11
Cacik: (voor 4 personen)
1 komkommer - 2 tenen knoflook - verse munt - 100 ml olijfolie - 1 bakje yoghurt
- zout en peper.
Snijd de komkommer in de lengte doormidden. Verwijder de zaadjes en snijd de
komkommer in blokjes. Strooi zout over de komkommerblokjes en laat ze 15 minuten
uitlekken. Hak de knoflook en de munt. Voeg de yoghurt en de olijfolie toe. Meng
het geheel tot een dik mengsel. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
Doe het mengsel in een kom en voeg de komkommerblokjes toe. Laat afkoelen en
dien koud op.
Fijne kruidenboter:
100 g boter - 100 g bieslook, peterselie, kervel, dragon en waterkers in gelijke delen.
Gebruik de snelheid Turbo (A2). Hak de kruiden. Voeg de zachte boter in klontjes
toe. Meng totdat er een glad mengsel ontstaat.
Met dubbele messen
IJs met rode vruchten:
200 g bevroren rode vruchten
4 eetlepels fijne kristalsuiker (circa 30 g)
100 tot 200 ml volle room (naar smaak)
Meng de vruchten gedurende 10 tot 15 seconden.
Voeg de suiker en de room toe.
Meng gedurende 15 seconden.
Varianten: u kunt ook andere bevroren vruchten gebruiken, zoals bosbessen,
frambozen, rode bessen, kleine aardbeien, enz.
Met driebladige messen
Abrikozenmarmelade met honing
250 g zachte abrikozen (het recept kan niet gemaakt worden met gedroogde
abrikozen)
65 g romige honing
Doe de abrikozen in de kom, schenk de honing over de abrikozen en mix deze maximaal
8 seconden.
• Haal altijd de stekker uit het stopcontact voordat u het motorblok (B) gaat
reinigen.
• Dompel het motorblok (B) nooit onder in water. Spoel het motorblok niet af met
water. Reinig het motorblok met een vochtige doek en droog het goed af.
• Houd de messen (D, E en F) voorzichtig vast, want het snijgedeelte is vlijmscherp.
• Laat de messen (D, E en F) niet met andere vaat in de gootsteen weken.
• U kunt de mengkom (G) na gebruik gemakkelijker reinigen door 1 glas water en
enkele druppels afwasmiddel in de kom te doen, het apparaat 5 tot 10 seconden
HET APPARAAT REINIGEN
10
Belangrijk: voor vloeibare bereidingen mag u het op de mengkom (G)
aangegeven maximumniveau (0,5 l) niet overschrijden.
Uit te voeren met alleen het onderste hakmes (F) of samen met het of de
bovenste mes(sen) (D & E) voor een efficiëntere werking.
Mayonaise:
2 eierdooiers - 1 eetlepel mosterd - 2 eetlepels water - 1 eetlepel azijn - 200 ml
olie - zout, peper.
Gebruik de snelheid Turbo (A2). Het is belangrijk dat alle ingrediënten dezelfde
temperatuur hebben bij aanvang van de bereiding.
Doe alle ingrediënten en slechts 2 eetlepels van de olie in de mengkom (G), met
alleen het onderste hakmes (F) of met beide hakmessen (D, E en F) samen
bevestigd.
Maak een grof mengsel door 15 seconden op de aan/uit-knop te drukken. Voeg de
rest van de olie in drie stappen toe en druk de aan/uit-knop telkens 10 seconden
in.
Receptidee: mayonaise zonder mosterd. Volg bovenstaande stappen, maar vervang
de mosterd en het water door 2 eetlepels citroensap.
PPannenkoekenbeslag: (voor tot 0,5 l beslag)
Doe 100 g bloem, 2 eieren, 1/4 liter melk, 1 eetlepels olie en een snufje zout in de
mengkom (G), met alleen het onderste hakmes (F) of met beide hakmessen (D, E
en F) samen bevestigd.
Meng gedurende 15 tot 20 seconden om een glad beslag te verkrijgen.
Wafelbeslag: (voor tot 0,5 l beslag, voor 15 wafels)
Meng 5 g bakkersgist met een beetje warm water. Schenk dit in de mengkom (G),
met alleen het onderste hakmes (F) of met beide hakmessen (D, E en F) samen
bevestigd. Voeg vervolgens de volgende ingrediënten toe: 130 g bloem, 2 eieren,
200 ml melk, 60 g zachte boter en 1 eetlepel vanillesuiker. Meng gedurende 15 tot
20 seconden om een glad beslag te verkrijgen. Laat het beslag 1 uur rusten.
Basilicumpesto: (voor 4 personen)
20 g pijnboompitten - 2 tenen knoflook - 1 takje (50 g) basilicum - 1 eetlepel
hazelnootpoeder - 80 ml olijfolie - 40 g (gemalen) parmezaan, zout.
Rooster de pijnboompitten in een pan zonder olie en zet ze even apart. Hak de
basilicumbladeren fijn door op lage snelheid (A1) enkele impulsen te geven.
Verwijder voedsel dat aan de wand van de mengkom is blijven plakken en meng
nogmaals.
Doe de pijnboompitten, het hazelnootpoeder, de doormidden gesneden teentjes
knoflook, zout en olie in de hakker. Hak gedurende 20 seconden op de snelheid
Turbo (A2). Voeg tot slot de gemalen parmezaan toe en meng nogmaals gedurende
10 seconden op de snelheid Turbo (A2) om een fijn mengsel te verkrijgen.
RECEPTEN
2404100 Notice Porto 3 Lames_Mise en page 1 20/10/11 10:50 Page10