Koffiehoeveelheid, temperatuur, bevochtigen
32
U kunt de koffiehoeveelheid, de berei-
dingstemperatuur en het bevochtigen
voor iedere koffiedrank afzonderlijk in-
stellen. Hiervoor kiest u eerst de drank
in het menu Parameters en dan kunt u
de drankparameters aanpassen.
Raak de sensortoets aan en kies
Parameters.
Kies de drank en bevestig metOK.
De actuele instellingen voor de koffie-
hoeveelheid, de bereidingstemperatuur
en het bevochtigen worden voor deze
drank getoond.
Kies Koffiehoeveelheid, Bereidingstempe-
ratuur of Bevochtigen.
Kies de gewenste instelling en beves-
tig metOK.
De instelling wordt opgeslagen.
CM5410, CM5510, CM5710: de ge-
wijzigde parameter wordt altijd in het
actuele profiel opgeslagen. De naam
van het actuele profiel wordt linksbo-
ven in het display weergegeven.
Koffiehoeveelheid
De koffiemachine kan 6–14g koffiebo-
nen per kopje malen en zetten. Hoe
meer koffie u gebruikt, des te sterker
wordt de koffie.
De koffiehoeveelheid is te laag als de
espresso of de koffie slap smaakt.
Vergroot de koffiehoeveelheid om meer
koffie te zetten.
De koffiehoeveelheid is te hoog als de
espresso of de koffie bitter smaakt.
Verlaag de koffiehoeveelheid om minder
koffie te zetten.
Tip: Als u de koffiedrank te sterk of te
bitter vindt, probeer dan een andere bo-
nensoort.
Bereidingstemperatuur
De bereidingstemperatuur moet zijn af-
gestemd op de gebruikte koffiebonen
en hun branding. Het is daarbij ook van
belang of u espresso of koffie bereidt.
Sommige soorten reageren gevoelig op
hoge bereidingstemperaturen, waardoor
de smaak wordt beïnvloed. Als uw kof-
fie bitter smaakt, kan een te hoge berei-
dingstemperatuur de oorzaak zijn.
Espresso wordt normaal gesproken met
hogere temperaturen bereid.
Bevochtigen van de gemalen
koffie
Als de bevochtigingsfunctie is inge-
schakeld, wordt de gemalen koffie eerst
met een kleine hoeveelheid heet water
bevochtigd. Het koffiepoeder kan dan
even wellen. Na korte tijd wordt de res-
terende hoeveelheid water door de
vochtige gemalen koffie geperst. Als u
de koffie bijvoorbeeld te slap vindt en
meer smaak en volume wilt, kunt u de
functie “Bevochtigen” proberen. Afhan-
kelijk van de gebruikte koffiesoort kan
bevochtigen voor een intensere smaak
zorgen.
U kunt een korte of lange bevochti-
gingstijd instellen of de functie “Be-
vochtigen” uitschakelen.
Tip: Bevochtigen wordt vooral voor kof-
fiebereidingen aangeraden.