g bloem Water toevoegen om gebaksingrediënten te vermengen Vruchtencake 900 g totale mix Boter en suiker kloppen Bloem, fruit, enz. invouwen Eiwitglazuur 4 eiwitten Deeghaken Brood 450 g bloem reiniging l l l Schakel het apparaat altijd uit, haal de stekker uit het stopcontact en verwijder de kloppers of deeghaken voordat u het apparaat schoonmaakt. Gebruik geen schuurmiddelen om de onderdelen te reinigen. l 12 Aanbevolen snelheid Tijd bij benadering 4–5 1–5 1–5 4–5 1–2 1 2 – 4 minuten 4 minuten 11⁄2 – 2 minuten 1 minuut 4 minuten 1 minuut 5 1–2 1–5 4 minuten 1 minuut 5 – 6 minuten 1–5 2 – 3 minuten behuizing handmixer Met een vochtige doek afvegen en vervolgens drogen. Plaats de handmixer nooit in water en laat het snoer of de stekker nooit nat worden. l l l l l onderhoud en klantenservice houder/standaard Met een vochtige doek afvegen en vervolgens drogen. Nooit in water onderdompelen of schuurmiddelen gebruiken. alle andere onderdelen Met de hand afwassen, en dan afdrogen. U kunt deze artikelen ook op het bovenste rek van uw afwasmachine wassen. Plaats ze niet op het onderste rek net boven het verwarmingselement. Het wordt aanbevolen een programma met een lage temperatuur (maximaal 50 °C) te gebruiken. Als u problemen ondervindt met de werking van dit apparaat, gaat u eerst naar www.kenwoodworld.com voordat u hulp inroept. l Dit product is gedekt door een garantie die voldoet aan alle wettelijke regels voor bestaande garanties en consumentenrechten die gelden in het land waar het product is gekocht. l Als uw Kenwood product niet goed functioneert of als u defecten opmerkt, kunt u het naar een erkend Service Center van KENWOOD sturen of brengen. Voor informatie over het KENWOOD Service Center in uw buurt gaat u naar www.kenwoodworld.com of naar de specifieke website in uw land. l Ontworpen en ontwikkeld door Kenwood in het VK. Vervaardigd in China. kom (HM680) Gebruik geen staalborstel, schuursponsje of bleekmiddel om uw roestvrijstalen kom te reinigen. Gebruik azijn om kalkaanslag te verwijderen. Uit de buurt van hittebronnen houden (gaspitten, ovens, magnetrons). opslag l l l Wikkel het snoer om het uiteinde van de houder j. 13 Recepten met de klopper kokossoezen voor ongeveer 30 stuks 2 eiwitten, medium 150 g basterdsuiker 120 g gedroogde kokos 2 eetlepels citroenrasp 2 theelepels vanille-extract 2 theelepels maïzena BELANGRIJKE INFORMATIE VOOR DE JUISTE VERWIJDERING VAN HET PRODUCT VOLGENS DE EUROPESE RICHTLIJN BETREFFENDE AFGEDANKTE ELEKTRISCHE EN ELEKTRONISCHE APPARATUUR (AEEA) Aan het einde van de levensduur van het product mag het niet samen met het gewone huishoudelijke afval worden verwerkt. Het moet naar een speciaal centrum voor gescheiden afvalinzameling van de gemeente worden gebracht, of naar een verkooppunt dat deze service verschaft. Het apart verwerken van een huishoudelijk apparaat voorkomt mogelijke gevolgen voor het milieu en de gezondheid die door een ongeschikte verwerking ontstaan en zorgt ervoor dat de materialen waaruit het apparaat bestaat, teruggewonnen kunnen worden om een aanmerkelijke besparing van energie en grondstoffen te verkrijgen. Om op de verplichting tot gescheiden verwerking van elektrische huishoudelijke apparatuur te wijzen, is op het product het symbool van een doorgekruiste vuilnisbak aangebracht. 1 Verwarm de oven voor op 150 °C / gasstand 2 2 Doe de eiwitten in de mengkom. Steek de kloppers in de mixer en klop op snelheid 5; voeg geleidelijk de suiker toe tot het mengsel dikker wordt (ongeveer 3 minuten). 3 Verlaag de snelheid tot stand 2, voeg de overige ingrediënten toe en mix tot alles goed is vermengd. 4 Leg een theelepel van het mengsel op een beklede bakplaat. 5 Bak in gedurende 20 minuten in de oven tot de buitenkant goudkleurig begint te worden. romige chocolademousse voor 4 personen 250 ml slagroom 2 eetlepels cacaopoeder 3 eetlepels basterdsuiker 1 Doe alle ingrediënten in mengkom. Steek de kloppers in de mixer en klop op snelheid 4 tot de mousse dikker wordt en de kloppers een lint vormen wanneer ze uit het mengsel worden verwijderd. 2 Verdeel het mengsel over de glazen en koel deze ten minste 12 uur in de koelkast om de mousse te laten opstijven. 14 bananencake roggebrood met honingthee voor 1 cake 2 bananen, zeer rijp 315 g patentbloem 220 g bruine suiker 125 ml halfvolle melk 60 g gesmolten ongezouten boter 2 theelepels bakpoeder 1 theelepel vanille-extract ½ theelepel dubbelkoolzure soda ½ theelepel zout ½ gemalen kaneel ¼ theelepel gemalen nootmuskaat 300 g bloem 180 g roggebloem 180 g suiker 15 gr / 1 eetl bakpoeder 300 g zuivere honing 60 ml melk 1 ei 1 Bevestig de kloppers en doe alle ingrediënten in de kom. 2 Houd de pulseerstand (P) ingedrukt en meng de ingrediënten gedurende 30 seconden. 3 Laat de kom met het mengsel gedurende 20 minuten op een warme plaats rusten. 4 Daarna houdt u de pulseerstand (P) gedurende 70 seconden ingedrukt om de ingrediënten opnieuw te mengen. 5 Schep het mengsel in een rechthoekige bakvorm met antiaanbaklaag (19 x 4 cm) en bak het brood in een oven van 165°C/ stand 3 gedurende 40-45 minuten. 6 Haal het blik uit de oven en laat het brood 10 minuten rusten. 7 Haal het brood uit het blik en laat het op een rooster afkoelen voordat u het serveert. 8 Opmerking: dit is een zwaar mengsel en daarom wordt aanbevolen om de handmixer tussen de bewerkingen in 15 minuten te laten afkoelen. 1 Verwarm de oven voor op 160 °C / gasstand 3. 2 Snij de bananen in kleine stukken en leg deze in de mengkom. Voeg de overige ingrediënten toe. Steek de kloppers en het spatscherm in de mixer en klop op snelheid 1. Verhoog de snelheid wanneer het mengsel een geheel begint te vormen. Ga door met mixen tot de ingrediënten volledig gemengd zijn. 3 Doe het mengsel in een bakblik (23 cm x 6 cm) met antiaanbaklaag en bak gedurende 40 tot 50 minuten. Als de cake gaar is, komt een satéstokje dat in het midden van de cake wordt gestoken er schoon uit. 4 Neem de cake uit de oven en laat hem 10 minuten rusten. 5 Keer het blik vervolgens op een rooster om en laat de cake afkoelen voordat u hem opdient. 15 Recept met de deeghaken witbrooddeeg 2 theelepels gedroogde gist (het soort gist dat moet worden opgelost) 1 theelepel suiker 250 ml warm water 450 g broodmeel 1 theelepel zout 15 g reuzel 1 Plaats de gedroogde gist met de suiker en water in een mengkom en laat het schuimen. De juiste watertemperatuur moet 43 °C zijn en kan worden bereikt door een derde kokend water te mengen met twee derde koud water. 2 Voeg de overige ingrediënten toe. Steek de deeghaken in de handmixer; combineer de ingrediënten op een lage snelheid tot de bloem volledig is opgenomen. Verhoog de snelheid en kneed gedurende ongeveer 2-3 minuten tot het deeg soepel en elastisch is. Dek het deeg af met geolied plasticfolie en laat het deeg op een warme plaats gedurende 45-60 minuten rijzen. 3 Met de mixer van de standaard, kneedt u het deeg opnieuw op maximumsnelheid gedurende 30-45 seconden, waarbij u de deeghaken in het mengsel houdt. 4 Vorm het deeg tot een brood of broodjes en plaats ze op een ingevet bakblik. Dek ze af met geolied plasticfolie en leg ze op een warme plek tot ze in omvang zijn verdubbeld. 5 Bak ze in een voorverwarmde oven op 230 °C / gasstand 8 gedurende 20-25 minuten (voor een brood) of 10-15 minuten (voor broodjes). Als het gaar is, moet het brood hol klinken als u op de onderkant tikt. 16 Kenwood Ltd New Lane Havant Hampshire PO9 2NH kenwoodworld.com © Copyright 2018 Kenwood Limited. All rights reserved 121489/3
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116
  • Page 117 117
  • Page 118 118
  • Page 119 119
  • Page 120 120
  • Page 121 121
  • Page 122 122
  • Page 123 123
  • Page 124 124
  • Page 125 125
  • Page 126 126
  • Page 127 127
  • Page 128 128
  • Page 129 129
  • Page 130 130
  • Page 131 131
  • Page 132 132
  • Page 133 133
  • Page 134 134
  • Page 135 135
  • Page 136 136
  • Page 137 137
  • Page 138 138
  • Page 139 139
  • Page 140 140
  • Page 141 141
  • Page 142 142
  • Page 143 143
  • Page 144 144
  • Page 145 145
  • Page 146 146
  • Page 147 147

Kenwood HM670 de handleiding

Categorie
Accessoires voor mixer / keukenmachine
Type
de handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor